![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Ta cąła Pati wygląda trochę jakby ją wyciągneli prosto z lat 90tych - wtedy może i takie sukienki czy fryzury się nosiło na wszelkie 'dywany'
![]()
![]() |
#2672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktoś woli kubek niż butelkę, to okej, jego sprawa? Tak na dobrą sprawę to właśnie cienkie plastikowe butelki są jednorazówkami, ha ha.
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Rany, nie wiedziałam, że Starbucks ma tylu obrońcow!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Ja tam nikogo ani niczego nie bronie, chcialam sie tylko dowiedziec dlaczego i od czego Starbunia. Bo nazwa Starbucks znaczy jednak cos innego. Tak z ciekawosci pytam.
Mnie Starbucks nie przeszkadza, wrazen ani pozytywnych ani negatywnych nie wzbudza. Ot, jest. Wszedzie, na kazdym kroku, czasem po kilka w obrebie jednego centrun handlowego. Ludzi z kubkami ze Starbucksa widze ciagle i wszedzie. Roznymi. Jednorazowymi, wielorazowymi, kawa, herbata, i co nie tam. Ale widze tez ludzi z kubkami z The Coffee Bean & Tea Leaf, czy z Peet's Coffee & Tea. Tak samo i tyle samo co ze Starbucksa. Wiec osobiscie powiem tylko, ze nie rozumiem nalotu na ta wlasnie marke, marka jak wiele innych. Niektorzy lubia, niektorzy nie. Ja wole The Coffee Bean & Tea Leaf.
#2679 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
A na Starbunia jest pojazd, bo to świątynia lansu i baunsu z niedobrą, drogą kawą
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Szef ds. Wymianek
|
a mi szkoda pieniedzy na opijanie sie tego typu kawa
![]() tez pierwszy raz slysze nazwe^^.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-10-25 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Nie no, kawę akurat mają tańszą niż w Coffee Heaven
![]() A kawa nie wiem czy dobra, czy zła, bo nie wiem, na jakiej akurat teraz mieszance ją parzą... IMO. Kiedyś był na to hype, teraz Starbucks to normalna kawiarnia sieciowa. Codziennie jeżdżąc na uczelnię przejeżdżam koło jednaj, czasami koło dwóch i nie uważam jej za świątynie lansu. I tak najlepsze są, przynajmniej w Warszawie, mniejsze kawiarnie jak Filtry, Małpi Biznes, Francuska czy Relaks. Mają najsmaczniejszą kawę ![]()
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2012-10-25 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Starbucks od dawna przyciągał hipsterów i innych młodych snobów, bo chyba jako jedni z pierwszych mieli darmowy internet dla klientów i ogólnie byli bardzo trendy. Oczywiscie inne tego typu kawiarnie maja bardzo podobny profil, ale Starbucks jest symbolem dla nich wszystkich, tak jak McDonald's jest symbolem fastfoodów, chociaż wiadomo, że jest jeszcze Burger King i jakieś inne. W niektórych kawiarniach kawa jest całkiem dobra, w innych różnie bywa. Ja akurat dość lubię kawę, a jeszcze bardziej kawowe desery i musze przyznać, ze lubię kawy z syropem, lodami i bitą śmietaną itp. ale rzadko kupuję, bo są opętańczo drogie, a dobrą kawę i śmietanę mam w domu, wiec jakoś szczególnego apetytu nie odczuwam. W Starbucksie akurat można sobie wybrać rodzaj kawy (mieszankę), raz z ciekawości spróbowałam jak mieli promocję i była zacna, ale akurat wybrałam mieszankę w moim guście. Ale tu nie o to chodzi, kto jaką kawę sprzedaje, tylko o modę, komentujemy tu głupie mody a moda na Starbucksa jest tak samo zabawna jak np. na torby na zakupy od Adidasa (nowy miejski sport), a nawet zabawniejsza bo utrzymuje się od lat i rozprzestrzenia na kolejne kraje. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Ja też wolę kawiarnie w stylu europejskim (i to raczej tradycji kontynetnalnej), ale w Polsce ogólnie jedzenie i picie na mieście, a kawa szczególnie - są drogie. Poza tym ludziom się właśnie mieszają style i w wielu niby tradycyjnych kawiarniach jako mrożoną kawę podają frappe. A w Polsce kawa mrożona to czarna słodka z lodami i bitą śmietaną. Często mała czarna kawa jest w cenie ciastka albo odrobinkę tańsza. Ja rozumiem, że z czegoś trzeba żyć, ale bez przesady, na napojach jest chyba największy narzut. Np. na Bałkanach kawa na mieście jest bardzo tania i w zwiazku z tym więcej ludzi ja konsumuje i przesiaduje w kawiarniach. I biznes się kręci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to mi nadal nie wyjasnilo, dlaczego Starbunia ![]() Serio ci nie smakuje? ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Przyznaje, nie wiem, co jest w Polsce poza Starbucksem. Myslalam, ze jak jest jedno, to i konkurencje otworzyli. Taka sama siec, jak Starbucks.
NOTHING IS FORGOTTEN... NOTHING IS EVER FORGOTTEN... "But what is truth, Not easy to define, We both have truths, Are yours the same as mine?" Edytowane przez Cinderella5x Czas edycji: 2012-10-25 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
Wyjaśniam: Starbuń to zdrobnienie, na tym forum funkcjonują też inne zabawne, np. blogasek, słitaśny, fejsbuń, torebunia, itp.
analogicznie: Kasia - Kasiunia Jacek - Jacuś |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Ha ha ha ha ha
|
Może. Ale w Kofi Hewen mi nawet smakuje, a w S. już dwa razy piłam i d*py nie urwalo
Cytat:
![]() Coffee Heaven chociażby
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam baristką w jednej z lepszych Warszawskich kawiarnii, więc z kawą miałam przez długi czas styczność na codzień, po kilka godzin.
Wampierz ale syropy, lody itp zabijają smak kawy ![]() magyarparaszt Coffee Heaven miało kiedyś mieszankę Arabicy+Robusty i nie mieli za dobrej, odkąd zmienili na 100% Arabicę, kawa jest duzo lepsza. Co nie znaczy, że każdy z ich baristów ją dobrze robi ![]() ![]() Z dobrych warszawskich sieciówek polecam jeszcze Green Coffee ![]()
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Polska kompleks Ameryki miała i pewnie w mentalności niektórych jeszcze długo tak będzie, dlatego Starbucks tak samo jak kiedyś Levi's czy Adidasy ze Stanów to było coś niesamowitego i pożądanego, chociaż w USA nie było już lub nie było wcale żadnym szałem.
Nie ma się co dziwić, że osoby mniej pędzące za trendami i za stadem owiec (prosto do Starbucksa) kpią sobie z tej fascynacji, są też tacy, którzy lubią być na przekór wszystkim trendom bez względu na to czy faktycznie mają podstawy, żeby się wypowiadać ![]() Tak czy inaczej, jestem przekonana, że znajdą się tacy Polacy, którzy kubeczek jednorazowy sobie wezmą do domu (np. jako pamiątkę z wycieczki do Warszawy), umyją i potem będą używać, bo to przecież takie drogie i luksusowe. Nie zmienia to faktu, że ja przykładowo kawę w Starbucks bardzo lubiłam będąc za granicą i gdyby nie fakt, że w Krakowie są tam zawsze tłumy, to dalej bym ją tam piła. Takich osób na pewno nie brakuje i nie widzę sensu zakładać, że każdy pije tylko dlatego, że chce się pochwalić niesionym kubeczkiem ![]() A swoją drogą, gdybym miała potrzebę noszenia soków ze sobą, to zmysł estetyczny zdecydowanie nie pozwoliłby mi na przelewanie ich do butelki po innym napoju, wolałabym kubek, jeżeli najbardziej podobałby mi się taki z logo starbucks, to może bym taki kupiła. Tylko chyba nie u nas, właśnie przez to, że inni zwracaliby na niego uwagę. Nie wiem kto napędza "prestiż" Starbucksa bardziej - ci co kupują, bo po prostu lubią, czy ci którzy na siłę doszukują się w tym lansu i nagle ze zwykłego zakupu napoju robią coś większego.
#2689 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z koleżanką lagerfeldised
Ja bym dorzuciła tylko, że mnie się podoba np, takie noszenie kubka kawy po mieście, jak to często gęsto widać na filmach/serialach amerykańskich. I podoba mi się to też na żywo. Co prawda kawy nie pijam, więc i do Starbucka nie zaglądam, ale może kiedyś. Teraz mam wrażenie, że albo się musi lubić kawę z S. albo być jej totalnym przeciwnikiem, jak będziesz pośrodku to cię zjedzą.
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w Starbucksie byłam mile zaskoczona, że i kawa była dobra i z syropem dobrze szła. Ogólnie to ja lubię kawę mało gorzką i niekwaśną - a taka jest trudna do kupienia i droga ![]() A najbardziej mi chyba smakuje kawa w deserach, czyli kremy kawowe, ciasta kawowe, lody kawowoe, kawa z lodami itp. i tam nie przeszkadza, jak jest gorszego sortu. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Oczywiście nie ma nic złego w chodzeniu z kubkiem, jeśli to naprawdę jest "kawa w biegu", albo nie ma gdzie usiąść, ale mimo wszystko pozowanie z kubeczkiem jest śmieszne. A wystarczy spojrzec na blogi i portale społecznościowe, żeby zobaczyć, że wciąż wiele osób pozuje z kubkami, żeby było widać jacy są miastowi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Żona Gargamel
|
Rozwala mnie coraz większa moda na Halloween, które moim zdaniem jest strasznie głupawe. Tym bardziej, że dzień później mamy swoje święto i zestawienie ich wydaje mi się strasznie nie na miejscu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wkurza nagonka na Halloween, bo "wszystkich Świętych" to tez nie jest naprawde żadne świętych, tylko stare pogańskie święto. Została do niego dorobiona chrześcijańska ideologia, jak do wszystkich głównych świąt. A ja będe sobie świętować, na co mam ochotę i nic nikomu do tego. Nie uważam, żeby stawianie świeczek i kwiatów na grobach było właściwsze niż np. przebranie się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
Halloween też wzięło się od "All Hallows's Eve" czyli dokładnie wigilia wszystkich świętych.
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
Również nie lubię tej nagonki na Halloween. Nie wiem, co niestosownego jest w tym "święcie" - przecież nie przypada na ten sam dzień, co Wszystkich Świętych i nie jest dla niego w żadnym stopniu alternatywą. 1 listopada jest święto chrześcijańskie, więc już 31 października mam się do niego przygotowywać?
Pominę już fakt, że nie lubię tej podniosłej i przygnębiającej atmosfery, jaka towarzyszy wszystkim świętom chrześcijańskim - czasem czuję wręcz, że w naszym obowiązku leży uczucie smutku. Tylko że tak naprawdę nawet święto zmarłych można obchodzić w mniej dołujący sposób i niektóre kultury tego dowodzą...
#2700 |
Wtajemniczenie
|
nie mówiąc już o naszych własnych DZIADACH. Gusła w katolickim kraju w najlepsze...
![]() Halloween jest głupawe, święto jak święto, kategoria ta sama co walentynki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.