Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 09:42   #2671
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

a my sie wybralismy na mały spacer połączyny z zakupami, wsadziłam młodego do chusty i pochodziliśmy troche, pod parasolem oczywiście kupiliśmy co potrzeba bo dziś robie LECZO tak nagadałyście ostatnio że też musiałam zrobic

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja lubię na Bazylianówce

Ale będę musiała sobie inny znaleźć, bo PRZEPROWADZAMY SIĘ

DOBRY

Wizyta wczorajsza u koleżanki bardzo udana, mała grzeczna była i brykała po dywanie Byliśmy drugi raz obejrzeć okolice mieszkania i dzisiaj ostatecznie podjęliśmy decyzję, na tak. Pan obniżył nam cenę o 100zł za brak mebli w pokojach. Jeju dwa pokoje No i ten metraż, 54 Z 30stki to naprawdę jest różnica, no i wanna i prysznic
super ciesze sie że sie wam udało teraz sie bedziecie mogli gonić po domu

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

to ja idę się zastrzelić, pobudki co chwile, w tym jedna o 3 taka, że nie spał do 4 i musiałam go nosić juz nie wiem co mam zrobic
trzymaj sie dzielnie!!! musisz to przetrzymać napewno minie! u mnie po kilku tyg takiego budzenia nagle wstaje w nocy tylko raz! cholera wie co to było, jakiś skok? bo zębów więcej sie nie pojawiło;/ poprostu samo przeszło wierze że u Ciebie tez sie tak skonczy!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:46   #2672
dominej
Raczkowanie

domi - trzymaj się - dasz radę!!!

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:03   #2673
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
i od 6.40 juz nie spi i pewnie w dzien nie bedzie spał
jeszcze córa sie w nocy raz tez obudziła.. łeb mi peka dzis

Dawaj, pijemy kolejną kawę i jakoś się podniesiesz

przesyłam moc
Stary 2012-09-13, 10:16   #2674
Oliveira79
Zadomowienie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:17   #2675
domi7ks
Zakorzenienie

Dzieki Mmausie, oby
dziś mam aż doła przez to wszystko

Mama dopiero po południu może wziąśc ich chwile na spacer i to też niedługo. Poza tym doszło do tego, że Michałek jest non stop ciągle ze mną, że aż płacze jak innych widzi, czaicie?? ja do sklepu nie mogę wyjśc już, jak np. moj tato z nim chwile zostanie
oby ten miesiac zlecial i wrócił Tz juz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:29   #2676
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Ja lubię na Bazylianówce

DOBRY

Wizyta wczorajsza u koleżanki bardzo udana, mała grzeczna była i brykała po dywanie Byliśmy drugi raz obejrzeć okolice mieszkania i dzisiaj ostatecznie podjęliśmy decyzję, na tak. Pan obniżył nam cenę o 100zł za brak mebli w pokojach. Jeju dwa pokoje No i ten metraż, 54 Z 30stki to naprawdę jest różnica, no i wanna i prysznic
super, że Wam się udało ja wiem jak kto jest, mieszkałam w kawalerce co prawda mieliśmy 36m czyli większe niż Twoja hheh nie wyobrażam sobie teraz z tymi zabawkami i innymi gadżetami małego jakbyśmy tam funkcjonowali (na pewno znalazlabym sposób bo to do przeżycia). Nawet wózek nie mógł stać na klatce bo była za wąska i sąsiedzi nie mogli przechodzić, więc musiałam go wnosić, czyścić kółka bo to okres zimowy był, nie powiem trochę to było uciążliwe. U nas musiał w pokoju stać bo przedpokój był mały. No katastrofa.
Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
(...)janeczko to chyba jednak coś innego macie bo u nas nie ma żadnej myszki
mamy to samo ja mówiłam o tej myszcze wcześniej do Wariateczki no a potem źle to ujęłam w odpowiedzi do Ciebie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Wariateczko my się u cieszymy że do 7 dzieciaki pospały a przyjdzie taka nettka albo janeczka i zdołuja człowieka bo do 10 pospały
(...)
tylko ja nie mam na celu nikogo zdołować żartowałam nie no tak na serio, czasem się uda, czasem nie. Dziś np już o 9 był wyspany no ale wczoraj bardzo szybko zasnął, wiec ilość przespanych godzin się zgadza jak zawsze
Stary 2012-09-13, 10:34   #2677
wariateczka88
Zadomowienie

princ super ze bedzie miec wieksze mieszkanko

domi oby nocki byly dla was lepsze moze wlasnie maly ma jakis skok rozwojowy,zeby wylaza czy cos?bedzie dobrze kochana

janeczko to w ramach zartow bylo of cours pewnie ze jak dziec czasem pospi wiecej i dluzej to akzdy zadowolony

a my sobie robimy dlugi weekend,tz wolne bierze jutro i dzis jedziemy do tesciow,ale w sumie mamy troche papierkow do pozalatwiania eh
tak ze lece sie pakowac

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 10:43   #2678
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Noc super - pobudka o 6stej na jedzonko - więc przynajmniej zobaczyłam się z małą przed wyjściem do pracy

U nas od wczoraj od 15-stej leje jak nie wiem co - na spacer nie ma szans.... Więc mała maruda - bo ona przyzwyczajona do długich po południowo - wieczornych spacerów.

No ale odwiedziła mnie koleżanka z córeczką (rok i 7 miesięcy) i fajnie było. MOja córka pokazała jaki ma charakterk - MUSIAŁA napic się z butelki koleżanki i już, bo jak nie to był wrzask na całego. Spróbowała i oddała i zajęła się swoja wodą
Miłego dnia
chciała po prostu sprawdzić czy koleżanka nie ma lepszego picia niż ona
Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witam...
podoga u nas traszna... pada od rana i zimno,mam nadzieję że przestanie bo chciałbym wyjść gdzieś z Filipem a w taką pogodę to trochę bez sensu...

w nocy 2 pobudki, po 12 i około 3 (zawsze jest około6) z wyrka wstaliśmy po 8 Uwielbiam jak budzimy się rano i Filip leży koło mnie (po drugiej pobudce biore go do siebie) i tak się na mnie patrzy,uśmiecha i tuli do mnie

uciekam ...
plan działąnia na najbliższy czas drzemka młodego ->ogarnięcie się -> obiad ->sprzątanie hehe w między czasie zajrzę
ja też to uwielbiam Rano jak wstajemy to on taki kochany, hehe ta mordeczka taka słodziutka ) tuli się, śmieje no kochaniutki
Cytat:
hej

to ja idę się zastrzelić, pobudki co chwile, w tym jedna o 3 taka, że nie spał do 4 i musiałam go nosić juz nie wiem co mam zrobic
Cytat:
i od 6.40 juz nie spi i pewnie w dzien nie bedzie spał
jeszcze córa sie w nocy raz tez obudziła.. łeb mi peka dzis
Może to jakiś skok? Dasz radę a na głowę weź tabletkę powinien ból przejść
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
a my sie wybralismy na mały spacer połączyny z zakupami, wsadziłam młodego do chusty i pochodziliśmy troche, pod parasolem oczywiście kupiliśmy co potrzeba bo dziś robie LECZO tak nagadałyście ostatnio że też musiałam zrobic
miałam już kilka razy zapytać i ciągle zapominałam: jak długo można dziecko w huście nosić?? Pytam bo chciałabym z TZ pochodzić z kijkami i zastanawiam się jakie nosidło najlepsze dla małego by było Mamy co prawda takie na zapięcie ale jakoś mam dziwne wrażenie że mu nie wygodnie w tym :/ nie wiem czemu. Gdy był mały mieliśmy taką chustę przekładaną ale ona bardzo nie wygodna była.
Cytat:
Dzieki Mmausie, oby
dziś mam aż doła przez to wszystko

Mama dopiero po południu może wziąśc ich chwile na spacer i to też niedługo. Poza tym doszło do tego, że Michałek jest non stop ciągle ze mną, że aż płacze jak innych widzi, czaicie?? ja do sklepu nie mogę wyjśc już, jak np. moj tato z nim chwile zostanie
oby ten miesiac zlecial i wrócił Tz juz
a gdzie Twój TZ ? przegapiłam coś?

Mój bąbelek ma drzemkę, ja piję drugą kawkę, potem się ogarnę i jak wstanie zmykamy na spacer bo pogoda u nas bardzo pozytywna (jak narazie).
Stary 2012-09-13, 10:47   #2679
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
super ciesze sie że sie wam udało teraz sie bedziecie mogli gonić po domu
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:49   #2680
basiula19
Zadomowienie

Hejo

u nas nocka spoko mały padł zmęczony o 19:30 spał do 3:40 wziełam go do nas wypił 50 ml wody i chciał cycola jednak dziecko zgłodniało kurde skubaniec nie chce za bardzo jesc kolacji i później głodny nad ranem ale podoił troszke i spaliśmy do 7:30 później pojechałam z tż i teściuniem na grzybki wróciliśmy po 11 teściowa mówi że mały nie spał to tylko sie z nim położyłam a ten ryp śpi heheeh dzieciątko zmęczone było....uzbieraliśmy kosz prawdziwków a jakie piękne i zdrowe........podod a u nas spoko rano było zachmurzone a teraz już git słoneczko wychodzi moze trawe dziś wykosze tylko tż musi mi pokazać jak sie pali żyłkową kosiarke bo spalinówka nam sie zepsuła.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:50   #2681
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
(...)
janeczko to w ramach zartow bylo of cours pewnie ze jak dziec czasem pospi wiecej i dluzej to akzdy zadowolony

a my sobie robimy dlugi weekend,tz wolne bierze jutro i dzis jedziemy do tesciow,ale w sumie mamy troche papierkow do pozalatwiania eh
tak ze lece sie pakowac
wiem, wiem
u nas też wiecznie załatwianie papierkowych rzeczy, niby TZ ma urlop a potem ciągle coś musimy załatwiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 10:53   #2682
princessskaa
Wtajemniczenie

Piszecie, jak to maluszki sie słodko tulą, a moja zasypiając właśnie mnie złapała za policzek i wbiła pazurki... Ała... I mam widzę już jakieś ślady, sąsiedzi pomyślą, że mnie mąz bije

Mała śpi to idę się ogarniać. Coś później dzisiaj drzemka, ale nie dziwię się takie napięcie w domu, telefony. Właścieciel obecnego mieszkania przyjął wiadomośc na klate i problemów nie robi Nawet się zgodził żeby 4go klucze oddać, żebyśmy spokojnie się wyprowadzili, a 30go wrz tż ma obrone, więc tak do 1go paź zamieszanie.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

I wreszcie słoneczko wylazło
Stary 2012-09-13, 10:59   #2683
Seona
Zakorzenienie

Domi, moja też już nie chce z nikim zostawać wcześniej to jeszcze z moją mamą, a teraz też już nie. Robi papa jak wychodzą a później dziki ryk a mi serce pęka, więc już praktycznie nie zostwiam jej, chyba, że mama jest z nia w drugim pokoju i zabawia a ja cichaczem wychodze, ale nie lubie tak.

Kasia, ja to cukinie wpierniczam 3 razy dziennie. Co ja bede w zimie jeść jak sezon się skonczy? Trochę pomroziłam kostke, ale nie wiem czy się to będzie nadawać?

Princ, super, że z mieszkaniem się udało!!! To kiedy parapetówa

Basiula,
ja tylko pieczarki lubię. Jakoś boj e się jeść grzybów, że może jednak jakiś trujący, chociaż mój tata zapalony grzybiarz, ale jak miałam jeść to jak własne ciałe

Owieczka
podziwiam Cię kobieto za siłe do dyskusji. Ja to bym już dawno poszła w piz... nie ma co dyskutować z takimi ludźmi, szkoda nerwów.

Wariateczka udanego weekendu

Janeczka, jeny taki metraż przy dziecku, też sobie nie wyobrażam a ludzie tak żyją dłuużej i nieraz z dwójką dzieci. Kiedyś taki fajny artykuł w "Wysokich Obcasach" czytałam.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:00   #2684
dominej
Raczkowanie

U nas ciągle leje - nie pada - tylko leje!!!!!

Stary 2012-09-13, 11:15   #2685
janeczka7891
Zadomowienie

Seona masz rację, ciężko to pogodzić ) no ale niestety takie są realia życiowe :/ Ja w tym roku to najbardziej cieszę się z tego, że nie będę musiała do piwnicy schodzić po węgiel i ciągle w piecu rozpalać przy małym to byłoby ciężko. No a już nie mówię o suszarce z praniem, gdzie to postawić? wtedy człowiek się uczy tak zagospodarować każdy kącik, żeby go maksymalnie wykorzystać. Ze mnie się każdy śmiał, że ja to wszędzie gdzieś coś włożę, upcham, jestem "mistrzem" w pakowaniu samochodu z mojego otoczenia ) Wszyscy się ze mnie śmieją, że żadnej luki nie podaruje

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Idę ogarnąć się póki mały śpi
Stary 2012-09-13, 11:15   #2686
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
U nas ciągle leje - nie pada - tylko leje!!!!!

U Nas właśnie przestało, może uda się wyjść na spacer po obiedzie
Stary 2012-09-13, 11:33   #2687
owieczka86
Zadomowienie

Seona ja też już rezygnuje z dyskutowania na tamtym wątku bo nic do nikogo nie dobiera ... jak grochem o ścianę normalnie...
Princ super że zmieniacie mieszkanie na większe:-D

Idę się bawić z młodym ...resztę nadrobie później:-D

U mnie też ciągle leje...siedzimy w domu:-(

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:34
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:18   #2688
janeczka7891
Zadomowienie

U nas też się zachmurzyło:/ chyba będzie padać, no normalne jak się ubiorę, pomaluję to normalka wrrrrrr...
Stary 2012-09-13, 12:28   #2689
ela3010
Zadomowienie

Hejo

Ślę ogromne promienie słonka bo u nas grzeje

Domiks jeju, współczuję, oby się poprawiło jak najszybciej

Miłosz też mi źle sypia, budzi się ciągle, wierci, mruczy. A po 7 już go budzę bo starszaka prowadzimy do przedszkola, ale dajemy radę.

Princ no gratki!
Ale super, jak planujecie zrobić, pokój dla malutkiej a drugi dla was czy w jednym sypialnia dla wszystkich a drugi salon? Ja też mam teraz dwa pokoje, jeden mają chłopcy a drugi my z tżtem, ale zazwyczaj wszyscy w naszym siedzimy.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 12:43   #2690
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Princ no gratki!
Ale super, jak planujecie zrobić, pokój dla malutkiej a drugi dla was czy w jednym sypialnia dla wszystkich a drugi salon? Ja też mam teraz dwa pokoje, jeden mają chłopcy a drugi my z tżtem, ale zazwyczaj wszyscy w naszym siedzimy.
Mała będzie mieć swój pokój I to spory jest, ale mniejszy oczywiście od naszego hehe Chcę żeby nauczyła się spać sama w pomieszczeniu, nie, że mamusia na wyciągnięcie ręki prawie Dla mnie to też zmiana- chyba będę na początku latać co chwile zaglądać

DZIĘKI WSZYSTKIM ZA GRATULACJE

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Idę ogarnąć się póki mały śpi
No i moja śpi jeszcze. Ja już ogarnięta Jak wróce do domu to te zadrapania muszę zasmarować czymś - tylko czym? żeby szybko zeszło..

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Princ, super, że z mieszkaniem się udało!!! To kiedy parapetówa
W październiku wpadajcie
Stary 2012-09-13, 13:12   #2691
dominej
Raczkowanie

Zmykam do domu. Zapowiada sie cięzkie popołudnie - sama z malutką - w domu - bo leje i na spacer się nie będzie dało iść. Ona chyba zwariuje - bo tak lubi byc na dworze
Miłego popołudnia i spokojnych nocek - bez pobudek

Stary 2012-09-13, 13:37   #2692
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
miałam już kilka razy zapytać i ciągle zapominałam: jak długo można dziecko w huście nosić?? Pytam bo chciałabym z TZ pochodzić z kijkami i zastanawiam się jakie nosidło najlepsze dla małego by było Mamy co prawda takie na zapięcie ale jakoś mam dziwne wrażenie że mu nie wygodnie w tym :/ nie wiem czemu. Gdy był mały mieliśmy taką chustę przekładaną ale ona bardzo nie wygodna była.
Generalnie dopóki rodzice i dziecko mają ochotę, moja chusta ma atest do 30 kg chyba, więc 6-7 latek też da radę
Albo pomyślcie o takim nosidle ze stelażem na plecy, tylko one są droższe niż chusty.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 13:58   #2693
nettka_
Zadomowienie

hej

Pierwsza pobudka o 4 potem o 8 i 30min buszowania i spanie do 10.30
Olka ja Ciebie nie chcę dołować

Wczoraj na obiadek miałam soczystą pierś z czosnkiem i ziołami pieczonym w papirusie z "przepisu na" mówię wam pyyychotka bez tłuszczu

Pogoda do

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:14   #2694
kasia_aa
Zadomowienie

my po drugim spacerze w deszczu...uspałam małego tradycyjnie w tej chuście i teraz zjadłą obiad w spokoju, ale humor do d..;/ beznadziejna ta pogoda, bo żeby nie było to też cały czas pada ;/ niecierpie takiej pogody!
Cytat:

a gdzie Twój TZ ? przegapiłam coś?

Mój bąbelek ma drzemkę, ja piję drugą kawkę, potem się ogarnę i jak wstanie zmykamy na spacer bo pogoda u nas bardzo pozytywna (jak narazie).
bo ja tak mowie że mam chuste chuste, ale tak naprawde to nosidło mei tai wygodne dla mnie i dla małego moim zdaniem też (zasypia w nim wiec chyba coś w tym jest) i moje jest akurat do 15 kg, ale jak wskoczyłam na all to widze takie do 20 kg wiec moze trzeba by sie było rozejrzeć, ja ze swojej strony to polecam takie rozwiązanie

poprawka, widze na all że te nosidła niektóre to mają zapięcie po bokach, ja mam całą wiązaną, bez żadnych zatrzasków

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-09-13 o 14:16
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:41   #2695
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień Dobry!
ja juz po pracy, mała spi i nie mogę zupy sobie zmiksować a mam krem z warzyw
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
tylko czy na pewno na tych 2 pierwszych zdjęciach jest ona?jeśli tak to po co zasłoniła twarz a na ostatnich poazała?
choc na tych 2 ostatnich zdj włsoy wyglądają super!!Tylko któa z nas znalazłaby tyle czasu na tyle zabiegów przy myciu włosów??

dobranc
no tez o tym ponyślałam...

basiula
ale Ci zazdroszcze tego grzybobrania! Uwielbiam chodzić na grzyby, najlepiej jeszcze jak coś znajdę
Chyba musze do Stalówki pojechać żeby z rodzicami pochodzić bo zawsze chodziłam z rodzicami bo oni uwielbiają również, a tesciowie kompletnie sie nei znają nie umieja i nie chodzą. A lasów podkrakowskich kompletnie nie znam...

U nas mży, cały czas.... i nici ze spaceru, chyba oszalejmy wieczorem....

co do zabawek do kąpieli Helusia ma takiego hipcia mamę i hipcia dziecko i lubi je pogryzać, ale najbardziej lubi butelkę po szamponie

idę wstawić udka do gotowania, a wczoraj mieliśmy kokardki z kurczakiem w sosie pieczarkwo - smietanowym
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 15:00   #2696
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Tylko któa z nas znalazłaby tyle czasu na tyle zabiegów przy myciu włosów??

dobranc
ja bym czas znalazła, gorzej z chęciami
Cytat:

super, że wam się udało
Cytat:
hej

jej współczuję...oby to było tylko jednorazowe niespanie...a w dzień wszystko normalnie?

hej mamcie
byłam dzisiaj z małą u lekarza. Niunia w nocy dalej robiła koopki, w dzień to jakaś masakra, już zgubiłam rachubę ile ich było...takie z wodą...podobno w powietrzu jest wirus i dużo dzieciaczków ma biegunki. niunia dostała jakąś zawiesinkę 3 razy dziennie i cos osłonowego...marudzi i się tuli

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

zmierzyłam jej temp 38,5...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 15:14   #2697
nikaa2
Wtajemniczenie

pokrszyfka

zdrówka dla małej
dawaj jej dużo pić-tzn.po mało ale często! i jeżeli kp to też najczęściej... mój t rpzechodził-pewnie ta zawiesina to nifuroksazyd....już na 2gi dzień było lepiej-3mam kciuki... aha i jeszcze Ors hippa piliśmy i orsalit malinowy...... i żadnyc surowych warzyw czy owoców... ja gotowałam marchwiankę
i podawałam nurofen w zaiesinie przy gorączce

ja bym podała ten orsalit-moim zaniem dzieki niemu młody się nie odwodnił

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-09-13 o 15:16
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 15:28   #2698
nettka_
Zadomowienie

pokszyfko zdrówka

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:21   #2699
pokszyfka
Zadomowienie

nikaa jak do jutra nie będzie lepiej to albo znowu pójde do lekarza, albo tż podpyta w aptece o ten orsalit, może na zaś się w niego zaopatrzymy.
niunia niby się ładnie bawi, ibufen zbił troszkę temp. niunia wypiła 20ml wody i 120 mm. ale jak słysze jak leci jej kupka to aż mi się płakac chce, biedulka, mniej więcej co godz to samo
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:35   #2700
nikaa2
Wtajemniczenie

http://www.orsalit.pl/

poczytaj
mi pediatra doradziła...
pomyśl o marchwiance

zdróweczka

wiem my mlieśmy głośne te koopy-strzelające i śmierzące
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości