Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 11:55   #2671
szmyrk
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Kawalek na dzisiaj:
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:56   #2672
xsyskax
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
No, niby tak, ale jakos niebardzo wyobrazam sobie, zeby robotnicy przyjezdzajacy harowac dokads po 12 godzin na dobe mieli do tego sily... Ale poza takimi ekstremalnymi przypadkami zgadzam sie bardzo bardzo

Ale dlaczego, skoro pozwala to uniknac jakichs tam oplat...
Nie ważne czy robotnik czy osoba do korporacji, jeżeli wyprowadza się na stałe (nie trzy miesiące żeby sobie dorobić) to nie ma opcji, trzeba nauczyć się języka

Co do aut, tez chodziło mi o osoby, które nie wracają do Polski. Skoro zarabiają w innym kraju, korzystają z jego dobrodziejstw (np świetne drogi) to dlaczego maja byc zwolnieni z tej opłaty? Dzięki temu podatkowi nikt w Holandii nie jeździ autem ponad "stan" żeby ktos pomyślał, ze ma wiecej pieniędzy jak to sie czesto zdarza w Polsce. Wysokość tego podatku uzależniona jest od rodzaju auta, jego ciężaru, pojemności i miejsca zamieszkania.

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:22   #2673
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Nie ważne czy robotnik czy osoba do korporacji, jeżeli wyprowadza się na stałe (nie trzy miesiące żeby sobie dorobić) to nie ma opcji, trzeba nauczyć się języka
Moze jeszcze nie trafilas / nie zauwazylas takich sytuacji, ale uwierz mi, ze maja miejsce, i wtedy taka nieznajomosc jest jak najbardziej usprawiedliwiona.
Swoja droga, tutaj gdzie mieszkam sporo ludzi ma takie podejscie, nie raz slysze (zwlaszcza w knajpie), ze jak to pieknie posluguje sie ichniejszym jezykiem (to prawda, nierzadko lepiej niz wielu tubylcow), a dopiero trzy lata tutaj mieszkam, bla, bla, bla, i jacy ci robotnicy okropni, co siedza po 10 lat i dalej po swojemu. W takich momentach mam ochote ich trzasnac, ale ze nie moge sobie na to pozwolic, to tylko delikatnie, acz dobitnie wyrazam swoje zdanie na ten temat. Po pierwsze, to przy odrobinie wysilku wiekszosc tych robotnikow sa w stanie zrozumiec, ale co najwazniejsze - oni (robotnicy) haruja(!) za smieszne pieniadze, do tego nadgodziny, czesto gesto musza byc dostepni 24h na dobe, do tego generalnie socjalnie tez kiepsko, czasu na zycie prywatne naprawde niewiele - czasem na jakies piwo wyskocza z kumplem z pracy (mowiacym w ich jezyku oczywiscie)... To ja sie pytam, kiedy sie oni maja tego jezyka uczyc? Wertowac slowniczki miedzy kontenerami w czasie przerwy, czy moze zaczepiac "tutejszych" w drodze do pracy

Cytat:
Co do aut, tez chodziło mi o osoby, które nie wracają do Polski. Skoro zarabiają w innym kraju, korzystają z jego dobrodziejstw (np świetne drogi) to dlaczego maja byc zwolnieni z tej opłaty? Dzięki temu podatkowi nikt w Holandii nie jeździ autem ponad "stan" żeby ktos pomyślał, ze ma wiecej pieniędzy jak to sie czesto zdarza w Polsce. Wysokość tego podatku uzależniona jest od rodzaju auta, jego ciężaru, pojemności i miejsca zamieszkania.
No ale co Ci przeszkadza, ze ktos sobie zyje ponad stan? Jego sprawa. Ja tam lubie przyoszczedzic, jak sie da - tez bym nie zmieniala blach, jakby mialo mi to pomoc uniknac jakichs oplat
Stary 2012-11-14, 12:30   #2674
Maryha_ah
Zakorzenienie

A ja jestem najgorszym oszczędzającym na świecie. Wczoraj zaniosłam TŻ 100 zł i powiedziałam "zabierz to ode mnie natychmiast, bo inaczej znowu wszystko wydam i pod koniec miesiąca będę przymierać głodem"

Zrobiłam sobie dziś wagary i zabrałam się za sprzątanie kuchni, dżizus krajst po co ja to w ogóle ruszałam? Co mnie podkusiło? Efekt jest tego taki że wszystko jest rozwalone po całej kuchni a ja nie umiem nad tym zapanować. Chyba pora na dymka.
Stary 2012-11-14, 12:31   #2675
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, hej!
W takich przypadkach wyciskam do kawy kilka kropel soku z cytryny - ochydne, ale polubilam, a co najwarzeniejsze - dziala.
Póki co wypiłam samą kawę, później pewnie wypiję drugą Kawa z cytryną, fuj

Fajna oferta http://lubelskie.gumtree.pl/c-ViewAd...rF5PGLvMAu8ao* oczywiście złożyłam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:37   #2676
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
A ja jestem najgorszym oszczędzającym na świecie. Wczoraj zaniosłam TŻ 100 zł i powiedziałam "zabierz to ode mnie natychmiast, bo inaczej znowu wszystko wydam i pod koniec miesiąca będę przymierać głodem"

Znam, znam, takie akcje, i gorsze, bo sama tez jestem takim tragicznym przypadkiem oszczednosciowym Co nie przeszkadza mi w umilowaniu unikania "niepotrzebych" oplat

Cytat:
Zrobiłam sobie dziś wagary i zabrałam się za sprzątanie kuchni, dżizus krajst po co ja to w ogóle ruszałam? Co mnie podkusiło? Efekt jest tego taki że wszystko jest rozwalone po całej kuchni a ja nie umiem nad tym zapanować. Chyba pora na dymka.
A ja mam wolne, i tez zamierzam ogarnac chaupe, ale zbieram sie do tego juz od osmer rano, i poza tym, ze umylam wlosy, i wystawilam pranie na zewnatrz, coby sie na sloncu wysuszylo to prace stoja w miejscu
Stary 2012-11-14, 12:37   #2677
xxxMikixxx
Zakorzenienie

W mojej mieścinie nie ma dosłownie NIC A sorry jest właśnie oferta na stoisko z karpiem

Stary 2012-11-14, 13:00   #2678
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Póki co wypiłam samą kawę, później pewnie wypiję drugą Kawa z cytryną, fuj

Fajna oferta http://lubelskie.gumtree.pl/c-ViewAd...rF5PGLvMAu8ao* oczywiście złożyłam
Nie wiem, czy to przypadkiem nie Hollymoda, oni gdzieś tam mają swoją siedzibę
Napisz im, że prowadzisz bloga i podaj linka

Mogę już odebrać prawko Lecę po nie zaraz i jeszcze wieczorem wsiadam do Punciaka

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:10   #2679
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to przypadkiem nie Hollymoda, oni gdzieś tam mają swoją siedzibę
Napisz im, że prowadzisz bloga i podaj linka

Mogę już odebrać prawko Lecę po nie zaraz i jeszcze wieczorem wsiadam do Punciaka
Być może, bo to też na Daszyńskiego. Fajnie by było

Napisałam coś takiego, ale bez adresu bloga " Moje główne zainteresowania to moda i fotografia. Prowadzę własną stronę internetową o tematyce urodowo-modowej, gdzie mogę rozwijać swoje pasje i dzielić się nimi z moimi czytelnikami".

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Gdzie to jest tak w ogóle? Pewnie dwoma autobusami trzeba dojechać

Stary 2012-11-14, 13:10   #2680
n0emi
Zakorzenienie

Miki trzymam kciuki!! fajna praca sie zapowiada
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:12   #2681
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Dla mnie jak ktos się wyprowadza do innego kraju to ma obowiązek nauki języka, poznania obyczajów. Holendrzy są mili ale jak juz wiedza, ze ktos tu siedzi długo i nadal holenderskiego nie zna, to zaczynaja unikać.
Obecnie z praca tez jest cieżko bez języka, nawet do głupiego roznoszenia poczty jest to wymagane
Ma takie samo zdanie

Cytat:
Tez mi się to we Francji nie podoba. Byłam raz i nie pojadę juz wiecej. Dobrze, ze tz miał w szkole francuski bo byśmy na parking nie wrócili .
Najlepsze jest to, że oni doskonale rozumieją, tylko udają. I ogólnie Francuzi sa strasznie niemili. Przyzwyczajona do nadmiernie i do wyrzygania słodkich Anglików, we Francji czułam się jakby wszyscy mieli do mnie pretensje o coś i robili łaskę, że np w ogóle mnie obsłużą w sklepie.
Nie ma takiej mozliwości, żeby ktoś pracowała na Lotnisku DeGaull'a w Paryżu i nie mówił po angielsku.

Cytat:
W Niemczech nigdy nie byłam xD tylko przejazdem. Zaskoczyłaś mnie, ze nie chcą ang uzywac.

Możenie jest to nagminne, ale spotkałam się z tym wiele razy. I najczęściej młodzi ludzie mówią bardzo chętnie i bez oporów, a osoby, takie po 50, zwykle odpowiadają po niemiecku.
Ja zupełnie nie wiem jak jest w niemieckich miastach, bo też bywam w Niemczech przejazdem, ale dość czesto, i sporo zatrzymujemy się w barach przy autostradzie. I właśnie tam są takie historie. A to tez są miejsca, gdzie nikt nie dostałby pracy bez znajomości angielskiego.
Z drugiej strony, może to jest niechęć do Polaków, bo niestety to jak nasi rodacy zachowują sie na trasie, nie daje nam dobrej reklamy. I Może zwykle domyslaja, sie, ze ktoś gadający po angielsku, to Polak jadący z Anglii.

Cytat:
Tutaj naszczescie Polacy az tak się nie alienują Jedyne co mnie wkurza to trzymanie auta na polskich blachach zeby nie płacić podatku drogowego. Taka zmorą w Holandii są Marokanczycy i Turcy.
Jedno, że na pewno jest ich o wiele mniej, a drugie, to do krajów innych niż Anglia, wyjechał trochę inny przekrój społeczeństwa. Niestety cała patologia, wyruszyła do Anglii, przez co normalni ludzie muszą ciągle walczyć ze stereotypami.
Tacy ludzie na nieciekawym poziomie, tworzą sobie swoje środowiska i odcinają się od środowiska angielskiego. Ciągną zasiłki, oszukują, i nie jest im potrzebny język.

A jesli chodzi o blachy, to kochani rodacy tu też to robili, ale weszła nowa ustawa, i po wyrobieniu numeru ubezpieczenia, ma się miesiąc na przerejestrowanie samochodu. Na szczęście.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Szybko! Super!

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:28   #2682
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Miki trzymam kciuki!! fajna praca sie zapowiada
Na pewno się przydadzą , bo pewnie napalę się a i tak nic z tego Zapewne tylu chętnych będzie

Stary 2012-11-14, 13:50   #2683
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno się przydadzą , bo pewnie napalę się a i tak nic z tego Zapewne tylu chętnych będzie
Chetnych na pewno bedzie ale ty jestes idealną kandydatką moglabys co nieco zareklamowac
tez bym chciala znalezc FAJNA stala prace
Stary 2012-11-14, 14:01   #2684
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Coś się stało?[/COLOR] Jaka mieszanka U mnie awokado, pomidor i razowiec, kocham awokado

Naburmuszona ślicznotka Poznamy się na pewno, mam takie przeczucie
Ja miałam dwa podejścia do awokado i dla mnie strasznie bez smaku Nawet jak cytryną skropiłam bo tak mi kazali

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
W mojej mieścinie nie ma dosłownie NIC A sorry jest właśnie oferta na stoisko z karpiem

Chciałabym zobaczyć Cię na takim stoisku, w takim śmiesznym nakryciu głowy, białym fartuszku, wołającą "Karpiee, karpieee, świeżutkie karpiee"

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Super, szybko jakoś, albo mi się wydaje

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 14:05   #2685
201612231846
Konto usunięte

Ech . Moja była szefowa to ma tupet. Normalnie szlak mnie trafia .
W zeszłym tygodniu miałam mieć egzamin zawodowy. Jak wiadomo na egzaminach w zawodzie typu fryzjer należy mieć ze sobą modeli. Jeden egzamin odwołałam ze względu na to ,że 2 osoby mi się wykruszyły.N A drugie egzamin potrzebowałam 1 osoby dodatkowo. Pomyślałam sobie ,że skoro moja była szefowa ma 3 praktykantki to 1 mogłaby ze mną pojechać. Chodziło o upięcię.. Jak poprosiłam moją byłą szefową o jakąś z dziewczyn to odesłała mnie do Karoliny ,która tak naprawdę wg. mnie w 90% by nie mogła ze mną pojechać. Była w 9 miesiącu ciąży. Jak ostatnio się z nią widziałam to wiedziałam ,że ma różnego rodzaju problemy zdrowotne. Zadzwoniłam nie odebrała. Moja była szefowa powiedziała ,że mam odzwonić JEŻELI się dodzwonię do Karoliny. Nie ,odebrała ,więc nie dzwoniłam. Miałam nadzieję ,że moja była szefowa pomyśli ,że skoro nie mam 1 osoby to po prostu zadzwoni i da mi jakąś dziewczynę z salonu. Nie dzwoniła ,ja też nie mogłam nikogo znaleźć. Zrezygnowałam z egzaminu .bo przestał mieć dla mnie sens. Non stop stres ,bo może ktoś jednak nie pojedzie albo się wykruszy. Doszłam do wniosku ,że tak będzie lepiej. Kilka dni po egzaminie moja była szefowa zaczyna wypisywać sms-y czy zdałam. Wszystkie nagle są zainteresowane. A żeby ze mną jechać tego 1 dnia to żadna się nie sprawdziła i nie poczuła. Choć czasami było tak ,że któraś nie mogła przyjść bo coś jej wypadło i wtedy spędzałam cały dzień w salonie będąc na 2 zmianach. Po prostu nie mam ochoty na telefony i rozmowy z osobami ,które mi nie chciały udzielić pomocy. Gdyby nie fakt ,że wysyłam sporo CV z nr telefonu to dawno bym zmieniła. Po prostu nie ma dla mnie sensu rozmowa ,która dotyczy mojego egzaminu. Doszłam do wniosku ,że nie będę już taką dobra i uczynna dla innych ,bo życie jest okrutne i zazwyczaj dostaję do d... .

Edytowane przez 201612231846
Czas edycji: 2012-11-14 o 14:06
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 14:11   #2686
Little Katie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Ech . Moja była szefowa to ma tupet. Normalnie szlak mnie trafia .
W zeszłym tygodniu miałam mieć egzamin zawodowy. Jak wiadomo na egzaminach w zawodzie typu fryzjer należy mieć ze sobą modeli. Jeden egzamin odwołałam ze względu na to ,że 2 osoby mi się wykruszyły.N A drugie egzamin potrzebowałam 1 osoby dodatkowo. Pomyślałam sobie ,że skoro moja była szefowa ma 3 praktykantki to 1 mogłaby ze mną pojechać. Chodziło o upięcię.. Jak poprosiłam moją byłą szefową o jakąś z dziewczyn to odesłała mnie do Karoliny ,która tak naprawdę wg. mnie w 90% by nie mogła ze mną pojechać. Była w 9 miesiącu ciąży. Jak ostatnio się z nią widziałam to wiedziałam ,że ma różnego rodzaju problemy zdrowotne. Zadzwoniłam nie odebrała. Moja była szefowa powiedziała ,że mam odzwonić JEŻELI się dodzwonię do Karoliny. Nie ,odebrała ,więc nie dzwoniłam. Miałam nadzieję ,że moja była szefowa pomyśli ,że skoro nie mam 1 osoby to po prostu zadzwoni i da mi jakąś dziewczynę z salonu. Nie dzwoniła ,ja też nie mogłam nikogo znaleźć. Zrezygnowałam z egzaminu .bo przestał mieć dla mnie sens. Non stop stres ,bo może ktoś jednak nie pojedzie albo się wykruszy. Doszłam do wniosku ,że tak będzie lepiej. Kilka dni po egzaminie moja była szefowa zaczyna wypisywać sms-y czy zdałam. Wszystkie nagle są zainteresowane. A żeby ze mną jechać tego 1 dnia to żadna się nie sprawdziła i nie poczuła. Choć czasami było tak ,że któraś nie mogła przyjść bo coś jej wypadło i wtedy spędzałam cały dzień w salonie będąc na 2 zmianach. Po prostu nie mam ochoty na telefony i rozmowy z osobami ,które mi nie chciały udzielić pomocy. Gdyby nie fakt ,że wysyłam sporo CV z nr telefonu to dawno bym zmieniła. Po prostu nie ma dla mnie sensu rozmowa ,która dotyczy mojego egzaminu. Doszłam do wniosku ,że nie będę już taką dobra i uczynna dla innych ,bo życie jest okrutne i zazwyczaj dostaję do d... .
Twoja szefowa ma cos z beretem nie tak. Jakos wczesniej jej nie interesowalo czy masz kogo wziac na egzamin a teraz wielce zadowolona wydzwania z tekstami jak Ci poszlo. Co dla mnie jest conajmniej smieszne.

Przede wszystkim to skad jestes? I czy mozna jeszcze isc na ten egzamin w innym terminie?
Little Katie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 14:12   #2687
201612231846
Konto usunięte

Przepraszam ,że wypisuję o swoich problemach na forum. Ogólnie, wolę opisać coś na forum niż powiedzieć komuś ze znajomych. W dzisiejszych czasach ludzie są fałszywi
Stary 2012-11-14, 14:12   #2688
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dominika, a czemu po prostu nie zabierzesz jakiejś cioci i koleżanki na egzamin?
Stary 2012-11-14, 14:18   #2689
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Chetnych na pewno bedzie ale ty jestes idealną kandydatką moglabys co nieco zareklamowac
tez bym chciala znalezc FAJNA stala prace
Też chciałabym w końcu coś znaleźć, już mam dosyć siedzenia w domu Jeśli znalazłoby się coś w moim mieście to poszłabym już obojętnie gdzie, bo znaleźć tu pracę biurową graniczy z cudem. Bez znajomości na pewno nigdzie mnie nie przyjmą

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość

Chciałabym zobaczyć Cię na takim stoisku, w takim śmiesznym nakryciu głowy, białym fartuszku, wołającą "Karpiee, karpieee, świeżutkie karpiee"
Nie uciekaj za bardzo w tą wyobraźnię

Stary 2012-11-14, 14:21   #2690
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Ja miałam dwa podejścia do awokado i dla mnie strasznie bez smaku Nawet jak cytryną skropiłam bo tak mi kazali
Krasko, guacamole sprobuj: http://puszka.pl/przepis/3118-guacamole.htmlv
Sama robie bez pomidorow, octu i tabasco, ale za to z czosnkiem i smazona cebulka Co/jak kto lubi

Miki -
Stary 2012-11-14, 14:21   #2691
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Moze jeszcze nie trafilas / nie zauwazylas takich sytuacji, ale uwierz mi, ze maja miejsce, i wtedy taka nieznajomosc jest jak najbardziej usprawiedliwiona.
Swoja droga, tutaj gdzie mieszkam sporo ludzi ma takie podejscie, nie raz slysze (zwlaszcza w knajpie), ze jak to pieknie posluguje sie ichniejszym jezykiem (to prawda, nierzadko lepiej niz wielu tubylcow), a dopiero trzy lata tutaj mieszkam, bla, bla, bla, i jacy ci robotnicy okropni, co siedza po 10 lat i dalej po swojemu. W takich momentach mam ochote ich trzasnac, ale ze nie moge sobie na to pozwolic, to tylko delikatnie, acz dobitnie wyrazam swoje zdanie na ten temat. Po pierwsze, to przy odrobinie wysilku wiekszosc tych robotnikow sa w stanie zrozumiec, ale co najwazniejsze - oni (robotnicy) haruja(!) za smieszne pieniadze, do tego nadgodziny, czesto gesto musza byc dostepni 24h na dobe, do tego generalnie socjalnie tez kiepsko, czasu na zycie prywatne naprawde niewiele - czasem na jakies piwo wyskocza z kumplem z pracy (mowiacym w ich jezyku oczywiscie)... To ja sie pytam, kiedy sie oni maja tego jezyka uczyc? Wertowac slowniczki miedzy kontenerami w czasie przerwy, czy moze zaczepiac "tutejszych" w drodze do pracy

No ale co Ci przeszkadza, ze ktos sobie zyje ponad stan? Jego sprawa. Ja tam lubie przyoszczedzic, jak sie da - tez bym nie zmieniala blach, jakby mialo mi to pomoc uniknac jakichs oplat
Jeżeli Ci robotnicy maja tak źle jak mówisz, to nie sadze, ze ten ich wyjazd jest na stałe. Po prostu nie ma możliwości żeby 20 letni chłopak wyjechał do ciężkiej roboty i harował ponad 40 lat do emerytury. Zreszta nawet podczas ciężkiej pracy da radę uczyć się języka. W mojej pierwszej pracy byłam pakowaczem i codziennie musiałam układać palety a jakoś podstawy języka załapałam. Jeżeli człowiek chce to sie nauczy, jest to wyraz szacunku do państwa, które daje mu chleb.
Mieszkając za granica chce żeby ludzie mnie szanowali i nie traktowali gorzej. Polskie blachy u Holendrów nasuwają myśl : o cwaniak, nie płaci podatku, pewnie jakieś inne przekręty robi. Ja mam zamiar mieć tu kiedyś dzieci, kupic dom i nie chce żeby ktos np zabronił bawić sie z moimi dziećmi przez brak zaufania.

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-14, 14:22   #2692
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Little Katie Pokaż wiadomość
Twoja szefowa ma cos z beretem nie tak. Jakos wczesniej jej nie interesowalo czy masz kogo wziac na egzamin a teraz wielce zadowolona wydzwania z tekstami jak Ci poszlo. Co dla mnie jest conajmniej smieszne.

Przede wszystkim to skad jestes? I czy mozna jeszcze isc na ten egzamin w innym terminie?

Okolice Warszawy. Egzamin miałam mieć w Radomiu. Teraz jakbym miała ponownie przystąpić to musiałabym jechać prawie 100km żeby się zapisać i wpłacić ponownie pieniądze. Sam egzamin kosztuje 500 zł. Zbierałam na niego przez wakacje. Ewentualnie myślałam nad Warszawą. Cena ta sama ,a mogłabym zdawać na główce treningowej. Tylko musiałabym kupić nową ,bo starej ścięłam włosy na boba. Przy poprzednim egzaminie miałam ją wziąć. Ale nie można zdawać na główkach treningowych. Naprawdę jest mi przykro. Jestem jedynaczką. Moja mama ma krótkie włosy ,babcia też. Po prostu ciężko mi wziąć kogoś z rodziny ,bo rodzice nie utrzymują kontaktów z kuzynami itd. Koleżanki zazwyczaj pracują albo chodzą do szkoły. Dziewczyny ,z którymi chodziłam do gimnazjum mnie praktycznie nie pamiętają. Także
Stary 2012-11-14, 14:23   #2693
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little Katie Pokaż wiadomość

Ty już kiedyś na nią narzekałaś, dziwna kobieta.. a nie mogłaś wziąć kogoś ze znajomych? Masz jeszcze szansę żeby podejść do egzaminu? Szkoda sobie odpuścić, tyle lat nauki więc niech coś z tego będzie

Okej, tym razem coś dziwnego mi wyszło, ale bez miłości i chyba mniej patetyczne Takie napisane na szybko w poczekalni u dermatologa Ostatnie, słowo

https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=5445

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 14:24   #2694
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałabym w końcu coś znaleźć, już mam dosyć siedzenia w domu Jeśli znalazłoby się coś w moim mieście to poszłabym już obojętnie gdzie, bo znaleźć tu pracę biurową graniczy z cudem. Bez znajomości na pewno nigdzie mnie nie przyjmą

no wlasnie... znajomosci
a ja to mam jeszcze taki problem, ze zawsze sie dostaje tam gdzie jest najwiekszy zapierdziel i pracuje z motorkiem w dupie wyniszczajac siebie. Jeszcze nie bylam w takiej pracy gdzie spokojnie moglabym pojsc do kibla czy wypic lyka wody

boska emotka

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2012-11-14 o 14:28
Stary 2012-11-14, 14:26   #2695
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Dominika, a czemu po prostu nie zabierzesz jakiejś cioci i koleżanki na egzamin?

1 dziewczynę miałam na egzamin ,a 2-ga miała ze mną jechać. Jak się okazało tydzień przed nie mogła ,jeszcze jedna też nie mogła. Pisałam i dzwoniłam dosłownie do wszystkich. W weekend nie ma problemu ,ale biorąc pod uwagę pracę itd. to różnie bywa. A z ciotkami rodzice nie utrzymują relacji od dawien dawna... Przy czym ja również.
Stary 2012-11-14, 14:28   #2696
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Krasko, guacamole sprobuj: http://puszka.pl/przepis/3118-guacamole.htmlv
Sama robie bez pomidorow, octu i tabasco, ale za to z czosnkiem i smazona cebulka Co/jak kto lubi

Miki -
oo dzięki, fajna sprawa Lubię kombinować i takie rzeczy tworzyć, przyda się

Kupiła siemię <siemienie, jak kto woli> i zrobię dziś maskę pierwszy raz

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

Mi się praca w sklepie "podoba " ostatnio.. Też ciężko ale może jakoś uda Ci się znaleźć coś

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 14:28   #2697
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ma takie samo zdanie

A jesli chodzi o blachy, to kochani rodacy tu też to robili, ale weszła nowa ustawa, i po wyrobieniu numeru ubezpieczenia, ma się miesiąc na przerejestrowanie samochodu. Na szczęście.
Widzę, ze poradzili sobie z tym sprytnie. Tutaj masz tylko zakaz jeżdżenia autem na innych blachach gdy jestes zameldowany ponad 6 miesięcy. Oczywiście dużo osób ma to w du pie ale wyobraz sobie jak złapie Cie policja, sprawdzi wszystko jak trzema i masz nakaz zapłacenia podatku drogowego od czasu zameldowania w Holandii. Zakładając, ze ktos tu mieszka 3 lata, mając golfa diesela: 3 lata x 12 miesięcy x 93 euro. Zbankrutowac mozna wiele Polaków jednak wynajmuje mieszkania bez meldunku i tak sobie żyją

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 14:29   #2698
Little Katie
BAN stały

Domiwika jak ogarniesz Warszawe to na 100% mozesz mnie wziac tylko bysmy musialy ustalic termin bo musze wczesniej wiedziec
Little Katie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 14:31   #2699
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

1 dziewczynę miałam na egzamin ,a 2-ga miała ze mną jechać. Jak się okazało tydzień przed nie mogła ,jeszcze jedna też nie mogła. Pisałam i dzwoniłam dosłownie do wszystkich. W weekend nie ma problemu ,ale biorąc pod uwagę pracę itd. to różnie bywa. A z ciotkami rodzice nie utrzymują relacji od dawien dawna... Przy czym ja również.
To może zapłać komuć? wiem, że mało przyjemna propozycja ale już z czymś takim się spotkałam Daj ogłoszenie, że zapłacisz z 30zł, gratis włosy zetniesz

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 14:34   #2700
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale ty masz licencjat. U nas w kraju licencjat to nie dyplom. jestem w tej samej sytuacji, na prace w zawodzie jest szansa dopiero po mgr.

Poza tym, w ogóle o prace w zawodzie jest bardzo trudno. U nas to samo. A niby duże rozwijające się miasto. Ja już w cuda nie wierzę że po studiach dostanę pracę w zawodzie dlatego siedzę jeszcze na podyplomówce, może to da mi większe szanse. Wina naszego systemu edukacji, codziennie go przeklinam. Naprodukowali uczelni wyższych jak grzybów po deszczu, kiedyś był tylko trzy uniwerki, polibuda, i wystarczyło. A teraz wyrosło jeszcze 10 wyższych szkół handlowych czy innych prywaciarzy i efekty są opłakane. Przez to każdy studiuje, a wyższe wykształcenie znaczy na rynku pracy tyle co nic. I jak ma znaleźć pracę w zawodzie informatyk, skoro rocznie polibudę opuszcza 50 informatyków, 50 opuszcza uniwerek, a wyższe szkoły nie-wiadomo-czego kolejnych 300 (!!) . Koszmar senny. Po co tyle magistrów? Tego nie wie nikt.

Polski system kształcenia wyższego właśnie rozpoczął zjadanie własnego ogona, i będzie coraz gorzej. Trzeba zmniejszyć liczbę studentów o 50 % i wszystkie problemy się skończą. Bo brakuje wykształconych handlowców, murarzy, tynkarzy itd, a magistrzy od wszystkiego wylewają się uszami.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2012-11-14 o 14:39
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości