|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Kawalek na dzisiaj:
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
![]() Co do aut, tez chodziło mi o osoby, które nie wracają do Polski. Skoro zarabiają w innym kraju, korzystają z jego dobrodziejstw (np świetne drogi) to dlaczego maja byc zwolnieni z tej opłaty? Dzięki temu podatkowi nikt w Holandii nie jeździ autem ponad "stan" żeby ktos pomyślał, ze ma wiecej pieniędzy jak to sie czesto zdarza w Polsce. Wysokość tego podatku uzależniona jest od rodzaju auta, jego ciężaru, pojemności i miejsca zamieszkania.
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga, tutaj gdzie mieszkam sporo ludzi ma takie podejscie, nie raz slysze (zwlaszcza w knajpie), ze jak to pieknie posluguje sie ichniejszym jezykiem (to prawda, nierzadko lepiej niz wielu tubylcow), a dopiero trzy lata tutaj mieszkam, bla, bla, bla, i jacy ci robotnicy okropni, co siedza po 10 lat i dalej po swojemu. W takich momentach mam ochote ich trzasnac, ale ze nie moge sobie na to pozwolic, to tylko delikatnie, acz dobitnie wyrazam swoje zdanie na ten temat. Po pierwsze, to przy odrobinie wysilku wiekszosc tych robotnikow sa w stanie zrozumiec, ale co najwazniejsze - oni (robotnicy) haruja(!) za smieszne pieniadze, do tego nadgodziny, czesto gesto musza byc dostepni 24h na dobe, do tego generalnie socjalnie tez kiepsko, czasu na zycie prywatne naprawde niewiele - czasem na jakies piwo wyskocza z kumplem z pracy (mowiacym w ich jezyku oczywiscie)... To ja sie pytam, kiedy sie oni maja tego jezyka uczyc? Wertowac slowniczki miedzy kontenerami w czasie przerwy, czy moze zaczepiac "tutejszych" w drodze do pracy Cytat:
|
||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem najgorszym oszczędzającym na świecie. Wczoraj zaniosłam TŻ 100 zł i powiedziałam "zabierz to ode mnie natychmiast, bo inaczej znowu wszystko wydam i pod koniec miesiąca będę przymierać głodem"
Zrobiłam sobie dziś wagary i zabrałam się za sprzątanie kuchni, dżizus krajst po co ja to w ogóle ruszałam? Co mnie podkusiło? Efekt jest tego taki że wszystko jest rozwalone po całej kuchni a ja nie umiem nad tym zapanować. Chyba pora na dymka.
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawa z cytryną, fuj ![]() Fajna oferta http://lubelskie.gumtree.pl/c-ViewAd...rF5PGLvMAu8ao* oczywiście złożyłam
|
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam, znam, takie akcje, i gorsze, bo sama tez jestem takim tragicznym przypadkiem oszczednosciowym Co nie przeszkadza mi w umilowaniu unikania "niepotrzebych" oplat Cytat:
|
||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej mieścinie nie ma dosłownie NIC
A sorry jest właśnie oferta na stoisko z karpiem |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz im, że prowadzisz bloga i podaj linka ![]() Mogę już odebrać prawko Lecę po nie zaraz i jeszcze wieczorem wsiadam do Punciaka
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam coś takiego, ale bez adresu bloga " Moje główne zainteresowania to moda i fotografia. Prowadzę własną stronę internetową o tematyce urodowo-modowej, gdzie mogę rozwijać swoje pasje i dzielić się nimi z moimi czytelnikami". ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Gdzie to jest tak w ogóle? Pewnie dwoma autobusami trzeba dojechać
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Miki trzymam kciuki!! fajna praca sie zapowiada
|
|
|
|
#2681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma takiej mozliwości, żeby ktoś pracowała na Lotnisku DeGaull'a w Paryżu i nie mówił po angielsku. Cytat:
Możenie jest to nagminne, ale spotkałam się z tym wiele razy. I najczęściej młodzi ludzie mówią bardzo chętnie i bez oporów, a osoby, takie po 50, zwykle odpowiadają po niemiecku. Ja zupełnie nie wiem jak jest w niemieckich miastach, bo też bywam w Niemczech przejazdem, ale dość czesto, i sporo zatrzymujemy się w barach przy autostradzie. I właśnie tam są takie historie. A to tez są miejsca, gdzie nikt nie dostałby pracy bez znajomości angielskiego. Z drugiej strony, może to jest niechęć do Polaków, bo niestety to jak nasi rodacy zachowują sie na trasie, nie daje nam dobrej reklamy. I Może zwykle domyslaja, sie, ze ktoś gadający po angielsku, to Polak jadący z Anglii. Cytat:
Tacy ludzie na nieciekawym poziomie, tworzą sobie swoje środowiska i odcinają się od środowiska angielskiego. Ciągną zasiłki, oszukują, i nie jest im potrzebny język. A jesli chodzi o blachy, to kochani rodacy tu też to robili, ale weszła nowa ustawa, i po wyrobieniu numeru ubezpieczenia, ma się miesiąc na przerejestrowanie samochodu. Na szczęście. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno się przydadzą , bo pewnie napalę się a i tak nic z tego
Zapewne tylu chętnych będzie
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak cytryną skropiłam bo tak mi kazali![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Chciałabym zobaczyć Cię na takim stoisku, w takim śmiesznym nakryciu głowy, białym fartuszku, wołającą "Karpiee, karpieee, świeżutkie karpiee" ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
#2685 |
|
Konto usunięte
|
Ech
![]() W zeszłym tygodniu miałam mieć egzamin zawodowy. Jak wiadomo na egzaminach w zawodzie typu fryzjer należy mieć ze sobą modeli. Jeden egzamin odwołałam ze względu na to ,że 2 osoby mi się wykruszyły.N A drugie egzamin potrzebowałam 1 osoby dodatkowo. Pomyślałam sobie ,że skoro moja była szefowa ma 3 praktykantki to 1 mogłaby ze mną pojechać. Chodziło o upięcię.. Jak poprosiłam moją byłą szefową o jakąś z dziewczyn to odesłała mnie do Karoliny ,która tak naprawdę wg. mnie w 90% by nie mogła ze mną pojechać. Była w 9 miesiącu ciąży. Jak ostatnio się z nią widziałam to wiedziałam ,że ma różnego rodzaju problemy zdrowotne. Zadzwoniłam nie odebrała. Moja była szefowa powiedziała ,że mam odzwonić JEŻELI się dodzwonię do Karoliny. Nie ,odebrała ,więc nie dzwoniłam. Miałam nadzieję ,że moja była szefowa pomyśli ,że skoro nie mam 1 osoby to po prostu zadzwoni i da mi jakąś dziewczynę z salonu. Nie dzwoniła ,ja też nie mogłam nikogo znaleźć. Zrezygnowałam z egzaminu .bo przestał mieć dla mnie sens. Non stop stres ,bo może ktoś jednak nie pojedzie albo się wykruszy. Doszłam do wniosku ,że tak będzie lepiej. Kilka dni po egzaminie moja była szefowa zaczyna wypisywać sms-y czy zdałam. Wszystkie nagle są zainteresowane. A żeby ze mną jechać tego 1 dnia to żadna się nie sprawdziła i nie poczuła. Choć czasami było tak ,że któraś nie mogła przyjść bo coś jej wypadło i wtedy spędzałam cały dzień w salonie będąc na 2 zmianach. Po prostu nie mam ochoty na telefony i rozmowy z osobami ,które mi nie chciały udzielić pomocy. Gdyby nie fakt ,że wysyłam sporo CV z nr telefonu to dawno bym zmieniła. Po prostu nie ma dla mnie sensu rozmowa ,która dotyczy mojego egzaminu. Doszłam do wniosku ,że nie będę już taką dobra i uczynna dla innych ,bo życie jest okrutne i zazwyczaj dostaję do d... .
Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2012-11-14 o 14:06 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przede wszystkim to skad jestes? I czy mozna jeszcze isc na ten egzamin w innym terminie? |
|
|
|
|
#2687 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam ,że wypisuję o swoich problemach na forum. Ogólnie, wolę opisać coś na forum niż powiedzieć komuś ze znajomych. W dzisiejszych czasach ludzie są fałszywi
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Dominika, a czemu po prostu nie zabierzesz jakiejś cioci i koleżanki na egzamin?
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli znalazłoby się coś w moim mieście to poszłabym już obojętnie gdzie, bo znaleźć tu pracę biurową graniczy z cudem. Bez znajomości na pewno nigdzie mnie nie przyjmą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama robie bez pomidorow, octu i tabasco, ale za to z czosnkiem i smazona cebulka Co/jak kto lubi ![]() Miki -
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkając za granica chce żeby ludzie mnie szanowali i nie traktowali gorzej. Polskie blachy u Holendrów nasuwają myśl : o cwaniak, nie płaci podatku, pewnie jakieś inne przekręty robi. Ja mam zamiar mieć tu kiedyś dzieci, kupic dom i nie chce żeby ktos np zabronił bawić sie z moimi dziećmi przez brak zaufania.
|
|
#2692 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Okolice Warszawy. Egzamin miałam mieć w Radomiu. Teraz jakbym miała ponownie przystąpić to musiałabym jechać prawie 100km żeby się zapisać i wpłacić ponownie pieniądze. Sam egzamin kosztuje 500 zł. Zbierałam na niego przez wakacje. Ewentualnie myślałam nad Warszawą. Cena ta sama ,a mogłabym zdawać na główce treningowej. Tylko musiałabym kupić nową ,bo starej ścięłam włosy na boba. Przy poprzednim egzaminie miałam ją wziąć. Ale nie można zdawać na główkach treningowych. Naprawdę jest mi przykro. Jestem jedynaczką. Moja mama ma krótkie włosy ,babcia też. Po prostu ciężko mi wziąć kogoś z rodziny ,bo rodzice nie utrzymują kontaktów z kuzynami itd. Koleżanki zazwyczaj pracują albo chodzą do szkoły. Dziewczyny ,z którymi chodziłam do gimnazjum mnie praktycznie nie pamiętają. Także |
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okej, tym razem coś dziwnego mi wyszło, ale bez miłości i chyba mniej patetyczne Takie napisane na szybko w poczekalni u dermatologa![]() https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=5445
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja to mam jeszcze taki problem, ze zawsze sie dostaje tam gdzie jest najwiekszy zapierdziel i pracuje z motorkiem w dupie wyniszczajac siebie. Jeszcze nie bylam w takiej pracy gdzie spokojnie moglabym pojsc do kibla czy wypic lyka wody boska emotka Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2012-11-14 o 14:28 |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1 dziewczynę miałam na egzamin ,a 2-ga miała ze mną jechać. Jak się okazało tydzień przed nie mogła ,jeszcze jedna też nie mogła. Pisałam i dzwoniłam dosłownie do wszystkich. W weekend nie ma problemu ,ale biorąc pod uwagę pracę itd. to różnie bywa. A z ciotkami rodzice nie utrzymują relacji od dawien dawna... Przy czym ja również. |
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiła siemię <siemienie, jak kto woli > i zrobię dziś maskę pierwszy raz---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiele Polaków jednak wynajmuje mieszkania bez meldunku i tak sobie żyją
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 |
|
BAN stały
|
Domiwika jak ogarniesz Warszawe to na 100% mozesz mnie wziac tylko bysmy musialy ustalic termin bo musze wczesniej wiedziec
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że mało przyjemna propozycja ale już z czymś takim się spotkałam
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, w ogóle o prace w zawodzie jest bardzo trudno. U nas to samo. A niby duże rozwijające się miasto. Ja już w cuda nie wierzę że po studiach dostanę pracę w zawodzie dlatego siedzę jeszcze na podyplomówce, może to da mi większe szanse. Wina naszego systemu edukacji, codziennie go przeklinam. Naprodukowali uczelni wyższych jak grzybów po deszczu, kiedyś był tylko trzy uniwerki, polibuda, i wystarczyło. A teraz wyrosło jeszcze 10 wyższych szkół handlowych czy innych prywaciarzy i efekty są opłakane. Przez to każdy studiuje, a wyższe wykształcenie znaczy na rynku pracy tyle co nic. I jak ma znaleźć pracę w zawodzie informatyk, skoro rocznie polibudę opuszcza 50 informatyków, 50 opuszcza uniwerek, a wyższe szkoły nie-wiadomo-czego kolejnych 300 (!!) . Koszmar senny. Po co tyle magistrów? Tego nie wie nikt. Polski system kształcenia wyższego właśnie rozpoczął zjadanie własnego ogona, i będzie coraz gorzej. Trzeba zmniejszyć liczbę studentów o 50 % i wszystkie problemy się skończą. Bo brakuje wykształconych handlowców, murarzy, tynkarzy itd, a magistrzy od wszystkiego wylewają się uszami.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2012-11-14 o 14:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

15.04.2013
Zapewne tylu chętnych będzie 

Co/jak kto lubi