|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
I to jak normalnie masz jeszcze mniej cm....aaaaaaa.... Czuję się jak wieloryb ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
A może nie rób już tych testów, bo osiwiejesz dziewczyno... tylko idź na bete? ![]() Malinka poleż teraz... odpocznij... Musi być dobrze, bo mamy silne dzieciaczki
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-07 o 15:15 |
|
|
|
|
#2672 |
|
Konto usunięte
|
Dorcia spokojnie
![]() Jak się bardzo denerwujesz, to zrób 2 razy betę - i zobaczysz czy ładnie przyrasta. Ale moim zdaniem, jak jutro nie przyjdzie @ to będzie wszystko OK
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, na początku ciąży bardzo często testy wychodzą tylko z pierwszego porannego moczu, gdzie stężenie bhcg jest największe
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Idź na betę i będziesz wszystko wiedziała |
||
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No macie racje jak nie dostane do poniedziałku to ide ale narazie wezme na luz ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Już mam 2 dzieci ale każda ciąża bardziej skomplikowana hi hi |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie labolatorium do 16.30 czynne chyba
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się szykuję na babskie spotkanie z pizza własnej roboty. Trochę mnie mdli, ale nie mogę się wykpić nieobecnością...
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą poszłabym jakbym tylko dwie kreski zobaczyła Skoro na teście wyszły to beta powinna tym bardziej wyjść Musze chyba iść wszystkie ciastka z domu wyrzucić ![]() Co byście mnie faktycznie dogoniły
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A parę dni później i tak zrobiłam test Chciałam zobaczyć, czy kreska ciemnieje
|
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Mi po tygodniu wyszła taka mocna, że kontrolna przy niej była bladziutka
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz ja mam nauczke po ostatnim poronieniu przepłakałam cały miesiąc wiec teraz jakoś mi nie spieszno do bety |
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to jest inna sytuacja, pamiętaj Tu jest bardzo dużo dziewczyn po poronieniu, więc wszystkie dobrze Cię rozumiemy |
||
|
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z tym poronieniemto była dziwna sprawa poprostu dostałam jednodniowego krwawienia w terminie miesiączki a po 3 dniach zrobiłam bete na moje oko była mała ale bardzo powoli rosla całkowity zanik bety miałam dopiero po 6 tyg od zrobienia bety byłam u ginekologa i powiedzial ze wszystko jest ok ze mozemy starac sie dalej i ze pecherzyk graffa ma juz 1,5 i za kilka dni bedzie owulacja wiec sie postaralismy ale z jakim wynikiem to nie wiem
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak zobaczyłaś dwie kreski na teście i jesteś nastawiona na ciążę (czego z całego serca życzę i mam nadzieję, że tym razem wszystko się szczęśliwie ułoży Więc ja bym wolała zrobić betę i mieć pewność niż robić kilka razy dziennie test ciążowy... Przepraszam jeżeli Cię uraziłam ( w żadnym wypadku nie mam takiego założenia), tylko ja też zobaczyłam dwie kreski w piątek wieczorem i potem całą sobotę i niedzielę robiłam sobie testy, czy wszystko jest w porządku, a w poniedziałek z samego rana poszłam na betę i się uspokoiłam... Beta po prostu wydaje mi się bardziej racjonalna niż właśnie robienie takich testów co wychodzą na zmianę negatywne i pozytywne bo dopiero wtedy człowiek może się nieźle nastresować a teraz to nie jest potrzebne...
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie uraziłaś mnie ja robiłam jeden test w środe i drugi dziś i tyle narazie to oleje bo tak jak mówisz zwariować można z tymi testami .Ale syna miałam chorego i nie było jak wyskoczyć na bete a w poniedziałek idzie już do przedszkola wiec jak nie dostane miesiączki to sobie zrobię |
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
NENI no i fajny brzuszek
)) już się nie mogę doczekać aż zaczną rosnąc bardziej i bardziej hahaha )a ja dostałam dziś list ze szpitala, że mam skan 2 stycznia. także miesiąc czekania. a powiedzcie mi, po co ma być pęcherz pełny na skanie? |
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
W koncu znalazlam miejsce gdzie wiele kobiet przechodzi przez to samo co ja, bo moim znajomi maja juz moich wymiotow i zlego samopoczucia dosc.
Eh ledwo co nie stracilam mojego maluszka ;(. Dostalam silnego krwotoku z wielgachnym skrzepem, wielkosci pileczki do ping-ponga. Na szczescie maluszek mocno sie trzyma i ma chec przezycia, dzielny malec. Boli mnie strasznie brzuch i mam delikatnie krwawienie, lekarze w szpitalu powiedzieli, ze to normalne po takim czyms, mam odpoczywac i sie nie denerwowac. |
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się będzie dobrze choć wiem że czasem to trudne ale zobacz jaką masz silną dzidzie wiec mamusia też musi być silna |
|
|
|
|
#2691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przynajmniej tak mi ta dziewczyna w poczekalni tłumaczyła, ale u mnie lekarz nigdy nie miał zastrzeżeń do mojego pęcherza ![]() Cytat:
Teraz to najważniejsze! ![]()
|
|
#2692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia dostałam list i pisze tak, że do skany "przez brzuch" pęcherz ma być pełny.
jeśli nie będzie pełny, to mam się wysikać i badanie skan będzie przez macicę |
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gin stwierdziła ostatnio, że lepiej jak jest pusty, bo z pełnym badanie jest mniej przyjemne. A raczej bardziej nieprzyjemne. Co lepsze byłam w toalecie przed wejściem do gabinetu, a i tak na usg było widać, że pęcherz jest pełny
|
#2697 |
|
Konto usunięte
|
No to u Ciebie domcia jest tak, jak ja kiedyś pisałam - pusty pęcherz - USG dowcipne, pełny - przez brzuch. W przychodni na drzwiach gabinetu USG też jest kartka, żeby do badania USG pęcherz był pełny.
Syl współczuję przeżyć, jednak dobrze, że wszystko jest OK ![]() A to fakt, że USG przez brzuch przy pełnym pęcherzu nie jest miłe, bo nie dość, że chce się siku, to jednak ta głowica naciska na brzuch (i pęcherz ) plus zimny żel do USG. Ale obrazek wynagradza "cierpienie"
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-07 o 16:02 |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pęcherz podczas badania USG jamy brzusznej powinien być wypełniony, ponieważ różnica impedancji akustycznej ultradźwięków między tkanką a powietrzem jest większa niż między tkanką a wodą, co powoduje większe odbijanie promieni ultradźwiękowych i mniej czytelny wynik badania. Pozdrawiam " No i takie bardziej zrozumiałe wyjaśnienie: "USG dopochwowe robi sie z pustym pęcherzem, ponieważ dziecko wtedy jest położone niżej. Przy brzusznym, pęcherz powinien byc pełen, gdyz unosi macicę i dziecko jest wyżej. Ja raz miałam robione USG przez brzuch przy pustym pęcherzu i niestety dziecko było za nisko i nie dało się zrobic."
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-07 o 16:07 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,
ja byłam przedwczoraj i dzisiaj u ginekolożki (dzisiaj tylko po skierowanie na badania bo nie miała druczku za pierwszym razem ). Lekarka świetna, odpowiadała na wszystkie pytania, siedziałam 40 minut, co prawda byłam prywatnie ale od razu skierowała mnie do swojej przychodni, i tu już wszystkie badania refundowane. Zbadała mnie bez usg, wg cyklu (ostatnia @) to 7 tydzień, wg bety i oka pani dr 5 tydzień - wg moich obliczeń też ![]() dostałam skierowanie na pakiet badań i mam usg 17.12. wczoraj miałam stresujący dzień - oprócz tego, że pracuje, jestem na studiach doktoranckich i pracuję w laboratorium z róznymi chemikaliami, mam kontakt z krwią i musiałam wykonać drastyczne odcięcie od tych zajęć. Chyba ostatecznie zamknę ten semestr na uczelni bo zostały mi 1 zajęcia do zaliczenia i dziekanka na rok. A w tym czasie powalczę z literaturą naukową bo to najgorsza część
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, jeszcze na głodniaka był. Wzdęciami się nie chwalimy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

KCIUKI DLA ADASIA
) plus zimny żel do USG. Ale obrazek wynagradza "cierpienie"