Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 14:05   #2671
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

CZeśc dziewczyny

Wróciłam z pracy. Niech te choróbska precz idą

Przyszły do mnie juz prezenty które zamawiałam przez allegro. Już naprawdę tracę nadzieję, że uda mi się odwiedzic galerię przed świętami...

Asiulka, aż się popłakałam jak zobaczyłam zdjęcie Jasia

Konczi mam nadzieję, ze to nic poważnego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:07   #2672
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

a my dziś na spotkanie w kościele w związku z tym chrztem, tak mi sie nie chcę....
A my jutro

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:15   #2673
afternoon
Rozeznanie

Gda mój Filip zawsze ssał bardzo krótko - ale przybiera super, więc najada się w tak krótkim czasiefakt, że je zasysa bardzo mocno i szybko
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:22   #2674
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
A my jutro
Ja dzisiaj idę już wszystko dograć i pewnie w przyszłym tygodniu będziemy mieć spotkanie.
Dziewczyny ile płaciłyście za chrzest? Pewnie ksiądz mi powie co łaska, a ja nie mam pojęcia ile dać. 100 zł? 150 zł?
Stary 2012-12-14, 14:23   #2675
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam się drugi raz tym razem o ludzkiej godzinie

Tak sobie siedzę i myślę jak fajnie jest nie pracować i dostawać pensje na konto w marcu niestety skończy mi się i nie wiem co zrobię z Maksem. Będę musiała swoją mamcie poprosić o niańczenie ;/

Skąd się biorą problemy z tym zanikaniem pokarmu. Ja też na początku karmiłam Maksa piersią ale zaczął mi zanikać mimo, że Go dostawiałam i nie dokarmiałam mm na początku. Kiedyś kobiety nie miały takich problemów, chyba. Ale o ile mniej stresów było ;/ i nie było takiej presji jak dzisiaj, że koniecznie trzeba karmić bo inaczej jesteś złą matką bo karmisz dziecko sztucznym. Ehh.. no i tyle z rannym problemów Marzeny
Jak się urodzili moi bracia - 1975r i 76r to była szkoła nie karmienia w nocy. I trzeba było oszukiwać herbatką. Moja mama i tesciowa bardzo krótkokarmiły. I też dlatego wtedy pokarm zanikał - bo nie było tego nocnego karmienia

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
To chyba Iga niegrzecznej pobiła rekord w tym temacie. Niegrzeczna, ile nie robiła? 11 dni???

Masakra! Pierwsza pobudka zanim poszliśmy spać - o 23 - ok. Potem o 1:30... i jak się rozszalała to śmiała się, płakała, jęczała, pluła smoczkiem, wierzgała nogami, w łóżeczku źle, u nas w łóżku źle no masakra.... W końcu o 3 wzięłam ją zawinęłam w kocyk, zabrałam do drugiego pokoju i zastosowałam metodę gda, bujałam góra dół i szumiałam do ucha. I kurde zasnęła! O 3. A o 4 wstała bo znowu była głodna Potem wstała o 7, nakarmiłam i wzięłam do siebie i pospałyśmy do 9! I w sumie jestem wyspana, bo mnie bardzo regeneruje ten poranny sen.

Asiulka, jak dzieciaczki? Jakie perspektywy na wyjście do domu?

Nam wczoraj stuknęło 5 latek. Dostałam wielki piękny bukiet A z pozostałego świętowania nici, bo TŻ miał wczoraj robione badanie metodą Holtera i był cały okablowany. Za to w prezencie kupiliśmy sobie scrabble
To gratulacje i wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mniej stresów...? Komunizm, pieluchy tetrowe, brak pralek automatycznych, sloiczkow, JEDZENIA w sklepach! Trzeba było non-stop kombinować, żeby zdobyć ubranka, wózek, puszki z mlekiem sztucznym... Chyba nie brzmi jak mniej stresów, co? Jedyne co się chyba zmieniło, to mam wrażenie że matki zrobiły się bardziej histeryzujące :) A kiedyś był luzik - płacze po jedzeniu z piersi? To płacze, na pewno nie z głodu, bo jadło. A puszkę z mm trudno załatwić. I tym sposobem pewnie miały ciągle mleko

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Chwalipięta!

Moja Mama była do niedawna przekonana że Pampersy są takie same jak 20 lat temu, gdy urodziła moją siostrę tzn inne dla dziewczynek i inne dla chłopców. I była wielce zdziwiona gdy ja nie znając jeszcze płci dzidziusia kompletowałam wyprawkę, w tym kupowałam pampersy. I była przekonana że na pewno znamy płeć tylko nie chcemy im powiedzieć

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Mój niuniu zasnął więc wciągnęłam śniadanie i siadam do pracy.
Na Szpitalnej są łóżka, składane ale są. Nie ma problemu aby mama była, przynajmniej na moim oddziale XIII.
.
A jaki to oddział?
My na chirurgii na Szpitalnej. Może dlatego nie ma łóżek, że tam dzieci raczej krócej są.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a wiecie, co się wczoraj wydarzyło? teściowie mają dwa psy, stare już, bo po 9 lat mają, sznaucera miniaturę i foksteriera, trzymane oddzielnie, bo przestały się godzić foksterier jest trochę nadpobudliwy, więc do małej to tylko na odległość na razie, za to sznaucer sprzedał się małej w 100% sprzątałam dom, Oliwka leżała w łóżeczku na poddaszu i gadała do rybki w akwarium, a pies obok łóżeczka na dywanie. ja odkurzałam na parterze i co chwilę wylączałam odkurzacz, żeby sprawdzić, czy mała czasem nie płacze. w pewnym momencie patrzę, a pies przyleciał na dół, siadł i na mnie patrzy, wyłączyłam odkurzacz i się okazało, że mała płacze na górze to zniosłam ją na dół do wózka. czyli mam obrońcę Oliwki bo nawet jak ktoś obcy dla psa (np mój tata) podszedł do wózka, to szczekał ostrzegawczo i jeżył się cały
Brawa dla obrońcy

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:31   #2676
Sojka1990
Zadomowienie

Tak mi narobiłyście smaka że zrobiłam naleśniki
Stary 2012-12-14, 14:43   #2677
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no masz racje,ja tez mam czasem flaki a mały mimo wszystko je.I tez sie złosci jak podaje piers to mnie drapie po niej ale wtedy albo nie jest głodny,albo wlasnie pozycja. Bo on na rękach tez nie lubi-musi sie połozyc,i najlepiej wlasnie jak karmie go w naszym domu.Jak jestem u babci to tam sie stresuje,moze to glupie ale taka prawda.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

no ja wogole lubie takie inne rzeczy niz mięso jesc. Duzo nalesnikow,plackow,pierog ów,kopytek,makaronu z serem
a placki u mnie sa raz na pol roku,bo nie chce mi sie trzec ziemniakow i cebuli .
Ja dokładnie w takich samych daniach gustuje. Uwielbiam to wszystko co wymienilaś tęsknie za naleśnikami... ale one są z mlekiem więc na razie nie jem.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę już wszystko dograć i pewnie w przyszłym tygodniu będziemy mieć spotkanie.
Dziewczyny ile płaciłyście za chrzest? Pewnie ksiądz mi powie co łaska, a ja nie mam pojęcia ile dać. 100 zł? 150 zł?
Ja placilam 200zł, ale z tego co pamiętam to większość dziewczyn dawała 100zł.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja ściskam piersi i sprawdzam czy cos leci. Przed każdym karmieniem sprawdzam to leci, a po kilku minutach ssania już nic nie ma.
Tak jak pisałam wczesniej, mój pokarm od początku wodnity bardziej i dlugo sie produkuje pomimo przystawiania małego i picia różności na laktacje.
I tak lepsza jestem od mojej mamy bo ja karmie ponad 3 m-ce, a moja mamula tylko 1,5 więc ciesze sie że chociaż tyle sie udało
No kurcze szkoda, ale dobre i to.
Stary 2012-12-14, 14:43   #2678
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja dokładnie w takich samych daniach gustuje. Uwielbiam to wszystko co wymienilaś tęsknie za naleśnikami... ale one są z mlekiem więc na razie nie jem.
Ja robiłam Zuzi bez mleka tez dobre
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:55   #2679
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Konczi czemu w szpitalu?? Co sie stało?

Moje Kochanie całkiem grzeczne się ostatnio zrobiło. Z cyckiem zasypia bez problemu więc się wysypia i najada. Dzisiaj w nocy spała prawie 8 godzin! Nosimy ją mniej a zabawiamy zabawkami więc nie krzyczy już tak, żeby nosić.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja robiłam Zuzi bez mleka tez dobre
Tak?? Wyjdą bez mleka? To będe musiała zrobić
Stary 2012-12-14, 14:57   #2680
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Widziałam modela Gracjanka i Filipka super

My juz po wizycie lekarza Zuzia duża poprawa moze wyjdzie w sobotę bądź niedziele. U Jasia rozkwit choroby ale jutro niby ma byc juz poprawa. Wogole nie je jak mu wcisne cokolwiek to jedtem zadowolona. No i spada na wadze. To tyle co u nas.
Biedny Jasinek super że z Zuzią lepiej . Na pewno wyjdziecie do świąt bo to jeszcze przeszło tydzień czasu ... zdrówka dla dzieci

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamcie a któraś zamawiała na all jakiś nawilżacz i jest zadowolona ?

mamuśki my z dusią w szpitalu jesteśmy mają nas wypuścić popołudniu ale nie wierze w ich żadne słowo ... totalna klapa tu jest i w życiu tu nie wrócę!
w szpitalu ?????? co się stało ?????

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja miałam dzisiaj pierożki ruskie i kilka ze słodkim serem
Mniam mniam uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tak mi narobiłyście smaka że zrobiłam naleśniki
ja chyba zrobię na kolację

Jaśko po pół godzinnym ataku płaczu ( to mało powiedziane ) zasnął ... Bożeee już nie wiedziałam jak mam mu pomóc

Tż zamówił na all smoka dr brownsa i kuźwa zamówił osiołek szeroki a my musimy mieć wąski .... wrrrr
Stary 2012-12-14, 14:59   #2681
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
my daliśmy 100 zł

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:59   #2682
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
My daliśmy 100 zł, ale mieliśmy może 15 min. bo po nabożeństwie, także się ksiądz nie napracował.

A ja jem nabiał w małych ilościach cały czas. Jedyne, czego sobie odmawiam to mleko z płatkami. Milcia bardzo dobrze toleruje i myślę, że to już się nie zmieni.

Moja teściowa czasem do naleśników zamiast mleka daje wody min. gazowanej, wtedy takie puszyste są. Wogóle to ona bardzo dobrze gotuje

Edytowane przez elena_100
Czas edycji: 2012-12-14 o 15:00
elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:59   #2683
angel166
Zakorzenienie

iwoncia ją też od samego początku dokarmiam mała, już w szpitalu ja mi dokarmiali hu*e...moja wina, że zaczęłam w domu też jej dawać mm po piersi jaj była głodna, przeczekalabym i pokarmu bylibt więcej...chyba:/ obecnie mała po piersi wytrzymuje godzine, po godz je 90-120mm i tak 4 razy na dobę. chcialam już odpuścić pierś, bo więcej mleka nie udaje mu sie mieć(wszystkiego probowalam) ale po całym dniu przerwy w karmienia cyca mnie rozrywają. także póki co to zawsze karmienie zavzynam piersią, niech je tyle ile tam jest

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:01   #2684
sandra23s
Zadomowienie

hej kochane

cos nie mam na nic czasu ostatnio

teraz mam chwilke wiec lece nadrabiac

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:06   #2685
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Sojka mnie z jasiem napewno nie wypuszcza. Pielęgniarki mówiły ze obym do świat wyszła.

Mnie tez cieszyła pierwsza moja choinka

Wogole tesciowa zaopatruje oddział w zabawki
oj współczuję Wam kochanadużo zdrowka dla Jasia!
Konci dla Dusi też!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kurczę mój też prostuje nóżki w kąpieli i się tak odbija od ścianki! Aż wali głową z drugiej strony

Konczi czemu w szpitalu jesteście???

Sojka - Heniowi też się odginają, ale chyba nie chcę go katować opaskami Chociaż ma takie idealnie przylegające... Hmmm...

I my też będziemy mieli pierwszy raz w życiu choinkę! Kupiłam już lampki, bombki i ozdoby i może w weekend kupię jak mama zostanie z Heniem Ale się cieszę!!!
ją nawet nie myslalam, że to cos niepokojacego z tymi nozkami, tylko rehabilitant sie zapytal czy tak robi:/

Jagódka
Stary 2012-12-14, 15:08   #2686
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
my daliśmy 100 złoty

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-14, 15:11   #2687
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile płaciłyście za chrzest? Pewnie ksiądz msi powie co łaska, a ja nie mam pojęcia ile dać. 100 zł? 150 zł?
my dajemy 100zl

Jagódka
Stary 2012-12-14, 15:15   #2688
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
my daliśmy 100 zł
my również 100 zł
Stary 2012-12-14, 15:19   #2689
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
tamlin a tak z ciekawości - skoro masz tyle pokarmu, że mrozisz, to czemu dokarmiasz?
Z wygody, aby dłużej pospał, bo pierś to chce co godzinę, dwie, a tak śpi od 20-tej do 2-giej.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A jaki to oddział?
My na chirurgii na Szpitalnej. Może dlatego nie ma łóżek, że tam dzieci raczej krócej są.
Gastroenterologia. U nas mamy normalnie spały na salach z dziećmi. Miały swoje łóżka rozkładane.

Konczi co się dzieje????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 15:21   #2690
marzenka1984
Rozeznanie

Przyszła mata ale moje dziecko ma ja w du..pie. Ryczy jak poloze Go na niej, i tylko mnie wkurzyl. Wasze dzieci tez nie od razu chcialy sie bawic? Moj nawet nie wyciaga raczki do zabawki ;/
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:23   #2691
lidka0308
Zadomowienie

Witam się na szybko póki jeszcze mała śpi

Coraz bardziej przykro się czyta nasz wątek jak tyle dzieciaczków chorych
Asia, Anesh, Konczi obyście szybciutko wróciły do domów z tych szpitali

Historia z psem obrońcą urzekająca

No i co do zbiorowej histerii to też się zgadzam, że się udziela w różnych kwestiach

U mnie na stacji dziś była niezapowiedziana kontrola z Sanepidu, ale jakoś wcale się nie zestresowałam dzięki temu koncern podejmuje jakieś działania, bo musi a jak nie musi to odwleka w czasie jak pewnie wiele instytucji w naszym kraju.

Zrobiliśmy dziś z mężem wielką górę ryby po grecku na jutrzejsze spotkanie z przyjaciółmi i się zajadamy

mąż mi włoski wieczorkiem pofarbuje
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:25   #2692
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
my również 100 zł
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my dajemy 100zl
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
my daliśmy 100 złoty
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
My daliśmy 100 zł, ale mieliśmy może 15 min. bo po nabożeństwie, także się ksiądz nie napracował.
Cytat:
my daliśmy 100 zł
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
J
Ja placilam 200zł, ale z tego co pamiętam to większość dziewczyn dawała 100zł.
Dzięki za odpowiedzi. Jeśli mi nie powie ile to też dam 100 zł
Stary 2012-12-14, 15:26   #2693
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszła mata ale moje dziecko ma ja w du..pie. Ryczy jak poloze Go na niej, i tylko mnie wkurzyl. Wasze dzieci tez nie od razu chcialy sie bawic? Moj nawet nie wyciaga raczki do zabawki ;/
A jakże. Wyciągałam co jakiś czas matę i ją kładłam. Jak płakała to zabierałam. I tak ją nawet polubiła. Teraz się zajmie sobą na macie nawet pół godzinki.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:41   #2694
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Gda mój Filip zawsze ssał bardzo krótko - ale przybiera super, więc najada się w tak krótkim czasiefakt, że je zasysa bardzo mocno i szybko
Mój jadł chociaż 8-10 min, ale nie 5!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:42   #2695
Sojka1990
Zadomowienie

u nas mata + huśtawka i dziecko cały dzień może być samo
Zośka w ogóle nie jest wymagającym dzieckiem nie wiem skąd ona się urwała Nigdy nie spotkałam tak grzecznego dziecka, od urodzenia ani razu nie było tak żebym musiała ją nosić i bujać bo na płacz nic nie pomaga, wystarczy się uśmiechnąć, odezwać a dziecko szczęśliwe i uśmiech od ucha do ucha.
a najbardziej lubie poranki kiedy budzi się obok mnie i wita mnie przecudnym uśmiechem- rozpływam się normalnie
Stary 2012-12-14, 15:45   #2696
gda
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na szczęście od razu był zafascynowany nowym miejscem Ale miał miesiąc i jeszcze nie wyciągał rąk, tylko się gapił.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:54   #2697
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Moja bardzo płakała teraz jest troszkę lepiej jak położę ale rewelacji nie ma.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-14, 15:54   #2698
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ubrałam choinke Mam w domu choinke pierwszy raz od 3 lat sama sobie ją kupiłam dziś tak samo jak bombki i światełka i jest śliczna

a Zośka od dziś siedzi w opasce na głowie bo uszy jak radary jej się chcą robić a nie chce żeby za lat kilka miała do mnie pretencje za odstające uszka :P Pilnować czy się nie podwijają przy spaniu było ciężko więc opaska teraz sama trzyma uszy na miejscu :P

Konczi ale jak to szpital ?? co się stało ??
Asiulka oby was na weekendzie wypuścili do domku
ja Poli tez opaske zakladam bo nie chce,zeby miala uszy jeszcze bardziej odstające bo i tak ma jak netoperek

Cytat:
Sojka dawaj zdjecie choinki

Asiulka

A ja nażarłam sie plackami ziemniaczanymi,no chyba z 6 ich zjadłam
Cytat:
no masz racje,ja tez mam czasem flaki a mały mimo wszystko je.I tez sie złosci jak podaje piers to mnie drapie po niej ale wtedy albo nie jest głodny,albo wlasnie pozycja. Bo on na rękach tez nie lubi-musi sie połozyc,i najlepiej wlasnie jak karmie go w naszym domu.Jak jestem u babci to tam sie stresuje,moze to glupie ale taka prawda.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

no ja wogole lubie takie inne rzeczy niz mięso jesc. Duzo nalesnikow,plackow,pierog ów,kopytek,makaronu z serem
a placki u mnie sa raz na pol roku,bo nie chce mi sie trzec ziemniakow i cebuli .
ja to samodla mnie mieso moze nie istniec.placki robie bardzo czesto bo znalazlam starte ziemniaki i cebule w wiaderku

Cytat:
Dołączam się do trzymania kciuków!
Co się stało Dusi, że jesteście w szpitalu Konczi?
Tak czy siak mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko wrócicie do domu.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

My choinkę ubierzemy dopiero w przyszłym tygodniu jak już sobie wszystko ładnie posprzątam
my choinke zawsze ubbieramy rano w wigilie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:56   #2699
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
my daliśmy 100 zł. Chyba zawsze mówią 'co łaska'

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:09   #2700
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
iwoncia ją też od samego początku dokarmiam mała, już w szpitalu ja mi dokarmiali hu*e...moja wina, że zaczęłam w domu też jej dawać mm po piersi jaj była głodna, przeczekalabym i pokarmu bylibt więcej...chyba:/ obecnie mała po piersi wytrzymuje godzine, po godz je 90-120mm i tak 4 razy na dobę. chcialam już odpuścić pierś, bo więcej mleka nie udaje mu sie mieć(wszystkiego probowalam) ale po całym dniu przerwy w karmienia cyca mnie rozrywają. także póki co to zawsze karmienie zavzynam piersią, niech je tyle ile tam jest
Dokładnie tak samo robie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości