|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
A czy któraś z Was kojarzy świecę (niekoniecznie YC) o zapachu gumy do żucia? Ja znalazłam jedynie świecę Jelly Belly, ale ich firma kojarzy mi się jedynie z żelkami, więc nie wiem, czy warto się w ogóle zastanawiać nad tą świecą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Ja dziś po fleshowych zakupach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zaczytana online
|
Oto moje wyszukane "smaczki" na ebay-u.Może ktoś skorzysta
![]() YC USA vol 1: Coconut Bay Beach Escape Coral Beach Sands of Bora Bora Caribbean Tradewinds Midnight Oasis Amber Sunset Napa Valley Sun Cucumber&Cantaloupe Cherry Lemonade Juicy Watermelon Juicy Grapefruit Raspberry Sorbet Island SPA Bermuda Beach Island Mango Papaya Punch Kiwi Berries Chocolate Cupcake Chocolate Cappuccino Pacific Coconut Rainbow's End Pina Colada Vanilla Caramel Hot Cacoa Peppermint Cacoa Hawaiian Lei Beach Sun Sparkling Angel Vanilla Coconut
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-03-23 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jagoda ale udało Ci sie wszystkie te zapachy znaleźć w formie woskow, bo wydaje mi sie ze wszystkich chyba nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
No to dużo interesujących rzeczy wybralas, tylko ciekawe jak z przesyłka, bo niestety cieżko teraz znaleźć tania przesyłkę z USA?. Z moich doświadczeń niestety wynika, ze wychodzi drogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
a i oczywiscie promocje obowiazuja te bogo i comiesieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nappa valley sun- miałam, jak wine collection pierwszy raz się u nas pojawiło- jest słodki, wanilowy, z odrobiną pikanterii. cucumber and cantaloupe - uwielbiam ![]() cherry lemonade - miałam kiedyś w samplerze, ale nie zapadł mi w pamięć, to chyba znaczy, że nie był wyjątkowy juicy watermelon - ![]() island spa- cytrynowo- werbenowy, najladniejszy z cytrusowych zapachów yankee, nie wiem czemu go wycofali ![]() kiwi berries- owocowy, trochę zbliżony do fruit salad, taki bez żadnej dominującej nuty, ale bardzo przyjemny ![]() bardzo ciekawi mnie juicy grapefruit, sands of bora bora, coral beach, raspberry sorbet i peppermint cacoa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
Czy któraś z Was ma COCONUT BAY w słoiku i coś więcej może o nim napisać?O samym zapachu,mocy? Szukam kokosowego,soczystego zapachu,może być z domieszkami,ale chcę,żeby kokos jednak dominował i jestem ciekawa opinii.
![]() |
#2682 |
Zona najukochanszego Meza
|
Ja mam tylko coconut bay w wosku, b. przyjemny kokosowy, opis kilka stron wczesniej
![]() Niekotre osoby pisaly, ze kokos jest slabowyczuwalny - co nos to inaczej, Dla mnie byl b. mocny. Swiecy nie wachalam
#2683 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Bardzo by mi to pomogło w tej jakże trudnej decyzji: co kupić następnym razem? ![]()
![]() |
#2685 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
lubi eks swojego męża
|
odpaliłam tealighta turquoise sky - jest... sympatycznie. i słodko. nie spodziewałam się takiej dozy słodyczy po obietnicach soli, trawy morskiej i piżma. dla mnie ten zapach to dużo rozgrzanego w słońcu piasku, ciepła, słodkawa nuta, gdzieś w oddali słabe echo soli - ale trudno mi na ten moment powiedzieć, czy ta sól tam jest, czy sobie ją imaginuję. w sumie słodko, słodko, słodko i słono. i ciepło.
projekcja bardzo mnie zadowala, spokojnie radzi sobie na trzydziestu metrach, jest wyczuwalna i nienachalna zarazem. lubię go, dobrze mi z nim, ale żaden to muszmieć, na zakup się nie zdecyduję.
#2687 |
Zona najukochanszego Meza
|
Z tej listy znam i skrotowo:
Coconut Bay - dla mnie ladny, kokosowy, przyjemny Midnight Oasis - nijaki, w ogole nie kojarzy sie z oaza, dla mnie b, meski Napa Valley Sun - przyjmny, sloneczny, odrobine slodki Cucumber&Cantaloupe - sliczny melon, b. ladny nie to co sztuczny waikiki melon Cherry Lemonade - czuc glownie cytrysuje, praktycznie nie czuc wisni Juicy Watermelon - liczylam na arbuza a byl sztuczny lizak chupa czups Island SPA - moje rozczarowanie, taki wakacyjny zapach, kojarzy mi sie z likierem takim turkusowym, slodkim i owocowym Hot Cacoa - b. fajny - czuc cieple kakao z bita smietana na gorze - mniam (tylko dlaczego wosk jest bialy???) Peppermint Cacoa - praktycznie niewyczuwalna mieta - za to fajna czekolada
#2688 |
Zakorzenienie
|
kolega mi powiedzial ze tuningowcy uzywaja w autach zapachu podobnego do vanilla lime
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zaczytana online
|
Dziękuję za wszystkie opinie,teraz dużo łatwiej się zdecydować
![]() ![]()
![]() |
#2690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
mozna pisac, to piszmy na zapachu np
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Zainspirowana pomysłem (chyba?) Jagody zadzwoniłam do Zapachu Domu z pytaniem o zniżkę z Flesza. Dogadałam się i już złożyłam zamówienie, będzie przysłane ze zniżką 20%
![]() Zamówione produkty: Waniliowa babeczka (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Turkusowe niebo (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Sycylijska cytryna (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Soczysta cytryna (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Smoczy owoc (Wosk w kształcie tarty) - 2 szt. - 6.00 zł Słodki groszek (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Słodka truskawka (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Sen nocy letniej (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Satynowa wanilia (Wosk zapachowy) - 1 szt. - 6.00 zł Salsa mango i brzoskwinia (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Prawdziwa róża (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 4.50 zł Namalowane naturą (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Kwiaty na plaży (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Kwiat bzu (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Korzenny Macintosh (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Herbatka rumiankowa (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Francuska lawenda (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Czysta bawełna (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Czarny kokos (Wosk w kształcie tarty) - 1 szt. - 6.00 zł Suma zakupów: 118.50 zł Koszt dostawy: 0.00 zł Dla siostry 6 sztuk, dla mnie 13... Wszystkie, jakich jeszcze nie miałam w kolekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo dużo wosków zamówiłaś,szaleństwo! Ale jak testować i kupować,to na całego.I tak będzie Ci mało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
Zadzwoniłam do Zapachu Domu, bo tam zawsze kupuję (tania przesyłka za pobraniem, a teraz nawet gratis). Zagadałam o zniżkę, ale Pan nie był zbyt chętny, ale na mój argument, że w Świecie Zapachów koleżanka się dogadała i tam bez problemu - zmienił zdanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj w pokoju było Napa Valley Sun.
Powiem tak - przyjemny, słoneczny zapach. Ma coś z popołudniowych promieni słońca w lecie, ma w sobie tą leniwą nutę spokojnego spędzania czasu po powrocie z wycieczki na dworze. Zapachowo kojarzy mi się nie z olejkiem do opalania, ale z kremem do opalania, kilka kropli bursztynu wyczuwam. Jest o oczko gorszy od mojego ulubieńca Sun&Sand, ma w sobie sporą dawkę czegoś duszącego, zbliżonego do wanilii. Po zgaszeniu - słabo utrzymuje się w pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam wczoraj do domu rodzinnego i teraz dopiero widzę do jakiego stopnia wpadłam w temat YC, brakuje mi kominka i tego obłędnego zapachu w moim pokoju
![]() Na Wielkanoc zabieram woski ze sobą ![]()
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co wg Was pachnie bardziej intensywnie? Lilac Blossoms, czy Midnight Jasmine? A jeśli to nie są 'wasze' zapachy, to podzielcie się propozycjami, z tym, że chodzi mi o świece w kolorze białym lub fioletowym o mocnym, intensywnym zapachu i o takie, które są właśnie idealne na wiosnę, czyli żadne korzenne wanilie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lemon lavender- świeży, cytrusowy, lekko słodkawy, z ogromną siłą rażenia- lubię go palić po wysprzątaniu domu, albo jak mam ochotę na porządny zastrzyk energii ![]() french lavender - taka prawdziwa, dzika lawenda, jeśli lubisz lawendę to bardzo polecam. Lilac blossom - pachnie, jak bez, ale ma jakby lekko mydlaną nutę, mi się podoba, bo uwielbiam zapach bzu,(w maju zawsze mam u siebie wielki bukiet bzu ![]() - wszystkie trzy moim zdaniem są intensywne i wiosenne ![]() ewentualnie jeszcze beach flowers albo garden sweet pea, ale one już nie są takie "czysto" fioletowe. białe: midnight jasmine- nie jest to taki czysty jaśminowy zapach, przez dość mocno wyczuwalny akcent kwiatu pomarańczy, jest bardziej energetyczny i nie jest taki ciężki. - moim zdaniem bardzo mocny i elegancki kwiatowy zapach clean cotton /fluffy towels- fajne świeżaki, które wiosną sprawdzą się genialnie w celu odświeżenia mieszkania po zimie ![]() white gardenia- mocny, słodki, kwiatowy zapach - mi się w ogóle nie podoba, jest duszący i boli mnie od niego głowa- ale znam osoby którym się bardzo podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, że się spodobały ![]() Mnie od paru miesięcy trzyma solidna awersja do świec zapachowych. Pomału odpuszcza, ale i tak na razie palę tylko czasem zapachy owocowe, czy jak ostatnio Soft Blanket. Moje ukochane zabójcze czekolady, karmelki i wanilie schowałam na dno szafy, bo nawet widok w słoikach mnie mdlił ![]() Ale jestem już w drugim trymestrze więc powoli obrzydzenie do intensywnych zapachów przechodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.