Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 09:22   #2671
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

sto lat dla solenizantow :

marinka - no to mialas sen na dziendobry (choc wcale nie musi znaczyc cos zlego moze tylko sie tak kojarzyc )

nas zbudziła duchota nie dalo sie wytrzymac i nagle czarno az swiatlo zapalilam i burzaaa boje sie burzy............

wczoraj bylismy caly dzien u pra babci Igor wylatal sie po ogrodzie i kosil trawinik ze mna pchal kosiarke i wcale sie nie bal tego burczenia

a wy jak po weekendzie ?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:38   #2672
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Napisałam, wysłałam posta i się zorientowałam, że się nie przywitałam nawet
Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Agawoo dziękuję ale zmartwiłam się tym co napisałaś... Co się stało? Nie mów, że mają zmieniać zasady hipoteki? kurde, beznadzieja...Nie dość, że skończyła się "rodzina na swoim" to już całkiem utrudniają młodym start w samodzielne lokum.
Tak, Marinko, pozmieniali coś. Jakieś wkłady własne, skrócenie okresu kredytowania Muszę dokładnie poczytać o tym ale z tego co słysząłam w radiu to nie za ciekawie to wygląda:/
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
agawoo, trzymam kciuki żeby się sytuacja unormowała!

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

Agawoo i jak dzisiaj Amelka?
Iwa, dalej Amelka w kropki Ale to chyba komary faktycznie Gryzą jak szalone, wpadają chyba przez drzwi wejściowe, bo w oknach mam pozakładane siatki ... I chowają się gdzieś gady, a potem w nocy mi dziecko gryzą .. Chociaż wieczorem robimy przeszukanie i polowanie .. Ja nie wyglądam lepiej
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A my w końcu wyladowalismy na wiankach i Jarmarku Swietojanskim.
Ponizej kilka zdjec z tego:
Slicznie
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A ja nie mam czasu na pisanie. Całymi dniami na dworze siedzimy. Jedynie deszcz go w domu zatrzyma, ale gdy widzi, że "kap kap nie", to każe sobie buty od razu zakładać... Teraz czekam na męża, bo nas do nas przyjechać. Prawdopodobnie zostaniemy tu jeszcze na jeden tydzień. Z dwojga złego wolę już tu siedzieć i te upały znosniejsze.
Patryk tym razem nawet za tatą nie tęskni za bardzo, nie ma czasu chyba.
Wczoraj jeździlismy do Zakopanego "busiem" i jak zwykle był przejety. cała drogę nawijał o traktorach, przyczepach, "spychach", pokazywał krowy, owce i tradycyjnie przekonywał mnie, że w lesie mieszka miś, lis i wilk
Odwiedziłam stare koleżanki w pracy.
No to odpoczniecie Fajnie Wam
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
melduję że żyjemy Upał masakryczny, nawet mi jest ciepło A Tymka to wykańcza. Wczoraj od rana do 15 siedział w baseniku na balkonie i był wniebowzięty Bo na spacer poza dom autentycznie nie dało się wyjść.
Po obiedzie pojechaliśmy na działkę i ... to był błąd Po drodze przeżyliśmy burzę stulecia. 2,5 godziny jechałam, a to tylko 50 km z małym hakiem! A na miejscu nie było prądu Więc cały wieczór siedzieliśmy przy świecach (normalnie może jeszcze byłoby widno, ale przez tę burzę było autentycznie czarno), do kąpili wodę musiałam mu w garnku grzać i w misce myć, bo piec od wody jest na prąd. Upał w naszym pokoju, a wentylatora nie da się włączyć, bo nie ma prądu Nie mówiąc już, że netu nie miałam W nocy na chwilę prąd włączyli i znowu wyłączyli i tak kilka razy. Dziś to samo. Ale nie chciało mi się już tam siedzieć drugi dzień bez ciepłej wody i nawet bez telefonu, bo nie miałabym gdzie naładować i wróciliśmy o 18. A do tej 18 oczywiście siedzieliśmy w baseniku
Ojej, ale przygoda .. Współczuję .. Brurzę lubię tylko jak jestem w domu, jak w aucie albo gdzieś indziej to nie
A my nawet w baseniku na balkonie nie posiedzimy przez komary .. Basenik wkładam do wanny (mały mam taki) i tam dzidziuś się kąpie
Cytat:
Ojej, bardzo współczuję Mam nadzieję, ze sobie poradzicie szybko z problemami
Ciekawa jestem skąd te kropki. Bo żeby aż tyle komarów ją na raz pogryzło, że wygląda jak wysypka

[...]
A, miałam napisać, że te lakiery ja kładę po 4 warstwy Bo inaczej słaby kolor wychodzi. A jak się 4 położy to dopiero jest soczysty i intensywny
Brumku, oby W końcu jakoś musi się ułożyć

A powiedz mi, kiedy Ty masz czas na 4 warstwy lakieru? Albo Ci jakoś extra szybko schnie albo Tymuś grzecznie patrzy co mama robi

Amelka chyba jednak pogryziona ... Ech, koszmar jakiś .. Tz własnie wyszedł na papierosa i jak wrócił, to z komarem od razu .No nie da się żyć
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agawoo, biedna Amelka, może to jakaś reakcja alergiczna? Mam nadzieję, że szybko uporacie się z problemami.
Marzenko, komary chyba jednak Ale podjadę albo zadzwonie jutro do lekarza i zapytam czy mogę jej coś antyalergicznego podać, wapno albo coś ..
Cytat:
U nas wczoraj też gorąco i słonecznie, super
Pól dnia się wczoraj zastanawiałam, czy Adasia coś pogryzło czy ma ospę (no chyba że 15 komarów na raz....), ale dalej nic nie wymyśliłam, poczekam do jutra jeśli nie zejdzie, bo i tak dziś niedziela, to nie będę lekarce głowy zawracać.
Pewnie komary Oby szybko zeszło
Cytat:
cześć dziewczyny.

My dzisiaj spaliśmy 1 raz na nowym miejscu a mi się dentysta śnił. Ale nie było dobrze - mega, mega gorąco i miliard komarów.
Aniu mój ma z 15 też ugryzień. Wygląda też jak jakaś wysypka, ale to pogryzienia. Te kropki nie wyglądają jak typowe bąble tylko jakieś drobniejsze...
No własnie tak wygląda Amelka Oby Igusiowi szybko zeszło

Ciemno jest Normalnie światło świecimy .. Burza chyba jakaś gdzieś grasuje i zaczeło padać teraz..

Buziaki dla Was ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2013-06-23 o 09:41
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:40   #2673
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Przyszłam trochę nadrobić ostatnie kilka dni.

AgaG
szybko zakończenie w przedszkolu macie, my chyba w pt. ale jutro musze isc się dopytać, bo cały tydzien nas nie było tam.

madziarnew może się jeszcze maluszek obruci, trzymam kciuki żeby tak było

telik jeżeli macie możliwość to róbcie od razu. bo poźniej cięzko jak nie z kasą to z czasem.
A co do wynalazku - lepiej kupić zwykły termometr, jak kobieta cały czas mierzy to sprawdzi się równie dobrze jak ten termometr za 1200.
A za reszte kasy pojechać gdzieś chociaż na weekend

Brumku, Tymus podobnie wstaje jak moje dzieci, też koło 7 jest budzik i tyle

Iwa ja sobie obluczam płodne, a jak mam płodne to widzę po upławie, więc nie powinno byc niespodzianek.
Ale kto wie czy mi się cyl nie rozreguluje kiedys

sweet na takie upały to coś chłodnego najlepiej, mizeria do obiadu etc. tż czasem weźmie coś z logówki, parówkę na zimo, czy coś, nawet na obiad nie patrzy.

mme_audrey sezon pyłków mamy, moje dzieciaku też to przechodzily w tamtym roku, a jak dziś z Helą? lepiej?

marzena, co Ty znów za wynalazek wymyśliłaś?
ja polecam takie najtańsze, bo dzieci niestety takie rzeczy bardzo szybko łamią, psują. Bo : a to za szeroko otworzy, a to upuści, a to nadepnie. To są jeszcze maluchy i nie mozna od nich wymagać żeby dbały o nie, będą się bawić nimi bo to zabawka. No chyba, że sa przystosowane to takich rzeczy. Ale i tak uważam to za zbędny wydatek, bo ile tez można z dzieckiem chodzić na słońcu w upale? a w cieniu szkoda oczu.

AgaG bardzo ładnie

Marina moje dziecieki też pożarte, po pogryzione to za delikatne słowo.
W domu mamy poinstalowane różowe brossy dla dzieci, więc mamy spokój ale na dworze m a s a k r a.
Smarujemy maścia i schodzi, ale jak nie zdąże to rozdrapane do krwi.

Zaległe życzenia dla Natki
i Sary
Wszystkiego najpepszego dziewczyny

No i dzisiejsze dla Szymona i Krzysia.
Chłopcy zdrówka!
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:41   #2674
zanetaa88
Zakorzenienie

Hej.

U mnie nadal hajcunng, ale jestem szczęśliwa, że mamy basen bo bez niego nie do wytrzymania jest...

MONIKA a to brzuch boli z przemęczenia czy po prostu ciągnie bo rośnie ?

MARZENA a Ja znowu nie przepadam za bobem,moja siostra go uwielbia.A sorbet dzisiaj będziemy robić z melona

ANIA wg mnie to ukąszenie jakieś..

JAKIE MACIE TE MODELE Z BOSCHA ?? tych robotów wielkofunkcyjnych ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:42   #2675
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

A no i wszystkim tatusiom najlepszego
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:43   #2676
zanetaa88
Zakorzenienie

Agawoo wg mnie wapno możesz podać.Ja zawsze podaję jak Emilie wyjdzie jakaś wysypka uczuleniowa... a na kopary to dobry jest żel DAPIS niby nie swędzie tak mocno jak się nim posmaruje pogryzione miejsce.

Stary 2013-06-23, 10:10   #2677
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hejo!

serdeczne życzenia dla Szymcia i Krzysia!!

Scio a czy Ty dzisiaj też świętujesz?
jeżeli tak to wielki urodzinowy buziak dla Ciebie

Mamad super, że Patrykowi podoba się w górach

Brumku no nie zazdroszczę takiej burzy
co do lakieru to mi wystarczyły jednak 2 wartswy, ale ten kolor mój to nie taki kryjący całkiem
a co do robota z kolei to ja też nie jasno napisałam bo te tarcze do szatkowania i misę to mam tylko zależy mi na tym nożu samym a chcąc dokupić musiałabym właśnie dokupić cały ten zestaw (i te tarcze wtedy się dublują) a w tym zestawie ta misa chyba rzeczywiście malutka :/

u nas dzisiaj rano przyjemne 22 st.
a na noc okno w sypialni i balkon otwarte były na oścież to nam się trochę w mieszkaniu ochłodziło szkoda tylko, że chmury wiszą i pewnie będzie padać :/

Gomra, ale o tych okularach właśnie ostatnio pisałyśmy, że te zwykłe zabawkowe to więcej szkód robią oczom niż jak dziecko chodzi bez nich
więc jak dziecko okulary uwielbia to już nie ma z filtrami i chroni oczy

Żaneta ja mam już starszy model - nie wiem czy jeszcze do kupienia bo kupowaliśmy zaraz po ślubie - 6 lat będzie na jesień.
wpisz sobie Bosch MUM i tam modele różnią się dodatkami (maszynka do mielenia mięsa, nakładka do wyciskania soku z owoców) i w zależności od ilości tych nakładek roboty różnią się ceną

na komary to ja fenistil w kroplach polecam - działa przeciwświądowo. nie pamiętam ile się podaje - ja dawałam Ali jak ją skóra na nogach swędziała i pomagał bardzo - w aptece bez recepty.
a do domu/mieszkania warto kupić takie wkłady do kontaktów - komary szans przy tym nie mają.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-06-23 o 10:11
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:50   #2678
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu mój ma z 15 też ugryzień. Wygląda też jak jakaś wysypka, ale to pogryzienia. Te kropki nie wyglądają jak typowe bąble tylko jakieś drobniejsze...
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
ANIA wg mnie to ukąszenie jakieś..
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Iwa, dalej Amelka w kropki Ale to chyba komary faktycznie Gryzą jak szalone, wpadają chyba przez drzwi wejściowe, bo w oknach mam pozakładane siatki ... I chowają się gdzieś gady, a potem w nocy mi dziecko gryzą .. Chociaż wieczorem robimy przeszukanie i polowanie .. Ja nie wyglądam lepiej
dzięki, chyba rzeczywiście pogryziony. Ale dziwne to bo tylko jego pogryzło, a chodzimy razem na pole, mnie i TŻa tak nie załatwiło. A poza tym zasugerowałam się bo w sąsiedztwie jego rówieśnik kilka dni temu zakończył chorowanie na ospę.
A już TŻowi przez telefon instrukcji udziela, co powinniśmy mu zrobić albo podać
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a wy jak po weekendzie ?
Jakie tam po, jeszcze cała niedziela
Ale dziś fajnie, 22 stopnie, lubię upał ale po tylu dniach taka odmiana się przydaje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:33   #2679
Lili 83
Zakorzenienie

Ja kupiłam Radkowi okulary głównie do samochodu

U nas też czarno było, popadało i grzmiało, łyskało się strasznie.
Radek boi się burzy Bidul.

Ja wywoskowałam nogi, uffffffffff
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:04   #2680
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Hej
A u nas komarow w domu nie ma, much tez. Mamy raid night & day.
Lili ja wlasnie wywoskowalam rece i zaraz zaraz wezme sie za nogi. Ale ja man wosk w puszce azulenowy. Super dla wrazliwych skor. No i uzywam olejkow przed i po depilacji.
Mamad odpoczniecie. Patrys rozgadany
Brumek no to mieliscie wyprawe.

U nas wlasnie zaczyna sie burza.
Na 14 idziemy na obiad do tesciow...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:05   #2681
brumek
Zakorzenienie

Krzyś i Szymuś - sto lat chłopcy!!!

Hej
Rano, jak się obudziłam, to myślałam, że 3-4 jest, a nie 7, tak ciemno było. A to po prostu zmiana pogody nastąpiła

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A powiedz mi, kiedy Ty masz czas na 4 warstwy lakieru? Albo Ci jakoś extra szybko schnie albo Tymuś grzecznie patrzy co mama robi
Coś Ty, nigdy w życiu przy nim nie malowałam paznokci! Nie wyobrażam sobie tego. Maluję zawsze, jak on już śpi. Wieczorem.

Cytat:
Pól dnia się wczoraj zastanawiałam, czy Adasia coś pogryzło czy ma ospę (no chyba że 15 komarów na raz....), ale dalej nic nie wymyśliłam, poczekam do jutra jeśli nie zejdzie, bo i tak dziś niedziela, to nie będę lekarce głowy zawracać.
Aniu, myślę, że komary... Ja też dziś rano 9 kropek wielkich znalazłam! Takie naprawdę mocno zaognione i brzydkie. W nocy na pewno go nie pogryzły, więc to z wczoraj, tyle że jeszcze nie było widać. I chodzi o rana, pokazuje na te ślady i mówi "koman, koman, ała"

Cytat:
My dzisiaj spaliśmy 1 raz na nowym miejscu a mi się dentysta śnił. Ale nie było dobrze - mega, mega gorąco i miliard komarów.
No to już oficjalne gratulacje
Parapetówka powinna być

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
marzena, co Ty znów za wynalazek wymyśliłaś?
ja polecam takie najtańsze, bo dzieci niestety takie rzeczy bardzo szybko łamią, psują. Bo : a to za szeroko otworzy, a to upuści, a to nadepnie. To są jeszcze maluchy i nie mozna od nich wymagać żeby dbały o nie, będą się bawić nimi bo to zabawka. No chyba, że sa przystosowane to takich rzeczy. Ale i tak uważam to za zbędny wydatek, bo ile tez można z dzieckiem chodzić na słońcu w upale? a w cieniu szkoda oczu.
Ale takie zwykłe, tanie są bardzo niebezpieczne dla oczu. Lepiej wcale nie nosić okularów, niż takie na ulicy kupione za 15 zł. Tak mówią optycy (choć ja sama się ich niestety nie słucham ). Ale dla dziecka myślę, ze jeśli już, to jakieś porządne, bo jego oczy są dużo wrażliwsze.

Cytat:
JAKIE MACIE TE MODELE Z BOSCHA ?? tych robotów wielkofunkcyjnych ?
ja mam taki: http://www.ceneo.pl/17369435

Cytat:
a co do robota z kolei to ja też nie jasno napisałam bo te tarcze do szatkowania i misę to mam tylko zależy mi na tym nożu samym a chcąc dokupić musiałabym właśnie dokupić cały ten zestaw (i te tarcze wtedy się dublują) a w tym zestawie ta misa chyba rzeczywiście malutka :/
No to źle zrozumiałam Czyli chodzi Ci o średnicę, czy będzie do Twojego pasować? Bo widziałam, że same pojedyncze tarcze też sprzedają. Np: http://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8ks1.bhtml
http://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8kp1.bhtml
http://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8rs1.bhtml
Ja bym obstawiała, że będą pasować. Ale pewności nie mam. Pewnie jak byś zadzwoniła do jakiegos sklepu, który to ma, to by Ci podpowiedzieli.
Stary 2013-06-23, 12:16   #2682
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Aha...
Szymus i Krzysiu sto lat Szkraby

Jul dzis bez protestu siedzial na nocniku
Ale nic nie zrobil chociaz mu sie chcialo. Zsikal sie chwile pozniej w majtki

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-23, 12:21   #2683
brumek
Zakorzenienie

To jeszcze Wam pokaże nasze balkonowe basenowanie i malowanie laurki dla taty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200789.jpg (75,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200785.jpg (100,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0360.jpg (60,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0355.jpg (70,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0356.jpg (63,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez nazwy.jpg (49,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez nazwy2.jpg (48,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0425.jpg (45,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200806.jpg (68,6 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-06-23, 12:34   #2684
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku super zdjęcia!
tata na pewno będzie z laurki zadowolony
widzę, że Tymuś chętnie jeszcze w krzesełku wysokim siedzi? Ala jakiś czas temu już się na nie obraziła no, ale skoro Hania siedzi na normalnym to ona też musi
fajny patent z tą bramką na balkon! drzwi balkonowe mogą być otwarte a dziecko nie wyjdzie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:06   #2685
agawoo
Zakorzenienie

Szymciu, Krzysiu - sto latek
Cytat:
Agawoo wg mnie wapno możesz podać.Ja zawsze podaję jak Emilie wyjdzie jakaś wysypka uczuleniowa... a na kopary to dobry jest żel DAPIS niby nie swędzie tak mocno jak się nim posmaruje pogryzione miejsce.
No własnie też mi się wydaje, że mogę
Cytat:
na komary to ja fenistil w kroplach polecam - działa przeciwświądowo. nie pamiętam ile się podaje - ja dawałam Ali jak ją skóra na nogach swędziała i pomagał bardzo - w aptece bez recepty.
a do domu/mieszkania warto kupić takie wkłady do kontaktów - komary szans przy tym nie mają.
Amelka się na szczęście nie drapie, ale wygląda i tak okropnie
Cytat:
dzięki, chyba rzeczywiście pogryziony. Ale dziwne to bo tylko jego pogryzło, a chodzimy razem na pole, mnie i TŻa tak nie załatwiło. A poza tym zasugerowałam się bo w sąsiedztwie jego rówieśnik kilka dni temu zakończył chorowanie na ospę.
A już TŻowi przez telefon instrukcji udziela, co powinniśmy mu zrobić albo podać
O jak miło, że tak się troszczy
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja wywoskowałam nogi, uffffffffff
Ja też muszę to dziś zrobić ...
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
A u nas komarow w domu nie ma, much tez. Mamy raid night & day.
Lili ja wlasnie wywoskowalam rece i zaraz zaraz wezme sie za nogi. Ale ja man wosk w puszce azulenowy. Super dla wrazliwych skor. No i uzywam olejkow przed i po depilacji.
Mamad odpoczniecie. Patrys rozgadany
Brumek no to mieliscie wyprawe.
Ręce? Ała
Cytat:
To jeszcze Wam pokaże nasze balkonowe basenowanie i malowanie laurki dla taty
Ale fajnie
Brumku, tak myślałam, że przy nim nie bardzo, ale tak się właśnie zastanawiam, ile czasu zajmuje nałożenie tych 4 warstw? Ja przy dwóch już wymiękam ..

Stary 2013-06-23, 13:26   #2686
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie

Szymon, Krzys - sto latek!

U mnie pogoda paskudna. Siedze i popijam red bulla zeby nie zasnac
Maz robi w ogrodzie piaskownice dla Szymka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 13:52   #2687
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Krzys i Szymus sto lat chlopcy!

Gomra to bylo takie oficjalne zakonczenie roku z przedstawieniem. Zawsze robia w takim terminie, bo czesto w ostatnim tygodniu czerwca chodzi juz malo dzieci i nie byloby komu wystepowac.

Brumku super zdjecia!

Mrinko, Agawoo, Aniu, Brumku oj szkoda, ze tak mocno dzieciaki zostaly pogryzione. Oby swedzenie juz niekokuczalo.

Iwa prawdopodobnie dziewczyny pojada we wtorek do babci, to potem latwiej bedzie mi sie umowic na "ogladanie" walizki.
Wiesz, ze Antek ma tak samo z krzeselkiem? Od jakiegos czasu nie chce do niego siadac, musielismy dostawic zwykle krzeselko do stoilczka dziewczyn i teraz przy nim je i robi inne rzeczy.

Chelsea pierwsze koty za ploty. Moze nastepnym razem juz siknie?

Marzenko sorbet truskawkowy juz w lodowce.

Mamad ale Wam super tam w gorach. Moi rodzice wlasnie w ten weekend byli w Zakopanym, wlasnie juz wracaja do domu.

Telik bralas na Krete teraz Zappa? Jesli tak, to nie bylo z nim problemow w Ryanairze? W sensie, ze to 2 czesci?

U nas tak jak rano Iwa pisala bylo pochmurno, ale wlasnie wyszlo slonce i juz temperatura poszla do gory.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:19   #2688
Lili 83
Zakorzenienie

Brumek mamy taki sam basenik
Ten żółty biedronkowy dałam bratankowi bo jest większy a taki niebieski dostaliśmy w zamian
Na tym zdjęciu gdzie Tymek ma spuszczone oczy to jest strasznie do Ciebie podobny

Czelsi co to za wosk w puszce?
Jak się go podgrzewa? W mikrofali? Patyczkiem nakładasz?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:41   #2689
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Krzyś dziękuje za życzenia

Brumku jasne,że dałam radę truskawką
Stary 2013-06-23, 15:26   #2690
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Chelsea pierwsze koty za ploty. Moze nastepnym razem juz siknie?
Mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Red"]

Czelsi co to za wosk w puszce?
Jak się go podgrzewa? W mikrofali? Patyczkiem nakładasz?
Podgrzewam w garnku szybko się grzeje. Nakładam wąską szpatułką.
Kupowałam w profesjonalnym sklepie dla kosmetyczek.
Wosk- KLIK!
Lotiony przed i po KLIK!

Agawoo depilacja rąk boli mniej niż depilacja nóg
Brumku Tymuś piękny

Kornelia 04.02.2016

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2013-06-23 o 15:30
Stary 2013-06-23, 15:53   #2691
agni82
Zadomowienie

Cytat:

..
Znaczy pierwsza noc udana

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
taakie niebo to od kurzu i pylu.

A ja coraz bardziej wkurzam sie na dzieci. Sa nieusluchane i uparte. Co chwile ktores w kacie stoi za kare. Bija sie tez zlosliwie. A ja sil ne mam. Kinga jak sikala tak dalej sika w majty chociaz raz juz prawie udalo jej sie dobiec do wc W ogrodzie nie moge za duzo robic bo od razu mnie brzuch boli
Ty, a ty nie jestes w zaawansowanej ciazy?

Melduje sie z kawiarni hotelowej. Chlopaki drzemia, a ja kawe popijam. Boze jak tu goraco, ale jak pieknie jednoczesnie.

brumku- a na przeciw mego stolika wisi obraz Audrey
A Tymek bosko wyglada w kapieli

Emil w samolocie dal popis, oczywiscie znalazla sie pani z dobrymi radami takie sa wszedzie, zupelnie jak tesciowe. Na lotnisku Emil odstawial cyrki, a w hotelowym Pokoju mamy bidet- Emil juz sie tam umyl, calutki byl mokry, a na koniec zaczal pic stamtad wode

I ogolnie pal licho wszystko, wazne ze jest bidet.!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

I oczywiscie dziekuje za mile slowa I zyczenia dobrych wakacji
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:03   #2692
marzena_S
Zadomowienie

Scio, Nasza kopalnio wiedzy na temat dzieci- Wszystkiego najlepszego!

Brumku, cudny Tymek artysta - tatuś na pewno ucieszył się z laurki. Zazdroszczę takiego balkonowego pluskania, Nasze mieszkanko bez balkonowe nad czym strasznie ubolewam- choć na 9 piętrze może bym się bała na niego wyjść.

Madziulka, wow, tak od a do z sam ją tworzy? Pochwal się efektem końcowym.

Żaneta, a robisz z samego melona, czy dodajesz coś do niego? Dla mnie sam melon na dłuższą metę jest zbyt mdły. Moja babcia robiła jeszcze sorbety z gruszek, ale miała swoje własne owoce ("Klapsy"?), które smakowały obłędnie- to taki mój smak dzieciństwa.

Tż daleko, więc dzień ojca spędzamy bez Niego. Laurki nie było, za to Hania z moją pomocą powiedziała tacie wierszyk przez telefon ("Tato, tato, coś Ci dam...").

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Chelsea, a próbowałaś kiedyś depilacji pastą cukrową? Sposób tani, bez podgrzewania, szpatułek. Tylko tej pasty nigdy nie chciało mi się robić i zawsze kończy się na depilatorze.
Stary 2013-06-23, 16:15   #2693
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Marzena pasta nigdy mi nie wyszła. A raz to się tak poparzyłam, że aż bąble miałam... Wolę wosk.

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-23, 17:23   #2694
Kajool
Zadomowienie

Szymon spieszy z życzeniami dla Krzysia i sam dziękuję za zyczenia

Stary 2013-06-23, 17:46   #2695
zanetaa88
Zakorzenienie

Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011

MArzena dzisiaj nie robiłam bo mężowi zachcialo sie koltajlu z truskawek i banana ale do melona kupiliśmy mango mysle jeszcze nad ananasem? Melon mamy miodowy

U mnie tez konarów jak mrowkow:/ pojechaliśmy zobaczyc zabytkowe auta i Emilie ma pogryzione nogi naliczylam 8 dziadów:/

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

BRUMEK a to nie nie potrzebne do mielenia mięsa w sumie ani wyciskacz do cytrusow, chcialam porównać z innym MUM ale Twoj ma wiecej bajerow których Ja nie wykorzystam i np juz mam do wyciskania cytrusow sprzęt

Stary 2013-06-23, 20:24   #2696
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Brumku bylabys chetna na spotkanie w Lazienkach ze mna. Tz i Julkiem we wtorek?

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-23, 20:50   #2697
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

MONIKA a to brzuch boli z przemęczenia czy po prostu ciągnie bo rośnie ?
z przemeczenia a wlasciwie jak za duzo siedze lub sie schylam. jak leze, szczegolnie na boku, co jakis czas, to jest ok.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Ty, a ty nie jestes w zaawansowanej ciazy?
aaa, to dlatego tak przytyłam

marina - teraz jest pelnia i dodatkowo goraco, mi ostatnio same glupoty sie snia wiec pewnie i tobie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 21:34   #2698
zanetaa88
Zakorzenienie

Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011

MONIKA jak za duzo siedzisz? To Ci złe? Mi jest zle jak zle siedzę a tak to ok, a jak za duzo sie schylam to mi nie dobrze jest i zgagi dostaje;( teraz mialam spokój z bólem kręgosłupa 2 tyg a dziś znowu ból sie pojawił i jak przekrecam sie na bok to jak slimak i stara baba:/

Stary 2013-06-23, 21:43   #2699
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Agawoo depilacja rąk boli mniej niż depilacja nóg
No coś ty? Poważnie?
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, cudny Tymek artysta - tatuś na pewno ucieszył się z laurki. Zazdroszczę takiego balkonowego pluskania, Nasze mieszkanko bez balkonowe nad czym strasznie ubolewam- choć na 9 piętrze może bym się bała na niego wyjść.
Marzenko, mieszkacie na 9 piętrze? Fajne widoki musicie mieć

TZ poszedł do sąsiadów, a ja samotna :/ Miałam iść z nim, ale mamy nie ma jeszcze i nie miałby kto zostać z Amelką

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2013-06-23 o 21:44
Stary 2013-06-23, 22:11   #2700
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

dobry wieczór mamolki
ale ze mnie wołowa

Nateczko, ślicznotko, najlepszego, najsłodszegło, rychłej przeprowadzki i duuuuuużo miłości

scio i dla Ciebie wszystkiego co najlepsze

no i nasi mali solenizanci:
Żbiku i Szymciu sto lat

Brumciu ale mieliście hardcorowy wypad za miasto
podziwiam że dałaś radę, a sama byłaś na działce, czy była mama z wami?

Tymek na zdjęciach taki "maczo" z tatuażem
pytałaś wcześniej o plany prokreacyjne, wiec myślę muszę się przyznać że po wakacjach mamy zamiar rozpocząć program pt "baby2" a jakie platy w tym obszarze ma brumkowa rodzina?

Aniu fajnie tak czytać że Adaś jest taki zakochany w tacie.

Aga, brałam zappa, nie było problemu z nim.
a jedziecie z samymi podrecznymi czy dokupowałaś jakiś bagaż?
kiedy macie wylot?

gomra a muszę Ci powiedzieć że to urządzenie to nie tylko termometr ale taki komputer do wyznaczania płodnych i niepłodnych dni. wiadomo że niemal każda z nas wie mniejwiecej kiedy ma owulacje a kiedy nie, ale to precyzyjnie określa płodność, są też opcje tego urządzenia które pomagała planować konkretną płeć dziecka. Podoba mi sie taki naturalny sposób, chyba już wystarczająco nałykałam sie tabletek w życiu.

komary u nas też plaga, wszyscy jesteśmy pogryzieni

u nas fajny weekend, chyba pierwszy od kilku tygodni taki beztroski.
wczoraj byliśmy na pikniku lotniczym, gdzie Jas wydawał z siebie tylko "łaaaaaaaaał", albo" o tiam maolotu" albo "ja ciem mamolotem" "o leciała mamolot" a dziś z rana ukradkiem udekowaliśmy naszą pieczoną wczoraj potajemnie bezę pavlovej i wręczyliśmi tztowi na Dzień ojca, potem odwiedzililismy moich rodziców, a potem do wieczora gościliśmy się u mojego brata w ogrodzie, była kąpiel w stringach, grillowana kaszanka, karmienie rybek w stawie itd

uff to sie nagadałam

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-06-23 o 22:12
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości