|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
sto lat dla solenizantow :
![]() marinka - no to mialas sen na dziendobry (choc wcale nie musi znaczyc cos zlego moze tylko sie tak kojarzyc )nas zbudziła duchota nie dalo sie wytrzymac i nagle czarno az swiatlo zapalilam i burzaaa boje sie burzy............wczoraj bylismy caly dzien u pra babci Igor wylatal sie po ogrodzie i kosil trawinik ze mna pchal kosiarke i wcale sie nie bal tego burczenia ![]() a wy jak po weekendzie ? |
|
|
|
#2672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Napisałam, wysłałam posta i się zorientowałam, że się nie przywitałam nawet
![]() Dzień dobry Cytat:
Muszę dokładnie poczytać o tym ale z tego co słysząłam w radiu to nie za ciekawie to wygląda:/ Iwa, dalej Amelka w kropki Ale to chyba komary faktycznie Gryzą jak szalone, wpadają chyba przez drzwi wejściowe, bo w oknach mam pozakładane siatki ... I chowają się gdzieś gady, a potem w nocy mi dziecko gryzą .. Chociaż wieczorem robimy przeszukanie i polowanie .. Ja nie wyglądam lepiej Cytat:
Cytat:
Fajnie Wam Cytat:
A my nawet w baseniku na balkonie nie posiedzimy przez komary .. Basenik wkładam do wanny (mały mam taki) i tam dzidziuś się kąpie Cytat:
W końcu jakoś musi się ułożyć ![]() A powiedz mi, kiedy Ty masz czas na 4 warstwy lakieru? Albo Ci jakoś extra szybko schnie albo Tymuś grzecznie patrzy co mama robi Amelka chyba jednak pogryziona ... Ech, koszmar jakiś .. Tz własnie wyszedł na papierosa i jak wrócił, to z komarem od razu .No nie da się żyć Cytat:
Ale podjadę albo zadzwonie jutro do lekarza i zapytam czy mogę jej coś antyalergicznego podać, wapno albo coś .. Cytat:
Oby szybko zeszło Cytat:
Oby Igusiowi szybko zeszło Ciemno jest Normalnie światło świecimy .. Burza chyba jakaś gdzieś grasuje i zaczeło padać teraz.. Buziaki dla Was ..
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-06-23 o 09:41 |
||||||||
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam trochę nadrobić ostatnie kilka dni.
AgaG szybko zakończenie w przedszkolu macie, my chyba w pt. ale jutro musze isc się dopytać, bo cały tydzien nas nie było tam. madziarnew może się jeszcze maluszek obruci, trzymam kciuki żeby tak było ![]() telik jeżeli macie możliwość to róbcie od razu. bo poźniej cięzko jak nie z kasą to z czasem. A co do wynalazku - lepiej kupić zwykły termometr, jak kobieta cały czas mierzy to sprawdzi się równie dobrze jak ten termometr za 1200. A za reszte kasy pojechać gdzieś chociaż na weekend ![]() Brumku, Tymus podobnie wstaje jak moje dzieci, też koło 7 jest budzik i tyle ![]() Iwa ja sobie obluczam płodne, a jak mam płodne to widzę po upławie, więc nie powinno byc niespodzianek. Ale kto wie czy mi się cyl nie rozreguluje kiedys ![]() sweet na takie upały to coś chłodnego najlepiej, mizeria do obiadu etc. tż czasem weźmie coś z logówki, parówkę na zimo, czy coś, nawet na obiad nie patrzy. mme_audrey sezon pyłków mamy, moje dzieciaku też to przechodzily w tamtym roku, a jak dziś z Helą? lepiej? marzena, co Ty znów za wynalazek wymyśliłaś? ja polecam takie najtańsze, bo dzieci niestety takie rzeczy bardzo szybko łamią, psują. Bo : a to za szeroko otworzy, a to upuści, a to nadepnie. To są jeszcze maluchy i nie mozna od nich wymagać żeby dbały o nie, będą się bawić nimi bo to zabawka. No chyba, że sa przystosowane to takich rzeczy. Ale i tak uważam to za zbędny wydatek, bo ile tez można z dzieckiem chodzić na słońcu w upale? a w cieniu szkoda oczu. AgaG bardzo ładnie Marina moje dziecieki też pożarte, po pogryzione to za delikatne słowo. W domu mamy poinstalowane różowe brossy dla dzieci, więc mamy spokój ale na dworze m a s a k r a. Smarujemy maścia i schodzi, ale jak nie zdąże to rozdrapane do krwi. Zaległe życzenia dla Natki ![]() i Sary Wszystkiego najpepszego dziewczyny No i dzisiejsze dla Szymona i Krzysia. Chłopcy zdrówka! |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie nadal hajcunng, ale jestem szczęśliwa, że mamy basen bo bez niego nie do wytrzymania jest... MONIKA a to brzuch boli z przemęczenia czy po prostu ciągnie bo rośnie ? MARZENA a Ja znowu nie przepadam za bobem,moja siostra go uwielbia.A sorbet dzisiaj będziemy robić z melona ![]() ANIA wg mnie to ukąszenie jakieś.. JAKIE MACIE TE MODELE Z BOSCHA ?? tych robotów wielkofunkcyjnych ? |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
A no i wszystkim tatusiom najlepszego
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo wg mnie wapno możesz podać.Ja zawsze podaję jak Emilie wyjdzie jakaś wysypka uczuleniowa... a na kopary to dobry jest żel DAPIS niby nie swędzie tak mocno jak się nim posmaruje pogryzione miejsce.
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!
serdeczne życzenia dla Szymcia i Krzysia!! Scio a czy Ty dzisiaj też świętujesz? ![]() jeżeli tak to wielki urodzinowy buziak dla Ciebie ![]() Mamad super, że Patrykowi podoba się w górach ![]() Brumku no nie zazdroszczę takiej burzy ![]() co do lakieru to mi wystarczyły jednak 2 wartswy, ale ten kolor mój to nie taki kryjący całkiem ![]() a co do robota z kolei to ja też nie jasno napisałam bo te tarcze do szatkowania i misę to mam tylko zależy mi na tym nożu samym a chcąc dokupić musiałabym właśnie dokupić cały ten zestaw (i te tarcze wtedy się dublują) a w tym zestawie ta misa chyba rzeczywiście malutka :/u nas dzisiaj rano przyjemne 22 st. a na noc okno w sypialni i balkon otwarte były na oścież to nam się trochę w mieszkaniu ochłodziło szkoda tylko, że chmury wiszą i pewnie będzie padać :/Gomra, ale o tych okularach właśnie ostatnio pisałyśmy, że te zwykłe zabawkowe to więcej szkód robią oczom niż jak dziecko chodzi bez nich ![]() więc jak dziecko okulary uwielbia to już nie ma z filtrami i chroni oczy ![]() Żaneta ja mam już starszy model - nie wiem czy jeszcze do kupienia bo kupowaliśmy zaraz po ślubie - 6 lat będzie na jesień. wpisz sobie Bosch MUM i tam modele różnią się dodatkami (maszynka do mielenia mięsa, nakładka do wyciskania soku z owoców) i w zależności od ilości tych nakładek roboty różnią się ceną ![]() na komary to ja fenistil w kroplach polecam - działa przeciwświądowo. nie pamiętam ile się podaje - ja dawałam Ali jak ją skóra na nogach swędziała i pomagał bardzo - w aptece bez recepty. a do domu/mieszkania warto kupić takie wkłady do kontaktów - komary szans przy tym nie mają.
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-06-23 o 10:11 |
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Jakie tam po, jeszcze cała niedziela ![]() Ale dziś fajnie, 22 stopnie, lubię upał ale po tylu dniach taka odmiana się przydaje
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Radkowi okulary głównie do samochodu
![]() U nas też czarno było, popadało i grzmiało, łyskało się strasznie. Radek boi się burzy Bidul.Ja wywoskowałam nogi, uffffffffff
|
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Hej
![]() A u nas komarow w domu nie ma, much tez. Mamy raid night & day. ![]() Lili ja wlasnie wywoskowalam rece i zaraz zaraz wezme sie za nogi. Ale ja man wosk w puszce azulenowy. Super dla wrazliwych skor. No i uzywam olejkow przed i po depilacji. Mamad odpoczniecie. Patrys rozgadany ![]() Brumek no to mieliscie wyprawe. U nas wlasnie zaczyna sie burza. Na 14 idziemy na obiad do tesciow... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Krzyś i Szymuś - sto lat chłopcy!!!
Hej ![]() Rano, jak się obudziłam, to myślałam, że 3-4 jest, a nie 7, tak ciemno było. A to po prostu zmiana pogody nastąpiła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Parapetówka powinna być ![]() Cytat:
). Ale dla dziecka myślę, ze jeśli już, to jakieś porządne, bo jego oczy są dużo wrażliwsze. ja mam taki: http://www.ceneo.pl/17369435 Cytat:
Czyli chodzi Ci o średnicę, czy będzie do Twojego pasować? Bo widziałam, że same pojedyncze tarcze też sprzedają. Np: http://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8ks1.bhtmlhttp://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8kp1.bhtml http://www.euro.com.pl/wyposazenie-d...-muz8rs1.bhtml Ja bym obstawiała, że będą pasować. Ale pewności nie mam. Pewnie jak byś zadzwoniła do jakiegos sklepu, który to ma, to by Ci podpowiedzieli.
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Aha...
Szymus i Krzysiu sto lat Szkraby ![]() Jul dzis bez protestu siedzial na nocniku ![]() Ale nic nie zrobil chociaz mu sie chcialo. Zsikal sie chwile pozniej w majtki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze Wam pokaże nasze balkonowe basenowanie i malowanie laurki dla taty
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku super zdjęcia!
tata na pewno będzie z laurki zadowolony ![]() widzę, że Tymuś chętnie jeszcze w krzesełku wysokim siedzi? Ala jakiś czas temu już się na nie obraziła no, ale skoro Hania siedzi na normalnym to ona też musi ![]() fajny patent z tą bramką na balkon! drzwi balkonowe mogą być otwarte a dziecko nie wyjdzie
|
#2685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szymciu, Krzysiu - sto latek
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też muszę to dziś zrobić ... Cytat:
Cytat:
![]() Brumku, tak myślałam, że przy nim nie bardzo, ale tak się właśnie zastanawiam, ile czasu zajmuje nałożenie tych 4 warstw? Ja przy dwóch już wymiękam ..
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
Szymon, Krzys - sto latek! U mnie pogoda paskudna. Siedze i popijam red bulla zeby nie zasnac ![]() Maz robi w ogrodzie piaskownice dla Szymka
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzys i Szymus sto lat chlopcy!
Gomra to bylo takie oficjalne zakonczenie roku z przedstawieniem. Zawsze robia w takim terminie, bo czesto w ostatnim tygodniu czerwca chodzi juz malo dzieci i nie byloby komu wystepowac. Brumku super zdjecia! Mrinko, Agawoo, Aniu, Brumku oj szkoda, ze tak mocno dzieciaki zostaly pogryzione. Oby swedzenie juz niekokuczalo. Iwa prawdopodobnie dziewczyny pojada we wtorek do babci, to potem latwiej bedzie mi sie umowic na "ogladanie" walizki. Wiesz, ze Antek ma tak samo z krzeselkiem? Od jakiegos czasu nie chce do niego siadac, musielismy dostawic zwykle krzeselko do stoilczka dziewczyn i teraz przy nim je i robi inne rzeczy. Chelsea pierwsze koty za ploty. Moze nastepnym razem juz siknie? Marzenko sorbet truskawkowy juz w lodowce. Mamad ale Wam super tam w gorach. Moi rodzice wlasnie w ten weekend byli w Zakopanym, wlasnie juz wracaja do domu. Telik bralas na Krete teraz Zappa? Jesli tak, to nie bylo z nim problemow w Ryanairze? W sensie, ze to 2 czesci? U nas tak jak rano Iwa pisala bylo pochmurno, ale wlasnie wyszlo slonce i juz temperatura poszla do gory. |
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek mamy taki sam basenik
![]() Ten żółty biedronkowy dałam bratankowi bo jest większy a taki niebieski dostaliśmy w zamian ![]() Na tym zdjęciu gdzie Tymek ma spuszczone oczy to jest strasznie do Ciebie podobny ![]() Czelsi co to za wosk w puszce? Jak się go podgrzewa? W mikrofali? Patyczkiem nakładasz? |
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Krzyś dziękuje za życzenia Brumku jasne,że dałam radę truskawką
|
#2690 | |
|
Rozeznanie
|
Mam taką nadzieję
![]() Cytat:
Kupowałam w profesjonalnym sklepie dla kosmetyczek. Wosk- KLIK! Lotiony przed i po KLIK! Agawoo depilacja rąk boli mniej niż depilacja nóg ![]() Brumku Tymuś piękny
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-06-23 o 15:30 |
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melduje sie z kawiarni hotelowej. Chlopaki drzemia, a ja kawe popijam. Boze jak tu goraco, ale jak pieknie jednoczesnie. brumku- a na przeciw mego stolika wisi obraz Audrey A Tymek bosko wyglada w kapieli Emil w samolocie dal popis, oczywiscie znalazla sie pani z dobrymi radami takie sa wszedzie, zupelnie jak tesciowe. Na lotnisku Emil odstawial cyrki , a w hotelowym Pokoju mamy bidet- Emil juz sie tam umyl, calutki byl mokry, a na koniec zaczal pic stamtad wode![]() I ogolnie pal licho wszystko, wazne ze jest bidet.! ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- I oczywiscie dziekuje za mile slowa I zyczenia dobrych wakacji |
||
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Scio, Nasza kopalnio wiedzy na temat dzieci
- Wszystkiego najlepszego!Brumku, cudny Tymek artysta ![]() Madziulka, wow, tak od a do z sam ją tworzy? Pochwal się efektem końcowym. ![]() Żaneta, a robisz z samego melona, czy dodajesz coś do niego? Dla mnie sam melon na dłuższą metę jest zbyt mdły. Moja babcia robiła jeszcze sorbety z gruszek, ale miała swoje własne owoce ("Klapsy"?), które smakowały obłędnie- to taki mój smak dzieciństwa. Tż daleko, więc dzień ojca spędzamy bez Niego. Laurki nie było, za to Hania z moją pomocą powiedziała tacie wierszyk przez telefon ("Tato, tato, coś Ci dam...").---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Chelsea, a próbowałaś kiedyś depilacji pastą cukrową? Sposób tani, bez podgrzewania, szpatułek. Tylko tej pasty nigdy nie chciało mi się robić i zawsze kończy się na depilatorze.
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
Marzena pasta nigdy mi nie wyszła. A raz to się tak poparzyłam, że aż bąble miałam... Wolę wosk.
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Szymon spieszy z życzeniami dla Krzysia i sam dziękuję za zyczenia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011
MArzena dzisiaj nie robiłam bo mężowi zachcialo sie koltajlu z truskawek i banana ale do melona kupiliśmy mango mysle jeszcze nad ananasem? Melon mamy miodowy
U mnie tez konarów jak mrowkow:/ pojechaliśmy zobaczyc zabytkowe auta i Emilie ma pogryzione nogi naliczylam 8 dziadów:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- BRUMEK a to nie nie potrzebne do mielenia mięsa w sumie ani wyciskacz do cytrusow, chcialam porównać z innym MUM ale Twoj ma wiecej bajerow których Ja nie wykorzystam i np juz mam do wyciskania cytrusow sprzęt Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
Brumku bylabys chetna na spotkanie w Lazienkach ze mna. Tz i Julkiem we wtorek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- aaa, to dlatego tak przytyłam ![]() marina - teraz jest pelnia i dodatkowo goraco, mi ostatnio same glupoty sie snia wiec pewnie i tobie |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011
MONIKA jak za duzo siedzisz? To Ci złe? Mi jest zle jak zle siedzę a tak to ok, a jak za duzo sie schylam to mi nie dobrze jest i zgagi dostaje;( teraz mialam spokój z bólem kręgosłupa 2 tyg a dziś znowu ból sie pojawił i jak przekrecam sie na bok to jak slimak i stara baba:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
No coś ty? Poważnie?
Cytat:
![]() TZ poszedł do sąsiadów, a ja samotna :/ Miałam iść z nim, ale mamy nie ma jeszcze i nie miałby kto zostać z Amelką
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-06-23 o 21:44 |
|
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór mamolki
ale ze mnie Nateczko, ślicznotko, najlepszego, najsłodszegło, rychłej przeprowadzki i duuuuuużo miłości scio i dla Ciebie wszystkiego co najlepsze no i nasi mali solenizanci: Żbiku i Szymciu sto lat ![]() ![]() Brumciu ale mieliście hardcorowy wypad za miasto ![]() podziwiam że dałaś radę, a sama byłaś na działce, czy była mama z wami? Tymek na zdjęciach taki "maczo" z tatuażem pytałaś wcześniej o plany prokreacyjne, wiec myślę muszę się przyznać że po wakacjach mamy zamiar rozpocząć program pt "baby2" a jakie platy w tym obszarze ma brumkowa rodzina? Aniu fajnie tak czytać że Adaś jest taki zakochany w tacie. Aga, brałam zappa, nie było problemu z nim. a jedziecie z samymi podrecznymi czy dokupowałaś jakiś bagaż? kiedy macie wylot? gomra a muszę Ci powiedzieć że to urządzenie to nie tylko termometr ale taki komputer do wyznaczania płodnych i niepłodnych dni. wiadomo że niemal każda z nas wie mniejwiecej kiedy ma owulacje a kiedy nie, ale to precyzyjnie określa płodność, są też opcje tego urządzenia które pomagała planować konkretną płeć dziecka. Podoba mi sie taki naturalny sposób, chyba już wystarczająco nałykałam sie tabletek w życiu. komary u nas też plaga, wszyscy jesteśmy pogryzieni u nas fajny weekend, chyba pierwszy od kilku tygodni taki beztroski. wczoraj byliśmy na pikniku lotniczym, gdzie Jas wydawał z siebie tylko "łaaaaaaaaał", albo" o tiam maolotu" albo "ja ciem mamolotem" "o leciała mamolot" a dziś z rana ukradkiem udekowaliśmy naszą pieczoną wczoraj potajemnie bezę pavlovej i wręczyliśmi tztowi na Dzień ojca, potem odwiedzililismy moich rodziców, a potem do wieczora gościliśmy się u mojego brata w ogrodzie, była kąpiel w stringach, grillowana kaszanka, karmienie rybek w stawie itd uff to sie nagadałam
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-06-23 o 22:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

(choc wcale nie musi znaczyc cos zlego moze tylko sie tak kojarzyc )
boje sie burzy............

Muszę dokładnie poczytać o tym ale z tego co słysząłam w radiu to nie za ciekawie to wygląda:/
Więc cały wieczór siedzieliśmy przy świecach (normalnie może jeszcze byłoby widno, ale przez tę burzę było autentycznie czarno), do kąpili wodę musiałam mu w garnku grzać i w misce myć, bo piec od wody jest na prąd. Upał w naszym pokoju, a wentylatora nie da się włączyć, bo nie ma prądu Nie mówiąc już, że netu nie miałam