|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Ja się wczytywałam w te nosidła i miałam nawet na chwilę pożyczone te babybjorn, ale nie bardzo mi się podobało ułożenie nożek. No i też opinie są takie sobie
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Luna, to Twoje nosidelko to jakis koszmarek, tzw. wisiadełko.
Nie nos w nim malucha dłużej niż do sklepu 'za rogiem' i pedem do domu. Szkoda dziecka kręgosłupa, stawów biodorowych. Nie znałam tego nosidelka wcześniej, ale przejrzałam foty na grafice Google. Tragedia. Te fotki idealnie pokazują jak NIE powinno sie nosić dziecka. Iza, jak wyszło farbowanie? Ja chyba tez sie niedługo zdecyduje. Odwlekam to i odwlekam, ale juz dużej sie nie da ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Rozeznanie
|
Mała śpi wiec mam chwilę Czuję się już bardzo dobrze, miałam parę nieprzyjemnych chwil po cc związanych ze znieczuleniem odjęło mi całą prawą stronę i nie mogłam się ruszyć z bólu Teraz już jest lepiej chociaż trochę boli mnie kręgosłup Jutro jedziemy z mała na badanie bilirubiny i do pediatry Pomału udaje mi się przystawiać małą chociaż nie na długo bo wypluwa pierś i strasznie histeryzuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Luna nie powinno się nosić takiego małego dziecka pionowo, obciąża to jego kręgosłup i stawy. Poszukaj innego sposobu. On w takiej pozycji ma wygięty kręgosłup.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Konto usunięte
|
ewel - kochana ta Twoja pyzunia
agatka - ja miałam 2 sytuacje tzn mieszkam w Krak, a NFZ mam gdzie indziej 1. miałam kod NFZ zameldowania i kupowałam lek w aptece w Krk - nie było problemu 2. miałam kod małopolskiego NFZ i lekarka powiedziała, ze to nic się nie dzieje, bo NFZty rozliczają się miedzy sobą i ten małopolski weźmie sobie kasę od tego, w którym jestem dziewczyny - w końcu wczoraj poszłam do pracy pierwszy raz - to był horror: na początku nikt się do mnie nie odzywał; weszłam i tylko cześć i każdy w komputer głowę; myślałam, że się rozpłaczę - potem jakoś się zmieniło, jak poszłam na obiad z ludźmi z innego działu |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2677 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Bałam się że nie chwyci bo czytałam że w ciaży różne rzeczy wychodzą na głowie.Ale wyszło bardzo dobrze,bardzo ładnie rozjaśniło .Wczoraj na tych odrostach zauważyłam pierwsze siwki ![]() A ty jaką farbą bedziesz farbować? Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ma rację, zresztą każda czego innego oczekuje, jedna chce pocieszenia, inna woli unikać tematu...
![]() |
#2679 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hej. U nas ok, ktg ładne, ruchów na ktg miałam ponad 30
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Perse cały czas trzymam za Was kciuki
![]()
#2681 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() kurde jak u mnie leje ![]() Do tego źle przykleiliśmy tapetę ![]() ![]() Z dobrych wieści zaliczyłam wczoraj wizytę u stomatologa i mam wszystkie ząbki zdrowe więc tylko zdjęłam kamień i zrobiłam piaskowanie+fluoryzację ![]() Agatko a czy Ty nie miałaś jakieś wizyty u gina??? pisaj tu ![]() Perse ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.....
a no miałam ale nie ma o czym pisać za bardzo..... ![]() Nie przejmuj się Kochana tak....na bank ładnie zrobiliście...i radośc z tego że sami sobie radzicie musi być ![]()
#2683 | |
Zadomowienie
|
Byłaś w klinice czy u jakiegoś innego?
Zalecił coś? zbadał czy wszystko ok? pytałaś o starania? ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klinice.....zbadała mnie i jest wszystko OK macica wszystko gra .... na USG nie widać jakiejś jej patologi....tyle że 14dc a ja nadal plamię od @...ale pierwsza @ po # może taka być i mam się nie przejmować.... Zalecenia takie że mam brać folik 5mg i jak zobaczę II kreski to odrazu przyjmować ACARD....bo wyniki mam dobre tzn wszytsko ujemne....zespołu fosfolipidowego brak ale profilaktycznie mam brać.... Starania?? no odczekać 3 miesiące i można sie starać a pani gin pow że następna wizyta to z pęcherzykiem ciążowym ma być i innej opcji nie bierze pod uwagę... Oj tam Kochana bo TY masz już zakodowane w głowie tą krzywą tapetę ![]() ![]()
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
jak nosidła to tylko tzw ergonomiczne
![]() te zwykłe tańsze to zabójstwo dla bioder i kręgosłupa dziecka ![]() jak dla mnie to najlepsza jest chusta ![]()
#2686 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny któryś z sąsiadów robi w mieszkaniu coś z rozpuszczalnikiem
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Przez chwile nic Ci sie nie stanie. Wazne zeby bezpośrednio nie wdychac i przez długi czas.
A jak masz otwarte okna i to w domu sąsiada sie dzieje to spokojnie. Alfa, chusty tak, ale przy dobrym i odpowiednim do wieku wiazaniu. Bo to co czasami sie widzi, dzieci rozplaszczone jak żaby bądź wiszące to tez wola o pomstę do nieba, mimo niby zdrowej chusty. A ta Manduca, co Maga ja ma, niezłe wyglada. Iza, jeszcze nie wiem. Musze iść i tak włosy podciac, więc moze zafarbuje u fryzjera. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-12 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ono mi potrzebne tylko i wyłącznie jak zabraknie ziemniaków czy śmietany do obiadu i siedze jak ta trąba, a tak małego wkładam i 5 minut jestem z powrotem. Sklep mam dokładnie w swojej klatce tylko wejście od drugiej strony ![]() Cytat:
![]() A to manduca mi się wydaje porządne, na żabke dziecko siedzi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41278619]Hej. U nas ok, ktg ładne, ruchów na ktg miałam ponad 30 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super ![]() a fenoterol jest okrutny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny- kiedy truskawki przeżywają swój szczyt cenowy- ten dolny
![]() chciałam kupić większą ilość na kompoty i nie wiem czy czekać jeszcze u nas po 5 zł są, nie liczę, że będą jeszcze sporo tańsze ale nie chciałabym przegapić i kupować potem droższych... ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Perse- jak po wizycie? a do tego fenoterolu dostajesz ispotin? agatko- dobrze gin powiedziała ![]() Luna- a nie lepiej Ci znieść małego do sklepu w foteliku samochodowym? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- wybieramy się jutro na wizytę kontrolną do pediatry - alergolga ale nie umowiłam się wcześniej i nie wiem czy jutro uda nam się dostać... w pon i wtorek jak chciałam dzwonic to było 5 minut po godz do której pracuje lekarz i nikt nie odbierał ![]() ostatnio zamówiłam http://allegro.pl/r-r-chrzest-roczek...309247703.html ale nam czas leci... szok ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- w sobotę było pierwsze "siii" do nocniczka ![]() chciałm aby Kasia się oswajała z nocnikiem i posadziłam z myślą, że posiedzi chwilę i jak się jej znudz to ją zabiorę a tu tylko siadła i od razu poleciało ![]() na razie nie sadzam jej regularnie bo i tak ponoć zwieracze ![]() ![]() Rozmawialiśmy potem z Tz-etem jakie to niesamowite (pewnie nie wierzylibyśmy jakby nam ktoś to parę lat temu powiedział), że siurki dziecka w nocniku potafią tyle radości sprawić rodzicom
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-06-12 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Perse, super, że u Ciebie w porządku! Trzymaj się tam dzielnie, a my trzymamy kciuki za Ciebie ![]() Iza, myślę, że takie krótkie wdychanie nie zaszkodzi, spokojnie ![]() Ewel, oby Mała już całkiem załapała z piersią ![]() O matko, Zebra, skąd Ty wzięłaś taką informację o zwieraczach? ![]() Hosenko, co u Ciebie? Jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - moja Mama ostatnio sobie umyślała "zmotywować" nas do prokreacji i co drugi dzień mi powtarza "starać się o drugie dziecko"
![]() chyba czuje, że niebawem dom trochę opustoszeje jak się wyprowadzimy, jeszcze na dodatek wspomniałam jej, że jak Kasia będzie mieć 3 latka to dam ją do przedszkola a ona przyzwyczaiła się do bycia z dzieckiem- jest dla nas niesamowitą pomocą i myślę, że nastawiła się na to, że jak doczekamy się koejnego dziecka to po moim porocie do pracy ona się nim zajmie
#2692 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41278619]Hej. U nas ok, ktg ładne, ruchów na ktg miałam ponad 30
![]() [/QUOTE] Perse, super ![]() ![]() Anita, ale to pewnie tylko Ty widzisz ![]() ![]() Cytat:
![]() co do truskawek, to moja Sis-gospodyni twierdzi, ze jeszcze czekać, bo sezon dopiero się zaczął. No ale u nas są po 6,5, więc trochę drożej ![]() zeberko, dawno Kasi nie pokazywałaś ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
ze szkoły rodzenia
![]() mam zakodwane w głowie, ze 14-ty miesiąc życia mojego dziecka przypada w porze letniej i mam ją wtedy zabierać przed dom w samych majtusiach aby skojarzyła, że jak sika to robi się ciepło a potem zimno i nieprzyjemnie i można temu zaradzić alarmując ![]() cenne wskazówki naszej słynnej pani Beatki ![]()
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
wika- postaram się w najbliższym czasie nadrobić tę zaległości i wstawić fotkę
![]() dzięki za info w sprawie truskawek- nigdy nie zprawiałam a w tym roku chciałam założyć dla Teściowej bo przy remontach wykorzystałam jej zapasy;( no i dla nas też kilka słoików by się przydało co do noszenia w foteliku Kasię bardzo długo tak nosiliśmy ale ze względu na wagę ![]() odp.: bo dla drobnej Mamy przeniesienie dziecka bez niedoboru wagowego ![]() a jutro własnie chcę te niedobory wagowe spawdzić i mam nadzieję, że już jesteśmy w normie albo chcoiaż w dolnej granicy normy.... ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- tak, pani Beatka jest położną- bardzo słynną położną- odbierała porody trzech naszych wizażowych dzieci ale wiele dziewczyn z wizażu chciało ją klonować ![]()
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sposób pani Beatki na uczenie sikania dość dziwny... ale wiadomo, co komu odpowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam nasza pierwsza próba tez nieudana była ![]() Wiki do 6 miesiąca więcej w chuście w kieszonce niż w wózku był ![]() teraz już właściwie nie używam, pare razy w plecaczku ale średnio mi to wiązanie pasuje
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez słyszałam, że przez pampersy dziecko nie zdaje sobie sprawy że sika ![]() żeby dziecko nauczyło się wołać, musi sobie najpierw uświadomić co robi, kiedy itp
![]() |
#2700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też chciałabym już się z tego cieszyć ![]() _________________________ ________ witam się upalnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.