|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Obys jak najszybciej wyszła ze szpitala, bycie tam na pewno nie pomaga na psychikę. Trzymaj sie jakoś...
|
|
#2672 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
Mnie zwolnili po 2 latach po ślubie tak zapobiegawczo, bo na pewno zajdę w ciążę Ogólnie szlak mnie trafia, że mimo że już tyle pracowałam (zaczęłam jeszcze na studiach) to nawet teraz nie mogę liczyć na macierzyński
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Aira kurcze,przykro mi strasznie
.wiem niestety,co czujesz....trzymaj sie ciepło |
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja w ciaze zaszłam niecały tydzien po zwolnieniu jak na złość. I też niestety żadne profity typu macierzyński mnie nie dotyczą. Ale z drugiej strony mam wrażenie, że jakbym pracowała to stres nie pozwoliłby mi zaciążyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Aira, tak mi przykro...
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja też ciągle słyszałam mnóstwo pytań o dziecko i ciążę
|
|
#2677 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny!
Kilka dni mnie nie było i już kilka stron do przeczytania!! Czytam Wasze problemy z pracą i nie mogę uwierzyć w to jak ludzie potrafią być podli To po prostu straszne. Ja byłam wczoraj u lekarza, spytał się czy wystawić L4 na tydzień lub dwa na odpoczynek (mam okropne mdłości), ale nie wzięłam. Ja mam to szczęście że 1) bardzo lubię swoją pracę 2) szefostwo jest super i kibicuje wszystkim mamom. Naprawdę, jak czytam Wasze posty, to powinnam jeszcze bardziej szanować pracodawcę bo chyba mam niesamowite szczęście.Cytat:
![]() BTW, dziewczyny, czy Wy też macie takie mdłości? Od kilku dni dosłownie non-stop czuję się tak jakbym miała wszystko zwrócić. Najgorzej jest rano, kiedy dosłownie okupuję łazienkę. Jak tylko zjem śniadanie, czuję się lepiej. A i właśnie, byłam wczoraj u lekarza, dostałam zestaw badań do wykonania, nadal mam brać duphaston, no i mam wstępnie wyznaczony termin porodu - 26 stycznia. |
|
|
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Miałam cichą nadzieję, ze takie wieści ominą nasz wątek jakimś cudem... Aira - trzymaj się, strasznie mi przykro.
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
W ogóle u mnie była taka sytuacja, że jako najmłodsza miałam przejąć obowiązki kierownicze- bo mi się nie śpieszy. A jak na jaw wyszły moje plany małżeńskie to od razu popadłam w niełaskę :p Co do mdłości - zdarzają się, najczęściej wieczorem. Mdłości niemal codzień, a wymiotowałam zaledwie dwa razy. Męczące to jak cholera. Jak się zaczynają, to nawet o jedzeniu myśleć nie mogę, bo się wszystko nasila :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba powinnam ozłocić mojego szefa.
Nie wyobrażam sobie, żeby kiedykolwiek zapytał o planowanie dzieci. Natomiast jest tak bardzo w porządku, że niektóre dziewczyny mówią mu z wyprzedzeniem, że będą planować ciąże za pół roku na przykład.
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
jak jest taki pracodawca, to i pracownica nie bedzie na l4 uciekać, a i faktycznie poinformuje o planach żeby dac czas na organizację. Ale prawda jest taka, że teraz większość pracodawców nie szanuje ani kobiet ciężarnych ani młodych matek - wydaje im się, że z takich nie ma żadnego pożytku. A już najgorsze jak dyrekcja jest kobieta-matka. Ja tak właśnie miałam- chociaż matka była najzwyczajniej wredna. A po moim poronieniu powiedziala, że to nic, przecież jestem młoda to nie powinno mi być różnicy - nie teraz to później. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Tydzień temu zobaczyłam 2 kreseczki i nie wierzyłam,że to bobo się zbliża do nas
![]() Wczoraj lekarz mnie oświecił,że wygląda na to,że teoretycznie 7 lutego będziemy już trio Czyli mamy 5 tydzień i 5 tydzień A najlepsze,że żadnych objawów praktycznie nie mam. Oprócz minimalnych żyłek na piersiach i w podbrzuszu oraz niedobrze mi w nocy. A po za tym raz kiedyś zakuje mnie w brzuchu A jak wasze objawy się ukazują?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
aira proszę przyjmij moje
i nie poddawaj się
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, na tym etapie najpowszechniejszym objawem jest brak objawów Mnie tylko bolały piersi i momentami podbrzusze. Potem trochę się rozkręcilo, ale też bez przesady.
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie piersi też bolą i to bardzo. Brzuch tylko pobolewa. Ale byłam pewna,że test się nie pomylił,jak dźwigałam ciężkie rzeczy i brzuch tak zaczął mnie boleć,że myślałam,że oszaleję.
I jak pewnego ranka obudziłam się też z potwornymi bólami. Do tej pory w to nie wierzę,bo nie planowałam dziecka i jakoś do mnie dotrzeć to nie może,mimo,że zaczynam się cieszyć
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ja na tym etapie miałam tylko bolesne piersi i wzdęcia oraz lekką zgazę, czasem ciągnął mnie brzuch tak jak na @ ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
spoko- do mnie też to jeszcze do końca nie dotarło ![]() przyznam się Wam, że czasem nachodzi mnie chwila paniki- jak to będzie ? czy damy radę? to już na całe życie itp- też macie takie naloty czy to tylko hormony?
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zakładam, że za te 6 miesięcy to już będę tylko marzyła o tym, żeby alien ze mnie wyszedł
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takie bujawki nastrojów mam,że masakra
Zanim się dowiedzieliśmy to aż krzyczałam na swojego Tż i się tak wściekł,że zagroził mi,że mnie zostawi bo go denerwowałam przez kilka dni a on biedny nie wiedział czemu ja się czepiam,ba! Nawet nie podejrzewał,że ktoś mógł się u mnie zalęgnąć ![]() Co mi kto nie powiedział ja wyłam Aż w końcu zdecydowaliśmy,że to nie jest normalne i może to hormony ciążowe i trzeba zrobić test.Ja myślałam,że będzie jedna kreska,bo okres ma prawo się spóźniać. Tż poszedł do apteki po test,potem ja zrobiłam on odczytał wynik i mówi"2 są" a ja jak się śmiałam tak poszłam w ryk 2 godziny płakałam i się martwiłam jak to będzie. Ale teraz pozostaje się cieszyć,bo płakać chyba nie powodu
|
|
|
#2690 |
|
limonka84
|
Aira - bardzo Ci współczuję, ja poroniłam na początku tego roku. Trzymaj się Kochana!
Jeśli chodzi o pracę to ja mam niestety umowę na zastępstwo, za osobę która jest obecnie na macierzyńskim, więc będąc w ciąży nie jestem w żaden sposób chroniona. Byłam dziś u ginekologa ![]() Dostałam zdjęcie, widziałam jak bije serduszko! Maleństwo ma 5 mm. To 6. tydzień.Serduszko uderza 80 razy/min. Ginekolog przestraszyła mnie, że to za wolno, ale czytałam o tym w necie i wszystko wskazuje na to że to normalne na tym etapie ciąży. Nie kazano mi nic łykać z wyjątkiem kwasu foliowego. |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno nawet serduszko bije 60 razy na minutę na tym etapie i to nie jest nic nienormalnego
Moja plamka też ma podobno 5 mm a jestem w 5 t.c. Za tydzień usłyszę serduszko w końcu Aż się nie mogę doczekać ![]() Macie też takie obawy,że mimo,że to początek ciąży to,że z dzieckiem może być nie tak albo okres ciąży może nie przebiegać do końca idealnie? Ja się tak boję,że aż czytam wszystkie etykiety na produktach,przestałam pić jakąkolwiek kawę,mocną herbatę czy coś.Chyba się nakręcam i boję się,że mam paranoję,ale to moja pierwsza ciąża i stąd pełno zmartwień
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ha
|
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że cię nie uraziłam ![]() Cytat:
dziewczyny Justii podawała tu chyba kiedyś przepis na napój z imbirem na mdłości - przetestowałam i działa cuda bo rwało mnie ostatnio non stop i męczyło...
|
||
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawy to są zawsze bo nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. Nie ma co tylko popadać w paranoję bo tym sposobem dojdziemy do wniosku, że oddychać nie wolno bo zanieczyszczenie środowiska jest . Tylko spokój nas może uratować ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
to antybełtny eliksir!!!
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
No też prawda
Chyba muszę jeszcze wiele przejść ![]() Ja to dziwną zależność zauważyłam. Kiedyś byłam nerwus,tak łatwo było mnie wyprowadzić z równowagi a teraz mam trochę nerwowych sytuacji,ale praktycznie wcale się nie denerwuję Ohh ta ciąża ma dobre strony
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Aira - bardzo mi przykro z powodu twojego maleństwa ...
|
|
|
|
#2697 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
ostatnio malo sie oddzywam ale zabiegana jestem, dzisiaj rano bylam na badaniach a po poludniu odebralam wyniki, wszystko ok wyniki super - morfologia, mocz itd. toxo nie mialam az sie zdziwilam bo ja kociara no i owocki na dzialce to jem z ziemi nawet jutro sie wiecej bede oddzywac bo dzisiaj uciekam juz pod kolderke
Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2013-06-12 o 22:19 |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przed usg genetycznym zaczynam trochę świrować, że coś będzie nie tak.
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ludzie ile to stresów jeszcze dodatkowo
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze , ja również bardzo ci współczuję i życzę wiary w to że będzie dobrze.
Po burzy zawsze wychodzi słońce ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

krytyka za każde słowo, teksty to robicie źle, tamto jest źle... chociaż do tej pory wszystko było super. A do tego dziś rano dostała maila od przełożonych z planami (każda z nas musi podpisać określoną liczbę umów w ciągu miesiąca) i ja mam plany większe niż kierowniczka, mimo że obie pracujemy po 40 godz. tyg. więc tyle samo... 

Ogólnie szlak mnie trafia, że mimo że już tyle pracowałam (zaczęłam jeszcze na studiach) to nawet teraz nie mogę liczyć na macierzyński

jak jest taki pracodawca, to i pracownica nie bedzie na l4 uciekać, a i faktycznie poinformuje o planach żeby dac czas na organizację. 

za wyniki