![]() |
#2671 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Pytania kieruję do osób, które mają tatuaż na udzie.
W środę zrobiłam tatuaż w tym właśnie miejscu, jest dość spory - sesja trwała ok.5,5h , na razie zrobiliśmy tylko kolor czarny, cieniowanie + małe elementy gdzie pojawia się kolor biały, za 2m-ce będę robić wypełnianie niektórych elementów kolorem. Ale nie o tym... Po jakim czasie pojawiła się u Was "pomarszczona" skóra i wyczuwalna chropowatość i wypukłość ? Mam jeszcze tatuaż na boku, zrobiony rok temu, kolorowy i w zasadzie od pierwszych chwil był on wyczuwalny pod palcami, mocno spuchł, potem wiadomo, zrobił się chrupowaty,a następnie się złuszczył i stopił w dotyku z resztą skóry. Wszystko trwało ok. tygodnia. A ten mój na udzie jest idealnie gładki, w ogóle go nie czuję, a chyba nie ma opcji, żeby się tatuaż w ogóle nie złuszczał prawda ? Smaruje Bepathenem Krem Plus ( maść chyba wycofali, bo nigdzie mogłam jej dostać nawet na zamówienie ) . Foliuję nadal bo tak mi kazano, choć dziś przyznaję siedzę w domu i jest tak gorąco, że folię zdjęłam i wentyluję nogę, ale na noc znowu zafoliuję. Co ciekawe prawie w ogóle nie spuchłam, lekka opuchlizna utrzymywała się przez kilka godzin po tatuowaniu , no i po pierwszej nocy miałam pod folią niezłe "bagno", ale później nic mi się już nic nie sączyło. A naczytałam się, że uda potrafią bardzo spuchnąć. Skóra nie jest w ogóle podrażniona, czerwona, nie jest bolesna w dotyku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje uda tez bardzo nie spuchły - chociaż jedno po tatuowaniu u Rudzińskiego i wykańczaniu whippingiem - było tak gorące, że można by jajka smażyć. Drugie udo tez goiłam w takich upałach i najważniejsze jest, żeby nie nakładać zbyt dużej ilości maści/kremu i nie rozmiękczyć tatuażu. Przemywaj często i po każdym przemyciu i osuszeniu daj sobie min 15 minut wyschnięcia i oddychania skóry zanim nakremujesz na nowo. Jak to mówią - lepie przesuszyć niż rozmiękczyć. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-20 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ci miejsce na ciele zostalo jeszcze? Mi uda nie puchły bardzo po tatuowaniu. I zgadzam się z koleżanką, że czarny sie dobrze goi. Ostatnio zrobiłam sobie mały wzorek na łydce w tym kolorze (gap filler tak zwany ![]() ![]()
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2014-07-20 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Haha, czy z kolanem było ciężko?
Marzą mi sie wytatuowane kolana, ale podobno to jedno bardziej bolesnych miejsc ![]() Wewnętrzna strona uda z tego co mówił mój tatuator to też masakra... To troche miejsca jeszcze jest, a na twarzy masz cos? Fajnie też wygląda wytatuowana wewnętrzna strona dłoni ![]() Zapomniałam coś wcześniej napisać. Od października mieszkam w UK i tutaj nikt nie zwraca uwagi na moje tatuaże, NIKT!!! W Polsce (mieszkałam w Warszawie) słyszałam masę niemiłych, czasami wręcz chamskich komentarzy od zupełnie obcych ludzi. Raz nawet kobieta obok której usiadłam w autobusie zaczęła się modlić na mój widok (?!?). Tutaj jest zupełnie inaczej, jeśli ktoś cię już zatrzymuje i mówi o twoich tatuażach, to zazwyczaj jest to coś miłego. Jeśli mam być szczera, to w końcu przestałam się krępować chodzić w szortach, bo wiem, że nikt mnie tu nie będzie zaczepiał i komentował mojego wyglądu. Strasznie dziwne uczucie po tylu latach spędzonych w PL ![]()
![]() |
#2676 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoje tatuaże na udach mam wjechane trochę do wewnątrz i nie powiem, żeby było miło ![]() na twarzy i dłoniach nie mam - o ile twarz jakoś mnie nie kręci (chociaz już tył głowy tak) to dłonie baaardzo. Niby trochę miejsca mam, ale też artystów świetnych jest dużoooo ![]() a na mnie w Szwajcarii ludzie się gapią - czasami bardziej niz w Polsce - może dlatego, że poziom damskich tatuazy tam jest żenujący - dominują jakies motylki kwiatuszki wywijasy i najczęściej bez kolorów - generalnie słabo jest ![]() więc ja z moimi kolorowym płaszczyznami się wyróżniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
tak Was czytam i tak zazdroszczę.....
![]() moje plecy czekają na wrzesień 2015 i ta data wydaje mi się nieosiagalna....jak za 100 lat . Nie wiedziałam natomiast ze AŻ takie zainteresowanie wzbudza tatu ...i to takie niezdrowe zainteresowanie . Choc sądze ze facet ma łatwiej i lepiej w tym przypadku ...jakos więcej mu wypada , i z tatu -nawet jeśli pokrywa większa część jego ciała to i tak lepiej wygląda niż kobieta w tym przypadku ....
#2678 |
Komplikatorka
|
Dziewczyny a jakie macie doświadczenie z coverem napisów ? Mam na żebrach 3 słowa a chciałam je przykryć kwiatami w kolorze. Jest szansa czy lepiej nie iść do studia i się nie ośmieszać ?
#2679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie się gapią - komentarzy nie słyszałam, ale ja zawsze odbiegałam wyglądem od standardów to może się ptzuwyczaiłam i nie zwracam uwagi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Przyczajenie
|
Dzięki!
O dziwo zaczęłam się jednak złuszczać, dziś przy przemywaniu odpadły mi pierwsze farfocle. Ale rzeczywiście nie jest to jakieś spektakularne zjawisko. Chyba powinnam się foliować na noc aż skóra całkowicie mi odpadnie,w dzień w miarę możliwości odkrywam i wietrzę, ale w nocy nie kontroluję co czyni moja noga i na bank cały Bepanthen byłby wtarty w pościel. W studio mówili, żeby się foliować przez 3 dni, ale chyba to przedłużę, nie powinno zaszkodzić, prawda? Niestety widzę, że biały barwnik"wyparowuje" mi ze skóry, szkoda, wiem, że to "trudny" kolor i ciężko się przyjmuje, ale chyba niewiele go zostanie po całkowitym wygojeniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem dwa slowa to spoko, ale tez zalezy jak duze i jak grube linie. Moim zdaniem spokojnie mozesz isc i spytac. Najlepiej idz do kilku.
#2682 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
Tył kolana, przód łydki, przód brzucha...
![]() Mózg mi mocno pracuje, żeby to przełożyć na anatomię człowieka. ![]() Nie sądziłam, że w PL jest aż takie zacofanie, żeby się modlić na widok pokolorowanej kobitki.. ![]() Kumpela mieszka w Londynie od paru lat i mówi, że niebo a ziemia. Tam nie tylko ludzie chodzą dziwnie ubrani i nikogo to nie dziwi, ale też (niestety) dzieci/młodzież potrafią się skandalicznie zachowywać np. w komunikacji miejskiej i też nikt nie zwróci uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Mi nikt nigdy uwag nie robił, w sensie starsze osoby, czy obcy ludzie na ulicy. Za to faceci w knajpach, jak już trochę popiją, nie da się słuchać tych tekstów hehe, są to zazwyczaj kolesie, którzy sami nie mają żadnego tatuażu i jarają się laskami, które są wydziarane (dalszy tok rozumowania tych panów mogę sobie tylko wybrażać- odważna, otwarta i leci na głupkowate teksty
![]() ![]()
#2686 |
Zakorzenienie
|
He,he.....czyli mam tatu-jestem łatwa...?:-S .... no jakoś nigdy bym nie wpadła na takie porównanie....... :-?
#2687 |
Raczkowanie
|
Ja się na razie spotkałam z bardzo pozytywnymi uwagami (ale ja mam tylko 2 tatuaże, więc nie szokuję nikogo swoim wyglądem aż tak bardzo).
Spotkałam się z pytaniami o tatuatora, a także w metrze podszedł do mnie młody chłopak tylko po to, żeby powiedzieć, że mam piękny tatuaż. Miłe. ![]() Sama kilka razy miałam ochotę tak do kogoś podejść z komplementem, ale odwagi zabrakło.. Może następnym razem się przełamię, bo uważam, że mówienie ludziom miłych rzeczy jest super sprawą. ![]() Widziałam w Wwie kilka naprawdę ślicznych tatuaży! (Np. w zeszłym tygodniu chłopaczka z cudnymi kwiatami na ramionach.) Szkoda, że oprócz tego miliony buraków.. aż mi żal tych, co mają je na ciele. |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
...
|
Ja się nie spotkałam z niemiłymi komentarzami na temat tatuaży w Polsce
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś w ten deseń, w knajpach to jakaś plaga, niektórzy chyba nie rozumieją, że te teksty są denne i ileż można ![]()
![]() |
#2690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mówie, siadam na przeciwko tej kobiety, ta wielkie oczy na mnie, wyciąga różaniec i modlić się zaczyna patrząc na mnie. W Kornwalii masa osób jest wytatuowana, niestety są to w większości tak zwane 'babole', ale widziałam też parę osób z naprawdę ładnymi rękawami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie, nie cytuję bez powodu, jakbyś jakimś cudem nie spotkała się z tą informacją, to Max ma być na guest spocie w Rock'n'Roll Tattoo and Piercing Warszawa w listopadzie 2015, czy jeszcze coś wolnego zostało nie mam niestety pojęcia, bo nie mój klimat, a że charakterystyczne to chociaż tyle mi w oko wpadło... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w sensie, że nie mam prawie żadnej całkowicie wolnej przestrzeni (dobra, teraz to mi się mózg zagotował) ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() To nie jest sprawa emergency - najpierw musze plecy skonczyć a do tego długa droga jeszcze, a potem dalej się bawić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarne szybciej i łatwiej się goją generalnie ![]()
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
A jak tam plażowe tatuaże?
![]() Pooglądałam sobie głównie brytyjskie. Widziałam hit wizażu: młody chłopak miał na nadgarstku (od wewnątrz) znak nieskończoności i... piórko ![]() 90% to czerń. Zdecydowanie moje róże się wyróżniały ![]() Widziałam też piękną nogę w etniczne wzory. Strasznie mi się to podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale jest już gładki i póki co nie swędzi nic a nic. Cytat:
Liczy się przede wszystkim symetria, ten sam kąt nachylenia, a tu widać, że "litery idą w cały świat" - "o" wygląda zupełnie inaczej w słowie "love" i słowie "you" , kąty nachylenia liter też są inne. A jak sądzę nie jest to napis odręczny tylko jakaś gotowa czcionka. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
Wiesz co, napis we wzorze był dokładnie taki, jak odwzorowano - taka celowa niedbałość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Heja! To i ja dolacze, moge???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2700 |
Konto usunięte
|
Takie luźniejsze pytanie - załóżmy, że macie jakąś koncepcję tatuażu - wzór wymyślony w głowie i uważacie, że jest to absolutnie ten idealny.
No i piszecie do tatuatora, którego styl was kręci i otrzymujecie odpowiedź, że wasza koncepcja się nie nadaje na tatuaż. I co robicie dalej? Szukacie innej osoby, która wam zrobi dokładnie co chcecie, czy ufacie temu tatuażyście i zmieniacie wzór? Przemyślenia na kanwie tego: https://www.facebook.com/photo.php?f...2747571&type=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.