|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Korah, śliczne te sukienki, ale ja rzadko chodzę w sukienkach.
Miałam na oku w H&M parkę, ale nie chcą jej obniżyć, więc nie kupuję. Może poczekam, aż z ceny 150 zł spadnie choćby na 100 zł. zobaczymy, czy ją obniżą w ogóle. A tak to nic nie kupiłam na wyprzedaży. Przykro było czytać swoje przejścia z Merlinem. Ja miałam ostatnio z Empikiem tak, że płyty przyszły porysowane i jedna połamana. Źle zabezpieczają płyty, po prostu wrzucają do koperty bąbelkowej i tyle ![]()
#2672 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
No to też nieprzyjemny incydent, mam nadzieję, że w tym przypadku czynności reklamacyjne przebiegły należycie ![]() Jeżeli chodzi o płyty, to ostatnio też zakupiłam 3. Jako zwolenniczka polskiej muzyki, głownie rockowej, ale nie tylko, zwłaszcza tej z lat 80-tych i 90-tych trafia mi się co jakiś czas mega niespodzianka w Biedronce. I tak ostatnio trafiłam na kultowe albumy Gemini Kowalskiej, Unplugged Heya i Solo Gawlińskiego po 15 zł za sztukę. Dla mnie te płyty mają wartość sentymentalną, ponieważ w młodości miałam je na kasetach magnetofonowych i albo komuś pożyczyłam na wieczne nieoddanie, albo po prostu od ciągłego słuchania się zużyły taśmy, więc jak tylko zobaczyłam te same wydania na CD na półce w pobliskim markecie za taką cenę, to jak zaczarowana ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-06-28 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzeniona Zmorah
|
W ramach odwyku kosmetycznego kupiłam sobie buty i bluzki dwie na Zalando. Buty Reebok Classic Leather NBK, kolor Quartz/Rain Cloud, takie niby lila-różowo-szaro-fioletowe. Jeszcze nie widziałam na żywo, ale ten model we wszystkich kolorach wyprzedał się w kilka godzin, bo była obniżka z 379 zł na 151 zł i jeszcze dodatkowo na pierwsze zakupy miałam kod 10% off, dostawa free, więc w sumie 70% taniej. W oficjalnym sklepie Reeboka pomimo wyprzedaży, jest jakieś 30-40 zł drożej. A bluzeczki, to takie zwykłe, jedna Noisy May, ciemniejszy róż, luźna, krótki rękaw, dekolt serek, ale się boję materiału, bo to miks poliestru i bawełny, a druga Benetton, jasny, delikatny róż, na grubszych ramiączkach, też luźniejsza, z malutką kieszonką na cycku, ale dla odmiany 100% bawełna. Jest nadzieja, że paczkę wyślą jeszcze dziś
![]() Musiałam sobie też kupić płyny i soczewki kontaktowe, niby też w super promo, ale i tak kasa znika z konta piorunem ![]() Co kupiłyście ciekawego?? Wątek plotkowy i jak na dłoni widać tu, co kobiety lubią najbardziej ![]()
#2674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;84943241]Buty ze skóry licowej czy zamsz? Ja poluję na zestaw duży do Manicure japońskiego, bo w sobotę ma być w drogerii pigment za 85 zł
![]() Zamsz, dokładnie te w linku, z tym że wrzucam link z oficjalnego sklepu, bo w zalando zaraz po moim zakupie zniknęły z oferty i już nawet zdjęć nie ma: KLIK. Na żywo chyba będą nieco ciemniejsze. Z takich sportowych firm najbardziej lubię Reebok właśnie, ale tylko dlatego, że ich rozmiarówka jest idealna na moją stopę, wzięłam rozmiar 38,5. Innych firm obuwie, np. Puma czy Nike też mi się podoba bardzo, ale jednak nie zawsze mi pasują, bo np. Puma słynie z tego, że ma raczej wąską rozmiarówkę, a ja posiadam nieco szerszą i masywniejszą "stópkę" i od nich bym musiała brać rozm. 40, żeby mi pasowały na szerokość, natomiast na długość byłby wtedy spory zapas z przodu.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-07-19 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Korah ja też nie jestem fanką poliestru w ubraniach codziennych (sportowe to inna bajka), ale mam taka bluzkę miks bawełna-poliester i sprawdza się dobrze. Ten sztuczny dodatek sprawia, że się nie gniecie i szybko schnie.
Kupiłam buty Zamberlan Rolle gtx w szałowym limonkowym kolorze. Za tydzień jadę w Tatry na testy. Już nie mogę się doczekać. Jeśli chodzi o wyprzedaże to większość rzeczy musiałam odesłać. Zostawiłam 3 koszulki z Massimo i jeansy z wysokim stanem. Udało mi się dorwać lniane spodnie w Mango za całe 56zł ![]()
#2677 |
.
|
Życzę Ci, żeby pogoda się poprawiła, bo na tę chwilę jest dramat.
#2678 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Co nieco się znam na tkaninach (jako laik, bo z branżą tekstylną nie mam nic wspólnego), ale chyba tego nie rozkminię nigdy, dlaczego jedne poliestry są, jak czarne worki na śmieci, człowiek się w nich gotuje i poci, a inne, np. takie "oddychające" czy termiczne, sportowe koszulki rzeczywiście są komfortowe w noszeniu, nawet mam taką koszulkę jedną Adidasa, poliester 100% i to taki niecieniutki, z długim rękawem, ale w upały ona mnie chłodzi, a w chłody grzeje. Ktoś coś więcej wie na ten temat i mógłby uchylić rąbka tajemnicy ![]() Odważny kolor wybrałaś, a masz pomysł, jak impregnować takie buty, masz może jakieś sprawdzone kosmetyki do takiej jasnej skóry? Reebok zaleca impregnację przed pierwszym użyciem. Dramat, chyba w całej Polsce leje, u mnie non stop już 3 dzień, intensywne opady, z resztą od początku lipca u mnie jeszcze nie było dnia, żeby nie padało, choćby trochę i przez chwilę, ale jednak dzień w dzień i burze też prawie codziennie ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-07-19 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Korah, Kusum gratuluję zakupów
![]() Ja na nic się nie zdecydowałam. Chciałam w H&M kurtkę parkę, ale w rezultacie nie dali jej na wyprzedaże, a pełnej kwoty nie chciało mi się płacić. W rezultacie dzięki nie pójściu na tegoroczne wyprzedaże zaoszczędziłam sporo ![]() Korah, ja mam z butów sportowych i Reebok, i Addidas i zdecydowanie wolę Reeboki.
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupuję ostatnio ubrań i nawet wyprzedaże mnie nie kuszą. Zrobiłam się bardzo wybredna, przed decyzją o zostawieniu ciucha robię sobie w nim zdjęcia całej sylwetki z przodu i z boku plus musi mi pasować do mojej palety kolorystycznej plus do ciuchów, które już mam. W dominujących obecnie kwiecisto-falbaniasto-oversajzowo-sportowych trendach wyglądam jak bezdomna w szmatach losowo wyciągniętych z kontenera PCK, więc też nic mnie z mijanych okien wystawowych ani z reklam nie kusi. Za to zamartwiam się już tym, że nie mam ładnego i ciepłego płaszcza zimowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Adidas ma odjechaną rozmiarówkę, kompletnie nie pasują na mnie ich buty. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Cytat:
Trzeba tez wziac pod uwage czas noszenia. Sportowe ubrania kilka godzin, codzienne do kilkunastu. To pewnie tez ma duze znaczenie. Mam taki nano impregnat, ktorym traktuje wszystkie buty. Nie licze na to, ze te zielone beda wygladaly jak nowe po weekendzie w gorach. Chociaz wiele lat mialam bezowe Salomony z zamszu i wygladaly jak nowe. Odpadla w nich podeszwa i musialam je wyrzucic. U mnie tez burze. Leje codziennie. Od soboty ma byc juz cieplo i slonecznie.
![]() |
#2684 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() A lustra w przymierzalniach razem z tym światłem sztucznym, to lepiej przemilczę, bo albo wyglądam, jak idź stąd i nie wracaj, albo jak Kasia Struss ![]() A co do panującej mody oversize, to mi takie ciuchy nie pasują, czuję się jak we worku, mam mały biust, lubię ubrania lekko luźne, a raczej nieobcisłe, ale jednak lekko chociaż wytaliowane, a gdy są zbyt luźne, to niestety, mój biust po prostu już całkiem przestaje istnieć. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:08 ---------- Cytat:
Ostatnio oglądałam filmik, jak się zamsz zachowuje po takim impregnacie w sprayu, w ogóle nie wchłania wody, krople spływają, jak po czymś śliskim. O TU na drugim filmiku to dość wiarygodnie wygląda. Tak czy siak coś muszę kupić, bo do zamszu mam jedynie gumkę, a tak to wszystko do licowych skór. Dawno nie miałam niczego z zamszu i nubuku.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-07-19 o 22:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam właśnie ten impregnat ![]()
![]() |
#2686 |
Konto usunięte
|
Na takie ulewy monsunowe i powodzie na ulicach, jakie się teraz zdarzają, to nawet impregnat nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Niestety, buciki i bluzki będą u mnie dopiero w poniedziałek, wczoraj Zalando nadało paczkę, ale dopiero dziś wysyłają (chyba). Przeczekam jakoś ![]() A co do Salomonów, to mam ich buty, takie niskie, adidasowe, ale bardzo mocne, niemal jak trekingi, mają chyba z 15 lat, obecnie chodzę w nich już tylko po podwórku, ale mega porządne obuwie, nie do zdarcia praktycznie i bardzo wygodne. [1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;84963681]Na takie ulewy monsunowe i powodzie na ulicach, jakie się teraz zdarzają, to nawet impregnat nie pomoże.[/QUOTE] ![]() U mnie wyszło upragnione słoneczko, od rana świeci i jest bardzo ciepło, wszystko paruje, oby już całe lato było takie ładne. A orzechy włoskie w moim ogrodzie w tym roku są bardzo okazałe, nie mogę się doczekać zbiorów, duże, pękate i czeremchy bardzo dużo.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-07-20 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro znowu bierzemy miód, czyli będzie to już trzecie miodobranie w sezonie i pewnie nie ostatnie, a zazwyczaj mieliśmy 2. Co wskazuje na duży urodzaj nawet na takim wygwizdowie jak nasze ![]() Ja z ciuchów nic specjalnego nie kupowałam ostatnio. Parę koszulek i luźną bluzę oversize bez zapięcia w Diverse. Miałam kupić jakąś sukienkę na wesele, ale szkoda było mi kasy na badziewie które obecnie sprzedają, więc poszłam w starej. Nie lubię poliestru, źle się w nim czuje, pocę się strasznie i smierdzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio odkryłam 2 sklepy z sukienkami, niektóre przepiękne, w sklepie Loola jest taka za 169 zł długa, czerwona, cudo, strasznie mi się podoba! ![]() ![]() W Diverse w tym sezonie jakoś niewiele rzeczy mi się spodobało, rok temu kupiłam tam masę ubrań, kiecki na lato, a nawet bieliznę, okulary i kurtkę zimową.
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rok temu kupiłam jedną sukienkę i jeszcze ani razu w niej nie wyszłam. Może jeszcze tego lata uda mi się ją założyć.
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2692 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyszły moje zakupy i muszę przyznać, że jestem zadowolona z Zalando, to moje pierwsze zakupy u nich, chociaż konto miałam założone już dawno. Buty są cudowne ![]() Jakby co, to na Zalando wróciły te buty, w tej samej cenie są, 60% off, 151 zł, a ze zniżką na pierwsze zakupy z newslettera wychodzi 135 zł.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-07-23 o 14:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Ja muszę się w końcu zabrać za generalne porządki w szafie. Zrobić taką czystkę i zostawić wyłącznie to, co noszę i co jest mi potrzebne. Z butami tak zrobiłam i zostało, to co lubię.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Niestety sezon się kończy, dzisiaj już w żadnym sklepie nie znalazlam, a jeszcze w zeszłym tygodniu wszędzie były.
Ja noszę na co dzień, kwestia przyzwyczajenia. Także spódnice ołówkowe ostatnio polubiłam, chociaż wcześniej jak ich jeszcze nie kupowałam, wydawały mi się niewygodne. Wiadomo, rowerem się nie da w nich jeździć, ale poza tym są wygodne. Jedyne z czym mam problem to cienkie rajstopy, a więc 15-20 DEN nie ma szansy u mnie przetrwać dłużej niż jedno noszenie, a często nawet i to nie, bo już przy zakładaniu się prują. Nie wiem, jak robia to kobiety, które muszą takie cieniutkie rajstopy nosić codziennie, ja bym chyba zbankrutowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi czego nie znoszę bardziej niż sukienek: rajstopy... koszmar z dzieciństwa.
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko z cienkimi mam problem, chyba dlatego, że jestem psujem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Ja mam jako taki porządek, rok temu zrobiłam czystki w szafach i jakoś nic mi się nie nazbierało przez ten czas. Cytat:
![]() Rajstopy ![]() ![]() ![]() Ja też szybko niszczę, potrafię zahaczyć nówki już podczas samego zakładania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie poruszam się autem. Od lat nie noszę kozaków i płaszczy. Botki i krótka puchówka wystarczają mi zimą w mieście.
Mam oczywiście ubrania outdoor czy na narty: kurtki, spodnie z softshell, getry merino, polary, itd. Cały rok wychodzimy z mężem na długie spacery. Nie ma dla nas złej pogody na wyjście. Szczerze mówiąc wolę spacery zimą niż latem. ![]()
#2699 |
Konto usunięte
|
Przyszedł do mnie dzisiaj ten zestaw do japońskiego manicure z drogerii pigment i jestem zachwycona pudełeczkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
To ja właśnie odwrotnie, co mnie samą zaskakuje. Już jako nastolatka byłam w upały pół żywa, ciśnienie spadało mi do 70/50, a gdzieś po trzydziestce zaczęłam to znosić lepiej i obecnie upały mi nie przeszkadzają, a nawet się cieszę, że wreszcie nie muszę zakładać w domu skarpet. Za to zima, którą kiedyś lubiłam, stała się dla mnie męcząca zarówno fizycznie (ciągłe uczucie wyziębienia, lodowate stopy, dłonie i nos także w domu) jak psychicznie. Luty, marzec i prawie cały kwiecień to dla mnie wielka smuta i dół, nic mnie wtedy nie cieszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.