|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Dziękuję wszystkim!
Cytat:
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak jesteście zdecydowane na jakąś makijażystkę to dzwońcie i pytajcie o termin. Ja od m-ca mam zaklepaną. Jak wysłałam meila z pytaniem o rezerwację to kobieta napisała mi wolne godziny i jedna była już zajęta przez inna PM. Więc od razu sobie zarezerwowałam, w styczniu tylko muszę wpłacić zaliczkę.
Niby to nie sala, że ktoś zajmie na cały dzień, ale ja bym nie chciała makijażu zbyt wcześnie albo zbyt późno. Ślub o 17:00, makijażystkę mam o 11:00. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2673 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę się czesała u Agnieszki w Bell Capelli. Polecić mogę też Emilkę z Atelier i Sylwię Rudnicką. I to szczerze bo co do fryzjera jestem bardzo wymagająca :P A Agnieszka jest chyba pierwszą fryzjerką, u której widziałam jednorazowe ręczniki to włosów ![]() Widziałyście nową butelke Bolsa? Fajna
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Chyba nie dam rady nadrobić. ![]() Przeleciała na szybko i : Dodaja - gratuluję obrony. Widziałam, że był temat o wspomnieniu na przyjęciu osób które już niestety z nami być nie mogły. U nas byłoby co wspominać: mój Tato , Chrzestny (brat Taty) , Babcie i Dziadkowie (ani ja, ani TŻ już żadnych nie mamy ). Rozmawialiśmy o tym i chyba nic takiego nie będziemy robić, bo obawiam się, że odniosło by to skutek odwrotny do zamierzonego - pół ludzi na weselu zalałoby się łzami. Ja na pewno i moja Mama pewnie też - straszne z nas płaczki. Żona Chrzestnego też będzie i też nie chciałabym wprowadzać ją w nieciekawy nastrój (zwłaszcza, że tu sprawa jest najświeższa - Chrzestny nie żyje od 3 lat).Ja pewnie wezmę w wisiorku zdjęcie Taty, ale to noszę na co dzień więc nic niezwykłego. Z tego też powodu, że mamy niepełny skład rodziców postanowiliśmy zrezygnować z podziękowań i wspólnych tańców czy innych tego typu bajerów na przyjęciu.
|
|
#2676 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- nie ważne znalazłam maila
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny stresujecie mnie z tymi rezerwacjami
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam na 17 ślub i nie wiem jak to 'ugryźć' by z wszystkim się wyrobić i żeby nie być za wcześnie/za późno gotową
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem na tablica.pl i oglądam suknie. Jak zawsze trafiłam na cudeńka
![]() http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#5ae92f059e http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#5ae92f059e Okazja - jedyne 100zł - http://tablica.pl/oferta/wyprzedaz-s...tml#607e55d299 ![]() http://tablica.pl/oferta/sliczna-suk...tml#607e55d299 Za to ta mnie urzekła, jest śliczna ![]() http://tablica.pl/oferta/snieznobial...tml#c14f87707a
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też planujemy ślub na 17:00 i myślałam o makijażu o ok. 13:30-14, a czesaniu 11:30-12:00. Nie chciałabym się zrobić na bóstwo i później siedzieć i czekać.
|
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
niestety ludzie sami nakręcają to zaklepywanie wszystkiego rok wcześniej. jak dla mnie to przesada. jak nad makijażystką i fryzjerką zacznę myśleć w 2014
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podobnie myślałam... 11:30 fryzura, 13- 14 make up, później gdzieś o 15 żeby wpadł kamerun sfilmować moje odzienie i finito. A o 16 błogosławieństwo, później trochę czasu na bramki i na mszę wte-pędy.
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak napisałam, że chcemy we wrześniu i to w piątek, to napisał że wtedy jak najbardziej obowiązuje cena 1.600, i do tego weźmiemy 2 fotoksiążki dla rodziców 20x20 cm za 270 zł. Łącznie 1.870 zł Ogólnie to moi rodzice powiedzieli że zapłacą nam za salę. I nie chcą słuchać, że nie chcemy od nich kasy... TŻ dziś do mnie pisze że się czegoś boi Pytam się, co się stało, a on do mnie że boi się, że już ślub będzie gotowy, wszystko dopięte na ostatni guzik, a mój rak wróci Albo że to wróci po ślubie Ehh Nic biorę się za czytanie list i zrobię własną
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ależ krooliczku musicie pozytywnie myśleć, musicie, koniecznie, inaczej ślub Was w ogóle nie ucieszy... Będzie dobrze
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Fryz 11:30 - półtorej godzinki + powrót do domu ok. 15 minut. Chwilka odsapnięcia i czas na kawkę ![]() Make-up 14:00 - godzinka z haczkiem Foto od 15:00 Ubieranie, poprawki, przybycie TŻ i jego rodziców chwilę przed 16. A ciut po 16 wyjazd z domu.
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
krooliczek89, dziś mi Makary napisał, że dla znajomych pewnego kamerzysty (oglądaliśmy jego filmy - mowa o znajomym mojego taty) będzie inna cena.
Dostałam też emaila dziś od Art-stick, że ktoś zrezygnował z naszego terminu, więc mają wolny. Ale tak jak pisałam - my już mamy kogoś innego wybranego ![]() A datę macie jakąś konkretną czy zobaczycie jakie terminy usługodawcy będą mieli wolne? Mykam spać, bo już mi się oczy do klawiatury kleją... Dobranoc
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam koleżankę, która walczy z rakiem już 1,5 roku. w tym roku w sierpniu biorą ślub. planują mieć dzieci. a we wrześniu po weselu ma kolejną chemioterapię. ona ani jej przyszły mąż się nie poddają
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-07-11 o 22:50 |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista wygląda tak:
* Cena za osobę - co jest wliczone? * Cena za osobę z obsługi? * Czy jest korkowe? * Czy sala jest klimatyzowana? * Czy jest chłodziarka do alkoholu i kto ma do niego dostęp? * Czy jest jakieś osobne pomieszczenie do przechowywania np. prezentów? * Czy jedzenie które zostanie jest pakowane? * Jaka jest cena za pokoje dla gości? * Ciasto, Tort, Owoce - czy trzeba przedstawić rachunki z cukierni, bądź hurtowni owoców, czy mogą być wypieki własne? * Gdy gość zbije kieliszek, bądź talerz, kto ponosi za to koszty? Czy jest to wliczone w cenę, czy dodatkowo płatne? * Dekoracja lokalu i stołów - co jest wliczone w cenę? Czy można wybrać np. inny kolor róż, itd. * Jaki będzie układ stołów? * Jakie jest ograniczenie czasowe? * Apartament dla nowożeńców - w jakich godzinach można z niego korzystać? * Toalety - jaka jest ich ilość? Czy papier i mydło są dokładane przez obsługę? Czy toalety są tylko dla gości weselnych? * Czy jest szatnia? * W czym podawane są napoje (soki, woda)? I czy są one w ilości nieograniczonej? * Czy właściciel/menager restauracji jest obecny podczas wesela? * Jakie są porcje jedzenia? * Jakie zaliczki, ile i do kiedy trzeba wpłacić? * Do kiedy trzeba ustalić ostateczne menu? * Do kiedy trzeba podać ostateczną liczbę gości? * Oświetlenie * Napięcie * Ilu jest kelnerów? Na ilu gości przypada jeden kelner? * Czy w trakcie wesela jest dostępny "szwedzki stół" na którym będą dania z poprzednich posiłków? * Czy jest wyznaczone jakieś miejsce dla osób palących? * Na ile dni wcześniej można dostarczyć alkohol, napoje gazowane, ciasta? * Kto opłaca Zaiks? Lokal czy My? * Czy chleb powitalny wliczony jest w cenę? * Czy są opłaty licznikowe np. woda, prąd? Czy są one wliczone w cenę? To chyba wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Wolelibyśmy 12
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
ej okej, czaje, gadanie o fryzjerze i makijarzystce, ale zaklepywanie konkretnej godziny???
![]() ![]() ![]() ja nawet nie wiem czy napewno bede miała taką datę, a godziny to już totalnie nie znam moze poznam w lutym! Takze luzik, poluzujmy troche warkocze, nie ma co aż tak gnać![]() zrobiłam pizze na wieczór i przed chwilą opitoliłam wielki kawałek ide spac Piękne! Ślicznych ślubnych snów życzę Jutro już piątek, weekendu początek!
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-07-11 o 23:01 |
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję 'klepać' (
|
|
|
#2692 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to tylko ja tak wczesnie mam slub ? :O
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba myśleć pozytywnie i żyć normalnie, wiadomo, że poważna choroba, ale przecież nie można siąść i czekać na nią, bo może wróci.
|
|
|
#2695 |
|
perfumowe ADHD
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my do księdza pewnie po nowym roku się wybierzemy i jak będziemy mieć godzinę to też wtedy pomyślę o makijażu i fryzurze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 |
|
perfumowe ADHD
|
wydaje mi się że któraś ma na 13 (ale nie wiem czy nie pomyliłam wątków więc nie jestem pewna) , kurde ja bym bała się tak wczesnej godziny
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
si si Seniorita!
Muczas graczjas, arivederczi i dobranoc ![]() |
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
pysia1987
ja nie.. ale podziwiam Cię i podoba mi się, że nie wstydzisz się swojego zdania : ))) szampańska - moja koleżanka ma do sukienki w tym kolorze buty, pokazywała nam na panieńskim. kroooliczek89 Wygrałaś walkę z rakiem- dla mnie to coś niesamowitego. Życzę Ci, abyś nie miała nawrotu. Ojciec mojego TŻ przegrał walkę, do dziś nie możemy się z tym pogodzić... ostatnio złapałam się na tym, że poszłam do pokoju i chciałam mu o czymś powiedzieć...a przecież jego tam nie ma... ale są i pozytywne historie związane z rakiem i dlatego wierzę,że dopóki człowiek ma siłę to może wydłużyć sobie życie. Siostra qmpla wyszła z białaczki (miała 10lat jak zdiagnozowali chorobę) straciła włosy teraz ma takie gęste i długie, że szok! Z kolei moja koleżanka 2lata temu dowiedziała się, że ma raka na jajniku, wycięli. W tę zimę miała wycinane guzki z piersi, i znowu ma guza na jajniku. Walczy. Ma siłę. Jest tak pozytywnie nastawiona, że aż sama się dziwię.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

ale chyba ją zaklepie
wiec raczej nie dam rady 

na szczęście tylko jutro i może w weekend się wyleczę 

trzeba myśleć pozytywnie i żyć normalnie, wiadomo, że poważna choroba, ale przecież nie można siąść i czekać na nią, bo może wróci.