|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
mi sie zdecydowanie najbardziej podobaja koszuleczki ze zdjecia 3....ale i hawajska koszula tez wymiata wszystko fajne
|
|
|
|
|
#2672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hej!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak to czytam to dziękuje bogu, że moja siostra jest taka a nie inna i zawsze mogę na nią liczyćCytat:
![]() A ja byłam u gina, tego nowego, a raczej nowej. Że też od razu nie poszłam do niej...Zbadała mnie, powiedziała, że tam przy szyjce jest tylko pępowina i jakieś mięśnie macicy ale łożyska nie ma nisko. Za to mam średnią szyjkę, ani nie twardą ani nie miękką, no i krótka - 27,5 mm. Kazała prowadzić oszczędny tryb życia, dała l4, zapisała nospę forte, coś dopochwowego, chyba dupka na podtrzymanie i duomag Z innych rzeczy to pojechałam na glukozę, ale pocałowałam że tak powiem klamkę bo maszyna nie dziala i jutro mam jechać i być po 7 bo to prawie 3h trwa... Z dobrych info to przyszła mi kołyska, wklejam niżej foto. Piękna jest i mega polecam, jestem pozytywnie zaskoczona, wielkością, stabilnością i urodą I melodyjkami I zamówiłam wózek, siostra powiedziała, że mi kupi |
||||
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś miałam kontrolę z ZUSU, L4 mam leżące ale na szczęście zastali mnie w domu... nawet dowodu osobistego nie sprawdzili,kazał się tylko podpisać i poszedł. 24Kasiula24,Basiula19,Mad zik89,Agaczilla21,Rusałka 12,daga13,iskra75 ,MissTriss,Grulla,Glenius ia też się dano nie odzywały. Dziewczyny zostałyście oficjalnie wywołane, więc pisać co tam u Was! ![]() ![]() Mya, śliczna jest ta kołyska
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-28 o 13:00 |
|||
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też nawet o dowód nie prosili, do domu też nie weszli tylko w drzwiach o podpis poprosili. |
|
|
|
|
#2676 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mya - kołyska jest CUDNA!!! Cytat:
Cytat:
w rodzinie to wszyscy skaczą naokoło ![]() To druga i obecnie ostatnia część wyprawki jaką mam ![]() 1. i 2. to mega ciepły śpioch (trochę jak kombinezon tylko bez butków/skarpet) od mojej siostry To chyba moja ulubione ubranko z odpinanym ogonkiem hehe ![]() 3. skarpetki, czapeczki, rajstopki, niedrapki, buciki itd. 4. kocyki (oba z Biedronki i są najmilsze w dotyku na świecie!), ręczniczek z myjką, smoki i jakieś tam drobne zabawki 5. tak prowizorycznie wygląda łóżeczko muszę jeszcze dorobić organizer na kosmetyki do przewijania i dokupić prześcieradełka ![]() 6. 7. i 8. to fotelik nowy i fajowy ;p
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-08-28 o 13:04 |
|||
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to trwa trzy tygodnie ![]() Dzidzia, coś mi się źle pocytowało, ale tak jak dziewczyny ci pisały, mi się wydaje ze tez karte w SP wyrabiałam na miejscu w sklepie od ręki, tylko to było bardzo dawno, zaraz jak te karty weszły. Zawsze możesz zapytać Dziewczyny mam prośbę, wiem że jesteście zorientowane w wózkach, my chyba zdecydujemy się na używany Quinny albo Mutsy, bo nic innego ze znanych firm tutaj nie ma (no jest jeszcze Chicco albo Stokke ale nie podobają mi się wizualnie), na co zwracać uwagę jak bym brała wózek którejś z tych dwóch firm, jakie one mają wady?
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Adosienka pracujesz w przedszkolu jak miło, też pracowałam w przedszkolu ale w zerówkowej grupie.
Piękne rzeczy dziewczyny, śliczne, kołyska wymiata. Ja nadal czekam na łóżeczko i nadal mam problem z wózkiem zdaję sobie sprawę, że nudna się robię z tym wózkiem ale to nie moja wina. ![]() Wyniki będą jutro, pobierane miałam dwa razy z żyły więc wyniki na jutro. Ale że jutro z samego rana jadę nad morze to zadzwonię z drogi. Nie wiem tylko jak Was poinformuję, chyba po powrocie, bo nie biorę kompa, nie mam dostępu do internetu....( a jak sobie pomyślę ile nadrabiania będzie mnie czekało....) dobra pora wziąć się za jakąś robotę, trochę mi się nie chce ale cóż. Nie wiem czy to glukoza czy co? Ale trochę senna się zrobiłam. |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
To ja w takim razie mam pytanie kontrolę dotyczą wszystkich ciężarnych? Ja nawet nie wiem jakie mam l4?
Teraz się nad tym zastanawiam są różne l4 dla ciężarnych? ( Z logicznego punktu to tak- bo niektóre ciąże są skomplikowane- to jestem w stanie zrozumieć) ale jeżeli nie masz jakiś dodatkowych zastrzeżeń od lekarza, to po co taka kontrola z Zusu? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na L4 jestem od połowy marca i teraz pierwsza kontrola..., a wczoraj dopiero co byłam zawieść zwolnienie do Zusu.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
Wypełniłam taką deklarację w szkole rodzenia (wczoraj byłam na drugich zajęciach) czy w takim razie z położną ze szkoły rodzenia mam się kontaktować we wszystkich sprawach i ze wszystkimi pytaniami?
Pytam, bo nie wiem jak wygląda w ogóle taka relacja. Pierwszy raz w ciąży jestem i pierwsza z pokolenia w rodzinie, a od czasu ciąż mamy i teściowej sporo się zmieniło, więc nikt mi nie potrafi powiedzieć :/
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno nie polecaja Mutsy Transporter.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro wypełniłaś ankietę w SR, to Twoja położna jest stamtąd
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hejo chcialam Wam napisac ze bylam w Realu i nie ma proszkow w promocji Dzidziusiow 1,8 kg kosztuje 20 zl na plyny tak samo nie ma ale kupilam 750 ml plynu Dzidziusia za 5 z groszami
![]() Chyba ze promocja od innego dnia jest :P Aaa i jeszcze jedno bylam w sklepie Ziaji i tych masci na brodawki juz nie ma bo z pol roku temu je wycofali wiec moooooze jeszcze uda sie gdzies spotkac ale pani mi powiedziala ze trzeba by bylo szukac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wgl piekne ciuszki wklejacie KOLEJNE
|
|||
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jak do szkoły rodzenia pójdę to coś się ruszy w tym temacie a to dopiero za tydzień...
|
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na L4 masz zawsze wpisane 1 lub 2 1-chodzone 2-leżące. Przeważnie wypisują 2 bo nie chcą sobie klopotów robić, nawet jak nie masz ciąży zagrożonej... Wiesz oni kontrolują bo jak np.j nie zastaną w domu a nie miała bym dobrego usprawiedliwienia to wstrzymują wypłatę kasy...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale że dopiero jak już urodzę to mam jej zgłosić, że jadę do domu i ona się u nas pojawi w przeciągu 2 dni roboczych.
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-08-28 o 13:22 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Mam taki wstydliwy problem.. Ilekroć kichnę- popuszczam
I nie pomagają ćwiczenia na Kegla. To normalne i przejdzie po porodzie, czy zostanie mi na zawsze?
|
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo też mogę wziąść położną z przychodni rejonowej, kumpela ma do niej nr tel więc jak coś to wezmę od Niej i zadzwonie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-28 o 13:25 |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą do dziś tak mam... ) i też boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

Mam mega misz-masz, bo tak: 1. zdjęcie to duże pajace i takie cieplejsze śpiochy 2. bluzki z krótkim rękawem (wszystkie oprócz tej najbardziej dziewczęcej są spore ;p), 3. bluzki z długim rękawkiem 4. spodenki (od wielkich do malutkich), 5. dwa wielkie kompleciki do spania i taki dresik, 6. śpiochy malutkie (nawet nie wiem czy Kuba się w nie wmieści), 7. śpiochy średnie, 8. śpiochy większe, 9. i 10. to kombinezonik (kupiłam mały i nie "śliski", bo złapałam za niecałe 3 dyszki i będzie akurat na jedną zimę, a jest na maksa cieplutki
).
wszystko fajne

jak to czytam to dziękuje bogu, że moja siostra jest taka a nie inna i zawsze mogę na nią liczyć

za wizyty!!!

I nie pomagają ćwiczenia na Kegla. To normalne i przejdzie po porodzie, czy zostanie mi na zawsze?
zresztą do dziś tak mam... ) i też boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej...