Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 12:47   #2671
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wrzucam pierwszą część ubrankowej części wyprawki Mam mega misz-masz, bo tak: 1. zdjęcie to duże pajace i takie cieplejsze śpiochy 2. bluzki z krótkim rękawem (wszystkie oprócz tej najbardziej dziewczęcej są spore ;p), 3. bluzki z długim rękawkiem 4. spodenki (od wielkich do malutkich), 5. dwa wielkie kompleciki do spania i taki dresik, 6. śpiochy malutkie (nawet nie wiem czy Kuba się w nie wmieści), 7. śpiochy średnie, 8. śpiochy większe, 9. i 10. to kombinezonik (kupiłam mały i nie "śliski", bo złapałam za niecałe 3 dyszki i będzie akurat na jedną zimę, a jest na maksa cieplutki ).

Zaraz pędzę dalej robić fotki
suuuper ciuszki mi sie zdecydowanie najbardziej podobaja koszuleczki ze zdjecia 3....ale i hawajska koszula tez wymiata wszystko fajne
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:49   #2672
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hej!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Szwagierka mnie dzisiaj przestrzegła, żeby sparwdzić fotelik w samochodzie. Bo oni sobie kupili wypasiony maxi cosi, jak się pierwsza córka miała urodzić. Mieli wtedy lanosa. Mąż przyjechał po nią do szpitala, wsadzili małą w fotelik i pasy z tyłu za krótkie by fotelik przymontować Musiał Janusz do rodziców swoich jechać auto pożyczyć Podobno można dokupić jakiś adapter do pasów. Tylko wcześniej trzeba sprawdzić, żeby pod szpitalem nie było niespodzianki.
Dobrze wiedzieć
Cytat:
Z ciekawości zapytałam mojego męża czy wie co to jest ten fisting Stiwerdził, ze nie wie. Ale po chwili zapytał mnie, czy to jakiś sposób noszenia dziecka w chuście, i że on na pewno po babsku dziecka nosił nie będzie Mogę spać spokojnie
P. oczywiście wiedział... zdziwiłabym się jakby nie wiedział
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosku nigdy nie miałyśmy z siostra dobrego kontaktu. To jest egzemplarz pasożytniczy, który umiejętnie jednym uchem wpuszcza a drugim wypuszcza, nawet jeśli chodzi o dobro dziecka.
Kiedy Oliwia się urodziła, byłam u Mamy. Nie słuchała jak mówiłam, że dziecko za mało siusia i zapach moczu jest za ostry; i jeszcze nie oddało porządnej kupy mimo wyłącznego karmienia piersią, nie słuchała też jak mówiłam, że cycuszki jej za bardzo wystają a pepek sie babrze. Zadzwoniła do przychodni umówić wizytę i jak piguła zapytała czy cos się dzieje, to powiedziała, że nie wiec dali jej wizytę za 4 tygodnie a ona bez spiny. Po tygodniu mojego marudzenia poszla. Okazało się, że doszło do skrajnego ubytku wagi, wyczerpania, niedożywienia i odwodnienia a dziecko z miejsca do szpitala na granicy śmierci.
Nie usłyszałam głupiego Dziękuję czy Przepraszam.

O obecnym stanie to nawet nie zaczynam, bo jej dziecko nie wie, że można się bawić w gonianego wokół krzesła. Raz Alisa ją złapała jak sobie krążyła i ta zaczęła ją nic, bo nie wiedziała że tak można. Żal mi tego dziecka. Nie matki. Bo jedno to próbować wychować i może nie iść, a drugie to być skrajnie niedojrzałym i nieodpowiedzialnym człowiekiem. Siostra jest starsza ode mnie o 5 lat.
Nie będę nawet mówić o tym jak "dyma" moją Mamę.

Chodzi o tego kolegę od trzustki?

Lineczko najpierw do tego pediatry trzeba chodzić i się domagać. Pomijam kompetencje wielu dzisiejszych lekarzy "rodzinnych".
Powodzenia w Obi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak to czytam to dziękuje bogu, że moja siostra jest taka a nie inna i zawsze mogę na nią liczyć
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie

Rybko odpiszę tutaj na Twoje pytanie o samopoczucie: a więc czuje się dobrze, brakuje mi troche ludzi, pracy bo siedzę w domku sama. Do pracy mam wrócic koło 23 września więc jeszcze trochę. Mąż ze mna wariuje bo ciągle mu jęczę że nudy i siedzę sama... Tak bardzo chciałabym zacząć juz starania o dzidziusia ale to jeszcze ze 2 miesiące. W piątek ide na wizytę i mam nadzieję że gin zobaczy jakieś dojrzałe jajeczko i z moją owulką jest ok. Miałam juz pierwszy okres i akurat w piątek (mniej wiecej) bedzie połowa cyklu.

Czasem zdaża mi się myśleć (za duzo myśleć) o tym co mnie spotkało i polecą łezki ale staram się trzymać. Czas to najlepsze lekarstwo

Nie moge się powstrzymac od zaglądania tutaj na wątek i mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza. Jakaś czastka mnie ciągnie mnie tutaj.

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Zaglądaj jak najczęściej! z niecierpliwością czekam na nowe wiadomości od Ciebie zwłaszcza TĄ jedną

A ja byłam u gina, tego nowego, a raczej nowej. Że też od razu nie poszłam do niej...Zbadała mnie, powiedziała, że tam przy szyjce jest tylko pępowina i jakieś mięśnie macicy ale łożyska nie ma nisko. Za to mam średnią szyjkę, ani nie twardą ani nie miękką, no i krótka - 27,5 mm. Kazała prowadzić oszczędny tryb życia, dała l4, zapisała nospę forte, coś dopochwowego, chyba dupka na podtrzymanie i duomag i powiedziała, że widać, że dużo chodzę, to i leżę. I WOW!! Miałam za darmo USG...

Z innych rzeczy to pojechałam na glukozę, ale pocałowałam że tak powiem klamkę bo maszyna nie dziala i jutro mam jechać i być po 7 bo to prawie 3h trwa...

Z dobrych info to przyszła mi kołyska, wklejam niżej foto. Piękna jest i mega polecam, jestem pozytywnie zaskoczona, wielkością, stabilnością i urodą I melodyjkami I zamówiłam wózek, siostra powiedziała, że mi kupi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1233578_10200408705245773_287474817_n.jpg (37,1 KB, 35 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:56   #2673
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej!

Dobrze wiedzieć

jak to czytam to dziękuje bogu, że moja siostra jest taka a nie inna i zawsze mogę na nią liczyć

Zaglądaj jak najczęściej! z niecierpliwością czekam na nowe wiadomości od Ciebie zwłaszcza TĄ jedną

A ja byłam u gina, tego nowego, a raczej nowej. Że też od razu nie poszłam do niej...Zbadała mnie, powiedziała, że tam przy szyjce jest tylko pępowina i jakieś mięśnie macicy ale łożyska nie ma nisko. Za to mam średnią szyjkę, ani nie twardą ani nie miękką, no i krótka - 27,5 mm. Kazała prowadzić oszczędny tryb życia, dała l4, zapisała nospę forte, coś dopochwowego, chyba dupka na podtrzymanie i duomag i powiedziała, że widać, że dużo chodzę, to i leżę. I WOW!! Miałam za darmo USG...

Z innych rzeczy to pojechałam na glukozę, ale pocałowałam że tak powiem klamkę bo maszyna nie dziala i jutro mam jechać i być po 7 bo to prawie 3h trwa...

Z dobrych info to przyszła mi kołyska, wklejam niżej foto. Piękna jest i mega polecam, jestem pozytywnie zaskoczona, wielkością, stabilnością i urodą I melodyjkami I zamówiłam wózek, siostra powiedziała, że mi kupi
Super kołyska

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:56   #2674
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello!
Przeżyłam chwilę grozy. I największej głupoty jaką mogłam zrobić.
Pisałam Wam wczoraj, że Mały mi się nie ruszał od wczesnego popołudnia. Otóż nie ruszył się przez całą noc. Nie spałam. Siedziałam w salonie i najpierw gadałam do brzucha, potem szturchałam... Potem, gdzieś od północy do 7 rano to ryczałam. Mąż mnie błagał, żebyśmy jechali na IP, a ja głupia ryczałam, że nie, bo jak się okaże, że małemu serduszko nie bije, to ja tego nie przeżyję. I, że jeszcze 5 minut i na pewno się ruszy. O 7 zawlókł mnie do spania, ryczał razem ze mną. Zasnęłam, a o 9 obudziła mnie taka impreza w brzuchu, że myślałam, że Mały wyskoczy mi przez pępek. Kopie mnie teraz strasznie. Ma może 10-15 minut odpoczynku i znowu jazda. Jestem wściekła na siebie, że nie pojechałam na IP, ale byłam tak przerażona, pełna czarnych myśli i jednocześnie uporu, że na pewno nic się nie stało, że aż sama siebie nie poznawałam. Wydaje mi się, że on mi się obrócił poprzecznie. Bo czuję wyraźnie po dwóch stronach brzucha, w kierunku pleców ruchy, a nie czuję tak jak wcześniej wyraźnych ani na górze, ani na dole. Jutro mam wizytę u gina. Ale obiecałam już sobie, że jak znowu będzie miał dłuższą przerwę w ruchach to gnamy na IP.

Wiem, jestem idiotką Nie pomyślałabym, że tak się zachowam.
Oj faktycznie miałaś chwilę grozy,znając życie też bym spanikowała.. ale najważniejsze że mały się w końcu "odezwał"

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Nie uwierzycie jaki sen miałam Śniło mi się, że urodziłam dwa chomiki, które były wielkości kota Teściowa przyszła zobaczyć maleństwa i mówi, że to jakieś rasowe są bo mają duże uszy i że jeden taki kosztuje 900 zł Ja siedziałam i płakałam, bo nie wiedziałam jak je karmić piersią

Normalnie śmiałam się sama do siebie jak się obudziłam
ciekawy ten sen

Cytat:
Chyba im większe dziecko tym mniej się rusza, bo mniej ma miejsca Nie wiem czy tak jest na serio czy ja to gdzieś wyczytałam głupio, ale w sumie logiczne Pewnie dopiero na najbliższej wizycie się dowiem kiedy zacząć liczyć ruchy..
Tak przy okazji - chodzicie do ginekologa i osobno macie położną czy jak to u was wygląda?

Super, że samą glukozę dobrze zniosłaś A jak wyniki? Ja też nie miałam problemu z wypiciem glukozy (piłam na dwa duże łyki ), ale nie powiem żeby to smaczne było ;p Później straaaaasznie burczało mi w brzuchu przez te 2h, ale na Kubusiu też wrażenia nie zrobiła glukoza Wyniki na całe szczęście wyszły mi bardzo dobre

Wrzucam pierwszą część ubrankowej części wyprawki Mam mega misz-masz, bo tak: 1. zdjęcie to duże pajace i takie cieplejsze śpiochy 2. bluzki z krótkim rękawem (wszystkie oprócz tej najbardziej dziewczęcej są spore ;p), 3. bluzki z długim rękawkiem 4. spodenki (od wielkich do malutkich), 5. dwa wielkie kompleciki do spania i taki dresik, 6. śpiochy malutkie (nawet nie wiem czy Kuba się w nie wmieści), 7. śpiochy średnie, 8. śpiochy większe, 9. i 10. to kombinezonik (kupiłam mały i nie "śliski", bo złapałam za niecałe 3 dyszki i będzie akurat na jedną zimę, a jest na maksa cieplutki ).

Zaraz pędzę dalej robić fotki
Woow sporo tego masz, śliczności.

A ja dziś miałam kontrolę z ZUSU, L4 mam leżące ale na szczęście zastali mnie w domu... nawet dowodu osobistego nie sprawdzili,kazał się tylko podpisać i poszedł.

24Kasiula24,Basiula19,Mad zik89,Agaczilla21,Rusałka 12,daga13,iskra75 ,MissTriss,Grulla,Glenius ia też się dano nie odzywały.
Dziewczyny zostałyście oficjalnie wywołane, więc pisać co tam u Was!

Mya, śliczna jest ta kołyska

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-28 o 13:00
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:00   #2675
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

A ja dziś miałam kontrolę z ZUSU, L4 mam leżące ale na szczęście zastali mnie w domu... nawet dowodu osobistego nie sprawdzili,kazał się tylko podpisać i poszedł.
No właśnie dlatego pytałam Adosienkę bo ja też miałam taką kontrolę jak Ty. I też mam leżące L4. Tylko że ja wtedy się mega zdziwiłam bo jak przyszli w lipcu do mnie to dopiero 3 miesiąc zwolnienia mi się zaczynał - z czego oni tylko za jeden płacili bo wcześniej pracodawca.
Mnie też nawet o dowód nie prosili, do domu też nie weszli tylko w drzwiach o podpis poprosili.
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:01   #2676
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Wow ile tego jest!! Fajne rzeczy
Ja mam położną od razu u ginekologa
Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa to powinnam dodatkowo załatwić też położną na teraz?

Mya - kołyska jest CUDNA!!!

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Super Ile Ty tego masz kobito że jeszcze zdjęcia będziesz robić Toż to mały przystojniak będzie
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
suuuper ciuszki mi sie zdecydowanie najbardziej podobaja koszuleczki ze zdjecia 3....ale i hawajska koszula tez wymiata wszystko fajne
No najlepsze jest, że my z ubranek kupiliśmy może z 3 śpiochy i kombinezon, a resztę dziadkowie i ciocie ;p Jako, że pierwszy wnuk, siostrzeniec, bratanek no, ogółem maluch w rodzinie to wszyscy skaczą naokoło

To druga i obecnie ostatnia część wyprawki jaką mam
1. i 2. to mega ciepły śpioch (trochę jak kombinezon tylko bez butków/skarpet) od mojej siostry To chyba moja ulubione ubranko z odpinanym ogonkiem hehe
3. skarpetki, czapeczki, rajstopki, niedrapki, buciki itd.
4. kocyki (oba z Biedronki i są najmilsze w dotyku na świecie!), ręczniczek z myjką, smoki i jakieś tam drobne zabawki
5. tak prowizorycznie wygląda łóżeczko muszę jeszcze dorobić organizer na kosmetyki do przewijania i dokupić prześcieradełka
6. 7. i 8. to fotelik nowy i fajowy ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_012[1].jpg (70,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_013[1].jpg (97,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_014[1].jpg (89,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_015[1].jpg (78,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_016[1].jpg (64,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_017[1].jpg (57,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_018[1].jpg (71,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20130828_019[1].jpg (70,0 KB, 14 załadowań)

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-08-28 o 13:04
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:03   #2677
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
No właśnie dlatego pytałam Adosienkę bo ja też miałam taką kontrolę jak Ty. I też mam leżące L4. Tylko że ja wtedy się mega zdziwiłam bo jak przyszli w lipcu do mnie to dopiero 3 miesiąc zwolnienia mi się zaczynał - z czego oni tylko za jeden płacili bo wcześniej pracodawca.
Mnie też nawet o dowód nie prosili, do domu też nie weszli tylko w drzwiach o podpis poprosili.
Ja dostałam zwolnienie od razu jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży bo pracuję w przedszkolu - w najmłodszej grupie, gdzie co chwila były świnki, ospy i inne :/

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-28, 13:04   #2678
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej!

Dobrze wiedzieć

śliczna kołyska
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:05   #2679
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa to powinnam dodatkowo załatwić też położną na teraz?

No najlepsze jest, że my z ubranek kupiliśmy może z 3 śpiochy i kombinezon, a resztę dziadkowie i ciocie ;p Jako, że pierwszy wnuk, siostrzeniec, bratanek no, ogółem maluch w rodzinie to wszyscy skaczą naokoło

1. i 2. to mega ciepły śpioch (trochę jak kombinezon tylko bez butków/skarpet) od mojej siostry To chyba moja ulubione ubranko z odpinanym ogonkiem hehe
4. kocyki (oba z Biedronki i są najmilsze w dotyku na świecie!), ręczniczek z myjką, smoki i jakieś tam drobne zabawki
5. tak prowizorycznie wygląda łóżeczko muszę jeszcze dorobić organizer na kosmetyki do przewijania i dokupić prześcieradełka
Suuuper wypraweczka!

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-28, 13:06   #2680
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
za wizyty!!!

To się zdziwiłam.Myślałam że jest tak samo z zameldowaniem jak w mieszkaniu czyli idzie się samemu do UM i wypełnia wniosek i już.
No niby powinno się mieć miejsce zamieszkania stałe,ale teraz wystarczy adres do korespondencji.
Miałam taką babeczkę w poprzedniej pracy,w dowodzie brak miejsca zamieszkanie miała wpisane
Powodzenia w Obi!
.
Kurcze, a w Belgii jak się zmienia miejsce zamieszkania/ melduje po raz pierwszy to nie zameldują, dopóki Policja nie przyjdzie sprawdzić, czy rzeczywiście się mieszka pod danym adresem i to trwa trzy tygodnie a ja teraz właśnie przez to że nie mam tego zameldowania jeszcze, nie mogę się zapisać na kurs językowy

Dzidzia, coś mi się źle pocytowało, ale tak jak dziewczyny ci pisały, mi się wydaje ze tez karte w SP wyrabiałam na miejscu w sklepie od ręki, tylko to było bardzo dawno, zaraz jak te karty weszły. Zawsze możesz zapytać

Dziewczyny mam prośbę, wiem że jesteście zorientowane w wózkach, my chyba zdecydujemy się na używany Quinny albo Mutsy, bo nic innego ze znanych firm tutaj nie ma (no jest jeszcze Chicco albo Stokke ale nie podobają mi się wizualnie), na co zwracać uwagę jak bym brała wózek którejś z tych dwóch firm, jakie one mają wady?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:08   #2681
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
moja szwagierka miała w ciąży w zeszłym roku 3x taką kontrole, normalnie daliby ciężarnym spokój. Ja też mam leżące l4 hętnie bym do mamy pojechała na dzień z dziećmi nie musiałabym obiadu robić i nie siedziałabym sama z dziećmi a musze siedzieć w domu bo mi może przyjść kontrola.
Stary 2013-08-28, 13:09   #2682
Kabriela
Zadomowienie

Adosienka pracujesz w przedszkolu jak miło, też pracowałam w przedszkolu ale w zerówkowej grupie.

Piękne rzeczy dziewczyny, śliczne, kołyska wymiata.
Ja nadal czekam na łóżeczko i nadal mam problem z wózkiem zdaję sobie sprawę, że nudna się robię z tym wózkiem ale to nie moja wina.

Wyniki będą jutro, pobierane miałam dwa razy z żyły więc wyniki na jutro. Ale że jutro z samego rana jadę nad morze to zadzwonię z drogi.
Nie wiem tylko jak Was poinformuję, chyba po powrocie, bo nie biorę kompa, nie mam dostępu do internetu....( a jak sobie pomyślę ile nadrabiania będzie mnie czekało....) dobra pora wziąć się za jakąś robotę, trochę mi się nie chce ale cóż.

Nie wiem czy to glukoza czy co? Ale trochę senna się zrobiłam.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:10   #2683
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
A wypełniałaś deklarację o wyborze położnej? Bo ja tak.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:10   #2684
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Dużo już masz rzeczy o i widzę że w sypialni lóżko Hemnes - tak jak u mnie
Stary 2013-08-28, 13:12   #2685
Kabriela
Zadomowienie

To ja w takim razie mam pytanie kontrolę dotyczą wszystkich ciężarnych? Ja nawet nie wiem jakie mam l4?
Teraz się nad tym zastanawiam są różne l4 dla ciężarnych?
( Z logicznego punktu to tak- bo niektóre ciąże są skomplikowane- to jestem w stanie zrozumieć) ale jeżeli nie masz jakiś dodatkowych zastrzeżeń od lekarza, to po co taka kontrola z Zusu?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 13:12   #2686
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak samo u mnie to wyglądało.
Ja na L4 jestem od połowy marca i teraz pierwsza kontrola..., a wczoraj dopiero co byłam zawieść zwolnienie do Zusu.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-28, 13:14   #2687
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
A wypełniałaś deklarację o wyborze położnej? Bo ja tak.
Wypełniłam taką deklarację w szkole rodzenia (wczoraj byłam na drugich zajęciach) czy w takim razie z położną ze szkoły rodzenia mam się kontaktować we wszystkich sprawach i ze wszystkimi pytaniami? Pytam, bo nie wiem jak wygląda w ogóle taka relacja. Pierwszy raz w ciąży jestem i pierwsza z pokolenia w rodzinie, a od czasu ciąż mamy i teściowej sporo się zmieniło, więc nikt mi nie potrafi powiedzieć :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-08-28, 13:14   #2688
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
moja szwagierka miała w ciąży w zeszłym roku 3x taką kontrole, normalnie daliby ciężarnym spokój. Ja też mam leżące l4 hętnie bym do mamy pojechała na dzień z dziećmi nie musiałabym obiadu robić i nie siedziałabym sama z dziećmi a musze siedzieć w domu bo mi może przyjść kontrola.
Mnie się wydaje, że skoro masz leżące L4, to możesz w ZUSie zgłosić, że prócz miejsca zamieszkania będziesz przebywać też pod innym adresem [swoich rodziców], którzy zapewniają Ci opiekę i pomoc. No bo skoro leżysz, to nie pójdziesz po zakupy dla dzieci, czy nie możesz np. prania robić. Wiem, że z innego wątku jak czytałam , to któreś dziewczyny tak zgłaszały. Ba, nawet opisywana była sytuacja, ze ZUS laski nie zastał, a ona doniosła zaświadczenie od lekarza, ze potrzebuje codziennej pomocy i napisała oświadczenie, ze wtedy była u rodziców. I chyba uznali.
Stary 2013-08-28, 13:15   #2689
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Kurcze, a w Belgii jak się zmienia miejsce zamieszkania/ melduje po raz pierwszy to nie zameldują, dopóki Policja nie przyjdzie sprawdzić, czy rzeczywiście się mieszka pod danym adresem i to trwa trzy tygodnie a ja teraz właśnie przez to że nie mam tego zameldowania jeszcze, nie mogę się zapisać na kurs językowy

Dzidzia, coś mi się źle pocytowało, ale tak jak dziewczyny ci pisały, mi się wydaje ze tez karte w SP wyrabiałam na miejscu w sklepie od ręki, tylko to było bardzo dawno, zaraz jak te karty weszły. Zawsze możesz zapytać

Dziewczyny mam prośbę, wiem że jesteście zorientowane w wózkach, my chyba zdecydujemy się na używany Quinny albo Mutsy, bo nic innego ze znanych firm tutaj nie ma (no jest jeszcze Chicco albo Stokke ale nie podobają mi się wizualnie), na co zwracać uwagę jak bym brała wózek którejś z tych dwóch firm, jakie one mają wady?
zalezy od modelu...Quinny sa wywrotne ale miałam Buzza i nie narzekałam ( tylko ten stary model) no i gondolka nie za duża. Mutsy ogolnie dobre opinie ale dosc cięzkie przynajmniej Urban czy 4 rider. Evo niby ma żadna amortyzacje ale nie wiem bo si ena niego napaliłam na pewno nie polecaja Mutsy Transporter.
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:15   #2690
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Wypełniłam taką deklarację w szkole rodzenia (wczoraj byłam na drugich zajęciach) czy w takim razie z położną ze szkoły rodzenia mam się kontaktować we wszystkich sprawach i ze wszystkimi pytaniami? Pytam, bo nie wiem jak wygląda w ogóle taka relacja. Pierwszy raz w ciąży jestem i pierwsza z pokolenia w rodzinie, a od czasu ciąż mamy i teściowej sporo się zmieniło, więc nikt mi nie potrafi powiedzieć :/
Tak Skoro wypełniłaś ankietę w SR, to Twoja położna jest stamtąd
Stary 2013-08-28, 13:17   #2691
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hejo chcialam Wam napisac ze bylam w Realu i nie ma proszkow w promocji Dzidziusiow 1,8 kg kosztuje 20 zl na plyny tak samo nie ma ale kupilam 750 ml plynu Dzidziusia za 5 z groszami
Chyba ze promocja od innego dnia jest :P

Aaa i jeszcze jedno bylam w sklepie Ziaji i tych masci na brodawki juz nie ma bo z pol roku temu je wycofali wiec moooooze jeszcze uda sie gdzies spotkac ale pani mi powiedziala ze trzeba by bylo szukac

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:17   #2692
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Chyba im większe dziecko tym mniej się rusza, bo mniej ma miejsca Nie wiem czy tak jest na serio czy ja to gdzieś wyczytałam głupio, ale w sumie logiczne Pewnie dopiero na najbliższej wizycie się dowiem kiedy zacząć liczyć ruchy..
Tak przy okazji - chodzicie do ginekologa i osobno macie położną czy jak to u was wygląda?

u mojej doktorki nie ma położnej i ona robi wszystko za położną. A w ogóle to dzwonili do mnie z mojego ośrodka ze położna środowiskowa chce się ze mną spotkać bo musi jakieś papierki wypełnić jak jestem w ciąży. Dziwne bo ostatnim razem przyszła dopiero jak urodziłam i wcześniej się z nią nie spotykałam. jak to jest u was?
Stary 2013-08-28, 13:18   #2693
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Hejo chcialam Wam napisac ze bylam w Realu i nie ma proszkow w promocji Dzidziusiow 1,8 kg kosztuje 20 zl na plyny tak samo nie ma ale kupilam 750 ml plynu Dzidziusia za 5 z groszami

Aaa i jeszcze jedno bylam w sklepie Ziaji i tych masci na brodawki juz nie ma bo z pol roku temu je wycofali wiec moooooze jeszcze uda sie gdzies spotkac ale pani mi powiedziala ze trzeba by bylo szukac

Promocja jest od 29.08 a dziś jest 28
Stary 2013-08-28, 13:20   #2694
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja skłaniam się jednak na roczny macierzyński 80% od początku. Tak myślałam i myślałam o tym i jednak idę na rok!!!!
ja tak samo ale nie wiem jak to ogarnę wszystko
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Nie uwierzycie jaki sen miałam Śniło mi się, że urodziłam dwa chomiki, które były wielkości kota Teściowa przyszła zobaczyć maleństwa i mówi, że to jakieś rasowe są bo mają duże uszy i że jeden taki kosztuje 900 zł Ja siedziałam i płakałam, bo nie wiedziałam jak je karmić piersią

Normalnie śmiałam się sama do siebie jak się obudziłam

Cytat:

Nie no śpioch to mój idol!

Wgl piekne ciuszki wklejacie ja dzisiaj otworzyłam karton z kocykami,a tam zapomniane ciuszki KOLEJNE

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:20   #2695
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
u mojej doktorki nie ma położnej i ona robi wszystko za położną. A w ogóle to dzwonili do mnie z mojego ośrodka ze położna środowiskowa chce się ze mną spotkać bo musi jakieś papierki wypełnić jak jestem w ciąży. Dziwne bo ostatnim razem przyszła dopiero jak urodziłam i wcześniej się z nią nie spotykałam. jak to jest u was?
Ja tam w ogóle żadnej położnej nie mam ...
może jak do szkoły rodzenia pójdę to coś się ruszy w tym temacie a to dopiero za tydzień...

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-28, 13:20   #2696
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie chodzisz do SR?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
To ja w takim razie mam pytanie kontrolę dotyczą wszystkich ciężarnych? Ja nawet nie wiem jakie mam l4?
Teraz się nad tym zastanawiam są różne l4 dla ciężarnych?
( Z logicznego punktu to tak- bo niektóre ciąże są skomplikowane- to jestem w stanie zrozumieć) ale jeżeli nie masz jakiś dodatkowych zastrzeżeń od lekarza, to po co taka kontrola z Zusu?

Na L4 masz zawsze wpisane 1 lub 2
1-chodzone
2-leżące.
Przeważnie wypisują 2 bo nie chcą sobie klopotów robić, nawet jak nie masz ciąży zagrożonej...
Wiesz oni kontrolują bo jak np.j nie zastaną w domu a nie miała bym dobrego usprawiedliwienia to wstrzymują wypłatę kasy...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-28, 13:21   #2697
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Ja z tego co zrozumiałam mogę się kontaktować z położną (bo jak wcześniej napisałam - deklarację wypełniłam w SR, czyli Alma Matter - Dzastin ), ale że dopiero jak już urodzę to mam jej zgłosić, że jadę do domu i ona się u nas pojawi w przeciągu 2 dni roboczych.

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-08-28 o 13:22
Stary 2013-08-28, 13:22   #2698
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam taki wstydliwy problem.. Ilekroć kichnę- popuszczam I nie pomagają ćwiczenia na Kegla. To normalne i przejdzie po porodzie, czy zostanie mi na zawsze?
Stary 2013-08-28, 13:24   #2699
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
U Nas jest z szpitala, po porodzie pytają czy mamy już swoją położną, jak nie to dają od siebie.
Albo też mogę wziąść położną z przychodni rejonowej, kumpela ma do niej nr tel więc jak coś to wezmę od Niej i zadzwonie.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-28 o 13:25
Stary 2013-08-28, 13:25   #2700
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Mam taki wstydliwy problem.. Ilekroć kichnę- popuszczam I nie pomagają ćwiczenia na Kegla. To normalne i przejdzie po porodzie, czy zostanie mi na zawsze?
Też tak często mam.. i bardzo się martwię bo od dziecka cierpię na nietrzymanie moczu (potrafiłam posikać się ze śmiechu nawet w wieku 16 lat zresztą do dziś tak mam... ) i też boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej...

Kubuś już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości