|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
![]() Przy małej róznicy jest dodatkowy dylemat, jak rozwiązać sytuacji kiedy dwójka dziecki wymaga w jedym momencie naszej opieki/zajęcia. U mnie bedzie ok 4 latka różnicy, ale zapewne kolorowo nie bedzie, wiadomo starszak się na chwilę swobą zajmie, jak powiem to poczeka ale że ja "samotna" matka jestem, to tylko i wyłącznie muszę na siebie liczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Ja mogę liczyć na dużą pomoc Tżta (pracuje 24/48 więc 2 na 3 dni spędza w domu) i mojej Mamy więc może dlatego wydaje mi się, że dałabym radę z dwoma bobasami ![]() ![]()
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Lolitko
![]() ![]() Co do różnicy wieku u nas będzie 2 lata i 5 miesiecy różnicy i wydaje mi się, że bedzie ok. Zawsze chciałam miec róznice miedzy dzieciaczkami 2-3 latka ![]() Co do takiej dużej różnicy wieku to dla mnie jest jeden minus, dzieci się razem nie chcą bawić i nie mówię tego "na sucho" widzę jak jest w rodzinie. Co chwila zwady, zamykanie się w pokoju co by jeden drugiemu nie przeszkadzał jak koleżenstwo przychodzi itp itp. No i brak wspólnych tematów potem, wszystko wszystkim ale nie widzę wspólnego jezyka pomiedzy 13 latkiem a 19 latkiem :/ Ja mam brata ponad 3 lata młodszego i dopiero teraz się dogadujemy, wcześniej to była katastrofa. Nie mówię, że tak u wszystkich musi byc. Broń Boże. Każdy widzi inne plusy i minusy, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ![]()
#2674 |
Zakorzenienie
|
Szefowa znikła więc zaglądam do was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Każdy czyta to co chce przeczytać ![]() MamaKtosia witamy ponownie. Dzięki za opinię wózka... Już piszę nazwę. Selenti kwestia prezentów u nas została rozwiązana w sposób następujący. mamy listę prezentową każdy z nas sobie do niej coś dopisuje i jak przychodzi grudzień miesiąc [rezentów albo urodziny to mamy łatwiej bo wiemy co kto chciałby dostać ![]() Aldrin ja też dla męża chciałam kupić płaszcz ma nawet upatrzony z Bytomia ale jak zobaczyłam cenę ![]() ![]() ![]() wranes myśl pozytywnie... Zobaczysz będzie dobrze ![]() Kasiab na grzechotkę z fisher ja też czekam. A skąd dostałaś próbki??? Lolitka ![]() ilkas mąż musi sobie wziąć na wstrzymanie hihih.
#2675 |
Zadomowienie
|
Co do próbek ja też czekam... tylko nawet nie pamiętam kiedy dokładnie się rejestrowałam ale pewnie nie dawno... więc mają jeszcze czas...
#2676 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co mi jest?? Mam straszne zawroty głowy tak jak miałabym zemdlec za chwilę... Boję się wstac z fotela. Drzemka nie pomogła, zjedzenie nie pomogło i herbata też nie. Boję się że padnę za chwilę... Co się może dziac??
![]()
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem ,że dopiero jest to 11 tydz. ale jestem na 100% pewna, ze to one. Jutro mam wizytę, więc może zobaczę moich rozrabiaków. W pierwszej ciąży też szybko poczułam dziecko, bo w 14 tyg. Co do prezentu dla męża, to chyba nie pomogę, bo przeważnie życzy sobie jakąś grę, albo zapraszam go na cicho z kawą na mieście, a że jest łasuchem, to się cieszy. Mąż chciał, aby różnica wieku pomiędzy dziećmi była jak najmniejsza, ale z powodu cc jak i mojej sytuacji zawodowej różnica będzie większa. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
A poza tym chciałam się pochwalić właśnie dziś zaczęłam 16 tydzień.
No i z niecierpliwością czekam na 13 listopad bo wtedy mam wizytę. ile to jeszcze dni ![]()
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziś to może być faktycznie wina pogoda
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Pikaso w 11 tc czułaś już malucha???
Matko ja jestem w 16 i nic raz jakieś bulgotki ale nie mam pewności że to dzidziol... Zaczynam się martwić ![]() Kasiab nie mam pojecia co ci może być, może zadzwoń do kogoś kto mógłby być ewentualnie przy tobie gdybyś zemdlała?
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Kasiab obawiam się, że w naszym obecnym stanie to normalne, też tak mam czasami, raz złapało mnie konkretnie az ciemno przed oczami na szczęście pod ręką było łóżko wiec szybko się położyłam i nogi stopami oparłam o ścianę, żeby wyżej były, poleżałam tak z dobre pół godziny pomogło, ale mnie też takie dziwne osłabienie złapało, że musiałam to przeleżeć, a może to rzeczywiście przez ciśnienie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2684 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||||
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Cytat:
Cytat:
![]() więc tak: - "WORLD-WAR-Z "- jeśli lubiecie temetyke: konieć świata/nieznany wirus atakująy ludzi/ zombie itp to spodoba się wam. I gra Brad Pitt ![]() http://www.kinomaniak.tv/film/World-War-Z/59547 - " 1000 lat po ziemi" - hmm taka troche bajka.... Po wielkim kataklizmie, jaki dotknął Ziemię, ludzkość musiała opuścić swój ojczysty świat,.... ble ble ble.... nie bardzo http://www.kinomaniak.tv/film/1000-lat-po-Ziemi/59578 -" DZIEWCZYNKA W TRAMPKACH "- fajny http://www.kinomaniak.tv/film/Dziewc...rampkach/59377 - i jescze świetny był dla mnie film " OBECNOŚĆ " / oglądałam przed ciążą / miałąm ochote go ogladnąc kolejny raz...ale wnaszym obecnym stanie nie jest wskazane ogądanie takich filmów.... generalnie cały czas wywołuje on strach, przerażenie.... http://www.kinomaniak.tv/film/Obecnosc/60097 to jeden Cytat:
![]() bez kamerki nie działa Cytat:
kasiab91 >> może rzeczywiści ciśnienie za niskie??? przeszło Ci? już lepiej? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
ja tak miałam na początku ciąży,ale jak np.chwilę stałam - miałam mroczki przed oczami i brakowało mi tchu, w dodatku oblewał mnie zimny pot... To było zbyt niskie ciśnienie tętnicze...
#2687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się 16 tc to bardzo wcześnie, ja w pierwszej ciąży dopiero 18 tc poczułam delikatne muśnięcia a kopniaki to po 20tym tygodniu dopiero. Spokojnie, masz czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Kasiab mamy nadzieję, że się położyłaś i dlatego nie odpisujesz
![]() ![]() To może... i ja też się trochę polenię póki Starszak śpi, do usłyszenia ![]()
#2689 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - może głupie ale mnie nurtuje.
Chce dziś zrobić makaron z brokułą i serem pleśniowym. No ale w naszym stanie nie je się serów pleśniowych... Ja przynajmniej od początku ciąży nie jadałam. No ale do makaronu z brokułą daje się ser po obróbce cieplnej??? mYslicie że mozna zjeść takie danie czy raczej sobie odpuścić???
#2690 |
Zakorzenienie
|
Kasian bo my na początku chcieliśmy na „M” i szukaliśmy , ale Nam nie wyszło
![]() ![]() Vampirka to nie o hormony chodzi , mój TŻ jest hmmm… trudnym charakterem w sumie ja też. Bo to ciągnie się już od ciąży z Oskarem , w sumie nic złego się takiego nie dzieje , po prostu przestał na mnie zwracać uwagi. Ciągle praca, praca, praca….. Czasem myślę czy nie za szybkie tempo obraliśmy bo poznaliśmy się w styczniu, w grudniu już mi się oświadczył, lipiec ślub i Pd razu zaszłam w ciążę. Kochamy się ale mi przeszkadza to że TŻ mi tego nie okazuje a wręcz przeciwnie daje ostatnio odczuć że mu przeszkadzam ![]() A może tylko ja przesadzam?? Kasia a może zjadłaś coś nowego ?? Ja od paru dni zauważyłam że jak umyję zęby to mnie mdli i kręci się w głowie. W sumie zawroty głowy to też norma w ciąży. Wystarczy nagła zmiana temperatury i już gotowe. Justyna gratki 16tygodnia ![]() Nie martw się ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 19-20tygodniu co do różnicy wieku my zawsze mówilismy że chcemy max 2 lata różnicy i się udało w sumie ![]() Też się boję tego jak to będzie z dwójką dzieci, bo Oskar nie potrafi zabawić się sam dłużej niż 10min ;/ po części jest to wina teściów i dziadka TŻ, bo jak był malutki i zostawiałam go w łóżeczku (patrzył na karuzelę) albo na macie a sama szłam np do kuchni robić obiad to oni momentalnie przy nim. Nie pomogły prośby "ale jak nie płacze to go zostawcie samego, niech sam się bawi , bo się przyzwyczai i ja nic już nie zrobię bo będę musiała być ciągle przy nim" wtedy słyszałam "ale co on tak sam jak sierotka będzie leżał" ![]() Co do kontaktów to nigdy nie mieliśmy zabezpieczeń itp. bo Oskar nawet usłuchliwy jak mu się mówi "nie wolno" to nie dotyka ![]() Lecę bo już wzywa na wspólną zabawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I chyba trochę tak mu daję odsapnąć bo za pół roku nie widze jak on nasz świat ogarnie, te jego wyjścia na piłkę ![]() ![]() Coś mi się źle cytuje dziś :p Kasian u nas też od urodzenia były spacery 3 godzinne (no od 3m-ca) ale od czasu jak Olis zaczął chodzić no i zrobiło się ciepło na place zabaw to juz nie dało rady tyle w wózku jechać... Wtedy były 4 godzinne z lacami i tuptaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zwymiotowałam zupę, a rano wymiotowałam z głodu, bo byłam na pobieraniu krwi. Ostatni raz wymiotowałam z 3-4 tyg. temu. Mam nadzieję, że mdłości nie wracają ![]() Pięknie zaczynam 16 tydzień...
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-04 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Co do różnicy wieku to u mnie będzie równo 3 lata. Mam nadzieję że nie będzie to za duża różnica, bo zawsze chciałam mieć małą. Mężul wcześniej się sprzeciwiał. Misia jest samodzielna, chodzi do przedszkola więc jeśli chodzi o to, to się nie boję. Myślę że z zazdrością też sobie poradzimy, bo Misienia jest bardzo opiekuńcza
![]() ![]() Hope proszę o dopisanie wizyty na 12.11 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | ||||
Zakorzenienie
|
My z TŻ też przed ciążą myśleliśmy, że fajnie by było mieć 2, albo nawet 3 dzieciaczków w domu... ale teraz to na 100% kończymy na tym jednym. Po prostu nie dam rady drugi raz przebrnąć przez te mdłości jakie miałam
![]() ![]() Chociaż też uważam, że dwójka dzieciaczków lepiej się chowa niż jedno ![]() Cytat:
![]() Pewnie to normalny stan. Postaraj się nie chodzić za dużo, by się nie przewrócić i nie zrobić sobie krzywdy... a próbowałaś podejść do okna i powdychać świeże powietrze? Cytat:
![]() a co dopiero doszukiwać się ruchów ![]() Dzwonili do mnie z przychodni... mojego gina nie będzie jutro i przerejestrowali mnie na środę... a już umówiłam się z TŻ, że pójdzie ze mną pooglądać dzidziusia na USG, a tu lipa, bo w środę pracuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
JJJustynAAA >> no ja czytałam że nie wolno serów pleśniowych w ciąży ale tylko takich które sa pordukowane z mleka niepasteryzowanego. / a w Polsce jest zakaz sprzedawania tekich serów, więc powszechnie w sklepach ich nie ma /
a to jeszcze znalazłam w necie: "...OBALAM Ten zakaz dotyczy tylko i wylacznie serow plesniowych zrobionych z surowego mleka, prawie ze 'prosto od krowy'. Tylko w takim mleku moga rozwinac sie bakterie niebezpieczne dla kobniety w ciazy. W Polsce jest zakaz sprzedawania serow z takiego mleka (mleko jest odpowiednio przetwarzane, gotowane, np UHT itd) , wiec mozna jest sery plesniowe takze w ciazy." ===================== Sery pleśniowe typu camembert, brie czy rokpol mogą zawierać bakterie zwane Listeria. Dla dorosłego zdrowego człowieka nie są one specjalnie groźne, powodują tylko objawy podobne do grypy lub nieżytu żołądka. Mogą jednak być przyczyną poronienia lub obumarcia płodu. ====================== Nasze, polskie sery plesniowe nie są niebezpieczne, bo są zrobione z pasteryzowanego mleka ==================== możesz spokojnie jeść sery pleśniowe dostępne w Polsce w normalnych sklepach. Nie można jeść serów z niepasteryzowanego mlka a według naszego prawa nie można u nas innych sprzedawać więc darowałabym sobie oscypki i sery nieznanego pochodzenia prosto od rolnika czy górala...albo takie ze specjalistycznych sklepów z serami (nie wiem czy w Polsce takie istnieją, u mnie w mieście nie ma) ============ |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To że teraz masz te wstrętne mdłości ![]() ![]() A co do wizyty to strasznie bym się zdenerwowała ![]() Kasiab odpoczywaj dzisiaj dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje żyję
![]() Przyjechała moja mama bo jak zaczęłam mierzyc ciśnienie to skałało od 130 do 80 te górne... Zrrobiła mi melisę i kazała się położyc. Leżę już godzinę i jest troszkę lepiej. Mama pojechała a ja czekam na męża, zaraz powinien byc. Powiem Wam okropne uczucie. Tak jakbym była pijana, a jak się położyłam to jakbym przytomnosc traciła. Nigdy tak nie miałam dlatego się przestraszyłam. I nie pomagało nic, otwarte okno, jedzenie, picie. No i do tego jeszcze te mdłości wróciły ![]() ![]()
#2698 |
Zakorzenienie
|
ASIULKA dzieki za odpowiedz. Sporo mi to rozjasnilo.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- KASIAB dobrze ze mama do ciebie wpadla. Odpoczywaj i czekaj na malza;* Ja zmyakm do domu. Koniec pracy na dzis. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
a oscypki grillowane... takie z żurawinką
![]() często takie jem... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.