Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 21:44   #2671
Asik_
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Staram się być miła, nigdy jej nic nie odfuknęłam, ale widzę, że ma coś do mnie. Kiedyś za moimi plecami przyjechała do moich rodziców i zaczęła ich ustawiać, że ja MUSZĘ skończyć studia. Moi rodzice się tylko uśmiechnęli i powiedzieli, że zrobię co zechcę. No okej, zajmuje mi to więcej czasu, bo dość długo szukałam tego, co by mi odpowiadało, ale widać, że lepiej skończyć byle co i mieć papier niż robić coś z zainteresowaniem.
Wiem, że to może być trudne, ale nie rób niczego, by kogokolwiek zadowolić. To potrafi zatruwać życie powoli!! Człowiek po czasie się budzi i jest po prostu nie zadowolony.

Przyjechała do Twoich rodziców nagadać im że masz skończyć studia? A to dobre, matko o co jej chodzi A ona ile studiów pokończyła, ze tak nalega
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:51   #2672
karolinaaa92
Zakorzenienie

Emocja, moim zdaniem powinniście zrobić tak, żebyście wy byli szczęśliwy w te dni, a nie inni.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:51   #2673
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Moje pierniki zmiękły

Chyba nie dotrwają do świąt Nie dość, że my je wsuwamy, to jeszcze nasz pies (Elmo ) zapałał miością do pierników, leży teraz koło puszki i ich pilnuje
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:58   #2674
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

hej dostalam wyplate jutro bede szalala na zakupach swiatecznych i dzisiaj z kolezanka umowilam sie na pieczenie ciasteczek swiatecznych za tydzien z naszymi dzieciakami..czuje ze ida Swieta

za to pogoda jesienna wczoraj tak fajnie mrozilo a dzisiaj od rana mrzawka szaro buro i ponuro

ja sobie kupie na pewno prezent tylko jeszcze nie wiem co zalezy ile kasy mi zostanie po tych szalenstwach zakupowych jakie planuje

Nimfa ale suuuuper

u nas na wigilie wino bylo jak my z bratem dorosli bylismy..teraz jak mam wlasna rodzine to nie ma, bo my alkoholu nie pijemy przy dzieciach..wiec dopiero jak ida spac nalejemy sobie kieliszek i pijemy przy choince razem

ale pamietam ze my z bratem i moja mama w swieta mielismy taka naleweczke i pilismy przez caly dzien..nie byla to popijawa tylko dodatek do jedzonka jedlismy sniadanko po sniadaniu kawa i naleweczka..potem obiad ciacho i naleweczka potem kolacja i naleweczka..nie bylo to duzo, ale na stole staly sobie kieliszeczki prawie caly czas

martyna_tina suuuuper

my spedzamy sami swieta..ja musze w wigilie pracowac wiec nie mozemy do Polski jechac..a moja mama nie moze do nas przyjechac bo musi sie moja ciocia zajmowac to bedzie dziwna wigilia, ja nawet nie wiem o ktorej wroce do domu

a w Sylwestra tez musze pracowac moze z kolezanka z bloku obok zrobimy nasiadowke..ona urodzila kilka miesiecy temu dziecko wiec tez nie bardzo moze isc na balety

lexie brawo za avatarek

tez bym zjadla karpia ale niestety nie bede jadla, bo nawet nie wiem gdzie tu kupic bedzie losos tez lubie

ja tez uwielbiam bigos i planuje nagotowac duuuuzo..bede jadla na sniadanie obiad i kolacje

ja tez nie otwieram nikomu kto dzwoni a wiem ze na nikogo nie czekam..czasami jak jest takie delikatne pukanie to wiem ze to moja sasiadka puka bo ma jakies slodycze czy owoce dla dzieci

Cytat:
Napisane przez blond_chmura_gradowa Pokaż wiadomość
A własnie, jakie są Wasze ulubione potrawy wigilijne?

Ja cały rok czekam na barszcz z uszkami i kluski z makiem i bakaliami, bez tych dwóch nie ma Wigilii!
ja uwielbiam zupe grzybowa, pierogi z kapusta i karpia a do tego sosik grzybowy sledziki tez lubie ... takie z cebulka w oleju albo smietanie mniam

Ja jestem z Wielkopolski i 6.12 jest Mikolaj a 24.12 przychodzi Gwiazdor

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Pokaż wiadomość
Tak, ja przynajmniej wierzyłam, że to dzieciątko przynosi prezenty. A tak wyglądała cała otoczka przynoszenia prezentów: gdy zabłysła pierwsza gwiazdka to mama wywalała mnie i brata z tatą do drugiego pokoju i kazała szukać gwiadki na niebie a gdy zabłysła i wróciliśmy do dużego pokoju to prezenty były pod choinką i "jak pojawiła się pierwsza gwiazdka to dzieciątko podrzuciło prezenty"

u nas tak samo bylo tylko zamiast Dzieciatka byl Gwiazdor ale tez pamietam pare razy jak do nas przyszedl po kolacji i musielismy zmowic modlitwe zeby dostac prezenty

lampki na choinke kolorowe musze jeszcze kupic, bo cora w tamtym roku popsula

dorot_qa nie rozmyslaj jak bedzie, najwazniejsze ze rozmawiacie i jakos radosniej spedzicie te Swieta..moze przy wigilijnym stole bardziej sie przyblizycie jeszcze i bedzie jak dawniej
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:58   #2675
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
Wiem, że to może być trudne, ale nie rób niczego, by kogokolwiek zadowolić. To potrafi zatruwać życie powoli!! Człowiek po czasie się budzi i jest po prostu nie zadowolony.

Przyjechała do Twoich rodziców nagadać im że masz skończyć studia? A to dobre, matko o co jej chodzi A ona ile studiów pokończyła, ze tak nalega
No wiadomo, że nie ma studiów. Żeby było śmieszniej nie pochwaliła się tą wizytą TŻtowi. Ja sama też bym nie wiedziała, gdyby nie to, że moja mama do mnie zadzwoniła i też była w szoku i pytała o co kaman. Na początku też myślałam - dobra, skończę byle co, ale potem postanowiłam, że będę robić coś, co mnie interesuje. O pracę w zawodzie i tak ciężko, a chociaż studia przejdę z przyjemnością, a nie z płaczem, że muszę się uczyć jakichś głupot. Denerwuje mnie to jej podejście, bo mimo wszystko szukam teraz pracy, dbam o mieszkanie, gotuję, szykuję śniadania TŻtowi, robię zakupy itp. Może to nie jest jakaś męcząca praca, ale przynajmniej TŻ spokojnie może pracować i nie przejmować się głupotami w stylu - co dziś zrobić na obiad. O tym jakoś ona nie pomyśli

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Emocja, moim zdaniem powinniście zrobić tak, żebyście wy byli szczęśliwy w te dni, a nie inni.
Na całe szczęście TŻ zgodził się na święta tylko u moich rodziców, ale już się boję co będzie za rok. Może go jakoś przekabacę?
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:58   #2676
bella719
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Moje pierniki zmiękły

Chyba nie dotrwają do świąt Nie dość, że my je wsuwamy, to jeszcze nasz pies (Elmo ) zapałał miością do pierników, leży teraz koło puszki i ich pilnuje
A z jakiego przepisu je robiłaś?
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:00   #2677
karolinaaa92
Zakorzenienie

lexie, przez Ciebie mam ochotę na pierniki.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:09   #2678
mariairam
Raczkowanie

Cytat:
A własnie, jakie są Wasze ulubione potrawy wigilijne?

Ja cały rok czekam na barszcz z uszkami i kluski z makiem i bakaliami, bez tych dwóch nie ma Wigilii!
domowe pierogi z kapustą i grzybami, barszcz z uszkami (uszka też koniecznie domowej roboty)

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Śniegu, przybywaj!
Może ze śniegiem jest tak, jak z deszczem - trzeba jakiś taniec plemienny wykonać, to spadnie? :P

Cytat:
A lubiłyście kompot z suszu? Jak byłam mała to niecierpiałam, a teraz wyczekuję z utęsknieniem

Mój mąż śmieje się że kompot z suszu to "napój dla dorosłych"
Ja nie lubiłam i nadal nie lubię, ale kto wie, może kiedyś do niego "dorosnę"?
mariairam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:21   #2679
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez bella719 Pokaż wiadomość
A z jakiego przepisu je robiłaś?
Z kotlet.tv (btw, wiecie, że kotlet.tv prowadzi dziewczyna, którą poznałam na wizażu? Teraz już się nie udziela chyba.). Tylko dodałam kakao i trochę więcej przyprawy, bo chciałam ciemniejsze.

Też nie lubię kompotu z suszu
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:03   #2680
bella719
Rozeznanie

Cytat:
Z kotlet.tv (btw, wiecie, że kotlet.tv prowadzi dziewczyna, którą poznałam na wizażu? Teraz już się nie udziela chyba.). Tylko dodałam kakao i trochę więcej przyprawy, bo chciałam ciemniejsze.

Z tego przepisu na najlepsze pierniczki czy taie na ostatnią chwilę? Ile ok. ci wyszło?
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:04   #2681
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
Ja tak samo- mam urodziny za 2 tygodnie i kilka dni i też za to jeszcze bardziej kocham grudzień
jak będę starać się o dzidzię to też tak żeby w grudniu była
A z którego jesteś?

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 23:39   #2682
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariairam Pokaż wiadomość
Może ze śniegiem jest tak, jak z deszczem - trzeba jakiś taniec plemienny wykonać, to spadnie? :P
Kto tańczy ze mną?
Stary 2013-11-27, 23:46   #2683
Niambie
Zadomowienie

Ja chetnie zatancze plemienne tańce o śnieg ;D Baaardzo dzisiaj ciepło było, a takie śniegi i mrozy obiecują...
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:55   #2684
Martita 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Dostawczaka chyba

A jak nie trafią?
najlepiej to sznur takich

to mikołaj im zamontuje radar-taki jak w Madagwiazdce
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 04:03   #2685
Jelizawieta
Rozeznanie

Dzień dobry ciekawe czy autko bede musiała skrobać nic, piernikowego dzionka dziołszki
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 05:10   #2686
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikajaga Pokaż wiadomość
Czyli i tak siostra postawiła na swoim.
U mnie choinka musi być kolorowa, jedna właściwie bo druga jest niebiesko złota.
Kupiłam w biedronce czekoladę z nadzieniem jabłkowo cynamonowym zjadłam trzy kostki i jestem zasłodzona do granic możliwości...
Zastanawiałam się nad nią ostatnio, chociaż kusi mnie ta z nadzieniem wiśniowym i musem czekoladowym.

Cytat:
Moje pierniki zmiękły

To znak, że pierniki wyszły dobre.

Cytat:

Ja nie wiedziałam, Kotlet jest super. Jak ktoś ma nadmiar orzechów laskowych, to polecam ichniejsze ciasteczka orzechowe z cynamonem.

Kusicie tymi pieguskami wszystkie, chyba zrobię w mikołajki. Tymczasem miłego dnia wszystkim!

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:30   #2687
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
lexie, przez Ciebie mam ochotę na pierniki.
mi też dużą ochotę narobiły na pierniki

i tak się zabieram żeby się nie zabrać.. ale w ten weekend mam zjazd więc pewnie jakoś w następnym tygodniu alebo w weekend właśnie

Dzień dobry

Między Łodzią a Warszawą deszczyk
a wstałam z nadzieją na białe ulice, wyszłam do pracy że chociaż ciutkę prószy.. jednak nie

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:05   #2688
enzunio
BAN stały

Ja wczoraj zrobiłam pierniki ale nie mam pięknej puszki na nie, kasy brak, wypłata 15 dopiero;(

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:13   #2689
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś uważałam , że najpiękniejsza jest kolorowa choinka a dziś można choinkę ubrać w tak różne sposoby , są różne choinki , różne ozdoby , i każda ma swój urok swoją pierwszą choinkę ubiorę na czerwono złoto ale do kolorowej będę mieć zawsze sentyment
U nas też będzie złoto czerwona Może w weekend pójdziemy na zakupy i kupimy złote ozdoby, bo mamy na razie tylko czerwone.

Nie wiem co się z ta pogodą dzieje, ale u nas deszcz znaczy się mżawka i plus 1 stopień. Mam nadzieje, że chociaż na święta będzie śnieg powoli zaczynam w to wątpić
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 07:25   #2690
madziulaczek1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella719 Pokaż wiadomość
Mnie taż sie podobają kolorowe, ale bardziej same w sobie niż z różnymi bombkami na choinkę
Dokładnie o to chodzi:P

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Najlepsze jak wchodzi się do sklepu wszystko po 2 zł a tam połowa rzeczy po 4 zł albo 5 zł
Ja wczoraj będą w mieście wstąpiłam do sklepu wszystko po 4,50 a tam multum bombek po 5 zł i kupilam 4 tuby, ale powiem siostrze zeby mi jeszcze kupiła.
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:03   #2691
amg88
BAN stały

Wiecie co moja koleżanka ostatnio kupiła w lumpie czerwoną sukienkę, śliczną za 10 zł!!!!! Muszę iść z nią do lumpeksu, bo ja sama nie potrafię szukać hehe
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:23   #2692
Emocja20
Zadomowienie

Był już może ktoś po przepiśnik? Ja się dopiero zbieram, a muszę jeszcze posprzątać ehh.
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:24   #2693
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Znajomy organizuje Sylwestra, 350zł.para i full wypas, jeśli chodzi o jedzenie, napoje i atmosferę. Musze pogadać z TŻem, bo fajnie byłoby znów w ten sposób witać nowy rok.
Nie wiem czemu, ale czytałam tak na szybko i przeczytałam "amfetaminę"

Cytat:
Najlepsze jak wchodzi się do sklepu wszystko po 2 zł a tam połowa rzeczy po 4 zł albo 5 zł
Ja mam jeden sklepik typu "wszystko po 2,5zł" gdzie faktycznie WSZYSTKO kosztuje 2,5zł Czasami można dorwać tam całkiem fajne pierdoły
Cytat:
No wiadomo, że nie ma studiów. Żeby było śmieszniej nie pochwaliła się tą wizytą TŻtowi. Ja sama też bym nie wiedziała, gdyby nie to, że moja mama do mnie zadzwoniła i też była w szoku i pytała o co kaman. Na początku też myślałam - dobra, skończę byle co, ale potem postanowiłam, że będę robić coś, co mnie interesuje. O pracę w zawodzie i tak ciężko, a chociaż studia przejdę z przyjemnością, a nie z płaczem, że muszę się uczyć jakichś głupot. Denerwuje mnie to jej podejście, bo mimo wszystko szukam teraz pracy, dbam o mieszkanie, gotuję, szykuję śniadania TŻtowi, robię zakupy itp. Może to nie jest jakaś męcząca praca, ale przynajmniej TŻ spokojnie może pracować i nie przejmować się głupotami w stylu - co dziś zrobić na obiad. O tym jakoś ona nie pomyśli

Na całe szczęście TŻ zgodził się na święta tylko u moich rodziców, ale już się boję co będzie za rok. Może go jakoś przekabacę?
Mało z łóżka nie spadłam, kiedy przeczytałam o akcji mamy Twojego TŻa Ja zrobiłam licencjata i z magisterką dałam sobie na razie spokój. Zrobię ją jak załapię wenę () i wlecą jakieś dodatkowe pieniążki. Gdyby moja teściowa odwaliła taką szopkę i poleciała do moich rodziców z żądaniem dokończenia przeze mnie studiów, to chyba zabiłabym ją śmiechem Za to kiedyś (byliśmy wtedy z mężem już zaręczeni) zadzwoniła do mojego chłopa i walnęła: "Zgadnij kto u nas jest? XYZ! (była mojego męża) Będzie u nas spać, suuuuper co?"
Głowa do góry i nie daj się

A u mnie dziś pogoda wyjątkowo nieświąteczna Wieje, pada... A gdzie śnieg, no gdzie?

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:29   #2694
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Był już może ktoś po przepiśnik? Ja się dopiero zbieram, a muszę jeszcze posprzątać ehh.

Ja byłam z samego rana i już były przebrane, wzięłam z muffinami, chciałam z fartuchem ale już go nie było - akurat pani w kolejce miała taki. trochę się widać spóźniłam

Ktoś tu polecał książkę - pyszne 25 Dziękować super sprawa, wczoraj robiłam hummus - cudo

U mnie śniegu nie ma, zachmurzone i pada
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:01   #2695
allmode
Wtajemniczenie

Od rana ponuro, za oknem ciemno i leje.

Powiedzcie mi, dziewczyny, czy jeśli siostrzeńcom męża staram się robić fajne prezenty, starannie dobrane, przemyślane i takie, o których wiem, że na pewno trafią w gust i sprawią radość, to mam prawo oczekiwać choć trochę wzajemności w stosunku do ich prezentów dla mojego dziecka?
Czy głupia jestem i mam jakieś wydumane oczekiwania?
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:05   #2696
martuha20
Rozeznanie

https://www.youtube.com/watch?v=9PVhIMr4ScI#t=29

dzyń, dzyń, dzyń miłego dnia

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:10   #2697
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Od rana ponuro, za oknem ciemno i leje.

Powiedzcie mi, dziewczyny, czy jeśli siostrzeńcom męża staram się robić fajne prezenty, starannie dobrane, przemyślane i takie, o których wiem, że na pewno trafią w gust i sprawią radość, to mam prawo oczekiwać choć trochę wzajemności w stosunku do ich prezentów dla mojego dziecka?
Czy głupia jestem i mam jakieś wydumane oczekiwania?
W rodzinach różnie bywa Chyba musisz przyjąć zasadę, "daję i nic nie oczekuję wzamian" i potem.....za rok kupić już bardziej byle jakie

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=9PVhIMr4ScI#t=29

dzyń, dzyń, dzyń miłego dnia

Edytowane przez Asik_
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:11
Stary 2013-11-28, 10:14   #2698
paulinusia180
Raczkowanie

25 dni
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:16   #2699
Asik_
Zakorzenienie

pamietam jak było 40......: sbanan:
Stary 2013-11-28, 10:23   #2700
martuha20
Rozeznanie

Cytat:
pamietam jak było 40......: sbanan:
a ja pamiętam jak było ponad 100

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości