Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 20:58   #2671
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
z głośników. Jakiś specjalista mówił w tv że to głupota z tymi słuchwkami i w sumie coś odwrotnego tłumaczył niż padło na szkole rodzenia myhmm, tzn że dziecko jest strasznie wrażliwe na dźwięki więc nie powinno się chodzić w ciąży na koncerty nie ważne jakiej muzyki bo może się wystarszyć bidulek.
No patrz, ale ja bardziej ufam wiedzy ogólnej niż z tego filmu. Przeciez tyle się o tym teraz słyszy, że to musi być prawda, że do dziecka docierają dzwięki

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sie cieszę w końcu mam położną. Tak sie bałam że nie znajdę takiej fajnej. A dziś byłam u jednej na rozmowie zapoznawczej i jest super. Ale się cieszęp od razu zapisalam sie na gimnastyke dla ciężarnych w styczniu i na kurs przygotowujący do porodu od lutego. I na zabiegi akupunktury bo mi polecala (ze względu na mój zawód mam mocne mięśnie i te zabiegi maja pomóc w ich rozluźnieniu, robi się je jakieś 4 tygodnie przed terminem porodu, dwa razy w tygodniu) rewelacja. Normalnie jestem super szczęśliwa
.
Ło ho ho, brzmi nieźle. Zwłaszcza ta akupunktura... Też by mi się przydało takie rozluźnienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jestem zalamana ile kasy idzie na same leki Witaminy 4 dychy - teraz dostalam recepte na ok 8 dych i jeszcze lactovaginal powinnam dokupic ktory kosztuje 25 zl za 10 tabletek. Jakies 2 stowy miesiecznie
No ja osotanio kupowałam 2xżelazo i antybiotyk na infekcję i o mało zawału nie dostałam...

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
U nas sypie ale jak
O ja też się nie mogę doczekać zimy i snieguuu ale nie dla mojego auta...

Cytat:
Czy na glukozę trzeba przyjśc na czczo? Bo szukam i tu pisza że nie http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...oza,index.html
Mi tez lekarka kazała na czczo, najlepiej 10-12 godzin.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Parę km ode mnie mieszka rodzina w której jest 18 dzieci. Kobietka przed 50 i gdyby któraś z Was ją zobaczyła to w życiu by nie pomyślała że ma tyle porodów za sobą. Ale historia tej rodziny nadaje się na książkę. Z chęcią zobaczę ten program o którym piszecie.
W mojej starej wsi była rodzina z 16

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja mam panieńskie bardzo ciekawe, dlatego mi szkoda było
To teraz to już musisz powiedzieć Ja swojego panieńskiego nie lubiłam za bardzo - w szkole wczesnej dzieci się ze mnie śmiały. A teraz mam nazwisko, które tylko rodzina męża ma w polskie i jest dość trudne... Przez telefon podać to, matko boska, ile zachodu

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Co myślicie o tej kurtce? warto? zaznaczając, że chustowałam z pierwszym bejbi i z drugim tez zamierzam
http://allegro.pl/pentelka-zimowa-ku...725188609.html
No ale ile w niej pochodzisz? Prezcież to kurtka zimowa, a rodzisz na wiosnę

Ja dzisiaj takiego smaka miałam na cytrusy też i skusiłam się na grejpfruty.. dzizas, najgorszy, jaki w życiu jadłam. To pocieszyłam się krówkami

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:00   #2672
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Co myślicie o tej kurtce? warto? zaznaczając, że chustowałam z pierwszym bejbi i z drugim tez zamierzam

Ooo fajna
Doradzisz coś w sprawie chusty? Chciałabym kupić też albo chustę albo nosidło ergonomiczne (np Tula). Bardzo mnie przeraża to wiązanie chusty, uczyłaś się sama czy chodziłaś na jakieś warsztaty?
Stary 2013-11-21, 21:01   #2673
virginia
Zakorzenienie

Ja mykam do łóżeczka z książką, dziewczyny, cały dzień boli mnie dziś kręgosłup .

Spokojnej nocki
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:09   #2674
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
To ja chyba pobiję rekord. Mam na imię Małgorzata Katarzyna + nazwisko 10 literowe = razem 29 znaków. A imiona mam tak długie, bo panieńskie nazwisko miałam 4 litery i rodzice chcieli by chociaż trochę było mnie widać .
Dzieciom tego nie zrobię
też mam dwa imiona ale nie uzywam, bo z nimi to jeszcze + 8

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:12   #2675
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego ja żadnych witamin nie kupuję
Chyba, ze mi coś wyjdzie np niskie żelazo, to wtedy będę kupować. Teraz nie czuję niedoboru żadnych witamin
tez nic nie biore oprocz kwasu foliowego

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tez mam dwa nazwiska i gdybym miała wybierać teraz- opuściłabym panieńskie, zwłaszcza w kontekście dojczlandii. No ale tatus ma 3 córki, z czego siostra tez Aleksandra i wzięła tylko nazwisko męzowe.
Cytat:
No ja chciałam zostawić swoje, ale wiem, że dziecko by miało ojca i jakoś nie chciało mi sie później bawić w tłumaczenie ludziom z nazwiska. Ale zmieniłam z chłopskiego na szlacheckie
tak piszecie o tych nazwiskach Ja wzielam po mezu, ale gdybysmy mieszkali w Polsce to zostawilabym panienskie jego nazwisko jest takie ........smutne no ale tu nie ma to znaczenia, za to Niemcy by sie z moim niezle produkowali

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
asienka213 to w której części kraju ty mieszkasz że ci tak sypie ?? ja lubię gdy śnieg sypie i jest tak bielutko, gorzej jak się robi cieplej, śnieg topnieją a potem wszystko takie brudne, szare i zabłocone
w poludniowo-zachodniej czesci dojczlandzkiego kraju

taaa, fajnie z tym sniegiem, szkoda tylko ze do jutra stopnieje bo jest na plusie i bedzie chlapa a mi juz mala kaze sanki wyciagac i najlepiej jak ja na nich do przedszkola zaciagne

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:13   #2676
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
te za 100 zl i więcej też niestety często pokazują głupoty - ja mam już trzeci...
Masakra
Macie jakiś sprawdzony, który nie przekłamuje

Cytat:
koziemleko udanej studniówki bądź grzeczna

Cytat:
Mam wątpliwości bo miałam wśród bliskich znajomych ostatnio 2 przypadki chłopaków rozpoznanych na USG w 12 tygodniu - z jednego zrobila się Alicja a z drugiego Maja
A poza tym jakoś mi nie pasuje, że to może być chłopak. Nie chodzi o to, że nie chcę, ale... nie czuję
To po co lekarze mówią jaka płeć tak szybko? Ja też wiem od 12 tygodnia i jak mi się zmieni to się wkurzę

Cytat:
O

Spróbuj teraz kupić termometr rtęciowy Nie ma.
Mam elektroniczny do mierzenia w uchu i na czole, dwie sekundy i sprawa jasna, ale gdy wychodzi, że jest gorączka, to potem zawsze daję taki pod pachę, bo moim zdaniem gdy naciągnie 5 minut, to wynik jest dokładniejszy niż dwusekundówka

Spadam, Dzisiaj słabo sie czuję. Ale jak ma sie czuć człowiek który leczył sie na nadciśnienie, a w ciąży osiąga wynik 94/56 ze skrajności w skrajność normalnie...
Ja kupiłam rtęciowy przez neta, bo w aptece nie da rady

Mam nadzieję, że jutro będziesz się lepiej czuła

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
to ja też stawiam bo miałam wczoraj i przegapiłam
Jak mogłaś

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Właśnie widziałam pierwszą zapowiedź w tym roku "Kevina..."
Ja też, ja też

O kółeczkach w sankach

Cytat:
jak bym moją słyszała, ale u mnie teraz jest najlepszy tekst: urodziłaś mnie, to teraz wychowuj nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ale u mnie tak jak u ciebie, więcej tych chwil lepszych niż gorszych

Cytat:
Czy na glukozę trzeba przyjśc na czczo? Bo szukam i tu pisza że nie http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...oza,index.html
Ja byłam na czczo

Cytat:
Parę km ode mnie mieszka rodzina w której jest 18 dzieci. Kobietka przed 50 i gdyby któraś z Was ją zobaczyła to w życiu by nie pomyślała że ma tyle porodów za sobą. Ale historia tej rodziny nadaje się na książkę. Z chęcią zobaczę ten program o którym piszecie.
O matko! Takie rodziny istnieją

Cytat:

Bardzo pomysłowa Fajna

W SR zwiedzaliśmy dziś porodówkę. Widziałam te łóżka do porodu. W pierwszej chwili mnie przeraziły, ale teraz sobie myślę, że nie są takie złe

Idę spać. Dobranoc
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:14   #2677
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
a ja ostatnio(jakieś 2 tyg. temu) wypiłam kawę zbożową ze śmietanką a potem miałam wyrzuty sumienia że dzieciaczka kawą faszeruję i postanowiłam, że następna dopiero po porodzie
Ale kawa przecież jest zdrowa No może oprócz tej zwykłej rozpuszczalnej, bo to chemia, ale taka sypana antyoksydanty przecież ma Tylko magnezu trochę trzeba po kawie uzupełnić, bo wypłukuje. A jak ty się napiłaś zbożowej to w ogóle nie wiem skąd panika, że faszerujesz maluszka
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:27   #2678
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Ale kawa przecież jest zdrowa No może oprócz tej zwykłej rozpuszczalnej, bo to chemia, ale taka sypana antyoksydanty przecież ma Tylko magnezu trochę trzeba po kawie uzupełnić, bo wypłukuje. A jak ty się napiłaś zbożowej to w ogóle nie wiem skąd panika, że faszerujesz maluszka
Teraz w ciąży kawa chyba aż tak nie szkodzi dla maluszka. Mi lekarka mówiła że tak do dwóch dziennie jest ok (pewnie co lekarz to opinia). Ale po porodzie jak będziemy karmić piersią to już chyba tylko zbożowa wchodzi w grę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:33   #2679
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale chyba lekarz wie co robi sama nie wiem, ufasz mu?
Osobiscie srednio - ale mysle ze wie co robi, w sumie chyba by nie ryzykowal bez potrzeby...

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
TeQiba Lekarz wie co robi, zaufaj mu Zapewne masz infekcję, ja nie czułam, a dostałam globulki i jakieś czopki, gdzie też ciąża była przeciwwskazaniem, ale doktor kazała brać.
Tez nic nie czulam
Ale ponoc infekcje moga dziecku zaszkodzic...

Tez sie zastanawiam nad rozmiarem tych majtek.

Cytat:
asienka213 to w której części kraju ty mieszkasz że ci tak sypie ?? ja lubię gdy śnieg sypie i jest tak bielutko, gorzej jak się robi cieplej, śnieg topnieją a potem wszystko takie brudne, szare i zabłocone
I w butach mokro

Cytat:
Skoro tak polecasz to też zamówię Akurat witaminy przed chwilą w tej aptece kupiłam więc od razu termometr mi tam dorzucą. Ale jak nie będzie działał...
A ile kosztuje?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To po co lekarze mówią jaka płeć tak szybko? Ja też wiem od 12 tygodnia i jak mi się zmieni to się wkurzę
Ja tez wiedzialam od 13tc ale na szczescie sie potwierdzilo

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Teraz w ciąży kawa chyba aż tak nie szkodzi dla maluszka. Mi lekarka mówiła że tak do dwóch dziennie jest ok (pewnie co lekarz to opinia). Ale po porodzie jak będziemy karmić piersią to już chyba tylko zbożowa wchodzi w grę.

Nie kus - cala ciaze nie pilam a mam straszna ochote
Ale ja i tak nie moge, bo po kawie chce sie palic
Stary 2013-11-21, 21:36   #2680
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem czy to przypadek czy nie, ale puściłam sobie "Muzykę Bobasa" i młody zaczął kopać
Stary 2013-11-21, 21:43   #2681
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też mam dwa imiona ale nie uzywam, bo z nimi to jeszcze + 8
U mnie jak dodasz imię z bierzmowania to wyjdzie mega długo
Katarzyna Anna Aleksandra

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:47   #2682
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Mnie się te kurtki nie podobają...owszem - super to wygląda jak mama jest tak blisko z maluszkiem ,ale ja bym nie kupiła
Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość

Zamierzam dokonać zakupów w aptece gemini i chciałabym majty poporodowe. Czy któraś już kupowała? Możecie dać znać jaki rodzaj wybrać? A i jeśli chodzi o rozmiar, to lepiej luźniejsze? Teraz mam M, ale są dopasowane, opięte, nie chcę by się wrzynały, a jeszcze te wielkie podpachy dojdą
Siateczkowe wzięłam 1 opakowanie rozmiar M i 1 opakowanie rozmiar L.
A te jednorazowe był rozmiar M/L
Cytat:
Tak? Ja nigdy wcześniej nie widziałam zapowiedzi o szukaniu pomyłek w filmie. Ale może się nigdy nie skupiłam na tym. W każdym razie- jestem zdecydowaną przeciwniczką tej serii.
Żartowałam nie wiem o czym była zapowiedź bo mi się nie chciało słuchać
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

szwagierka rodziła na kościuszki.
miała CC, źle jej potem cewnik załozyli i dostała takich bóli brzucha że o mało nie zeszła
wszystko jej się zatrzymalo i krzepło

nie chcę rezygnować z Kościuszki, bo tam pracuje moja lekarka, ale coraz więcej złych opinii słyszę
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ooo fajna
Doradzisz coś w sprawie chusty? Chciałabym kupić też albo chustę albo nosidło ergonomiczne (np Tula). Bardzo mnie przeraża to wiązanie chusty, uczyłaś się sama czy chodziłaś na jakieś warsztaty?
Wiązanie chusty to pikuś ja widziałam raz na warsztatach z daleka i prawie pamiętam
Polecam NatiBaby tkaną ze splotem skośno-krzyżowym

Cytat:

Ja piję na tygodniu 1 w pracy z ekspresu z dużą ilością mleka,na weekendzie sobie walnę normalną parzoną w domu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:47   #2683
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Mnie w tej wielodzietnej rodzinie i tak najbardziej rozbraja ich status finansowy i to jak dają radę to ogarnąc, bo dzieci mogłabym mieć i więcej gdybym miała na to środki. Z drugiej strony zawsze mnie zastanawiało bo mieszkałam w Stanach w dość zamożnej dzielnicy dlaczego te nadzaine kobiety niczym z filmów rodzą po kilkoro dzieci w dzisiejszych czasach ale po kilku miesiącach je rozgryzłam: gdy mąż zarabia wielkie pieniądze i wybiera spośród trzech aut rano którym jechać do pracy, to tak samo może sobie wybrać inną kobietę i tylko tak te kobiety siedzące w domu których jedynym zajęciem jest chodzenie do country clubu mogą utrzymać tych chłopów przy sobie, a jak już nie to po alimenty na dzieci zapewniają im dalszą przyszłość. Smutne ale niestety prawdziwe bo na pewno nie wynika to z chęci posiadania wspaniałej wielkiej rodziny.
Co do rodziny z programu ja widze zakochaną kobietę której wogóle nie rozumiem, wlaściwie to jest prawie jak amiszka bo jedyne do czego sprowadza się jej życie w uproszczeniu to wychowywanie 20 dzieciaków i robienie wszystkiego przy nich i ojca który jest dla mnie jakimś tyranem pozwalając swojej żonie robić to sobie. Przecież to musi być nawet niebezpieczne, ten jej 19 poród już prawie ją przekręcił bo ciśnienie miała takie że wyciągali małą na szybko i przecież miała straszne problemy zdrowotne...
Stary 2013-11-21, 21:49   #2684
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Osobiscie srednio - ale mysle ze wie co robi, w sumie chyba by nie ryzykowal bez potrzeby...

Tez nic nie czulam
Ale ponoc infekcje moga dziecku zaszkodzic...

Tez sie zastanawiam nad rozmiarem tych majtek.

I w butach mokro

A ile kosztuje?

Ja tez wiedzialam od 13tc ale na szczescie sie potwierdzilo

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Nie kus - cala ciaze nie pilam a mam straszna ochote
Ale ja i tak nie moge, bo po kawie chce sie palic
Kawka mogłabym cię pokusić ale papierochem już nie:p to lepiej już tej kawy nie pij

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:12   #2685
teQiba
Moderator

Cytat:
Kawka mogłabym cię pokusić ale papierochem już nie:p to lepiej już tej kawy nie pij

No wiem Dlatego dla bezpieczenstwa nie pije Czasem tylko lyczka TZowi podkradne
Stary 2013-11-21, 22:20   #2686
mara86
Raczkowanie

Gratuluj

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-21, 22:20   #2687
Tequillla
Zadomowienie

oj nie mówcie tyle o tej kawie bo zaraz będe musiała sobie zrobić, a teraz już na prawdę za poźno...

Moja córeczka mnie rozwaliła... Dyskutujemy od jakiegoś czasu nad imieniem i ona wymysliła, że chce koniecznie braciszka Olka. Ja nie chcę Aleksandra bo mój brat ma tak na imię (mówimy na niego Alek, ale i tak nie chcę nadawać tego samego imienia dziecku). Ostatnio usiłowałam ją przekonać do imienia Mikołaj. Dzisiaj przed snem jej się nagle przypomniało i mówi: Wieś mamo, ja to siobie przemyślałam i jednak nie chcię, zieby mój braciszek miał na imię Bałwanek
to się dziecku pokićkało

to komu kawki?
Stary 2013-11-21, 22:24   #2688
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No patrz, ale ja bardziej ufam wiedzy ogólnej niż z tego filmu. Przeciez tyle się o tym teraz słyszy, że to musi być prawda, że do dziecka docierają dzwięki

No ale ile w niej pochodzisz? Prezcież to kurtka zimowa, a rodzisz na wiosnę
Sprzedawca oferuje ją również jako ciążową, no to teraz w zimie, a na następną zimę dziecko w nia zapakuję

Też mi sie wydaje, że to prawda jest z tym słuchaniem dźwięków przez dziecko. Marcel od urodzenia reagował na jedna piosenke Shakiry, której notorycznie słuchałam w ciązy. A kiedyś gdy pod blokiem grała głośno orkiestra, bo było jakies wesele, to tak zaczął koziołki wywijać, że brzuch mi cały tańczył -jako dowód mam film

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ooo fajna
Kochana, nie uzywałam wiązanej, tylko najpierw takiej chusty carrycoat infant, w którą sie wkłada dziecko jak do torby, a potem nosidełka. Ale teraz rozwazam zakup wiązanej chusty właśnie, wydaje mi się wygodniejsza niż nosidełka, zresztą dziewczyny z mojego starego Marcelkowego wątku uzywały takich i polecały. Do chusty dołaczona jets instrukacja wiazania, ponoć to proste. Generalnie potrzebuję chusty na wyjscia z psem, szybkie małe zakupy. Cos w tym stylu, byle nie za droga była
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...673299902.html
http://allegro.pl/bawelna-chusta-tka...629327237.html
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:25   #2689
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:25   #2690
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
oj nie mówcie tyle o tej kawie bo zaraz będe musiała sobie zrobić, a teraz już na prawdę za poźno...

Moja córeczka mnie rozwaliła... Dyskutujemy od jakiegoś czasu nad imieniem i ona wymysliła, że chce koniecznie braciszka Olka. Ja nie chcę Aleksandra bo mój brat ma tak na imię (mówimy na niego Alek, ale i tak nie chcę nadawać tego samego imienia dziecku). Ostatnio usiłowałam ją przekonać do imienia Mikołaj. Dzisiaj przed snem jej się nagle przypomniało i mówi: Wieś mamo, ja to siobie przemyślałam i jednak nie chcię, zieby mój braciszek miał na imię Bałwanek
to się dziecku pokićkało

to komu kawki?
dobra jest mała też bym nie chciała mieć brata Bałwanka

Uciekam spać babeczki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:30   #2691
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, nie uzywałam wiązanej, tylko najpierw takiej chusty carrycoat infant, w którą sie wkłada dziecko jak do torby, a potem nosidełka. Ale teraz rozwazam zakup wiązanej chusty właśnie, wydaje mi się wygodniejsza niż nosidełka, zresztą dziewczyny z mojego starego Marcelkowego wątku uzywały takich i polecały. Do chusty dołaczona jets instrukacja wiazania, ponoć to proste. Generalnie potrzebuję chusty na wyjscia z psem, szybkie małe zakupy. Cos w tym stylu, byle nie za droga była
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...673299902.html
http://allegro.pl/bawelna-chusta-tka...629327237.html
na szybkie wyjścia z psem polecam kółkową. Raz trzeba sobie dopasować, podociagać tkaninę na kołkach tak by bylo idealnie, a potem zakłada się jak torbę i gotowe
Ja poprzednio używałam tylko kółkowej, teraz dokupię wiązaną na dłuższe wypady, tylko jeszcze nie zdecydowałam czy na początek elastyka czy od razu tkaną.
Stary 2013-11-21, 22:50   #2692
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97
Generalnie potrzebuję chusty na wyjscia z psem, szybkie małe zakupy.
Dokladnie to mi ostatnio po glowie chodzi - jak tu wyjsc z psem w okresie pologu. Nie wiem na jak dlugo uda mi sie opieke znalezc dla psa...
Stary 2013-11-21, 23:02   #2693
agunia4ever
Zadomowienie

Poproszę o kciuki za moje jutrzejsze USG Już się stresuje

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:09   #2694
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
to ja trzymam kciukasy!!!

Dzisiaj ja byłam na USG- wszystko jest ok, mała waży 524g (22tydz), serducho bije 150, przegrody ok,obwód głowy i tułowia nie pamiętam;p , nie ma rozszczepu wargi, nie ma płaskostopia , stópki ma 4cm z pięcioma paluchami
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:15   #2695
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
to ja trzymam kciukasy!!!

Dzisiaj ja byłam na USG- wszystko jest ok, mała waży 524g (22tydz), serducho bije 150, przegrody ok,obwód głowy i tułowia nie pamiętam;p , nie ma rozszczepu wargi, nie ma płaskostopia , stópki ma 4cm z pięcioma paluchami
super że wizyta udana, a te stópki
Stary 2013-11-21, 23:16   #2696
uparta8210
Raczkowanie

agunia4evr trzymam kciukasy, nie martw się będzie dobrze i czekamy na relacje

Smarrita brawa za wizytę i za córcię

idę spać
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:17   #2697
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
na szybkie wyjścia z psem polecam kółkową. Raz trzeba sobie dopasować, podociagać tkaninę na kołkach tak by bylo idealnie, a potem zakłada się jak torbę i gotowe
Ja poprzednio używałam tylko kółkowej, teraz dokupię wiązaną na dłuższe wypady, tylko jeszcze nie zdecydowałam czy na początek elastyka czy od razu tkaną.
a wygodna ta kółkowa jest? dziecko w niej jakby jakoś tak wisi
http://allegro.pl/chusta-niemowleca-...699723780.html
wygląda na zakładaną na jedno ramię, miałam taką http://allegro.pl/chusta-carrycot-in...727503007.html nie pasowała mi, ramie bolało i trzeba sie było wspomagać ręka przy podtrzymywaniu dziecka
ta mi się podoba
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...711536696.html

idę spać chyba
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:18   #2698
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

super że wizyta udana, a te stópki

nawet mi zdjęcie zrobił tych stópek, jutro po pracy jak będe miała chwilę to je wrzucę, ale nie obiecuję, bo muszę je w pracy najpierw zeskanować
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 06:04   #2699
Ela87
Zakorzenienie

Dzień Dobry.
Byłam właśnie zawieść tżta do pracy, bo potrzebowałam samochód. Mama powiedziała, że wie gdzie jest lumpeks z 5cioma pomieszczeniami To z nią dzisiaj jadę, później na zakupy spożywcze, zabiorę męża z pracy i do domu
Ciekawe jak mi pójdzie i jakie ceny mają

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
To teraz to już musisz powiedzieć Ja swojego panieńskiego nie lubiłam za bardzo - w szkole wczesnej dzieci się ze mnie śmiały. A teraz mam nazwisko, które tylko rodzina męża ma w polskie i jest dość trudne... Przez telefon podać to, matko boska, ile zachodu
Lepiej nie

Cytat:
to się dziecku pokićkało
Siostrzeniec tżta ma na imię Oliwier i na niego Olek własnie mówią.

Cytat:
:ksiuki:

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
t

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 07:28   #2700
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie
Dzisiaj i ja wcześnie wstałam, właśnie piję kawkę z mlekiem

Dziewczyny znalazłam dość ciekawą stronę, może się komuś przyda:
http://www.poprostupolozna.pl/index.html

Cytat:
Dzień Dobry.
Byłam właśnie zawieść tżta do pracy, bo potrzebowałam samochód. Mama powiedziała, że wie gdzie jest lumpeks z 5cioma pomieszczeniami To z nią dzisiaj jadę, później na zakupy spożywcze, zabiorę męża z pracy i do domu
Ciekawe jak mi pójdzie i jakie ceny mają
to będą Twoje pierwsze lumpowe łowy? trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości