Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 21:56   #2671
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
=

KEJT i jak kanapa poszła? Super ze jest poprawa u Fi

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Chcą kupić, ale kombinują transport. Na razie kanapa wylądowała na klatce pod drzwiami, bo już nowa przyjechała i ta nam się nie zmieściła :P Ale teraz jest pięknie!! Jeszcze tylko stół i meble

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Wczoraj kilka razy się zbierałam aby skrobnąć, teraz weszłam z tel i nie mam jak cytować :-/

Dziękuję za życzenia na fb ja na fb częściej wchodzę bo przychodzą mi powiadomienia na tel i tylko zerkam, pisać nie nadążam z wami :-/ do wizażu mam duży sentyment i wolę od fb.

Dziś chłopaki zrobili mi niespodziankę w łóżku, budzę się - Tymuś macha zawiniatkiem z kokardką, Tz włącza muzykę pt dziś są Twoje urodziny... dostałam wyjazd do spa na weekend od Tz. pojedziemy cała rodzina na wiosnę do szczyrku

A jaj mi się uda to fotki - nasz sklepik - projekt Tymoteo
za prezent I bardzo ładny sklep macie
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Biedny
Oby było ok
Mi dziś Mały prawie wypadł z rąk
Strasznie silny się zrobił.

Mój codziennie śpi 3 razy po pół godziny max.
Pytałam dziś o to pediatrę, bo wg mnie to za mało- dla mnie za mało na pewno
Ale jak dowiedziała się, że Młody śpi od 18 do 7 rano to kazała mi składać ręce i dziękować Bogu

Mi niestety na fb jest dużo łatwiej być na bieżąco

Perse współczuję diety Strasznie!

U mnie to co zawsze - skok rozwojowy for ever

Dziś byliśmy kontrolnie u pediatry. Aktualne parametry Małego: wzrost 67 cm, waga 7200. Przez 1,5 miesiąca urósł 3 cm i przybrał tylko 600 gram No i kupki są tylko po wywoływaniu czopkiem

Z glutenem kazała poczekać, co mnie zdziwiło, ale Idzia była dziś też na wizycie i jej pediatra - świeżo po szkoleniu - zaleciła czekać z glutenem do 8 miesiąca.

Na kupki mamy czekać i nie dawać czopków. Na wszelki wypadek mamy jeszcze skierowanie na usg brzucha żeby sprawdzić czy wsio ok.
No to taki długi jak i mój
A co do robienia kupy to obczaiłam pomysł na jakimś forum - zamiast czopka -gazik zmoczony b. ciepłą wodą, ale nie parzącą. Jak nie parzy Cię w policzek to jest ok. Przykładasz do pupy i podobno ma rozluźniać zwieracze nie próbowałam, ale podobno działa i nie uzależnia jak czopek
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy do domu. Uświadomilam sobie jakie mieliśmy ogromne szczescie- Adaś wrócił do domu, co prawda z komplikacjami po drodze ale jednak. Inne dzieci zostały i Święta spędza w szpitalu. A my będziemy mogli usiąść we własnym domu w Wigilię, popatrzeć na migajace światełka choinkowe, utulic to nasze małe, wielkie Szczęście i polozyc sie spać we własnych łóżkach... Kurcze, mimo wszystko Szczesciara ze mnie...

A teraz uciekamy spać o ile Adaś pozwoli bo bardzo długi, nerwowy i intensywny dzień mielismy. Buzka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, że już jesteście. Buziaki dla Was

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Idę spać, bo czeka mnie jutro intensywny dzień. Będę piekła sernik i babeczki na urodziny mamy na sobotę. Kejt z tobą się chętnie podzielę, bo ty nam jutro świętujesz.

Hej dziewczyny!
Przepraszam, że dziś też mnie mało, ale mam kocioł.
Rano ogarnianie narożnika, musiałam sprać wszystkie bełty Fiśka Później przyjechali ci goście obejrzeć, więc też trochę mi zajęli. Później zadzwonił mąż, że znów teściowej nie pasuje nasz plan świąteczny i tak się dziś wściekłam, że aż się poryczałam. Dobrze, że Fisiek spał, to poszłam do innego pokoju i wyłam w poduszkę z bezsilności. Nawet mąż urwał się wcześniej z pracy i dał mi już dziś na pocieszenie prezent urodzinowy- złote kolczyki z cyrkoniami Kochany mój i taki biedny, bo między młotem a kowadłem. A jutro teściowa ma dzwonić z życzeniami, więc pewnie poruszymy temat świąt. I bardzo dobrze, bo zamiast ze mną ustalić, to sobie robi córkę i syna jako mediatorów.

A później przyszli znajomi, bo mieli pomagać z wniesieniem nowej sofy, bałagan w pokoju, bo przemeblowanie i dopiero teraz siadłam. Już ledwo na oczy patrzę, ale melduję

Z Fisiem lepiej, na rączkach już ładniejsza skóra.

Dobranoc!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:15   #2672
lachryma
Zakorzenienie

Ja też mykam
Dobranocka

Stary 2013-12-12, 22:19   #2673
Rockyyy
Zakorzenienie

Cynamonku-co za cudne wiesci

Neni-ja widzialam sama dynie w Rossmanie tylko miala w skladzie cos tam ryzowego wiec nie kupilam

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-12, 22:21   #2674
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136942]Dziewczyny, dzięki za słowa współczucia
Ale jak powszechnie wiadomo, co nas nie zabije (a już zwłaszcza kobiet).....

Byłam już na diecie bezsolnej z powodu nadciśnienia, bezcukrowej z powodu cukrzycy, to mogę być i bez nabiału. Jeśli można otrzymać jeszcze jakiś cios, to nadstawiam policzek

A tak poważnie to w takich chwilach myślę o Cynamonkach i... co tam dieta...
Jak ja się cieszę, że u Was już dobrze [/QUOTE]

Perse OMG zapomniałam już o tych dietach w ciąży. Ty to miałaś przeboje, twarda babka jesteś. Ale czego sie nie zrobi dla takiego małego Skarba,

Swoją drogą robiłam dziś porządki i znalazłam etui i kminie czyje to okulary. Otwieram a tam pen do insuliny który miałam zwrócić po porodzie
Pognalam torpedą na pocztę wysłać, mam nadzieje że nie dostanę od nich prezentu w postaci faktury do zapłacenia
Ależ ja jestem ciumok, o glukometrze pamiętałam...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:22   #2675
czarownica1
Zakorzenienie

Dobry

Podczytalam troszke zaleglosci.
Dziewczyny mnie tu mniej bo mam nawal pracy, no i Antos duzo uwagi potrzebuje. Poza tym mimo usmiechu na twarzy smutno mi bo suni nie ma.
Na FB bede pewnie od Swiat dopiero jak juz bede miec wiecej wolnego. Teraz to nawetnie mam kiedy umyc glowy. Dobrze ze zimno to czapke zakladam
Tez mi przykro ze nasz watek cichnie ale taka kolej rzeczy. Mysle jednak ze bedziemy tu nadal istniec.

Antos ma teraz faze na budzenie sie w nocy z placzem. Nie wiem czemu? A poza tym od wczoraj uwielbia soczyscie pluć
Teraz spi juz 4h w wozku. Nie budzilam Go na kapiel. Wyspi sie i pewnie nocke mam z glowy.

Ide spac. Jutro znow pracowity dzien.
I pamietajcie ja nie znikam stad bo malo tu nas. Mnie nie ma bo mam prace teraz. Musze wszystko ze soba pogodzic.
Buziaki dla Was!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:29   #2676
misiaczka555
Wtajemniczenie

Czarownico chyba nie napisałam ci jeszcze jak mi przykro z powodu suni u mnie minęło 7 lat od śmierci mojego psiego braciszka musieliśmy go uśpić bo bardzo chorował a był ze mną od dziecka. Nie potrafię o nim zapomnieć i w sumie nie chce

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-12, 22:33   #2677
Rockyyy
Zakorzenienie

Lachryma-twoja skorka od chleba pobila wszystko dot.ekspozycji na gluten

Czarowniczko-nie damy umrzeć forum nie dziwie ci sie ze brakuje ci suni-pisze to jako pieskowa mama ukochaj Antonia-malego harkacza.Jeszcze chwila i moze trzeba będzie mu spluwaczke sprawic?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Tz mnie zdraznil na sam koniec dnia :/zdemotywowal mnie do wszystkiego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 22:40   #2678
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Lachryma-twoja skorka od chleba pobila wszystko dot.ekspozycji na gluten

Czarowniczko-nie damy umrzeć forum nie dziwie ci sie ze brakuje ci suni-pisze to jako pieskowa mama ukochaj Antonia-malego harkacza.Jeszcze chwila i moze trzeba będzie mu spluwaczke sprawic?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Tz mnie zdraznil na sam koniec dnia :/zdemotywowal mnie do wszystkiego

padlam. Rocky jesteś wyczesana w kosmos

Pochwałę się że byłam na zakupach w Lidlu i mam książę kucharską Pascala i Okrasy przepisy super, zamierzam zrobić wszystkie
I upolowałam przecenione bluzeczki na długi rękaw, kolorowe z fajnymi nadrukami za uwaga 2,50 sztuka kupiłam 8

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-12, 22:41   #2679
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Kurcze, z tym glutenem to jaja.
Jak się wkurze, bo dostanie w 7-8 miesiącu skórkę od chleba do memlania i tyle będzie z ekspozycji

śmiejecie się z tej skórki, ale moja pediatra mówiła, że tak może też wyglądać ekspozycja ... tyle ze po troszkę i własnie w 8 miesiącu dopiero

Cynamonku super wiadomości ostatnio nadajesz, a ja ... rycze jak zwykle

mogę nadal zwalać na hormony bo kp

Śpię na siedząco ... dobranoc żabcie (dzis pożegnanie Rockyyy)
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 23:20   #2680
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idzia dobranoc

A wiecie że moje maleństwo śpi od dziś pod kołderką
Myślałam że może dopiero za rok ją wyciągniemy, ale Majunia jak śpi pod nasza kołdrą to taka cieplutka rumiana wstaje. A jak śpi u siebie w łóżeczku w śpiworku i pod kocykiem to rączki jak lody. Wiem że to nie znaczy że jej zimno bo karczek ciepły ale Misiolina chyba zadowolona pod tą kolderką

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-13, 00:45   #2681
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Jesteśmy
Udalo sie załapać na wcześniejszą godzinę i po 11 Adaś był juz po wyjęciu linii.
Chyba najmniej skomplikowana wizyta na sali operacyjnej a dla mnie najbardziej stresujaca.
Adaś tak strasznie płakał juz po Nakarmilam go jeszcze na sali pooperacyjnej ale zwymiotowal wszystko bo mu wstrzykneli do buzi leki przeciwbólowe. Kiepsko. Myślałam, że zacznę płakać z Młodym...
Ale później jakoś udalo mu sie zasnąć i nakarmilam go na spiocha, a kiedy wstał to było juz lepiej.
Potem poszliśmy na Intensywną Terapię z koszem słodyczy podziękować za opiekę nad Młodym. Ja sie oczywiście poryczalam, pielęgniarkom też sie oczy zaszklily a tacie małego chłopca, który leżał tak jak Adaś 2 miesiące temu w spiacze, poleciały łzy. To jest straszne co przechodzi sie kiedy Twoje dziecko leży podpiete pod dziesiątki pikajacych maszyn i monitorów... Ta bezsilność i niemoc niszczy od środka

Kosz ze słodyczami zostawiliśmy też na kardiologii gdzie Adaś spędził ostatnie tygodnie. Ja jak to ja - kusilo mnie żeby do kilku losowo wybranych cukierków wstrzyknac środek na sranie za to co przeszliśmy z personelem medycznym no ale dobra- niech mają- odpuściłam

No i wróciliśmy do domu. Uświadomilam sobie jakie mieliśmy ogromne szczescie- Adaś wrócił do domu, co prawda z komplikacjami po drodze ale jednak. Inne dzieci zostały i Święta spędza w szpitalu. A my będziemy mogli usiąść we własnym domu w Wigilię, popatrzeć na migajace światełka choinkowe, utulic to nasze małe, wielkie Szczęście i polozyc sie spać we własnych łóżkach... Kurcze, mimo wszystko Szczesciara ze mnie...

A teraz uciekamy spać o ile Adaś pozwoli bo bardzo długi, nerwowy i intensywny dzień mielismy. Buzka

Super ze swieta w domku bardzo się ciesze

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ewusia i ode mnie mnie przyjmij najszczersze zyczonka

dla naszych 4. i 5. miesięczniaków!

Cynamonku ogromnie się cieszę wraz z Wami.. wszystko tak pięknie się zaczyna układać i żeby tak już zawsze było! Adaśku rośnij zdrowo!

Zabiłyście mnie z tym glutenem.. to ja się szykowałam z jego wprowadzaniem przed owocami i warzywkami (przy kp), a teraz nowe wytyczne mówią, że gluten zostawić na później i najpierw owoce i warzywa?? To ja już nie wiem co mam robić.....

elaine mąż to akurat mnie wkurzył.. Nie wytrzymał nawet 5 min. płaczu dziecka i przyniósł go do salonu, bo Mały nie chce spać, bo dla niego to on wyje na cyca, a mnie to NIC NIE OBCHODZI.. ku*wa! Wykrzyczałam mu, że 'mnie nic nie obchodzi? a kto był cały czas przy dziecku, kiedy ty dłubałeś sobie słonecznik, siedząc przed tv..ani razu nie poszedłeś do dziecka.. bezczelny jesteś'..nie wiem co mi odpowiedział i szczerze nic mnie to nie obchodzi.. Udało mi się uśpić Małego.. A ten w tym czasie ułożył się na kanapie i do spania. Ja dopiero się umyłam. Za☠☠☠. jest po prostu. Ja już po prostu wysiadam i chce mi się płakać.
On zachowuje się jak duże dziecko....mój tez tak robil przy Matim ale teraz jest inaczej nawet jak się na mnie focha to przez jakiś czas nie zwraca uwagi na niunie jeśli zawodzi i poplakuje czy marudzi ale jak widzi ze robie 100 rzeczy na raz to idzie po rozum do glowy i idzie do swojej księżniczki

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ostatnio już było dobrze między nami, a dzisiaj znowu się zaczęło..jak jakiś problem, męczące zachowanie dziecka czy coś, to zaraz wszystko wraca i wychodzi na to, że miedzy nami nadal niedobrze..

Ja również nic nie dawałam mimo skończonych 4 miesięcy.. Moja pediatra zaleciła już dawno by podać kaszkę mannę z tartym jabłuszkiem.. czyli jednak gluten i od razu jabłuszko.. Ogłupieć można.
Justysia ma 4,5 miesiąca i także jej jeszcze nic nie dawałam ale przyznaje się bez bicia ze czasem dam jej posmakować tego co jem lub pije bo swoim wzrokiem mnie zabija jek cos wcinam. Nie widze żeby cos jej się dzialo z tego powodu bo to znikome ilości. A zresztą przy Matim robiłam podobnie i nawet nie miałam pojęcia ze istnieje cos takiego jak ekspozycja na gluten

A co do wizażu i fb. Dla mnie i jedno i drugie trudne do ogarniecia z powodu napiętego grafiku dziennego ale zastanawia mnie to ze podobno tu watek umiera to skad az tyle stron dziś do nadrobienia
Wiekszosc z nas jest i tu i tu i nie widze żeby była jakas dziura z braku którejs z nas i teraz możemy się postawić w sytuacji niektórych dziewczyn które chciały do klubu dolaczyc jak wystawialysmy je na okres próbny żeby zobaczyć czy nie znikna za jakiś czas - pisanie dla nich musialobyc naprawdę ciężkie bo czasem sobie myslaly na pewno ze w klubie dużo się dzieje a one i tak nie zauważone i po co pisać
Wiec moim zdaniem nie ma co się wkurzac ze mamy także fb.

A i jeszcze napisze co u nas. Glupia mamusia znowu zarywa nocke
W srode bylam z Tysia na szczepieniu i plakala przy każdym wkluciu ale uspokajala się jak ja ubierałam i na poczekalni jak wyszłam to ja pokolysalam i zasnela. Moim zdaniem dzielna była
Mati za szkoły przynosi same 5. Wiem ze ida swieta i trzeba posprzatac generalnie i pogotować ale nie spinam się tak jak kiedyś - uda mi się to zrobić to będę maga szczesliwa a jak nie to ogarne po swietach. W gruncie rzeczy mam porządek bo codziennie robie podstawowe sprzątanie i tym sposobem nie widze jakiegoś nieporządku a gotuje i tak nocami wiec dwie nocki i dania będą gotowe
Bylam u siostry z dzieciakami i już mnie glowa bolała ze niunia znowu będzie marudna bo tylko u mamy najlepiej itp. i na początku na to się zanosilo ale ja nie dalam za wygrana uspilam ja zostawiłam z siostra Matim i Ania i pojechałam po druga siostrzenice do szkoły. Odebralam Karoline pochodzilysmy po sklepach i jak wrocilysmy to Tysia już nie spala i była rozanielona i potem juz do końca odwiedzin było super smiala się piszczala pokazywala swoja nowa umiejetnosc tzn przekręcanie się z plecków na brzusze co juz przez tydzień opanowane ma do perfekcji Mati jak uslyszal ze jedziemy to posłusznie się ubral bez skowytu ze jeszcze nie kocham te moje dzieci i dumna z nich jestem mimo wielu potkniec na drodze wychowania

I teraz niech ktoras powie czy takie eseje pisze na fb

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-12-13 o 01:05
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 00:58   #2682
jakierka
Zadomowienie

Witam sie przy I karmieniu

Cynamonowa, ciesze sie, ze zabieg sie udal. I rzeczywiscie, patrzac z perspektywy rodzin pozostajacych nadal w szlitalu jestescie wielkimi szczesciarzami. Jednak nalezy Wam sie, za wszystkie cierpienia i za dzielne zmaganie sie z cala ta sytuacja. Teraz cieszcie sie chwilami w domku i zapomnijcie o szpitalu

Kejt, sto lat!!!

Ewusia, super prezent na urodziny. Sklep pieknie sie prezentuje Oby biznes szedl gladko i owocnie

Perse, nie zazdroszcze diety bezmlecznej i lacze sie w bolu Poczytaj sobie strony z weganskimi przepisami, gdzie jest sporo dan bezmlecznych i bez jaj Mleko krowie mozesz zamienic roslinnym i przyzadzac te same potrawy co zawsze robilas na mleku

dla wszystkich wczorajszych juz solenizantow

En, super z ta przeprowadzka Zawsze na swoim jest trudniej, bo zyje sie za wlasny koszt i patrzy na kazda zlotowke, ale spokoj i poczucie bycia "u siebie" jest chyba bezcenne i warto sie dla tego pomeczyc

Dzoan, bacik dla TZ za brak empatii A Ty sie nie gniewaj tak bardzo i postaraj sie uspokoic

Co do fb - nie sadze aby dziewczyny udzielajace sie na fb postanowily uciec i schowac sie przed wizazem. Grupa na fb istnieje od dawna, po prostu od jakiegos czasu dolaczylo tam sporo dziewczyn. A ze wiekszosc z nas ma smartfony, to rzecz jasna ma wiele powiadomien z fb, co wciaga. Prawda jest taka, ze przy dziecku latwiej sie nadrabia krotkie wzmianki na fb, niz kolejne strony na wizazu. Nie oznacza to jednak, ze przenosimy sie na fb. Przynajmniej z mojego punktu widzenia przenosiny sa bez sensu. Wizaz to wizaz, fb jest czyms dodatkowym - odskocznia od watku mamusiowego, proba pogadania na kazdy inny temat bez udzialu osob "postronnych".
Udzial w grupie jest tajny, zadne wpisane przez nas informacje nie sa widoczne przez naszych znajomych. Konto mozna zalozyc fikcyjne i nie koniecznie trzeba nadrabiac kazdy wpis, wystarczy byc na biezaco i tyle. Przeciez nie kazda z nas nadrabia wszystko na wizazu, ale warto czytac i byc na biezaco, bo przeciez ciekawosc bieze co sie dzieje u kazdej z nas Takze dziewczyny zapraszam.

Oliath, tym bardziej, jezeli juz posiadasz konto na fb to co Ci szkodzi dolaczyc?

Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
Stary 2013-12-13, 02:03   #2683
misiaczka555
Wtajemniczenie

Pierwsze.
Maja próbuje usnąć bo matka nie mogła sie powstrzymać i wycałowała córeczkę swoją czego skutkiem były oczy jak 5 zł

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-13, 02:31   #2684
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Jakierka dziękuję!

Witam w te urocza noc w która to syn pierwszy chciał mi złożyć życzenia:banghead: nie pamiętam kiedy ostatnio karmilam w nocy. Mam efekt przemeblowania. Już się boję świat.

Stawiam soczki, karmi i sloiczki!!!)) dziś ćwierć wieku za mna
A Fi konczy 19 tyg i hucznie żegnamy skoka ;p

Filipiśko

Stary 2013-12-13, 02:37   #2685
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jakierka dziękuję!

Witam w te urocza noc w która to syn pierwszy chciał mi złożyć życzenia:banghead: nie pamiętam kiedy ostatnio karmilam w nocy. Mam efekt przemeblowania. Już się boję świat.

Stawiam soczki, karmi i sloiczki!!!)) dziś ćwierć wieku za mna
A Fi konczy 19 tyg i hucznie żegnamy skoka ;p
Wszystkiego najlepszego kejt,dla Ciebie I dla Fi

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 02:58   #2686
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziękuję

Filipiśko

Stary 2013-12-13, 03:30   #2687
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

dubel

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-12-13 o 05:36
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 03:34   #2688
Konto usunięte

Kejt wszystkiego naj!

Jakierka my się dziś smialismy z Tzem, ze będę miała dietę weganska z mięsem Już sie z tym pogodziłam, wszystkiego trzeba w życiu spróbować A z tych mleczek to ja sie boję, bo nigdy tego nie jadlam i nie wiem, jak na to zareagujemy...

Drugie. Coś mnie brzuch pobolewa, pewnie @ sie czai.

Dziewczyny, ale nie tlumaczcie sie z tym fb, każdy robi to, na co ma ochotę i pisze tam, gdzie mu wygodniej. Jeśli na fb - ok, tylko to takie dziwne, ze dosłownie z dnia na dzień wątek tak opustoszal i nagle okazało sie, ze fb jest w tylu sprawach lepszy, łatwiej nadrobić, nie ma podczytujacych... Cały okrągły rok było ok, teraz nie jest Stąd może zdziwienie niektórych z nas. Albo może ja sie po prostu za bardzo emocjonuje.

No nic, odkładam dzidzia i lecę spać...

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 04:39   #2689
lachryma
Zakorzenienie

Kejt, naj naj dla Ciebie zdrówka przede wszystkim i radości w każdym dniu

Stary 2013-12-13, 06:33   #2690
Konto usunięte

U nas pobudka o 6, teraz usnal... Wszystko nam sie poprzestawialo, muszę to przeanalizować.

Stary 2013-12-13, 06:51   #2691
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Oj, Dotka, Dotka, nie ma cię na wizażu już od dawna. Wpadasz bardzo rzadko, a grupa na FB działa w takiej formie nawet nie dwa tygodnie. Mniej nas od 10 dni zaledwie, a ciebie i tak już od miesiąca prawie nie ma, więc nie zniknęłaś z powodu FB. A FB nie taki straszny. Można mieć też fikcyjne konto. Czemu nie chcesz takiego?
Ale ja nienapisalam ze zniknelam z powodu fb.tylko ze rzadziej nadrabiam bo i tak niebardzojest co..kiedys po pare stron bylo a teraz wchodze rano wchodze wieczor i jdst to samo co dano plus 2ppsty .i mapewno bede sie udzielac tu rzadko bo rzadko ale jednak.przynajmniej poczytam co u niektorych..a nie chce miec zadnego konta na fejsie moze mi sie kiedys odmieni ale narazie nie,mam swoje powodu i juz zreszta robcie i piszcir gdzie chcecie poprosru troche to przykre tak jak Oliath pisala ze kiedys wizaz byl glownym a fb dodatkiem a nie na odwrot.
zreszta tak jak napisalam niewazne z mojej strony to tyle na ten temat.

cynamonku nawet niewiesz jak sie ciesze..

(aa jeszcze jedno,argument ze wiekszosc korzysta ze smartfonow i dlatego fejs do mnie nie przemawia bo moj laptop i tablet leza a mi najwygodniej jest na tel podczytywac fakt robie byki nieraz bo szybko pisze czy cos ale jednak da sie)

moje dziecko nauczylo sie krzyczec..i jeszcze ma zaciesz z tego atraszny eh.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:15   #2692
Oliath
Zakorzenienie

Zanim zapomnę, co komu :

ENLEVEE tak się cieszę z sytuacji z mieszkankiem - a że zlobek na dole to OGROMNE szczescie, nie raz i nie sto docenisz nie ma to jak smigac o szostej rano w zawieji snieznej do zlobka odleglego pol godziny marszu, do ktorego nie ma dojazdu mpk nie mowiac o smiganiu PO dziecko z jezykiem na plecach i dusza na ramieniu, bo konczymy prace o 17, a zlobek zamykają o 16.30

CYNAMONKA, skwiczalam sie z cukierkow ostrzykanych na sranie zrobilas mi dzien, kochana!

EWUSIA, sklepik mega elegancki, schludny i przytulny

MISIACZKA, fakt faktem nie chce wracac do korpo, moja firma odkad poszlam na L4 w lutym rozrosla sie ponad dwukrotnie, zmienila siedzibę na jeden z nowo wzniesionych we Wro biurowcow i w ogole wiecej zmian nastapilo niz kiedykolwiek wczesniej. Wiec startowalabym w sumie jak do nowej pracy i osoby, ktore mi podlegają i przy mnie uczyly sie od zera, teraz uczylyby mnie... Ja tam bylam od poczatku istnienia oddzialu w Pl, od pierwszego pracownika... ktorym sama jestem nota bene . Nie, nie chcę tak. Kiedy jeszcze mialam czas na bloga, napisalam tam swoje refleksje w temacie. Najogolniej - mam 36 lat (za miesiac ) i nie mam juz czasu na marnowanie zycia 10 h na dobę w korpo, i nie mam ochoty stracic pierwszego ząbka, kroczku, słowa Lilo tylko dlatego, ze akurat bylam w pracy

Lilo tez uwielbia swoja kolderke - kiedy dostala ją po raz perwszy, wszystkie zabawki przegraly konkurencje ze wzorkami i koronkami na poszewce i do dzis kolderka=ciepelko=noc=hit wszechczasow

NENI, a wez idz sobie, co to ma byc za spanie od 18 do 7 rano, kpina jakas

JAKIERKA, no nie wiem... dawaj tego fejsa, ja w ogole ciemna jestem jak tabaka w rogu, mam podac Ci dane swojego konta, czy tylko musze miec nazwe grupy i poszukac czy co?

PERSE, az mnie rozrzewnilas wspomnieniami o dziadach i innych dolegliwosciach

LASKI, GDZIE MOZNA KUPIS WISNIE DRYLOWANE W ALKOHOLU /SPIRYTUSIE ALBO LIKIERZE/ DO TORTU WĘGIERSKIEGO???

... bo moje dziecko najstarsze ma urodzinki jutro i zyczenie tortowe w zwiazku z tym
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:24   #2693
dzoan
Zakorzenienie

Co za noc Całą czuwałam i pilnowałam, by Mały leżał na boczku..do tego co napad kaszlu oklepywałam plecki, masowałam.. Podkładałam kołderkę by nie mógł się obrócić na plecki, bo zaraz kaszel, smarki zapychały nosek i płacz Od 6 po niedokładnym odciągnięciu glutków (tak się szarpał) próbowałam go jeszcze uśpić..był zmęczony, ale męczył się za bardzo z noskiem i kaszelkiem.
Martwi mnie ten kaszel

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:56   #2694
jakierka
Zadomowienie

Oliath, zapros Domcie na fb, ona Cie doda do grupy. Zaraz na pw napisze Ci jej imie i nazwisko

Edek wytrzymal 7h bez mleczka
No i niestety dla moich piersi jest zla wiadomosc, mm zaczyna polepszac cere (od dwoch dni podaje tylko pepti), co mnie niezmiernie cieszy. Szkoda tylko, ze cierpi na tym nasza z Edkiem intymnosc, bo pomimo bliskosci to nie jest to samo co przy kp :/ No ale Edka zdrowie jest wazniejsze.

Milego dnia wszystkim

Stary 2013-12-13, 08:04   #2695
enlevee
Zakorzenienie

Hej, noc masakra!!!!!

Spałam może łącznie, zaliczając do kupy z 1,5h.. Ja nie wiem juz o co kaman. Codziennie jest taka katorga poczynając od 1 w nocy i juz tak od 1,5msc
Dzisiaj mam notariusza do załatwienia jeszcze i pare innych spraw no i zaczynam wszystko pakować, jak ja tego nienawidzę.. Znowu minie trochę czasu zanim pomyśle o mieszkaniu "mój dom" i będę musiała sie nauczyć co gdzie jest

oliathoj chyba bardzo docenie ten zlobek, to fakt, zwłaszcza, ze jest do 18 i mama moja tez bedzie mogła odbierać małego ja wiśnie drylowane kupowałam w almie ale myśle ze w większych supermarketach ogólnie bedą

kejt czego tylko sobie wymarzysz! Sto lat piękny prezent od Męża dostałaś

dzoan współczucia z powodu nocki, oby kaszel przeszedł Olusiowi !!! Dużo zdrowka!

katherine dla dzielnej Justysi i dla Matiego za same 5!!!

A gdzie jest moja skylie?

dotka nie oburzaj sie tak na tego Facebooka dobrze wiesz,z e przy dziecku mało czasu jest na nadrabianie bo tez rzadko Ci sie to udaje..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:08   #2696
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Jesteśmy
Udalo sie załapać na wcześniejszą godzinę i po 11 Adaś był juz po wyjęciu linii.
Chyba najmniej skomplikowana wizyta na sali operacyjnej a dla mnie najbardziej stresujaca.
Adaś tak strasznie płakał juz po Nakarmilam go jeszcze na sali pooperacyjnej ale zwymiotowal wszystko bo mu wstrzykneli do buzi leki przeciwbólowe. Kiepsko. Myślałam, że zacznę płakać z Młodym...
Ale później jakoś udalo mu sie zasnąć i nakarmilam go na spiocha, a kiedy wstał to było juz lepiej.
Potem poszliśmy na Intensywną Terapię z koszem słodyczy podziękować za opiekę nad Młodym. Ja sie oczywiście poryczalam, pielęgniarkom też sie oczy zaszklily a tacie małego chłopca, który leżał tak jak Adaś 2 miesiące temu w spiacze, poleciały łzy. To jest straszne co przechodzi sie kiedy Twoje dziecko leży podpiete pod dziesiątki pikajacych maszyn i monitorów... Ta bezsilność i niemoc niszczy od środka

Kosz ze słodyczami zostawiliśmy też na kardiologii gdzie Adaś spędził ostatnie tygodnie. Ja jak to ja - kusilo mnie żeby do kilku losowo wybranych cukierków wstrzyknac środek na sranie za to co przeszliśmy z personelem medycznym no ale dobra- niech mają- odpuściłam

Nooo szczesciara z Ciebie.
Cudowne wiesci... Szkoda tylko znow Twoich nerwow...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No właśnie chciałam samą dynię, ale nie mogłam znaleźć.
Ponoć dynia-ziemniak to delikatny zestaw
Jabłuszka się trochę boję, bo dziewczyny pisały o bólach brzuszka

Mój ulewał jak zaczęłam sobie pozwalać z czekoladą.
Ja upieklam dynie w piekarniku i dalam rozgnieciona widelcem z dodatkiem oliwy.
No wlasnie nie pochwalilam sie: wczoraj moj synek jadl pierwszy posilek !!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zanim zapomnę, co komu :

ENLEVEE tak się cieszę z sytuacji z mieszkankiem - a że zlobek na dole to OGROMNE szczescie, nie raz i nie sto docenisz nie ma to jak smigac o szostej rano w zawieji snieznej do zlobka odleglego pol godziny marszu, do ktorego nie ma dojazdu mpk nie mowiac o smiganiu PO dziecko z jezykiem na plecach i dusza na ramieniu, bo konczymy prace o 17, a zlobek zamykają o 16.30

CYNAMONKA, skwiczalam sie z cukierkow ostrzykanych na sranie zrobilas mi dzien, kochana!

EWUSIA, sklepik mega elegancki, schludny i przytulny

MISIACZKA, fakt faktem nie chce wracac do korpo, moja firma odkad poszlam na L4 w lutym rozrosla sie ponad dwukrotnie, zmienila siedzibę na jeden z nowo wzniesionych we Wro biurowcow i w ogole wiecej zmian nastapilo niz kiedykolwiek wczesniej. Wiec startowalabym w sumie jak do nowej pracy i osoby, ktore mi podlegają i przy mnie uczyly sie od zera, teraz uczylyby mnie... Ja tam bylam od poczatku istnienia oddzialu w Pl, od pierwszego pracownika... ktorym sama jestem nota bene . Nie, nie chcę tak. Kiedy jeszcze mialam czas na bloga, napisalam tam swoje refleksje w temacie. Najogolniej - mam 36 lat (za miesiac ) i nie mam juz czasu na marnowanie zycia 10 h na dobę w korpo, i nie mam ochoty stracic pierwszego ząbka, kroczku, słowa Lilo tylko dlatego, ze akurat bylam w pracy

Lilo tez uwielbia swoja kolderke - kiedy dostala ją po raz perwszy, wszystkie zabawki przegraly konkurencje ze wzorkami i koronkami na poszewce i do dzis kolderka=ciepelko=noc=hit wszechczasow

NENI, a wez idz sobie, co to ma byc za spanie od 18 do 7 rano, kpina jakas

JAKIERKA, no nie wiem... dawaj tego fejsa, ja w ogole ciemna jestem jak tabaka w rogu, mam podac Ci dane swojego konta, czy tylko musze miec nazwe grupy i poszukac czy co?

PERSE, az mnie rozrzewnilas wspomnieniami o dziadach i innych dolegliwosciach

LASKI, GDZIE MOZNA KUPIS WISNIE DRYLOWANE W ALKOHOLU /SPIRYTUSIE ALBO LIKIERZE/ DO TORTU WĘGIERSKIEGO???

... bo moje dziecko najstarsze ma urodzinki jutro i zyczenie tortowe w zwiazku z tym
Lidl, pip, real, tesco... W sloiczkach takie gotowe powinny byc

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Oliath, zapros Domcie na fb, ona Cie doda do grupy. Zaraz na pw napisze Ci jej imie i nazwisko

Edek wytrzymal 7h bez mleczka
No i niestety dla moich piersi jest zla wiadomosc, mm zaczyna polepszac cere (od dwoch dni podaje tylko pepti), co mnie niezmiernie cieszy. Szkoda tylko, ze cierpi na tym nasza z Edkiem intymnosc, bo pomimo bliskosci to nie jest to samo co przy kp :/ No ale Edka zdrowie jest wazniejsze.

Milego dnia wszystkim

Ale super, zazdroszcze przespanych nocek
Widzisz, zawsze cos za cos

Ale dzisiaj fajnie na dworze, lekki mrozik na zewnatrz - 3, sloneczko swieci, dziecko moje spi sobie smacznie w wozku na tarasie, lubie taka pogode

Zaczynam przystrajac domek na swieta, a w weekend planujemy z ignackiem robic kartki swiateczne, od lat, chyba w sumie od zawsze wysylamy kartki wlasnej roboty jak jeszcze ignacka nie bylo to robilam zawsze sama
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:08   #2697
mela1234
Zakorzenienie

Dziewczyny, nic mi się nie chce. Ani czytać, ani pisać. Na fb piszę częściej bo mam go w tel non stop włączonego.
Katar mi nie odpuszcza i boli głowa od tego. Mam dość.
Małgoś dziś w nocy miała kaszel, ale poszła do szkoły bo dziś ubierają choinkę więc jest wydarzenie. Ale jak mam rano wyjść na przystanek, w to zimno to mnie trzęsie. Potem dogrzać się nie mogę!
Idę do łóżka bo Alicja przysypia sama w łóżeczku więc i ja się kimnę. Mąż zapowiedział idąc do pracy, że wróci tylko na obiad i spowrotem do pracy i wróci jutro rano. Na mój sprzeciw oburzył się. No ale kurcze przecież to jest praca za kółkiem, trzeba być wypoczętym!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:17   #2698
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa
pewnie, że masz szczęście i szczęściara z Ciebie!
mimo wszystko)
pamiętaj o tym! zawsze

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

jakierka
bliskości z synkiem nie stracisz poprzez dawania mm) no co Ty!
dla niego zawsze będziesz najbliższą i najważniejszą osobą na świecie)
no a jak już będzie zdrowy, nie będzie go swędzieć to będzie szczęśliwszy co nie???
możesz go 3 razy częściej tulić i całować i pieścić nadrobisz tak tą bliskość!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:17   #2699
Konto usunięte

A więc u nas było tak:
położyłam gościa o 20.30 spać. Pobudki były chyba z 5 razy, lulanie, no i usypiał. Ewidentnie chciało mu się spać, ale nie umiał. Wstał o 24, dałam mu mleko i spał do 4. Już nawet nie pamiętam, kiedy go wzięłam do siebie. Mleko. O 6 się obudził, dał mi plaskacza :P No dobra, ale co ja mam zrobić z dzieckiem o 6? Jestem nieprzytomna, nie będę się z nim bawić, bo to jeszcze ciemna noc. Odciągnęłam mleko, po 7 jak już widziałam klejące się oczy dałam mu i spać o 7.30. Wstał o 8.30 i od tamtego czasu jęczy, a ja mam delirkę nad dzbankiem z kawą. Wiem, że Wy macie/miewacie gorzej, ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego szatkowanego snu. Artek bardzo ładnie już sypiał, zwłaszcza mnie martwi to zasypianie, bo od paru dni już tak jest. Tzn. zawsze było tak, że po pół godzinie lub godzinie od położenia spać Artek się budził i trzeba go było douspać (Boże, moi wykładowcy z filo właśnie podpalają dla mnie stos), ale potem już spał, nawet do 1-2, a tu pobudki dosłownie co chwilę. Dobrze, że TŻ go lulał, bo ja oczywiście siedziałam nad laktatorem, a poza tym nie powiem, po całym dniu jestem już padnięta i nie mam na to sił. Tym bardziej, że Artek coraz mniej śpi i ciągle musimy być razem. A jak go próbuję położyć spać w ciągu dnia, to nie umiem trafić na porę, więc jest albo: MEGA RYK, bo nie chce spać albo: MEGA RYK bo jest już tak zmęczony. Tak czy siak czekam na opiekę społeczną nasłaną przez życzliwych.
O co chodzi? Czy to jakiś skok czy co?... No wiem, że noworodkiem Artek już nie będzie i spać po każdym piciu też nie, ale czemu ma taki niespokojny sen? W zasadzie jedyny dłuższy sen to był ten od 00.30 do 4. W ciągu całej doby, bo tak to krótkie drzemki...
No to się rozpisałam, ale tak jak napisałam - muszę to przeanalizować, a tak mi łatwiej.
Stary 2013-12-13, 08:18   #2700
Anulka_p
Zakorzenienie

Masę roboty mam! Ciasto muszę upiec, babeczki. Posprzątać. Gości jutro mamy. Mama ma urodziny. Mamy dziś wizytę w banku i a Plusie, bo telefon mi się zrąbał. Zakupy świąteczne w Pepco musimy zrobić. Aaaaa, nie wiem jak się wyrobię. Od śniadania może zacznę.
No i od życzeń oczywiście:
Kasiu kochana wszystkiego najlepszego. Zdrowia dla ciebie i twoich chłopaków. Spełnienia w pracy, przy pisaniu bloga i opiece nad Fi. Miłości i wyłącznie szczerych i prawdziwych przyjaciół wokół.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości