|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do robienia kupy to obczaiłam pomysł na jakimś forum - zamiast czopka -gazik zmoczony b. ciepłą wodą, ale nie parzącą. Jak nie parzy Cię w policzek to jest ok. Przykładasz do pupy i podobno ma rozluźniać zwieracze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dziewczyny! Przepraszam, że dziś też mnie mało, ale mam kocioł. Rano ogarnianie narożnika, musiałam sprać wszystkie bełty Fiśka ![]() ![]() ![]() A później przyszli znajomi, bo mieli pomagać z wniesieniem nowej sofy, bałagan w pokoju, bo przemeblowanie i dopiero teraz siadłam. Już ledwo na oczy patrzę, ale melduję ![]() Z Fisiem lepiej, na rączkach już ładniejsza skóra. Dobranoc! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Ja też mykam
Dobranocka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2673 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku-co za cudne wiesci
![]() Neni-ja widzialam sama dynie w Rossmanie tylko miala w skladzie cos tam ryzowego wiec nie kupilam Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2674 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136942]Dziewczyny, dzięki za słowa współczucia
![]() Ale jak powszechnie wiadomo, co nas nie zabije (a już zwłaszcza kobiet)..... Byłam już na diecie bezsolnej z powodu nadciśnienia, bezcukrowej z powodu cukrzycy, to mogę być i bez nabiału. Jeśli można otrzymać jeszcze jakiś cios, to nadstawiam policzek ![]() A tak poważnie to w takich chwilach myślę o Cynamonkach i... co tam dieta... Jak ja się cieszę, że u Was już dobrze ![]() Perse OMG zapomniałam już o tych dietach w ciąży. Ty to miałaś przeboje, twarda babka jesteś. Ale czego sie nie zrobi dla takiego małego Skarba, Swoją drogą robiłam dziś porządki i znalazłam etui i kminie czyje to okulary. Otwieram a tam pen do insuliny który miałam zwrócić po porodzie ![]() Pognalam torpedą na pocztę wysłać, mam nadzieje że nie dostanę od nich prezentu w postaci faktury do zapłacenia ![]() Ależ ja jestem ciumok, o glukometrze pamiętałam...
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Podczytalam troszke zaleglosci. Dziewczyny mnie tu mniej bo mam nawal pracy, no i Antos duzo uwagi potrzebuje. Poza tym mimo usmiechu na twarzy smutno mi bo suni nie ma. Na FB bede pewnie od Swiat dopiero jak juz bede miec wiecej wolnego. Teraz to nawetnie mam kiedy umyc glowy. Dobrze ze zimno to czapke zakladam ![]() Tez mi przykro ze nasz watek cichnie ale taka kolej rzeczy. Mysle jednak ze bedziemy tu nadal istniec. Antos ma teraz faze na budzenie sie w nocy z placzem. Nie wiem czemu? A poza tym od wczoraj uwielbia soczyscie pluć ![]() Teraz spi juz 4h w wozku. Nie budzilam Go na kapiel. Wyspi sie i pewnie nocke mam z glowy. Ide spac. Jutro znow pracowity dzien. I pamietajcie ja nie znikam stad bo malo tu nas. Mnie nie ma bo mam prace teraz. Musze wszystko ze soba pogodzic. Buziaki dla Was! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Czarownico chyba nie napisałam ci jeszcze jak mi przykro z powodu suni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Lachryma-twoja skorka od chleba pobila wszystko dot.ekspozycji na gluten
![]() Czarowniczko- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Tz mnie zdraznil na sam koniec dnia :/zdemotywowal mnie do wszystkiego Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwałę się że byłam na zakupach w Lidlu i mam książę kucharską Pascala i Okrasy ![]() ![]() I upolowałam przecenione bluzeczki na długi rękaw, kolorowe z fajnymi nadrukami za uwaga 2,50 sztuka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonku super wiadomości ostatnio nadajesz, a ja ... rycze jak zwykle ![]() mogę nadal zwalać na hormony bo kp ![]() Śpię na siedząco ... dobranoc żabcie (dzis pożegnanie Rockyyy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Wtajemniczenie
|
Idzia dobranoc
![]() A wiecie że moje maleństwo śpi od dziś pod kołderką ![]() Myślałam że może dopiero za rok ją wyciągniemy, ale Majunia jak śpi pod nasza kołdrą to taka cieplutka rumiana wstaje. A jak śpi u siebie w łóżeczku w śpiworku i pod kocykiem to rączki jak lody. Wiem że to nie znaczy że jej zimno bo karczek ciepły ale Misiolina chyba zadowolona pod tą kolderką ![]()
![]() |
#2681 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wizażu i fb. Dla mnie i jedno i drugie trudne do ogarniecia z powodu napiętego grafiku dziennego ![]() ![]() Wiekszosc z nas jest i tu i tu i nie widze żeby była jakas dziura z braku którejs z nas ![]() ![]() Wiec moim zdaniem nie ma co się wkurzac ze mamy także fb. A i jeszcze napisze co u nas. Glupia mamusia znowu zarywa nocke ![]() W srode bylam z Tysia na szczepieniu i plakala przy każdym wkluciu ale uspokajala się jak ja ubierałam i na poczekalni jak wyszłam to ja pokolysalam i zasnela. Moim zdaniem dzielna była ![]() Mati za szkoły przynosi same 5. Wiem ze ida swieta i trzeba posprzatac generalnie i pogotować ale nie spinam się tak jak kiedyś - uda mi się to zrobić to będę maga szczesliwa a jak nie to ogarne po swietach. W gruncie rzeczy mam porządek bo codziennie robie podstawowe sprzątanie i tym sposobem nie widze jakiegoś nieporządku ![]() ![]() Bylam u siostry z dzieciakami i już mnie glowa bolała ze niunia znowu będzie marudna bo tylko u mamy najlepiej itp. i na początku na to się zanosilo ale ja nie dalam za wygrana uspilam ja zostawiłam z siostra Matim i Ania i pojechałam po druga siostrzenice do szkoły. Odebralam Karoline pochodzilysmy po sklepach i jak wrocilysmy to Tysia już nie spala i była rozanielona ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz niech ktoras powie czy takie eseje pisze na fb ![]() ![]() ![]()
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-12-13 o 01:05 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Witam sie przy I karmieniu
![]() Cynamonowa, ciesze sie, ze zabieg sie udal. I rzeczywiscie, patrzac z perspektywy rodzin pozostajacych nadal w szlitalu jestescie wielkimi szczesciarzami. Jednak nalezy Wam sie, za wszystkie cierpienia i za dzielne zmaganie sie z cala ta sytuacja. Teraz cieszcie sie chwilami w domku i zapomnijcie o szpitalu ![]() Kejt, sto lat!!! ![]() ![]() ![]() Ewusia, super prezent na urodziny. Sklep pieknie sie prezentuje ![]() ![]() Perse, nie zazdroszcze diety bezmlecznej i lacze sie w bolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En, super z ta przeprowadzka ![]() ![]() Dzoan, bacik dla TZ za brak empatii ![]() ![]() Co do fb - nie sadze aby dziewczyny udzielajace sie na fb postanowily uciec i schowac sie przed wizazem. Grupa na fb istnieje od dawna, po prostu od jakiegos czasu dolaczylo tam sporo dziewczyn. A ze wiekszosc z nas ma smartfony, to rzecz jasna ma wiele powiadomien z fb, co wciaga. Prawda jest taka, ze przy dziecku latwiej sie nadrabia krotkie wzmianki na fb, niz kolejne strony na wizazu. Nie oznacza to jednak, ze przenosimy sie na fb. Przynajmniej z mojego punktu widzenia przenosiny sa bez sensu. Wizaz to wizaz, fb jest czyms dodatkowym - odskocznia od watku mamusiowego, proba pogadania na kazdy inny temat bez udzialu osob "postronnych". Udzial w grupie jest tajny, zadne wpisane przez nas informacje nie sa widoczne przez naszych znajomych. Konto mozna zalozyc fikcyjne i nie koniecznie trzeba nadrabiac kazdy wpis, wystarczy byc na biezaco i tyle. Przeciez nie kazda z nas nadrabia wszystko na wizazu, ale warto czytac i byc na biezaco, bo przeciez ciekawosc bieze co sie dzieje u kazdej z nas ![]() Oliath, tym bardziej, jezeli juz posiadasz konto na fb to co Ci szkodzi dolaczyc? ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
#2683 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze.
Maja próbuje usnąć bo matka nie mogła sie powstrzymać i wycałowała córeczkę swoją czego skutkiem były oczy jak 5 zł ![]()
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Jakierka dziękuję!
![]() Witam w te urocza noc w która to syn pierwszy chciał mi złożyć życzenia:banghead: nie pamiętam kiedy ostatnio karmilam w nocy. Mam efekt przemeblowania. Już się boję świat. Stawiam soczki, karmi i sloiczki!!! ![]() ![]() A Fi konczy 19 tyg i hucznie żegnamy skoka ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Konto usunięte
|
dubel
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-13 o 05:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Konto usunięte
|
Kejt wszystkiego naj!
Jakierka my się dziś smialismy z Tzem, ze będę miała dietę weganska z mięsem ![]() ![]() Drugie. Coś mnie brzuch pobolewa, pewnie @ sie czai. Dziewczyny, ale nie tlumaczcie sie z tym fb, każdy robi to, na co ma ochotę i pisze tam, gdzie mu wygodniej. Jeśli na fb - ok, tylko to takie dziwne, ze dosłownie z dnia na dzień wątek tak opustoszal i nagle okazało sie, ze fb jest w tylu sprawach lepszy, łatwiej nadrobić, nie ma podczytujacych... Cały okrągły rok było ok, teraz nie jest ![]() No nic, odkładam dzidzia i lecę spać... Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Kejt, naj naj dla Ciebie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2690 |
Konto usunięte
|
U nas pobudka o 6, teraz usnal... Wszystko nam sie poprzestawialo, muszę to przeanalizować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta tak jak napisalam niewazne z mojej strony to tyle na ten temat. cynamonku nawet niewiesz jak sie ciesze.. ![]() (aa jeszcze jedno,argument ze wiekszosc korzysta ze smartfonow i dlatego fejs do mnie nie przemawia bo moj laptop i tablet leza a mi najwygodniej jest na tel podczytywac fakt robie byki nieraz bo szybko pisze czy cos ale jednak da sie) moje dziecko nauczylo sie krzyczec..i jeszcze ma zaciesz z tego atraszny eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Zanim zapomnę, co komu
![]() ENLEVEE tak się cieszę z sytuacji z mieszkankiem - a że zlobek na dole to OGROMNE szczescie, nie raz i nie sto docenisz ![]() ![]() ![]() CYNAMONKA, skwiczalam sie z cukierkow ostrzykanych na sranie ![]() EWUSIA, sklepik mega elegancki, schludny i przytulny ![]() MISIACZKA, fakt faktem nie chce wracac do korpo, moja firma odkad poszlam na L4 w lutym rozrosla sie ponad dwukrotnie, zmienila siedzibę na jeden z nowo wzniesionych we Wro biurowcow i w ogole wiecej zmian nastapilo niz kiedykolwiek wczesniej. Wiec startowalabym w sumie jak do nowej pracy i osoby, ktore mi podlegają i przy mnie uczyly sie od zera, teraz uczylyby mnie... Ja tam bylam od poczatku istnienia oddzialu w Pl, od pierwszego pracownika... ktorym sama jestem nota bene ![]() ![]() ![]() Lilo tez uwielbia swoja kolderke - kiedy dostala ją po raz perwszy, wszystkie zabawki przegraly konkurencje ze wzorkami i koronkami na poszewce ![]() ![]() NENI, a wez idz sobie, co to ma byc za spanie od 18 do 7 rano, kpina jakas ![]() ![]() JAKIERKA, no nie wiem... dawaj tego fejsa, ja w ogole ciemna jestem jak tabaka w rogu, mam podac Ci dane swojego konta, czy tylko musze miec nazwe grupy i poszukac czy co? ![]() PERSE, az mnie rozrzewnilas wspomnieniami o dziadach i innych dolegliwosciach ![]() ![]() LASKI, GDZIE MOZNA KUPIS WISNIE DRYLOWANE W ALKOHOLU /SPIRYTUSIE ALBO LIKIERZE/ DO TORTU WĘGIERSKIEGO??? ... bo moje dziecko najstarsze ma urodzinki jutro i zyczenie tortowe w zwiazku z tym ![]()
#2693 |
Zakorzenienie
|
Co za noc
![]() ![]() Martwi mnie ten kaszel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Oliath, zapros Domcie na fb, ona Cie doda do grupy. Zaraz na pw napisze Ci jej imie i nazwisko
![]() Edek wytrzymal 7h bez mleczka ![]() No i niestety dla moich piersi jest zla wiadomosc, mm zaczyna polepszac cere (od dwoch dni podaje tylko pepti), co mnie niezmiernie cieszy. Szkoda tylko, ze cierpi na tym nasza z Edkiem intymnosc, bo pomimo bliskosci to nie jest to samo co przy kp :/ No ale Edka zdrowie jest wazniejsze. Milego dnia wszystkim ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
#2695 |
Zakorzenienie
|
Hej, noc masakra!!!!!
Spałam może łącznie, zaliczając do kupy z 1,5h.. Ja nie wiem juz o co kaman. Codziennie jest taka katorga poczynając od 1 w nocy ![]() ![]() Dzisiaj mam notariusza do załatwienia jeszcze i pare innych spraw no i zaczynam wszystko pakować, jak ja tego nienawidzę.. Znowu minie trochę czasu zanim pomyśle o mieszkaniu "mój dom" i będę musiała sie nauczyć co gdzie jest ![]() oliathoj chyba bardzo docenie ten zlobek, to fakt, zwłaszcza, ze jest do 18 i mama moja tez bedzie mogła odbierać małego ![]() ![]() kejt czego tylko sobie wymarzysz! Sto lat ![]() ![]() dzoan współczucia z powodu nocki, oby kaszel przeszedł Olusiowi !!! Dużo zdrowka! katherine ![]() ![]() A gdzie jest moja skylie? dotka nie oburzaj sie tak na tego Facebooka ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nooo szczesciara z Ciebie. ![]() Cudowne wiesci... Szkoda tylko znow Twoich nerwow... Cytat:
No wlasnie nie pochwalilam sie: wczoraj moj synek jadl pierwszy posilek !!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzisz, zawsze cos za cos ![]() Ale dzisiaj fajnie na dworze, lekki mrozik na zewnatrz - 3, sloneczko swieci, dziecko moje spi sobie smacznie w wozku na tarasie, lubie taka pogode ![]() Zaczynam przystrajac domek na swieta, a w weekend planujemy z ignackiem robic kartki swiateczne, od lat, chyba w sumie od zawsze wysylamy kartki wlasnej roboty ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nic mi się nie chce. Ani czytać, ani pisać. Na fb piszę częściej bo mam go w tel non stop włączonego.
Katar mi nie odpuszcza i boli głowa od tego. Mam dość. Małgoś dziś w nocy miała kaszel, ale poszła do szkoły bo dziś ubierają choinkę więc jest wydarzenie. Ale jak mam rano wyjść na przystanek, w to zimno to mnie trzęsie. Potem dogrzać się nie mogę! Idę do łóżka bo Alicja przysypia sama w łóżeczku więc i ja się kimnę. Mąż zapowiedział idąc do pracy, że wróci tylko na obiad i spowrotem do pracy i wróci jutro rano. Na mój sprzeciw oburzył się. No ale kurcze przecież to jest praca za kółkiem, trzeba być wypoczętym!
#2698 |
Zakorzenienie
|
cynamonowa
pewnie, że masz szczęście i szczęściara z Ciebie! mimo wszystko ![]() pamiętaj o tym! zawsze ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- jakierka bliskości z synkiem nie stracisz poprzez dawania mm ![]() dla niego zawsze będziesz najbliższą i najważniejszą osobą na świecie ![]() no a jak już będzie zdrowy, nie będzie go swędzieć to będzie szczęśliwszy co nie??? możesz go 3 razy częściej tulić i całować i pieścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Konto usunięte
|
A więc u nas było tak:
położyłam gościa o 20.30 spać. Pobudki były chyba z 5 razy, lulanie, no i usypiał. Ewidentnie chciało mu się spać, ale nie umiał. Wstał o 24, dałam mu mleko i spał do 4. Już nawet nie pamiętam, kiedy go wzięłam do siebie. Mleko. O 6 się obudził, dał mi plaskacza :P No dobra, ale co ja mam zrobić z dzieckiem o 6? Jestem nieprzytomna, nie będę się z nim bawić, bo to jeszcze ciemna noc. Odciągnęłam mleko, po 7 jak już widziałam klejące się oczy dałam mu i spać o 7.30. Wstał o 8.30 i od tamtego czasu jęczy, a ja mam delirkę nad dzbankiem z kawą. Wiem, że Wy macie/miewacie gorzej, ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego szatkowanego snu. Artek bardzo ładnie już sypiał, zwłaszcza mnie martwi to zasypianie, bo od paru dni już tak jest. Tzn. zawsze było tak, że po pół godzinie lub godzinie od położenia spać Artek się budził i trzeba go było douspać (Boże, moi wykładowcy z filo właśnie podpalają dla mnie stos), ale potem już spał, nawet do 1-2, a tu pobudki dosłownie co chwilę. Dobrze, że TŻ go lulał, bo ja oczywiście siedziałam nad laktatorem, a poza tym nie powiem, po całym dniu jestem już padnięta i nie mam na to sił. Tym bardziej, że Artek coraz mniej śpi i ciągle musimy być razem. A jak go próbuję położyć spać w ciągu dnia, to nie umiem trafić na porę, więc jest albo: MEGA RYK, bo nie chce spać albo: MEGA RYK bo jest już tak zmęczony. Tak czy siak czekam na opiekę społeczną nasłaną przez życzliwych. O co chodzi? Czy to jakiś skok czy co?... No wiem, że noworodkiem Artek już nie będzie i spać po każdym piciu też nie, ale czemu ma taki niespokojny sen? W zasadzie jedyny dłuższy sen to był ten od 00.30 do 4. W ciągu całej doby, bo tak to krótkie drzemki... No to się rozpisałam, ale tak jak napisałam - muszę to przeanalizować, a tak mi łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Masę roboty mam! Ciasto muszę upiec, babeczki. Posprzątać. Gości jutro mamy. Mama ma urodziny. Mamy dziś wizytę w banku i a Plusie, bo telefon mi się zrąbał. Zakupy świąteczne w Pepco musimy zrobić. Aaaaa, nie wiem jak się wyrobię. Od śniadania może zacznę.
No i od życzeń oczywiście: Kasiu kochana wszystkiego najlepszego. Zdrowia dla ciebie i twoich chłopaków. Spełnienia w pracy, przy pisaniu bloga i opiece nad Fi. Miłości i wyłącznie szczerych i prawdziwych przyjaciół wokół.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.