Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 16:29   #2671
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja rozwiałam swoje wątpliwości

Zrobiłam test i jest bardzo pozytywny Jeszcze nie miałam tak grubej kreski, bez wątpienia był pozytywny, więc może będzie druga naturalna owulka
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 16:58   #2672
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Hello

U mnie dziś tempki brak, bo jakoś się rano zawiesiłam i nie wiedzieć czemu nie zmierzyłam

Ale tu dzisiaj wisielcze nastroje

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
To gratuluję, ja robiłam gołąbki kilka razy w życiu ale jak sobie przypominałam to podgotowywanie tej kapusty parzenie sobie palców, pękanie liści to zawsze odciągałam w czasie i robiłam rzadko
Ale ostatnio Mąż zrobił i mu się spodobało, i 3 dni temu zrobił 2 raz i tez były super i może już nie będę musiała robić więcej gołąbków

Właśnie zjedliśmy ostatnią porcję
I trzeba poprawić oponkami
Ja robiłam z włoskiej i nic mi nie pękało (jak za pierwszym razem robiłam ze zwykłej białej, to pękały bardzo). Nie gotowałam kapusty w całości, tylko najpierw porozrywałam na pojedyncze liście i dopiero do garnka - uznałam, że tak każdy obgotuje się na taką samą twardość i potem nie uszkodzą się podczas rozrywania

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

Zrobiłam test i jest bardzo pozytywny Jeszcze nie miałam tak grubej kreski, bez wątpienia był pozytywny, więc może będzie druga naturalna owulka
No to się rozszalaś
Stary 2014-02-28, 17:08   #2673
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
No to się rozszalaś
Tylko żeby nie było jakiejś mega owulacji jak to cowie napisała i wyjdą mi wieloraczki, bo ja właśnie się zastanawiam czy nie przełożyć starań na parę lat
Ciekawe od czego tak się by poprawiło (jeżeli oczywiście ta owulka będzie). Dziwne tym bardziej, że hormony z 3dc były nie ciekawe, bo i prolaktyna, i androstendion był za wysoki, a na ostatnim usg już był cały jajnik zbąblowany.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:18   #2674
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

no to suuuuuuuuuuper działajcie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Debra, na parę lat!???? To będziesz rekordzistką w odkładaniu starań

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:19   #2675
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
hej chciałam sie tylko pochwalić, że TSH troche u mnie spadło mam 4,5 czyli wiadomo że jeszcze za dużo, ale bliżej normalnej normy i ciesze sie że w ogóle ruszyło, zobaczymy co dalej endo powie sporo z was starania zawiesza a mi i tak sie zejdzie na zbiciu tarczycy więc na to samo wyjdzie

w temacie zwierząt popieram szczurkowe inspiracje
a temacie ćwiczeń ciąża mi na razie raczej nie grozi więc u mnie domowy pilates dla leniwców a u teściowej wygrzebałam książke pt "precz z brzuchem " wiec może pożycze
Zbijaj, zbijaj to TSH.. Wazne, ze spada.. a potem wszystkie bedziemy mialy piekne, wczesno-wiosenne dzieciaczki...
A teraz mamy watek kulinarno-dietowo-cwiczeniowy.. bedziemy sie wymieniac przepisami dietetycznymi..

Cytat:

Uuuu.. Szalejesz, kobito... korzystajcie wiec teraz.. I moze w koncu bedzie jakas blizniacza ciaza..

Ja wpadlam na taki pomysl z tym lososiem, ze podsmazylam duzo pora.. Na folii do pieczenia ulozylam kawalki pomaranczy, polozylam lososia, posmarowalam pasta curry, oblozylam porem, duza iloscia swiezej bazylii i polalam smietanka kremowa.. Zawinelam folie i do pieca... No wyszedl taki pyszny, ze maz oszalal z rozkoszy...
I powiedzial, ze lipa z tym czekaniem do maja.. Powiedzial, ze mam tylko miesiac brac te tabsy... Ehh... Tak by chcial byc tata juz... Zuzka to jest w nim zakochana...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:26   #2676
vioris
Zakorzenienie

Wiecie co, a ja jakoś do tego cyklu podeszłam na luzie i wiedziałam że @ przyjdzie już od paru dni. No i nie zrobił dzisiejszy spadek na mnie wrażenia, ale teraz mnie naszły takie myśli, że bym chciała mieć jeszcze dwoje dzieci Zajść, odchować jedno tak do 2 lat i znowu zajść. Tylko z tym zachodzeniem to problem
Mój tż to pewnie by nie chciał, chociaż nie wiem nawet bo z nim nie gadałam o tym. Ale jak my jednego nie umiemy zrobić to co dopiero dwoje
Stary 2014-02-28, 17:34   #2677
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość

A mam do Was też takie nietypowe pytanie, bo ostatnio zaczęliśmy się zastanawiać czy nie wydajemy za dużo na żarcie a nie mam jak porównać jak tylko zapytać innych Ile Was kosztuje jedzenie dla 2 osób na miesiąc ?

my na 2 osoby dorosłe nie mające ogródka, nie dostające nic od rodziny wydajemy 600-800 w zależności od miesiąca. Jak dla mnie ciut za dużo... bo sporo ostatnio idzie na rzeczy zabronione tj. napoje, słodycze.Także mam nadzieję, że się ogarniemy z tż i w 600 zł będziemy się mieścić. A Wy ile wydajecie??

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Zbijaj, zbijaj to TSH.. Wazne, ze spada.. a potem wszystkie bedziemy mialy piekne, wczesno-wiosenne dzieciaczki...
A teraz mamy watek kulinarno-dietowo-cwiczeniowy.. bedziemy sie wymieniac przepisami dietetycznymi..

Uuuu.. Szalejesz, kobito... korzystajcie wiec teraz.. I moze w koncu bedzie jakas blizniacza ciaza..

Ja wpadlam na taki pomysl z tym lososiem, ze podsmazylam duzo pora.. Na folii do pieczenia ulozylam kawalki pomaranczy, polozylam lososia, posmarowalam pasta curry, oblozylam porem, duza iloscia swiezej bazylii i polalam smietanka kremowa.. Zawinelam folie i do pieca... No wyszedl taki pyszny, ze maz oszalal z rozkoszy...
I powiedzial, ze lipa z tym czekaniem do maja.. Powiedzial, ze mam tylko miesiac brac te tabsy... Ehh... Tak by chcial byc tata juz... Zuzka to jest w nim zakochana...

ależ bym zjadła łososia

Ja dziś pizzę robię, tż naszła ochota...

a ja nie mogłam spać...trochę boję się wracać do starań

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:53   #2678
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Wiecie co, a ja jakoś do tego cyklu podeszłam na luzie i wiedziałam że @ przyjdzie już od paru dni. No i nie zrobił dzisiejszy spadek na mnie wrażenia, ale teraz mnie naszły takie myśli, że bym chciała mieć jeszcze dwoje dzieci Zajść, odchować jedno tak do 2 lat i znowu zajść. Tylko z tym zachodzeniem to problem
Mój tż to pewnie by nie chciał, chociaż nie wiem nawet bo z nim nie gadałam o tym. Ale jak my jednego nie umiemy zrobić to co dopiero dwoje
Kochana, dacie rade.. co to za czarne mysli dzis?... nie jest latwo zajsc, no ale sama wiesz, ze w koncu sie udaje..
Tez mi sie marzyla kiedys trojka.. Ale biorac pod uwage wydatki to poprzestaniemy na jeszcze jednym.. No, niestety.. Polska rzeczywistosc...

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
my na 2 osoby dorosłe nie mające ogródka, nie dostające nic od rodziny wydajemy 600-800 w zależności od miesiąca. Jak dla mnie ciut za dużo... bo sporo ostatnio idzie na rzeczy zabronione tj. napoje, słodycze.Także mam nadzieję, że się ogarniemy z tż i w 600 zł będziemy się mieścić. A Wy ile wydajecie??
a ja nie mogłam spać...trochę boję się wracać do starań
Strach jest, wiadomo... Tez sie boje.. Nie wyobrazam sobie przechodzic przez to samo...
Ale bylas u lekarza, uspokoil Cie, ze wszystko dobrze, wiec nie zadreczaj sie.. Przypadki losowe sie zdarzaja.. A ze jestes zdrowa, to nastepna ciaza tez bedzie zdrowa i wszystko bedzie dobrze..

My na nasza trojke wydajemy ok. 1000zl na jedzenie..nie wiem, czy to duzo, czy malo... Staram sie kupowac w miare dobrej jakosci jedzenie, wiadomo..nie dam dziecku byle czego...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-02-28, 18:02   #2679
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no to suuuuuuuuuuper działajcie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Debra, na parę lat!???? To będziesz rekordzistką w odkładaniu starań

Mnie wiek jeszcze nie goni, gorzej z Tż'em, bo on ma być tatą, a nie dziadkiem.

Ja zastanawiam się czy nie skupić się, że tak ładnie to nazwę - nad karierą

Cytat:
Taaa bliźniaki, jak nawet nie wiem czy owulka faktycznie będzie No, ale jest weekend, więc będą serduszka

3190g, 55cm
Stary 2014-02-28, 18:07   #2680
maskora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Cytat:

My na nasza trojke wydajemy ok. 1000zl na jedzenie..nie wiem, czy to duzo, czy malo... Staram sie kupowac w miare dobrej jakosci jedzenie, wiadomo..nie dam dziecku byle czego...

Ehh... no to stanowczo za dużo wydajemy, Na naszą dwójkę wydajemy 1000zł czasem więcej. No tak też myślałam, kupujemy za dużo po prostu, i za dużo jemy. Ale trzeba przyznać, że zdrowe jedzenie też jest drogie, jakaś dobra rybka czy kawałek jakiegoś dobrego mięsa, owoce zwłaszcza o tej porze roku. No nic czas zacząć oszczędzać a nie przesrywać pieniądze

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 18:15   #2681
debraM
Wtajemniczenie

To ja pochwalę się teścikiem

23dc, po lewej testowa, po prawe kontrolna
Jak wysechł to zszedł kolor czerwony i już tak ładnie nie wygląda i dodatkowa zżarła go lampa

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-02-28 o 18:17
Stary 2014-02-28, 18:19   #2682
manieczka1
Zakorzenienie

Meire!!! Mmm pyszny ten łosoś na pewno
Co do wydatkow to my 2 razy w miesiącu jeździmy na duże zakupy i wydajemy na miesiąc 600-650 zł, ale to już z chemią itp. Dodatkowo to kupujemy jeszcze pieczywo, mleko, jogurty, wędliny, więc ile dokładnie na jedzenie idzie to nie jestem w stanie napisać
Ok ja zmykam pokupować jakieś prezenty na jutrzejszą imprezę, bo to parapetówko-urodziny

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-28, 18:34   #2683
maskora
Raczkowanie

Debra super!!!!! Działajcie powodzonka

Rzekła lilia do motyla :
Jan Sztaudynger
Stary 2014-02-28, 18:57   #2684
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Poważnie to tak leci, że szok najgorzej jak się maluch uprze i nic nie pokaże
To będzie niespodzianka przy porodzie jak już

Cytat:
A mam do Was też takie nietypowe pytanie, bo ostatnio zaczęliśmy się zastanawiać czy nie wydajemy za dużo na żarcie a nie mam jak porównać jak tylko zapytać innych Ile Was kosztuje jedzenie dla 2 osób na miesiąc ?
Ok. 1000-1500 u nas dużo na paliwo idzie...

Cytat:

To do dzieła będą bliźniaki

A mam pytanie w sprawie PIT-u. Miałam w zeszłym roku staż EFS i nie dostałam z Urzędu Pracy PITu i nie wiem jak się z Tż rozliczyć

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:11   #2685
Leine
Zakorzenienie

Maskora w pl kiedyś na 2-3 os 500-600 zl.

Meire tanie nie oznacza gorsze... a my dokarmiamy koty dochodzące. Czasem kotka zachodzi w ciąże, gdzieś urodzi, polowa ginie bo zjedzą szczury, lisy, wpadną pod auto itp, to oznacza, że mam sterylizowac każdego kota którego dokarmiam garstką karmy? Jak za chwile ten kot ucieknie czy zginie a i tak pojawi się nowy skądś indziej. I kasa w bloto? Moze jeszcze mam je odrobaczyc? Tego nie da sie uniknąć u dzikich kotów... Trochę poczułam się urażona. Czlowiek chce dobrze, dokarmi, da trochę mleka... To lepiej nie dawac i patrzec na proszące mordki pod drzwiami? Przynajmniej myszy w domu nie mamy...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:25   #2686
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Maskora w pl kiedyś na 2-3 os 500-600 zl.

Meire tanie nie oznacza gorsze... a my dokarmiamy koty dochodzące. Czasem kotka zachodzi w ciąże, gdzieś urodzi, polowa ginie bo zjedzą szczury, lisy, wpadną pod auto itp, to oznacza, że mam sterylizowac każdego kota którego dokarmiam garstką karmy? Jak za chwile ten kot ucieknie czy zginie a i tak pojawi się nowy skądś indziej. I kasa w bloto? Moze jeszcze mam je odrobaczyc? Tego nie da sie uniknąć u dzikich kotów... Trochę poczułam się urażona. Czlowiek chce dobrze, dokarmi, da trochę mleka... To lepiej nie dawac i patrzec na proszące mordki pod drzwiami? Przynajmniej myszy w domu nie mamy...
Nie mowie, ze tanie to zawsze gorsze.. ale ja np mam bzika na tle ekologicznej zywnosci, a ta jest niestety drozsza.. No i mieso kupujemy w pp, a tam tez nie jest tanie... kiedys kupowalam tansze, np paczkowane, ale jakosciowo to masakra...
A jak to robilas, ze wydawaliscie 600zl??.. Z checia sie doszkole.. Oszczedzanie by nam sie teraz przy jednej pensji przydalo... Ehh..

Co do kotow, to absolutnie nie chcialam nikogo urazic... Ale dla mnie jest to nieodpowiedzialne, jak sie pozwala tak dzikusom rozmnazac, a potem tyle ginie niepotrzebnie... Sa fundacje, ktore wylapuja dzikie koty i je sterylizuja.. Mozna takie dzikusy tam zawiezc, nic sie wtedy nie placi, a pomaga zwierzakom.. Moze jeszcze jakis dom sie uda im znalezc... Dlatego ja przekazalam 1% dla takiej wlasnie fundacji i tak sie zastanawiam nad inna pomoca.. No zal mi tych kotow.. Bo przeciez po co kastrowac, jak i tak zginie... I kolo sie zamyka..
Ale to tylko moje zdanie.. Nie ma co roztrzasac..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-02-28, 19:53   #2687
maskora
Raczkowanie

Meire -- bardzo dobrym sposobem na oszczędzanie na zakupach jest planowanie. Ja swego czasu robiłam tak, że pisałam na cały miesiąc mniej więcej obiady, co bym mogła zrobić i obliczałam ile jakiego mięsa i innych produktów muszę mieć- wtedy na zakupy, później poporcjować i do zamrażalki i codziennie wyciągałam, nie martwiłam się co zrobić. Kupowało się tylko świeżą wędlinę, pieczywo i tym podobne. Dzisiaj zagłębiałam się w ten temat i znalazłam artykuł w którym wypowiadała się jakaś p. dietetyk, że Polacy jedzą za dużo mięsa. Powinniśmy jeść 2x/tydzień ryby, 2x/tydzień mięsno 2x/tydzień produkty bez mięsne i jeden dzień sama zupa. Postaram się wrócić do systemu planowania i do tej zasady i mam nadzieję, że wyszczuplą się ciała a nie portfele tym razem

Rzekła lilia do motyla :
Jan Sztaudynger
Stary 2014-02-28, 20:14   #2688
agnieszkaK
Zadomowienie

wpadłam się przywitać, jestem na bieżąco,ale nie mam siły cytować.
jakoś tak się źle czuję gardło mnie boli..
zmierzyłam teraz temp i pod pachą mam 36,8, choć rano było 36,5. więc bardzo możliwe,że ta moja gigantyczna temp rano dowcipnie mierzona jest na skutek choroby.
sama już nie wiem, może dziś jakieś serduszko uda się zaliczyć,ale cholera wie..
w ogóle i tak wiem,że znowu nic z tego nie będzie, a jeszcze nie daj Boże jakieś choróbsko się rozwinie.

czytałam,że dużo z Was odkłada starania, ja narazie nie wiem co zrobię.. może nie będę tego nazywać staraniami,ale i tak będzie sex w okolicach owu, bo gdyby nie swiadomość właśnie owu, to by serduszka były max 3 i to po @ przed @ i jakieś jeszcze jedno.. też jakoś tak mam wisielczy humor więc rozumiem was.
Debra powodzenia, teścik wyszedł, więć może akurat Tobie się uda. a bólu niezazdroszczę, przykro mi,że musisz tak przechodzić te swoje cykle.
meire gratuluję tsh
liczę na jutrzejsze pozytywne testy
cowie ciekawe co tam się u Ciebie rozwinie, bo @ jeszcze nie ma, więc może mimo testu jest nadzieja!
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:31   #2689
Leine
Zakorzenienie

Meire a gdzie jest taka fundacja w naszym mieście?? Chętnie bym pozbierała dzikusy i zawiozła w cholerę oni się wtedy tym kotem opiekują tak?? Będę na miejscu to bym pomyślała o tym

co do oszczędzania hmmm... Ja to robilam zakupy na kasze, mleka, mąkę, cukry itp itd. A tak to skromnie żyliśmy wtedy. A Ty płacisz za eko to już masz więcej za mięso to samo. My pakowane kupujemy! Na jakość narzekasz??? Kochana w pl jest lepszej jakości niż w de.... Ja tu np palek z kurczaka nie kupię bo śmierdzą nie wiadomo czym i nie wychodza w smaku takie dobre jak te z pl
Stary 2014-02-28, 20:37   #2690
manieczka1
Zakorzenienie

Ja też na pakowane nie narzekam, tylko trzeba kupić dobre i sprawdzone. Kupuję też niepakowane, ale najczęściej te pakowane w biedrze, bo wiem, że są dobre. Brat koleżanki pracuje jako kontroler jakości poza tym nigdy jeszcze się nie sparzyłam

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-28, 20:38   #2691
marti_88
Raczkowanie

Cześć kochane. Wpadam pochwalić się pozytywnym testem owu i bierzemy sis z tz dzisiaj do roboty juz nie mogliśmy juz wytrzymać ale chcielismy wzmocnić wystrzal plemniorow

marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:41   #2692
marti_88
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393616464751.jpg (103,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-02-28, 20:42   #2693
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Cześć kochane. Wpadam pochwalić się pozytywnym testem owu i bierzemy sis z tz dzisiaj do roboty juz nie mogliśmy juz wytrzymać ale chcielismy wzmocnić wystrzal plemniorow

No to upojnej nocy

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-28, 20:46   #2694
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
To ja pochwalę się teścikiem

23dc, po lewej testowa, po prawe kontrolna
Jak wysechł to zszedł kolor czerwony i już tak ładnie nie wygląda i dodatkowa zżarła go lampa
Gratuluję to działamy razem

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Meire -- bardzo dobrym sposobem na oszczędzanie na zakupach jest planowanie. Ja swego czasu robiłam tak, że pisałam na cały miesiąc mniej więcej obiady, co bym mogła zrobić i obliczałam ile jakiego mięsa i innych produktów muszę mieć- wtedy na zakupy, później poporcjować i do zamrażalki i codziennie wyciągałam, nie martwiłam się co zrobić. Kupowało się tylko świeżą wędlinę, pieczywo i tym podobne. Dzisiaj zagłębiałam się w ten temat i znalazłam artykuł w którym wypowiadała się jakaś p. dietetyk, że Polacy jedzą za dużo mięsa. Powinniśmy jeść 2x/tydzień ryby, 2x/tydzień mięsno 2x/tydzień produkty bez mięsne i jeden dzień sama zupa. Postaram się wrócić do systemu planowania i do tej zasady i mam nadzieję, że wyszczuplą się ciała a nie portfele tym razem
W sumie to bardzo mądre. Ale u nas by się nie sprawdziło. Jestem za bardzo nienormalna. Poza tym często mamy na cos nagle ochotę i przy naszej pracy tez kiepsko. Ale lubię mieć coś zaplanowane w razie czego żeby mieć obiadek.

Edytowane przez marti_88
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:48
Stary 2014-02-28, 20:50   #2695
manieczka1
Zakorzenienie

A ja dopiero wychodzę z galerii, 2,5 godziny łazikowałam ale lubię kupować rzeczy na prezenty, tylko, żebym jeszcze masę kasy miała haha to byłoby łatwiej

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

My np. na zakupy jezdzimy z lista

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-28, 20:50   #2696
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Ja też na pakowane nie narzekam, tylko trzeba kupić dobre i sprawdzone. Kupuję też niepakowane, ale najczęściej te pakowane w biedrze, bo wiem, że są dobre. Brat koleżanki pracuje jako kontroler jakości poza tym nigdy jeszcze się nie sparzyłam

Ja tez mięso w biedrze. Dobrego pstrąga maja. Nigdy nie kupiłam z mięsa nic co by choc zalatywalo. W przeciwieństwie do Tesco gdzie jest sam syf

Stary 2014-02-28, 21:15   #2697
meire
Zakorzenienie

Leine, ja ostatnio wspomagalam Fundacje Kot z naszego miasta.. Zajmuja sie adopcja kotow, ale tez maja na koncie mnostwo wykastrowanych kotow.. Poczytaj w necie.. Ja chce do nich dzwonic w przyszlym tygodniu i chociaz zapytac, jak mozna im pomoc... No, ciagle mam przed oczyma ta kotke, co mi dzis prawie pod kola wleciala.. Dobrze, ze wolno jechalam, bo nie wiem, jak by sie to skonczylo na ruchliwej ulicy... maz sie nie zgodzi na DT, to chociaz moze inaczej pomoge....
Maz sie ze mnie smieje, ze mi ten instynkt juz na mozg pada.. a Zuza dzis przede mna uciekala z tekstem: "no, mamaaa.. Ja juz nie sce sie psytulaaaaaac"..

Dziewczyny, mnie juz nic nie przekona do pakowanego miesa... kiedys kupowalam, ale jak sie przerzucilismy na swieze, zwlaszcza mielone, to juz nie ma bata... Jak babcia ostatnio kupila mielone w paczce to pol dnia wietrzylam dom, bo jej smazeniu.. no, ja sie zrobilam przewrazliwiona na tle zywnosci... Niestety dla portfela..
Ale to planowanie to nie glupi pomysl, maskora... Siedze w domu, to musze zaczac wiecej analizowac...
Jedyne, co kupuje pakowane to losos i pstrag w biedrze...

A my z Tzetem popijamy drinki i urabiam go na lysego kota... powiedzialam, ze pewnego dnia po prostu przywioze do domu i tyle.. A jak sie obrazi na mnie to go w latwy sposob przeprosze.. Zaczyna ulegac...
I juz mam szum w glowie od alko...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:17
Stary 2014-02-28, 21:24   #2698
Leine
Zakorzenienie

Meire my lososi nie jemy bo za drogie... Córce tylko kupuje a co do mięsa na wagę to ja się sparzyłam... Teście kupili kiełbasę podwawelska z dobrego sklepu i po usmazeniu jadlam ją a po chwili z buzi wyciągnęłam obce ciało- ZĄB ŚWIŃSKI!!! dlatego nie przepadam za kiełbasami :/
Stary 2014-02-28, 21:33   #2699
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mięso w biedrze. Dobrego pstrąga maja. Nigdy nie kupiłam z mięsa nic co by choc zalatywalo. W przeciwieństwie do Tesco gdzie jest sam syf

No u nas w tesco też sam syf i malaria!!!

Meire! Pij póki możesz

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-02-28, 21:37   #2700
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
I mam wyniki badań:
TSH - 0,991 ( miesiąc temu było 1,5..)
Ft4 - 18,86 (normy do 22) a miesiąc temu miałam ponad 24..

To możliwe, że mogło wszystko samo tak spaść bez leków??... to TSH nie jest za niskie??...
Teraz baty za nie słuchanie przykazu lekarza! Były serducha co 2 dni?

Cytat:
Ehh.. to szkoda...
Czy ktoś w końcu odczaruje ten wątek??...

Cała nadzieja w Mańce i Jagatce.. pewnie będzie tak, że jak zrobimy wątek urlopowy, to wtedy będzie wysyp ciąż z zaskoczenia...
Ja (nie)spokojnie czekam, żadnych objawów nie mam, chyba że takie, ktore moga zwiastować i @ i ciążę

Cytat:

Widzę, że sporo osób odpuszcza starania. Ogólnie jakieś wisielcze humory jeśli chodzi o starania.

U mnie jutrzejszy dzień będzie być może decydujący - jak będzie ponad 37 to jest nadzieja, ale jak spadnie poniżej to nie mam złudzeń
Też to zauważyłam rano....
To co, jak będzie wysoko to jutro testujesz?

Cytat:

Super do dzieła zatem

Cytat:
No to sasasasa

Ja miałam dzis koszmarny dzień w pracy, od 14stej modliłam się żeby wyjść do domu. Takze lece spać...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości