|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Hello
U mnie dziś tempki brak, bo jakoś się rano zawiesiłam i nie wiedzieć czemu nie zmierzyłam Ale tu dzisiaj wisielcze nastroje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko żeby nie było jakiejś mega owulacji jak to cowie napisała i wyjdą mi wieloraczki, bo ja właśnie się zastanawiam czy nie przełożyć starań na parę lat
Ciekawe od czego tak się by poprawiło (jeżeli oczywiście ta owulka będzie). Dziwne tym bardziej, że hormony z 3dc były nie ciekawe, bo i prolaktyna, i androstendion był za wysoki, a na ostatnim usg już był cały jajnik zbąblowany.
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Debra, na parę lat!???? To będziesz rekordzistką w odkładaniu starań ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem wszystkie bedziemy mialy piekne, wczesno-wiosenne dzieciaczki... ![]() A teraz mamy watek kulinarno-dietowo-cwiczeniowy.. bedziemy sie wymieniac przepisami dietetycznymi.. ![]() Cytat:
korzystajcie wiec teraz.. I moze w koncu bedzie jakas blizniacza ciaza.. ![]() Ja wpadlam na taki pomysl z tym lososiem, ze podsmazylam duzo pora.. Na folii do pieczenia ulozylam kawalki pomaranczy, polozylam lososia, posmarowalam pasta curry, oblozylam porem, duza iloscia swiezej bazylii i polalam smietanka kremowa.. Zawinelam folie i do pieca... No wyszedl taki pyszny, ze maz oszalal z rozkoszy... ![]() I powiedzial, ze lipa z tym czekaniem do maja.. Powiedzial, ze mam tylko miesiac brac te tabsy... Ehh... Tak by chcial byc tata juz... Zuzka to jest w nim zakochana... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, a ja jakoś do tego cyklu podeszłam na luzie i wiedziałam że @ przyjdzie już od paru dni. No i nie zrobił dzisiejszy spadek na mnie wrażenia, ale teraz mnie naszły takie myśli, że bym chciała mieć jeszcze dwoje dzieci
Zajść, odchować jedno tak do 2 lat i znowu zajść. Tylko z tym zachodzeniem to problem Mój tż to pewnie by nie chciał, chociaż nie wiem nawet bo z nim nie gadałam o tym. Ale jak my jednego nie umiemy zrobić to co dopiero dwoje
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na 2 osoby dorosłe nie mające ogródka, nie dostające nic od rodziny wydajemy 600-800 w zależności od miesiąca. Jak dla mnie ciut za dużo... bo sporo ostatnio idzie na rzeczy zabronione tj. napoje, słodycze.Także mam nadzieję, że się ogarniemy z tż i w 600 zł będziemy się mieścić. A Wy ile wydajecie?? Cytat:
![]() Ja dziś pizzę robię, tż naszła ochota... a ja nie mogłam spać...trochę boję się wracać do starań
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za czarne mysli dzis?... nie jest latwo zajsc, no ale sama wiesz, ze w koncu sie udaje.. Tez mi sie marzyla kiedys trojka.. Ale biorac pod uwage wydatki to poprzestaniemy na jeszcze jednym.. No, niestety.. Polska rzeczywistosc... Cytat:
Ale bylas u lekarza, uspokoil Cie, ze wszystko dobrze, wiec nie zadreczaj sie.. Przypadki losowe sie zdarzaja.. A ze jestes zdrowa, to nastepna ciaza tez bedzie zdrowa i wszystko bedzie dobrze.. ![]() My na nasza trojke wydajemy ok. 1000zl na jedzenie..nie wiem, czy to duzo, czy malo... Staram sie kupowac w miare dobrej jakosci jedzenie, wiadomo..nie dam dziecku byle czego... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zastanawiam się czy nie skupić się, że tak ładnie to nazwę - nad karierą ![]() Cytat:
No, ale jest weekend, więc będą serduszka
|
|
#2680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kupujemy za dużo po prostu, i za dużo jemy. Ale trzeba przyznać, że zdrowe jedzenie też jest drogie, jakaś dobra rybka czy kawałek jakiegoś dobrego mięsa, owoce zwłaszcza o tej porze roku. No nic czas zacząć oszczędzać a nie przesrywać pieniądze
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja pochwalę się teścikiem
![]() 23dc, po lewej testowa, po prawe kontrolna Jak wysechł to zszedł kolor czerwony i już tak ładnie nie wygląda i dodatkowa zżarła go lampa ![]()
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-02-28 o 18:17 |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Meire!!! Mmm pyszny ten łosoś na pewno
![]() Co do wydatkow to my 2 razy w miesiącu jeździmy na duże zakupy i wydajemy na miesiąc 600-650 zł, ale to już z chemią itp. Dodatkowo to kupujemy jeszcze pieczywo, mleko, jogurty, wędliny, więc ile dokładnie na jedzenie idzie to nie jestem w stanie napisać ![]() Ok ja zmykam pokupować jakieś prezenty na jutrzejszą imprezę, bo to parapetówko-urodziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2683 |
|
Raczkowanie
|
Debra super!!!!! Działajcie
powodzonka
|
#2684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mam pytanie w sprawie PIT-u. Miałam w zeszłym roku staż EFS i nie dostałam z Urzędu Pracy PITu i nie wiem jak się z Tż rozliczyć
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Maskora w pl kiedyś na 2-3 os 500-600 zl.
Meire tanie nie oznacza gorsze... a my dokarmiamy koty dochodzące. Czasem kotka zachodzi w ciąże, gdzieś urodzi, polowa ginie bo zjedzą szczury, lisy, wpadną pod auto itp, to oznacza, że mam sterylizowac każdego kota którego dokarmiam garstką karmy? Jak za chwile ten kot ucieknie czy zginie a i tak pojawi się nowy skądś indziej. I kasa w bloto? Moze jeszcze mam je odrobaczyc? Tego nie da sie uniknąć u dzikich kotów... Trochę poczułam się urażona. Czlowiek chce dobrze, dokarmi, da trochę mleka... To lepiej nie dawac i patrzec na proszące mordki pod drzwiami? Przynajmniej myszy w domu nie mamy...
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja np mam bzika na tle ekologicznej zywnosci, a ta jest niestety drozsza.. No i mieso kupujemy w pp, a tam tez nie jest tanie... kiedys kupowalam tansze, np paczkowane, ale jakosciowo to masakra... A jak to robilas, ze wydawaliscie 600zl??.. Z checia sie doszkole.. Oszczedzanie by nam sie teraz przy jednej pensji przydalo... Ehh.. Co do kotow, to absolutnie nie chcialam nikogo urazic... Ale dla mnie jest to nieodpowiedzialne, jak sie pozwala tak dzikusom rozmnazac, a potem tyle ginie niepotrzebnie... Sa fundacje, ktore wylapuja dzikie koty i je sterylizuja.. Mozna takie dzikusy tam zawiezc, nic sie wtedy nie placi, a pomaga zwierzakom.. Moze jeszcze jakis dom sie uda im znalezc... Dlatego ja przekazalam 1% dla takiej wlasnie fundacji i tak sie zastanawiam nad inna pomoca.. No zal mi tych kotow.. Bo przeciez po co kastrowac, jak i tak zginie... I kolo sie zamyka.. Ale to tylko moje zdanie.. Nie ma co roztrzasac.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
Meire -- bardzo dobrym sposobem na oszczędzanie na zakupach jest planowanie. Ja swego czasu robiłam tak, że pisałam na cały miesiąc mniej więcej obiady, co bym mogła zrobić i obliczałam ile jakiego mięsa i innych produktów muszę mieć- wtedy na zakupy, później poporcjować i do zamrażalki i codziennie wyciągałam, nie martwiłam się co zrobić. Kupowało się tylko świeżą wędlinę, pieczywo i tym podobne. Dzisiaj zagłębiałam się w ten temat i znalazłam artykuł w którym wypowiadała się jakaś p. dietetyk, że Polacy jedzą za dużo mięsa. Powinniśmy jeść 2x/tydzień ryby, 2x/tydzień mięsno 2x/tydzień produkty bez mięsne i jeden dzień sama zupa. Postaram się wrócić do systemu planowania i do tej zasady i mam nadzieję, że wyszczuplą się ciała a nie portfele tym razem
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam się przywitać, jestem na bieżąco,ale nie mam siły cytować. jakoś tak się źle czuję gardło mnie boli.. zmierzyłam teraz temp i pod pachą mam 36,8, choć rano było 36,5. więc bardzo możliwe,że ta moja gigantyczna temp rano dowcipnie mierzona jest na skutek choroby. sama już nie wiem, może dziś jakieś serduszko uda się zaliczyć,ale cholera wie.. w ogóle i tak wiem,że znowu nic z tego nie będzie, a jeszcze nie daj Boże jakieś choróbsko się rozwinie. czytałam,że dużo z Was odkłada starania, ja narazie nie wiem co zrobię.. może nie będę tego nazywać staraniami,ale i tak będzie sex w okolicach owu, bo gdyby nie swiadomość właśnie owu, to by serduszka były max 3 i to po @ przed @ i jakieś jeszcze jedno.. też jakoś tak mam wisielczy humor więc rozumiem was. Debra powodzenia, teścik wyszedł, więć może akurat Tobie się uda. a bólu niezazdroszczę, przykro mi,że musisz tak przechodzić te swoje cykle. meire gratuluję tsh liczę na jutrzejsze pozytywne testy cowie ciekawe co tam się u Ciebie rozwinie, bo @ jeszcze nie ma, więc może mimo testu jest nadzieja!
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Meire a gdzie jest taka fundacja w naszym mieście?? Chętnie bym pozbierała dzikusy i zawiozła w cholerę
oni się wtedy tym kotem opiekują tak?? Będę na miejscu to bym pomyślała o tym co do oszczędzania hmmm... Ja to robilam zakupy na kasze, mleka, mąkę, cukry itp itd. A tak to skromnie żyliśmy wtedy. A Ty płacisz za eko to już masz więcej
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na pakowane nie narzekam, tylko trzeba kupić dobre i sprawdzone. Kupuję też niepakowane, ale najczęściej te pakowane w biedrze, bo wiem, że są dobre. Brat koleżanki pracuje jako kontroler jakości
poza tym nigdy jeszcze się nie sparzyłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane. Wpadam pochwalić się pozytywnym testem owu i bierzemy sis z tz dzisiaj do roboty
juz nie mogliśmy juz wytrzymać ale chcielismy wzmocnić wystrzal plemniorow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez marti_88 Czas edycji: 2014-02-28 o 20:48 |
||
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero wychodzę z galerii, 2,5 godziny łazikowałam
ale lubię kupować rzeczy na prezenty, tylko, żebym jeszcze masę kasy miała haha to byłoby łatwiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- My np. na zakupy jezdzimy z lista ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Leine, ja ostatnio wspomagalam Fundacje Kot z naszego miasta.. Zajmuja sie adopcja kotow, ale tez maja na koncie mnostwo wykastrowanych kotow.. Poczytaj w necie.. Ja chce do nich dzwonic w przyszlym tygodniu i chociaz zapytac, jak mozna im pomoc... No, ciagle mam przed oczyma ta kotke, co mi dzis prawie pod kola wleciala.. Dobrze, ze wolno jechalam, bo nie wiem, jak by sie to skonczylo na ruchliwej ulicy...
maz sie nie zgodzi na DT, to chociaz moze inaczej pomoge.... ![]() Maz sie ze mnie smieje, ze mi ten instynkt juz na mozg pada.. a Zuza dzis przede mna uciekala z tekstem: "no, mamaaa.. Ja juz nie sce sie psytulaaaaaac".. ![]() Dziewczyny, mnie juz nic nie przekona do pakowanego miesa... no, ja sie zrobilam przewrazliwiona na tle zywnosci... Niestety dla portfela.. ![]() Ale to planowanie to nie glupi pomysl, maskora... Siedze w domu, to musze zaczac wiecej analizowac... ![]() Jedyne, co kupuje pakowane to losos i pstrag w biedrze... A my z Tzetem popijamy drinki i urabiam go na lysego kota... powiedzialam, ze pewnego dnia po prostu przywioze do domu i tyle.. A jak sie obrazi na mnie to go w latwy sposob przeprosze.. Zaczyna ulegac... ![]() I juz mam szum w glowie od alko... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-02-28 o 21:17 |
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Meire my lososi nie jemy bo za drogie... Córce tylko kupuje
a co do mięsa na wagę to ja się sparzyłam... Teście kupili kiełbasę podwawelska z dobrego sklepu i po usmazeniu jadlam ją a po chwili z buzi wyciągnęłam obce ciało- ZĄB ŚWIŃSKI!!! dlatego nie przepadam za kiełbasami :/
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meire! Pij póki możesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To co, jak będzie wysoko to jutro testujesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam dzis koszmarny dzień w pracy, od 14stej modliłam się żeby wyjść do domu. Takze lece spać...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

Zuzka to jest w nim zakochana...
co to za czarne mysli dzis?...

najgorzej jak się maluch uprze i nic nie pokaże 
dlatego nie przepadam za kiełbasami :/