|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Poise, byłam tam au pair, w Turku, to na południu jakieś 1,5h od Helsinek. Skąd Twój Tż?
![]() Sent from my iPad |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że fiński jest trudny, ale jest też logiczny i kiedy przyswoi się gramatykę jest już tylko łatwiej.Haha, a co do chrupania TŻ - mam dokładnie to samo kiedy mój mówi po fińsku Hmm, w sumie nie tylko po fińsku ![]() zuziazla, o, i jak wrażenia? Dogadywałaś się z dziećmi po angielsku czy fińsku? Mój TŻ pochodzi z miasteczka oddalonego o ok. 100km od Helsinek, ale teraz mieszka w Tampere
|
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Mieszadełka ja chyba potrzebuje przeszczepu mózgu!!! Może wtedy nauczyłabym się myśleć
Zostawilam ja w autobusie szkoda ze nie było bliżej przystanku to bym ja sobie od razu odebrała a tak to muszę czekac...
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Niu mam nadZieje ze torba sie znajdzie.
Ja chyba zaczynam nerwa łapać przed wyjazdem do tego tz mnie wkurza swoją głupia gadka na moje pytania o wyjazd jest odp ,, niewiem , nie chcesz to nie jedz, sama zobaczysz gdzie jedziecie po prostu bądź gotowa wtedy i wtedy " itp a tak to nawet niewiem jak sie spakować. Oj w sob z samego rana musze sie zwlec bo przyjadą mnie pod dom odebrać. Cieszę sie z jednej str a z drugiej taki strach ze kurcze jak my sie dogadamy Na szczęście jego tata jest wesoły człowiek to jakoś to będzie . Chybaze go do nerwów doprowadzę hehe mam nadzieje ze tatko to jakoś przeżyje i mnie nie wystawi w połowie drogi żebym sama wracała. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-09-03 o 23:55 |
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
Ufff, torba sie znalazla. Tesciowa mi ja odebrala z siedziby firmy - co za glupota, zeby rzeczy znalezione odbierac 30 km od miasta, gdzie nic nie dojezdza i godziny otwarcia to 9.00 -17.00
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Irenka bedzie super wiec bez stresu i nastaw sie pozytywnie ![]() Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Konto usunięte
|
U nas kiepsko - tzn nie między nami, ale u TŻ. Rok temu zmarła na raka w potwornych męczarniach jego mama, a wczoraj TŻ dowiedział się, że u jego ojca też wykryto nowotwór i za 2 tygodnie operacja...
I w takiej sytuacji ciężko jest znaleźć słowa czy sposób, żeby go pocieszyć i wesprzeć - szczególnie jak się jest 1400 km dalej.... |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takiej sytuacji tz powinien zrobic sobie badania podatnosci. Nie wiem jak to sie dokladnie nazywa ale kolezanka sobie robila i jej brat tez. Ich mama i babcia obie zmarly na raka i okazalo sie ze u nich tez sa predyspozycje. Teraz przynajmniej wiedza ze musza sie badac regularnie. Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w tym wypadku nie ma podstaw, bo TŻ jest adoptowany i nie zna swoich biologicznych rodziców |
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Współczuję Stupid- girl
Teraz to nowotworów wiecej. Juz nawet lekarz brata kiedys mowil ze to juz nawet ńie kwestia genetyki tylko tyle tego syfu w jedzeniu, powietrzu , chemii itd ze i przez to czesto ludzie chorują. Szczegolnie rok po roku jak choroba chwyci w jednej rodzinie to ciezko a juz jak jestes tak daleko to zupełnie ( wiem jak z bratem było tyle ze nas dzieliło cos około 2000 km i nawet jak przylecialam to nie mozna sie było zobaczyć ) . Trzymam kciuki zeby skończyło sie na jednej operacji i zeby dało sie szybko wyleczyć. Ja mam nerwa na postawę mojego co do pewnej rzeczy dosc ważnej ale nie chce mi sie tu pisac. Wyjadę , odpoczne. Zatoki sie dalej ciągną. Szkoda ze niemam mojego ibupromu z . Podjedziemy potem z młodym do lekarza b ze szkoły go tz musiał odebrać bo z nim złe to powiem niech popyta w aptece o cos takiego jak ibuprom zatoki bo juz mam dosc . Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-09-04 o 10:43 |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Niu, szczesliwe rozwiazanie sytuacji... kazdemu sie to zdarza, zwlaszcza rano!
stupid-girl, bardzo wspolczuje twojemu TZowi.... irenkaaa, widze, ze chorobsko sie ciagnie i ciagnie... A ja wczoraj w Auchanie spotkalam swoich pierwszych Polakow tutaj przez 8 lat jak tu przyjezdzam nie spotkalam nikogo, a tymczasem oni mi mowia, ze Polakow w naszym miejscie od zakichania tylko ze glownie to takie "elementy" i lepiej trzymac sie z dala w kazdym razie mila rodzinka z 3 dzieci, juz zasiedzeni tutaj 10 lat Milo bylo gebe odezwac troche po polsku
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz Harika. Tez słyszałam ze u Ciebie troche Polaków jest.
U mńie kilka razy słyszałam w sklepie Polaków czy nawet mowia mi tu gdzie jest wiecej , no i sąsiadka tez Polka kilka domów dalej ale po tych kilku latach w Irlandii i jakims tam czasie w Niemczech niemam parcia na to zeby sie jakos specjalnie za Polakami rozglądać . Super ze na miła rodzinkę trafiłaś . Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Poise, miałam półtorarocznego chłopczyka Samu i mówiłam do niego tylko po angielsku. A w Tempere miałam koleżankę Polkę, która na tamtejszym uniwerku była już drugi rok na Erasmusie. Tęsknię za Suomi
Stupid girl, mama mojego Tż też jest chora, potrzebuje przeszczepu nerki bo inaczej to będzie kiepsko... Mój tata zmarł na nowotwór mózgu parę lat temu, także potrafię sobie wyobrazić uczucia Twojego Tż. Wspieraj go mocno i mam nadzieję, że wszystko sę ułoży! Sent from my iPad |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Tez jakos nie mam parcia na znajomosci z Polakami, ale jak sie jacys fajni trafia to milo jest od czasu do czasu sie odezwac po polsku
Chociaz oni jak uslyszeli, ze ja z Francuzami mieszkam to tylko pokiwali glowami. Mam wrazenie, ze Polki "wymieszane z tubylcami" sa traktowane gorzej przez Polakow niz te, ktore sa z rodakami. Tez takie macie wrazenie?
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to przez to ze probny kontakt mam na 12 miesiecy nie dostalam kredytu. Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Harika zwłaszcza przez facetów.
Marty Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
oj marty, jaka szkoda
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Omg, u nas widze znowu same niedobre wiadomosci...
![]() Stupid girl, trzymam kciuki, aby operacja sie powiodla!! Marty, kurna ale szkoda ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, to nie wiem cos na rozweselenie moze.... Dzis w musialam zrobic zamownienie ( jak co miesiac) na slodycze do biura. Omg, ale mialam radoche. Musialam na stronie supermarketu wybrac slodycze za 100 chf. I mam to robic co miesiac!! Dzis w waznym mailu do naszego IP support zrobilam blad. We...wlasnym imieniu. A wieczorem tz po mnie przyjechal, zrobilismy zakupy i do domu. Tz poszedl zapalic na balkon, a ja pod prysznic. Ale nagle wybieglam z lazienki,mbo sobie przypomnialam ze uderzylam sie w nos ipadem i mam siniaka i musze mu pokazac. Wiec polecialam na balkon, pokazalam mu i poszlam sie myc. Tz konczyl palic i mial isc na komputer, bo mial miec meeting z bossami przez internet. Tylko, ze ja z roztargnienia zamknelam balkon. Wiec byl 15 min spozniony. Pozniej jak juz wyszlam zobaczylam jego rozpaczliwe wiadomosci ktore mi wysylal na moj tel. A wszystko przez moj nos. Posiniaczomy. Przez ipada.
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
roux, no ladnie ladnie
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Harika chorobsko trzyma ale dzis w koncu znalazlam tabletki odpowiednie i widze ze dzialaja
mam nadzieje ze calkiem sobie to pojdzie roux niezla jestes
|
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() Wielka szkoda!!! Może za kilka miesięcy się uda?Cytat:
Chociaz ja jestem grzeczna i ich nie jem :Pa co do twojej historii - |
||
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaa
Wieki mnie tu nie było ![]() Hej kochane
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Margotka. Z pamięcią kiepsko ale rozgosc sie
i opowiadaj. Dziewczyny jak ja nienawidzę sie pakować jak niewiem konkretnie gdzie jadę i co bede robic ( w sensie czy rzeczywiście plackiem na płazy nie beda leżeć bo sie chyba pochlastam ). Nawet niewiem co mam brać na 2 tyg. Zazwyczaj jak sie na tyle wypuszczalam to byłam pewna ze chociaz cos bede mogła przeprac itd a tu ... Niewiem nic. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Irenkaa moze bedziecie na plazy nudystow. Problem z glowy
![]() Margotka przypomnij sie ![]() Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, nawet nie wiem w której części ostatnio sie odzywalam i widze, ze same nowe twarzyczki
ok Roux ... Babo ... Ciebie jedna kojarzę ![]() W skrócie : Gosia, lat 27, TZ: z Indii a mieszkamy od 7 lat w Danii
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Margotka, siema
fajnie Cie znowu u nas widziec! kurka, ja pamietam jak sie pobieraliscie.... )
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co u ciebie słychać ? Ah jak miło wrócić na stare śmieci, mam nadzieje, ze szybko wtopię sie w wasze grono
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
Margotka, nie kojarzę, ale witaj!
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Hmm, w sumie nie tylko po fińsku
Zostawilam ja w autobusie
szkoda ze nie było bliżej przystanku to bym ja sobie od razu odebrała a tak to muszę czekac...