Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 21:10   #2671
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

faktycznie troszkę bez sensu płacić jak tak blisko mieszkają... można spróbować odkręcić, powinni zrozumieć, że ine osoby są mają dalej i powinny mieć pierwszeństwo. Odmówić raczej nie odmówią

ja za to swoich gości też przezywam. Myślałam że ok 100 będzie a będzie ostatecznie ponad 70
jamam potweirdzonych 70 osob,40ode mnie i 30 od przystojniaka, wciaz czekamy na inne ale majaczas do 1 lipca.zkoleinie lubie jakktos na ostatnia chwile sie decyduje no co zrobic
mamnadzieje ze nie odmowia, bo to fajna częśc rodziny niby mieszkamy bliskoale widujemy sie na pogrzebach i weselach eh

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
bardorja - oczekiwanie jest najgorsze... ja muszę czekać do początku lipca w ślubuję miesiąc przed Tobą, więc i tak jesteś w lepszej sytuacji
Co do kuzyna, to powiedz mu, że trzeszczało w słuchawce nie a na poważnie to ja bym przeprosiła i powiedziała, że nie zapewniacie miejsc noclegowych, albo że robicie to tylko w przypadku kogoś, kto mieszka naprawdę daleko. W ogóle to nie rozumiem zachowania tego kuzyna... Jak można pytać o taką rzecz w jego przypadku? Skoro mieszka tak blisko to przecież może taksówkę wziąć albo ktoś po niego przyjechać. U mnie będą goście z Wrocławia (wesele 50 km od Łodzi) i nie pytali o nocleg Wiem, że nocują u znajomych. Ale rozumiem, że nie każdy musi mieć znajomych w miejscu sali, więc nocleg takim osobom zapewniamy. Ale to tylko moim koleżankom ze studiów, bo one mieszkają ponad 70 km od miejsca wesela, a potem ciężko by im było znów wracać na poprawiny.
no wlasnie, a jak sie zapytal o nocleg to z przejecia szybko odpowiedzialam ze zapewniamy,dopiero po rozlaczeniu pomyslalam. lipe odwalilam

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:12   #2672
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Active mój też chce iść w tym samym garniturze. Nowego na pewno nie kupi (już przy ślubnym miał opory), stary jest 100% wełny i dość gruby (kupował w grudniu i to taki zimowy garnitur o gęstym splocie). Może ewentualnie pójdzie ciut luźniej (u nas to dopuszczalne)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-08, 21:13   #2673
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Off top

dziewczyny, nie jestem najlepsza kucharką i potrzebuje Waszej pomocy przychodzą do nas jutro znajomi, dwa malzeństwa i musze cos wymyslic do zarcia: prostego, nietrudnego i smacznego co by pasowalo do wodki i piwa Ci znajomi nie sa jacyś aę, więc kawioru serwowac nie bede narazie mam wymyslone: na początek chipsy (bez nich sie nie obejdzie). Na kolacje sałatka z makaronu, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta, bagietki czosnkowe z trzema dipami, zakaski typu oliwki, pomidor z mozzarellą, grzybki...co jeszcze? macie jakis pomysł? Help
Bo chyba głupio dać po prostu chleb, a do tego żolty ser, salami, szynka, jajka, kielbaski itp?
A Tż mówi, ze najlepiej będzie pizze zamówic i po klopocie
aaaaaaapizzaaaaa,TŻma dobry pomysl

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:13   #2674
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
zakrecona_kropka - a na pierwszy dzień ma garnitur czy smoking/frak..? Wiem, że to może jest dziwne i totalne "fo pa", ale mój TŻ chce iść w tym samym garniturze przez 3 dni wesela... Tak jak na chlodno o tym myślę, to chyba nie jest takie złe rozwiązanie... Ale jeśli byłabym na Twoim miejscu i koniecznie garnitur miałby być inny to szukałabym chyba dalej
Trochę niedokładnie napisałaś o co chodzi z alkohole, albo nie umiem czytać ze zrozumieniem Chciała 30 butelek i będzie 30 butelek, więc nie wiem o co tu chodzi....
Bo chciała 30 butelek tylko dla swoich gości czyli 30 osób :P a i tak nie wiadomo ile przyjedzie:P a będzie 30 butelek na wszystkich czyli na ok 90
Co do garnituru to ja myślę że większość gości tego nie zauważy ze pan młody ma to samo:P bo garnitury takie podobne są w końcu:P na 1 dzień jeszcze nie mamy ale musimy teraz kupić na 2 dzień a dokładnie na wesele na które idziemy w czerwcu więc myślałam żeby to był ten sam garnitur ten na 2 dzień i na to wesele w czerwcu a potem kupimy ten na 1 dzień
Stary 2014-05-08, 21:36   #2675
cude
Zadomowienie

iliy, wizaż skarbnicą podobne buty przymierzałam w deichmannie, były takie wygodne, ale niestabilny obcas i nie było pasującego rozmiaru :/ Zwykle noszę 37/38, a tu 36 były za duże. TŻ jak je zobaczył, to powiedział żebym sobie takie kupiła

pysia, pizza to wspaniały pomysł! Zrób własną Taką wypasioną Nie wiem jak Wy, ale dla mnie wódeczka bez dobrego mięska nie wchodzi

alucior, TŻowi też się najbardziej te akurat podobają Ładne buty!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:50   #2676
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
A Wy dziewczyny planujecie prosić o jakieś "zamienniki"?
Oficjalnie wino, od znajomych dostaniemy whisky (TŻ fan, ja w sumie też lubię)

Cytat:
alucior - buty

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
alucior, TŻowi też się najbardziej te akurat podobają Ładne buty!

TŻ ma dobry gust
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:57   #2677
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

activelifestyle z wygodą to się okaże póki co są oki

cude kurcze ja tyle schodziłam tych sklepów z butami i znalazłam dopiero na allegro - miałam fuksa

zły jeż my zamiast kwiatów prosimy o winka
Stary 2014-05-08, 22:00   #2678
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Extra pomysł

Dzisiaj doszedł mój bucik (Pani pomyliła i dostałam dwa z różnego rozmiaru) ale w końcu jest para (foto w załączniku)
Śliczne butki i co za nogi, o la la

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Off top

dziewczyny, nie jestem najlepsza kucharką i potrzebuje Waszej pomocy przychodzą do nas jutro znajomi, dwa malzeństwa i musze cos wymyslic do zarcia: prostego, nietrudnego i smacznego co by pasowalo do wodki i piwa Ci znajomi nie sa jacyś aę, więc kawioru serwowac nie bede narazie mam wymyslone: na początek chipsy (bez nich sie nie obejdzie). Na kolacje sałatka z makaronu, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta, bagietki czosnkowe z trzema dipami, zakaski typu oliwki, pomidor z mozzarellą, grzybki...co jeszcze? macie jakis pomysł? Help
Bo chyba głupio dać po prostu chleb, a do tego żolty ser, salami, szynka, jajka, kielbaski itp?
A Tż mówi, ze najlepiej będzie pizze zamówic i po klopocie
Dla mnie nieśmiertelne są koperty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą oraz z szynką i serem żółtym. U mnie to zawsze sprawdzone i zachwalane przez innych rozwiązanie Przygotowujesz wcześniej, potem tylko hop do pierkarnika i wszyscy wcinają aż uszy się trzęsą
Inne sposoby na ciasto francuskie:
http://www.onelittlesmile.pl/2011/07...ncuskiego.html
http://www.onelittlesmile.pl/2011/07...-odsonach.html
http://www.onelittlesmile.pl/2012/08...ncuskiego.html

A zaproszeń w końcu nie dałam, bo tak, jak pisałam, był jeden "nadprogramowy" kolega, którego b. lubię, ale jednak na wesele nie proszę I teraz mam zagwozdkę, czy jednak go nie prosić, ech...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:08   #2679
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Któraś z Was pytała gdzie kupuje rzęsy ARDELL - niestety tylko w internecie...

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się
bosko!!!! i brawo za tępo fotografa

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
https://www.etsy.com/shop/Voguejewelry4u Ale na ebayu wczoraj znalazłam te kolczyki o $13 taniej tylko nie wiem, czy tak samo ładnie wykonane

To tym bardziej się cieszę! Mnie też w pierwszym momencie po otrzymaniu paczki się podobały, tylko potem skojarzyłam, że miały być inne, więc efekt minął
nie chce cię martwić, ale zapewniam cię ze są to te same kolczyki moje na etsy kosztowały 90 zł plus przesyłka a na ebay kupiłam za 43 zł z przesylką
a wiem, że są takie same bo nawet zdjecia takie same były na aukcji i sąsiadka je zamówiła na etsy, proównowałysmy - to samo
ale ciesze się, ze już ją masz! tyle sie naczekałaś
Cytat:
Byłam u księdza w sprawie dekoracji Jak do tej pory, żadnego ślubu nie przybyło, więc ksiądz, tak jak ja i dziewczyna, która ma ślub też 2go sierpnia, zaakceptował pomysł gipsówki
Ołtarz przystroi sam, ale drogę do ołtarza pozostawia nam. Powiedział, że jest już za stary i nie bawi się w takie rzeczy Możemy zrobić ją w piątek wieczorem, więc odpowiada jak najbardziej Będą bukiety z gipsówki, przewiązane wstążką w kolorze pudrowym, bądź brudnego różu - przy ławkach. Na ołtarzu będzie kompozycja księdza. Krzesła dla Młodych i świadków będą w białych pokrowcach, a na nich będzie także wstążka i bukiet z gipsówki i róży angielskiej, też w odcieniu różu (dziękuje Lg_ago za pomysł ) Na ławkach podoba mi się coś jak w załączniku, ale nie wiem, która opcja jest ładniejsza Pierwsza, może jest zbyt skromna? Chciałabym jeszcze zrobić wieniec na drzwi wejściowe do kościoła, ale nie wiem czy będę umiała Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że wszytko wypaliło
jeju jakie piekne inspiracje - kradne ta z tiulem bardzo bardzo mi sie podoba

pysia - ja zawsze to robię bo jest szybko i jednogarnkowo a wszyscy pieją z zachwytu
udka z kurczaka przyprawiam tradycyjnie - na brązowo i pieke - 40 minut przed koncem dorzucam ziemniaczki surowe pokrojone na talarki w przyprawach (zioła prowansalskie, sól) i mieszam co 15 minut. One sie tak fajnie w tym tłuszczyku opiekają - sa tak pyszne ze szok dużo ich zrób i do tego sałatka z fetą - sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, papryka, feta i wybrany sos

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-05-08 o 22:11
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:25   #2680
enzunio
BAN stały

Ysia wyglądałaś rewelacyjnie!!

Przeleciałam was na szybko , pojutrze mój panieński, nawet połowy dziewczyn nie będzie, ale nie przejmuję się tym
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:31   #2681
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się
Wyglądaliście przepięknie

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:35   #2682
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dziewczyny ledwno widzę na oczy. Jutro mam nadzieje na chwilę oddechu i wytchnienia to poczytam i napiszę jak ja.
Na spowiedź dziś nie dotarliśmy, doba za krótka niestety.
Dziękuje za miłe słowa na temat bukietu jesteście kochane.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:38   #2683
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwno widzę na oczy. Jutro mam nadzieje na chwilę oddechu i wytchnienia to poczytam i napiszę jak ja.
Na spowiedź dziś nie dotarliśmy, doba za krótka niestety.
Dziękuje za miłe słowa na temat bukietu jesteście kochane.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Zapomniałam Ci odpisać. Bukeit bardzo ładny i nie martw się - margaretki są baardzo trwałe

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:42   #2684
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
nie chce cię martwić, ale zapewniam cię ze są to te same kolczyki moje na etsy kosztowały 90 zł plus przesyłka a na ebay kupiłam za 43 zł z przesylką
a wiem, że są takie same bo nawet zdjecia takie same były na aukcji i sąsiadka je zamówiła na etsy, proównowałysmy - to samo
ale ciesze się, ze już ją masz! tyle sie naczekałaś
No trudno Kiedy je zamawiałam to przeszukałam eBay w ich poszukiwaniu, ale jak widać, niezbyt dokładnie Zdjęcia z etsy różnią się od tych z ebaya i na ebayu akurat w przypadku moich kolczyków te kolczyki wyglądają nieco gorzej, może przypadek, a może są po prostu gorzej wykonane... no trudno, jakoś przeżyję

Dziewczyny, jaka może być maksymalna różnica między butami ślubnymi, a tymi na przebranie? jakieś 3-4cm to już za dużo, czy jeszcze ujdzie?
Stary 2014-05-08, 22:50   #2685
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Active mój też chce iść w tym samym garniturze. Nowego na pewno nie kupi (już przy ślubnym miał opory), stary jest 100% wełny i dość gruby (kupował w grudniu i to taki zimowy garnitur o gęstym splocie). Może ewentualnie pójdzie ciut luźniej (u nas to dopuszczalne)

Mamy nadzieję, że będzie ładna pogoda, więc marynarkę założyłby tylko na wejście na salę, albo wcale więc to zbędne koszta... Może po prostu kupi jakieś spodnie? Jeszcze nie wiemy Ale widzę, że nie tylko my mamy takie podejście. Już myślałam, że jesteśmy jakimiś odmieńcami

zakrecona_kropka - myślę, że jak byśmy mieli teraz inne wesele to TŻ też by kupił coś innego, a potem na wesele także coś innego Dobrze pomyśleliście

Cytat:
jeju jakie piekne inspiracje - kradne ta z tiulem bardzo bardzo mi sie podoba

kradnij

enzunio - jak wypoczniesz to zrelacjonuj koniecznie Będzie cudnie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Dziewczyny, jaka może być maksymalna różnica między butami ślubnymi, a tymi na przebranie? jakieś 3-4cm to już za dużo, czy jeszcze ujdzie?[/B]
Mówi się, że 2 cm, a chyba 3 to maksymalnie. Wszystko chyba jeszcze zależy od materiału sukni, ale żeby nie pobrudzić to myślę, że 4 cm to za dużo
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:57   #2686
Anesthesia
Wtajemniczenie

Pobrudzenie to już mi obojętne, ale bardziej chodzi mi o mój własny komfort i np. uniknięcie potargania sukni... bo buty i tak mam zamiar przebrać najwcześniej po północy i wtedy już bym chciała na totalną wygodę, a ciężko znaleźć coś odpowiedniego dla mojej wysokości wyjściowej...
Stary 2014-05-08, 23:00   #2687
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dziękuję za gratki

W ogóle to mam taki... dylemat? Byłam ostatnio w esotiq i upatrzyłam sobie biustonosz na ślub, bardotkę. mam dekolt prosty. i byłam dziś w salonie sie podpytac czy moze byc bardotka, a pani do mnie że nie, żebym wzięła normalny chiński tani, bo bardotka źle sie układa na cycach , i sama nie wiem czy kupować kicz chiński za 10 zł czy dobrą bardotke, czy dobry drogi ale niebardotke

Lg_ago
kurcze ale lipa z tymi butami! a takie ładne

cornflower_girl
to fotograf sie profesjonalizmem nie popisał.. jakby chcieli to mogliby mu dobrze koło dupy zrobić

Atomoowka
kurde nastraszyłaś mnie z eustomami, mam nadzieje ze u mnie beda

Anesthesia
jesli chodzi o czcionke to jak dla mnie obie ładnie wyglądają, więc bym się tym zbytnio nie przejmowała, ale widziałam że pisałaś że dasz ale i tak nie wypaliło to chyba po problemie
ja mam buty ślubne 6 cm a na przebranie baleriny 3 cm, więc w sumie 3 cm roznicy i mam nadzieje ze będzie ok

iliy
ale ładne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-08, 23:17   #2688
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratki

W ogóle to mam taki... dylemat? Byłam ostatnio w esotiq i upatrzyłam sobie biustonosz na ślub, bardotkę. mam dekolt prosty. i byłam dziś w salonie sie podpytac czy moze byc bardotka, a pani do mnie że nie, żebym wzięła normalny chiński tani, bo bardotka źle sie układa na cycach , i sama nie wiem czy kupować kicz chiński za 10 zł czy dobrą bardotke, czy dobry drogi ale niebardotke

Mi sie wydaje, że to od biustu zależy bo mój najlepiej wygląda właśnie w bardotce.... zmierz i zobacz najlepiej

Ja zawsze namawiam na dobry biustonosz, to inwestycja w biust no i dłużej posłuży niż taki za 10 zł

An istnieje ryzyko, że Ty sama będziesz sobie po sukni deptać, nie mówiąc już o innych ludziach, a to może niestety wiązać się z potarganiem sukni

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-05-08 o 23:19
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 23:21   #2689
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

Mi sie wydaje, że to od biustu zależy bo mój najlepiej wygląda właśnie w bardotce.... zmierz i zobacz najlepiej

Ja zawsze namawiam na dobry biustonosz, to inwestycja w biust no i dłużej posłuży niż taki za 10 zł

An istnieje ryzyko, że Ty sama będziesz sobie po sukni deptać, nie mówiąc już o innych ludziach, a to może niestety wiązać się z potarganiem sukni
ja też, ale skoro ona mi już mówiła dwa razy żebym nie brała bardotki, to głupio mi będzie tak przyjść na przymairke z bardotką pomysli ze mam w upie jej uwagi. no i serio nie wiem co zrobić, zawsze myslalam ze do sukni bardotka najlepsza

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-08, 23:23   #2690
marlenqa22
Zadomowienie

Hej

My dzisiaj byliśmy w kancelarii, ksiądz rozpisał nam zapowiedzi, dostaliśmy karteczki do spowiedzi na których nic w sumie nie pisze ciekawego.
Jeszcze wycieczka do USC, zapłacić za ślub i protokół ślubny.

Byliśmy też dzisiaj zaprosić moją kuzynkę na ślub i zonk, kupili sobie wczasy w Egipcie na ten czas. Trochę mi przykro bo wiedziała że latem wychodzę za mąż i w sumie nie myślałam że akurat ona odpadnie.

Ale i tak nie jest źle, na 210 proszonych osób na razie mamy pewnych około 180-185.

Jutro jedziemy do chrzestnej Tż i jego jakiegoś wujka

Pochwalę się że we środę 14 maja mam wybielanie zębów lampą, będzie trwało 1,5 godzinki dam znać jaki efekt

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 23:25   #2691
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Anesthesia, czekooczekolada dziękuję kochane

enzunio to udanego wieczorku i czekam na relacje

Co do butów na przebranie to ja nie planuję żadnych - obym wytrzymała w jednych

czekooczekolada może Pani w salonie dobrze radzi skoro nie może być bardotka to może jeszcze poszukać nie bardotkę ale coś ani drogiego ani taniego coś "pomiędzy" żeby czuć się komfortowo ciężka sprawa
Stary 2014-05-08, 23:41   #2692
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzieki, bo już nie wiem czy kupować drugie, tym razem w białym kolorze...
jeżeli pierwsze buty są wygodne, nie kupowałabym następnych
Mogłabyś podać adres sklepu w Warszawie gdzie można kupić buty o których pisałaś?

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a co to za sklepik? ;> też bym chętnie zobaczyła
producentem butów jest Szydłowski, można je dostać w sklepach z butami skórzanymi. Na tej stronie: http://jszydlowski.com.pl/siec_sprzedazy można znaleźć ich firmowe sklepy. Buty są bardzo wygodne, mam kilka par od tego producenta.

Cytat:
wyglądacie CUDOWNIE

Cytat:
(...) Będą bukiety z gipsówki, przewiązane wstążką w kolorze pudrowym, bądź brudnego różu - przy ławkach. Na ołtarzu będzie kompozycja księdza. Krzesła dla Młodych i świadków będą w białych pokrowcach, a na nich będzie także wstążka i bukiet z gipsówki i róży angielskiej, też w odcieniu różu (dziękuje Lg_ago za pomysł ) Na ławkach podoba mi się coś jak w załączniku, ale nie wiem, która opcja jest ładniejsza
Bardzo ładne bukiety z załączników, sama myślę o czymś podobnym.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
b. ładne buty!

Lg_ago zamówiliśmy obrączki jednak takie same będą - Tż stwierdził, że nie chce mieć innej obrączki niż ja stanęło na klasycznych - półokrągłe z delikatną soczewką, chociaż zdobiona bardziej mi się u niego podobała. Powiedział, że taka obrączka nie znudzi się.
Moja ma 3 mm, rozmiar 8,5 a Tż 5 mm(nie wiem czy nie lepsza byłaby 4 mm ale uparł się na taką ) rozmiar 21,5 Grawer gratis. W rozliczeniu daliśmy własne złoto - do dopłaty za robociznę będzie ok. 130 złotych Do odbioru 22 maja.

Dziewczyny wrzuciłam do klubu zdjęcia próbnego makijażu.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 00:06   #2693
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !

🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-05-09 o 00:07
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 07:00   #2694
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć u nas

3 miesiące do ślubu

spadam do pracy
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 07:21   #2695
enzunio
BAN stały

Gratuluję 99 i 3 miesięcy dś!!!!

Dziś mój Tż wyjeżdża na swój kawalerski, mają 3-dniowy

A ja się stresuję, bo nie wiem co moje dziewczyny przygotowały na jutro, a leje jak z cebra u nas, no pogoda pod psem

Muszę oddać do skrócenia spódnicę na Poltra (zostały równo 3 tygodnie) i suknię na poprawiny a nie mam kiedy iść do krawcowej
Stary 2014-05-09, 07:34   #2696
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !
Super!!

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć u nas

3 miesiące do ślubu

spadam do pracy

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Muszę oddać do skrócenia spódnicę na Poltra (zostały równo 3 tygodnie) i suknię na poprawiny a nie mam kiedy iść do krawcowej
Co to jest ta Poltra? (Ten Polter?) Ja nie znam takiego zwyczaju.

Ysia ale ładne zdjęcia, rewelacyjny uśmiech, widać, że promieniejesz! A twój mąż taki poważny
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 07:39   #2697
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !

już tylko dwie cyferki zostały :P
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 07:44   #2698
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Extra pomysł

Dzisiaj doszedł mój bucik (Pani pomyliła i dostałam dwa z różnego rozmiaru) ale w końcu jest para (foto w załączniku)
srebrne butki rządzą gratulacje!

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
zapomniałam o najważniejszym, kupiłam buty!
miały nie być białe, ale... są
La boda, obcas 8,5 cm, mega wygodne, polecam tę firmę!
śliczne

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

mój TŻ też będzie miał ten sam garniak na poprawiny, a najprędzej to chyba same spodnie i koszule

anka1897 super, że załatwiliście obrączki! lecę do klubu na mejk ap

Cytat:
Gratuluję 99 i 3 miesięcy dś!!!!

Dziś mój Tż wyjeżdża na swój kawalerski, mają 3-dniowy

A ja się stresuję, bo nie wiem co moje dziewczyny przygotowały na jutro, a leje jak z cebra u nas, no pogoda pod psem

wpadajcie na południe - u nas piękne słońce

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:18   #2699
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

Co to jest ta Poltra? (Ten Polter?) Ja nie znam takiego zwyczaju.
Imprezka dzień przed weselem, tłucze się butelki, pije, je, pije, pije, pije... A młodzi sprzątają i częstują wódką

A wymyśliłam sobie trampki, długą miętową spódnicę, biały sweterek rozpinany, jeszcze nad bluzką myslę

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
wpadajcie na południe - u nas piękne słońce
Z chęcią!! Już pakuję walizkę, bo nienawidzę deszczu a kocham południe!! Ale jestem obrażona, bo w takim razie wy zabraliście nasze wczorajsze piękne słońce

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-05-09 o 08:33
Stary 2014-05-09, 08:37   #2700
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Któraś z Was pytała gdzie kupuje rzęsy ARDELL - niestety tylko w internecie...

pysia - ja zawsze to robię bo jest szybko i jednogarnkowo a wszyscy pieją z zachwytu
udka z kurczaka przyprawiam tradycyjnie - na brązowo i pieke - 40 minut przed koncem dorzucam ziemniaczki surowe pokrojone na talarki w przyprawach (zioła prowansalskie, sól) i mieszam co 15 minut. One sie tak fajnie w tym tłuszczyku opiekają - sa tak pyszne ze szok dużo ich zrób i do tego sałatka z fetą - sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula, papryka, feta i wybrany sos
Kasiu ja pytałam, a masz może jakiś sprawdzony sklep/sprzedawcę? Chętnie bym je wypróbowała

Przepis brzmi bardzo smakowicie! Zapisuję i wypróbuję w weekend!

Cytat:
Przeleciałam was na szybko , pojutrze mój panieński, nawet połowy dziewczyn nie będzie, ale nie przejmuję się tym
Niech żałują że ich nie będzie! Impreza na pewno będzie udana!

Cytat:
Dziewczyny, jaka może być maksymalna różnica między butami ślubnymi, a tymi na przebranie? jakieś 3-4cm to już za dużo, czy jeszcze ujdzie?
Jakoś specjalnie się nie orientuję ale myślę że 3cm to już max...

Czeko ja bym kupiła jakiś porządniejszy, niekoniecznie bardokę skoro nie jest konieczna przyda ci sie na potem do jakiejś innej kiecki
Gratki za zmianę kodu!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Lg_ago zamówiliśmy obrączki jednak takie same będą - Tż stwierdził, że nie chce mieć innej obrączki niż ja stanęło na klasycznych - półokrągłe z delikatną soczewką, chociaż zdobiona bardziej mi się u niego podobała. Powiedział, że taka obrączka nie znudzi się.
Super, gratuluję TŻ dobrze wybrał

Umówiłam się na drugą próbną fryzurę - 21. 06. wypróbuję na weselu u znajomych. Tym razem będą lekko podpięte loki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości