![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
buu kto usunął moje wiaodmosci????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
cena - bardzo drogi, dlatego nie każdy może sobie na niego pozwolic ![]() wygoda - słyszałam, że jest strasznie niewygodny, obciera język i sie sepleni:P Ogólnie nie jestem nastawiona do niego pozytywnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
ja z tymi popekanymi i suchymi ustami mecze sie do teraz po kazdym umyciu zebow. denerwuje mnie juz to, musze kupic sobie jakis dobry krem czy balsam. ktos polecal tisane, jutro skocze do apteki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Rozeznanie
|
mam pytanie
![]() bo to ze gumki moga zostac zafarbowane to wiem....ale czy jest cos co moze zafarbowac zamki porcelanowe???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
Dobryy wieczór
![]() W tą sobote bede miała wyrywane obie czwórki na górze i tylko je na szczescie czy ktoś miał tak samo??I miał zakladany aparat i jak szybko mu sie np jedynki wyprostowały czy dwójki?? ![]() Czy mgołbyście mi coś wiecej napisać??na ten temat?..... Strasznie boje sie wyrywania... ![]() ![]() Co nalezy dziewczyny robić a czego nie nalezy zeby to ładnie się zagoiło?? ![]() Pozdrawiam i proszę bardzo odpowiedz kazda wasza odp jest dla mnie bardzo cenna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
sawa_sawa ja miałam wyrywane dwie górne czwórki. Możliwe, że zęby się wtedy szybciej prostują, ale nie jestem pewna, bo nie mam z czym porównać
![]() ![]() Co do wyrywania to nie boli, tylko jest nieprzyjemne. Później po mniej więcej godzinie możesz odczuwać ból, ale zimne okłady powinny pomóc ![]() ![]() Ja nie miałam problemów z gojeniem się ran po zębach. Trzeba jedynie uważac, żeby nie jeść stroną wyrwanego zęba i będzie wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
thx za info
![]() Ostatnio dosc duzo pije czerwonej herbaty i barszczu czerwonego i boje sie zeby mi nic nie pofarbowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a może któraś z porcelanowych aparatek pije kubusie? ![]() nie mogę się doczekać kiedy zdejmę aparat, ja chcę już go nie mieć i cieszyć się gładkimi ząbkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() damon napewno tak jak inny aparat troche bedzie na poczatku przeszkadzac i obcierac- ale to szybko przechodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Kokon pro
|
hej balsam tisane jest naprawde wydajny ma lekko miodowy zapach i dziala dobrze jest wydajny mimo malego sloiczka ;]
a tribiotyk to antybiotyk na rany i skaleczenia nie stosuje sie go od tak profilaktycznie chyba ze cos ropieje halo co on ma do ust? hmm ja mialam wyrywane zabki polecam nie jedzenie strona z dziura na poczatku szpary zamykaja sie szybko i ich nie widac ;] wyrywanie nie boli a i pozniej nie jest zle ;] nie ma sie co martwic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Kokon pro
|
obiecalam lepszej jakosci fotke no oto i ona dzisiejsza ;] nic nie mowiac to na focie mi zolte zeby wyszly chrumcikos aha zamki mam zwykle metalowe nie mini ani nic takiego
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2007-04-11 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kasiek87 : masz bardzo ładne ząbki ![]() ![]()
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez cichy_podmuch_wiatru Czas edycji: 2007-04-11 o 05:27 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
czy myślicie, że można zapisać się do orto na samą wymianę gumek?
Te moje przezroczyste wyglądają już koszmarnie i aż wstyd mi się uśmiechać ![]() Jutro się dowiem w mojej nowej klinice czy tamtejsza orto przygarnie mnie pod swoje skrzydełka, a tej obecnej zrobię papa, bo strasznie zdzierają ze mnie (pisałam o tym wcześniej).
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() Cytat:
KochANE APARATKI! 17 MAJA DOLąCZAM DO WAS! bylam...Boze od rana nic nie zjdalam ze stresu, okazalo sie ze musze wyrwac 2 czwórki ![]() i na dole by wartało wyrwać ósemki, ale to na razie zostawiam...poki co robie góre.. tak sie ciesze.23 i 30 kwietnia rwe zębiska i zakladam druciki, nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ( ale tez zmartwiona wyrywaniem-umre ze strachu ![]() Madziorka ja sie w te klocki nie bardzo umiem bawic za wszelkie problemy przepraszam! ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-04-11 o 12:32 Powód: post pod postem!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
smv, tez przed zalozeniem aparatu musialam miec wyrwane dwie gorne czworki, balam sie jak cholera, tym bardziej ze to przeciez zdrowe zeby! no ale, nie bylo tak zle. faktycznie, jest to niezbyt przyjemne uczucie, mimo ze nie boli, bo daja znieczulenie. a co do gojenia, to mi sie szybko zagoilo. moze dlatego, ze plukalam zeby szalwia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma sie mi niby szczeka cofnac, to jest troche zakrecona jak dla mnie pani moja mi tlumaczyla ale ja bylam tak podniecona sama wizyta ze nic nie wiem;P ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektorych przypadkach za 5 tys. mozna przeporwadzic calosc leczenia. w moim miescie koszt 1 luku metalowego to srednio 1300 plus 100 za wizyte kontrolna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos tu pisal ze za wycisk dal 80 zł,a ja 30 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
smv, heh, nie wiem czy warto. ja sie na tym kompletnie nie znam, zdaje sie na moja orto i mam nadzieje ze wie co robi. bo jak nie, to nie recze za siebie!hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za kazda wypowiedz odnosnie wyrywania zaków
![]() ![]() Nie wiem jak ja to przezyje ale wiem ze jak tego teraz nie zrobie to bede załowała hoho bardzo dłuugo ![]() kasiek87 Śliczne masz ząbki zazdroszcze!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Które ząbki miałaś wyrywane?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Aparat ortodontyczny - cena?
Dziewczyny - posiadaczki stałych aparatów ortodontycznych, bardzo proszę podajcie ile płaciłyście za swoje aparaciki w roku 2006 i 2007. Prawdopodobnie będę miała założony taki aparat w przyszłym miesiącu i nie wiem, jakiej kwoty pieniędzy mogę się spodziewac od lekarza ortodonty?
Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat ortodontyczny - cena?
surmina, ja placiclam w mojej malej miescinie w styczniu tego roku 1200 z jeden luk, bo mam tylko na gore. wizyta 30zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
Uff juz po wszystkim 3 godziny mnie męczyli. Jeszcze mi wiązadełko podcieli. Jestem jeszcze na znieczuleniu ale nie chce myślec co będzie jutro rano
Zamieszczam Foty przed załozeniem aparatu PRzed1.JPG przed2.JPG i po Po1.JPG po3.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.