Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-10, 20:16   #2671
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

buu kto usunął moje wiaodmosci????
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 20:30   #2672
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Przeczytałam na tej stronie o technice lingwalnej, czyli zamki od strony języka. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat? Skuteczność, cena, wygoda? Bardzo będę wdzięczna za informacje
Skuteczność - podobno szybciej prostuje zęby
cena - bardzo drogi, dlatego nie każdy może sobie na niego pozwolic ja nawet nie pomyślałam o nim:P
wygoda - słyszałam, że jest strasznie niewygodny, obciera język i sie sepleni:P
Ogólnie nie jestem nastawiona do niego pozytywnie

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość
smv, ja pamietam, jak przed zalozeniem aparatu orto kazala porzadnie mi sie najesc, bo wiadomo, heh. a ja wlasnie wrecz przeciwnie, nie moglam jesc ze strachu, a moze raczej ze stresu predzej, bo nie wiedzialam co mnie czeka na tym fotelu, hihi. w sumie nie bylo tak zle, denerwowalo mnie tylko ze musialm tak dlugo miec buzie otwarta, hehe
Przed założeniem też nic nie jadłam Ale zaraz po przyjściu do domku zjadłam normalnie obiadek jedyne co niemile wspominam z zakładania aparatu to to, że strasznie miałam po tym popekane i suche usta:P
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 20:36   #2673
truskava
Zakorzenienie

ja z tymi popekanymi i suchymi ustami mecze sie do teraz po kazdym umyciu zebow. denerwuje mnie juz to, musze kupic sobie jakis dobry krem czy balsam. ktos polecal tisane, jutro skocze do apteki
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 20:42   #2674
Katka_krk
Rozeznanie

mam pytanie
bo to ze gumki moga zostac zafarbowane to wiem....ale czy jest cos co moze zafarbowac zamki porcelanowe???? czy nie ma takiej możliwosci?

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 21:02   #2675
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
mam pytanie
bo to ze gumki moga zostac zafarbowane to wiem....ale czy jest cos co moze zafarbowac zamki porcelanowe???? czy nie ma takiej możliwosci?
Moja orto powiedziała mi, że buraczki mogą zafarbować porcelanę na żółto. Ja dodatkowo jeszcze nie jem czarnej porzeczki, I to chyba by było na tyle
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 21:04   #2676
sawa_sawa
Rozeznanie

Dobryy wieczór
W tą sobote bede miała wyrywane obie czwórki na górze i tylko je na szczescie czy ktoś miał tak samo??I miał zakladany aparat i jak szybko mu sie np jedynki wyprostowały czy dwójki??Podobno jak się wyrywa ząbki to szybciej to troszke idzie(podobno w moim przypadku tak bedzie) tylko zeby te szparki znikły bedzie najdłuzej podobno...
Czy mgołbyście mi coś wiecej napisać??na ten temat?.....

Strasznie boje sie wyrywania...ehh
Co nalezy dziewczyny robić a czego nie nalezy zeby to ładnie się zagoiło??

Pozdrawiam i proszę bardzo odpowiedz kazda wasza odp jest dla mnie bardzo cenna
sawa_sawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 21:15   #2677
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
ja z tymi popekanymi i suchymi ustami mecze sie do teraz po kazdym umyciu zebow. denerwuje mnie juz to, musze kupic sobie jakis dobry krem czy balsam. ktos polecal tisane, jutro skocze do apteki
maść Trybiotic (cos takiego) mała saszetka ale starcza na dość długo u mnie kosztuje ok 1,40zł:P
Cytat:
mam pytanie
Nie słyszałam nic, żeby zamki farbowały
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-10, 21:16   #2678
AppleGirl
Rozeznanie

sawa_sawa ja miałam wyrywane dwie górne czwórki. Możliwe, że zęby się wtedy szybciej prostują, ale nie jestem pewna, bo nie mam z czym porównać To prawda, że długo czasu upłynie zanim szpary po zębach znikną, ale na szczęście są one mało widoczne
Co do wyrywania to nie boli, tylko jest nieprzyjemne. Później po mniej więcej godzinie możesz odczuwać ból, ale zimne okłady powinny pomóc Wyrywanie samo w sobie nie jest takie straszne jak się niektórym może wydawać. Gdy siedziałam w poczekalni to chyba moja mama bardziej się denerwowała ode mnie Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, jak właśnie podeszłam do wyrwania bezstreosowo, pomogło.
Ja nie miałam problemów z gojeniem się ran po zębach. Trzeba jedynie uważac, żeby nie jeść stroną wyrwanego zęba i będzie wszystko ok
Stary 2007-04-10, 21:18   #2679
Katka_krk
Rozeznanie

thx za info
Ostatnio dosc duzo pije czerwonej herbaty i barszczu czerwonego i boje sie zeby mi nic nie pofarbowało

Stary 2007-04-10, 21:39   #2680
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
thx za info
Ostatnio dosc duzo pije czerwonej herbaty i barszczu czerwonego i boje sie zeby mi nic nie pofarbowało
zastanawiam się jeszcze czy Kubusie nie farbują, bo pamiętam, że za czasów gdy nie nosiłam aparatu i piłam je to na zębach pozostawał pomarańczowy osad
a może któraś z porcelanowych aparatek pije kubusie?

nie mogę się doczekać kiedy zdejmę aparat, ja chcę już go nie mieć i cieszyć się gładkimi ząbkami
Stary 2007-04-10, 22:01   #2681
RobertBar7
Raczkowanie

Cytat:
Zycie z aparatem troche sie zmienia na samym początku
Cos obcego ma sie w buzi Ludzie sie przygladaja, trzeba bardziej dbac o higiene jamy ustnej. Ale dosłownie po paru dniach/tygodniach wszystko wraca do normy
Przynajmniej u mnie tak było

Robert a tak swoja droga to ile masz lat?

Nie znam nikogo kto ma ten aparat, ani tez chyba nikt tutaj sie nie wypowiadał ze go nosi...
Ale wnioskuje ze jest niewygodny......gdzies ktos mi mowil ze niesamowicie ociera i rani język.
A co do ceny to tu znalazłam http://www.be-stomatologia.pl/cennik.html
ze jeden łuk kosztuje 5000 zł...
a Czemu pytasz o mój wiek :P mam 17 lat. Mówisz o damonie ja płace 3000 za łuk. Jutro będzie wiadomo czy i jak ociera oraz jak go się nosi
RobertBar7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 22:06   #2682
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RobertBar7 Pokaż wiadomość
a Czemu pytasz o mój wiek :P mam 17 lat. Mówisz o damonie ja płace 3000 za łuk. Jutro będzie wiadomo czy i jak ociera oraz jak go się nosi
Ja pisałam nie o damonie tylko o lingwalnym
damon napewno tak jak inny aparat troche bedzie na poczatku przeszkadzac i obcierac- ale to szybko przechodzi

Stary 2007-04-10, 22:30   #2683
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
buu kto usunął moje wiaodmosci????
nikt nie usunął , połączyłam je w jedną ponieważ pisałaś post pod postem trzy wiadomości. Jeżeli chcesz coś dopisać do korzystaj z opcji "edycja" w prawym dolnym rogu wiadomości
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 22:34   #2684
kasiek87
Kokon pro

hej balsam tisane jest naprawde wydajny ma lekko miodowy zapach i dziala dobrze jest wydajny mimo malego sloiczka ;]

a tribiotyk to antybiotyk na rany i skaleczenia nie stosuje sie go od tak profilaktycznie chyba ze cos ropieje halo co on ma do ust?

hmm ja mialam wyrywane zabki polecam nie jedzenie strona z dziura na poczatku szpary zamykaja sie szybko i ich nie widac ;] wyrywanie nie boli a i pozniej nie jest zle ;] nie ma sie co martwic

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 22:35   #2685
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
cena - bardzo drogi, dlatego nie każdy może sobie na niego pozwolic ja nawet nie pomyślałam o nim:P

powiem szczerze że nawet nie wiedziałam o takim aparacie,gdybym wcześniej o nim przeczytała pewnie bym sie na niego skusiła, ale nie żałuję bo mój jest mało widoczny i nawet dobrze mi z nim
Stary 2007-04-10, 23:45   #2686
kasiek87
Kokon pro

obiecalam lepszej jakosci fotke no oto i ona dzisiejsza ;] nic nie mowiac to na focie mi zolte zeby wyszly chrumcikos aha zamki mam zwykle metalowe nie mini ani nic takiego takie wokol zamkow to klej przebarwiony po salatce z braku mozliwosci nie doszorowany wybaczcie a ogolnie to na focie mialam glupia mine i dlatego wyglada jakbym miala krzywo line srodkowe w rzeczywistosci jest prosto, a zgryz do siebie pasuje czego nie widac na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby110407.JPG (14,6 KB, 118 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Edytowane przez kasiek87
Czas edycji: 2007-04-11 o 00:20
kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 05:25   #2687
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
a tribiotyk to antybiotyk na rany i skaleczenia nie stosuje sie go od tak profilaktycznie chyba ze cos ropieje halo co on ma do ust?
Przepraszam nie doczytałam zbytnio, ja go stosowałam do popekanych ust w kącikach:P
kasiek87 : masz bardzo ładne ząbki ile to juz nosisz aparat?? Twoje zamki wydaja mi sie takie małe hehe ładnie ładnie
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Edytowane przez cichy_podmuch_wiatru
Czas edycji: 2007-04-11 o 05:27 Powód: dopisek
Stary 2007-04-11, 08:15   #2688
jucha
Wtajemniczenie

czy myślicie, że można zapisać się do orto na samą wymianę gumek?
Te moje przezroczyste wyglądają już koszmarnie i aż wstyd mi się uśmiechać tylko znając LIM, będę musiała zapłacić normalnie za wizytę ehhh.

Jutro się dowiem w mojej nowej klinice czy tamtejsza orto przygarnie mnie pod swoje skrzydełka, a tej obecnej zrobię papa, bo strasznie zdzierają ze mnie (pisałam o tym wcześniej).
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 08:22   #2689
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
czy myślicie, że można zapisać się do orto na samą wymianę gumek?
Te moje przezroczyste wyglądają już koszmarnie i aż wstyd mi się uśmiechać tylko znając LIM, będę musiała zapłacić normalnie za wizytę ehhh.

Jutro się dowiem w mojej nowej klinice czy tamtejsza orto przygarnie mnie pod swoje skrzydełka, a tej obecnej zrobię papa, bo strasznie zdzierają ze mnie (pisałam o tym wcześniej).
w mojej klinice na wymianę gumek przychodzi się bez zapisywania i kiedy ma się na to ochotę oczywiście jest to bezpłatne także u ciebie tez pewnie nie pobiera się za to opłat. Zadzwoń i zapytaj się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 12:02   #2690
smv
Zakorzenienie

Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
nikt nie usunął , połączyłam je w jedną ponieważ pisałaś post pod postem trzy wiadomości. Jeżeli chcesz coś dopisać do korzystaj z opcji "edycja" w prawym dolnym rogu wiadomości
AHA okej dzikeuje) i sorrki za klopoty!

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
obiecalam lepszej jakosci fotke no oto i ona dzisiejsza ;] nic nie mowiac to na focie mi zolte zeby wyszly chrumcikos aha zamki mam zwykle metalowe nie mini ani nic takiego takie wokol zamkow to klej przebarwiony po salatce z braku mozliwosci nie doszorowany wybaczcie a ogolnie to na focie mialam glupia mine i dlatego wyglada jakbym miala krzywo line srodkowe w rzeczywistosci jest prosto, a zgryz do siebie pasuje czego nie widac na zdjeciu
mam ytanko: co to za drucik wystakje ci zza wargi???

KochANE APARATKI! 17 MAJA DOLąCZAM DO WAS! bylam...Boze od rana nic nie zjdalam ze stresu, okazalo sie ze musze wyrwac 2 czwórki strasznie sie boje...
i na dole by wartało wyrwać ósemki, ale to na razie zostawiam...poki co robie góre..
tak sie ciesze.23 i 30 kwietnia rwe zębiska i zakladam druciki, nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ( ale tez zmartwiona wyrywaniem-umre ze strachu )

Madziorka ja sie w te klocki nie bardzo umiem bawic za wszelkie problemy przepraszam!

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2007-04-11 o 12:32 Powód: post pod postem!!!
Stary 2007-04-11, 12:55   #2691
truskava
Zakorzenienie

smv, tez przed zalozeniem aparatu musialam miec wyrwane dwie gorne czworki, balam sie jak cholera, tym bardziej ze to przeciez zdrowe zeby! no ale, nie bylo tak zle. faktycznie, jest to niezbyt przyjemne uczucie, mimo ze nie boli, bo daja znieczulenie. a co do gojenia, to mi sie szybko zagoilo. moze dlatego, ze plukalam zeby szalwia
Stary 2007-04-11, 13:17   #2692
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Nie znam nikogo kto ma ten aparat, ani tez chyba nikt tutaj sie nie wypowiadał ze go nosi...
Ale wnioskuje ze jest niewygodny......gdzies ktos mi mowil ze niesamowicie ociera i rani język.
A co do ceny to tu znalazłam http://www.be-stomatologia.pl/cennik.html
ze jeden łuk kosztuje 5000 zł...
Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Faktycznie cena dumna. Ale mnie właśnie zastanawiało jak to jest z mówieniem Chyba jednak nie jest taki rewelacyjny jak tak mało osób go nosi.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 13:21   #2693
smv
Zakorzenienie

Cytat:
smv, tez przed zalozeniem aparatu musialam miec wyrwane dwie gorne czworki, balam sie jak cholera, tym bardziej ze to przeciez zdrowe zeby! no ale, nie bylo tak zle. faktycznie, jest to niezbyt przyjemne uczucie, mimo ze nie boli, bo daja znieczulenie. a co do gojenia, to mi sie szybko zagoilo. moze dlatego, ze plukalam zeby szalwia
truskavko a warto bylo rwac? widac u ciebie efekty??
jak ma sie mi niby szczeka cofnac, to jest troche zakrecona jak dla mnie pani moja mi tlumaczyla ale ja bylam tak podniecona sama wizyta ze nic nie wiem;P
Stary 2007-04-11, 13:32   #2694
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Faktycznie cena dumna. Ale mnie właśnie zastanawiało jak to jest z mówieniem Chyba jednak nie jest taki rewelacyjny jak tak mało osób go nosi.
mysl ze przede wszytskim chodzi o cene ,za 5 tys mozna zalozyc 2 luki metalowego , przezroczystego aparatu plus koszty kilku wizyt kontrolnych.
w niektorych przypadkach za 5 tys. mozna przeporwadzic calosc leczenia.
w moim miescie koszt 1 luku metalowego to srednio 1300 plus 100 za wizyte kontrolna.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 13:53   #2695
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
mysl ze przede wszytskim chodzi o cene ,za 5 tys mozna zalozyc 2 luki metalowego , przezroczystego aparatu plus koszty kilku wizyt kontrolnych.
w niektorych przypadkach za 5 tys. mozna przeporwadzic calosc leczenia.
w moim miescie koszt 1 luku metalowego to srednio 1300 plus 100 za wizyte kontrolna.
u mnie aparat metalowy 1100 zł za łuk plus 40-80 zł za wizyty.
ktos tu pisal ze za wycisk dal 80 zł,a ja 30
Stary 2007-04-11, 14:15   #2696
truskava
Zakorzenienie

smv, heh, nie wiem czy warto. ja sie na tym kompletnie nie znam, zdaje sie na moja orto i mam nadzieje ze wie co robi. bo jak nie, to nie recze za siebie!hihi w kazdym razie, szpary wciaz mam, ale nosze dopiero 4 miesiace, wiec na pewno to duzo za krotko. aby szpary sie zeszly trza wiecej czasu, tak mysle, heh
Stary 2007-04-11, 14:18   #2697
sawa_sawa
Rozeznanie

Dziekuje za kazda wypowiedz odnosnie wyrywania zakówi w ogole w ogole
Nie wiem jak ja to przezyje ale wiem ze jak tego teraz nie zrobie to bede załowała hoho bardzo dłuugo

kasiek87 Śliczne masz ząbki zazdroszcze!! Naprawde ładne i ten aparacik tak słodko wygląda Ślicznie ślicznie
Które ząbki miałaś wyrywane?? buuziole
sawa_sawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 14:55   #2698
Surmina
Raczkowanie

GG do Surmina
Aparat ortodontyczny - cena?

Dziewczyny - posiadaczki stałych aparatów ortodontycznych, bardzo proszę podajcie ile płaciłyście za swoje aparaciki w roku 2006 i 2007. Prawdopodobnie będę miała założony taki aparat w przyszłym miesiącu i nie wiem, jakiej kwoty pieniędzy mogę się spodziewac od lekarza ortodonty?

Pozdrawiam serdecznie
Surmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 14:59   #2699
truskava
Zakorzenienie

Dot.: Aparat ortodontyczny - cena?

surmina, ja placiclam w mojej malej miescinie w styczniu tego roku 1200 z jeden luk, bo mam tylko na gore. wizyta 30zl.
Stary 2007-04-11, 15:17   #2700
RobertBar7
Raczkowanie

Uff juz po wszystkim 3 godziny mnie męczyli. Jeszcze mi wiązadełko podcieli. Jestem jeszcze na znieczuleniu ale nie chce myślec co będzie jutro rano
Zamieszczam Foty przed załozeniem aparatu
PRzed1.JPG

przed2.JPG
i po

Po1.JPG

po3.JPG
RobertBar7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości