|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Uciekam nyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2672 |
Rozeznanie
|
Kurczę, mogłyby być u kogoś II, to byśmy se imprezkę zrobiły
![]() ![]() ![]() sumem - rybką taką chyba Aniu ![]() wiecie co, ja to się chyba cieszę (no,może źle powiedziane, bo wolałabym być już w ciąży, ale że sytuacja jest taka a nie inna, to...) że teraz nic nie wyszło z naszą ciążą... bo powiem Wam, ze przestałam całkiem myśleć o dniach płodnych (i tak ich nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Słodkich snów ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- łuhuhu... moje pierwsze podejście do luteiny! bleee ![]() ![]() ![]() ale nie jest najgorzej, do przeżycia ![]() ![]() hmmm piszę dziś sama ze sobą ![]()
Nie poddajemy się ![]() Walczymy o nasze szczęście ![]() Edytowane przez _Aniutka_ Czas edycji: 2014-06-25 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kobitki
![]() ja juz wcinam sniadanko srednio to idzie bo taaaak mnie gardo boli ze hej ![]() ![]() hehe pijoczki ja kiedys mialam bardzo mocna glowe a teraz troszke gorzej ale i tak moge sporo wypic ![]() ![]() co do mierzenia to ja tak z ciekawosci sobie mierze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- u nas od rana leje masakrycznie a ja musze jechac gdzien na miasto kupic wage do jedzenia i taka lazienkowa oby pozniej przestalo ![]()
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nati super moze któreś z Nas się uda ![]() ![]() żebym tylko nie zapomniała kupić testu ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- byłoby super ![]() trzymaj mocno kciuki za mnie i Natalke ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
po wizycie u gin troche sobie poplakalam ale teraz juz jest ok kochamy sie z mężem spontanicznie i zobaczymy co z tego będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- kurcze dziewczyny chyba nic z tego nie będzie ![]() pojawiło się duuużo śluzu z domieszka krwi ![]() w sumie wczoraj po stosunku lekko krwawiłam ale to przez tą niewielka nadżerkę i teraz nie wiem czy to z tego czy juz się zbliża @ ![]()
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
U nas też leje od rana
![]() No póki co Żanetka to jutro testuję z Tobą, bo zamiast się rozkręcać to ona hmmm...tak jakby maleje ![]() No ale zobaczymy, jeszcze cały dzień dzisiaj więc może akurat wróci do normy ![]() A co do nakręcania się to ja Wam powiem, że obawiam się że mój TŻ będzie miał ze mną w tej kwestii ciężko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Żanetka kurcze - poczekamy, zobaczymy czy się rozkręci i u Ciebie i u mnie w takim bądź razie ![]()
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka to jest normalne ze jak człowiek - kobieta- czegoś pragnie to mysli o tym cały czas, widzialas jaka ja mialam schize na początku, przydał mi się ten kubeł zimnej wody.... no mam nadzieje ze sie nie rozkreci, chodź ja mam takie "szczęście" że rozkreca się po teście ![]()
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak sie czujecie? Ja sie tak boję rozstępów ze na pewno bede sie smarować min. 2 razy dziennie od II ![]() ![]() Natka to moze jednak bedzie pozytywny test ?? ![]() Ja dziewczyny tak jak wy tez sie nakręcam, ale myśle ze ten pierwszy i ew. drugi cykl a potem chciałabym odpuścić jesli sie nie uda i spontanicznie sie kochać ![]() ![]() ![]() Z porannego siku mam jeszcze nie pozytywny test owu, zrobię jeszcze popołudniu i wieczorem. Z moich przypuszczeń owulacja powinna być jutro popołudniu lub na wieczór właśnie. Wczoraj mnie naszła taka mega ochota a mój mąż odmówił mi seksu ![]() ![]() ![]() I mieliśmy tez wczoraj rozmowę o tym co powiedział ze nawet byłoby lepiej gdyby była druga córeczka i on naprawdę tak uważa, widzę ze chciałby drugą córeczkę nawet bardziej. Całkowicie mnie zaskakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorota biedna Ty jesteś. Ale dasz radę i za kilka miesiecy będziesz tuliła swojego maluszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewuniu oby sie Wam udało ![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() U mnie pogoda cudowna ![]() ![]() ![]() Natalka, Żanetka dziwne te wasze @. Oby to wcale nie były one tylko objaw kruszynki, która się w Was zagnieżdża ![]() Ewunia, z tego co pamiętam to testy owu nie można robić z porannego siku, tylko nie pamiętam właśnie dlaczego ![]() Fajnie że Twój mąż tak mówi, taki dojrzały i w ogóle ![]() ![]()
#2680 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Test zrobiłam wczoraj oczywiście ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
test a potem @ ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- aneczka2238 ja nie wiem czy ten lekko zabarwiony śluz to @ może to pozostałości po wczoraj
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Też tak pamiętam, odwrotnie niż testy ciążowe. Ja robiłam (nie robię, bo mi się skończyły) na wieczór. Owulacja i tak przychodzi w ciągu bodajże 12-36h od najwyższego stężenia, więc tego nie da się dokładnie wymierzyć.
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Przyczajenie
|
.. takie co jest najlepsze.... a mini pytanko do Ciebie , tabletki clo od kiedy musisz brać ja mam napisane że od 3 dnia cyklu i teraz sie zastanawiam czy ten pierwszy dzień @ taki słaby to się liczy już jako pierwszy dziań czy dopiero od drugiego liczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Trzymamy mocno mocno
![]() ![]() ![]() A kiedy planujesz testować?
#2687 |
Zadomowienie
|
Jak się nie pojawi @ wcześniej to w sobotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Jaaa dopiero niedawno sie obudzilam
![]() ![]() Dorotka bolace gardlo brrr :/ oby herbaty zadzialaly, a jak nie to wode z sola probuj albo Aneczki syrop ![]() Natiiiii ja tu czuje pismo nosem ![]() Cos sie kroi ![]() ![]() ![]() Zanetka oby u Ciebie sie nie rozkrecilo to krwawienie ![]() Aneczko oddaj troche ciepla ![]() A mnie glowa boli ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Aniu ksuwko to ode mnie ![]() ![]() Mocno trzymam kciuki ![]()
#2689 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to wiem ze się testów owu nie robi z porannego siku ale robię obserwacje juz drugi cykl i próbuje je wyczuć jak wychodzi rano, jak pozniej i kiedy jest faktyczna owulacja, rano jest niby większe stężenie wiec moze wyjść mylnie pozytywny, próbuje to rozpracować
![]() U mnie poranny był negatywny, ale kreska testowa była tylko odrobinkę jaśniejsze wiec myśle. Ze do owulacji blisko. Kilka dni temu robiłam tez z porannego siku i kreska testowa była cień cienia. Zamówiłam chyba 60 testów owulacyjnych wiec mi nie szkoda ![]() ![]() Ksuwka to jeszcze jedno testowanko nam się szykuje ![]() Jakies objawy? Edytowane przez Ewunia_01 Czas edycji: 2014-06-26 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawości sprawdziłam ulotkę po moich testach owu i dokładnie to jest napisane, że może wyjść fałszywie dodatni ![]() ![]() I jest też, żeby robić zawsze dokładnie o tej samej porze dnia (ale jak masz tyle to możesz sobie próbować ![]() ![]()
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
kochana skoro nie chcesz robić testu z nami to za Ciebie bedziemy trzymac kciuki w sobote
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
witam ksuweczko
![]() ![]() ja wcieram oliwke codziennie po wieczornej kapieli w rodzinie niema sklonnosci do rozstepow aleee lepiej dmuchac na zimne ![]()
#2693 |
Zakorzenienie
|
No niby u mnie skłonności do rozstępów w rodzinie też nie ma, ale jakoś teraz się obawiam. Mama po dwóch ciążach nie ma ani jednego, mimo że ze mną prawie 30kg przytyła
![]() ![]() Podczytuję grudniówki (nawet próbuję się trochę tam udzielać, ale chyba mi tego za złe nie będziecie miały, prawda? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
aneczka2238 jak tylko nas nie bedziesz zaniedbywać to nie mamy nic przeciwko
![]()
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
cos ty aniu ja je tez podczytuje ale tak bardziej z ciekawosci co i jak z dzidziami i badaniami no bo to ten sam etap
![]() ja narazie nic nie kupuje siostra juz po dziecku wczesniej odlozyla mi ubranka noi kolezanka ma przywiesc ale tylko te najmniejsze ![]() z reszta chce sie wstrzymac az wroce z wakacji tj koniec sierpnia nooo chyba ze bedzie jakas super oferta w hipermarketach jak przy okazji bede to pewnie kupie jakies pampersiory czy cos ![]() ![]() ![]()
#2697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mebelki lepiej kupić szybciej bo śmierdzą nowe i lepiej zeby trochę odstaly i sie wietrzyly. Ja kupiłam ok 20 tc i w tym czasie tez większość wyprawki, potem byłam obrażona na dzieciowe zakupy ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Mi tak trochę bedzie smutno ze ja nic nie bede kupowała, moze ewentualnie drugie łóżeczko? W szafy małej sie zmieści dwójka ![]() ![]() Jak bedzie druga córeczka to w ogóle ani pół ubranka pewnie nie kupię ![]() ![]() ![]() Wszystko przed wami dziewczyny ![]() Edytowane przez Ewunia_01 Czas edycji: 2014-06-26 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Ewuniu uwielbiam czytac jak opisujesz sprawy związane z macierzyństwem, z przygotowaniami do dnia w którym narodziła się Twoja mała kruszynka
![]() ![]()
#2699 |
Zakorzenienie
|
U mnie chyba jednak nic nie będzie, teraz miałam taki większy "strzał", i brzuch mnie zaczął wreszcie pobolewać, no ale zobaczymy czy się do wieczora rozkręci na porządnie czy nie, w razie czego test kupiłam i jak dalej będzie tak dziwnie to dla świętego spokoju jutro rano zrobię
![]() U nas się trochę teraz rozpogodziło, mam nadzieję że tak już zostanie ![]() Aneczka - mi się wydaje, że to trochę za szybko. Mebelki owszem, ale przecież do grudnia jeszcze tyle czasu że spokojnie ze wszystkim zdążycie, zwłaszcza że też sporo rzeczy masz pewnie po synalku, a może coś i w spadku dostaniesz? No chyba, że jakaś dobra okazja się trafi to wtedy wiadomo że warto korzystać. Ja tak będę polować pewnie na mój wymarzony wózek, może będą jakieś dni otwarte czy coś i jakieś rabaty do tego ![]()
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.