Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-25, 20:53   #2671
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

U mnie tez tusz wystarcza na 6 miesiecy. Na miesiac to albo musi byc to miniatura, albo naklada sie 10 warstw
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 21:04   #2672
enn_
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53904753]U mnie tez tusz wystarcza na 6 miesiecy. Na miesiac to albo musi byc to miniatura, albo naklada sie 10 warstw [/QUOTE]
Mialam kiedys rewelacyjny tusz YSL, ktory wlasnie po miesiacu przestawal nadawac sie do uzycia. Nie oszczedzam na kosmetykach, ale nie bede co miesiac wydawac 20 czy 30 funtow na nowy tusz.
Stary 2015-12-25, 22:48   #2673
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Mialam kiedys rewelacyjny tusz YSL, ktory wlasnie po miesiacu przestawal nadawac sie do uzycia. Nie oszczedzam na kosmetykach, ale nie bede co miesiac wydawac 20 czy 30 funtow na nowy tusz.
Zdecydowanie. Mniej boli niz wydanie stowki w Polsce, ale za darmo nikt nie daje. 20 funtow to mi pewnie miesiecznie wychodzi podliczajac srednia z calego roku
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 08:57   #2674
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Ja czasami podkradam siostrze tusz z NYC taki pomarańczowy kupiła go w funciaku, jest na prawdę fajny ale trochę czasu zajmuje zanim wyschnie na rzęsach, jest bardzo 'mokry' jeśli wiecie o co mi chodzi.

Ja po nowym roku wybieram się do westfield i mam zamiar kupić sobie szminke Maca w kolorze Stone. od dawna mi się marzy wiec najwyższy czas aby ją mieć
Sliczny jest Stone, niestety ten kolor niekoniecznie do mnie pasuje Obecnie uzywam Angel, ale mam tez Viva Glam Gaga I i II. Sminki Maca sa swietne

Ale zlapalam grype na swieta, czuje sie fatalnie. Podczas ostatnich kilku dni uswiadomilam sobie ze albo zalapalam jakas niecodzienna odmiane grypy albo ja grypy nigdy wczesniej nie mialam Moje samopoczucie jest naprawde straszne.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 14:33   #2675
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Sliczny jest Stone, niestety ten kolor niekoniecznie do mnie pasuje Obecnie uzywam Angel, ale mam tez Viva Glam Gaga I i II. Sminki Maca sa swietne
wszystko z maca jest

Cytat:
Ale zlapalam grype na swieta, czuje sie fatalnie. Podczas ostatnich kilku dni uswiadomilam sobie ze albo zalapalam jakas niecodzienna odmiane grypy albo ja grypy nigdy wczesniej nie mialam Moje samopoczucie jest naprawde straszne.
współczuję jeśli to faktycznie grypa, to idź do GP. paskudne przeziębienie jest o niebo lepsze niż faktyczna grypa (gorączki, bóle mięśniowe, rozstrój żołądka, dreszcze) .
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 15:42   #2676
MonnieB
Zakorzenienie

a mi się udało i wyszłam z pracy dzisiaj po 4 godzinach nie zrobiłam prawie nic zaczynam się przyzwyczajać do takiej pracy na prawdę, już nie jest nawet tak nudno
Stary 2015-12-26, 16:09   #2677
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się udało i wyszłam z pracy dzisiaj po 4 godzinach nie zrobiłam prawie nic zaczynam się przyzwyczajać do takiej pracy na prawdę, już nie jest nawet tak nudno
ja mam taką pracę i mam dzięki temu mega produktywne tygodnie - tu książka, tu seminarium, tu artykuł naukowy. w wolnym czasie machnę czapkę, rękawiczki, ostatnio sweter. za nic bym nie zamieniła choć mogliby płacić więcej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-26, 16:13   #2678
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Hej dziewczyny
Niewiem czy ktoras mnie pamieta, pare razy pisalam na forum, czesto Was podczytuje tylko czasu brak wiec rzadko sie udzielam.
Nadeszly swieta, 1,5 tyg wolnego ale niestety nie moglismy nigdzie wyjechac bo TZ pracuje w przyszlym tygodniu. Za to ja mam sporo wolnego czasu ktory moge wykorzystac na przyjemnosci

Jakbyscie dziewczyny planowaly jakies spotkanie miedzy swietami a Nowym Rokiem bardzo chetnie bym sie przylaczyla o ile mnie przyjmiecie w Swoim gronie. Mieszkam juz w Londynie 7 lat i obserwuje watek od dawna a nigdy nie mialam odwagi sie dolaczyc do spotkan. Mamy tu sporo znajomych ale ciezko mi sie umowic w samym babskim gronie bo zajete dziewczyny rzadko kiedy chca wychodzic bez TZ-ow. Bardzo nad tym ubolewam.

etam, zajete dziewczyczy czesto wychodza bez TZtow

ja chcialam dzisiaj gdzies wyjsc, ale odzewu zadnego nie bylo.
Mam wolny wieczor jutro, poniedzialek i wtorek. w srode wolalbym nigdzie nie wychodzic bo w czwartek rano do brukseli jade. ale jesli Komus pasuja podane powyzej dni to ja chetnie. w koncu wybralabym sie na lodowisko albo do kew gardens ponoc pieknie jest?

Cytat:

Szminki Maca, czy trzymaja sie pare godzin? Odbijaja sie na szklankach? Ja uzywam z GOSHa i sa b dobre ale chcialabym sprobowac czegos innego. w jakich senach sa?

Ja wczoraj kichalam, dzisiaj tez leze w losku z grypa a jutro mam zabrac siostrzenice TZta na disney on ice, mamy juz bilety za ktore zaplacilam ponad 70f is ie wkurze jak nie dam rady isc

byla ktoras na wyprzedazach dzisiaj??
Stary 2015-12-26, 16:16   #2679
Konto usunięte

Ja bym chciala zmienic prace Ostatnio tak sobie myslalam czy nie aplikowac np. na Heathrow np. do odprawy albo przylotow, ale nie wiem skad dokladnie aplikowac. Moj TZ do mnie mowi, ze pewnie malo placa, ze tempo pracy duze, ale chcialabym sprobowac czegos nowego. Teraz tez pracuje pod presja czasu.
Stary 2015-12-26, 16:18   #2680
enn_
Zakorzenienie

Ja nie jestem fanka MACa. Mam od nich multum szminek, bo sa relatywnie niedrogie i maja swietny wybor kolorow, ale uwazam, ze wcale tylka nie urywaja. Ma tez kilka innych rzeczy i owszem - lubie, ale, mimo wszystko, nie powiem, ze bez tego sklepu nie moglabym zyc.
Stary 2015-12-26, 16:36   #2681
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
ja mam taką pracę i mam dzięki temu mega produktywne tygodnie - tu książka, tu seminarium, tu artykuł naukowy. w wolnym czasie machnę czapkę, rękawiczki, ostatnio sweter. za nic bym nie zamieniła choć mogliby płacić więcej
Zazdro! Może za parę lat też mi się uda tak "ustawić" Bo póki co pracy bym nie zamieniła na inną, ale takie coś jak czytanie książki w godzinach pracy to marzenie
Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Szminki Maca, czy trzymaja sie pare godzin? Odbijaja sie na szklankach? Ja uzywam z GOSHa i sa b dobre ale chcialabym sprobowac czegos innego. w jakich senach sa?

Ja wczoraj kichalam, dzisiaj tez leze w losku z grypa a jutro mam zabrac siostrzenice TZta na disney on ice, mamy juz bilety za ktore zaplacilam ponad 70f is ie wkurze jak nie dam rady isc

A te z GOSH trzymają się dobrze? Nie na szklankach? Ja jeśli chcę czegoś mega mega trwałego, to używam Provocalips z Rimmel - 10h gwarantowane (na początku używania nawet więcej), co na moich ustach jest cudem i żadna inna szminka temu nie dorówna. Ale poszukuję właśnie czegoś takiego jak wspomniany MAC w kolorze Stone () tylko obawiam się, że nie wytrzyma na moich ustach dłużej niż pół godziny

Przybijam piątkę chorym

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:44   #2682
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Zazdro! Może za parę lat też mi się uda tak "ustawić" Bo póki co pracy bym nie zamieniła na inną, ale takie coś jak czytanie książki w godzinach pracy to marzenie
tylko, że póki co płacą mało ale w lutym kończy mi się probation i będę się ubiegać o podwyżkę.

Cytat:
A te z GOSH trzymają się dobrze? Nie na szklankach? Ja jeśli chcę czegoś mega mega trwałego, to używam Provocalips z Rimmel - 10h gwarantowane (na początku używania nawet więcej), co na moich ustach jest cudem i żadna inna szminka temu nie dorówna. Ale poszukuję właśnie czegoś takiego jak wspomniany MAC w kolorze Stone () tylko obawiam się, że nie wytrzyma na moich ustach dłużej niż pół godziny
dołożona do mojej wish-listy! bardzo lubię szminki z Rimmela, podobają mi się ich kolory

Cytat:
Przybijam piątkę chorym
aa, też chcę piwo
Stary 2015-12-26, 16:48   #2683
travis
Zakorzenienie

GG do travis

[QUOTE=Shevya;53909458]

/QUOTE]

Trzymaja sie spokojnie 6h, gdzie jem , pije itp. Niestety odbijaja sie na szklankach ale przy tym nie zdzieraja sie z ust takze jest ok jak za 8f
Stary 2015-12-26, 16:53   #2684
kahoko hino
Zakorzenienie

Shevya, patrzę na kolory provocalips i one wyglądają jak błyszczyki. mają drobinki? i jakie mają wykończenie? bo ja na swoich ustach uznaję tylko mat
Stary 2015-12-26, 18:34   #2685
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
tylko, że póki co płacą mało ale w lutym kończy mi się probation i będę się ubiegać o podwyżkę.

dołożona do mojej wish-listy! bardzo lubię szminki z Rimmela, podobają mi się ich kolory

aa, też chcę piwo
No cóż, na życie w Ldn nigdy nie będzie wystarczająco dużo Ja już swój awans dostałam, nie mam szansy na podwyżkę - ach, hospitality
Cytat:
Trzymaja sie spokojnie 6h, gdzie jem , pije itp. Niestety odbijaja sie na szklankach ale przy tym nie zdzieraja sie z ust takze jest ok jak za 8f
O, brzmi dobrze, przetestuję
Cytat:
Shevya, patrzę na kolory provocalips i one wyglądają jak błyszczyki. mają drobinki? i jakie mają wykończenie? bo ja na swoich ustach uznaję tylko mat
To jest tak, że najpierw nakładasz na usta kolor, a potem bezbarwny utrwalacz (że tak to nazwę). No i ten utrwalacz na początku się błyszczy, bo bez niego sam kolor jest dość matowy i "suchy", ale z biegiem czasu wsiąka i zostaje sam kolor - w tej chwili jednak nie powiem Ci, czy to taki mat-mat, bo już długo tego produktu nie używałam, aczkolwiek błyszczyk to nie jest. Tyle, że ja się na kosmetykach nie znam, więc... Najlepiej przetestuj któregoś dnia, tylko uważaj przy nakładaniu, bo się skubaniec trzyma mocno

Wiecie może do której dziś jest czynny Westfield na Stratford? Tzn sklepy, bo budynek do 11pm wg ich strony.

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2015-12-26, 18:44   #2686
travis
Zakorzenienie

GG do travis

chcialaby ktoraj wybrac sie jutro na male zakupowe szalenstwo na bromley??
Stary 2015-12-26, 19:29   #2687
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
chcialaby ktoraj wybrac sie jutro na male zakupowe szalenstwo na bromley??
ja idę do ikei...
Stary 2015-12-26, 19:45   #2688
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ja sie bije tych jutrzejszych zakupow, przerazaja mnie te tlumy

ale coroczna tradycja nakazuje isc na zakupy rocznego zapasu bielizny hehe
Stary 2015-12-26, 20:01   #2689
enn_
Zakorzenienie

Oj ja sie nie wybieram na zakupy w zaden dzien wolny od pracy. Chce isc we wtorek rano z nadzieja, ze omine tlumy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-26, 23:28   #2690
MonnieB
Zakorzenienie

Ja idę na zakupy 2 stycznia, aż się boje. Ale chciałam siostrze kupić ugg boots
Stary 2015-12-26, 23:41   #2691
sylwiakaa
Zadomowienie

dzis podobno na bromley jakis zamach byl!?
Stary 2015-12-26, 23:51   #2692
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
dzis podobno na bromley jakis zamach byl!?
No coś Ty Nic nie słyszałam/widziałam w internecie... Wiesz coś więcej?

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2015-12-26, 23:58   #2693
MonnieB
Zakorzenienie

Zamachu nie było. Jakiś debil latał z maczeta po centrum handlowym.
A tak dokładniej to dzieciaki jakieś miały swoje porachunki i zaczęli wyciągać noże i jeden właśnie miał maczete.

Edytowane przez MonnieB
Czas edycji: 2015-12-27 o 00:01
MonnieB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 00:20   #2694
fretkabetka
Raczkowanie

Alma mater ja dostałam pracę w British Airways na Heathrow, ale nie przyjęłam oferty (miałam okres, gdy przejmowałam się presją otoczenia linczującego mnie, że zamiast zachrzaniać na zmywaku, to korzystam z dobrobytu na emigracji i szukałam czegokolwiek). Płaca była kiepska, coś koło 18 tys, zmiany miedzy 4:30 a 24 po 9 h. Plus taki, ze obowiązują ścisłe zasady co do wyglądu i uniform, więc odpada poranny problem w co się ubrać. Ogłoszenie znalazłam na indeed, proces był wieloetapowy z testami i assessment centre poza Londynem o 8 rano. Jeśli jesteś zainteresowana, więcej mogę napisać ci na priv.
fretkabetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 00:35   #2695
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fretkabetka Pokaż wiadomość
Alma mater ja dostałam pracę w British Airways na Heathrow, ale nie przyjęłam oferty (miałam okres, gdy przejmowałam się presją otoczenia linczującego mnie, że zamiast zachrzaniać na zmywaku, to korzystam z dobrobytu na emigracji i szukałam czegokolwiek). Płaca była kiepska, coś koło 18 tys, zmiany miedzy 4:30 a 24 po 9 h. Plus taki, ze obowiązują ścisłe zasady co do wyglądu i uniform, więc odpada poranny problem w co się ubrać. Ogłoszenie znalazłam na indeed, proces był wieloetapowy z testami i assessment centre poza Londynem o 8 rano. Jeśli jesteś zainteresowana, więcej mogę napisać ci na priv.
Fretkabetka, wiem, że nie do mnie wiadomość, ale jakbyś mogła i mi przesłać to będę bardzo wdzięczna
Stary 2015-12-27, 13:10   #2696
fretkabetka
Raczkowanie

Kahoko wysłałam wiadomośc, ale nie widzę jej w wysłanych, jakby nie doszła, to daj znać.
fretkabetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 15:34   #2697
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
wszystko z maca jest

współczuję jeśli to faktycznie grypa, to idź do GP. paskudne przeziębienie jest o niebo lepsze niż faktyczna grypa (gorączki, bóle mięśniowe, rozstrój żołądka, dreszcze) .
Dziekuje za mile slowa. Niestety to juz 5 dzien a ja nie widze zadnej poprawy. Do GP sie umowilam na pojutrze. Zobaczymy co powiedza.

Cytat:
etam, zajete dziewczyczy czesto wychodza bez TZtow

ja chcialam dzisiaj gdzies wyjsc, ale odzewu zadnego nie bylo.
Mam wolny wieczor jutro, poniedzialek i wtorek. w srode wolalbym nigdzie nie wychodzic bo w czwartek rano do brukseli jade. ale jesli Komus pasuja podane powyzej dni to ja chetnie. w koncu wybralabym sie na lodowisko albo do kew gardens ponoc pieknie jest?

Mi by pasowal wtorek albo sroda, mam nadzieje ze do tego czasu bede czula sie lepiej jakby cos to dawajcie znac.

Szminki MACa trzymaja sie dosyc dlugo, jest duzy wybor kolorow, komsystencja mi odpowiada, odbijaja sie na szklankach ale wciaz pozostaja na ustach Nie pamietam ceny ale cos kolo £15.00.

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53909340]Ja bym chciala zmienic prace Ostatnio tak sobie myslalam czy nie aplikowac np. na Heathrow np. do odprawy albo przylotow, ale nie wiem skad dokladnie aplikowac. Moj TZ do mnie mowi, ze pewnie malo placa, ze tempo pracy duze, ale chcialabym sprobowac czegos nowego. Teraz tez pracuje pod presja czasu.[/QUOTE]

Moja kolezanka pracowala kilka lat na Heathrow to moge popytac. Ogolnie byla zadowolona, tylko pozniej musiala pracowac w wekendy a ze ona lubi imprezowac to jej to nie odpowiadalo i zmienila prace na jakas administracyjna w centrum.

Cytat:
Ja nie jestem fanka MACa. Mam od nich multum szminek, bo sa relatywnie niedrogie i maja swietny wybor kolorow, ale uwazam, ze wcale tylka nie urywaja. Ma tez kilka innych rzeczy i owszem - lubie, ale, mimo wszystko, nie powiem, ze bez tego sklepu nie moglabym zyc.
A ja z kolei mam kilka perelek z Maca bez ktorych sobie nie wyobrazam zrobienia makijazu jak np niektore pedzle czy puder transparentny matujacy. Podklady tez niczego sobie.

Cytat:
Oj ja sie nie wybieram na zakupy w zaden dzien wolny od pracy. Chce isc we wtorek rano z nadzieja, ze omine tlumy.
I ja chyba tez juz wiecej tego nie zrobie. Nawet w wekendy sa zawsze takie tlumy, ciezko w ogole znalezc miejsce na parkingu, do przymierzalni kolejki takie ze zawsze biore wszystko w ciemno a potem oddaje ale musze porobic wieksze zakupy przed Nowym Rokiem bo od przyszlego ostro oszczedzamy z TZem i kazal mi sobie wszystko pokupowac w tym roku.
Dobrze ze wpadlam na genialny pomysl i odrazu zamowilam 2 x wakacje na przyszly rok

A jakie macie dziewczyny plany na Sylwestra?

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 16:01   #2698
MonnieB
Zakorzenienie

Ja niestety nie mam żadnych planów na sylwestra w tym roku, pracuje w sumie 31 wiec nie mam aż takiego parcia na jakąś imprezę. pewnie wrócę z pracy, zamówię curry i obejrzę jakiś film
później mam wolne 4 dni wiec mam zamiar spotkać się z kumplem który mieszka na greenfordzie, w sobotę z koleżanką na zakupy no i niby mam mieć jeszcze jedna zalegla randkę ale zobaczymy czy będzie mi się chciało iść
Stary 2015-12-27, 18:59   #2699
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Ja idę na zakupy 2 stycznia, aż się boje. Ale chciałam siostrze kupić ugg boots

nie mow ze tej stostrze z drugiego watku...?

Cytat:
Ja niestety nie mam żadnych planów na sylwestra w tym roku, pracuje w sumie 31 wiec nie mam aż takiego parcia na jakąś imprezę. pewnie wrócę z pracy, zamówię curry i obejrzę jakiś film
później mam wolne 4 dni wiec mam zamiar spotkać się z kumplem który mieszka na greenfordzie, w sobotę z koleżanką na zakupy no i niby mam mieć jeszcze jedna zalegla randkę ale zobaczymy czy będzie mi się chciało iść
Ja sylwestra spedze w brukseli.

JAKAS CHETNA NA WYJSCIE WE WTOREK 29-tego grudnia??
Stary 2015-12-27, 19:04   #2700
Shevya
Skrzat leśny

Pojadę chyba jutro na Stratford żeby tę szminkę zobaczyć A potem na West Hampstead, bo widziałam kilka fajnych charity shops i muszę w końcu zegarek oddać gdzieś, żeby mi baterię wymienili. Nie wiem jak zapełnię resztę dni wolnych

Ja w Sylwestra pracuję od 12 do 2am minimum... ale myślę, że po pracy się czegoś napijemy ze znajomymi, bo pewnie nigdzie iść nie będzie nam się chciało o tej godzinie. Przynajmniej fajny widok na St Paul's będzie, liczę na fajerwerki

Dziewczyny studiujące, powiedzcie mi jak to jest - czy uniwerki przy rekrutacji trzymają się ściśle wymogów dot. wyników z polskiej matury? Interesuje mnie jeden kierunek, ale wymagają 3 przedmiotów rozszerzonych, w tym jeden minimum 85% a reszta 72%. I czuję się wybitnie głupia (jak zawsze, gdy czytam o jakichkolwiek informacjach o tutejszych uni), bo chciałabym coś ze sobą zrobić, ale w takiej sytuacji pozostają mi tylko kursy...

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości