|
|
#2671 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
U mnie tez tusz wystarcza na 6 miesiecy. Na miesiac to albo musi byc to miniatura, albo naklada sie 10 warstw
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53904753]U mnie tez tusz wystarcza na 6 miesiecy. Na miesiac to albo musi byc to miniatura, albo naklada sie 10 warstw
[/QUOTE]Mialam kiedys rewelacyjny tusz YSL, ktory wlasnie po miesiacu przestawal nadawac sie do uzycia.
|
#2673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obecnie uzywam Angel, ale mam tez Viva Glam Gaga I i II. Sminki Maca sa swietne Ale zlapalam grype na swieta, czuje sie fatalnie. Podczas ostatnich kilku dni uswiadomilam sobie ze albo zalapalam jakas niecodzienna odmiane grypy albo ja grypy nigdy wczesniej nie mialam Moje samopoczucie jest naprawde straszne.
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi się udało i wyszłam z pracy dzisiaj po 4 godzinach
nie zrobiłam prawie nic zaczynam się przyzwyczajać do takiej pracy na prawdę, już nie jest nawet tak nudno
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mogliby płacić więcej
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
etam, zajete dziewczyczy czesto wychodza bez TZtow ![]() ja chcialam dzisiaj gdzies wyjsc, ale odzewu zadnego nie bylo. Mam wolny wieczor jutro, poniedzialek i wtorek. w srode wolalbym nigdzie nie wychodzic bo w czwartek rano do brukseli jade. ale jesli Komus pasuja podane powyzej dni to ja chetnie. w koncu wybralabym sie na lodowisko albo do kew gardens ponoc pieknie jest? Cytat:
Ja wczoraj kichalam, dzisiaj tez leze w losku z grypa a jutro mam zabrac siostrzenice TZta na disney on ice, mamy juz bilety za ktore zaplacilam ponad 70f is ie wkurze jak nie dam rady isc![]() byla ktoras na wyprzedazach dzisiaj??
|
|
|
#2679 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym chciala zmienic prace
Ostatnio tak sobie myslalam czy nie aplikowac np. na Heathrow np. do odprawy albo przylotow, ale nie wiem skad dokladnie aplikowac. Moj TZ do mnie mowi, ze pewnie malo placa, ze tempo pracy duze, ale chcialabym sprobowac czegos nowego. Teraz tez pracuje pod presja czasu.
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem fanka MACa. Mam od nich multum szminek, bo sa relatywnie niedrogie i maja swietny wybor kolorow, ale uwazam, ze wcale tylka nie urywaja. Ma tez kilka innych rzeczy i owszem - lubie, ale, mimo wszystko, nie powiem, ze bez tego sklepu nie moglabym zyc.
|
#2681 | ||
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Bo póki co pracy bym nie zamieniła na inną, ale takie coś jak czytanie książki w godzinach pracy to marzenie ![]() Cytat:
Ja jeśli chcę czegoś mega mega trwałego, to używam Provocalips z Rimmel - 10h gwarantowane (na początku używania nawet więcej), co na moich ustach jest cudem i żadna inna szminka temu nie dorówna. Ale poszukuję właśnie czegoś takiego jak wspomniany MAC w kolorze Stone (![]() Przybijam piątkę chorym |
||
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w lutym kończy mi się probation i będę się ubiegać o podwyżkę. Cytat:
bardzo lubię szminki z Rimmela, podobają mi się ich kolory ![]() aa, też chcę piwo
|
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Shevya;53909458]
A te z GOSH trzymają się dobrze? Nie na szklankach? Ja jeśli chcę czegoś mega mega trwałego, to używam Provocalips z Rimmel - 10h gwarantowane (na początku używania nawet więcej), co na moich ustach jest cudem i żadna inna szminka temu nie dorówna. Ale poszukuję właśnie czegoś takiego jak wspomniany MAC w kolorze Stone (![]() /QUOTE] Trzymaja sie spokojnie 6h, gdzie jem , pije itp. Niestety odbijaja sie na szklankach ale przy tym nie zdzieraja sie z ust takze jest ok jak za 8f
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Shevya, patrzę na kolory provocalips i one wyglądają jak błyszczyki. mają drobinki? i jakie mają wykończenie? bo ja na swoich ustach uznaję tylko mat
|
|
|
|
#2685 | |||
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Ja już swój awans dostałam, nie mam szansy na podwyżkę - ach, hospitality ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepiej przetestuj któregoś dnia, tylko uważaj przy nakładaniu, bo się skubaniec trzyma mocno ![]() Wiecie może do której dziś jest czynny Westfield na Stratford? Tzn sklepy, bo budynek do 11pm wg ich strony. |
|||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
chcialaby ktoraj wybrac sie jutro na male zakupowe szalenstwo na bromley??
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie bije tych jutrzejszych zakupow, przerazaja mnie te tlumy
ale coroczna tradycja nakazuje isc na zakupy rocznego zapasu bielizny hehe
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja sie nie wybieram na zakupy w zaden dzien wolny od pracy.
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę na zakupy 2 stycznia, aż się boje. Ale chciałam siostrze kupić ugg boots
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
dzis podobno na bromley jakis zamach byl!?
|
#2692 |
|
Skrzat leśny
|
No coś Ty
Nic nie słyszałam/widziałam w internecie... Wiesz coś więcej?
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamachu nie było. Jakiś debil latał z maczeta po centrum handlowym.
A tak dokładniej to dzieciaki jakieś miały swoje porachunki i zaczęli wyciągać noże i jeden właśnie miał maczete.
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2015-12-27 o 01:01 |
|
|
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Alma mater ja dostałam pracę w British Airways na Heathrow, ale nie przyjęłam oferty (miałam okres, gdy przejmowałam się presją otoczenia linczującego mnie, że zamiast zachrzaniać na zmywaku, to korzystam z dobrobytu na emigracji i szukałam czegokolwiek). Płaca była kiepska, coś koło 18 tys, zmiany miedzy 4:30 a 24 po 9 h. Plus taki, ze obowiązują ścisłe zasady co do wyglądu i uniform, więc odpada poranny problem w co się ubrać.
Ogłoszenie znalazłam na indeed, proces był wieloetapowy z testami i assessment centre poza Londynem o 8 rano. Jeśli jesteś zainteresowana, więcej mogę napisać ci na priv.
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
Kahoko wysłałam wiadomośc, ale nie widzę jej w wysłanych, jakby nie doszła, to daj znać.
|
|
|
|
#2697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jakby cos to dawajcie znac. Szminki MACa trzymaja sie dosyc dlugo, jest duzy wybor kolorow, komsystencja mi odpowiada, odbijaja sie na szklankach ale wciaz pozostaja na ustach Nie pamietam ceny ale cos kolo £15.00.[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53909340]Ja bym chciala zmienic prace Ostatnio tak sobie myslalam czy nie aplikowac np. na Heathrow np. do odprawy albo przylotow, ale nie wiem skad dokladnie aplikowac. Moj TZ do mnie mowi, ze pewnie malo placa, ze tempo pracy duze, ale chcialabym sprobowac czegos nowego. Teraz tez pracuje pod presja czasu.[/QUOTE]Moja kolezanka pracowala kilka lat na Heathrow to moge popytac. Ogolnie byla zadowolona, tylko pozniej musiala pracowac w wekendy a ze ona lubi imprezowac to jej to nie odpowiadalo i zmienila prace na jakas administracyjna w centrum. Cytat:
Cytat:
ale musze porobic wieksze zakupy przed Nowym Rokiem bo od przyszlego ostro oszczedzamy z TZem i kazal mi sobie wszystko pokupowac w tym roku. Dobrze ze wpadlam na genialny pomysl i odrazu zamowilam 2 x wakacje na przyszly rok A jakie macie dziewczyny plany na Sylwestra?
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam żadnych planów na sylwestra w tym roku, pracuje w sumie 31 wiec nie mam aż takiego parcia na jakąś imprezę. pewnie wrócę z pracy, zamówię curry i obejrzę jakiś film
później mam wolne 4 dni wiec mam zamiar spotkać się z kumplem który mieszka na greenfordzie, w sobotę z koleżanką na zakupy no i niby mam mieć jeszcze jedna zalegla randkę ale zobaczymy czy będzie mi się chciało iść
|
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mow ze tej stostrze z drugiego watku...? Cytat:
JAKAS CHETNA NA WYJSCIE WE WTOREK 29-tego grudnia??
|
|
|
#2700 |
|
Skrzat leśny
|
Pojadę chyba jutro na Stratford żeby tę szminkę zobaczyć
A potem na West Hampstead, bo widziałam kilka fajnych charity shops i muszę w końcu zegarek oddać gdzieś, żeby mi baterię wymienili. Nie wiem jak zapełnię resztę dni wolnych ![]() Ja w Sylwestra pracuję od 12 do 2am minimum... ale myślę, że po pracy się czegoś napijemy ze znajomymi, bo pewnie nigdzie iść nie będzie nam się chciało o tej godzinie. Przynajmniej fajny widok na St Paul's będzie, liczę na fajerwerki ![]() Dziewczyny studiujące, powiedzcie mi jak to jest - czy uniwerki przy rekrutacji trzymają się ściśle wymogów dot. wyników z polskiej matury? Interesuje mnie jeden kierunek, ale wymagają 3 przedmiotów rozszerzonych, w tym jeden minimum 85% a reszta 72%. I czuję się wybitnie głupia (jak zawsze, gdy czytam o jakichkolwiek informacjach o tutejszych uni), bo chciałabym coś ze sobą zrobić, ale w takiej sytuacji pozostają mi tylko kursy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

zaczynam się przyzwyczajać do takiej pracy na prawdę, już nie jest nawet tak nudno 

a jutro mam zabrac siostrzenice TZta na disney on ice, mamy juz bilety za ktore zaplacilam ponad 70f is ie wkurze jak nie dam rady isc
Bo póki co pracy bym nie zamieniła na inną, ale takie coś jak czytanie książki w godzinach pracy to marzenie 

Najlepiej przetestuj któregoś dnia, tylko uważaj przy nakładaniu, bo się skubaniec trzyma mocno 

Nic nie słyszałam/widziałam w internecie... Wiesz coś więcej?