|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Gratulacje Trusia wizyty....
Gryzia... to teraz budowa domu? Poniekąd współczuje, bo ja jestem w trakcie i.... początek jest najgorszy. Nowa.... chudzinko Ty.... zazdroszczę! Ja mam +12 kg i łożysko na przedniej ścianie. Zastanawiam się ile jeszcze przybiorę.... Lekarz ostatnio do mnie "przytyła Pani" i znacząco patrzy. On w ogóle jest śmieszny... Mlebi... dasz radę, po ciąży wrócisz do siebie. ![]() Pokażę Wam co dostałam od szwagierki ze stanów.... pochwale się, może komuś się też spodobają: -suszarka do butelek:http://allegro.pl/munchkin-skladana-...732972980.html -kaczorek do kąpieli (to dziedziczę, jest świetny, dziób kwacze ): http://www.bdsklep.pl/munchkin-01105...yczna,id-35857-pojemnik na ciasteczka: https://babynet.pl/munchkin-pojemnik...06-p-5442.html -kubek niekapek: http://www.ceneo.pl/16579424 Oczywiście mam skompletowane kolorystycznie. ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Konsternacja, co u Ciebie?
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
![]() tez mi brak Konsternacji..
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Wybaczcie mi, nie mam weny pisać jedynie Was podczytuję i mocno kibicuję każdej z Was ![]() U mnie dobrze- dziś był nasz sądny dzień z Jaśkiem- mieliśmy RTG i USG, żeby zobaczyć czemu mu przeskakują kości w biodrach ale na szczęście wszystko wyszło dobrze, więc pewnie to wynika z niedojrzałości torebek stawowych. Bo już się bałam, że coś strasznego znowu nas złapało. Tydzień temu skończyliśmy rehabilitację Na tą chwilę męczy nas próchnica (to co Wam kiedyś pisałam) - dopiero wczoraj doczekałam na wizytę i to prywatnie w Luxmedzie. Oprócz tej próchnicy to wszystko super Bąbel raczkuje jak torpeda, jakby miał jakiś motorek na tyłku a nie papmersa, próbuje coś gadać- mówi "jedzie" jak jest w foteliku samochodowym i na klatce schodowej. Piszczy przy tym z zadowolenia bo jest echo na klatce . I mówi "a ty ty ty" jak się powie, że "ja (cośtam ) robię a Ty"? a on "a ty ty ty".
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Czyli jednak próchnica. Szkoda ale dobrze że pod kontrolą.
Pisz więcej ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram się ![]() Współczuję Ci, że Twoja ciąża bardzo przypomina moją. Czytałam, że masz leżeć i masz cukrzycę ciążową. Na pewno uda Ci się unormować cukry a z tym leżeniem to da się do tego przyzwyczaić. Bądź dzielna ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Konto usunięte
|
Ringo tak, teraz budowa
![]() Konsternacja za koniec rehabilitacji i za walkę z próchnicą!Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie jestem zdrowa ale dalej nie odchudzona do rozmiaru sprzed ciąży. I muszę niedługo zacząć bo chcę powoli wrócić do tamtago rozmiaru abym nie musiała wymieniać całej garderoby na powrót do pracy. W niedzielę zostałam matką chrzestną po raz trzeci
![]() W domu teraz robią te łazienki. Ogólnie było opóźnienie, no ale najważniejsze, że idziemy do przodu. Schody zamówione, mają być na koniec listopada, farby kupione, będziemy malować jak skończą łazienki ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48713239]Ringo tak, teraz budowa ![]() Konsternacja za koniec rehabilitacji i za walkę z próchnicą!Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No muszę ostro z nią walczyć bo nie chcę na Komunię dziecku robić porcelanowej protezy
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamusiu ![]() i remont do przodu to super wiesci ;* wszystko na dobrej drodze widze;* staranka od stycznia?
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ja znow mam niesamowity bol glowy,bo pol dnia lazilam No ale bylam w bibliotece,zalatwilam wszystko co chcialam tylko nim do domu wrocilam troche zeszlo A potem zakupy spozywcze pojechalismy do auchana i kupilam kurtke zimowa za 69zl ![]() Fajnie wygladaly,zaczelam je ogladac a potem patrze a na metce mialy atmosphere i denim co,i cos podejrzanie tanie Ale widac ze szyte troche byle jak,no nue dokladnie Ale stwierdzilam ze wezme m-ke,w s-ke tez weszlam ale nie wiem jaki bede miala brzuchza kilka m-cy,zreszta za taka kase nawet jak sie ta kurtka sypnie to trudno Trusia super zewizyta udana-ja w pierwszej ciazy przytylam 16kg a teraz dopiero chyba z 4 Nowa oby juz niedlugo mala z wami byla Bede zagladac czy sa wiesci od Ciebie,a w czwartek akurat wyjezdzam Konsternacja fajnie ze sie odezwalas,kurcze szkoda ze u Jasia to prochnica juz :-( masz jakies zalecenia oprocz przecierania zabkow? Ringo a ktory szpital chcialas obejrzec?ciagle zapominam gdzie ty chcesz todzic Gryzia super,fajjjjnie miec taka dzialeczke,duzo bym dala za taka wiec ci zazdroszcze ale tak pozytywnie ![]() To nim sie obejrzysz bedzie sie budowac,masz projekt domku juz?wiem ze na watku staraczkowym cos pisalas kiedys,ale z tel jak czytam w linki nie wchodze |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w dzień mam mu myć zęby normalnie a w nocy przecierać. Mam przyjść za 3 miesiące i zobaczymy co wtedy będzie. A z tą kurtką to rzeczywiście okazja ![]() Wcinam sobie teraz mandarynki i oglądam "prawo agaty"
|
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
A to zawisło nad lozeczkiem
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to będzie długo post.
Zacznę od tego dlaczego zniknęła. W zeszłą środę dobiłam się najpierw do lekarza online z prośbą o przekazanie wyników rtg klatki piersiowej. Wysłał mi następujący opis zdjęcia: "Kąty przeponowo-żebrowe wolne od płynu. Płuca bez zmian ogniskowych i zagęszczeń miąższowych. Poszerzony cień śródpiersia obustronnie, tchawica przemieszczona w prawo. Obraz RTG niejednoznaczny, do wykluczenia patologia w śródpiersiu. Serce niepowiększone." Opis mnie zaniepokoił, a Pani online zamiast udzielić jakichkolwiek podpowiedzi powiedziała tylko, że zapalenia płuc nie ma, ale ogólnie wygląda to średnio i pewnie nas wyślą do szpitala. Od tego momentu właściwie siedziałam w domu jak na szpilkach i ryczałam. Około 17:20 pojechaliśmy do pediatry stacjonarnego, który powiedział mniej więcej to samo. Najgorsze chyba było to, że jadąc do szpitala mieliśmy różne wizje okropne i zupełnie nie wiedzieliśmy czego się spodziewać. W szpitalu wylądowaliśmy koło 19:00 ale na izbie przyjęć sporo dzieci więc o 21:00 rozpoczęły się badania. Najpierw lekarz dokonał rutynowych badań jak osłuchanie, sprawdzenie gardła, obmacanie ciała etc., później badanie krwii, wziął też od nas płytę z prześwietleniem rtg i zaniósł ich specjaliście. Podczas wyników okazało się, że akurat rtg nie musimy się martwić bo wg.ich specjalisty to po prostu nieco powiększona grasica, która u małych dzieci jest duża i w wyniku infekcji nieco mogła się powiększyć, ale to zupełnie możemy olać bo będzie malała. Ale jak się okazało Darek ma delikatne jednak szmery na oskrzelach i lekarz stwierdził, że jest przekonany, że on jest od tych 5 tyg., gdy tak kaszlał niedoleczony. Dostaliśmy niestety kolejny antybiotyk i do domku na szczęście a nie do szpitala. Po tym dniu po pierwsze musiałam sie uspokoić po całych nerwach a po drugie jakoś opanować wściekłość na pediatrów, bo okazało się, że słusznie im nie ufałam uważając, że coś jest nie tak i strasznie byłam wkur.....wiona że moje dziecko przez ich niekompetencje ma po raz drugi antybiotyk. Dziś już mija 6 dni gdy go przyjmuje i faktycznie jest mega poprawa. Tzn. głównie widzę po kaszlu bo innych objawów nie ma, ale właśnie kaszel jest już sporadyczny ( np.2-3x dziennie) i dużo delikatniejszy. Z aktualnych wersji miałam dziś połówkowe i mamy już na 100% potwierdzonego chłopaka, więc na jakieś 90% będzie to Przemek A konkretnie Przemysław Henryk. Dziecko póki co ustawione poprzecznie i bardzo nie chciało współpracować, bo co Pan doktor coś zaczynał mierzyć to on hop...i uciekał. ale na szczęście sporo się udało pomierzyć. Co mnie ciągle niezmiennie cieszy wymiarowo pasuje wprost idealnie do owulacji, ma prawie 0.5 kg. Wszystko co udało się pomierzyć i sprawdzić to jest na swoim miejscu i w normie. Nie mieliśmy ocenionej twarzoczaszki ( to już norma, Daro też nie dał sobie buzi oglądać) oraz serce tzn,widać, ze są 4 komory i pięknie i miarowo bije ale bez szczegółów bo dziecko nie współpracowało. Nie mniej Lekarz twierdzi, że raczej powodów do obaw nie ma. No to jestem szczęśliwa ![]() Przepraszam, że tak zniknęłam, ale musiałam jakoś ukoić nerwy. Ach i póki co Darek ze mną w domku cały czas i w sumie zgodnie z zaleceniami lekarza lepiej by był cały miesiąc czyli do 21.11.2014
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa
![]() O mamo ale Was nastraszyli..super ze w koncu cos Darkowi pomoglo ![]() O gratki Przemka ![]() ![]() ![]() Super wiesci
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
przepiekne
![]() magiusa o rany,faktycznie was nastraszyli niepotrzebnie,jaa tego nie moge pojac ze kurcze spacjalista specjaliscie nie rowny ![]() dobrze ze to sie tak skonczylo,tylko strachem a nie czyms gorszym,oczywiscie szkoda ze Darek musi miec antybiotyk znow ale widzis zpodobna sytuacja jak u nas,mala brala antybiotyk tydzien a po tygodniu lekarz stwierdzil ze szmery sa takie jakby nie brala a po zmianie na inny widoczna poprawa po dwoch dniachrozumiem Twoj stres,mam nadzieje ze teraz to juz bedzie tylko lepiej ![]() gratuluje drugiego synka
|
|
|
|
#2690 |
|
Konto usunięte
|
Buu jeszcze nie wybraliśmy projektu. Najpierw musimy sprawdzić w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego dla działki, jaki ten domek może być, żeby pod to kupić projekt
dzisiaj jadę do gminy przepisać własność na nas ![]() Magiusa współczuję przeżyć, ale dobrze, że w końcu ktoś porządnie przebadał Darka, zareagował i jest poprawa. Trzymajcie się Buu a jak teraz Mała? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2691 |
|
Konto usunięte
|
Magusia mam nadzieję że to już koniec problemów.
Przemek fajne imię Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ringo moja mała ma jeszcze czas więc może się przekręcać ale chyba jest jej dobrze z główką w dół ![]() Sonia pierwsze ruchy poczułam w 17 tc - poniedziałek a gin od końca 14tc pytał się o ruchy![]() Gryzia gratuluję udanego kupna działki, teraz dobry projekt i można zacząć działać Konsternacja moja koleżanka po karmieniu przecierała córce dziąsła i teraz jej nastolatka nie ma problemów. Magusia może teraz w końcu Daro wyzdrowieje Jalouse jak mdłości? Buu jak się czujesz, jak głowa? Mlebi jeszcze parę dni i dieta wejdzie ci w krew ![]() Co do tycia to od wagi z przed ciąży jestem na plusie jakieś 7,5kg
|
#2693 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tylko martwi że w szpitalu schudłam kg w domu dalsze 0.5 i nie mogę przybyć na tej diecie. Na razie mam 2.5 na plus. Pewno jak nie będę tyc to dostanę insulinę bo to bez sensu jest że żaden chleb mi nie podchodzi tylko jakieś niskokaloryczne
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2694 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi, ale na tej diecie normalne jest, że się chudnie. Zaczniesz przybierać w odpowiednim momencie
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi a lekarz coś mówił o twoim chudnięciu ? Czy to dopiero obserwacje i dopiero będziesz na wizycie?
|
#2696 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi ale przecież wcale nie musisz tyc..ważne żeby dziecko rosło. Moja waga się.zatrzymała a dziecko rośnie więc.ja chyba chudne ale jakoś nie interesuje się.tym bo to organizm sam reguluje. Mam nadzieję że lekarz powie Ci to samo
. Zdążysz przytyc jeszcze a teraz relax w końcu niech będzie choć jeden plus z tej diety nieszczesnej
|
#2698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa współczuję przeżyć :-* i gratulacje drugiego synka
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Mlebi no właśnie :-* a rośnie na pewno i zabiera Ci wszystko czego potrzebuje
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siedze w Medicover bo mam dzis test obciazenia glukoza i kilka innych badan krwii wiec pewnie niedlugo dostane do wypicia ta pyszna ( ble) glukoze. Co do Darka to sie okaze. Wszywtko znow zalezy od kompetencji lekarza. Bo my bylibysmy juz zdrowi gdyby po zakonczeniu poprz.antybiotyku Ktos podal dalsze zalecenia bo szmerow juz nie bylo ale niestety lekarze ucieli i tyle. Dzis mamy wizyte kontrolna to zobaczymy. Na pewno postapie tak jak powiedzial lekarz ze szpitala tzn.utrzymam antybiotyk i ten drugi lek jeszcze 2 dni a pozniej w zaleznosci co zaradzi teraz lekarz ale bede molestowala o kompetentne zalecenia a nie znow uciecie. Daro na obecnym etapie kaszle sporadycznie i juz sucho a nie mokro, ale kaszle. Ma tez katar od 2 tyg.i tak widze na zmiane ze raz jest bakteryjny ( bo zielony) a raz bialy. Wiec tutaj tez poprosze o zalecenia. No i budzi nam sie nieco w nocy z pojekiwqniem wiec tes niech przemysli sprawe czy to zeby czy co? Mam nadzieje ze trafie na kogos konkretnego i zanim Darek pojdzie znow do zlobka to bedzie zdrow na 100% i bedzie to po nim widac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

jedynie Was podczytuję i mocno kibicuję każdej z Was 
(to co Wam kiedyś pisałam) - dopiero wczoraj doczekałam na wizytę i to prywatnie w Luxmedzie. 

za koniec rehabilitacji
za walkę z próchnicą!