Mamusie Majowe 2015!! cz. 3 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 12:43   #2671
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
ja mam właśnie teraz w ciąży niskie ciśnienie i ból głowy to u mnie norma
przed ciążą piłam kawę ale bardzo rzadko i to kawą raczej nazwać nie można bardziej mleko z kawą haha :P

teraz praktycznie w ogóle nie piję, może z 3 razy wypiłam, a proszków nie chcę brać, wolę się zdrzemnąć lub pomęczyć chwilkę.
Dlaczego nie chcesz pić kawy? Przecież jedna dziennie nie zaszkodzi, a może pomoże na głowę.
Stary 2014-11-27, 12:51   #2672
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak Wam się podoba?
wyczaiłam na innym watku u dziewczyny i powiem Wam, ze fajny ten zestaw
chyba się skuszę http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...tml?source=mlt
Ola już ją dodawał kiedyś ja ją na pewno kupuję, dziewczyny tu pisały, że ten ochraniacz niebezpieczny.
tylko brakuję mi w tym zestawie baldachimu

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:51   #2673
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
bala bym sie tych grubych poduch jako ochraniaczy ale widziałam aukcje ze można bylo wybrac takie z cienkim wypełnienie może tu tez mozna ogólnie te pościele mi się podobają ale ja narazie planuje tylko kocyk albo śpiworek, ew. ochraniacze. Reszta wydaje mi się zbędna.

Szarości są super, sama kupiłam kocyk z jednej strony polar minky kobaltowy a z drugiej szaro bialy zygzak sypialnie mam szaro biało czarna z kobaltowymi dodatkami
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Wyglądają apetycznie

Ja wózek szary z czarnym, Bebetto Holland na razie najbardziej mi się podoba Camarello też ma fajne
ja sie zakochałam w camarelo carmela biało granatowy z czerwonymi felgami wczoraj nawet widziałam taki u nas w parku, bym sie zapytala jak się użytkuje ale spacerował z nim dziadziuś wiec wątpię żeby mi cos ciekawego powiedzial

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:52   #2674
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie chcesz pić kawy? Przecież jedna dziennie nie zaszkodzi, a może pomoże na głowę.
Kofeina nie jest zalecana, lekarka mi mówiła, że jak nie mam mega potrzeby to bez sensu pić tak jak pepsi :P

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-27, 12:53   #2675
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Dorka tylko ja nie miałam żadnego bólu rak i drętwienia..tak mi zapisał..ehhh
Tylko na ulotce pisze wyraźnie,że w razie wystapienia reakcji alergicznej - nie zazywać leku.
Aj faktycznie, nie wzięłam tego pod uwagę. W takim przypadku odstaw natychmiast bo reakcja alergiczna może się pogłębić. Wysypka to łagodny jej objaw

Cytat:
Tez już ją oglądałam, bardzo ładna a który zestaw kolorków wpadł Ci w oko?
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:56   #2676
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Kofeina nie jest zalecana, lekarka mi mówiła, że jak nie mam mega potrzeby to bez sensu pić tak jak pepsi :P
mi gin powiedziała, że jak mam niskie ciśnienie, to lepiej wypić słabą kawkę niż się męczyć..

u mnie już doszło do tego, że wczoraj musiałam wziąć apap a dzisiaj wypiłam słabą kawę i po bólu.. przynajmniej na razie
wszystkie moje znajome w ciąży piły kawy, dzieci zdrowe, żadnych powikłań nie było

zdjęcia niewyraźne, bo mam słabe światło w sypialni do zdjęć;P i pościel biała.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:00   #2677
201606011622
Konto usunięte

http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html

jeszcze to mi wpadło w oko, w gwiazdki, śliczne
baldachimu nie chcę, jakoś mi się nie podoba

dorka
, z tamtego zestawu z poduszkami [ fakt, w sumie mogą być trochę niebezpieczne ] podobają mi się zestaw nr 1 i nr 5
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:09   #2678
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
mi gin powiedziała, że jak mam niskie ciśnienie, to lepiej wypić słabą kawkę niż się męczyć..

u mnie już doszło do tego, że wczoraj musiałam wziąć apap a dzisiaj wypiłam słabą kawę i po bólu.. przynajmniej na razie
wszystkie moje znajome w ciąży piły kawy, dzieci zdrowe, żadnych powikłań nie było

Bombowe już widzę dzieciaczki w tych ubrankach

Ja kawę też 1 dziennie piję, znaczy bardziej mleko z kawą- 3/4 szkl mleka i trochę kawy

Cytat:
http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html

jeszcze to mi wpadło w oko, w gwiazdki, śliczne
baldachimu nie chcę, jakoś mi się nie podoba

dorka
, z tamtego zestawu z poduszkami [ fakt, w sumie mogą być trochę niebezpieczne ] podobają mi się zestaw nr 1 i nr 5
Ten z szarościami ładniejszy Oba zestawy podobają mi sie
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:09   #2679
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Nadrobiłam Was z grubsza, ciężki dzień mam dziś

Nadzieja piękna komoda i rożek. Hehe ale mąż ma trochę racji, zaciskajmy nogi w nocy też bym wolała rodzić w dzień Bo w nocy to i pracownicy szpitala mogą mieć gorszy humor Przy pierwszym porodzie udało się idealnie. O 5 rano zaczęły mi się sączyć wody, ale jeszcze się położyłam spać O 8 stwierdziłam, że to chyba poród i pojechaliśmy do szpitala A na siedzeniu w samochodzie położyłam sobie ręcznik
Lija dobry Twój mąż
Majaa ja potasu nie brałam.
Santilia biedna jesteś z tymi bólami głowy
Ja sobie czasem na kawę pozwalam (właśnie piję),bo moje ciśnienie też niskie.

Eh zmarł dziś mój wujek.. zastanawiam się, jak to ogarnąć, chciałam iść chociaż do kościoła, ale k.wa znowu dziś poplamiłam troszkę Nie panikuję, to wygląda identycznie jak za pierwszym i drugim razem. Gin mówił, że jak będzie tylko "troszkę" to na spokojnie to brać.... Ale sama nie wiem co z tym pogrzebem zrobić To jedyny brat mojej mamy...
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:11   #2680
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

mi gin przypisała paracetamol ale tylko w razie konieczności, ale na razie jest ok, żyję u mnie kofeina jest nie zalecana.

ciuszki ładne

Ola fajne podobają mi się te gwiazdki muszę coś fajnego znaleźć

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-27, 13:17   #2681
201606011622
Konto usunięte

no ja raczej sie przyczaję jednak na ten zestaw z gwiazdkami

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

scotasia przykro mi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:21   #2682
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość

ja sie zakochałam w camarelo carmela biało granatowy z czerwonymi felgami wczoraj nawet widziałam taki u nas w parku, bym sie zapytala jak się użytkuje ale spacerował z nim dziadziuś wiec wątpię żeby mi cos ciekawego powiedzial
Mi też bardzo podobają mi się camarelo carmela,oczywiście coś z szarym, ale jeszcze nie widziałam go na żywo tylko na zdjęciach w internecie. Ale jak już tak konkretniej za wózkami będę patrzeć, to na pewno zechcę je obejrzeć i się przymierzyć

Ola a tak pościel też ma bardzo ładne wzory i kolory, chociaż ochraniacze duże. Nie wiem jak to będzie się zdecydować na tą idealną, skoro jest taaaaaaki wybór

Cytat:
byłam u okulistki.. w okolicach 30-32 tc kolejna wizyta i wtedy będzie sprawdzanie dna oka + siatkówki przy znieczuleniu, przez jakąś dziwną soczewkę. i jeśli bedzie coś nie tak, to jakiś zabieg laserem (jeszcze w ciąży) żeby zabezpieczyć siatkówkę. i kurde mam mieszane uczucia, bo mówiła, że właśnie przy mojej wadzie to się robi, bo jest ryzyko odklejenia siatkówki. a poza tym po tym ewentualnym zabiegu okaże się, czy cc czy nie. także wyczuwam jakieś ryzyko naturalnego porodu..

i od wyjscia z gabinetu znowu walczę z bólem głowy. nie takim jak wczoraj, ale czuję się jak przy przeziębieniu - walka z wirusem
także zrobiłam słabą kawkę, wcinam pączka i czekam na rozwój akcji..
Kurczę, ciekawe jak to będzie u mnie. Myślę żeby do okulisty iść w styczniu, tzn. przynajmniej się zapisać (ciekawe na kiedy termin będzie) bo to pewnie na NFZ. A ty Santilia byłaś prywatnie? Bo ja trochę się boję właśnie tego że na nfz nie zbada dokładnie, powie że nie ma przeciwwskazań do SN bo też słyszałam że okuliści raczej niechętnie wystawiają wskazania do CC. Ja wolałabym rodzić jednak naturalnie, chociaż boję się niesamowicie. Ale jeśli coś nie tak miałoby być ze wzrokiem to raczej nie chciałabym ryzykować...
Stary 2014-11-27, 13:24   #2683
201606011622
Konto usunięte

Jagodowa, zdecydowałam, ze jednak tą drugą wezmę. te poduszki faktycznie mogą trochę wadzić
Stary 2014-11-27, 13:28   #2684
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Mi też bardzo podobają mi się camarelo carmela,oczywiście coś z szarym, ale jeszcze nie widziałam go na żywo tylko na zdjęciach w internecie. Ale jak już tak konkretniej za wózkami będę patrzeć, to na pewno zechcę je obejrzeć i się przymierzyć

Ola a tak pościel też ma bardzo ładne wzory i kolory, chociaż ochraniacze duże. Nie wiem jak to będzie się zdecydować na tą idealną, skoro jest taaaaaaki wybór

Kurczę, ciekawe jak to będzie u mnie. Myślę żeby do okulisty iść w styczniu, tzn. przynajmniej się zapisać (ciekawe na kiedy termin będzie) bo to pewnie na NFZ. A ty Santilia byłaś prywatnie? Bo ja trochę się boję właśnie tego że na nfz nie zbada dokładnie, powie że nie ma przeciwwskazań do SN bo też słyszałam że okuliści raczej niechętnie wystawiają wskazania do CC. Ja wolałabym rodzić jednak naturalnie, chociaż boję się niesamowicie. Ale jeśli coś nie tak miałoby być ze wzrokiem to raczej nie chciałabym ryzykować...
ja mam prywatną opiekę. i kurde najlepsze jest to, że moja poprzednia okulistka powiedziała że raczej mam wskazania do CC (to było jakieś 1,5 roku temu ale temat olałam, bo w ciąży nie byłam...). no i właśnie teraz okulistka mi powiedziała, że lekarze niechętnie wystawiają te zaświadczenia. i tutaj pies pogrzebany, wolałabym jedna nie ryzykować.. a ta chce robić wszystko żeby był sn. bo mówiła nawet o zabiegu laserowym jeszcze w ciąży, żeby zabezpieczyć siatkówkę..

M

Stary 2014-11-27, 13:32   #2685
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja raczej sie przyczaję jednak na ten zestaw z gwiazdkami

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

scotasia przykro mi
Dzięki kochana

To trochę chore, że okulista nie wystawi po prostu tego zaświadczenia, jeśli są do tego nawet najmniejsze podstawy. Ja rozumiem, że poród sn jest najlepszym rozwiązaniem dla matki i dziecka, ale jeśli istnieje jakieś zagrożenie dla zdrowia matki to nie powinni się nawet zastanawiać

Powiedzcie mi, w którym tyg idziecie na usg połówkowe? Wiem, że ktoś już o to pytał, sama pisałam, że idę w 21... ale tak mnie kusi, żeby jeszcze przed Świętami pójść To by był jakiś 19t3d mniej więcej.. Chyba za wcześnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:40   #2686
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dzięki kochana

To trochę chore, że okulista nie wystawi po prostu tego zaświadczenia, jeśli są do tego nawet najmniejsze podstawy. Ja rozumiem, że poród sn jest najlepszym rozwiązaniem dla matki i dziecka, ale jeśli istnieje jakieś zagrożenie dla zdrowia matki to nie powinni się nawet zastanawiać

Powiedzcie mi, w którym tyg idziecie na usg połówkowe? Wiem, że ktoś już o to pytał, sama pisałam, że idę w 21... ale tak mnie kusi, żeby jeszcze przed Świętami pójść To by był jakiś 19t3d mniej więcej.. Chyba za wcześnie?
ja idę 19 grudnia, to będzie 20 tydzien skonczony. później swięta i wgl to nie wiem czy uda mi się dostac na USG zwłaszcza, ze swieta są sroda czwartek piątek
na połówkowe chyba się idzie w przedziale 18-22 tydz.
Stary 2014-11-27, 13:45   #2687
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Dzięki kochana

Ja idę w 20 tyg. Dokladnie 19t2d czyli równo za tydzień

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:48   #2688
201606011622
Konto usunięte

ja na początku 21 tyg. myślę ze to w sam raz będzie
Stary 2014-11-27, 13:51   #2689
scotasia
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, to zaklepię sobie też termin przed Świętami i zobaczę, co mój gin na to Bo po Świętach faktycznie część lekarzy może pójść na urlop, a nie chcę iść do pierwszego lepszego.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-11-27 o 13:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:54   #2690
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Rożek +komoda
ach cudeńko

komoda z ikei to jest?? ile dalas?
Cytat:
proponuję zastanowić się nad obecnością męża przy porodzie
popłakałam się
Cytat:
Napisane przez Lija280 Pokaż wiadomość
Moj tez spal, jak ja w pierwszej ciazy dostalam pierwszych boli o 23-ej...
O 6-stej zawiozl mnie do szpitala, ja do drzwi, chce wchodzic a ten sie zatrzymuje i mowi, zebym poczekala jeszcze chwilke bo on by sobie ostatniego papieroska zapalil! A mnie w tym momencie jak nie chlusna wody....! No i sie ruszyl
A jak komus opowiada o porodzie, to tak jakby mnie tam w ogole nie bylo - smialo mozna powiedziec, ze to on urodzil - sam! Ah, z tymi facetami...
hahahahahha dobre
Cytat:
superowe
Cytat:
Eh zmarł dziś mój wujek.. zastanawiam się, jak to ogarnąć, chciałam iść chociaż do kościoła, ale k.wa znowu dziś poplamiłam troszkę Nie panikuję, to wygląda identycznie jak za pierwszym i drugim razem. Gin mówił, że jak będzie tylko "troszkę" to na spokojnie to brać.... Ale sama nie wiem co z tym pogrzebem zrobić To jedyny brat mojej mamy...
przykro mi kochana , przytulam

czas sie ubrać w końcu, pidżama party next day
jade dzisiaj do kolezanki wycałowac jej 2-miesiecznego synusia i objem się pierogów z kapusta i grzybami bo robiła z mamą
przywieze Wam troche

Cytat:
ja idę 22 grudnia to bedzie wtedy 19t 5dz wg OM, ale dzidzius jest chyba troche starszy wg USG
jak najbardziej ten termin na połówkowe sie nadaje

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2014-11-27 o 13:58
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:59   #2691
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
ach cudeńko

komoda z ikei to jest?? ile dalas?

popłakałam się

hahahahahha dobre

superowe

przykro mi kochana , przytulam

czas sie ubrać w końcu, pidżama party next day
jade dzisiaj do kolezanki wycałowac jej 2-miesiecznego synusia i objem się pierogów z kapusta i grzybami bo robiła z mamą
przywieze Wam troche

ja idę 22 grudnia to bedzie wtedy 19t 5dz wg OM, ale dzidzius jest chyba troche starszy wg USG
jak najbardziej ten termin na połówkowe sie nadaje
ja właśnie zjadłam pierogi z kapustą i grzybami

macie trochę świąt

ja teraz mam wizytę w 17t2d (piszę tu o skończonych tygodniach). a ze moja gin ustala mi wizyty mniej więcej co 4 tyg to na początku stycznia pewnie będę miała następną - czyli przed upływem 22tc.

postanowiłam, że pogadam z moją gin o tej wizycie u okulistki i jeśli ona też będzie miała wątpliwości - idę prywatnie do jakiegoś lekarza, zapłacę i tyle. nie chcę ryzykować..

M

Edytowane przez Santilia
Czas edycji: 2014-11-27 o 14:03
Stary 2014-11-27, 14:42   #2692
201606011622
Konto usunięte

Santilla tez uwazam ze nie powinnas ryzykować.
Stary 2014-11-27, 14:53   #2693
olimpia2009
Zadomowienie

czesc gaduly...witam sie w 16 tc...ide was od wczoraj nadrabiac bo bylam w parcy caly dzien nie I dalam rady...u mnie nic sie nie dzieje

aha od 9 grudnia mam wolne do konca roku wiec bede sie duzo udzielac bo bede miec czas!!!
Stary 2014-11-27, 14:53   #2694
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kasiu komoda malm z ikea za 60 euro

Santi panda i wgl

tez mam takie cuś świąteczne
i jeszcze lampki na okna

ale w niedziele musze to wykopać z piwnicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC0032.jpg (110,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0034.jpg (107,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-11-27, 14:56   #2695
majaa86
Zadomowienie

Dorka odstawię ten potas i zobaczę czy mi zniknie ta wysypka...te tabletki są o przedłużonym działaniu, więc nie wiem ile mogą się utrzymywać w organizmie..

Scotasia przykro mi z powodu wujka..myślę jednak, że jeżeli masz jakieś plamienia to dodatkowy stres jest niewskazany..ale decyzja należy do Ciebie..

Santilia za zakupy

Nadzieja dla Ciebie również.
Ja oglądałam podobne. Teraz piszę z tableta jak wejdę na laptopa to wstawię linki co mi wpadło w oko..

Właśnie już zbieram się kilka dni, żeby Wam to napisać.. slyszalyscie o darmowych badaniach na konflikt plytkowyy?

Robi sie je do 20 tygodnia ciąży...wklejam link:

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw...ap-do-programu

Wypełnia się tylko deklarację i zgłasza się do wyznaczonych punktów pobrań..ja robiłam w Krakowie..może któraś bedzie chciała skorzystać

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3

Edytowane przez majaa86
Czas edycji: 2014-11-27 o 15:06
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 15:11   #2696
Nadzieja87
Zakorzenienie

A może tak karpatki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1417101130565.jpg (88,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-11-27, 15:16   #2697
Emilia 25
404 Not Found

Ja dziś uroczyście otworzyłam sezon mandarynkowy.
Stary 2014-11-27, 15:16   #2698
majaa86
Zadomowienie

Rożki, które mi wpadły w oko..szukam pod kątem chłopca oczywiście tylko drogie trochę..

http://babydeco.eu/pl/p/Rozek-niemow...omBuddies/5523

http://babydeco.eu/pl/p/Rozek-niemow...omBuddies/5868

http://babydeco.eu/pl/p/Rozek-niemow...omBuddies/5522

Stary 2014-11-27, 15:17   #2699
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A jak w maju i potem już będzie gorąco to maluch się w czymś takim nie zapoci? I pod grubą pościelą, którą tu wklejałyście dzisiaj?
Stary 2014-11-27, 15:26   #2700
majaa86
Zadomowienie

Choruję jeszcze na 2 takie komplety z Nexta..dziś dostałam wypłatę na konto to mogłabym zamówić..

Tylko dziewczyny mające już synków-doradzcie jaki rozmiar najlepszy dla takich kompletów?

http://pl.nextdirect.com/pl/g402528s1

http://pl.nextdirect.com/pl/g402532s7

http://pl.nextdirect.com/pl/x542786s3

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A jak w maju i potem już będzie gorąco to maluch się w czymś takim nie zapoci? I pod grubą pościelą, którą tu wklejałyście dzisiaj?
Ja o pościeli nie myślałam,ale moja bratowa rodziła 2 synków pod koniec maja i z tego,co pamiętma to cały czas w rożku usypiała i karmiła nawet..jak juz zasnął to oczywiście odczepiała ten rzep,żeby nie było za gorąco..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości