Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 19:03   #2671
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Witam się wieczorną porą

Ale mi teraz narobiłyście smaku na taką kaszkę Chyba wyślę męża na zakupy

magdowe, jestem pełna podziwu dla Ciebie, naprawdę. Silna z Ciebie babka! Ja ledwo żyję i po mieszkaniu ledwo łażę, a Ty praca i występy pociechy mimo, że masz mega mdłości. A ja się rozczulam nad sobą, że w czwartek muszę iść do pracy.... a przecież to jeszcze prawie cały tydzień.

Tak jak pisałam, że jest poprawa to była, ale chwilowa... ogólnie nadal jest do bani, a poza tym jakaś słaba jestem

Co do gorących kąpieli to ja słyszałam, że faktycznie nie wskazane, ale za to chłodne też niewskazane, bo bardzo łatwo teraz o zapalenie pęcherza... także złoty środek i będzie dobrze. Ja się kąpie w ciepłej wodzie (na pewno cieplejszej niż letnia, ale nie w gorącej) i po prostu nie siedzę w wannie długo. Max 15 minut.
Stary 2015-01-16, 19:07   #2672
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

i jakie wrażenia po oglądaniu porodu na żywo z boku?
Mnie nie bolało :p bardzo fajna była położna i to już połowa sukcesu, szybko poszło bo kolejny poród. Pacjentka nie pękła ani nie była nacinana u bardzo się słuchała.
Raz jak byłam to kobiecie popękały wargi sromowe w okolicy cewki miała założonych masę szwów ale urodziła dziecko 4,5 kg. Ogólnie bardzo pozytywne doświadczenie, zobaczyć to z drugiej strony.

Cytat:
czy dziewczyny ktorym minely jzu troche mdlosci tez maja taki apetyt niemal na wszystko? no u mnie oprócz miesa,kupilam dzis długą kiełbase ale dla TŻ bo ja nie zniese za to pije wode z ogórkow bo ponoc zdrowa..
ostatnio uwielbiam sok marchwiowy jak nigdy przedtem ..
z kwasnych rzeczy to mi wystarczy ta woda juz nie same ogórki,a cytrusy mi się odwidziały..
Bardzo mnie do slodkiego ciągnie i jak sobie pomyśle o rybach to niedobrze mi się robi. Ogólnie to uwielbiam ryby i mam nadzieję, że mi przejdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:07   #2673
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie
Żebym jeszcze słoiczków nie zaczęła kupować
Hahaha może teraz nie, ale dziecku pewnie będę podjadać
Stary 2015-01-16, 19:12   #2674
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
ja po porodzie miałam ten "Słynny" nawał pokarmu w 2 dobie. Piersi jak kamienie i gorączka.

Otóż dokładnie tak jak piszesz

12mu05 jeszcze karmisz? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twojego posta

No ja karmię, bo mój synek niedawno skończył 10mcy także jeszcze jest amatorem cyca

Mój nawał mnie zaskoczył haha nie myślałam, że mogę mieć aż takie WIEEEELKIE CYCE aż dawałam mężowi, żeby sobie pomacał mi pomogła kapusta (choć wykorzystałam ze 3 liscie) i laktator a resztę załatwił mój synek on potrafił ściągnąć cyca do zera
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:13   #2675
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
ja lubie zielona ale w pierwszej ciazy slyszalam ze nie wolno to nie pije ale nie pamietam dla czego
Można i jest nawet wskazana.
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:13   #2676
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mnie nie bolało :p bardzo fajna była położna i to już połowa sukcesu, szybko poszło bo kolejny poród. Pacjentka nie pękła ani nie była nacinana u bardzo się słuchała.
Raz jak byłam to kobiecie popękały wargi sromowe w okolicy cewki miała założonych masę szwów ale urodziła dziecko 4,5 kg. Ogólnie bardzo pozytywne doświadczenie, zobaczyć to z drugiej strony.

Bardzo mnie do slodkiego ciągnie i jak sobie pomyśle o rybach to niedobrze mi się robi. Ogólnie to uwielbiam ryby i mam nadzieję, że mi przejdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja po moich przeżyciach jakoś nie wyobrażam sobie oglądania tego z drugiej strony....
Stary 2015-01-16, 19:19   #2677
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
No ja karmię, bo mój synek niedawno skończył 10mcy także jeszcze jest amatorem cyca

Mój nawał mnie zaskoczył haha nie myślałam, że mogę mieć aż takie WIEEEELKIE CYCE aż dawałam mężowi, żeby sobie pomacał mi pomogła kapusta (choć wykorzystałam ze 3 liscie) i laktator a resztę załatwił mój synek on potrafił ściągnąć cyca do zera
To jeszcze maleńki Twój kawaler
Mi położna rozmasowała piersi, pech chciał że mój synek po porodzie miał żółtaczkę i przywożono mi go co trzy godziny na karmienie, a piersi miałam już w takim stanie że nawet tego ściągnąć nie był w stanie.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:21   #2678
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
To jeszcze maleńki Twój kawaler
Mi położna rozmasowała piersi, pech chciał że mój synek po porodzie miał żółtaczkę i przywożono mi go co trzy godziny na karmienie, a piersi miałam już w takim stanie że nawet tego ściągnąć nie był w stanie.
to współczuję... a szybko miałaś nawał ja dopiero po powrocie do domu ale cyce jak arbuzy
Stary 2015-01-16, 19:22   #2679
Olenka_24
Zadomowienie

W 2 dobie po porodzie. Także chyba szybko

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:24   #2680
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ja dopiero na 4 dobe mialam nawal, ale jakos bez szalu, karmilam mlodego 16 miesiecy i czasem brakuje tej bliskosci
12mu05 nie bola Cie cycki podczas karmienia? Chcesz cala ciaze karmic i.potem dwojke czy odstawiasz,

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:29   #2681
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam co opisywać praktycznie

Herbatki, litry wody, przystawianie dziecka, ściąganie i po tygodniu zero mleka w piersiach. Nawet kropli.
Nawet nie wiecie jaka to była dla mnie porażka i jest do tej pory. Najbardziej boje się , ze sytuacja znowu się powtórzy, a tak bardzo chcę karmić. Będę walczyła jeszcze bardziej i zrobię wszystko tym razem. Tylko nie wiem czy coś to w ogóle da Może to genetyczne, bo moja mama i siostra też nie miały w ogóle pokarmu.
Podobno psychika jest najważniejsza w KP, a dokładnie spokój i luz ja podeszłam z nastawieniem że jak się uda to fajnie, a jak nie to nie przecież MM to też mleko moja mama też nie karmiła, a mnie się udało.. czasami jak czytam jak kobiety "walczą" o KP to moim zdaniem to się mija z celem. Udaje się to fajnie, ale nie zawsze tak jest! MM jest teraz prawie identyczne na te z piersi! dziecku nie szkodzimy a czasem jest taka presja ze strony otoczenia i pytania typu : " karmisz?" ja jabym usłyszała takie pyt, to by odp że nie , nie karmię tylko głodzę

Przecież każda kobieta karmi jedna daje cyca a inna butelkę ale obie karmią i tulą swe dziecie

FIONA a Tobie współczuję złych wspomnień z KP... i mam nadzieję, że skoro teraz chcesz, to teraz pójdzie jak po maśle a podobno drugie dziecko łatwiej wykarmic, bo organizm umie już mleko produkować okaże się
Stary 2015-01-16, 19:39   #2682
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno psychika jest najważniejsza w KP, a dokładnie spokój i luz ja podeszłam z nastawieniem że jak się uda to fajnie, a jak nie to nie przecież MM to też mleko moja mama też nie karmiła, a mnie się udało.. czasami jak czytam jak kobiety "walczą" o KP to moim zdaniem to się mija z celem. Udaje się to fajnie, ale nie zawsze tak jest! MM jest teraz prawie identyczne na te z piersi! dziecku nie szkodzimy a czasem jest taka presja ze strony otoczenia i pytania typu : " karmisz?" ja jabym usłyszała takie pyt, to by odp że nie , nie karmię tylko głodzę

Przecież każda kobieta karmi jedna daje cyca a inna butelkę ale obie karmią i tulą swe dziecie

FIONA a Tobie współczuję złych wspomnień z KP... i mam nadzieję, że skoro teraz chcesz, to teraz pójdzie jak po maśle a podobno drugie dziecko łatwiej wykarmic, bo organizm umie już mleko produkować okaże się
Dobre podejście
Stary 2015-01-16, 20:13   #2683
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Tak zur miałam na myśli pisze z telefonu i on pisze czasem co chce. Mo ja też uwielbiam kaszki dla dzieci ooo a w Polsce są najlepsze te owocowe tu w Niemczech nie widziałam . Herbata ziołowa to dobra rzecz koper mięta rumianek itp ja też co jakiś czas pije po ciąży przy karmieniu tez warto pić dla trawienia lepszego dziecka i swojego. Woda z kapusty tez dobra kwaśna
Stary 2015-01-16, 20:26   #2684
kasperka
Zakorzenienie

Znowu mam mdłości na wieczór Do tego głowa mi pęka
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:43   #2685
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja tez jakoś ostatnio i wieczorem i rano mam. Ja dziś mialam zalamke ryczał am o nic straszne te hormony po prostu wybuchłam wszystko na raz. Mój mąż powiedział ze czegoś takiego nie widział żeby płakać ot tak
Stary 2015-01-16, 20:43   #2686
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tego spokoju brakowało i luzu, więc może to też miało wpływ .
Dobre podejście, ale wszech obecna jest opinia, że jak nie karmisz piersią, to Cie mają za tą gorszą i ja właśnie tak się czułam.

Wtedy też chciałam i nie wyszło
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Znowu mam mdłości na wieczór Do tego głowa mi pęka
Biedactwo
Stary 2015-01-16, 20:56   #2687
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre podejście, ale wszech obecna jest opinia, że jak nie karmisz piersią, to Cie mają za tą gorszą i ja właśnie tak się czułam.

Biedactwo

Moje mdłości nadal nie odeszły w zapomnienie
Idę się myć i spowrotem do łóżka Udanego wieczoru Dziewczyny i spokojnej nocy

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja tez jakoś ostatnio i wieczorem i rano mam. Ja dziś mialam zalamke ryczał am o nic straszne te hormony po prostu wybuchłam wszystko na raz. Mój mąż powiedział ze czegoś takiego nie widział żeby płakać ot tak
Też już tak wyłam bez powodu
Stary 2015-01-16, 20:57   #2688
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja siedzę pod kocem z herbatka i oglądam film a raczej ściemniam ze oglądam padam pomału no dobranoc kasperka.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Aha to nie jestem sama hehe. No mi mdlosci coś czuje jeszcze długo nie przejdą ale nie powiem wtedy kiedy ich nie mam to nam smaki na wszystko na raz
Stary 2015-01-16, 21:01   #2689
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siedzę pod kocem z herbatka i oglądam film a raczej ściemniam ze oglądam padam pomału no dobranoc kasperka.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Aha to nie jestem sama hehe. No mi mdlosci coś czuje jeszcze długo nie przejdą ale nie powiem wtedy kiedy ich nie mam to nam smaki na wszystko na raz
Ja czekam aż mi w końcu jakieś konkretne zachcianki przyjdą Dobranoc SugarbabyLove
Stary 2015-01-16, 21:10   #2690
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Biedactwo
hhih a ja sie tutaj czuję gorszą, jak mówię że karmię cycem a jak ostatnio gin sie mnie zapytał czy mnie cycki przy ciąży szczypią i bolą, to mu powiedziałam, że w sumie nie wiem bo jeszcze KP więc i piersi od mleka tak czuć, to jego mina : a położna co mu pomaga do mnie z tekstem: " to jeszcze z karmieniem PAni nie skończyła?? "

haha
także co kraj to obyczaj tutaj nowowczesność w modzie- czyli MM

ale ja mam luz totalny niech sobie gadają co chcą, to ja jestem mamą i wiem co robię a szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Moje mdłości nadal nie odeszły w zapomnienie
Idę się myć i spowrotem do łóżka Udanego wieczoru Dziewczyny i spokojnej nocy

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Też już tak wyłam bez powodu
współczuję mdłości ale już niedługo ich nie będzie mój mąż jak miał kaca i narzekał że się czuje jak ścierka od podłogi, to usłyszał ode mnie, że tak się czuje kobieta w pierwszych i ostatnich miesiącach ciąży : hahaha:

jego mina.... bezcenna
Stary 2015-01-16, 21:16   #2691
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Haha to zszokowalas męża nieźle. Ja tez uważam ze i karmienie piersią i mm jest w porządku ja mam szansę znowu karmić piersią ale chyba zrobię pół na pół np na wyjście w miasto butelkę dać żeby nie trzeba było przy ludziach z cyce pokazywać haha w ogóle przy kp niestety minus taki ze nie wiesz ile dzidzia wypiła. Dobrze żeby na noc była pojedzona mój synek wiecznie się w nocy budził i cyckal teraz myślę na noc będzie butla. W ciągu dnia cyc to tez metoda.
Stary 2015-01-16, 21:18   #2692
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
hhih a ja sie tutaj czuję gorszą, jak mówię że karmię cycem a jak ostatnio gin sie mnie zapytał czy mnie cycki przy ciąży szczypią i bolą, to mu powiedziałam, że w sumie nie wiem bo jeszcze KP więc i piersi od mleka tak czuć, to jego mina : a położna co mu pomaga do mnie z tekstem: " to jeszcze z karmieniem PAni nie skończyła?? "

haha
także co kraj to obyczaj tutaj nowowczesność w modzie- czyli MM

ale ja mam luz totalny niech sobie gadają co chcą, to ja jestem mamą i wiem co robię a szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

współczuję mdłości ale już niedługo ich nie będzie mój mąż jak miał kaca i narzekał że się czuje jak ścierka od podłogi, to usłyszał ode mnie, że tak się czuje kobieta w pierwszych i ostatnich miesiącach ciąży : hahaha:

jego mina.... bezcenna
Hahahahahaha bardzo dobrze mężowi powiedziałaś

Tak dla sprawiedliwości to mężczyźni powinni przez kilka dni pod rząd dostać nasze mdłości i inne " ciążowe dolegliwości "

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-16 o 21:19 Powód: Blad
Stary 2015-01-16, 21:21   #2693
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Haha ja widziałam raz program gdzie poddali mądrych silnych facetów testom. Podłączyli do maszyny wywolujacej skurcze porodowe faceci płakali jak dzueci po paru minutach. Tacy twardziele
Stary 2015-01-16, 21:24   #2694
jo_manh
Rozeznanie

Hej, na mnie juz chyba czas, i tak nie mam o czym pisac bo juz nie w temacie ciazowym, a i przykro sie robi jak sie czyta o kolejnych wizytach i maluszkach fikajacych na monitorze. Jesli uda mi sie zajsc w ciaze, to dam znac. Poki co musze sie ogarnac i zyc nadzieja

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:26   #2695
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Oj ty biedna trzymaj się mocno 😇😢😘😚 daj znać jakby co będziemy za ciebie kciuki trzymać
Stary 2015-01-16, 21:27   #2696
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja widziałam raz program gdzie poddali mądrych silnych facetów testom. Podłączyli do maszyny wywolujacej skurcze porodowe faceci płakali jak dzueci po paru minutach. Tacy twardziele
Ja oglądałam reportaż, gdzie dziennikarz Jenke von Wilmsdorff właśnie takiemu eksperymentowi został poddany Ale się naśmiałam Możliwe, że to był ten sam program

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Hej, na mnie juz chyba czas, i tak nie mam o czym pisac bo juz nie w temacie ciazowym, a i przykro sie robi jak sie czyta o kolejnych wizytach i maluszkach fikajacych na monitorze. Jesli uda mi sie zajsc w ciaze, to dam znac. Poki co musze sie ogarnac i zyc nadzieja
Trzymamy kciuki, odezwij sie do nas
Stary 2015-01-16, 21:27   #2697
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Haha może to był ten sam program nawet a faceci mówią ze my słaba płeć
Stary 2015-01-16, 21:30   #2698
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha może to był ten sam program nawet a faceci mówią ze my słaba płeć
My i słaba płeć ? Nigdy w życiu
Stary 2015-01-16, 21:30   #2699
jo_manh
Rozeznanie

Ok, dam znac i prosze o kciuki, kazda para sie przyda i bedzie doceniona.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:32   #2700
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ok, dam znac i prosze o kciuki, kazda para sie przyda i bedzie doceniona.
Trzymamy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości