30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 14:58   #2671
aussiewoman
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Beata- przeczytałam polecany tekst i głowa mnie rozbolała
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 16:11   #2672
uklika
Zadomowienie

Miszka ostatnio kupilam to serum http://hylamide.com/product/subq-anti-age-30ml
Nowosc, zbiera bardzo dobre recenzje.

Maja tez ciekawa witamine C w ofercie http://hylamide.com/product/booster-c25-30ml
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 16:17   #2673
Michell72
Zakorzenienie

Lewica i Kaczyński to mi się złowrogo kojarzy ..A w tle tej wizji słychać Radio Maryja!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Co to za cuda Uklkia?Nie znam..Fajne?A miałas może wit C Pauli?Tą 15 ml ..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 16:39   #2674
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Co to za cuda Uklkia?Nie znam..Fajne?A miałas może wit C Pauli?Tą 15 ml ..
Ja tez nie znam Miszka, jeszcze nie stosowalam, dopiero w sobote odebralam z poczty. Kupilam po przeczytaniu opinii w internecie. 14 kwietnia zaczeli sprzedaz tych produktow w Boots no i oczywiscie wiekszosc blogow w UK zaczelo o nich pisac. Wyprobuje i dam znac

Tej witaminy z Pauli nie mialam i chyba nie kupie. Pamietasz, mialam reakcje alergiczna na Resist c15? Pozniej juz nie kupilam kolejnej witaminy C z Pauli. Bardzo duzo Pauli stosuje, oprocz witaminy C wlasnie.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-05-25 o 16:54
Stary 2015-05-25, 18:40   #2675
Kamlisa
Zakorzenienie

A tak się spieszyliśmy z Egiptu, aby zagłosować... Chyba już bym wolała Kukiza, przynajmniej nie byłby taka marionetka...Owszem, prezydent to bardziej pokazowa figura, ale teraz co niektórzy nabiorą wiatru w żagle...
Beti, Forever ma petycje na kontynuację. I co, ładniej pisze od tych pożal się Boże "celebrytek..." ...?
Uklika, jak zawsze podajesz nazwy kosmetyków u nas niedostępnych Tak, jak u Pauli - te najlepsze to te, których u nas nie ma...Za to zaoszczędziłam i nie kupiłam nowego serum z clarinsa. Paula wprawdzie o nim jeszcze nie pisała, ale wszystkie poprzednie tak zjechała, ze nie wierze, by nowe miało lepsze opinie Twierdzi, ze nic pozytywnego tam nie ma, a konserwant konserwanta pogania
Miszka, teraz to ja jestem już głupia i nie znam serum, które by działało cuda. Zamiast tego planuje w piątek pojechać na regeneris...
Urlop fajny, jak zawsze, ja zawsze znajduje pozytywy. no droga fatalna - ode mnie 8 godzin do warszawy, tam nocleg, lot 4 godziny i to samo z powrotem...Daleko, za daleko...Ale w maju do Marsa tylko Katowice i warszawa W październiku i dalej tez...Wiecie, loty z mniejszych lotnisk do Egiptu sa tylko wtedy, jak tam się można ugotować, czyli latem...Paranoja jakas...
Tz pewnie schudł, u niego to normalne. A ja najwyrazniej przytyłam Ruchu sporo, jedzenie zdrowe, ale w odróżnieniu od domu - tam piłam 1 drinka dziennie. No, czasem 2 - i już kalorie przyszły...Zebym tak łatwo i szybko chudła, jak tyje...
Koty były, ale najwyraźniej i tam była kocia hekatomba Z dużej ilości sprzed 3 lat zostały 4 koty dorosłe i 2 kociaki. Oczywiście były dokarmiane.
Pływalismy, snurkowalismy, pewnie za rok pojedziemy tam znowu, ale może do innego już hotelu. Na razie mam problem, by wszytsko ogarnąć - dużo zaległości Hasło : powinnam jeszcze... - zdaje się nie mieć końca Jutro już do pracy i to intensywnie. W srode to samo + fryzjer, bo włosy jednak obrywają na urlopie.
Grimm skończone, Forever tez. Pracowicie przegrywam kolejne odcinki Wspaniałego stulecia, nagrane na dysk
A, postanowiłam zainwestować w zdrowie i kupiłam wyciskarkę do owoców i warzyw Ma toto być lepsze od sokowirówki. Wybrałam Zelmer. jakiś huron niby lepszy, ale az tak bardzo w zdrowie inwestować nie chce

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-25 o 18:48
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 18:52   #2676
Michell72
Zakorzenienie

Kama ten zabieg z osocza???Miałas już kiedys robiony ?
Stary 2015-05-25, 19:16   #2677
marcelinka12
Rozeznanie

Kama zazdroszczę urlopu u Mnie szaro buro i deszcz brr chce lata

Mam pytanie czy korzystalyscie z depilacji laserowej Light Sheer i Vectus ? Zastanawiam sie czy to wybrać czy kupis domowy Philips Lumea... ale mam dylematy
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 19:53   #2678
Kamlisa
Zakorzenienie

Nie, Miszka, tego jeszcze nie miałam.
Zła jestem dziś. raz na siebie, ze tyję. no, ale to tylko do siebie mogę mieć pretensje - jem to tyję...
Dwa - na moje koty Mam do nich zal ( głupio brzmi, ale tak to czuje ), ze tyle dla nich robimy, a one jak na złość...Mamy pieniądze i miejsce na utrzymanie naszego małego stadka, tyle, ze koty wcale nie chcą być stadkiem...I swietnie by się czuły, gdyby ich było mniej...Chłopcy przynajmniej byliby szczęśliwsi, gdyby nie było dziewczynek, które ich teraz wkurzaja i irytują i w ogole najchętniej by się wynieśli do ogrodu A dziewczyny roznosi energia...No żeby to wszytsko działo się w kawalerce czy 2 pokojach, gdzie koty chcąc nie chcąc na siebie wpadają - to ja rozumiem, ale u nas...? Naprawde miałyby możliwość się omijac, gdyby tylko chciały, a nie - jak na złość - wszystkie jednocześnie chcą być w kuchni albo sypialni albo salonie - i fochy i obraza...No kompletny brak logiki... Każdy z osobna jest cudowny i kochany, razem - to banda złośliwych frustratów, które mysla tylko o tym, jak zdemolować nam do końca chałupę
No, ulżyło mi trochę
Własnie musiałam je rozdzielac A to kiedys byli kumple Koty zle znosza stres, a stresują się łatwo...Niestety, chcąc pomóc jednemu kotu - zestresowalismy inne Zamowiłam obroze behawioralne...Naprawde chciałąbym mieć spokojna, zgodna rodzinke, jednak wygląda na to, ze 1-2 koty to optimum, reszta to już na własne ryzyko...Ech...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-25 o 20:14
Stary 2015-05-25, 21:00   #2679
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Nie, Miszka, tego jeszcze nie miałam.
Zła jestem dziś. raz na siebie, ze tyję. no, ale to tylko do siebie mogę mieć pretensje - jem to tyję...
Dwa - na moje koty Mam do nich zal ( głupio brzmi, ale tak to czuje ), ze tyle dla nich robimy, a one jak na złość...Mamy pieniądze i miejsce na utrzymanie naszego małego stadka, tyle, ze koty wcale nie chcą być stadkiem...I swietnie by się czuły, gdyby ich było mniej...Chłopcy przynajmniej byliby szczęśliwsi, gdyby nie było dziewczynek, które ich teraz wkurzaja i irytują i w ogole najchętniej by się wynieśli do ogrodu A dziewczyny roznosi energia...No żeby to wszytsko działo się w kawalerce czy 2 pokojach, gdzie koty chcąc nie chcąc na siebie wpadają - to ja rozumiem, ale u nas...? Naprawde miałyby możliwość się omijac, gdyby tylko chciały, a nie - jak na złość - wszystkie jednocześnie chcą być w kuchni albo sypialni albo salonie - i fochy i obraza...No kompletny brak logiki... Każdy z osobna jest cudowny i kochany, razem - to banda złośliwych frustratów, które mysla tylko o tym, jak zdemolować nam do końca chałupę
No, ulżyło mi trochę
Własnie musiałam je rozdzielac A to kiedys byli kumple Koty zle znosza stres, a stresują się łatwo...Niestety, chcąc pomóc jednemu kotu - zestresowalismy inne Zamowiłam obroze behawioralne...Naprawde chciałąbym mieć spokojna, zgodna rodzinke, jednak wygląda na to, ze 1-2 koty to optimum, reszta to już na własne ryzyko...Ech...
Kamlisa a myślałaś o kroplach bacha/feliway czy innych tego typu sztuczkach?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:27   #2680
Kamlisa
Zakorzenienie

Soso, jasne Na kroplach jechały kiedys, jada teraz ( po naszym powrocie, 2 tygodnie było przerwy), feliway na nie nie działał...Kupiłam teraz te obroze i szukam behawiorysty, oczywiście na miejscu nie ma...
Zgłosiłam do KWC to mleczko
https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...eRef=qxU-IzuV5
złe nie jest, ale za drogie i klei się fatalnie, dax lepszy
Stary 2015-05-25, 22:07   #2681
Michell72
Zakorzenienie

Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem".

Kama to Ty teraz będziesz nasza Kim Kardashian Daj znac po zabiegu

Uklika mnie kusi Pauli wit C,ale cena odstręczaNo i pojemność nieadewkwatna do tej ceny..Chyba,że rekompensuje działaniemNaraz ie zamówiłam próbkę Flavo c forte.Wystarczy na lekkie odżywienie papy

Przydałaby sie rewitalizacja.Z usług Wasiluka narazie zrezygnowałam i przełożyłam wizytę na wrzesień.Sugerował to sam lekarz,więc niepotrzebnie ryzykować nie będę..

Zamówiłam próbki (chodż przysięgłam sobie,że nigdy więcej BB)Tak go chwalą pod niebiosa..Żal nie wypróbować..
Dr.G Gowoonsesang Brightening Balm

http://allegro.pl/dr-g-gowoonsesang-...380437499.html Przy okazji ,jak już sie skusiłam- wziełam z tej serii inne BB.
Stary 2015-05-26, 06:59   #2682
Kamlisa
Zakorzenienie

z Kim to ja mam chyba pupę
Najbardziej na urlopie ucierpiały włosy - mimo filtrów, olejków, kapelusza...Wyblakły, tam i ówdzie srebrne nitki, za długie - słowem - bida z nędzą...Doczekac się nie mogę fryzjera...
Stary 2015-05-26, 06:59   #2683
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.

Miszka a dlaczego bb nie?

Mam dni wycieczkowe teraz.
Wczoraj morze, oceanarium, wesołe miasteczko.
Dziś jedziemy do Yorku, piękne jest samo miasto. I jeszcze muzea tam zaliczymy. Uwielbiam takie dni!
Stary 2015-05-26, 08:07   #2684
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Uklika, jak zawsze podajesz nazwy kosmetyków u nas niedostępnych Tak, jak u Pauli - te najlepsze to te, których u nas nie ma...
Kama teraz w dobie internetu to nie tak wielki problem
Ja sporo kupuje z USA no i oczywiscie z Polski Polece Wam jeszcze 2 produkty CeraVe, tu recenzje Pauli http://www.paulaschoice.com/beautype...zing-Lotion-PM, http://www.paulaschoice.com/beautype...ting-Cleanser3 Chyba juz o nich pisalam, ale im dluzej uzywam, tym bardziej lubie.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-05-26 o 08:13
Stary 2015-05-26, 08:23   #2685
Kamlisa
Zakorzenienie

Ubrałam się, umalowałam, pojechałam do pracy, zrobiłam sobie herbatę...a tam mi mówia, że mam pacjentów od jutra Zapomniałam, że zrobiłam jeszcze dziś wolne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 08:37   #2686
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
A tak się spieszyliśmy z Egiptu, aby zagłosować... Chyba już bym wolała Kukiza, przynajmniej nie byłby taka marionetka...Owszem, prezydent to bardziej pokazowa figura, ale teraz co niektórzy nabiorą wiatru w żagle...
Już były takie partie które na sprzeciwie weszly do sejmu...Samoobrona i palikociarze. Nawet nie warto pisać, co się dzialo....
Cytat:
Beti, Forever ma petycje na kontynuację. I co, ładniej pisze od tych pożal się Boże "celebrytek..." ...?
Też bym chciała, bo mi się ten serial podobał, acz nie podpisywałam petycji

A ten widziałaś? Też o wiekowym detektywie...Z Jamie Lannisterem
http://www.filmweb.pl/serial/Detekty...am-2008-407677

Ja zawitałam na brytyjską prowincję. Lark Rise to Candleford. Bardzo sympatyczny spokojny i bezkrwawy serial...Przynajmniej na razie.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mam dni wycieczkowe teraz.
Wczoraj morze, oceanarium, wesołe miasteczko.
Dziś jedziemy do Yorku, piękne jest samo miasto. I jeszcze muzea tam zaliczymy. Uwielbiam takie dni!
Gosia, rozumiem, że wycieczkowy pakiet z okazji dnia matki i dziecka?

Co ja mam zrobić z kotem sąsiadów, który mi włazi do domu?!?
Z sąsiadami rozmawiałam, nie przejęli się. W sumie raczej go nie przywiążą, co jestem w stanie zrozumieć. Kot pokłada się na moim balkonie, nie ma sprawy, niech się pokłada, ale wieczorami robi sobie u mnie obchód, a ja dostaję ataku serca. Teraz jest coraz cieplej, mam otwarte drzwi na balkon i nie mogę/nie chcę ich zamykać, bo w sypialni mam tylko takie podwojne drzwi, nie ma okien, a ja jestem fanką wietrzenia Wyganiam ja oczywiście, ale i tak przyłazi bezczelna...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 09:15   #2687
aussiewoman
Zakorzenienie

Beata- hihi.. już widzę tę kotkę spacerującą po sypialni i wylegującą się na łożu Nie ma rady, musisz kupić sobie kocura lub psa
A tak serio, to ciężka sprawa. Koty chodzą swoimi ścieżkami. Nie bardzo jest co z tym zrobić niestety

Gosia- fajnie macie. Lubię takie wycieczki Nie mogę już się doczekać wakacji...ech
Stary 2015-05-26, 11:00   #2688
__Amelia _
Rozeznanie

Ciao witaj Kama Cmok
Gosia milego wypoczynku. J nas juz po.
Beata dolaczam w szoku. Qr.... ! ImageUploadedByWizaz Forum1432634330.061028.jpg nie wyobrazam sobie tego co sie bedzie po parlamentarnych dzialo. Az sie plakac chce. No nic. Kawa.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 11:10   #2689
201608151053
Konto usunięte

Ale ty we Francji jesteś, Amelia.
Więc siedź tam, dopóki naprawdę nie będziesz miała potrzeby/konieczności powrotu...
Chociaż słyszę glosy o tym, żeby nowemu dać kredyt zaufania...
Ale jak czytam, że z pierwszą wizytą ruszył na Jasną Górę
Niech będzie religijny, ale prywatnie i bez obnoszenia się z tym...

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...e_moze.html#MT

Kawa. I jagodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 11:24   #2690
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, ja Z Lark Rise polecałam nie tak dawno długo i gorliwie Podoba mi się, bo porusza nadal aktualne problemy. krwawo nie będzie, to obyczajówka
A New Amsterdam zaczęłam sciagac
A mnie wkurzaja składane namiętnie przed wyborami obietnice bez pokrycia, z których oczywiście nikt nie jest rozliczany Gada się łatwo: wam damy i wam damy...tylko skąd, ja się pytam...?! Nie istniejemy w próżni i dochód się nie stwarza znikąd. Aby dac jednym - trzeba zabrać innym, proste. Jak głosno ogłaszali plan walki z nowotworami - to po cichu zabierali kase z innych działow medycyny. Jak mówia,że nie zamkna kopalni - to ktoś będzie płącił za nierentowne kopalnie, za zbyt drogi wegiel, za przywileje...Za rolników. za służby mundurowe. Cudów naprawdę nie ma i rozdawanie publicznych pieniędzy to rozdawanie dokładnie tego, co nam wcześniej zabrano Czy to tak trudno to zrozumieć? Jeśli jakas grupa gardłuje wystarczająco głosno - to się jej daje cos na zapchanie gęby. Ale rozdawanie nie zmienia rzeczywistości. Pomijam marnowanie olbrzymich pieniędzy, brak logiki w ich wydawaniu...Gdyby to były nasze prywane budżety i nasze pieniądze - kazda z nas by liczyła rozsądnie. Owszem, na przyjemności - ale najpierw podstawowe srodki do życia. a jeśli ktoś wydaje, bo sa, a potem robi wielkie oczy, skąd znowu wziąć na życie - to działą, jak aparat państwa
Tz w swojej firmie ( państwowej maksymalnie) zaproponował plan, zakładający duże oszczednosci. Bez specjalnego wysiłku. Ale po co...? To nie sa pieniądze prywatne, nikomu nie zależy na oszczędzaniu. Lepiej, niech ktoś w warszawie wdroży własny projekt, co z tego, ze to potworne koszty...? na papierze łądnie wygląda, a nikt nie płaci z włąsnej kieszeni. a potem zmieni się kadencja i za dwa lata kolejny palant stwierdzi: nie, zrobimy to inaczej. i tamte, częściowo wdrożone plany do kosza, robimy po nowemu...A ze zmarnowana kasa...? A kogo to obchodzi...? I tak jest w wielu dziedzinach.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-26 o 11:36
Stary 2015-05-26, 11:32   #2691
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Beti, ja Z Lark Rise polecałam nie tak dawno długo i gorliwie Podoba mi się, bo porusza nadal aktualne problemy. krwawo nie będzie, to obyczajówka
NO, przecież wiem, że to ty Miałam go na liście od jakiegoś czasu, tylko jakiś porządek oglądania musi być
Ostatnio nie mogłam przebrnąć przez 15 odc. Outlandera...No,nie mogłam, przeleciałam tylko, żeby końcówkę tylko zobaczyć...
Stary 2015-05-26, 11:54   #2692
uklika
Zadomowienie

Kama problem w tym, ze Ci ktorym sie obiecuje nie przejmuja sie tymi, ktorym trzeba najpierw zabrac.

Jesli chodzi o Dude, to wszyscy, ktorych znam krytykuja, a jednak ktos go wybral...

Calkiem fajny serial http://www.imdb.com/title/tt3551796/
Ja nie jestem serialowa, a przy Was sie wciagam. Forum znowu pokazalo swoja moc

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-05-26 o 12:03
Stary 2015-05-26, 12:02   #2693
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
A mnie wkurzaja składane namiętnie przed wyborami obietnice bez pokrycia, z których oczywiście nikt nie jest rozliczany Gada się łatwo: wam damy i wam damy...tylko skąd, ja się pytam...?! Nie istniejemy w próżni i dochód się nie stwarza znikąd.
To jest przedwyborczy folklor...Tak naprawdę, nieważne na ile kasy go podsumowują, większości obietnic Duda nie zrealizuje. Na zdrowy rozsądek, kto ma być następnym premierem? Mówi się o Kaczyńskim, wiec to jego rząd musiałby wytrzasnąć 100 milionów czy ile.. Chyba kolega koledze tego nie zrobi, w końcu dzięki komu Duda został prezydentem?!?

Aczkolwiek popieram zwiększenie wolnej kwoty...PO obiecywała obniżenie podatków i np. zniesienie podatku Belki...A koniec końców do 2017 zamrozili progi i wolne kwoty...
Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o Dude, to wszyscy, ktorych znam krytykuja, a jednak ktos go wybral...
Też mnie to zastanawia

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Calkiem fajny serial http://www.imdb.com/title/tt3551796/
Ja nie jestem serialowa, a przy Was sie wciagam. Forum znowu pokazalo swoja moc
Serial też oglądam. Fajny
Stary 2015-05-26, 12:42   #2694
__Amelia _
Rozeznanie

Chce byc dumna ze swojego prezydenta. A nie jak Francuzi wstydza sie za swojego. Wiecie jakie poparcie ma Holland ? Ponizej 10% ....... Tz jest Francuzem to tu siedze i widze jaki swoj balagan i niezadowolenie polityczne maja.
Dziewczyny a propos jagod. Nie jedzcie nigdy niemytych. Znam bliski przypadek osoby zarazonej tasiemcem bablowcem. Trzeba bylo usunac obie galki oczne !!!! Lekarze z Norwegii przyjezdzali te osobe badac. Tragedia nie do opisania. Uwazajcie na swieze niemyte jagody.
Stary 2015-05-26, 12:53   #2695
Kamlisa
Zakorzenienie

Amelia, owszem, bąblowiec może być na runie leśnym, z odchodów lisów chyba najczęściej.
Jakos nie chce mi się dziś pracować ... I zamiast sprzatac chałupe obijam się

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-26 o 12:54
Stary 2015-05-26, 13:02   #2696
__Amelia _
Rozeznanie

Tak Kama. Lisy sa nosicielami, oddaja mocz z jzjzmi tasiemca na runo lesne a my spacerujac po lesie rozkoszujemy sie swiezo zerwanymi jagodami .... z przyklejonymi jajami bablowca. To jest naprawde straszna choroba.
Stary 2015-05-26, 13:18   #2697
aussiewoman
Zakorzenienie

Amelia- straszne. Muszę młodego uczulić.
Stary 2015-05-26, 13:46   #2698
Kamlisa
Zakorzenienie

Musze się pochwalić Na wakacje wzięłam Kindla, na który wgrałam z chomika sporo książek. Postanowiłam wrócic do cyklu Hamilton o Anicie Blake. I tak doszłam do tomu 6...a tu okazało się, ze tłumaczenie obejmuje tylko 40 stron A żeby plik nie był podejrzanie mały - pozostałe strony były...ale puste Co było robic - siegnełam po również wgrane tomy w oryginale. i miłe zaskoczenie - czytało mi się nie gorzej, niż po polsku Pamietam, ze kiedys którys tom zaczynałam, ale ze słownikiem, z oporami, teraz szłam bez...Czyli, że coś w głowie zostaje. Dla dobrze znających język - to pewnie normalka, ja natomiast byłam z siebie dumna 9 tomów w czasie urlopu poszło...
Stary 2015-05-26, 17:26   #2699
aussiewoman
Zakorzenienie

Kamlisa- brawa Nie taki diabeł straszny jak go malują
Stary 2015-05-26, 18:34   #2700
gosia261282
Gang Iren

Kama brawo za czytanie w oryginale!
U mnie kolejny udany dzień.

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości