|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Niezalogowana,ja polecam te z alesa... nie widze jakie modele,ale,polecam z miekka miseczka i od srodka bawelna,bo piersi na poczatku mocno sfatygowane i te miekkie szybciej schna po praniu,a na poczatku wpadek sporo bylo i mimo wkladek laktacyjnych plywalam we wlasnym mleczku i pralam czesto. Potem jak juz sie laktacja unormuje kupilam ladne usztywniane do karmienia,a zekarmilam poltora roku,to sie przydaly a jak juz nie karmilam to,tez byly wygodne.
Dzieki dziewczyny za rady odnosnie cukrzycowego jedzonka-zrobilam spaghetti z pelnoziarnistym makaronem i do tego dla dzieci muffinki owsiane z borowkami a w ramach dodatku deserowego koktajl z borowkami z jogurtem naturalnym a dla dzieci byl dodany banan i miod. Panowie byli zadowoleni mocno,a i my ciezarne sobie pojadlysmy i Ani nawet cukier nie skoczyl ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Co do glowkowego ulozenia,to Hania od 26tc byla glowka w dole a zrobili mi cc 5dni przed terminem na zimno-nie bylo zadnej akcji. Teraz juz 31tc a Zuza jest glowka w gorze,ale u mnie to nie ma znaczenia,bo tez cc. |
|
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co normalnie czuje sie jak wyrodna matka. Nie cieszy mnie ta ciaza, nic nie kupuje bo mnie to nie cieszy, az mialam w gorszych chwilach momenty zalowania ze w niej jestem :-( jakos do dzis nie moge zaakceptowac ze bede miala drugiego syna, nie corke... Mam nadzieje ze to hormony i przejdzie szybko :-(
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a ja Cię rozumiem Nadal nie obraziłabym sie na to gdyby Filip okazał sie dziewczynką... Tzn hmm wszystko mam przygotowane na chłopca, juz sie na niego nastawiłam, imie wybrane i w ogóle, ale nadal czuję, że bardzo marzę o dziewczynce.. Tyle, że to moja 1 ciaża i wytłumaczyłam sobie to tak, że fajnie, jak będzie najpierw jednak starszy brat. W moim wyidalizowanym planie na życie jednak druga w kolejnosci jest teraz Lila i tak musi byc i koniec (nawet tz mi obiecał drugą dziewczynke ) i szczerze mówiac jak kiedyś zajdę w 2 ciaże i okaze sie, że czekamy na drugiego synka, to mogę długo tego nie przetrawić... Dlatego wiem co czujesz
|
|
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana głowa do góry chłopcy są super Ja nie wyobrażam sobie życia bez tego małego człowieczka z brzuszka kocham go nad życie
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, normalnie sie teraz pobeczalam. Oby bylo jak mowicie, bo moje codzienne doly mnie przytlaczaja, z tz tez sie non stop kloce bo mi wszystko nie lezy... Eh do dupy :-(
Jak tak widze na ulicy male dziewczynki to mi sie plakac chce :-( wiem ze nic to nie zmieni, ale juz tyle czasu minelo a ja dalej sie nie moge pogodzic z brakiem corki :-(
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem tylko tyle, że będę się niekomfortowo czuła w miękkich, bo na codzień w takich nie chodzę, więc dla mnie jedyną opcją były usztywniane, z przyzwyczajenia A czy się sprawdzą... okaże się później ![]() Ooo to dobrze wiedzieć, że się tak samo dobrze prezentują jak na zdjęciach ![]() Dawno Cię tu nie było Kochana |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam zdecydowana na te krew pepowinowa, ale po rozmowie z lekarzem zrezygnowalam. On ma małe dzieci, kupe kase i wiedzę, i nie zdecydował się. Podał mi kilka mocnych argumentów. Jak ktoś zainteresowany to przytoczę. Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w jakim sklepie mierzyłaś ten Alles? Ta firma jest normalnie dostępna w takich zwykłych sklepikach z bielizną, czy odwiedziłaś ich sklep? Bo byłam przekonana, że czeka mnie zakup przez internet, a wolałabym zmierzyć jednak
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Biustonosz mierzylam w sklepiku z odzieza ciazowa.
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jedno z wczorajszych zajęć mi się przypominało- wybiera się któraś z kółkiem do nauki pływania na porodowke? Ponoć po porodzie ciężko siedzieć, pomocna jest wtedy taka poduszka z dziurka. Ale Zdaniem położnej po co kupować coś co ma jedno zastosowanie, lepiej zabrać kółko,z którego za parę lat będzie korzystało dziecko.
MARCELEK-->12.07.2015 r. Edytowane przez aknaa Czas edycji: 2015-05-21 o 22:04 |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jakoś od początku nie ufałam temu, więc my się nie decydujemy, ale każdy robi co uważa za słuszne |
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten?
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
ejj wiecie co... czy ja jestem jakaś dziwna.. teściowa do mnie wczoraj zadzwoniła mówiąc żebyśmy przypadkiem nie kupowali "gadającego misia" bo ona już kupiła... wiecie, to się nazywa chyba "Szczeniaczek Uczniaczek" z Fischer Price....... czy jakoś tak... aż mnie zatkało, bo na co noworodkowi takie prezenty... czy ona jest zupełnie od rzeczywistości oderwana.. ?
i gdzie ja mam to wszystko trzymać???? ![]() śmiać mi się zachciało i troszku mnie zatkało hehehe
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz mieć wyedukowanego noworodka ![]()
|
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
wpadam tylko tutaj, bo facebooka nie ogarnę rano byłam na wizycie w Poznaniu. Jak wyjeżdżaliśmy nic mi nie było. Po godzinie drogi zaczęło mnie okropnie kłuć z prawej strony na dole, prawie jak atak wyrostka robaczkowego. Coś okropnego. Oczywiście przez to wszystko na ktg wyszły jakieś dwa skurcze, czy stawianie macicy i się lekarzowi nie spodobało. Do tego moja anemia, plamienie i dał mi skierowanie na oddział na jutro, znaczy na dzisiaj. Niby na 3 dni na obserwację, ale dobra dobra... ja w te ich 3 dni już nie wierzę. O 4 znowu wyjeżdżamy, w dodatku będę tam sama, jak palec, bo mamy 200km do Poznania, a mąż musi wracać zajmować się teściem. Przeryczałam całą drogę powrotną. Wkurzona jestem, że mnie tak co chwilę włóczą i badają. Niby mi każą leżeć, a ciekawe jak skoro codziennie jestem albo u mojego albo w labor. albo do Poznania albo się włóczę po szpitalach. Mam ich dość mam nadzieję, że tam nie urodzę. Będę odcięta od internetu, więc odezwę się, jak wrócę. Mam nadzieję jeszcze w dwupaku, bo dzisiaj zaczynam dopiero 33tc jak mnie stamtąd wypuszczą to już się nie umówię na kontrolę. Mój kazał mi wytrzymać 3 tygodnie, żeby móc ciąć na miejscu. Będę leżeć w domu, jak kłoda. Najwyżej na pogotowie, jak coś. Bo jak tak dalej pójdzie to w gdzieś w trasie urodzę. Grrr....Trzymajcie się ciepło
|
|
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrobię Was dziś dziewczyny bo do późna robiłam pączki z mężem dna pożegnanie do pracy.
Z nowości to moja koleżanka urodziła dziś synka ,miała termin an 10 czerwca i dziś cięcie bo skakało jej ciśnienie+ miała spuchnięte ręce i nogi.Także szybciej maleństwo przyszło na świat. A ja mam wizytę dziś i zobaczymy ile przytyłam ![]() Uciekam spac a dla Was Dzień Dobry
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2696 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Takie życie jest, że ciąża to nie koncert życzeń Cytat:
zabawka fajna!Cytat:
Cytat:
|
|
#2697 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
piękne modele wybrałaś. Cytat:
Nietoperz ![]() Cytat:
każdy ma jakieś własne upodobania, ja na codzień w usztywnianych chodzę i kupiłam miękkie na start w 1c i bardzo źle się czułam. Wolałam usztywniane. Miseczkę na pół zginałam i pod pierś, okazały się w użytkowaniu wygodniejsze Cytat:
Częściowo rozumiem, bo w moich planach(a raczej marzeniach) pierwszy miał być syn a potem dziewczynka. Jak lekarka ok 16tc powiedziała o siusiaku to trochę mnie i tż to zgasiło ale się z tym pogodziliśmy. Dziewczynka potwierdzona na kolejnych badaniach zaskoczyła nas bardzo. Nie jestem w stanie powiedzieć jakbym się czuła gdyby jednak został chłopak często w dziecięcych albo w bieliźniarskich sklepach, takich z droższych można trafić na wybrane modele. Ja na allegro też kupowałam wg rozmiarów ze strony allesa. Obczajcie ich seksi piżamki
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam inne pytanie...a w czym chłopcy są "gorsi" od dziewczyn, że tak bardzo załamane jesteście, że będzie synek a nie córeczka?
![]() jak Betti napisała, ciąża to nie koncert życzeń, to nie sklep z dziećmi... trzeba się tylko cieszyć, ze nie dzieje się nic złego, że nie było komplikacji itd. Pomyślcie proszę o tych, które bardzo dużo przeszyły w drodze o wymarzone dziecko, o tych wszystkich rodzinach, które chcą a nie mogą mieć dzieci... a jak to nie pomoże, to zastanówcie się, jak wy byście się czuły na miejscu tych dzieci, gdyby wam kiedyś matka powiedziała "wiesz, całą ciążę miałam depresję, ze jesteś dziewczynką a nie chłopcem"
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2700 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam wyjątkowo spokojne dziecko w brzuchu, bo nawet kopniaki są z wyczuciem. Cytat:
Keep calm i powodzenia będzie dobrze! Witam się po krótkiej przerwie. Gratuluję wszystkich udanych wizyt Miałam zdecydowany spadek nastroju, bo skończyła mi się nospa i ciężko funkcjonować. Tutejsi lekarze nie chcą mi nic przepisać (skoro boli i brzuch się spina, to trzeba leżeć - zalecenia), a w aptece nie chcą sprzedać niczego bez recepty kobietom w ciąży. Zostało mi ostatnie opakowanie asparginu i tym się ratuję, ale mało pomaga na spinający się brzuch. Z dobrych wiadomości, to w końcu przyszedł pokoik i jutro zaczynamy skręcać, a w przyszłym tygodniu pranie i prasowanie W końcu będę wiedziała ile ubranek muszę dokupić
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

rano byłam na wizycie w Poznaniu. Jak wyjeżdżaliśmy nic mi nie było. Po godzinie drogi zaczęło mnie okropnie kłuć z prawej strony na dole, prawie jak atak wyrostka robaczkowego. Coś okropnego. Oczywiście przez to wszystko na ktg wyszły jakieś dwa skurcze, czy stawianie macicy i się lekarzowi nie spodobało. Do tego moja anemia, plamienie i dał mi skierowanie na oddział na jutro, znaczy na dzisiaj. Niby na 3 dni na obserwację, ale dobra dobra... ja w te ich 3 dni już nie wierzę. O 4 znowu wyjeżdżamy, w dodatku będę tam sama, jak palec, bo mamy 200km do Poznania, a mąż musi wracać zajmować się teściem. Przeryczałam całą drogę powrotną. Wkurzona jestem, że mnie tak co chwilę włóczą i badają. Niby mi każą leżeć, a ciekawe jak skoro codziennie jestem albo u mojego albo w labor. albo do Poznania albo się włóczę po szpitalach. Mam ich dość 
Takie życie jest, że ciąża to nie koncert życzeń

Keep calm i powodzenia
będzie dobrze!