|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Kurde dzidzia cos mnie dzis niepokoi. Zawsze sie odzywala a tu cisza. Dzis tylko raz i to lekko ja czułam
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka moja tez, nie martw sie
Tak sobie mysle o sytuacji dziewczynyz wrzesniowych. Z kazdym dniem jestesny bezpieczniejsze, ale do konca zycia juz bedziemy sie martwic. Takze taka nasza rola.. Trzeba byc dobrej mysli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu chcesz żeby były też dwa koła z przodu, jedno zle sie prowadzi? U mnie nie ma go w sklepach, wiec nie mam jak go podotykac, skoro Ty widziałaś na żywo, co możesz o nim powiedziec? Podoba Ci sie? Ja tak się zastanawiam czy to trochę,nie za dużo,jak,na wózek... wiadomo, że to jest jednorazowo duży wydatek, A z fotelikiem maxi cosi juz calkiem, no i dla następnego dziecka powinien być ok, ale jakoś tak sporo kasy. Tak zaczęłam się zastanawiać nad tym co,dziewczyny pisały o kupieniu oddzielnie jakiejś gondoli i potem lepsza spacerowej. Niewiadomo jak to będzie z tym wychodzenie zima, a potem można też fotelik wpisać do stelaża. Bo do takiej samej gondoli też,można wpinac foteliki?? No właśnie chyba nie, można kupić jakieś adaptery, ale też nie,do każdego wózka. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena_t hej, gratuluję córeczki
![]() Zaciekawa mam ten sam wózek który ty planujesz. On ma bardzo fajną nakładkę do spacerówki dla małych dzieci Nie wiem o czym mówicie z tymi fotelikami, ja zielona jestem
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się na szybko bo dopiero wróciliśmy do domu.
Ważyłam sir u mamy niby 82.5 ale po całym dniu a startowała od 78 kg myślałam że więcej wpadło hihihu A Ważyłam się na mamy wadze po poloznej i się zgadzało !!!! Hihihu Więc na ucztę był Burger king jakiś taki smak mnie naszedl. Idę dopiero paczkę przejrzeć i spać. Jutro was nadrobię nadrobię jak mi się uda Słodkich snów !!!!
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jakoś tak bardziej widzi mi się gondola z dwoma, ale spacerowka z jednym jest ok chyba ciąża mi na głowę ciąży moim zdaniem fajnie sie prowadzi, ale ma małą gondole, a do tego jakos tak nisko zawieszone siedziska tzn gondole, nosidełko i spacerowkę, na moje 172 wzrostu trzeba bedzie się do dziecka schylic obok. Moja kolezanka natomiast ma ten wozek i tyle samo wzrostu, jak nie troche wiecej i bardzo chwali, wiec najlepiej samemu ocenic. Ja go jeszcze nie skreslilam z plusów jeszcze ma koła piankowe, ale z babelkami powietrza, co powoduje, że kola zachowuja sie jak pompowane, ale nie ma ryzyka złapania kapcia
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mam co do tego wątpliwości
Dziewczyna w 34 tc, od rana nie czuła ruchów. Wieczorem pojechała z mężem na ip, miała czekać 5 godzin, nie pamiętam ile w końcu czekała. Zrobili jej w końcu USG i ktg, puls był słabo wyczuwalny, rozważali cc ale po 15 min od badania dziecko już nie żyło
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
start 66
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko w pl czeka sie 5h na ip. Masakra jakaś.
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie gdyby ją od razu przyjęli i zrobili cc, wszystko by się inaczej skończyło
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie skąd wiesz że to to? Mięśnie zazwyczaj rozchodzą się w III trymestrze, poza tym w ciąży można ćwiczyć wszystkie mięśnie w I trymestrze a od II powinno się zrezygnować z ćwiczenia mięśni prostych, ewentualnie robić lekkie ćwiczenia jeśli wcześniej byłaś aktywna
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jeszcze jakiś na oku? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Czekała chyba 45 minut w końcu, ale i tak nie rozumiem jak można powiedzieć kobiecie nie czującej ruchów dziecka siedź kobieto 5 h!!!
Swoją drogą to jest chyba stały tekst, byłam parę razy na pogotowiu- koleżanka nogę złamała, inna nos i się bardzo źle czuła, kolega silny ból nerek i krwiomocz itp. i zawsze ten sam tekst 5h (w dwóch różnych szpitalach w Gdańsku). Chyba chodzi im o to, że jak komuś nie chce się czekać tzn. że jego stan nie jest na tyle poważny i może pójść do rodzinnego albo do domu i faktycznie wiele osób po takim tekście rezygnuje a w praktyce nie czeka się wcale tyle czasu- sprawdzone. Ale jednak kobieta w ciąży to kobieta w ciąży
|
|
|
|
#2688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest bardzo zgrabna bym powiedziała, krótsza i węższa niż np. w camarelo, ktory ma dużą gondolę Pani w sklepie powiedziała, że niektorym dzieciom jest w niej ciasno juz ok 4 miesięcy, a ogolnie dziecko jeździ w gondoli do ok.pół roku Podoba mi się jeszcze adamex galactic no i ten camarelo, ale rozglądam się dalej. Jakoś jeszcze bardziej sie w temat nie zagłębiałam Co do kół to nie słyszałam takiej opinii, wydaje mi się, że w tej cenie materiał, z którego są wykonane jest jakiś lepszy ostatecznie zawsze mozna osobno koła dokupić, ale Holendrzy raczej by takiej lipy nie robili
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Hejka! Zaczynam nocne życie :-D i tak nie będę mogła spać tak mam duszno w pokoju więc będę sobie czytać was z całego dnia i po trochu odpowiadać ;-) miały być burze podobno w tym tygodniu a u mnie nawet jedna kropla deszczu nie spadła! Nie mam czym oddychać :-(
Rudaska ja się zakochałam w tym komplecie ze smyka tydzień temu jak go zobaczyłam. Tylko chciałam z mężem kupić a jego wiecznie nie ma :-( w końcu mi wykupią :-( Gumisiowa gratuluję zdrowego chłopaka :-D rośnie jak na drożdżach :-D |
|
|
|
#2690 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o koła, to na allegro doczytałam, że,kolekcja z 2015 roku ma,koła wykonanne z kauczuku, więc spoko. A to holenderski wozek? Hmm to musi byc dobrze wykonany ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę debate obiadowa o mielony - surowizne uwielbiam ale mielony nie. Ale tatara
Aniqa barszcz czerwony Jeśli xhodzi o cukrzycę nie jest też genetyczna ?? HALWAYA A poduszka pod krzyżem i rozciąganie pleców ??? Fionka widzę że panowie się jednoczq na silce ? :d
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ja spróbuję iść spac, zobaczymy czy zasne, także do jutra, dobranoc
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Adka na razie tak gadają tylko.
Sylwuska dobranoc. Ja jeszcze sobie ułożę puzzle i poczekam moze lobuziara sie odezwie
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Powiadomienia mi nie przychodziły na komórkę to myślałam, że tu taka cisza
o ja naiwna ))Krzyż mnie dalej lypie i mysle, że to ucisk na nerw, bo ból mi promieniuje na prawy posladek. Chodzę, masuje, delikatnie staram się ćwiczyć.. gowno pomaga
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryzia ja rozumiem wykład o fotelikach
Marzena witamy witamy !!!! Śliczne imię !!! Sup3r że napisałaś kilka słów o sobie ) Marzena dziękuję ) dla mnie hitem są spodnie w batmany tz komiksiarz hihiA propo wózka - ie masz możliwość powiedzieć chxe ten wózek ? To w końcu ty nim będziesz jeździć ? Co do oglądania wózków miałam tali pomysł jak nie mogłam znaleźć swojego wózka w sklepach - żeby napisać gdzieś na forum na grupie że chętnie poznam mamuśka która ma taki i udostępni żeby zobaczyć i podzielić się wrażeniami ) Zaciekawa ale to widzę że piszesz o kubełkowej spacerowe (patrzcie jaka madrala ) to moja też prawie na płasko można położyć. Cienwiatru upały dokucza ja ?? Gumisiowa to teraz wiem skąd ten nick - gumijagody Mujer jak to ci się mięśnie rozjechaly? Czubasek to jak tys siedziała ? Z Bożena na wierzchu? :ad Sylwoha racja do końca życia o dzieciaka bedIeny się martwić. .. Gumisiowa córcia zmarła. Ale nie pamiętam w którym tygodniu. A i tak ydaje mi się że mało kg przyszło q brzuch taki wielki Wow jesteście szalone. Godzina 23. Idę spać * wiem u was 24 już. Więc dobranoc i dIen dobry jutro )Z samego rana bank i Lidl bo arbuza w promocji i miseczki i noże
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Dolinka współczuję Ci tych obiadów. Mój mąż nie ma problemu z tym że obiadu nie ma i np je kanapki. Staram się coś tam zawsze zrobić ale był i jest przyzwyczajony do tego ze się przez ostatnie 4 lata mijaliśmy w domu albo ja wracałam ok 18-19 z pracy to nawet nie miałam siły nic gotować. W ogóle jestem lewa w kuchni i nawet wodę w czajniku kilka razy przypaliłam :-D
Pisałyście o godzinach pracy i posiłków. No właśnie mój mąż nie mógł nigdy zrozumieć dlaczego ja na to narzekam. A też sporo przez to przytyłam. Wychodziłam z domu do pracy zawsze między 8 a 10 a wracałam między 18 a 19 czasem nawet 20. W pracy jedna przerwa 15 min na jedzenie, jak nie było dyrektora czasem się posiedziało pół godz. I tyle. Więc jadłam jak wracałam do domu. I jeszcze hormony brałam. To tyłek rósł. Czasem zazdroszczę jak ktoś ma czas żeby na spokojnie sobie regularnie jeść. Chociaż to tez zależy od organizmu. Niektóre dziewczyny u mnie w pracy mimo takiego trybu życia i tak były chude jak patyki. To może tym się mój mąż sugerował ;-) |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra skopała mnie
mogę juz zasnąć.Dobranoc
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Ciąg dalszy nadrabiania :-D
Mielone... Ja też mam problem z przyprawianiem. Ale rozwiązuje go tak ze zanim zacznę smażyć kotlety to na malutkiej patelni smażę takiego tyciego kotlecika na jednego gryza. I dopiero próbuję :-D Moja dzidzia się chyba przeciągała dzisiaj bo mnie kilka razy wybrzuszyło z prawej strony ale nawet jeszcze wyżej od linii pępka, tak pod żebrami prawie. Uczucie średnio przyjemne. Kopniaki fajniejsze ;-) Mujer dzięki za te ćwiczenia. Tylko przy moich bokach w spojeniu zapytam lekarza czy to w ogóle u mnie wskazane czy może mi zaszkodzić. Bo jak na razie to ani się przekręcić ani nogi podnieść do góry nie mogę bez bólu :-( |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

tak sami, rodzice raczej nam nie pomagają, od wielkiego dzwona coś im do głowy wpadnie
mam nadzieje, że przyjamniej czasem zostaną z wnukiem