Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 22:58   #2671
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Kurde dzidzia cos mnie dzis niepokoi. Zawsze sie odzywala a tu cisza. Dzis tylko raz i to lekko ja czułam

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:02   #2672
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Kurde dzidzia cos mnie dzis niepokoi. Zawsze sie odzywala a tu cisza. Dzis tylko raz i to lekko ja czułam
Moj też tak czasem miał, myślę, że nie ma paniki, podobno po 26tyg to podejrzane
gumisiowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:03   #2673
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka moja tez, nie martw sie

Tak sobie mysle o sytuacji dziewczynyz wrzesniowych.
Z kazdym dniem jestesny bezpieczniejsze, ale do konca zycia juz bedziemy sie martwic. Takze taka nasza rola.. Trzeba byc dobrej mysli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:04   #2674
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Fionka moja tez, nie martw sie

Tak sobie mysle o sytuacji dziewczynyz wrzesniowych.
Z kazdym dniem jestesny bezpieczniejsze, ale do konca zycia juz bedziemy sie martwic. Takze taka nasza rola.. Trzeba byc dobrej mysli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A co się u niej stało? Przeoczylam, albo nie pamietam
Stary 2015-08-06, 23:05   #2675
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumisiowa_ Pokaż wiadomość
Ja też surowego nigdy nie próbuje doprawiam zawsze na wyczucie

No trochę kosztuje tak sami, rodzice raczej nam nie pomagają, od wielkiego dzwona coś im do głowy wpadnie mam nadzieje, że przyjamniej czasem zostaną z wnukiem tak fotelik chcę maxi cosi, bo kolezanka mi wypozycza spiworek-osłone do maxi cosi i zamierzam małego tak transportować, bez dodatkowego spiworka. A w quinny mozna zamienic jedno przednie koło na dwa, cos takiego się dokupuje
Ten merc o którym pisała Fionka jest podobny troche do,niego

A czemu chcesz żeby były też dwa koła z przodu, jedno zle sie prowadzi? U mnie nie ma go w sklepach, wiec nie mam jak go podotykac, skoro Ty widziałaś na żywo, co możesz o nim powiedziec? Podoba Ci sie?

Ja tak się zastanawiam czy to trochę,nie za dużo,jak,na wózek... wiadomo, że to jest jednorazowo duży wydatek, A z fotelikiem maxi cosi juz calkiem, no i dla następnego dziecka powinien być ok, ale jakoś tak sporo kasy.

Tak zaczęłam się zastanawiać nad tym co,dziewczyny pisały o kupieniu oddzielnie jakiejś gondoli i potem lepsza spacerowej. Niewiadomo jak to będzie z tym wychodzenie zima, a potem można też fotelik wpisać do stelaża. Bo do takiej samej gondoli też,można wpinac foteliki??
Cytat:
A nosidełko maxi cosi będzie pasowało do każdego stelaża?

No właśnie chyba nie, można kupić jakieś adaptery, ale też nie,do każdego wózka.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:08   #2676
rudaska
Zakorzenienie

Marzena_t hej, gratuluję córeczki

Zaciekawa mam ten sam wózek który ty planujesz. On ma bardzo fajną nakładkę do spacerówki dla małych dzieci

Nie wiem o czym mówicie z tymi fotelikami, ja zielona jestem
Stary 2015-08-06, 23:12   #2677
adka_19
Wtajemniczenie

Melduje się na szybko bo dopiero wróciliśmy do domu.
Ważyłam sir u mamy niby 82.5 ale po całym dniu a startowała od 78 kg myślałam że więcej wpadło hihihu
A Ważyłam się na mamy wadze po poloznej i się zgadzało !!!! Hihihu
Więc na ucztę był Burger king jakiś taki smak mnie naszedl.
Idę dopiero paczkę przejrzeć i spać. Jutro was nadrobię nadrobię jak mi się uda

Słodkich snów !!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:13   #2678
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ten merc o którym pisała Fionka jest podobny troche do,niego

A czemu chcesz żeby były też dwa koła z przodu, jedno zle sie prowadzi? U mnie nie ma go w sklepach, wiec nie mam jak go podotykac, skoro Ty widziałaś na żywo, co możesz o nim powiedziec? Podoba Ci sie?

Ja tak się zastanawiam czy to trochę,nie za dużo,jak,na wózek... wiadomo, że to jest jednorazowo duży wydatek, A z fotelikiem maxi cosi juz calkiem, no i dla następnego dziecka powinien być ok, ale jakoś tak sporo kasy.

Tak zaczęłam się zastanawiać nad tym co,dziewczyny pisały o kupieniu oddzielnie jakiejś gondoli i potem lepsza spacerowej. Niewiadomo jak to będzie z tym wychodzenie zima, a potem można też fotelik wpisać do stelaża. Bo do takiej samej gondoli też,można wpinac foteliki??

No właśnie chyba nie, można kupić jakieś adaptery, ale też nie,do każdego wózka.

Nie wiem dlaczego chce dwa koła, jakoś tak bardziej widzi mi się gondola z dwoma, ale spacerowka z jednym jest ok chyba ciąża mi na głowę ciąży moim zdaniem fajnie sie prowadzi, ale ma małą gondole, a do tego jakos tak nisko zawieszone siedziska tzn gondole, nosidełko i spacerowkę, na moje 172 wzrostu trzeba bedzie się do dziecka schylic obok. Moja kolezanka natomiast ma ten wozek i tyle samo wzrostu, jak nie troche wiecej i bardzo chwali, wiec najlepiej samemu ocenic. Ja go jeszcze nie skreslilam z plusów jeszcze ma koła piankowe, ale z babelkami powietrza, co powoduje, że kola zachowuja sie jak pompowane, ale nie ma ryzyka złapania kapcia
Stary 2015-08-06, 23:13   #2679
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Bo do takiej samej gondoli też,można wpinac foteliki??

No właśnie mam co do tego wątpliwości
Cytat:
A co się u niej stało? Przeoczylam, albo nie pamietam
Dziewczyna w 34 tc, od rana nie czuła ruchów. Wieczorem pojechała z mężem na ip, miała czekać 5 godzin, nie pamiętam ile w końcu czekała. Zrobili jej w końcu USG i ktg, puls był słabo wyczuwalny, rozważali cc ale po 15 min od badania dziecko już nie żyło
Stary 2015-08-06, 23:16   #2680
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Melduje się na szybko bo dopiero wróciliśmy do domu.
Ważyłam sir u mamy niby 82.5 ale po całym dniu a startowała od 78 kg myślałam że więcej wpadło hihihu
A Ważyłam się na mamy wadze po poloznej i się zgadzało !!!! Hihihu
Więc na ucztę był Burger king jakiś taki smak mnie naszedl.
Idę dopiero paczkę przejrzeć i spać. Jutro was nadrobię nadrobię jak mi się uda

Słodkich snów !!!!
To malutko ci przybyło :thumbup: u mnie już 71.5 start 66
Stary 2015-08-06, 23:17   #2681
Fionka_31
Zakorzenienie

Tylko w pl czeka sie 5h na ip. Masakra jakaś.

Stary 2015-08-06, 23:18   #2682
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w pl czeka sie 5h na ip. Masakra jakaś.
Pewnie gdyby ją od razu przyjęli i zrobili cc, wszystko by się inaczej skończyło
Stary 2015-08-06, 23:19   #2683
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyna w 34 tc, od rana nie czuła ruchów. Wieczorem pojechała z mężem na ip, miała czekać 5 godzin, nie pamiętam ile w końcu czekała. Zrobili jej w końcu USG i ktg, puls był słabo wyczuwalny, rozważali cc ale po 15 min od badania dziecko już nie żyło
Straszna historia ;( nie wiem co w tej sytuacji przezywa matka, ale wiem co siostra i nie chciałabym być wtedy na miejscu mamy
Stary 2015-08-06, 23:19   #2684
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy rozjechaly? Rozeszły znaczy? Dziurę masz pomiędzy prostymi brzucha?

Skąd wiesz?

Właśnie skąd wiesz że to to? Mięśnie zazwyczaj rozchodzą się w III trymestrze, poza tym w ciąży można ćwiczyć wszystkie mięśnie w I trymestrze a od II powinno się zrezygnować z ćwiczenia mięśni prostych, ewentualnie robić lekkie ćwiczenia jeśli wcześniej byłaś aktywna
Stary 2015-08-06, 23:19   #2685
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem dlaczego chce dwa koła, jakoś tak bardziej widzi mi się gondola z dwoma, ale spacerowka z jednym jest ok chyba ciąża mi na głowę ciąży moim zdaniem fajnie sie prowadzi, ale ma małą gondole, a do tego jakos tak nisko zawieszone siedziska tzn gondole, nosidełko i spacerowkę, na moje 172 wzrostu trzeba bedzie się do dziecka schylic obok. Moja kolezanka natomiast ma ten wozek i tyle samo wzrostu, jak nie troche wiecej i bardzo chwali, wiec najlepiej samemu ocenic. Ja go jeszcze nie skreslilam z plusów jeszcze ma koła piankowe, ale z babelkami powietrza, co powoduje, że kola zachowuja sie jak pompowane, ale nie ma ryzyka złapania kapcia
Ja mam prawie 10 cm mniej więc nie,powinno mi być nisko. A ile czasu się używa tej gondoli?? Dopóki dziecko nie,siedzi? Czyli tak +- 6 miesiecy? Te koła,piankowe nie zcieraja sie na nierównej powierzchni?? No i nie wiem co to,znaczy że,gondola jest mała

Masz jeszcze jakiś na oku?

Stary 2015-08-06, 23:23   #2686
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam prawie 10 cm mniej więc nie,powinno mi być nisko. A ile czasu się używa tej gondoli?? Dopóki dziecko nie,siedzi? Czyli tak +- 6 miesiecy? Te koła,piankowe nie zcieraja sie na nierównej powierzchni?? No i nie wiem co to,znaczy że,gondola jest mała

Tzn, że jest ryzyko, że jeśli dziecko jest spore, może wyrosnąć z gondoli zanim zacznie siadać. Dlatego wtedy w spacerówce jest ważne, żeby dało się ją rozłożyć do pozycji leżącej, no i żeby dziecko nie zjezdżało bo podobno w niektórych spacerówkach może zjeżdżać
Stary 2015-08-06, 23:31   #2687
acapella
Zadomowienie

Czekała chyba 45 minut w końcu, ale i tak nie rozumiem jak można powiedzieć kobiecie nie czującej ruchów dziecka siedź kobieto 5 h!!!

Swoją drogą to jest chyba stały tekst, byłam parę razy na pogotowiu- koleżanka nogę złamała, inna nos i się bardzo źle czuła, kolega silny ból nerek i krwiomocz itp. i zawsze ten sam tekst 5h (w dwóch różnych szpitalach w Gdańsku). Chyba chodzi im o to, że jak komuś nie chce się czekać tzn. że jego stan nie jest na tyle poważny i może pójść do rodzinnego albo do domu i faktycznie wiele osób po takim tekście rezygnuje a w praktyce nie czeka się wcale tyle czasu- sprawdzone.
Ale jednak kobieta w ciąży to kobieta w ciąży
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:31   #2688
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:

Mała wydaje się wizualnie, no i faktycznie jest mniejsza niż inne dostepne na rynku np. Camarelo carrera, czy bebetto, adamex
Jest bardzo zgrabna bym powiedziała, krótsza i węższa niż np. w camarelo, ktory ma dużą gondolę
Pani w sklepie powiedziała, że niektorym dzieciom jest w niej ciasno juz ok 4 miesięcy, a ogolnie dziecko jeździ w gondoli do ok.pół roku
Podoba mi się jeszcze adamex galactic no i ten camarelo, ale rozglądam się dalej. Jakoś jeszcze bardziej sie w temat nie zagłębiałam
Co do kół to nie słyszałam takiej opinii, wydaje mi się, że w tej cenie materiał, z którego są wykonane jest jakiś lepszy ostatecznie zawsze mozna osobno koła dokupić, ale Holendrzy raczej by takiej lipy nie robili
Stary 2015-08-06, 23:34   #2689
zaneta_b
Rozeznanie

Hejka! Zaczynam nocne życie :-D i tak nie będę mogła spać tak mam duszno w pokoju więc będę sobie czytać was z całego dnia i po trochu odpowiadać ;-) miały być burze podobno w tym tygodniu a u mnie nawet jedna kropla deszczu nie spadła! Nie mam czym oddychać :-(

Rudaska ja się zakochałam w tym komplecie ze smyka tydzień temu jak go zobaczyłam. Tylko chciałam z mężem kupić a jego wiecznie nie ma :-( w końcu mi wykupią :-(

Gumisiowa gratuluję zdrowego chłopaka :-D rośnie jak na drożdżach :-D
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 23:40   #2690
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Mała wydaje się wizualnie, no i faktycznie jest mniejsza niż inne dostepne na rynku np. Camarelo carrera, czy bebetto, adamex
Jest bardzo zgrabna bym powiedziała, krótsza i węższa niż np. w camarelo, ktory ma dużą gondolę
Pani w sklepie powiedziała, że niektorym dzieciom jest w niej ciasno juz ok 4 miesięcy, a ogolnie dziecko jeździ w gondoli do ok.pół roku
Podoba mi się jeszcze adamex galactic no i ten camarelo, ale rozglądam się dalej. Jakoś jeszcze bardziej sie w temat nie zagłębiałam
Co do kół to nie słyszałam takiej opinii, wydaje mi się, że w tej cenie materiał, z którego są wykonane jest jakiś lepszy ostatecznie zawsze mozna osobno koła dokupić, ale Holendrzy raczej by takiej lipy nie robili
No i podoba mi się jeszcze joolz

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Gumisiowa gratuluję zdrowego chłopaka :-D rośnie jak na drożdżach :-D
Dziękujemy
Stary 2015-08-06, 23:41   #2691
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Tzn, że jest ryzyko, że jeśli dziecko jest spore, może wyrosnąć z gondoli zanim zacznie siadać. Dlatego wtedy w spacerówce jest ważne, żeby dało się ją rozłożyć do pozycji leżącej, no i żeby dziecko nie zjezdżało bo podobno w niektórych spacerówkach może zjeżdżać
Aha, eh zebym to ja wiedziała, jaką Mała się urodzi i jak szybko będzie rosła

Cytat:
O tym camarelo ktoś pisał niedawno, ze jak,zobaczył na,żywo to jednak to nie jest to, Ale,nie,pamiętam czy z opiniami cos,było mię tak czy co, tylko,nie pamiętam kto?

Jeśli chodzi o koła, to na allegro doczytałam, że,kolekcja z 2015 roku ma,koła wykonanne z kauczuku, więc spoko. A to holenderski wozek? Hmm to musi byc dobrze wykonany

Stary 2015-08-06, 23:45   #2692
adka_19
Wtajemniczenie

Widzę debate obiadowa o mielony - surowizne uwielbiam ale mielony nie. Ale tatara

Aniqa barszcz czerwony mogę szklaneczke ?

Jeśli xhodzi o cukrzycę nie jest też genetyczna ??

HALWAYA A poduszka pod krzyżem i rozciąganie pleców ???

Fionka widzę że panowie się jednoczq na silce ? :d

Stary 2015-08-06, 23:45   #2693
syylwuska
Zakorzenienie

Ok, ja spróbuję iść spac, zobaczymy czy zasne, także do jutra, dobranoc

Stary 2015-08-06, 23:49   #2694
Fionka_31
Zakorzenienie

Adka na razie tak gadają tylko.

Sylwuska dobranoc. Ja jeszcze sobie ułożę puzzle i poczekam moze lobuziara sie odezwie

Stary 2015-08-06, 23:54   #2695
halwaya
Zakorzenienie

Powiadomienia mi nie przychodziły na komórkę to myślałam, że tu taka cisza o ja naiwna ))

Krzyż mnie dalej lypie i mysle, że to ucisk na nerw, bo ból mi promieniuje na prawy posladek. Chodzę, masuje, delikatnie staram się ćwiczyć.. gowno pomaga

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 00:00   #2696
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Czekała chyba 45 minut w końcu, ale i tak nie rozumiem jak można powiedzieć kobiecie nie czującej ruchów dziecka siedź kobieto 5 h!!!

Swoją drogą to jest chyba stały tekst, byłam parę razy na pogotowiu- koleżanka nogę złamała, inna nos i się bardzo źle czuła, kolega silny ból nerek i krwiomocz itp. i zawsze ten sam tekst 5h (w dwóch różnych szpitalach w Gdańsku). Chyba chodzi im o to, że jak komuś nie chce się czekać tzn. że jego stan nie jest na tyle poważny i może pójść do rodzinnego albo do domu i faktycznie wiele osób po takim tekście rezygnuje a w praktyce nie czeka się wcale tyle czasu- sprawdzone.
Ale jednak kobieta w ciąży to kobieta w ciąży
No bo na ip ogólnie długo się czeka - jak ja byłam kiedyś to była tylko jedną lekarka na którą chyba ponad godzinę czekaliśmy bo pracowała też normalnie na oddziale. Dla mnie to jest chore.
Stary 2015-08-07, 00:00   #2697
adka_19
Wtajemniczenie

Gryzia ja rozumiem wykład o fotelikach

Marzena witamy witamy !!!! Śliczne imię !!!
Sup3r że napisałaś kilka słów o sobie )

Marzena dziękuję ) dla mnie hitem są spodnie w batmany tz komiksiarz hihi
A propo wózka - ie masz możliwość powiedzieć chxe ten wózek ? To w końcu ty nim będziesz jeździć ?

Co do oglądania wózków miałam tali pomysł jak nie mogłam znaleźć swojego wózka w sklepach - żeby napisać gdzieś na forum na grupie że chętnie poznam mamuśka która ma taki i udostępni żeby zobaczyć i podzielić się wrażeniami )

Zaciekawa ale to widzę że piszesz o kubełkowej spacerowe (patrzcie jaka madrala ) to moja też prawie na płasko można położyć.

Cienwiatru upały dokucza ja ??

Gumisiowa to teraz wiem skąd ten nick - gumijagody

Mujer jak to ci się mięśnie rozjechaly?

Czubasek to jak tys siedziała ? Z Bożena na wierzchu? :ad

Sylwoha racja do końca życia o dzieciaka bedIeny się martwić. ..
Gumisiowa córcia zmarła. Ale nie pamiętam w którym tygodniu.
A i tak ydaje mi się że mało kg przyszło q brzuch taki wielki

Wow jesteście szalone.
Godzina 23. Idę spać * wiem u was 24 już.
Więc dobranoc i dIen dobry jutro )
Z samego rana bank i Lidl bo arbuza w promocji i miseczki i noże

Stary 2015-08-07, 00:03   #2698
zaneta_b
Rozeznanie

Dolinka współczuję Ci tych obiadów. Mój mąż nie ma problemu z tym że obiadu nie ma i np je kanapki. Staram się coś tam zawsze zrobić ale był i jest przyzwyczajony do tego ze się przez ostatnie 4 lata mijaliśmy w domu albo ja wracałam ok 18-19 z pracy to nawet nie miałam siły nic gotować. W ogóle jestem lewa w kuchni i nawet wodę w czajniku kilka razy przypaliłam :-D

Pisałyście o godzinach pracy i posiłków. No właśnie mój mąż nie mógł nigdy zrozumieć dlaczego ja na to narzekam. A też sporo przez to przytyłam. Wychodziłam z domu do pracy zawsze między 8 a 10 a wracałam między 18 a 19 czasem nawet 20. W pracy jedna przerwa 15 min na jedzenie, jak nie było dyrektora czasem się posiedziało pół godz. I tyle. Więc jadłam jak wracałam do domu. I jeszcze hormony brałam. To tyłek rósł. Czasem zazdroszczę jak ktoś ma czas żeby na spokojnie sobie regularnie jeść. Chociaż to tez zależy od organizmu. Niektóre dziewczyny u mnie w pracy mimo takiego trybu życia i tak były chude jak patyki. To może tym się mój mąż sugerował ;-)
Stary 2015-08-07, 00:05   #2699
Fionka_31
Zakorzenienie

Dobra skopała mnie mogę juz zasnąć.

Dobranoc

Stary 2015-08-07, 00:23   #2700
zaneta_b
Rozeznanie

Ciąg dalszy nadrabiania :-D

Mielone... Ja też mam problem z przyprawianiem. Ale rozwiązuje go tak ze zanim zacznę smażyć kotlety to na malutkiej patelni smażę takiego tyciego kotlecika na jednego gryza. I dopiero próbuję :-D

Moja dzidzia się chyba przeciągała dzisiaj bo mnie kilka razy wybrzuszyło z prawej strony ale nawet jeszcze wyżej od linii pępka, tak pod żebrami prawie. Uczucie średnio przyjemne. Kopniaki fajniejsze ;-)

Mujer dzięki za te ćwiczenia. Tylko przy moich bokach w spojeniu zapytam lekarza czy to w ogóle u mnie wskazane czy może mi zaszkodzić. Bo jak na razie to ani się przekręcić ani nogi podnieść do góry nie mogę bez bólu :-(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości