|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
My planujemy łóżeczko raczej 120x60, bo na większe przede wszystkim nie mamy miejsca.
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie koszul do szpitala to kupiłam w poprzedniej ciąży takie 3 najtańsze na allegro i wydawało mi się, że wystarczy. Ostatecznie mama mi dowoziła swoje jakieś stare i 2 dokupił jeszcze mąż w sklepiku szpitalnym. Rodziłam w sierpniu i było traaagicznie gorąco.
Przy samym porodzie koszulę miałam całą mokra i musiał mnie mąż przebrać, potem jeszcze dali mi taki zielony fartuch bo zapociłam się znowu. I mówię tutaj o całkowicie mokrej koszuli z której można pot wyżymać. Teraz mimo, że będzie to styczeń, też wezmę tych koszul więcej, mogą się przydać. |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, postów mi nie dodaje
DOTKA, przez gina miałam zlecony Asmag Forte, a po dzisiejszym badaniu dostałam w aptece Magne B6. To inna postać magnezu jest, zobaczymy CASA, robiłam przez wzgląd na brzuch, bo jednak ciągle czasami coś sie dzieje. Przed ciążą robiłam przy okazji innych badań, na lewo, ale cii
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem moze z ciekawosci tez sobie zrobie.
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamietajcie ze jutro cotton ball w Biedrze
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-06 o 18:35 |
|
|
|
#2676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znalazlam fajne na allegro za 22zl,pewnie 3 sztuki kupie-na porod i na pozniej. Rozmiar L/XL Cytat:
Ja do porodu nie bede wstawiac na FB zdjec na ktorych widać brzuch,wsrod moich znajomych malo jest osob z dziećmi,raczej na karierze i podrozach sie koncentruja. Po porodzie wstawie zdjecie naszych dloni i raczki malej. Cytat:
Nie kazde zdjecie jest dla zboczenca atrakcyjne, jak sie wstawi sama buzke albo raczke to raczej nic takiego Cytat:
jakbyn miala miejsce to bym brala wieksze 4 lata to już raczej bezpieluszkowe :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||||
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
No raczej:-P chodzilo mi o przykrycie tego co trzeba np tetra a nie nakladanie pampa na pupe
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić, mama mi wysłała zdjęcia, że kupiła takie cudowności dla Juniora.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejdz się jeszcze dzisiaj przed zamknięciem. Serio wiem co mówie :P
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Co dobre szybko sie konczy, wlasnie weszlismy do domu :-(
Moze w pazdzierniku jeszcze gdzies wyskoczymy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Med ale jak masz magne b6 zwykly to kupa bo on ma chore dawkowanie chyba do 8 tabletek dziennie. Ja mam max i wystarczy 1 tabletka ale w ciazy mozna do 750mg magnezu wiec biore dwie a w dni kiedy troche mnie brzuch ciagnie to biore 3.
Co do koszul to nie wiem jak ja to przezyje bo koszul nienawidze sa strasznie aseksualne dla mnie po porodzie to chyba jednak zdecyduje sie na pizame rozpinana zeby cycka moc wyjac
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Ale watpie zeby matka 4latek miala tetre,raczej recznik :-P zreszta...ja mam foty z kolezanka w wannie jak mialysmy 7 i nie uwazam zeby moi rodzicd byli chorzy,chore jest wrzucanie gdziekolwiek takich zdjec
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już kiedyś pisałam nie używam w domu piżam ani koszul nocnych więc nie mam ich za wiele, no i nie mam np jakiejś starej żeby była "do zmarnowania" do porodu, więc w sumie chyba i tak będę musiała coś dokupić z mojego doświadczenia z pobytów w szpitalu wiem, że dobrze mieć kilka koszul, bo czasami nawet jedna na dzień nie wystarcza jak się człowiek poci .... Cytat:
będziemy mieć od mojej koleżanki łóżeczko 120x60 Cytat:
![]() słyszałam ze te cotton balls mają być na baterie... ktoś może to potwierdzić? bo jak na baterie to trochę bez sensu, wolałabym normalnie podłączane Cytat:
|
||||
|
|
|
#2685 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i mi się podoba to: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...071568408.html taniej nie widziałam, jeżeli wybierze się opcję z materacem to kosztuje 270 zł + przesyłka. No ale nie wiem jak z jakością/wytrzymałością takiego łóżeczka. Pamiętamy Liczę na męża, że po 15 jak skończy pracę kupi w którejśkolwiek Biedronce. Bo ja nie dam rady, jadę na 7 do szkoły późno kończę. Oprócz CB chcę jeszcze prześcieradło i myślałam, że może tę zasłonę/firanę do dzieciowego pokoju ale to muszę chyba sama obejrzeć na żywo.---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
mam to samo, nigdy nie chodziłam w takich koszulach nocnych, zawsze koszulka + spodenki.A to nie jest tak, że w szpitalu trzeba mieć koszulę bo na obchodzie patrzą na krocze? Jak to jest w końcu? Sprawdzają coś? Bo się nie orientuję. |
|||
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem ze tak by bylo najlepiej ale dzisisj niestety nie dam rady:-( ale mysle ze moze jutro tez sie uda
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 gratuluję rocznicy
![]() Co do tego wózka i całego osprzętu to jest super i w ogóle, ale mój TŻ by dostał zawału jakby zobaczył cenę tego zestawu ![]() Aaaa i zgadzam sie co do koszul do spania - są brzydkie i niewygodne :/ nie ma to jak krótkie gacie i koszulka... malwi89 pizza przy niedzieli to żadna rozpusta raczej ludzka rzecz ja zaraz będę rozmrażać mojego Giuzeppe ![]() malwi89 super te ciuszki Co do łóżeczka to my bierzemy od moich rodziców jeszcze po mojej siostrze - fajne drewniane, z regulacją wysokości (aż 3 poziomy) jest bardzo zadbane tylko TZ przemaluje je na bialo. Materac oczywiście dokupimy A no i wrzucanie zdjęć na fcb ja już pisałam wiele razy, że moja ciąża i macica to naprawde mega intymne rzeczy i nie chciałabym teraz zgarniać za nie lajków po urodzeniu dziecia jedno zdjęcie owszem, ale jakies eleganckie i tyle
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wygodniej mieć jednak koszulę bo jest sporo badań, ale trzeba się w wybranym szpitalu popytać czy jest konieczna. |
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też nie mozd sie powstrzymac :-D
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to muszę jeszcze upolować "synuś mamusi"
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Baby ten biały miś
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zrobiłam porządek w swoich rzeczach i mam trochę ubrań do sprzedania. Jak się takich rzeczy pozbywacie? Nie chce tego wyrzucać/oddawać, to ubrania w dobrym stanie. Myślałam wrzucić je na allegro, część na licytację od złotówki, część na kup teraz. Ma to sens? Szczególnie chodzi mi o torebkę, kupiłam ją rok temu, jest cudowna, założyłam tylko kilka razy, bo dla mnie po prostu zbyt elegancka. Chciałabym odzyskać za nią choć część kasy, dlatego nie chcę puszczać ją na licytacji od złotówki. Sprzedaje któraś z Was ubrania na allegro? Warto w ogóle bawić się w robienie zdjęć?
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, moja znajoma handluje na vinted, a tam ponoc nawet zuzyte trampki sie sprzedaja
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takich znajomych tylko mają chyba blisko 150 zdjęć... Masakra jakaś ![]() Cytat:
Cudne ![]() Cytat:
Strasznie mi się spodobało Aż sobie zapisałam.Śliczności
|
|||
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę że można tam sprzedawać bez prowizji - fajnie! To i może buty tam wystawię
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Tam chyba nawet bielizna idzie :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprzedawać na olx nie lubię, 3 chce się za coś wymienić (sprzedaje opony do traktora i zużyte telefony), 4 zagaja o zakup i ostatecznie nie pasuje mu cena/kolor/cokolwiek, 2 che tak po prostu pogadać no i po pół roku zjawia się 1 zainteresowany kupnem... Nie na moje nerwy
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak się przyjrzałam Twojemu i widzę, że ono ma chyba listewki szczebelki, a moje ma okrągłe i na czym mi osobiście zależało własnie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-06 o 22:24 |
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
hariett, tez polecam vinted, moja kumpela kupila sukienkę za powiedzmy 100zł, obleciała w niej dwa wesela i sprzedała tam chyba za 140zł
![]() mojakaren, a jakie macie auto, macie ISOFIX? Bo jak nie, to baza jest zbędna, więc wtedy wychodzi Ci 500zł mniej za taki zestaw ![]() I to prawda, my najpierw PMki 2014, na dodatek obie wrześniowe, a tu styczniówki ![]() Chociaż zobaczymy, bo ja mogę być grudniówką*, a Ty lutówką ![]() *gin mi ostatnio zasugerował, że jednak mam się na CC nastawiać.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

moze z ciekawosci tez sobie zrobie.

piekielnie przykre to było, nie wiem z zazdrości czy co. Już nie utrzymuje tak żywej relacji z koleżanka.
po urodzeniu dziecia jedno zdjęcie owszem, ale jakies eleganckie i tyle 

Aż sobie zapisałam.