Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 22:05   #2671
Karkki
Zakorzenienie

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Sprzątnęłam pawie. Umyłam podłogi. Zabrałam się do robienia koktajlu i się kurrrde wylało! Mam upieprzoną cała kuchnię klei się wszystko i do wszystkiego są poprzyklejane pestki siemienia lnianego. Malowniczo obtoczone papką z soku pomarańczowego i zarodków pszennych... Ratunku...
Pociesz się, że już więcej dzisiaj nieszczęść nie będzie.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Bigos z jadłonomi wyszedł pyszny, oczywiście będzie się przegryzał, to tylko pierwsze próbowanie, orientacyjne. Soczewica pasuje - spróbowałam na małej miseczce. Ale wyszedł mi za słodki, jak na moje gusta. Ja preferuję wytrawny w lekką słodycz. Nast razem nie dam powideł a same śliwki wędzone. I nie na żubrówce, a na winie zrobię. Bo żeby odsłodzić bigos to już nie ma raczej sposobu
A kapusty kiszonej dodać nie można? Tak na chłopski rozum powinna chyba odsłodzić, ale wiesz, bigos to ja raz w życiu tylko robiłam

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:33   #2672
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Pociesz się, że już więcej dzisiaj nieszczęść nie będzie.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A kapusty kiszonej dodać nie można? Tak na chłopski rozum powinna chyba odsłodzić, ale wiesz, bigos to ja raz w życiu tylko robiłam
Amen!!
Bigos fuuuj...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:50   #2673
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o tym, ale nie mam. Myślę, że to dobry trop, tak na logikę nie? Dam znać jutro.

Kiedyś, jak mi wyszedł za kwaśny (taka kapucha była) to cukru dodałam i było bueno, ciekawe czy zadziała na odwrót? Ach ta chemia, było nie chodzić na wagary

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Amen!!
Bigos fuuuj...
No właśnie ja też tak zawsze reagowałam na samo słowo "bigos" a tymczasem mam po prostu pyszną potrwkę. Tej słodyczy jest tylko ciut za dużo jak dla mnie, ale nie jest to niedobre.

Chyba że nie tolerujesz kapkiszu na ciepło wcale i w ogóle to luz, rozumiem. Ja mam tak ze słodyczami i owocami. Wyjątek korzenne ciasteczka, lekko słonawe jednak muszą być.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:50   #2674
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Aileen- przecież piszę samą prawdę, c'nie??

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:55   #2675
Katty_p13
Piers do przodu

Ja bigosu z kapkisza nie mogę więc robię z białej kapusty w 3/4 i kapkiszu 1/4 do tego grzyby, tłuszczyk i ziola - i jest git wątroba nie protestuje
Stary 2015-12-17, 22:57   #2676
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bigosu z kapkisza nie mogę więc robię z białej kapusty w 3/4 i kapkiszu 1/4 do tego grzyby, tłuszczyk i ziola - i jest git wątroba nie protestuje
Ja zawsze dodaję słodkiej. w sumie 50-50. Na oko of kors. Ale nie dlatego jest za słodkie, bo tak robię zawsze. No te powidła czuję za bardzo.
Stary 2015-12-17, 23:21   #2677
Karkki
Zakorzenienie

W szpitalu współlokatorka Mam poczęstowała mnie kawowym cukierkiem, którymi obydwie się zajadają, bo ponoć są pyszne. Wzięłam i po 5 sekundach go wyplułam. Kawa inka + sztuczny słodzik + karmel amoniakalny. Tylko to wyczułam. Na papierku cukierka nie było ani składu, ani nawet producenta. I tak się zastanawiam czy mnie się tak bardzo smak zmienił (nie szamam słodyczy od kilku tygodni, salmiakki się nie liczą, bo są słone ) czy faktycznie istnieją podróbki cukierków

- Terry Pratchett

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 23:33   #2678
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu współlokatorka Mam poczęstowała mnie kawowym cukierkiem, którymi obydwie się zajadają, bo ponoć są pyszne. Wzięłam i po 5 sekundach go wyplułam. Kawa inka + sztuczny słodzik + karmel amoniakalny. Tylko to wyczułam. Na papierku cukierka nie było ani składu, ani nawet producenta. I tak się zastanawiam czy mnie się tak bardzo smak zmienił (nie szamam słodyczy od kilku tygodni, salmiakki się nie liczą, bo są słone ) czy faktycznie istnieją podróbki cukierków
Ale zapewne istnieją, czemuż by nie?

A ja znów pochylam się nad earl greyem, nawet miałam już rumianek w kubku, ale wyjęłam, mówiąc do siebie, who am i kiddin?
Stary 2015-12-17, 23:40   #2679
Katty_p13
Piers do przodu

Ja uwielbiam EG - piję właśnie Lady Grey Pickwicka
Stary 2015-12-17, 23:45   #2680
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety czarny earl grey dla mnie na noc to jakby kubek bezsenności. Ale nie potrafię się powstrzymać.
Stary 2015-12-17, 23:54   #2681
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zapewne istnieją, czemuż by nie?

A ja znów pochylam się nad earl greyem, nawet miałam już rumianek w kubku, ale wyjęłam, mówiąc do siebie, who am i kiddin?
Bo nigdy takich nie widziałam To powinno być ścigane jako usiłowanie zabójstwa z premedytacją
Cytat:
Właśnie wciągam Laponię
I szukam czegoś, na co bym mogła wykorzystać rabacik 20% Ale niczego co bym bardzo chciała mieć nie widzę

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Umyśliły mi się cienie niebiesko-zielone, ale takich oczywiście nie ma

- Terry Pratchett
Stary 2015-12-18, 00:56   #2682
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Skończyłam
Na żywo są super, wreszcie wiem , o co chodzi z tymi cottonami
zdjęci z komorki na szybko, wiec slabe, ale co tam. Chwalę się
Przepiękne!!!

To i ja się pochwalę - jeszcze nie gotowe, z Guciem robiliśmy. Nie takie ładne, jak twoje, bo kordonek drogi, a poza tym nie calkiem kuliste nam wyszły - ale co tam, Gucio ma w szkole konkurs na najładniejszą ozdobę świąteczną - więc ten tego ten

IMG_7411 (Medium).JPG

Cytat:
No bo czyż nie jest tak, że w fotografii zamierzony efekt można wypracować, ale też i czasem może wyjść przy okazji? Jedno nie wyklucza drugiego prawda?
Ano wlaśnie. Ja często, kiedy robię zdjęcia przyjaciółkom, tak ot sobie, jak gdzieś się spotykamy, zawsze zwracam uwagę na to, co w niej ładnego - i mowię jej o tym. I nie robię zdjęć pozowanych - raczej tak znienacka, ale ona, jak już wie, na co zwracam uwagę i sama zaczyna to coś eksponować - tak to jakoś u mnie działa.
Chociaż Rejcz, mimo, że zjawiskowa w rzeczywistości, okazala się trudnym obiektem i nie udalo mi się, niestety, uwiecznić Jej na zdjęciu choćby w przybliżeniu oddającym Jej urodę, niestety

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

znad kanału-widmo
Dent darował mi bolesne trucia zęba, tylko zarezerwował wczoraj cały wieczór na mnie i zrobił kanałówkę na jednym zabiegu i dłubał ponad 2 godziny (tylko plomba po niedzieli, bo mówił, że lepiej odczekać, materiały na świezo źle się łączą). A na końcu powiedział, że opracował 3 kanały, ale byc może mam 4 na rtg ani narzędziami nie znalazł, ale ząb ma tak dziwny kształt, ze może coś małego się w nim jeszcze chowa
O rany, Maju, biedaku

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A ja mam ciążowy kryzys zapachowy
Siedzę w domu i się nudzę więc mogłabym coś potestowac, poszukać czegoś nowego ale większość zapachów mnie drażni... Toleruje czekoladowe i owocowe slodziaki, jak użyje czegoś bardziej z pazurem to później gorzko żałuję bo mnie drażni

Oby po cionzy przeszło
Przejdzie, nie martw się, malo tego, nabierzesz takiej ochoty ze zdwojono siło

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Eryk Tomasz przyklepane, zarejestrowane. Ojciec mój też coś kwękał, że jak to, chyba jako jedyny na świecie będzie mieć takie imię i w ogóle skąd ten pomysł, matka niepocieszona bo - uwaga - "takie niezdrabniane" Zdrabniać by chciała na jakiego Maciusia, pff.
Super, Eryk bardzo mi się podoba

[QUOTE=rachell111;538317
Moja babcia od zawsze miała bulwersa na ludzi, którzy zdrabniają imienia dzieci na jakieś twory. Przecież to jest krzywdzące mówiła. Do dziś tak uważa. Jakiś durny zwyczaj.[/QUOTE]
Kiedy Gucio był w sklepie z Babcią, pani sprzedająca na końcu wydawania reszty sciszyła głos i rzekła teatralnym szeptem "Przepraszam bardzo, dlaczego pani, pani Małgosiu, do tego chlopczyka mówi "Gucio"?"
Pewnie myslała, że tylko kot może nosić takie imię - jak zresztą stwierdziła jedna z koleżanek na placu zabaw, nie mogąc uwierzyć, że Gucio to prawda
Swoją drogą, mój znajomy ma kota Gucia

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A fogle to sie nie przywitałam dzisiaj
zatem macham snat pachnienia Serge Noir - jeden z ulubionych, w którym czuje się bóstwem do n-tej potęgi plus czerwona szminka

Zazdroszczę - szminki, ja nie mogę nosić, wyglądam jak klaun

Cytat:
Gheloł...
Hesusie, ale mnie wsysło i przybiło, ktoś mnie tu jeszcze pamięta??
Co u Was?? Nie dam rady nadrobić, nie ma bata...
U mnie po staremu, tyle, że na jogę nie mogę chodzić, szef się trochę naprawił, węgierskiego się nadal nie nauczyłam, Szarość nadal choruje...
MURSZ!
A wspomnialam o Tobie wczoraj tutaj

Cytat:
Ze strachu przed karą za zaniedbanie i porzucenie
E tam, ja miałam tak samo, ale jakoś poszlo

Cytat:
Sprzątnęłam pawie. Umyłam podłogi. Zabrałam się do robienia koktajlu i się kurrrde wylało! Mam upieprzoną cała kuchnię klei się wszystko i do wszystkiego są poprzyklejane pestki siemienia lnianego. Malowniczo obtoczone papką z soku pomarańczowego i zarodków pszennych... Ratunku...

O, jak mi Ciebie żal, nie dość, że sprzątanie w wersji podstawowej, to jeszcze suplement

I się pochwalę - każdego dnia coś robię w sprzątaniu, takie rzeczy, na ktore nie zwracam uwagi - zaniedbany kąt, szafka pod zlewem itd. Ale TYLKO tę jedną rzecz, nie wciągam się w resztę i zazwyczaj poprzedniego wieczora mam pomysł, jaki kawalek sprzątania czeka mnie następnego dnia. A wcześniej do sprzątania było dla mnie WSZYSTKO i tak się wnerwiałam, że nic z tego nie wychodziło poza zlością i poczuciem krzywdy

Moja ochota na niewiadomoco zostala spełniona - Guerilla 2 - wetiwer, pieprz, maliny i aldehydy - nie powiem, że zwaliło mnie z nóg, ale poczulam się tak jakoś "mojo" - do z CdG mi do twarzy
Kolega się pozbywa po taniości - więc skorzystam

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:33   #2683
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
No niestety z 2 strony, oszczędzasz czas. No i mam kolegę, który sobie coś takiego zamówił i jest zachwycony, a jak policzył ile go wynosiło jedzenie wcześniej, to wyszło że nie dopłaca jakoś strasznie dużo. Dużo jadł na mieście, pracuje w korpo a jest sportowcem.
tez pracuję w korpo, a miesięcznie wydaję na jedzienie tyle, co oni chcą za 5-6 dni
I nie stoje całe dnie przy garach, bo gotowac nie cierpię, obiady gotuję w max 15 minut
Cytat:

Umyśliły mi się cienie niebiesko-zielone, ale takich oczywiście nie ma
cienie do powiek? Opalizujący taki niebiesko-zielony?

Bigos...

Choć w te święta raczej za dużo nie pojem, bo załączyła mi się drażliwość leczonego zęba przy gryzieniu (dent ostrzegał, że może pobolewać) i doczytałam, że może to potrwac do 2-3 tygodni i jest normalne. Przynajmniej mam wymówke przed rodziną, żeby mi żarcia nie pchali
Szkoda by było w 4 dni zmarnować efekty 2 miesięcy diety

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-12-18 o 09:26
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:39   #2684
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Bigos...
Właśnie, bigos
Nie wiem, jak smakuje taki wegetariański (i prawdę mówiąc samo pojęcie bigosu nieco mi się kłóci), ale takiego tradycyjnego to bym pojadła....
Stary 2015-12-18, 09:30   #2685
Katty_p13
Piers do przodu

Baru snad EG numer 2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 09:51   #2686
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę - jeszcze nie gotowe, z Guciem robiliśmy. Nie takie ładne, jak twoje, bo kordonek drogi, a poza tym nie calkiem kuliste nam wyszły - ale co tam, Gucio ma w szkole konkurs na najładniejszą ozdobę świąteczną - więc ten tego ten

Zazdroszczę - szminki, ja nie mogę nosić, wyglądam jak klaun
mieliscie zajęcie, Gucio pewno zadowolony ?

Ale że żadnej Ju? Czy konkretnie czerwonej? A moze to kwestia znalezienia odpowiedniej? Ja bym Cię w delikatnych kolorach widziała, nudziakach toże.

I macham Baru snat zjedzonej przed chwilą drożdżowki z serem

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:01   #2687
Murszafka

Cytat:
No właśnie ja też tak zawsze reagowałam na samo słowo "bigos" a tymczasem mam po prostu pyszną potrwkę. Tej słodyczy jest tylko ciut za dużo jak dla mnie, ale nie jest to niedobre.

Chyba że nie tolerujesz kapkiszu na ciepło wcale i w ogóle to luz, rozumiem. Ja mam tak ze słodyczami i owocami. Wyjątek korzenne ciasteczka, lekko słonawe jednak muszą być.
Każda kapusta na ciepło, to dla mnie złoooo...
Cytat:
MURSZ!
A wspomnialam o Tobie wczoraj tutaj

E tam, ja miałam tak samo, ale jakoś poszlo
O, muszę przegrzebać wątek
Zaraz mamy obiad świąteczny we fabryce, a tymczasem kurier z roboto nie przybył... Taki paradoks -musimy skończyć pracę o 13:30, musimy zrobić wszystko, a nic jeszcze nie dojechało...

I chce mi się Senseia w nowym wcieleniu. I widziałam cenę. I zemdlałam...

Stary 2015-12-18, 10:19   #2688
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Kiedy Gucio był w sklepie z Babcią, pani sprzedająca na końcu wydawania reszty sciszyła głos i rzekła teatralnym szeptem "Przepraszam bardzo, dlaczego pani, pani Małgosiu, do tego chlopczyka mówi "Gucio"?"
Pewnie myslała, że tylko kot może nosić takie imię - jak zresztą stwierdziła jedna z koleżanek na placu zabaw, nie mogąc uwierzyć, że Gucio to prawda
Swoją drogą, mój znajomy ma kota Gucia
Jeszcze wśród jamników imię jest popularne
Cytat:
I się pochwalę - każdego dnia coś robię w sprzątaniu, takie rzeczy, na ktore nie zwracam uwagi - zaniedbany kąt, szafka pod zlewem itd. Ale TYLKO tę jedną rzecz, nie wciągam się w resztę i zazwyczaj poprzedniego wieczora mam pomysł, jaki kawalek sprzątania czeka mnie następnego dnia. A wcześniej do sprzątania było dla mnie WSZYSTKO i tak się wnerwiałam, że nic z tego nie wychodziło poza zlością i poczuciem krzywdy

Czemu nie odbierasz telefonu?

Cytat:
Szkoda by było w 4 dni zmarnować efekty 2 miesięcy diety
To możliwe w ogóle?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:35   #2689
Karkki
Zakorzenienie

Dobry
Znad 4 kawy.

Cytat:

Załącznik 6106744

Moja ochota na niewiadomoco zostala spełniona - Guerilla 2 - wetiwer, pieprz, maliny i aldehydy - nie powiem, że zwaliło mnie z nóg, ale poczulam się tak jakoś "mojo" - do z CdG mi do twarzy
3 x

Cytat:
cienie do powiek? Opalizujący taki niebiesko-zielony?
Nie. Chcę paletkę, w której byłyby cienie niebieskie i zielone. Niebieskie: błękit, granat i zielone: seledyn, szmaragdowa zieleń.
Ale zdaje się, że poza Inglotem i Mac'iem nie ma takiej możliwości. Albo źle szukam, bo takowe widzę tylko w paletach typu tysioncpincet kolorów

- Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 10:41   #2690
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Eryk Tomasz przyklepane, zarejestrowane. Ojciec mój też coś kwękał, że jak to, chyba jako jedyny na świecie będzie mieć takie imię i w ogóle skąd ten pomysł, matka niepocieszona bo - uwaga - "takie niezdrabniane" Zdrabniać by chciała na jakiego Maciusia, pff.

moim też kwękali ze ciężko się zdrabnia i w ogóle, ale olaliśmy
Cytat:
Gheloł...
U mnie po staremu, tyle, że na jogę nie mogę chodzić, szef się trochę naprawił, węgierskiego się nadal nie nauczyłam, Szarość nadal choruje...

biedna Szarość
Cytat:
Bar nie zapomina

Cytat:
Bigos z jadłonomi wyszedł pyszny, oczywiście będzie się przegryzał, to tylko pierwsze próbowanie, orientacyjne. Soczewica pasuje - spróbowałam na małej miseczce. Ale wyszedł mi za słodki, jak na moje gusta. Ja preferuję wytrawny w lekką słodycz. Nast razem nie dam powideł a same śliwki wędzone. I nie na żubrówce, a na winie zrobię. Bo żeby odsłodzić bigos to już nie ma raczej sposobu

zjadłabym bigosu, takiego bezmięsnego właśnie
Cytat:
super wyszło

Cytat:

podwójne

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:32   #2691
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Nie mdlej. Nabyłam odlewkę, przez pierwsze 2 godz. chodziłam z bananem z zapachowego szczęścia, a potem czekoladowy tytoń zmienił się w tytoń... pieczarkowy Spróbuję jeszcze przy innej pogodzie, w innym dniu cyklu - na razie się załamałam.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:45   #2692
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
100/340? Toć tanio.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 13:48   #2693
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
100/340? Toć tanio.
no dokladnie sie zdziwilam
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 15:12   #2694
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
100/340? Toć tanio.
ło kurka faktycznie, ja myślałam, że jak drogo to sobie 500 i wzyż śpiewa.

Właśnie wróciałam z holowania własnego auta Dla mnie autko to je drugi dom.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-12-18 o 15:13
Stary 2015-12-18, 15:17   #2695
Redhaired Witch
Nindżopesz

A Sensei EDP pafnie Wam śliwkami?
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:34   #2696
Parabelka
Panaroja

snad kawusi i wolnego dnia
Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
- Kupiłam tamborki, nici i igły i zamierzam wyszywać

- Widziałam kątem oka jak mąż dostaje maila od pachnidełko, a że dodałam do wishlistera w tym roku Szpilkównę Lutensa (naszło mnie na świąteczny ulepek, a co), to chyba wiem co dostanę od mikołaja
1. a co będziesz wyszywać
2.
Cytat:
Rachel - jeśli użyjesz świeżych grzybów to pamiętaj, żeby nie były zbyt "mokre" typu pieczarki czy maślaki a dobrze myślisz, że suszone lepsze, bo są odwodnione i nie będą szybko się psuły poza tm nie ma różnicy
jest - w zapachu , suszone mają niepowtarzalny i inny niż świeże
Cytat:
Robiłam uszka i pierogi - wyszły pierogi x 2. Bo uszka, to tak wielkości końskich uszu by z nich były
I zajęło mnie to cały dzień Podziwiam kobiety, które są w stanie zrobić przed południem pierogi, żeby były na obiad.

Jak robisz likier kawowy?
1.uszka wymyślił sadysta , względnie posiadacz służby kuchennej , inaczej niż kucharką uszek zrobić się nie da ja nie robiłam , nie robię i nie mam zamiaru robić , pierogi w zupełności tak samo się sprawdzą , a pierogi też robię pokaźne , nie rozdrabniam się
2.bardzo łatwo :
-puszka/kartonik niesłodzonego mleka kondensowanego 500ml
-1/2 szklanki cukru
-1/2 szklanki spirytusu
-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
podgrzać w rondelku mleko z cukrem i kawą aż się rozpuszczą, dodać spirytus , wymieszać , wlać do butelki i cześć .
Dodaję jeszcze cukier waniliowy albo pół laski wanilii i połowę spirytusu zastępuję wysokogatunkowym alkoholem typu brandy/rum/koniak , zależnie co mam w domu .
Cytat:
Gheloł...
MUUUURSZ !!! a czemu na jogę nie możesz ?
Cytat:

Koteczka, razem ze swoją koleżanką, nastawiały mi rzygów w mieszkaniu. I to jeszcze w myśl zasady "W ostatniej chwili dobiegłam na dywan!! O mało nie zdążyłam i by było na kafelki!!"
no przecież to norma , u mnie występuje w wersji , " w ostatniej chwili wskoczyłam na łóżko z pościelą/wlazłam pod łóżko! inaczej byłoby na dywan albo na podłogę !"
Cytat:
bo koktajle ekologicznozdrowotne to zuooo , jakbyś go nie robiła to by się nie rozbryznął jedyne koktajle jakie warto robić to alkoholowe

Cytat:
z całą pewnością istnieją , na przykład na bazarkach po taniości cukierki noł nejm
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
To możliwe w ogóle?
1 kilogram tłuszczu to ok.8000 tysięcy kalorii , nie da się normalnym sposobem w ciągu 4 dni normalnemu człowiekowi tyle zjeść ponad przeciętne zapotrzebowanie 8000 tysięcy kcal to mniej więcej 16 tabliczek czekolady , bo średnio licząc 100 g czekolady to 500 kcal . Może wprawny bulimik tyle potrafi zjeść , ale i tak się zaraz pozbywa , a zwykły człowiek nie da rady . Licząc , że przeciętne zapotrzebowanie kobiety o przeciętnych gabarytach i siedzącym trybie życia jest pewnie około 1700-1900 kcal/dobę , a przez dietę jest odzwyczajona od zjadania dużych ilości żarcia , nie sądzę, żeby była w stanie zjeść więcej niż 2000-max 2500 dziennie , z czego i tak te 1900 zużyje , a jeżeli będzie jeść dużo białka , zużyje więcej , więc nie ma szansy na odrobienie kilograma w 4 dni ,bo licząc nadwyżkę 500 dziennie mamy 2000 po 4 dniach czyli max 25 dkg , co jest przybytkiem niezauważalnym i mieści się w granicy wahań dobowych .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-12-18 o 15:36
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:47   #2697
Murszafka

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Nie mdlej. Nabyłam odlewkę, przez pierwsze 2 godz. chodziłam z bananem z zapachowego szczęścia, a potem czekoladowy tytoń zmienił się w tytoń... pieczarkowy Spróbuję jeszcze przy innej pogodzie, w innym dniu cyklu - na razie się załamałam.
No co Ty?? Mam starą wersję, tę w potrójnej flaszcze jest cudna, najpierw łyskacz podszyty cynamonem, potem więcej cynamonu, mniej łyskacza... No cudo... A Sabb pisała, że nowa wersja jeszcze fajniejsza...
Cytat:
100/340? Toć tanio.
Serio?? Gdzie?? Bo zaglądałam na luckyscenta i tam 640... A Piotr pisał na FB, że ceny wszędzie takie same... Masz jakiś link??
Cytat:
ło kurka faktycznie, ja myślałam, że jak drogo to sobie 500 i wzyż śpiewa.

Właśnie wróciałam z holowania własnego auta Dla mnie autko to je drugi dom.
No i zaśpiewał Z nóg mnie zbiło...
Cytat:
Tylko wersja She, którą, nawiasem mówiąc, od rana pachnę Ale takimi przydymionymi śliwkami, piękna jest...
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
MUUUURSZ !!! a czemu na jogę nie możesz ?

bo koktajle ekologicznozdrowotne to zuooo , jakbyś go nie robiła to by się nie rozbryznął jedyne koktajle jakie warto robić to alkoholowe
A bo po tej operacji ręki ostatniej (pisałam?? w marcu miałam), nadgarstek jest OK, ale nie mogę go przeciążać. Czytaj -nie powinnam tyle przy kompie siedzieć. A w pracy nic innego nie robię... Było ostatnio duuuuużo nadgodzin i dla odmiany doznałam podwójnego szczęścia -łokieć tenisisty i łokieć golfiarza. Żadnego obciążania ręki. Nawet zakupów mam nie nosić w tej ręce No i jak tu psa zrobić?? Nie mówiąc już o staniu na rękach, wiszeniu na drabinkach i masie innych atrakcji...
A ręki nie chcę wyłączyć, czym mi groził ortopeda, że stan zapalny mi na kilka tygodni może zablokować łokieć, bo jakoś ostatnio więcej rysuję znowu i bym nie chciała przerywać

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 15:53   #2698
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Licząc , że przeciętne zapotrzebowanie kobiety o przeciętnych gabarytach i siedzącym trybie życia jest pewnie około 1700-1900 kcal/dobę , a przez dietę jest odzwyczajona od zjadania dużych ilości żarcia , nie sądzę, żeby była w stanie zjeść więcej niż 2000-max 2500 dziennie
nie lekceważ mocy żołądków bez granic zwłaszcza łakomczucha i zarazem osoby z kompulsywnymi atakami objadania
I łatwo "rozpuszczającego" się jedzenia, jak czekolada czy ciasta, które nie wypełniają za mocno i można duuużo zjeść
2000kcal? 4 czekolady albo 4 kawałki ciasta jak 3bit? w godzinę
edit: chociaż nie, 4-5 kawałków ciasta, to ja moge naraz. I popić colą, odrdzewiacz pomaga na problemy żołądkowe i zmniejsza dolegliwości po przejedzeniu, troche rozpycha, ale szybciej się trawi
a 1 knedel ze śliwkami to koło 90kcal
http://www.ilewazy.pl/knedel-ze-sliwkami
wielbie, 10-15 na obiad ze śmietaną to normalka, drugie tyle odsmazyć na kolację, na masełku ofkors. To samo mam z pierogami itp...

Dzwoniłam na wszelki wypadek do denta, czy ten mój ból jest typowy po takim leczeniu. Jak najbardziej, może w ten sposób bolec kilka dni, u pechowców do miesiąca

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-12-18 o 16:09
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:55   #2699
Betty83
Zakorzenienie

mam skorupy
znaczy talerze łupkowe

i to po taniości w porównaniu z całym internetem
ale nie kupiłam dachówek

takie po 15zł/2szt
i może po tacę wrócę, też za 15zł

od powrotu z barcelony za mną chodziły
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:57   #2700
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ja fogle nie znam sesnesi

Cytat:
No co Ty?? Mam starą wersję, tę w potrójnej flaszcze jest cudna, najpierw łyskacz podszyty cynamonem, potem więcej cynamonu, mniej łyskacza... No cudo... A Sabb pisała, że nowa wersja jeszcze fajniejsza...

Serio?? Gdzie?? Bo zaglądałam na luckyscenta i tam 640... A Piotr pisał na FB, że ceny wszędzie takie same... Masz jakiś link??

No i zaśpiewał Z nóg mnie zbiło...

Tylko wersja She, którą, nawiasem mówiąc, od rana pachnę Ale takimi przydymionymi śliwkami, piękna jest...

A bo po tej operacji ręki ostatniej (pisałam?? w marcu miałam), nadgarstek jest OK, ale nie mogę go przeciążać. Czytaj -nie powinnam tyle przy kompie siedzieć. A w pracy nic innego nie robię... Było ostatnio duuuuużo nadgodzin i dla odmiany doznałam podwójnego szczęścia -łokieć tenisisty i łokieć golfiarza. Żadnego obciążania ręki. Nawet zakupów mam nie nosić w tej ręce No i jak tu psa zrobić?? Nie mówiąc już o staniu na rękach, wiszeniu na drabinkach i masie innych atrakcji...
A ręki nie chcę wyłączyć, czym mi groził ortopeda, że stan zapalny mi na kilka tygodni może zablokować łokieć, bo jakoś ostatnio więcej rysuję znowu i bym nie chciała przerywać
ale ta nowa sensei to nie jest nowa wersja tylko samo edp to ktore było w potrójnej flaszce -tak przynajmniej zrozumialam

z tym wiskaczem to niedorze b ja łisky nie lubie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
mam skorupy
znaczy talerze łupkowe

i to po taniości w porównaniu z całym internetem
ale nie kupiłam dachówek

takie po 15zł/2szt
i może po tacę wrócę, też za 15zł

od powrotu z barcelony za mną chodziły
ale to prawdziwy kamien a nie plaskit-fantastik czy jaki gops?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości