![]() |
#2671 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
To ja :)
|
Cytat:
Bigos fuuuj... ![]()
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś, jak mi wyszedł za kwaśny (taka kapucha była) to cukru dodałam i było bueno, ciekawe czy zadziała na odwrót? Ach ta chemia, było nie chodzić na wagary ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- No właśnie ja też tak zawsze reagowałam na samo słowo "bigos" a tymczasem mam po prostu pyszną potrwkę. Tej słodyczy jest tylko ciut za dużo jak dla mnie, ale nie jest to niedobre. Chyba że nie tolerujesz kapkiszu na ciepło wcale i w ogóle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Mother of Cats
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Piers do przodu
|
Ja bigosu z kapkisza nie mogę
![]() ![]() ![]()
#2676 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze dodaję słodkiej. w sumie 50-50. Na oko of kors. Ale nie dlatego jest za słodkie, bo tak robię zawsze. No te powidła czuję za bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu współlokatorka Mam poczęstowała mnie kawowym cukierkiem, którymi obydwie się zajadają, bo ponoć są pyszne. Wzięłam i po 5 sekundach go wyplułam. Kawa inka + sztuczny słodzik + karmel amoniakalny. Tylko to wyczułam. Na papierku cukierka nie było ani składu, ani nawet producenta. I tak się zastanawiam czy mnie się tak bardzo smak zmienił (nie szamam słodyczy od kilku tygodni, salmiakki się nie liczą, bo są słone
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja znów pochylam się nad earl greyem, nawet miałam już rumianek w kubku, ale wyjęłam, mówiąc do siebie, who am i kiddin? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Piers do przodu
|
Ja uwielbiam EG - piję właśnie Lady Grey Pickwicka
![]()
#2680 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wciągam Laponię ![]() I szukam czegoś, na co bym mogła wykorzystać rabacik 20% ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Umyśliły mi się cienie niebiesko-zielone, ale takich oczywiście nie ma ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i ja się pochwalę - jeszcze nie gotowe, z Guciem robiliśmy. Nie takie ładne, jak twoje, bo kordonek drogi, a poza tym nie calkiem kuliste nam wyszły - ale co tam, Gucio ma w szkole konkurs na najładniejszą ozdobę świąteczną - więc ten tego ten ![]() IMG_7411 (Medium).JPG Cytat:
Chociaż Rejcz, mimo, że zjawiskowa w rzeczywistości, okazala się trudnym obiektem i nie udalo mi się, niestety, uwiecznić Jej na zdjęciu choćby w przybliżeniu oddającym Jej urodę, niestety Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=rachell111;538317 Moja babcia od zawsze miała bulwersa na ludzi, którzy zdrabniają imienia dzieci na jakieś twory. Przecież to jest krzywdzące mówiła. Do dziś tak uważa. Jakiś durny zwyczaj.[/QUOTE] Kiedy Gucio był w sklepie z Babcią, pani sprzedająca na końcu wydawania reszty sciszyła głos i rzekła teatralnym szeptem "Przepraszam bardzo, dlaczego pani, pani Małgosiu, do tego chlopczyka mówi "Gucio"?" ![]() Pewnie myslała, że tylko kot może nosić takie imię - jak zresztą stwierdziła jedna z koleżanek na placu zabaw, nie mogąc uwierzyć, że Gucio to prawda ![]() Swoją drogą, mój znajomy ma kota Gucia ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę - szminki, ja nie mogę nosić, wyglądam jak klaun ![]() Cytat:
![]() A wspomnialam o Tobie wczoraj tutaj E tam, ja miałam tak samo, ale jakoś poszlo ![]() Cytat:
![]() O, jak mi Ciebie żal, nie dość, że sprzątanie w wersji podstawowej, to jeszcze suplement ![]() I się pochwalę - każdego dnia coś robię w sprzątaniu, takie rzeczy, na ktore nie zwracam uwagi - zaniedbany kąt, szafka pod zlewem itd. Ale TYLKO tę jedną rzecz, nie wciągam się w resztę i zazwyczaj poprzedniego wieczora mam pomysł, jaki kawalek sprzątania czeka mnie następnego dnia. A wcześniej do sprzątania było dla mnie WSZYSTKO i tak się wnerwiałam, że nic z tego nie wychodziło poza zlością i poczuciem krzywdy ![]() Moja ochota na niewiadomoco zostala spełniona - Guerilla 2 - wetiwer, pieprz, maliny i aldehydy - nie powiem, że zwaliło mnie z nóg, ale poczulam się tak jakoś "mojo" - do z CdG mi do twarzy ![]() Kolega się pozbywa po taniości - więc skorzystam
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie stoje całe dnie przy garach, bo gotowac nie cierpię, obiady gotuję w max 15 minut ![]() cienie do powiek? Opalizujący taki niebiesko-zielony? ![]() Bigos... ![]() Choć w te święta raczej za dużo nie pojem, bo załączyła mi się drażliwość leczonego zęba przy gryzieniu (dent ostrzegał, że może pobolewać) i doczytałam, że może to potrwac do 2-3 tygodni i jest normalne. Przynajmniej mam wymówke przed rodziną, żeby mi żarcia nie pchali ![]() Szkoda by było w 4 dni zmarnować efekty 2 miesięcy diety
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-12-18 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
niecnotliwa dziewica
|
Właśnie, bigos
![]() Nie wiem, jak smakuje taki wegetariański (i prawdę mówiąc samo pojęcie bigosu nieco mi się kłóci ![]()
#2685 |
Piers do przodu
|
![]() ![]()
![]() |
#2686 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Ale że żadnej Ju? Czy konkretnie czerwonej? A moze to kwestia znalezienia odpowiedniej? Ja bym Cię w delikatnych kolorach widziała, nudziakach toże. I macham Baru snat zjedzonej przed chwilą drożdżowki z serem ![]()
![]() |
#2687 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz mamy obiad świąteczny we fabryce, a tymczasem kurier z roboto nie przybył... Taki paradoks -musimy skończyć pracę o 13:30, musimy zrobić wszystko, a nic jeszcze nie dojechało... I chce mi się Senseia w nowym wcieleniu. I widziałam cenę. I zemdlałam...
![]() |
#2688 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu nie odbierasz telefonu? ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Znad 4 kawy. Cytat:
![]() Nie. Chcę paletkę, w której byłyby cienie niebieskie i zielone. Niebieskie: błękit, granat i zielone: seledyn, szmaragdowa zieleń. Ale zdaje się, że poza Inglotem i Mac'iem nie ma takiej możliwości. Albo źle szukam, bo takowe widzę tylko w paletach typu tysioncpincet kolorów ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim też kwękali ze ciężko się zdrabnia i w ogóle, ale olaliśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() biedna Szarość ![]() ![]() Cytat:
![]() zjadłabym bigosu, takiego bezmięsnego właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
grozi wypollizowaniem
|
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
ło kurka faktycznie, ja myślałam, że jak drogo to sobie 500 i wzyż śpiewa.
Właśnie wróciałam z holowania własnego auta ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-18 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Nindżopesz
|
A Sensei EDP pafnie Wam śliwkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |||||||
Panaroja
|
snad kawusi i wolnego dnia
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2.bardzo łatwo : -puszka/kartonik niesłodzonego mleka kondensowanego 500ml -1/2 szklanki cukru -1/2 szklanki spirytusu -3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej podgrzać w rondelku mleko z cukrem i kawą aż się rozpuszczą, dodać spirytus , wymieszać , wlać do butelki i cześć . Dodaję jeszcze cukier waniliowy albo pół laski wanilii i połowę spirytusu zastępuję wysokogatunkowym alkoholem typu brandy/rum/koniak , zależnie co mam w domu . Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-12-18 o 15:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |||
|
Cytat:
Serio?? Gdzie?? Bo zaglądałam na luckyscenta i tam 640... A Piotr pisał na FB, że ceny wszędzie takie same... Masz jakiś link?? ![]() Cytat:
![]() Tylko wersja She, którą, nawiasem mówiąc, od rana pachnę ![]() Cytat:
![]() A ręki nie chcę wyłączyć, czym mi groził ortopeda, że stan zapalny mi na kilka tygodni może zablokować łokieć, bo jakoś ostatnio więcej rysuję znowu i bym nie chciała przerywać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I łatwo "rozpuszczającego" się jedzenia, jak czekolada czy ciasta, które nie wypełniają za mocno i można duuużo zjeść 2000kcal? 4 czekolady albo 4 kawałki ciasta jak 3bit? w godzinę ![]() edit: chociaż nie, 4-5 kawałków ciasta, to ja moge naraz. I popić colą, odrdzewiacz pomaga na problemy żołądkowe i zmniejsza dolegliwości po przejedzeniu, troche rozpycha, ale szybciej się trawi a 1 knedel ze śliwkami to koło 90kcal http://www.ilewazy.pl/knedel-ze-sliwkami wielbie, 10-15 na obiad ze śmietaną to normalka, drugie tyle odsmazyć na kolację, na masełku ofkors. To samo mam z pierogami itp... Dzwoniłam na wszelki wypadek do denta, czy ten mój ból jest typowy po takim leczeniu. Jak najbardziej, może w ten sposób bolec kilka dni, u pechowców do miesiąca ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-12-18 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
grozi wypollizowaniem
|
ja fogle nie znam sesnesi Cytat:
z tym wiskaczem to niedorze b ja łisky nie lubie ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- ale to prawdziwy kamien a nie plaskit-fantastik czy jaki gops?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.