|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Gryzia to Ci mąż foch urządza.
Ale bym go do pionu ustawiła. Wkoncu przyjechał do was do szpitala a nie do kogoś obcego. Mój by tak tego nie potraktował, bo po pracy to leci jsk głupi do domi by z młodym trochę posiedzieć. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cali ja nie wiem co Ci ludzie myślą na temat matek kp. Jest takie oburzenie na widok matki kp publicznie ze szok. Masa filmików powstała na ten temat i kilka z nich oglądałam na fb. To są filmy z zagranicy. Po za tym ukazał się artykuł o szkodliwym mleku matki. Nie czytałam go dokładnie ale głównie chodzi o to, że może być szkodliwe jak ktoś nie patrzy vo je i gdzie kupuje produkty. Głównie o chemię tutaj chodziło. Jak znajdę to wkleję wam linka.
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss, jedna mama na innym forum w tym tygodniu opisala sytuacje, ze karmila w swoim samochodzie i ktos jej otworzyl drzwi i zjechal jak tak mozna.
Jak mozesz to wklej prosze ten link. Gryzia, my kobiety spedzamy z dziecmi tyyyyle czasu, ze naprawde chyba najlepiej wiemy to czy tamto. Mnie osobiście to drazni. Maz mi się nie wchrzania, ale inni tak. Wiem, o co ci chodzi, bo to jest takie wkur...jace. . Do tej pory słucham: zakryj mu buzie na dworze, uwazaj na to, trzymaj go dobrze... Czy ja mam 12 lat? Moze twoj maz jest juz taki przewrazliwiony, ale tez powinien ci zaufac, jestes mama. |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przyznam się bez bicia, że mój mały nie miał kupione czapki zimowej, tzn miał ale po założeniu okazało się ze młody ma już tak duża głowę ze sięgała mu do polowy hehe.
Więc jechałam szybko mu kupić nową.
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz na pewno jest przewrażliwiony, bo obydwoje patrzyliśmy na cierpienie małego i nie mogliśmy mu pomóc. Ale litości, nie mam możliwości, żeby trzymać Aleksa w pionie (bo tak ma być, żeby mu pomogło) przez 24 godziny na dobę. A głównie jestem z nim sama. Muszę posprzątać, ugotować, zrobić zakupy, pranie, czy pójść do kibla :/ z dzieckiem na rękach to średnio możliwe. Ale umowiłam się na jutro z babką ze szkoły rodzenia na naukę motania chusty i sobie na razie wypożyczę od nich i zobaczę. Wtedy mogę go nosić i pół dnia.
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi ze jeszcze ją facet ochrzaniał to ☠☠☠ne. Jak laska idzie z prawie wywalonym biustem w biały dzień to im to nie przeszkadza.
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Cali o o tych jajkach to nie słyszałam
![]() Kiss no niestety tacy ludzie są.Czasami nie chce mi się w to wierzyć. Ale mi się nie chce wstać z łóżka:P A muszę iść do rodziców i jakieś zakupy zrobić lekkie. Chyba zrobię dziś naleśniki. A Wy co macie dziś na obiad? |
|
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Ja robie kopytka bo juz nie mam pomysłu co tu jeść. Rosół mam z wczoraj.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Buu jakie mogę robić kaszki dla Lenki ? Jaglana i jaka jeszcze? Proporcje tez poproszę Spróbuję sama robić, bo ciągle mała ma uczulenie i już sama nie wiem od czego. Może na kupne kaszki ![]() Z tym 3cim dzieckiem, to może jeszcze nic pewnego. Jesteście młodzi, to kto wie może jeszcze zmieni zdanie. Powiem Ci szczerze, że coraz bardziej ja bym chciała jeszcze jedno dziecko. Oszalałam, ale wiem, że nie ma szans na to . Dowiadywałaś się w mopsie o świadczenie rodzicielskie( tego tysiaka na miesiąc do ukończenia przez dziecko roku )? Ja złożyłam już wniosek i czekam na pierwszy przelew ![]() Brawa za pierwsze kroczki ![]() Tak w ogóle jak ktoś składa dokumenty o becikowe, to nie trzeba już jeżdzić do ZUSu i US, bo MOPS to załatwia. Mam farta ![]() Paluszek a łatwo się robi te bułeczki ? Może podrzuć przepis to wypróbuję ![]() Kiss jak dieta, dajesz rade ? Filip nadal robi zielone kupki ? Tez chętnie przeczytam ten artykuł o mleku . Gryzia niech nie przesadza ten Twój mąż. Przyjechał do syna do szpitala i jeszcze ma pretensje,bo mu kazałaś. Ci faceci. Kanwa na obiadek mam sos z żołądków i czerwoną kapustkę do tego . Naleśniki uwielbiam Misiak dobrze wiesz, że czekamy na Twoje dzieciątko razem z Tobą. To samo Paluszek . Cali jeszcze parę miesięcy temu jak widziałam matkę karmiąca pół roczne dziecko, to tak sobie myślałam, że dziwnie karmić takie duże dziecko . Myślenie zmienia się, jak człowiek sam karmi. Mi też się dziwią, że Lenka jeszcze na cycu I jeszcze będzie pewnie długo, długo. Przecież miałyśmy już kończyć z kp z upływem 6 m-cy. Już to widzę...Mariolka a co u Was ? Coś mało piszesz. Czy u Was też tak jest, że dzieciaczki nie chcą zasypiać z partnerami tylko z Wami ? Moja Lenka będzie dotąd płakała, aż ja jej nie wezmę od męża. Tak jest cały czas. Tylko mama uspokoi, utuli i tylko ze mną zaśnie. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-01-20 o 09:54 |
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona, Dominik zasypia przy piersi w 95%. Czytalas ten slynny artykul z gazety o fazach snu dzieci i calym tym ustawianiu na drzemki itd? Co o tym myslisz?
Pol grudnia siedzialam z laktatorem i zlopalam warke, zeby miec mleko to teraz go tak nie odstawie. Kiss, to byla jakas kobieta z argumentem, ze jej dziecko moglo przechodzic kolo samochodu, gdzie sie odbywalo to karmienie i jakby ona to wytlumaczyla. Takie zgorszenie. |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Lwica mmmm kopytka.Ja jeszcze nigdy nie robiłam.Sama niewiem czemu.Ale mi smaka narobiłaś.
Fionka ooo lubię sosik z żołądków ale w ciąży się boje takie rzeczy jeść. Ja w końcu robię krokiety ze szpinakiem i białym serem ![]() ![]() Muszę smażyć naleśniki na siedząco bo nie mogę tak długo wystać. Ale u mnie pięknie śnieg dziś sypie.A ja w tym śniegu się turlałam z zakupami i Tośką. Dzisiaj już nigdzie nie chodzę.Siedzę na tyłku i będę internet przetrząsać:P |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mamadu.pl/124241,kobiece-mlek...mieniu-piersia Normalnie mogła wytłumaczyć, że Pani urodziła dziecko i je karmi. ☠☠☠☠a co za baba. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Dieta jakoś idzie, ale moj młody raczej przejdzie na mm. Nie chce ssać piersi. Musze go na śpiąco przystawiac. Dietę trzymam, ale czuje się osłabiona na niej wiec nie wiem jak długo na niej wytrzymam. Aggo_di dziękuję za rozpiske i rady na fb. Czytałam je ale nie miałam kiedy Ci odpisać.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam matę dla Szymka dziś przyszla pokaże później jak Szymi wstanie nie skin hop bo to zadrogie
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
O matko... Logiczne, że żyjemy w innym środowisku niż kiedyś. Niech mi ktoś znajdzie coś zdrowego w jakimkolwiek sklepie. Puszka tuńczyka ma podobno więcej związków rtęci niż szczepionki. Kadm i ołów to już wszędzie, wystarczy, że uprawa jest blisko drogi. W słoiczkach dla dzieci znajdowano nieraz mięso oddzielane mechanicznie. To i nie nowość, że w mleku matki mogą się pojawić toksyny. Tylko dlaczego to jest zawsze skrajność? Albo kp jest takie niedobre albo mm. Prawda chyba leży po środku. Ani mm nie jest takie złe jak je przedstawiają ani kp.
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa Szymus pięknie je łyżeczka buzke otwiera mega mnie to cieszy
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Cali logiczne dla nas, ale dla jakiegoś odsetkami ludzi nie.
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam kopytka na obiad i Tż porostu oszalał. Zjadł 3 talerze i jeszcze chcial
zostało mi na jutro na 2 porcje.
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Lwica, a ty masz smaka na cos szczegolnego?
Kiss, to teraz dajesz wiecej mm? Jak Filip po nim? Lepiej? Kiedy zaczynasz rozszerzac diete? |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba po wizycie u alergologa. Mamy 1 lutego. Filip w niedziele zaczyna 5 miesiąc życia. Myślę aby zacząć mu rozszerzać pod koniec lutego. Chyba zacznę od ziemniaka. A ty od jakiego warzywa zaczęłas? Kupy są ładniejsze. Zmieniłam tez probiotyk. Byliśmy na Diflorze ale nic nie dawał pomimo podwójnej dawki. Przeszłam na trilac plus. Jest o połowę tańszy i ma 4 szczepy bakterii.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy jest sam ziemniak. Jest ze szpinakiem albo marchewka i pewnie z czyms jeszcze. W ogole trudno spotkac pojedyncze smaki. Pasternaka, dynie, cukinie musialam zamówić w necie. Na początku to sie balam i dawalam sloiczki, ale teraz juz na pewno bede gotowac. Najwyżej cukinie kupie, bi nie mam. Niby powinno sie od warzyw np. marchewki, ale ja sie wcale nie trzymalam sztywno, ze po kolei musza byc warzywa, bo zauwazylam, ze np. marchewka bardzo zatwardza, wiec po niej zawsze dostawal jablko. Dawalam tak pol sloiczka i nie codziennie.
Moze on sie juz tak nauczyl do butelki? |
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Cali nie wiem. Od początku był na butelce i piersi.
Staram się jak mogę aby był na cycku jak najdłużej. Codziennie się laktatorem katuje. I idę zaraz karmi wypić. Kupiłam juz femaltiker, choć na mnie to nie będzie działać ale widzę różnice. Dopóki pije mi w nocy z piersi to będę walczyła o kp. Ja mam swoje ziemniaki tzn. Dziadkowie mają. Planuje ugotować mi jednego i ze swoim mleczkiem mu podać. Zobaczymy jak zareaguje.
|
|
#2692 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie kryzys laktacyjny. Od 16 mały co 1,5h przez pół godziny na cycach i drze się zaraz, że głodny. Dopiero teraz wpadłam na to, że po 6 tygodniach przychodzi to dziadostwo. Dałam swojego mleczka do butli i inne dziecko.
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Cali to co koleżanka by powiedziała na to ze ja karmię 14.5 mc dziecko.
Maja nie usnie bez cyca. ciężkie będzie odstawianie. ostatnio się poryczalam jak.o tym pomyslalam ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cali to co koleżanka by powiedziała na to ze ja karmię 14.5 mc dziecko. Maja nie usnie bez cyca. ciężkie będzie odstawianie. ostatnio się poryczalam jak.o tym pomyslalam
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54216363]A u mnie kryzys laktacyjny. Od 16 mały co 1,5h przez pół godziny na cycach i drze się zaraz, że głodny. Dopiero teraz wpadłam na to, że po 6 tygodniach przychodzi to dziadostwo. Dałam swojego mleczka do butli i inne dziecko.[/QUOTE]
Gryziu macie skok ![]() Ja bym dała małemu powisiec na cyca ch bo on sobie zamawia mleczko. U mnie był błąd i dokarmialam młodego
|
|
#2695 |
|
Konto usunięte
|
Kiss skok to swoją drogą. Ale cycki flaki i jak wisiał głodny to nic nie leciało. A dostał butlę to spał 5 godzin. Ja wiem, że sobie mleczko zamawiał. Ułatwiłam mu sprawę i wypiłam femaltiker na kolację
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z poranną herbatką z cytrynką ![]() Od wczoraj czuję dzidziolka po przyłożeniu ręki do brzucha♡♥♡ Tż niestety nie może trafić w momencie jak dziecko się rusza. Wcześniej same pukanie w brzuchu było. Co tam u Was o poranku?Ja od 3 leżę i próbuje usnąć.Niestety bez skutku. |
|
|
|
|
#2697 |
|
Konto usunięte
|
Kanwa też tak miałam czasem ze spaniem
a mąż czuł Aleksa najczęściej w nocy jak się przytulał.U mnie karmienie, młody ładnie przespał. Jak dostał butlę to spał od 21 do 1.30 i teraz do 5 w miarę wypoczęłam. Pewnie skończy jeść ok. 6 to jeszcze pójdziemy spać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54218857]Kanwa też tak miałam czasem ze spaniem
a mąż czuł Aleksa najczęściej w nocy jak się przytulał.U mnie karmienie, młody ładnie przespał. Jak dostał butlę to spał od 21 do 1.30 i teraz do 5 w miarę wypoczęłam. Pewnie skończy jeść ok. 6 to jeszcze pójdziemy spać [/QUOTE]Właśnie ostatnie noce przespałam ekstra.A dziś klapa.Podejrzewam że winowajcą jest herbata.Wczoraj wypiłam jedną u mamy,później u chrześnicy na urodzinach a na koniec jedną w domu.Albo podekscytowanie że w sobotę będę miała nową szafę i będę mogła ustalić miejsce w niej dla bobo ![]() Mój Tż śpi w nocy jak kamień więc co najwyżej przed zaśnięciem by musiał czekać:P A dzidziusia jeszcze nie czuć regularnie tylko trzeba upolować jak leżę i odpoczywam albo chodzę i coś robię a później usiądę. Gryziu no to ładna nocka.A nie ulewa już? Czuje się mega szczęśliwa ![]()
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-01-21 o 05:49 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Konto usunięte
|
Kanwa ulewa i będzie ulewał, do tego akurat nie trzeba refluksu, wystarczy, że to dziecko. Na szczęście nie wyniotuje już. I to najważniejsze. 30 stycznia jedziemy do gastroenterologa, dzisiaj odbieram jego lekarstwo. Oby do przodu. Właśnie zasypia, więc ja też się kładę jeszcze
![]() A regularne ruchy będą niedługo
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
No no mi chodziło o wymioty a nie o ulewanie.
To dobrze że jest lepiej. 30 to w przyszłym tygodniu.Ciekawe co będzie ten lekarz badał i sprawdzał. Śpijcie sobie jeszcze smacznie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

I jeszcze będzie pewnie długo, długo. Przecież miałyśmy już kończyć z kp z upływem 6 m-cy. Już to widzę...