Program Rodzina 500 plus - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 12:24   #2671
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać.. No i do kiedy będzie trwać program 500+, bo może skończy się jesienią i będzie jeszcze więcej płakania, bo państwo zabrało dochód na dzieci, a jeszcze kolejne w drodze..
Ten program przecież zostanie po wsze czasy Myślisz, że które ugrupowanie jest gotowe popełnić polityczne samobójstwo i go skasować?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Co do Szlachetnej Paczki - może właśnie 500+ uratuje tę akcję? 500+ przejmie dziecioroby, a w Szlachetna wreszcie skupi sie na niezawinionej biedzie, czyli chorych i niepełnosprawnych?
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:26   #2672
Onnaa88
BAN stały

Jamajka007
Moje kolega był w rozmowach w toku z koleżanką był program o wredny przyszlych teściach czy coś takiego.Dużo tam kłamał już nie wspomnę,że on nie ma dziewczyny a ta koleżanka udawała jego dziewczynę.W programie mieszkali razem i że rodzice dziewczyny wracają się w ich sprawy.No tak bo mężczyzna łatwiej przychodzi podjęcie decyzji o dziecku to nie na nich cała odpowiedzialność spada jak widać są w stanie zrobić ich jeszcze więcej byle dostać kasę.
Dacn
Ale niestety nie jesteśmy cywilizowanym krajem więc pozostaje nam czekać aż coś się zmieni lub dalej leczyć się w większości przypadków prywatnie
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:40   #2673
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Jamajka007
Moje kolega był w rozmowach w toku z koleżanką był program o wredny przyszlych teściach czy coś takiego.Dużo tam kłamał już nie wspomnę,że on nie ma dziewczyny a ta koleżanka udawała jego dziewczynę.W programie mieszkali razem i że rodzice dziewczyny wracają się w ich sprawy.No tak bo mężczyzna łatwiej przychodzi podjęcie decyzji o dziecku to nie na nich cała odpowiedzialność spada jak widać są w stanie zrobić ich jeszcze więcej byle dostać kasę.
Dacn
Ale niestety nie jesteśmy cywilizowanym krajem więc pozostaje nam czekać aż coś się zmieni lub dalej leczyć się w większości przypadków prywatnie
Wiem, wiem.. wspominałam że program jest ustawiany ale za to jak bardzo dopasowuje się do sytuacji
Swoją drogą pamiętam czasy świetności Rozmów w Toku...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:44   #2674
eibhlin87
Zakorzenienie

Przykład Yuri doskonale potwierdza, że rozdawnictwo jest ZŁE, w prl mieli mieszkanie za free, kolonie i inne, a gdy nadeszła zmiana systemu to okazało się, że nie stać ich nawet na czynsz, to samo będzie teraz z 500+, jeśli (miejmy nadzieję) program przestanie istnieć to okaże się, że większość ludzi jest nieporadnych i nie potrafią się sami utrzymać, bo narobili dzieci na które łożyło reszta społeczeństwa.
Dodam tylko, że też urodziłam się w prl, mam dwoje rodzeńśtwa i nam jakoś na życie nie brakowało, mimo że rodzice też nie mieli wyższego wykształcenia, a mieszkanie musieli sobie kupić na wolnym rynku. W ogóle większość moich kolegów i koleżanek z klasy/podwórka miało starsze rodzeństwo (więc wszyscy byliśmy z prlu) i jakoś wielkiej biedy sobie nie przypominam, raczej żyliśmy na podobnym poziomie, ze 2/3 osoby były serio biedne (nieporadne życiowo, rodzice niepracujący z wyboru itp.). Reszta- nawet jeśli rodzice byli zwykłymi sprzedawcami bez matury, radzili sobie całkiem nieźle. Ciekawi mnie jakie stanowisko zajmowała Twoja mama Yuri, że koniecznie od razu w latach 90 musiała zrobić wyższe wykształcenie, bo jak nie to czekało ją zwolnienie.
Stary 2016-04-07, 12:48   #2675
Onnaa88
BAN stały

Jamajka007
Ja kiedyś myślałam że ten program nie jest ustawiony ale to było wiele lat temu.Data emisji programu to 2000 rok kurde pamiętam jak byłam jeszcze nastolatka tyle obejrzałam tych odcinków.Wtedy z takim przejęciem to oglądałam :P
No dokładnie ten odcinek z tym,że faceci każda kobieta rodzić dzieci a sami nic nie robią przy nich akurat chyba ustawiony nie jest
Stary 2016-04-07, 12:52   #2676
dorris23
Pyskatka

Ciekawe czy to prawda że niektórzy juz dostali 500zl.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:55   #2677
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Jamajka007
Ja kiedyś myślałam że ten program nie jest ustawiony ale to było wiele lat temu.Data emisji programu to 2000 rok kurde pamiętam jak byłam jeszcze nastolatka tyle obejrzałam tych odcinków.Wtedy z takim przejęciem to oglądałam :P
No dokładnie ten odcinek z tym,że faceci każda kobieta rodzić dzieci a sami nic nie robią przy nich akurat chyba ustawiony nie jest
IMHO dawno temu ten program nie był ustawiony. Tematy były poważne i oglądało się go z przejęciem i przyjemnością.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-07, 12:58   #2678
Onnaa88
BAN stały

Yuri
Ja też nie miałam żadnych luksusów w domu,miałam za to dwie koleżanki w szkole średniej co na 18 dostały auta. Pamiętam jak im wtedy wszyscy zazdrościli ale mają bogatych rodziców i było im zawsze łatwiej z wszystkim.Gdy rodzice nie chcieli mi dać na ciuchy to po prostu sama sobie na nie zrobiłam i w wieku 17 lat w wakacje pracowałam w markecie żeby sobie zarobić na swoje zachcianki.Dlatego nigdy nie chciałabym takiego losu dla swoich dzieci.Od państwa też nie potrzebuje żadnej pomocy po prostu gdy nie będę w stanie zapewnić swojej rodzinie wszystkiego czego potrzebują to nigdy się na nie nie zdecyduje na potomstwo.
Stary 2016-04-07, 12:59   #2679
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
IMHO dawno temu ten program nie był ustawiony. Tematy były poważne i oglądało się go z przejęciem i przyjemnością.

Nie był. Były ofiary gwałtu, przemocy domowej, ludzie którzy przeżyli ciężkie choroby lub śmierć najbliższych... Nie było historii o Mirku, który wyrywa laski na swojego starego golfa czy Marioli, która ma 18 lat i 2 dzieci, które zostawia u rodziców, bo idzie na imprezę

Stary 2016-04-07, 13:59   #2680
Agatasssssss
BAN stały

Uważam, że forma pomocy w postaci gotówki jest najlepsza, bo dzieci mają różne potrzeby. Piszecie że można by było zamiast kasy wprowadzić bezpłatne przedszkola i żłobki, ale jak dzieci mają niepracującą babcia, tak jak u mnie, moja teściowa jest na rencie i chętnie pilnuje swoje wnuki, to mi bezplatne przedszkola nie sa potrzebne, i jeśli już rząd chce pomagać, to dlaczego moje dzieci mające bonus w postaci babci która ich popilnuje, mam ja z partnerem płacić podatki INNYM na przedszkola i im finansować bezpłatną opiekę, a samemu nie mieć z tego nic?

Gotówka to gotówka, każdy wykorzysta względem potrzeb.

Nie wiecie, czy te 500 zł będzie uwzględniane przez banki? Mamy dwoje dzieci wiec będzie 1000 zł co miesiąc, i z partnerem chcemy kupić samochód jakiś nowy z salonu, taki najtańszy jakiś golf albo coś podobnego do 50 000. 1000 miesięcznie będzie w sam raz na ratę, daję to 12 000 rocznie przez 4 lata to już 50 000 prawie w sam raz spłacimy, pewnie będzie więcej rok czy dwa jeszcze niż te 4 lata bo procent bank doliczy, ale nowym samochodem można jeździć przynajmniej z 10 lat, więc i tak się opłaca.
Agatasssssss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:01   #2681
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Przykład Yuri doskonale potwierdza, że rozdawnictwo jest ZŁE, w prl mieli mieszkanie za free, kolonie i inne, a gdy nadeszła zmiana systemu to okazało się, że nie stać ich nawet na czynsz
Swoją drogą niektórzy chyba nie rozumieją, że PRL upadł właśnie dlatego, że pieniędzy mu nie starczyło na te darmowe mieszkania i kolonie

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatasssssss Pokaż wiadomość
Uważam, że forma pomocy w postaci gotówki jest najlepsza, bo dzieci mają różne potrzeby. Piszecie że można by było zamiast kasy wprowadzić bezpłatne przedszkola i żłobki, ale jak dzieci mają niepracującą babcia, tak jak u mnie, moja teściowa jest na rencie i chętnie pilnuje swoje wnuki, to mi bezplatne przedszkola nie sa potrzebne, i jeśli już rząd chce pomagać, to dlaczego moje dzieci mające bonus w postaci babci która ich popilnuje, mam ja z partnerem płacić podatki INNYM na przedszkola i im finansować bezpłatną opiekę, a samemu nie mieć z tego nic?

Gotówka to gotówka, każdy wykorzysta względem potrzeb.

Nie wiecie, czy te 500 zł będzie uwzględniane przez banki? Mamy dwoje dzieci wiec będzie 1000 zł co miesiąc, i z partnerem chcemy kupić samochód jakiś nowy z salonu, taki najtańszy jakiś golf albo coś podobnego do 50 000. 1000 miesięcznie będzie w sam raz na ratę, daję to 12 000 rocznie przez 4 lata to już 50 000 prawie w sam raz spłacimy, pewnie będzie więcej rok czy dwa jeszcze niż te 4 lata bo procent bank doliczy, ale nowym samochodem można jeździć przynajmniej z 10 lat, więc i tak się opłaca.

Ale narawdę dobry troll, podoba mi się ten post
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-07, 14:01   #2682
liselotta
lise-kotta

Trolle z Onetu przyszły, widzę
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:04   #2683
stesia
Zakorzenienie

samochodu nie polecam bo już jedna podobno kupiła samochód z myślą że spłaci z 500+ kasy jeszcze nie dostała a samochód już zdążyła rozwalić
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:05   #2684
Agatasssssss
BAN stały

Cytat:
Yuri
Ja też nie miałam żadnych luksusów w domu,miałam za to dwie koleżanki w szkole średniej co na 18 dostały auta. Pamiętam jak im wtedy wszyscy zazdrościli ale mają bogatych rodziców i było im zawsze łatwiej z wszystkim.Gdy rodzice nie chcieli mi dać na ciuchy to po prostu sama sobie na nie zrobiłam i w wieku 17 lat w wakacje pracowałam w markecie żeby sobie zarobić na swoje zachcianki.Dlatego nigdy nie chciałabym takiego losu dla swoich dzieci.Od państwa też nie potrzebuje żadnej pomocy po prostu gdy nie będę w stanie zapewnić swojej rodzinie wszystkiego czego potrzebują to nigdy się na nie nie zdecyduje na potomstwo.
Nigdy nie mów nigdy, mój brat tez nie chciał miec dzieci a już drugie w drodze
Przy pierwszym pękła prezerwatywa, a tabletki po były na recepty, był to weekend w małym mieście, i pojechała jego dziewczyna do szpitala i tam lekarka odmówiła.

Teraz przy drugim jego żona brała tabletki przez kilka lat i teraz jest w ciąży, albo zapomniała wziąć albo nie zadziałała.
Nie ma antykoncepcji na 100% a nawet jesli to jeśli bierze się tabletki latami, to na 100% kiedyś się zapomnie, tylko trzeba mieć pecha, i w ten dzień akurat wpaść.
Stary 2016-04-07, 14:05   #2685
agba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy to prawda że niektórzy juz dostali 500zl.
u Nas dzisiaj mowili z za min miesiac beda wyplaty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-07, 14:06   #2686
Agatasssssss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
Trolle z Onetu przyszły, widzę
Mam konto na wizażu od dawna, więc wypraszam sobie. A samochód jest nam potrzebny bo jeździmy 15 letnią skodą, jak dziady jakieś. Jeśli bank da pod tą kasę, to dlaczego nie.
Stary 2016-04-07, 14:08   #2687
agba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
samochodu nie polecam bo już jedna podobno kupiła samochód z myślą że spłaci z 500+ kasy jeszcze nie dostała a samochód już zdążyła rozwalić
jak nie umie jeździć to lepiej niech z 500+ hulajnoge kupi
Stary 2016-04-07, 14:11   #2688
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Cytat:
Mam konto na wizażu od dawna, więc wypraszam sobie. A samochód jest nam potrzebny bo jeździmy 15 letnią skodą, jak dziady jakieś. Jeśli bank da pod tą kasę, to dlaczego nie.
To ja w takim razie też jestem dziadem, bo mam samochód 14-letni (który wygląda lepiej niż niektóre młodsze).

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:12   #2689
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez agba Pokaż wiadomość
u Nas dzisiaj mowili z za min miesiac beda wyplaty.
Ja natomiast czytalam ze w katowicach juz ponad 100 rodzin dostało. Kolejne wyplaty beda po 10.04
Stary 2016-04-07, 14:13   #2690
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość

Ale narawdę dobry troll, podoba mi się ten post
ale jaki szybki ten troll 2 lata temu brzydziła się penisa swojego chłopaka a dziś już ma 2 dzieci
Stary 2016-04-07, 14:13   #2691
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Aha...

Stary 2016-04-07, 14:14   #2692
agba
Raczkowanie

auto to postawa tymbardziej jak sie z dziećmi jeździ
Stary 2016-04-07, 14:14   #2693
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Raczej watpie, aby dostac kredyt w dodatku tak wysoki trzeba niestety pracować i wykazac umowe o prace na czas nieokreslony lub czas okreslony np do 2018r i w takim przypadku dostaje sie kredyt rozliczony na raty tylko do końca umowy.
Skoro chcesz brac kredyt na 1000zl na dzieci to podejrzewam, ze nie pracujesz ani Ty, ani facet, zyjecie z zasiłków z naszych podatków i marzycie o samochodzie? Zabawne.
Stary 2016-04-07, 14:15   #2694
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Cytat:
ale jaki szybki ten troll 2 lata temu brzydziła się penisa swojego chłopaka a dziś już ma 2 dzieci
To samo miałam napisać, poza tym 21 lat i już 2 dzieci.

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:17   #2695
dorris23
Pyskatka

Cytat:
I to w wieku 21 lat dwoje dzieci, szybko poszło. Szkoda, że zyją z naszych podatków.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez agba Pokaż wiadomość
auto to postawa tymbardziej jak sie z dziećmi jeździ
Mozliwe, dla mnie napewno jest podstawą bo mieszkam na wsi i samochód jest niezbędny. Niestety nie jezdze tez najnowszym ale w zyciu nie pomyslalabym zeby kupowac nowy za "pieniadze dzieci"
Stary 2016-04-07, 14:21   #2696
Agatasssssss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
Pewnie nigdy nie słyszałaś o ciąży bliźniaczej? I tak to była wpadka.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Nie żyjemy z waszych podatków, obydwoje z partnerem pracujemy, nie studiowaliśmy raczej wy studiowaliście za nasze podatki.
Stary 2016-04-07, 14:21   #2697
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
pierwsze pomyślałam że agba sobie nowe konto założyła, ale patrzę nie to jakieś stare, no i szczerze to się zaczynam zastanawiać czy troll czy jednak nie, bo jak ktoś w tym wieku ma 2 dzieci i nie pracuje to takie myślenie o tym aucie za kasę dzieci wcale by mnie nie zdziwiło
Stary 2016-04-07, 14:21   #2698
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie mam samochodu i sobie radzę. Jestem bohaterką w swoim domu
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:22   #2699
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Pewnie nigdy nie słyszałaś o ciąży bliźniaczej? I tak to była wpadka.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Nie żyjemy z waszych podatków, obydwoje z partnerem pracujemy, nie studiowaliśmy raczej wy studiowaliście za nasze podatki.
Co do Twojego pytania nie nie będzie uwzględniane przez banki, więc aby wziać kredyt weźcie się najpierw za uczciwą prace.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;58573676]Nie mam samochodu i sobie radzę. Jestem bohaterką w swoim domu [/QUOTE]
Tez sobie radziłam gdy nie miałam, więc bohaterstwa w tym nie widzę. Natomiast to, ze teraz mam i napewno nie z pieniedzy dzieci to uwazam tylko za plus.
Stary 2016-04-07, 14:23   #2700
stesia
Zakorzenienie

Cytat:

no albo nie pracujecie, albo pracujecie na czarno skoro kasę na dwójkę będziecie dostawać, więc za wasze podatki na pewno nie studiowałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości