Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 13:11   #2671
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie U innego gina. Pobrał mi gbs, więc o tyle jestem do przodu. Wszystko jest OK, szyjka długa (3cm) i zamknięta, dzieć waży 3030g. Jedyne co, to zastanowiło mnie łożysko, bo wg lekarza jest tak stopnia II/III, ale wynik wpisał, że jeszcze II.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Czyli poniedziałku dotrwam
Oooo no to super, czyli łożysko jeszcze nie ma oznak starzenia

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:14   #2672
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Oooo no to super, czyli łożysko jeszcze nie ma oznak starzenia
Kazał mi mimo wszystko skontrolować wyniki za tydzień najlepiej więc nie wiem czy nie jest to na zasadzie- wpisze dobrze, żeby nie brać za babę odpowiedzialności

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:24   #2673
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kurde, cytowalam wszystko po kolei i mi sie pozacinalo wszystko wiec odniose sie do tego co pamietam.

Pietrusiowata,ale Jasio juz duzy! Pieknie! 200-300 gramow tak? To moj wychodzi na to,ze bedzie okruszkiem 3100-3200 mniej wiecej. Zobaczymy we wtorek
I jaka pozycje ma smieszna)

Mojakaren, ja w czasie ciazy spotkalam sie z ogromna znieczulica ludzi i sie strasznie tym zawsze denerwuje,ale jak juz wspominalam,ja sie prosic o swoje nie potrafie :p
Casaa,rozruszaj malca na ktg! i daj zmac czy wyszlo ok
Co do kolezanki to Ona ma rocznego synka ktory sie urodzil 17 grudnia czy 16, jakos tak. Ja nie wiem w ogole po co ludzie sie odzywaja czasem ;p
Small, lekarz dal Ci wskazanie do cc ale oczywiscie kolezanka pewnie sama wolalaby rodzic pierwsze dziecko posladkowo.. zaproponuj jej to i zycz powodzenia

Niepozorna, odzywaj sie jak po wizycie ale to juz! Chyba, ze pisalas a ja przeoczylam przez ta glupia aplikacje.

Wrocilismy z ktg: byl moj lekarz, powiedzial,ze jest super i widzimy sie we wtorek na sali operacyjnej
Maly sie ruszal cale badanie,ale serduszko bilo pieknie a ja nie mam zadnych skurczy co mnie cieszy,bo do wtorku trzeba wytrwac

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

W ogole jak dzis bylam w tym szpitalu to jestem przerazona bardziej pobytem w nim niz sama operacja. Ta atmosfera lekarska to nie dla mnie,lekarze zazwyczaj panosza sie jak bogowie,o wszystko sie czlowiek musi prosic. Boje sie,ze ktos mi cos powie i sie poplacze

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Chociaz przystojny Pan rozwozil obiadki na ginekologii, nie powiem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:25   #2674
Dotka90
Zakorzenienie

Hahah jerzyczka ale zanim Ci ten pan obiadek da to troche minie

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:28   #2675
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Chociaz przystojny Pan rozwozil obiadki na ginekologii, nie powiem
Chciałam coś napisać mądrego, ale po tym nie mogę
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:31   #2676
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hahah jerzyczka ale zanim Ci ten pan obiadek da to troche minie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Chciałam coś napisać mądrego, ale po tym nie mogę

pokaze moja twarz oszczpecona czerwonym czyms na brodzie, zamrugam niepomalowanymi rzesami i brwiami i pokaze pocesarski brzuch to na bank mi podaruje cos wiecej niz kleik ahahahah
Mowie do meza "zobacz jakie ciasteczka mi beda wozic obiadki"
Stary 2015-12-17, 13:38   #2677
kinga1701
Zakorzenienie

I sucharka z wczoraj dorzuci

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cukry:

Na czczo: 63
Po śniadaniu 78
Po obiedzie 84

coś się dzieje, i tak od dwóch dni, a jakby tak zaryzykować z bułeczką i frytkami kfc

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Albo pączusia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 13:39   #2678
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

na fb znalazłam profil akukubox

można go zamówić za 64 zł wyczytałam w komentarzach że koszt produktów w boxie to cena 117zł

wydaje mi sie ze produkty super co myślicie? są zdjęcia co znajduje sie w grudniowym boxie ich strona internetowa ruszy od stycznia są nowi i od stycznia maja byc tez pakiety 3-miesieczny 6-miesieczne i roczne lub pojedyncze
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:44   #2679
Casaa
Zakorzenienie

Kinga Za cukry

Malwi wczoraj 3 mialam ktg, dzis na razie 2 plus polozne chodza z detektorem tetna i 6x na dobe mierza. Nie wiem jaki jest wynik ktg, lekarz musi ocenic, mlody cos sie ruszal ale szalu wielkiego nie bylo. Na zapisie widzialam akceleracje no ale ja fachowcem nie jestem, mam nadzieje, ze uda mi sie uniknac tego testu.... Przeniesli mnie na inna sale bo z mojej zrobili izolatke.... Chora laske przyjeli ale z takim kaszlem ze szok... Ma chodzic w masce czego oczywiscie nie robi, zeby bylo smieszniej to jeszcze pali :-/ a o wygladzie to juz nie wspomne...

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Co to jest ten akukubox?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:45   #2680
kinga1701
Zakorzenienie

W ciąży ta dziewczyna? Dobrze, że Cię przenieśli sama teraz leżysz?
Oby ten wynik był lepszy
Stary 2015-12-17, 13:47   #2681
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kasiulenkowo, obczailam ten box i on jest dla dzieci od 1 roku zycia do 3 lat,takze w tej chwili nie dla mnie ale pomys spoko

Casaa, jak ja uwielbiam takie panny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 13:50   #2682
lune1992
Zadomowienie

Gratulacje za udane wizyty i duze dzieciaczki
Ja robie dzis zupke pomidorową

Mam pytanie z innej beczki zupełnie:
Może ktoś sie orientuje jak jest z zameldowaniem sie w nowym miejscu? Chce sie zameldowac u męża w innym województwie.

Znalazłam taką informacje:
http://www.hotmoney.pl/hotporady/HOT...eldowac-a28870

Mam dość tego że nic nie moge sie mamy doprosic aby mi w Urzedzie załatwiła (prosiłam ją tydzien temu o rozliczenie do mandatu, jeszcze nie wysłała i z wielką łaską, nawet jej wysłam upoważnienie i wniosek powiedziala ze tez PITu nie bedzie mi rozliczac zebym sobie sama rozliczyła. Wiec nie chce sie potem z becikowymi bujać 200km bo jej cięzko cokolwiek załatwic).
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:53   #2683
86ewula
Rozeznanie

Jeżeli meldunek na stałe to trzeba akt własności mieszkania lub musi być właściciel mieszkania z Tobą i on cię Melduje. Automatycznie jesteś wymeldowana w starym miejscu. Jeżeli meldunek tymczasowy to nie wiem jak to wtedy jest.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:54   #2684
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Z meldunkiem nie pomoge,bo nie wiem.

U mnie dzis buraczkowa
Stary 2015-12-17, 13:55   #2685
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na wizycie U innego gina. Pobrał mi gbs, więc o tyle jestem do przodu. Wszystko jest OK, szyjka długa (3cm) i zamknięta, dzieć waży 3030g. Jedyne co, to zastanowiło mnie łożysko, bo wg lekarza jest tak stopnia II/III, ale wynik wpisał, że jeszcze II.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Czyli poniedziałku dotrwam
Super wieści przynosisz teraz tylko oby gbs byl ujemny i można rodzic

Jerzyczka haha przy takim przystojnym "kelnerze" to Ci dopiero jedzonko będzie smakowalo

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:56   #2686
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Jeżeli meldunek na stałe to trzeba akt własności mieszkania lub musi być właściciel mieszkania z Tobą i on cię Melduje. Automatycznie jesteś wymeldowana w starym miejscu. Jeżeli meldunek tymczasowy to nie wiem jak to wtedy jest.
O to super czyli nie musze jechać te 200 km do starego miejsca zameldowania zeby sie wymeldowac?
Tak chodzi mi o stały meldunek
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:01   #2687
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
pokaze moja twarz oszczpecona czerwonym czyms na brodzie, zamrugam niepomalowanymi rzesami i brwiami i pokaze pocesarski brzuch to na bank mi podaruje cos wiecej niz kleik ahahahah
Mowie do meza "zobacz jakie ciasteczka mi beda wozic obiadki"
Jerzyczka, jak przyjdzie twoja pora na jedzenie, to żeby się nie okazało, że na zmianie jest akurat gruba baba z purchawką na nosie

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:03   #2688
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej
Ubraliśmy w końcu choinkę Tż jest zdziwiony, że wianki mi takie fajne wyszły nie wierzył w swoją zdolną żonkę a to dziad

Zauważyłam zależność - mały ma czkawkę, a ja jestem głodna. Łakomczuch pewnie nałyka się wód, bo głodny

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o pielęgnację krocza (jesli są rany) poleca 2 x dziennie tantum rosa żeby nie przesadzić z wyjałowieniem a reszta "podmyć" żelem do higieny intymnej lub szarym mydłem - oczywiście jesli sa rany nalezy się podmywać po każdej wizycie w toalecie. Co do octeniseptu nie poleca ze względu na to że ponoć on długo odparowuje a spirytus się nie nadaje na tamte okolice no i zaleca wietrzyć dużo tzn jak dziecko spi to kładziemy podkład na łóżko i wietrzymy najlepiej 2 razy dziennie a jak nie ma czasu można suszarką podsuszać
mnie tamtum rosa bardzo podrażniło, a używałam połowę dawki z tego co jest napisane na opakowaniu. Ręce miałam jakby poparzone, a później nie mogłam w ogóle usiąść tak piekło Także ja stawiam na mój sprawdzony lactacyd, szare mydło i octenisept 2 razy dzienne

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Jasiek waży 3,470 kg. Śmiesznie jest ułożony bo główkę ma na dole ale twarzą w drugą stronę, pupę na wysokości żołądka, nogi w szpagacie na prawo i lewo i rączka trzyma się za nogę Śmiejemy się, że ma pozycję pająka :P szyjka miękka, skraca się i jest małe rozwarcie. Wizytę mam na 30.12 o ile nie urodzę do tego czasu. Teraz idę się przespać, bo słabo się dziś czuję.
Jaki Jasiek duży! To teraz nic tyko rodzić

Cytat:
Wrocilismy z ktg: byl moj lekarz, powiedzial,ze jest super i widzimy sie we wtorek na sali operacyjnej
Maly sie ruszal cale badanie,ale serduszko bilo pieknie a ja nie mam zadnych skurczy co mnie cieszy,bo do wtorku trzeba wytrwac
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:05   #2689
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Spoooko! Przybija sobie piatke z Witkiem bo ten bedzie dostawal jeden prezent mikolajkowo-urodzinowy
Ze tez sie glupi urodzil 7.12, musze mu powiedziec
Moja córka 8.12 ale zawsze dostaje 2 prezenty, zresztą ona jeszcze w Mikołaja wierzy

Gratuluję łóżeczka i innych fajnych zakupów

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
fajnie że wszystko ok ale trochę dziwnie że nie masz wizyty po porodzie podobno każdej ciężarnej jeszcze się należy wizyta miesiąc po i moja kazała mi przyjść choć z drugiej strony ona i tak patrzy na wyniki więc skoro możesz to załatwić telefonicznie to super
i za GBSa
Ja prywatnie chodzę, więc dla mnie to nawet lepiej Jakby wyniki były złe to wtedy będę musiała iść na wizytę a jak będzie ok to telefonicznie załatwimy

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga Za cukry

Malwi wczoraj 3 mialam ktg, dzis na razie 2 plus polozne chodza z detektorem tetna i 6x na dobe mierza. Nie wiem jaki jest wynik ktg, lekarz musi ocenic, mlody cos sie ruszal ale szalu wielkiego nie bylo. Na zapisie widzialam akceleracje no ale ja fachowcem nie jestem, mam nadzieje, ze uda mi sie uniknac tego testu.... Przeniesli mnie na inna sale bo z mojej zrobili izolatke.... Chora laske przyjeli ale z takim kaszlem ze szok... Ma chodzic w masce czego oczywiscie nie robi, zeby bylo smieszniej to jeszcze pali :-/ a o wygladzie to juz nie wspomne...
Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Co to jest ten akukubox?

Wyslane z Lumia920.
OMG brak słów

pietrusiowata medeline super, że wizyty udane

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-12-17 o 14:07
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 14:06   #2690
mojakaren
Zakorzenienie

Magda u nas tez tak jest - Maly najczęściej ma czkawke kiedy jestem glodna albo jak bylam glodna i porządnie sobie pojadlam

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-17, 14:08   #2691
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
O to super czyli nie musze jechać te 200 km do starego miejsca zameldowania zeby sie wymeldowac?
Tak chodzi mi o stały meldunek
Nie, oni Cię sami wymeldują.

Jerzyczka gratki za ktg

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:09   #2692
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Casaa dzieki Bogu ze jestes z dala od tej panienki. Co za ludzie w ogole.

U mnie dzis na obiad placki ziemniaczane z gulaszem.

Tak mnie glowa boli od rana ze masakra. Nie wiem czy to nie po tym zelazie....

Brawa za udane wizyty i KTG

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-17 o 14:12
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:12   #2693
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No wystarczyło, że zjadłam i dał sobie spokój z czkawką W dzień to pal sześć, najgorzej w nocy, bo mnie budzi

Co do życzliwości ludzi - w Rossie mnie wołają same. A tak to zawsze stoję.. Raz w tesco stałam w kolejce do przebieralni. I babka przede mną tak się odwraca i do mnie "a pani w ciąży i pani nic nie mówi?! proszę tu przede mnie ale już!" ja jej tłumaczę, że czasem wolę sobie odpuścić, żeby nie było fukania na mnie, a ona "a co pani mi tu gada! Ma pani pierwszeństwo proszę bardzo" także szczenę zbierałam z podłogi
Stary 2015-12-17, 14:14   #2694
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kciuki za wszystkie wizytujące

Po wizycie u endo wszystko ok. Dała mi zalecenia na najbliższe pół roku, kazała tylko dzwonić raz w miesiącu ze świeżymi wynikami. Przepisała mi 6 opakowań tabletek Przy okazji zakupiłam podkłady i inne potrzebne rzeczy do torby także mam co spakować i mogę iść rodzić. Chociaż dla mnie to za wcześnie jeszcze i wolałabym po Nowym Roku A i GBS ujemny

Cytat:
Kinga - bardzo dobrze jedzonko o polnocy, 3:00 i 6:00 a tak to spalismy razem

Super

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Super

Cytat:
Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd..
To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek.
A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic?
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila

No co za kobieta! Nie no najlepiej wybierz sobie dzień i godzinę
Moja siostra ma imieniny 23.12. i zawsze dostaje od wszystkich prezenty normalnie w dniu imienin i następnego dnia z okazji Świąt

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny...

Wyslane z Lumia920.

To cudnie, że pępowina nie jest nigdzie okręcona

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Jasiek waży 3,470 kg. Śmiesznie jest ułożony bo główkę ma na dole ale twarzą w drugą stronę, pupę na wysokości żołądka, nogi w szpagacie na prawo i lewo i rączka trzyma się za nogę Śmiejemy się, że ma pozycję pająka :P szyjka miękka, skraca się i jest małe rozwarcie. Wizytę mam na 30.12 o ile nie urodzę do tego czasu. Teraz idę się przespać, bo słabo się dziś czuję.

Leż i odpoczywaj

Cytat:

Jestem jestem
Na wizycie wsio okej. Oluś waży tak 2800-2900 gram Łożysko w porządku, pępowina też no i co ważne nigdzie mu się tam nie plącze Wyniki GBS i HBS okej.
To już moja ostatnia wizyta u tej gin była. Teraz tylko czekać na poród. W przyszłym tygodniu jeszcze mam mieć ktg ale to już w Łodzi tam gdzie będę rodzić. Muszę jeszcze porobić te ostatnie badania, których sobie życzą w szpitalu i jestem gotowa
Po wizycie byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego, żeby TŻ uznał Młodego, bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem. Dzięki temu będzie później mniej łatwienia przy rejestracji dziecka, no i już w szpitalu mogą wpisać nazwisko ojca np. w książeczce zdrowia itp. i nie trzeba będzie nic kreślić

Wszystkie choinki, stroiki i dekoracje boskie

Prostujemy zą
bki

Edytowane przez niepozorna
Czas edycji: 2015-12-17 o 14:16
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:18   #2695
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Gratuluję udanych wizyt

Tż stwierdził, że skoro mam taki talent do wianków z szyszek to kupi styropian i jeszcze powycina mi kółek
Stary 2015-12-17, 14:21   #2696
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Gratulacje za udane wizyty i duze dzieciaczki
Ja robie dzis zupke pomidorową

Mam pytanie z innej beczki zupełnie:
Może ktoś sie orientuje jak jest z zameldowaniem sie w nowym miejscu? Chce sie zameldowac u męża w innym województwie.

Znalazłam taką informacje:
http://www.hotmoney.pl/hotporady/HOT...eldowac-a28870

Mam dość tego że nic nie moge sie mamy doprosic aby mi w Urzedzie załatwiła (prosiłam ją tydzien temu o rozliczenie do mandatu, jeszcze nie wysłała i z wielką łaską, nawet jej wysłam upoważnienie i wniosek powiedziala ze tez PITu nie bedzie mi rozliczac zebym sobie sama rozliczyła. Wiec nie chce sie potem z becikowymi bujać 200km bo jej cięzko cokolwiek załatwic).
Lune ja zmieniłam adres zamieszkania i tym samym województwo. Wszystko w UM, pamiętaj że musisz zmienić dowód i prawo jazdy bo będzie nieważne. Co do US to nie jestem pewna ale chyba to było automatem, upewnij się

Dziewczyny zdjęcia waszych stroików i choinek podejrzę potem na kompie. Wrzucam naszą choinkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450362100102.jpg (43,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2015-12-17, 14:23   #2697
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Jestem jestem
Na wizycie wsio okej. Oluś waży tak 2800-2900 gram Łożysko w porządku, pępowina też no i co ważne nigdzie mu się tam nie plącze Wyniki GBS i HBS okej.
To już moja ostatnia wizyta u tej gin była. Teraz tylko czekać na poród. W przyszłym tygodniu jeszcze mam mieć ktg ale to już w Łodzi tam gdzie będę rodzić. Muszę jeszcze porobić te ostatnie badania, których sobie życzą w szpitalu i jestem gotowa
Po wizycie byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego, żeby TŻ uznał Młodego, bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem. Dzięki temu będzie później mniej łatwienia przy rejestracji dziecka, no i już w szpitalu mogą wpisać nazwisko ojca np. w książeczce zdrowia itp. i nie trzeba będzie nic kreślić

Wszystkie choinki, stroiki i dekoracje boskie
Super ze wszystko z Wami dobrze

A powiedz co za zaswiadczenie braliscie? Bo my tez nie jestesmy malzenstwem a nawet nie wiem jak ogarnac te papiery...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-17 o 14:30
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:30   #2698
mojakaren
Zakorzenienie

niepozorna za udaną wizytę!
Ale te nasze dzieciaczki już duże!

Ja mam wizytę jutro o 15 i jak na ostatniej wizycie 3tyg temu ważył 1700 to teraz pewnie już ponad 2kg będzie jesteśmy 33+5

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-17, 14:30   #2699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Pietrusiowata super !
Stary 2015-12-17, 14:34   #2700
Casaa
Zakorzenienie

Kinga ta laska sama lezy, a mnie przerzucili na 3 osobowa sale okropna ona jest....

Juz jestem po ktg, dorwalam lekarke i powiedziala, ze jest wszystko ok wiec poki co wysmyknelam sie z oxy ale co młodego wydźgałam zeby sie ruszal to moje :P

Niepozorna gratki wazne, ze wszystko dobrze

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości