Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 21:31   #2671
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Wam pisałam ze wczoraj Filipek pochłonął prawie 200 g obiadku. Co prawda w dwóch ratach ale dał radę tatuś karmil. Dziś już niestety nie chciał za bardzo jeść no ale trudno.
No super Brawo Oby więcej było takich lepszych dni z jedzeniem

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Bartek czasem udaje jak co to rób inhalacje solą, witamina C. Nie zaszkodzi a na pewno gdyby co to pomoże.

Dzisiaj inhalacja była a wit C daje już od jakiegoś czasu codziennie ;-)
Tylko że on chyba tak raz kaszlnie na poważnie a za chwilę już udaję i się śmieje - tak to widzę No ale teraz śpi i nie kaszle ani nic

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Majka fajne zakupki takie klasyczne siedzę i się nudzę, myślę o pracy fajnie było znów wczuć się w atmosferę gabinetu. W ogóle to spotkałam klientke i bardzo miło mi było, gratulowala mi dzidziusia i prosiła o zdjęcie
A tak jakoś nie miałam ochoty wracać do pracy, teraz jakoś inaczej do tego podchodzę. Myślę, że dobrze mi zrobi,ze wrócę do ludzi a i Filipek tez się nauczy ze nie tylko z mamą cały dzień się spędza.
Na pewno jest dużo plusów wyjścia do ludzi
Stary 2016-03-05, 21:40   #2672
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Ma katar ale nie jakiś straszny i popołudniu tak kaszlnął może dwa razy. Zobaczymy do poniedziałku, widzę górne jedynki chyba się przebijają to pewnie od nich to wszystko

To fajne zakupy zrobiłaś za fajną kwotę

Violka- mam nadzieje że Ada już się lepiej czuje

A my byliśmy u teściów, Filipek usnął w drodze powrotnej. Teraz oglądam Tv. Jaka zmęczona jestem

Chodzi za mną pomysł wyjazdu do Berlina na zakupy do Primarku :-D paru znajomych tak zrobiło i podobno warto
Oo widzisz ... ja byłam z przyjaciółkami przed Mikołajem w Dreźnie i był totalny szał - ludzi tłum - mialam dosyć :P hm czy warto? Warto ale też bez jakiegos specjalnego szalenstwa zawsze warto spróbować żeby sobie chociaż wyrobic opinie
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:45   #2673
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Kupilam lakiery: color tale x 2, HZ, bling i elite. Bazę i top wzielam Smart. Wzielam różne firmy żeby zobaczyć która mi najbardziej pasuje. No i jak "współpracują" z baza i topem. Już się nie mogę doczekać testów

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Kurcze to może jednak trochę inną, ta co zamowilam ma 3. No przynajmniej świeci w trzech miejscach wybacz mój brak profesjonalizmu
Dalabym link, ale z apki nie umiem :/
Doczytałam przed chwila ze te mostki mają trzy diody po 3W czyli jednak tak jak piszesz, ja wcześniej wyczytałam ze lampa 9 W i wywnioskowalam ze jedna żarówka. Bo te zwykłe UV mają 9 W właśnie.
Nie chce Cię martwić ale doczytałam tez ze te mostki z Ali są często wadliwe i szybko przestają działać, lub zle utwardzaja. Obyś trafiła na dobry egzemplarz.
Ja jakbym kupowała zestaw dla siebie to bym na pewno wolała lepsza lampę kupić jednak, po tych opiniach co poczytałam.

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
No super Brawo Oby więcej było takich lepszych dni z jedzeniem

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dzisiaj inhalacja była a wit C daje już od jakiegoś czasu codziennie ;-)
Tylko że on chyba tak raz kaszlnie na poważnie a za chwilę już udaję i się śmieje - tak to widzę No ale teraz śpi i nie kaszle ani nic

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Na pewno jest dużo plusów wyjścia do ludzi
Na pewno ten od katarku sobie troszkę kaszlal i nic mu nie będzie! No a co do jedzenia Filipka to nie ukrywam ze bym się cieszyła

Idę spać dobranoc babeczki!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:47   #2674
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Doczytałam przed chwila ze te mostki mają trzy diody po 3W czyli jednak tak jak piszesz, ja wcześniej wyczytałam ze lampa 9 W i wywnioskowalam ze jedna żarówka. Bo te zwykłe UV mają 9 W właśnie.
Nie chce Cię martwić ale doczytałam tez ze te mostki z Ali są często wadliwe i szybko przestają działać, lub zle utwardzaja. Obyś trafiła na dobry egzemplarz.
Ja jakbym kupowała zestaw dla siebie to bym na pewno wolała lepsza lampę kupić jednak, po tych opiniach co poczytałam.

Na pewno ten od katarku sobie troszkę kaszlal i nic mu nie będzie! No a co do jedzenia Filipka to nie ukrywam ze bym się cieszyła

Dobranoc
Stary 2016-03-05, 21:48   #2675
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Oo widzisz ... ja byłam z przyjaciółkami przed Mikołajem w Dreźnie i był totalny szał - ludzi tłum - mialam dosyć :P hm czy warto? Warto ale też bez jakiegos specjalnego szalenstwa zawsze warto spróbować żeby sobie chociaż wyrobic opinie
Dokładnie , zaspokoić swoją ciekawość :-P
U mnie znajoma była i mówiła że się obkupiła wiadomo dla każdego coś innego
Stary 2016-03-05, 21:50   #2676
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
http://domowa.tv/valco-baby-snap-4-l...miejski-wozek/
Jeszcze taki wóz wpadł mi w oko, leciutki tylko szkoda że nie składa się jak Bjciti mini zip.
Fajny.kosz duzy

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Julo marudzi płacze. Lekko ciepły jest

I jak Jul?

Cytat:
Dziwne. Może jednak coś słyszała
podczas badania?

Tak może. Nawet zwymiotowac może od tej wydzieliny.

Julo dzis bez kąpiel (Tz tak zarzadzil). Natarlismy depulolem i dalismy ibum. Ma kilka kresek ale był jeczacy placzliwy i senny.
Jak jest zdrowy to ma zawsze temp.37.2-37.4 (na naszym termometrze taka temp.jest ok) ale ja mam niższą. Jak Wasze maluchy?
Tz cos łamie. Chory ze hej. Gorączkę poprosił żeby mu zmierzyć a wyszło 36.6. Myślałam że padnę ze śmiechu

Kamilove Black Cash - dzięki :-*

padlam😂😂

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Jeszcze ze 2 kreski i bedzie walczyl o zycie
Albo będzie w ciąży😁
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 08:02   #2677
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Fajny.kosz duzy

I jak Jul?

padlam😂😂

Albo będzie w ciąży😁
Dobre z ta ciazą
Julo ząbkuje. Standard

Dzień dobry
Juluś wybudzal się kilka razy. Płakał przez sen. Ciekawe który ząbek teraz się pojawi.
Jadę jednak po te czapki do reserved :p
Potem do rodzinki albo dwóch
Dziś ma być 10st
Fantastycznej niedzieli!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 08:45   #2678
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana. Posprawdzam - cobena lubi z tego co kojarzę. Dziewczynę w pociągu raczej czytała - bo chyba i ja ją czytałam tak coś kojarzę... - to nie wcześniej już było? :-/

Co kupiłaś mężowi?
Dziewczyna jakos w grudniu chyba wyszla bo 'na swiezo' czytalam. A prezent troche moze nie typowy dla niektorych bo lancuszek z krzyzykiem bo jakis czas temu mu sie zerwal a nie zauwazyl wiec zgubil. Podoba mu sie bo juz dostal z rana.

Cytat:
Dziewczyny, czy poduszka rogal do auta (albo wózka) to jest potrzebna i się sprawdza, czy raczej zbędny gadzet??

ja kupilam i lezy 7 lat ..

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wiesz co taka do rozyczki podobna. Pewna to ja jestem ze kiedys umre ale zgadzalo by sie bo w necie pisze ze na torsie i szyjce zwykle jest i u nas to tez sie zgadza. No i 3dni tempki i od rana wysypka dzis takze za duzo zbieznosci aby nie bylo to. Jak w poniedzialek jeszcze bedzie to lekarz bo do 2dni niby moze sie utrzymywac.

O to calkiem spoko. Nie poplynelas az tak bardzo z ta kasa.

wiesz zalezy jak sie patrzy bo 2tys to duzo kasy ale pod wzgledem tego ile zrobil i wymienil to teraz pojezdze dlugo.

Cytat:
Oj. Sporo kasy ale cóż. Co kupilas Tz?

Myślę że 1-2 tyg. Julo byl taki twardy że zasypial na siedząco jak wstawał i płakał to kladlam się w jego pokoju na sofie i udawałam że śpię. Wtedy on się kładł. Spr.kilka razy czy jestem i zasypial. Czasem zasypial ze mna na sofie.

Na moją korzyść

my mielismy kupiona taka małą niby do roweru ale synek ją zdejmowal i nie używaliśmy

A jaka jest ta od różyczki hehe. Pewnie to trzydniowka skoro wszystko psuje
Troche tak ale juz zrobiony i bezpiecznie mozna jezdzic. A prezent troche moze nie typowy dla niektorych bo lancuszek z krzyzykiem bo jakis czas temu mu sie zerwal a nie zauwazyl wiec zgubil. Podoba mu sie bo juz dostal z rana.

Hej.
Mloda wstala o 7 i zaraz padla tak wiec do 9 kimala a my w tym czasie sniadanko zjedlismy. Teraz na basen sie zbieramy.
Milej niedzieli

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

BLACK i doszedl ten inpost? Moj od wtorku idzie i dojsc nie moze :/

MAJKA co robia te jaja Tomy? Bo w kerfie sie pojawily i tak popatrzylam ze spore to nawet

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 08:53   #2679
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Licze się z tym. Ale chce zobaczyć czy to w ogóle dla mnie później może kupie lepszą lampę.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 08:54   #2680
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna jakos w grudniu chyba wyszla bo 'na swiezo' czytalam. A prezent troche moze nie typowy dla niektorych bo lancuszek z krzyzykiem bo jakis czas temu mu sie zerwal a nie zauwazyl wiec zgubil. Podoba mu sie bo juz dostal z rana.

ja kupilam i lezy 7 lat ..

wiesz zalezy jak sie patrzy bo 2tys to duzo kasy ale pod wzgledem tego ile zrobil i wymienil to teraz pojezdze dlugo.

Troche tak ale juz zrobiony i bezpiecznie mozna jezdzic. A prezent troche moze nie typowy dla niektorych bo lancuszek z krzyzykiem bo jakis czas temu mu sie zerwal a nie zauwazyl wiec zgubil. Podoba mu sie bo juz dostal z rana.

Hej.
Mloda wstala o 7 i zaraz padla tak wiec do 9 kimala a my w tym czasie sniadanko zjedlismy. Teraz na basen sie zbieramy.
Milej niedzieli

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

BLACK i doszedl ten inpost? Moj od wtorku idzie i dojsc nie moze :/

MAJKA co robia te jaja Tomy? Bo w kerfie sie pojawily i tak popatrzylam ze spore to nawet
No w porownaniu do 3tysi o ktorych pisalas to chyba oki
Doszedl inpost.

Nie wiem co jest ale juz druga noc z rzedu pawel niby spi ale siada kladzie sie w kolko, wierci przekreca zmienia pozycje. Rzuca sie po lozku. Tak 2h potrafi. Mam dosc. Myslalam w nocy o goczku i zastanawialam sie jak ona daje rade nie udusic tego dziecka poduszka czy cos
W koncu zanioslam do lozeczka poplakal pojeczal 10min i spal. Zasypia w dziwnych pozyzjach. Masakra. Jak dzis tez tak bedzie to palne sobie w leb :/
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 09:04   #2681
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Doszedl inpost.

Nie wiem co jest ale juz druga noc z rzedu pawel niby spi ale siada kladzie sie w kolko, wierci przekreca zmienia pozycje. Rzuca sie po lozku. Tak 2h potrafi. Mam dosc. Myslalam w nocy o goczku i zastanawialam sie jak ona daje rade nie udusic tego dziecka poduszka czy cos
W koncu zanioslam do lozeczka poplakal pojeczal 10min i spal. Zasypia w dziwnych pozyzjach. Masakra. Jak dzis tez tak bedzie to palne sobie w leb :/
Zamiast dziecka udusić poduszka czy cos proponuję siebie. Albo palnac sobie w łeb

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dzień dobry jestem Ale mnie nie ma, staram się czytać, ale nie zawsze wychodzi miłej niedzieli u zdrówka chorowitkom

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 09:18   #2682
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Mamusie
Pospaliśmy do 6;50 teraz mój Miś sobie śpi a ja przygotowałam obiad i zabieram się za robienie ciasta marchewkowego
Miłej niedzieli
Stary 2016-03-06, 09:23   #2683
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre z ta ciazą
Julo ząbkuje. Standard

Dzień dobry
Juluś wybudzal się kilka razy. Płakał przez sen. Ciekawe który ząbek teraz się pojawi.
Jadę jednak po te czapki do reserved :p
Potem do rodzinki albo dwóch
Dziś ma być 10st
Fantastycznej niedzieli!
Haha maniaczka! Również udanej niedzieli :-*

Cytat:
Licze się z tym. Ale chce zobaczyć czy to w ogóle dla mnie później może kupie lepszą lampę.
Jestem ciekawa czy będziesz zadowolona! Przez Was też mnie kusi kupno takiego zestawu do domu dla siebie i rodzinki bym miała hmm

Cytat:
Doszedl inpost.

Black nie obraz się, ale to tak napisałaś jakby kręcenie dziecka i obracanie w łóżku było czymś strasznym i nienormalnym. Trochę nie rozumiem co w tym takiego, do tej pory Pawełek spał nieruchomo całą noc?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dzień dobry tak w ogóle! U nas noc z kilkoma pobudkami jak zwykle, wstalismy o 7.40

Stary 2016-03-06, 09:38   #2684
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Zamiast dziecka udusić poduszka czy cos proponuję siebie. Albo palnac sobie w łeb

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dzień dobry jestem Ale mnie nie ma, staram się czytać, ale nie zawsze wychodzi miłej niedzieli u zdrówka chorowitkom
Ewentalnie mala_sylwie

Cytat:
Haha maniaczka! Również udanej niedzieli :-*

Jestem ciekawa czy będziesz zadowolona! Przez Was też mnie kusi kupno takiego zestawu do domu dla siebie i rodzinki bym miała hmm

Black nie obraz się, ale to tak napisałaś jakby kręcenie dziecka i obracanie w łóżku było czymś strasznym i nienormalnym. Trochę nie rozumiem co w tym takiego, do tej pory Pawełek spał nieruchomo całą noc?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dzień dobry tak w ogóle! U nas noc z kilkoma pobudkami jak zwykle, wstalismy o 7.40
No spal normalnie, przekrecil sie z boku na bok, wyplul smoka. A od wczoraj rzuca sie po lozku. W ciagu 5 min z 10 razy siada - mimo ze spi i ma zamkniete oczy, z siadu jakby opada bezwiednie na lozko, przekreca sie, wdrapuje na mnie lub tz - nadal w polsnie. Poplakuje. W ciagu 2h kladalam go przytulalam ze sto razy. To chyba nie jest normalne?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Potem normalnie spi.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-06, 09:42   #2685
violka848
Zakorzenienie

Witamy niedzielnie! Adeczka dużo lepiej uff właśnie na drzemkę poszła Za to mi nos zapchało i gardło boli, ale luz, oby tylko Adki na nowo nie zarazić. Tak ciepło ma być, a my niestety bez spaceru buu za to moja rodzinka ma wpaść, wczoraj mężowa była Udanego dnia ☀️

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 09:55   #2686
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Ewentalnie mala_sylwie

No spal normalnie, przekrecil sie z boku na bok, wyplul smoka. A od wczoraj rzuca sie po lozku. W ciagu 5 min z 10 razy siada - mimo ze spi i ma zamkniete oczy, z siadu jakby opada bezwiednie na lozko, przekreca sie, wdrapuje na mnie lub tz - nadal w polsnie. Poplakuje. W ciagu 2h kladalam go przytulalam ze sto razy. To chyba nie jest normalne?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Potem normalnie spi.
To jest normalne próbuje się przytulić i szuka wygodnej pozycji mój też tak robi. A jak mi dowali z główki w kość pod okiem to mi chce się płakać potrafi w nocy krzyknąć, śmiać się głos (to jest takie śmieszne ) a ostatnio ewidentnie się klocil z kimś we śnie aż się wystraszylam
Stary 2016-03-06, 10:29   #2687
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Doszedl inpost.

Wspolczuje,oby to byla ostatnia taka noc. Ja mialam ze trzy razy takie trzy pod rząd i rozumiem Twoje emocje i zmęczenie. ale to chwilowe,najgorsze,że nieraz głupio komukolwiek powiedziec,co sie pomyśli w chwlach stresu i przemeczenia,bo mało kto zrozumie. Moja też nieraz po takich wierceniach,fikaniu zaczynała poplakiwac,chyba też z wkurzenia tym,ze zasnac nie może,bo się kladla i próbowała. I tak inaczej niż jak się z placzem budzila z bólu prawdopodobnie. A to takie jojczenie z nudow jakby.moj TZ też miewa tak czasami,że sie obudzi w środku nocy wyspany, no ale mi wtedy pupy nie zawraca buziaki dla Was

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
To jest normalne próbuje się przytulić i szuka wygodnej pozycji mój też tak robi. A jak mi dowali z główki w kość pod okiem to mi chce się płakać potrafi w nocy krzyknąć, śmiać się głos (to jest takie śmieszne ) a ostatnio ewidentnie się klocil z kimś we śnie aż się wystraszylam
I tak przez 2 godziny non stop sie wierci,wstaje,rzuca i Ci nawala glowa,kończynami ? Do tego co chwile płacząc?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:35   #2688
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56885486]Wspolczuje,oby to byla ostatnia taka noc. Ja mialam ze trzy razy takie trzy pod rząd i rozumiem Twoje emocje i zmęczenie. ale to chwilowe,najgorsze,że nieraz głupio komukolwiek powiedziec,co sie pomyśli w chwlach stresu i przemeczenia,bo mało kto zrozumie. Moja też nieraz po takich wierceniach,fikaniu zaczynała poplakiwac,chyba też z wkurzenia tym,ze zasnac nie może,bo się kladla i próbowała. I tak inaczej niż jak się z placzem budzila z bólu prawdopodobnie. A to takie jojczenie z nudow jakby.moj TZ też miewa tak czasami,że sie obudzi w środku nocy wyspany, no ale mi wtedy pupy nie zawraca buziaki dla Was [/QUOTE]

Dzieki kochana. Dobrze ze chociaz ty mnie rozumiesz Ja teraz siedze i rycze. Chcialam dac zupe buraczkowa to tylko rzadkie zjadl. Wszystko w burakach w kolo. Jestem niewyspana. Mam za duzo na glowie i zbyt wymagajace dziecko jak na moje male poklady cierpliwosci. Dobrze ze dzis mamy jechac po auto bez niego to odpoczne. Siedze z nim 24 na dobe. Tyle co ktos mnie wyreczy czasem mama czy tesciowa to robie zakupy, albo inne obowiazki wypelniam ktore musze zrobic. Tz juz dwa dni z rzedu malego widzial jak spal. Ciezko mi samejbjak on tak duzo pracuje ;(

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56885486]Wspolczuje,oby to byla ostatnia taka noc. Ja mialam ze trzy razy takie trzy pod rząd i rozumiem Twoje emocje i zmęczenie. ale to chwilowe,najgorsze,że nieraz głupio komukolwiek powiedziec,co sie pomyśli w chwlach stresu i przemeczenia,bo mało kto zrozumie. Moja też nieraz po takich wierceniach,fikaniu zaczynała poplakiwac,chyba też z wkurzenia tym,ze zasnac nie może,bo się kladla i próbowała. I tak inaczej niż jak się z placzem budzila z bólu prawdopodobnie. A to takie jojczenie z nudow jakby.moj TZ też miewa tak czasami,że sie obudzi w środku nocy wyspany, no ale mi wtedy pupy nie zawraca buziaki dla Was

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

I tak przez 2 godziny non stop sie wierci,wstaje,rzuca i Ci nawala glowa,kończynami ? Do tego co chwile płacząc?[/QUOTE]

Bardziej jeczy niz placze. Ale po za tym tak. I robi to jakby spiac dalej bo nie jest przytomny.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Mialam isc na spacer ale nie wiem czy dam rade sie pozbierac

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mori mysle ze to nie jest normalne przez 2h rzucac sie po lozku jak nawiedzony. A dzis dostalam palcem w oko. Wczoraj w luk brwiowy z bani.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Nie wiem moze ta wysypka go tal swedzi i sie rzuca przez nia.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Witamy niedzielnie! Adeczka dużo lepiej uff właśnie na drzemkę poszła Za to mi nos zapchało i gardło boli, ale luz, oby tylko Adki na nowo nie zarazić. Tak ciepło ma być, a my niestety bez spaceru buu za to moja rodzinka ma wpaść, wczoraj mężowa była Udanego dnia ☀️
Nie martw sie adki juz nie rozlozy ten sam wirus drugi raz nie powinien przunajmniej.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-06, 11:02   #2689
mori_lee
Rozeznanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56885486]Wspolczuje,oby to byla ostatnia taka noc. Ja mialam ze trzy razy takie trzy pod rząd i rozumiem Twoje emocje i zmęczenie. ale to chwilowe,najgorsze,że nieraz głupio komukolwiek powiedziec,co sie pomyśli w chwlach stresu i przemeczenia,bo mało kto zrozumie. Moja też nieraz po takich wierceniach,fikaniu zaczynała poplakiwac,chyba też z wkurzenia tym,ze zasnac nie może,bo się kladla i próbowała. I tak inaczej niż jak się z placzem budzila z bólu prawdopodobnie. A to takie jojczenie z nudow jakby.moj TZ też miewa tak czasami,że sie obudzi w środku nocy wyspany, no ale mi wtedy pupy nie zawraca buziaki dla Was

I tak przez 2 godziny non stop sie wierci,wstaje,rzuca i Ci nawala glowa,kończynami ? Do tego co chwile płacząc?[/QUOTE]

Nie wiem czy przez 2 godziny ale odkąd z nami śpi to chyba cały czas

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Dzieki kochana. Dobrze ze chociaz ty mnie rozumiesz Ja teraz siedze i rycze. Chcialam dac zupe buraczkowa to tylko rzadkie zjadl. Wszystko w burakach w kolo. Jestem niewyspana. Mam za duzo na glowie i zbyt wymagajace dziecko jak na moje male poklady cierpliwosci. Dobrze ze dzis mamy jechac po auto bez niego to odpoczne. Siedze z nim 24 na dobe. Tyle co ktos mnie wyreczy czasem mama czy tesciowa to robie zakupy, albo inne obowiazki wypelniam ktore musze zrobic. Tz juz dwa dni z rzedu malego widzial jak spal. Ciezko mi samejbjak on tak duzo pracuje ;(

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Bardziej jeczy niz placze. Ale po za tym tak. I robi to jakby spiac dalej bo nie jest przytomny.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Mialam isc na spacer ale nie wiem czy dam rade sie pozbierac

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mori mysle ze to nie jest normalne przez 2h rzucac sie po lozku jak nawiedzony. A dzis dostalam palcem w oko. Wczoraj w luk brwiowy z bani.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Nie wiem moze ta wysypka go tal swedzi i sie rzuca przez nia.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Nie martw sie adki juz nie rozlozy ten sam wirus drugi raz nie powinien przunajmniej.
No to pisze ze mój robi identycznie.. na spiocha przewalala się na boki. . Raz na mnie raz na męża wtulajac się w nas.. jak nie może się ułożyć to jęczy. .. może masz lekki sen i inaczej reagujesz na to
Stary 2016-03-06, 11:13   #2690
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ewentalnie mala_sylwie

Potem normalnie spi.
Moja robi tak samo... Wali przy tym głową po szczebelkach kokosi się okropnie, nawet jak wezmę do siebie to nic nie daje.... Rozumiem Cię...

A ja poszłam spać około 1 w nocy, po drugiej jeszcze światła gasiłam w domu, a mira łaskawa córka obudziła się o 6.30 dałam jej jesc zmieniłam pieluche i wsadzilam ja do łóżeczka i poszłam spać w stanie czuwania, młoda chwilę się pobawiła i poszła spać! Aż w szoku byłam, spała do 9 i jeszcze js budzilam bo by jej się drzemki poprzestawialy 😄

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 11:13   #2691
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ewentalnie mala_sylwie

.
Mnie? Mnie nie ma powodu.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 11:16   #2692
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ewentalnie mala_sylwie

Potem normalnie spi.
U nas takie akcje tez się zdarzają i nie sądzę żeby to było jakieś nienormalne. Ale jak do tej pory spał Wam spokojnie, to pewnie inaczej to odbierasz. Wydaje mi się ze może cos mu przeszkadza ze nie może spokojnie spać ale nie na tyle by go to obudziło, na pewno mu to przejdzie!

Cytat:
Super ze lepiej z córcia! Zdrówka dla Ciebie i miłego dnia

Stary 2016-03-06, 11:28   #2693
katt
Raczkowanie

Witam

BLACK - a może mu niewygodnie po prostu? Może w swoim lozeczku by lepiej spał? Napisałaś, że jak go odlozylas do siebie, to spał.

Nastąpił cud. Moja córka przespala noc bez pobudki. Pierwszy raz w życiu. Szok. Co prawda obudzila się o 6:30, ale co tam! Jest nadzieja!

Milej niedzieli!
katt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 11:30   #2694
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
Witam

BLACK - a może mu niewygodnie po prostu? Może w swoim lozeczku by lepiej spał? Napisałaś, że jak go odlozylas do siebie, to spał.

Nastąpił cud. Moja córka przespala noc bez pobudki. Pierwszy raz w życiu. Szok. Co prawda obudzila się o 6:30, ale co tam! Jest nadzieja!

Milej niedzieli!
Zazdroszczę nocki! Od razu humor lepszy co?

Stary 2016-03-06, 12:03   #2695
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy przez 2 godziny ale odkąd z nami śpi to chyba cały czas

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

No to pisze ze mój robi identycznie.. na spiocha przewalala się na boki. . Raz na mnie raz na męża wtulajac się w nas.. jak nie może się ułożyć to jęczy. .. może masz lekki sen i inaczej reagujesz na to

mam lekki sen. Ale skoro bylo inaczej a teraz takie cuda sie dzieje z dnia na dzien?

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Moja robi tak samo... Wali przy tym głową po szczebelkach kokosi się okropnie, nawet jak wezmę do siebie to nic nie daje.... Rozumiem Cię...

A ja poszłam spać około 1 w nocy, po drugiej jeszcze światła gasiłam w domu, a mira łaskawa córka obudziła się o 6.30 dałam jej jesc zmieniłam pieluche i wsadzilam ja do łóżeczka i poszłam spać w stanie czuwania, młoda chwilę się pobawiła i poszła spać! Aż w szoku byłam, spała do 9 i jeszcze js budzilam bo by jej się drzemki poprzestawialy 😄

ale fajnie

Cytat:
U nas takie akcje tez się zdarzają i nie sądzę żeby to było jakieś nienormalne. Ale jak do tej pory spał Wam spokojnie, to pewnie inaczej to odbierasz. Wydaje mi się ze może cos mu przeszkadza ze nie może spokojnie spać ale nie na tyle by go to obudziło, na pewno mu to przejdzie!

Super ze lepiej z córcia! Zdrówka dla Ciebie i miłego dnia

nie wiem jak piszecie ze tak sie dzieje to moze faktycznie to normalne.

Cytat:
Witam

Milej niedzieli!
Nie wiem moze jak to domima pisala juz mnie syn nie kocha i nie chce z nami spac? Dzis go nakarmie i spowrotem do lozeczka wsadze. Nie ma spania z rodzicami.

Bylam na spacerku ale u mnie tylko 5stopni. Deszcz zaczal padac wiec pol godzinki tylko.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-06, 12:11   #2696
katt
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę nocki! Od razu humor lepszy co?
Żebyś wiedziała
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:19   #2697
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Doszedl inpost.

Bo tyle by bylo z silnikiem i nas wolal na to przygotowac.
Co do Pawla.. no coz Ty chodzisz nerwowa to i dziecko nerwowo spi. Wiem ze masz ciezko bo ciagle sama jestes, ja tez wiec wiem jak moze jedno dac czadu ze wieczorem nie wiem jak sie nazywam.. a tz nie ma wolnego? Az tyle roboty?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:20   #2698
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewentalnie mala_sylwie

Potem normalnie spi.
U mnie to normalne raz mniej raz bardziej się wierci. Kiedyś się położył na mojej głowie i tak chciał spać.

Dorośli też się wiercą w łóżku np. mój tata, rano nigdy nie ma prześcieradła pod tylkiem

Cytat:
Witam

Milej niedzieli!
O jak fajni oby to nie była jedorazowa akcja. Ja się cieszę jak Bartek się tylko 3 razy budzi
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:33   #2699
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tyle by bylo z silnikiem i nas wolal na to przygotowac.
Co do Pawla.. no coz Ty chodzisz nerwowa to i dziecko nerwowo spi. Wiem ze masz ciezko bo ciagle sama jestes, ja tez wiec wiem jak moze jedno dac czadu ze wieczorem nie wiem jak sie nazywam.. a tz nie ma wolnego? Az tyle roboty?
no widzisz. swiatek piatek czy niedziela. Tak minimum jeszcze do 16 marca. niestety terminy gonia, na ludzi nie ma co liczyc bo przychodza jak chca i maja wszystko gdzies tylko o kase sie potrafia upominac.
Wiem ze po czesci moje nerwy sie na to przekładaja ze paweł nerwowy ale jakos nie potrafie tego opanowac. melisa nie działa. nie bede sie faszerowac hydroksyzyna bo musze trzezwo myslec jak sie nim zajmuje.
ja sie chyba nie nadaje do bycia mamą
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-06, 12:37   #2700
kana158
Zakorzenienie

Witam się i ja weekendowo. Wczoraj miałam jakiś kryzys. Zmęczenie i zdolowanie mnie dopadło, chociaż tyle, że w nocy mąż wstawał do Małej to troszkę pospałam.

Dziś w Krakowie pochmurno ale za to fajnie, ciepło i juz przed południem zaliczylysmy spacer, teraz drzemka i jak Zosia wstanie i zje obiad to lecimy w odwiedziny do teściów.

Black, kiedyś rozmawiałam o śnie z moją lekarką i wspominała, że dzieci mają czasem taki etap wiercenia i spania w różnych dziwnych pozycjach. Ja tez jak śpię z Zosią dostaje nieraz plaszczaka w twarz 😉 raz to tak trzasnelo, że aż mąż się wybudził i spr ocb 😜

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
no widzisz. swiatek piatek czy niedziela. Tak minimum jeszcze do 16 marca. niestety terminy gonia, na ludzi nie ma co liczyc bo przychodza jak chca i maja wszystko gdzies tylko o kase sie potrafia upominac.
Wiem ze po czesci moje nerwy sie na to przekładaja ze paweł nerwowy ale jakos nie potrafie tego opanowac. melisa nie działa. nie bede sie faszerowac hydroksyzyna bo musze trzezwo myslec jak sie nim zajmuje.
ja sie chyba nie nadaje do bycia mamą
Hehe, hydroksyzyna działa na mnie relaksujaco 😜😜
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości