Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 19:14   #2671
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

ale komarów się namnożyło, szok Wczoraj w sypialni ja i tz ganialiśmy z łapka, dziś przy czarnym mrowiu poszedł w ruch odkurzacz...Sąsiedzi maja oczka wodne, ale nigdy tyle tego tałatajstwa nie było.
Mnie przybyło ciut ponad kilogram, ale ze u mnie tendencja wzrostowa szybko postepuje - już sobie nałożyłam namordnik
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:22   #2672
gosia261282
Gang Iren

Ja przez tarczycę przytyłam 7 kg (z 48 kg na 55), ale teraz jakoś zeszło 2 kg (przez ogeaniczenie słodyczy i nakładanie sobie mniejszych porcji), tylko nie wiem skąd zeszło, bo na pewno nie z brzucha, a na tym by mi najbardziej zależało
Stary 2016-09-19, 19:31   #2673
Michell72
Zakorzenienie

Namordnik hi hi

Aussie ależ biorę przykład..Podziwiam każdego kto rzucił..
Sama nie potrafię//..
Kiedy mnie smakują

Musze się przejechac do wrocka.Mam kupon upominkowy do douglasa i kartę podarunkowa do Sephory..
Trzeba wykorzystać
Guerlain Linergie (fluid)jest w nowej szacie .
Będa nowe kolory <3:j upi:
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:32   #2674
Michell72
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lingerie Shades.JPG (59,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-09-20, 07:00   #2675
caffeine
Zakorzenienie

Witam Piękne Panie

Zapowiada się piękny dzień, na razie 10 stopni, ale po południu 20... Zastanawiam się czy nie pojechać wieczorem na plażę

Wonder, byliście w Chorwacji, czy pamięć mnie nie zawodzi?
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 12:16   #2676
Kamlisa
Zakorzenienie

Jestem ostatnio twarda, kupony mi się przeterminowuja, a ja nic Wiecie, ze kolejka ser jest wyraźnie skrócona...? Blisko do końca I balsamy do ciała tez nie sa już upchane ciasno w szafce...
Stary 2016-09-20, 12:47   #2677
gosia261282
Gang Iren

Przeczytałam u Kamy "kolejka po ser" I tak się zastanawiałam za jakim serem ludność w kolejkach wystaje

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

U mnie też już sporo z zapasów kosmetycznych "wyszło"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 14:34   #2678
caffeine
Zakorzenienie

Gosia, mnie jednak bardziej rozbawił twój "problem" nadwagi
Stary 2016-09-20, 17:06   #2679
Kamlisa
Zakorzenienie

Caffe, bo ciało jednak nie wie, skąd ma gubic kilogramy Rozumiem Gosię. Na koniec studiów wazyłam 56.5, byłam chudawa na tyle, ze sterczały mi kolce biodrowe i obijałam się ciagle w tramwaju, żebra tez były widoczne, a pupa i nogi miewały się swietnie Teraz waze więcej, ale one wygladaja lepiej dzięki ćwiczeniom.
Cera po mezo naprawdę ładna, gładziutka, zrelaksowana. Drobne linie zniknęły. Czekam tylko, az ten nieszczęsny siniak zniknie - to już miesiąc, a nadal jest cos, co przypomina mazniecie pedzla w buraczkach PRAWIE się da zamaskować korektorem, ale bez niego ludzie przygladaja się z zastanowieniem Znamie czy ki czort...?
dziś się narobiłam. dlarelaksu - działam w kuchni. surówka na jutro, kurczaka pieke, a ciasto z jabłkami i sliwkami czeka na swa kolej
Kolacja zdrowa - koktajl z maślanki, buraków, marchwi z borówka kanadyjska.
Stary 2016-09-20, 22:08   #2680
caffeine
Zakorzenienie

He, he - Kama źle mnie zrozumiałaś. Rozbawiła mnie waga Gosi, bo nawet z "nadwagą" waży tyle ile supermodelka

Sama nie staję na wadze... Z dwóch powodów; po pierwsze - to niewiele mówi, po drugie - nie mam odwagi

Przyznam się wam, że właśnie wczoraj był TEN poniedziałek kiedy to wszystko się zmieni a ja zabiorę na siłownię moją nową śliczną torbę sportową. Niestety totalnie poległam... brak motywacji. Skąd ją mam brać???

...ale dziś zrobiłam sobie 30 min jogi na dywanie - czuję się absolutnie fantastycznie!
Stary 2016-09-20, 22:17   #2681
gosia261282
Gang Iren

O właśnie: motywacja! Chociaż w sumie motywację mam. Ale i tak wygrywa lenistwo 😞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 00:00   #2682
Michell72
Zakorzenienie

Gosia Ty masz figurę wspaniałą i nie musisz chudnąć.
Ty Kam -zreszta też..
Obie wygladacie jak nastolatki..

Kama to kupony zamiast podrzucić koleżance..
No doprawdy!
Ty nie wiesz,że ja wiecznie potrzebująca jestem

U mnie nalesniki z serem i brzoskwiniami..
I przenoszenie gratów na deser..

Caffe jogusiasz i już lepsze samopoczucie

Beti faktycznie usuneła to konto?
Ktoś cos słyszał,ktos cos wie

Ilanę też wcieło
Stary 2016-09-21, 07:14   #2683
aussiewoman
Zakorzenienie

Kawa nie wyspałam się dzisiaj dopiero 8 a ja juz jestem zmęczona. Na dodatek aura za oknem niesprzyjająca. Szaro, gruba warstwa chmur. Słońce nie będzie miało szansy się przebić

Gosia- toż ty chudzinka jesteś. Nawet jako nastolatka ważyłam więcej

Powoli moja półka z kosmetykami się również zmniejsza. Z dużym naciskiem na POWOLI
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:14   #2684
m@skotka
Raczkowanie

Witajcie
Troszkę się rozpisałyście

Tak jak Wy nie jestem fanką Cetaphilu. Podobny stosunek mam do dermokosmetyków marki Physiogel.

Pocieszyłyście mnie trochę tym, że nie macie zapału do ćwiczeń .

Aussie, moja półka z kosmetykami nie ma szans na zmniejszenie, bo stale uzupełniam braki .

Widziałyście nową kolekcję Pupy?
http://wirtualnekosmetyki.pl/-newsy-...ki-pupa-milano
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 14:36   #2685
Anyzkowa
Zakorzenienie

Caffe zgadzam się z Tobą w 100%. Waga nie mówi o niczym, wskazuje jedynie spadek lub wzrost.
Każdy na nas ma jakieś ulubione typy sylwetki. Nie muszę chyba mówić, że ja kocham umięśnione ciała. Te umięśnione sylwetki w życiu codziennym wyglądają zdrowo, ponętnie i nie wiele widać tych mięśni.
Nie podobają mi się kobiety typu szczupłe grubasy. One są szczupłe, mało ważą i mają sporo tłuszczu na sobie. I szczycą się niską wagą
Zresztą większość z nas bardzo o siebie dba. I co robi najlepiej na wygląd? Zadbane włosy, dobra sylwetka i zęby. Brutalne, ale tak jest. I nie chodzi mi o pośladki jak z reklam, chodzi o to żeby te pośladki były, proporcje były.
Ja ważę dużo, naprawdę sporo. Teraz mam więcej tłuszczu, ale i mam mięśni sporo. Zresztą nasz kolega jakiś czas temu wyraźnie określił idealną wagę kobiety. Według tej wagi mam sporą nadwagę co oczywiście jest kompletną bzdurą, bo mimo przybrania na wadze ja nadal nie mam nadwagi.

Piękna pogoda u mnie. Mam botki na gołe nogi, do sukienki

Już spoglądam co tam pupa ma z nowości. 1
Miszka to aż tyle nowych odcieni będzie z mojego ukochanego guerlaina ? jak ja się odnajdę

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Dodam, iż noszę rozmiar 34,36 i czasami luźna góra to 38.
O szczycących się niską wagą miałam na myśli panie z mojego towarzystwa w realu.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Maskotka ta szminka w kolorze wina
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 14:44   #2686
gosia261282
Gang Iren

Anyż, dobrze że to dodałaś, bo już chciałam zaznaczyć, że ja tu się wagą nie szczyciłam, a raczej ze skruchą przyznzję, że jestem ten... no... szczupły grubas. W części brzusznej najbardziej. I do tego co robię? To:

Stary 2016-09-21, 14:53   #2687
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosiu właśnie nie chciałam, żebyś się poczuła urażona. Nie widziałam Twojej sylwetki, znam tylko wagę
Stary 2016-09-21, 16:18   #2688
Kamlisa
Zakorzenienie

Na szczęście Gosia nie nalezy do obraźliwych i nie doszukuje się podtekstów tam, gdzie ich nie ma
Oczywiście, ze waga to jedno, a sylwetka drugie. Dlatego twierdze, ze teraz wazac więcej wyglądam lepiej, niż 23 lata temu wazac mniej Lepsza figura dzięki ćwiczeniom i już, więcej tkanki mięśniowej.
KOlekcja Pupy ładna, na szczęście jestem cienioobojetna bo nie używam, a rózy mam sporo...I jeszcze trochę.
Stary 2016-09-21, 18:09   #2689
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m@skotka Pokaż wiadomość
Witajcie
Troszkę się rozpisałyście

Tak jak Wy nie jestem fanką Cetaphilu. Podobny stosunek mam do dermokosmetyków marki Physiogel.

Pocieszyłyście mnie trochę tym, że nie macie zapału do ćwiczeń .

Aussie, moja półka z kosmetykami nie ma szans na zmniejszenie, bo stale uzupełniam braki .

Widziałyście nową kolekcję Pupy?
http://wirtualnekosmetyki.pl/-newsy-...ki-pupa-milano
Mam z tej kolekcji Pupy cienie i pomadkę, choć chyba inną niż na zdjęciu reklamowym - w kolorze mocnego różu. Pomadka super, ładnie pachnie, jest miękka, kremowa i ładnie leży na ustach, cienie to takie delikatesy, ale bardzo przyjemne

Dziewczyny polecałam Wam kiedyś serum z witamią C z Liqpharm, dziś polecę drugiego mojego ulubieńca tej firmy - serum glikolowe. Jest genialne, używam intensywnie, złuszczam się ciągle ale tak, ze mogę wyjść do ludzi. Cudo
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 21:08   #2690
m@skotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Mam z tej kolekcji Pupy cienie i pomadkę, choć chyba inną niż na zdjęciu reklamowym - w kolorze mocnego różu. Pomadka super, ładnie pachnie, jest miękka, kremowa i ładnie leży na ustach, cienie to takie delikatesy, ale bardzo przyjemne

Dziewczyny polecałam Wam kiedyś serum z witamią C z Liqpharm, dziś polecę drugiego mojego ulubieńca tej firmy - serum glikolowe. Jest genialne, używam intensywnie, złuszczam się ciągle ale tak, ze mogę wyjść do ludzi. Cudo
Soso, poleciłabys te cienie Pupy? Bo zastanawiam się nad nimi, ale nie wiem czy warto.
Kusisz tym serum
Stary 2016-09-21, 21:33   #2691
caffeine
Zakorzenienie

Wchodzę sobie na Forum z nadzieją na porcję motywacji i już widzę oczyma duszy: wszystkie babki raźnie ćwiczą i popijają domowym sokiem... I co widzę ??? JEMY CIASTKI!!!

Ja już drugi dzień na diecie "0 cukru". No i co się okazało? Że kanapka z brie zamówiona w kafejce była z brie i - oczywiście - z dżemem!
Stary 2016-09-21, 22:08   #2692
gosia261282
Gang Iren

Dżem się nie liczy. Stanowczo
Stary 2016-09-21, 22:34   #2693
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m@skotka Pokaż wiadomość
Soso, poleciłabys te cienie Pupy? Bo zastanawiam się nad nimi, ale nie wiem czy warto.
Kusisz tym serum
Serum jest boskie, ale ja lubię kosmetyki złuszczające. Pasjami, bym rzekła A co do cieni, jeśli lubisz delikatne odcienie, bez jakiejś szalonej pigmentacji, to tak, jak najbardziej. Na bazie nieco zyskują nasycenie, poza tym są dość łatwe w obsłudze, nie robią plam (o ile nie używasz tych pacynek z kompletu, a normalnych pędzli) i są dość trwałe, zwłaszcza na bazie. Na minus - odcienie wydają mi się dość podobne do siebie, zerknij zresztą - dziś robiłam im foty na bloga. To ostatnie to swatch pomadki.

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Wchodzę sobie na Forum z nadzieją na porcję motywacji i już widzę oczyma duszy: wszystkie babki raźnie ćwiczą i popijają domowym sokiem... I co widzę ??? JEMY CIASTKI!!!

Ja już drugi dzień na diecie "0 cukru". No i co się okazało? Że kanapka z brie zamówiona w kafejce była z brie i - oczywiście - z dżemem!
ja Cię zmotywuję, dziś wieczór przebiegłam osiem km, byłaby dyszka, ale zaczęło padać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6237.jpg (78,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6223.jpg (115,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6239.jpg (69,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-09-22, 08:20   #2694
Anyzkowa
Zakorzenienie

Soso to drugie od dłoni to pomadka?
Wygląda bardzo interesująco.

Ranki już bardzo rześkie.

Od dziś powracam na krioterapie. Uzależniłam się.
Podobno działa stymulująco na odchudzanie
Uwielbiam słowo: stymulująco. Mówi dużo i zarazem NIC. Podobnie stwierdzenie: pracuję nad pewnym projektem. Często w wywiadach nasze gwiazdy i specjaliści od niewiadomoczego używają takiego zwrotu.
Stary 2016-09-22, 09:17   #2695
m@skotka
Raczkowanie

Soso, dziękuję
Też lubię kosmetyki złuszczające i jestem w trakcie zamawiania tego serum .

Caffeine, ja zawsze mam problem z motywacją do ćwiczeń w sezonie jesienno-zimowym. A ostatnio chodzę wiecznie głodna, jakbym miała tasiemca.

Anyżkowa, poranki są bardzo rześkie .

Miłego dnia!
Stary 2016-09-22, 09:59   #2696
fuertavertura
Rozeznanie

Hello

u mnie piękne słońce ale pogoda szalona z ciepłego początku września, praktycznie z dnia na dzień zrobiło się ultra zimno uruchomiłam już imbir i miód do herbaty, bo wstrętny katar mnie dopadł a w minionym sezonie regularnie aplikowany miód i imbir pozwolił mi przejść sezon bez choróbska
jesień przyniosła ze sobą także wilczy apetyt, od poniedziałku jem jak szalona, wczoraj o 22 jadłam 4 z rzędu kolację od dziś przechodzę znowu na dobrą stronę mocy i jem swoje zdrowe szamidło ja nadal wierzę, że to zimno jest przejściowe i czeka nas piękna, złota polska jesień

Caffe, co tu dużo mówić ja ćwiczenia kocham, to dla mnie najlepszy moment dnia uwielbiam, wręcz jestem uzależniona, dorze się czuję jak ćwiczę, abstrahując już nawet od twardej poopy i silnych nóg po prostu trzyma to w ryzach mój charakter i stresy dnia codziennego, oczyszcza głowę, ja naprawdę wychodzę z zajęć szczęsliwa, nawet jeśli dzień był wstrętny i miałam ochotę skakć z mostu z czystej rozpaczy i bezsilności, czy to nie wystarczający argument ja wręcz dziwnie się czuję jak nie "zaliczę" ćwiczeń w ciągu dnia! ćwicz kochana, dla zdrowia, dla siły charakteru, lepszej samo świadomości, radości z życia, lepszego samopoczucia, mogłąbym pisać i pisać...samo dobre

z podróży w planach mam - już kupione bilety, Paryż i ponownie Stambuł (magia i kolory tego miejsca nie przestają mnie zachwycać) ale to dopiero za miesiąc...

z kosmetyków, lubię wszystko co zamówiłam ostatnimi czasy z Andalou...tonik, krem pod oczy i na noc oraz serum, dobrze się aplikują, wchłaniają, nie zapychają, buzia fajnie wygląda
w przyszły wtorek natomiast, idę ponownie na laser (pozytywy jesieni) zrobię 1- 2 serie, dla mnie to najlepsza rzecz z ani-aging
nabyłam też fajny podkład / BB w zasadzie ze Smashboxa http://www.smashbox.com/product/1761...ew#/shade/FAIR
delikatny efekt, płynna konsystencja, wygląda świeżo tylko ponownie denerwuje mnie aplikacja pipetą...
zapachowo Prada Kiss lubię pradę, ich zapachy mają w sobie coś specyficznego, bez względu czy damskie czy męskie, wszystkie charakteryzuje podony ton, coś takiego że z daleka czuć że to prada kiss fajne, choć dla mnie to wersja bardziej na wiosnę niż jesień...ale póki co pryskam szyję, poprawia mi to humor już od rana

książek ostatnio nie czytam seriali nie oglądam, choć widziałam kilka odcinków 'BLEF", fabuła nieco banalna ale ogląda się lekko i dobrze, ciekawa odsłona M.Enos (lubię tę aktorkę) - gra tu bardzo. dla odmiany, elegancką panią

nie było mnie i nie było i od razu na wejściu zaserwowałam sycący elaborat

miłęgo dnia Piękne Panie

Edytowane przez fuertavertura
Czas edycji: 2016-09-22 o 10:01
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:37   #2697
Soso
Zakorzenienie

Anyżku nie, pomadka to to pierwsze od dłoni

M@skotka proszę I daj znac, jak spisuje się u Ciebie serum

Fuertavertura wywołała temat podróży, a ja właśnie zarezerwowałam dom w Toskanii na kilka dni w październiku Nie mogę się doczekać podróży, lecimy w sześć osób i spodziewam się, ze będzie pięknie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-22, 11:09   #2698
m@skotka
Raczkowanie

Fuertavertura, faktycznie trochę się rozpisałaś .
Zaciekawiły mnie perfumy Prady. Pisałaś o tych?http://www.sephora.pl/Zapachy/Zapach...owana/P2536020
Też jestem pod wrażeniem Stambułu

Soso, oczywiście dam znać jak się spisuje serum .
Toskania jest na mojej liście do zobaczenia .

Ja w końcu wybieram się do Wrocławia na kilka dni w październiku .
Stary 2016-09-22, 11:38   #2699
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość

Caffe, co tu dużo mówić ja ćwiczenia kocham, to dla mnie najlepszy moment dnia uwielbiam, wręcz jestem uzależniona, dorze się czuję jak ćwiczę, abstrahując już nawet od twardej poopy i silnych nóg po prostu trzyma to w ryzach mój charakter i stresy dnia codziennego, oczyszcza głowę, ja naprawdę wychodzę z zajęć szczęsliwa, nawet jeśli dzień był wstrętny i miałam ochotę skakć z mostu z czystej rozpaczy i bezsilności, czy to nie wystarczający argument ja wręcz dziwnie się czuję jak nie "zaliczę" ćwiczeń w ciągu dnia! ćwicz kochana, dla zdrowia, dla siły charakteru, lepszej samo świadomości, radości z życia, lepszego samopoczucia, mogłąbym pisać i pisać...samo dobre

Tego mi było trzeba, Fuerta jesteś niezawodna!

Dziewczyny, poproszę o jeszcze
Stary 2016-09-22, 12:30   #2700
fuertavertura
Rozeznanie

Kocham barwną Barcelonę, bardzo lubię majestatyczny Paryż ale to właśnie Stambuł niezmiennie mnie zachwyca to taka szczypta orientu w europejskim wydaniu ma tyle twarzy, skrajności, różnorodności i to jest właśnie piękne miasto, które na pewno warto odwiedźić, bez względu na preferencje....miasto, które spodoba się nawet tym, którzy niechętnie podchodzą do bliższego i dalszego wschodu...dla mnie Turcja to właśnie Stambuł

Soso, Toskania ciekawa, ładne krajobrazy, byłam kilka lat temu, też mieliśmy domek, codziennie chodziliśmy do wsi do gospodarza po świeżą wołowinę, z której robiliśmy steki na palenisku taka jest dla mne toskania, pachnąca, spokojna, nieco leniwa, okryta słońcem

kocham podróże, sam stan podróży

Makotka, tak ten zapach, nie jest szczególnie wyrazisty, bardzo nienachalny, nieco ulotny ale ma w sobie coś ciekawego...nie dorabiam tutaj żadnej wielkiej teorii ale z uwagi na szalenie wyostrzony zmysł powonienia kocham zapachy, jestem w stanie wyczuć wiele zapachów / perfum w powietrzu, określić nazwę, nic nas tak nie przenosi w czasie jak właśnie zapachy dla mnie zapach to jakaś historia, każdy kojarzy mi się z określonym momentem życia, niekiedy właśnie z podróżą, przywodzi jakieś wspomnienia i jest piękne

a cieni do powiek nie używam, raz wżyciu kupiłam, obecnie nie mam nawet jednej palety, nie lubię, u siebie na oczach rzecz jasna

Edytowane przez fuertavertura
Czas edycji: 2016-09-22 o 12:31
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości