![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Dziewczyny mają rację. Idź za ciosem. A jak boisz się, że nic nie powiesz i nie zapytasz bo strach cię sparaliżuje to napisz sobie na kartce jakie masz wątpliwości. Ja tak robię bo później zagadam się i połowę zapominam a tak nic nie przeoczysz.
![]() |
#2672 |
Rozeznanie
|
Nie przejmuj się ja też się wstydzę intymnych pytań ale ten lekarz jest od tego żeby na nie odpowiedzieć zresztą czy jest coś cenniejszego niż bycie mamą przecież to nie żaden wstyd. Robisz to nie tylko dla siebie ale dla późniejszego potomstwa. Jeśli to twoje 2 # poproś lekarza o dodatkowe badania, może jest jakaś tego przyczyna. Trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
tak sie stresuje biegunki dostalam ale juz chyba opanowalam a ta wysypka z wkladem i nie przeszla masakra to wyglada jak ja sie tam rozbiore eh.....
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- normalnie mi sie slabo robi,goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
Lukasz_sh daj znać jak wizyta.
![]() |
#2676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana nie poddawaj się pewnie chodzi o progesteron co trzecia kobieta w ciąży go dostaje na wszelki wypadek, a robili Ci badania ??? Ja właśnie dotałam 3@ teraz to jakiś koszmar dzień przed boli mnie glowa tak że wymiotuję mc temtu tez tak miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
A mój mężuś chyba przemyślał sprawę i w czwartek pierwszy raz staraliśmy się o dzidzie
![]()
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
hej z wizyty nic nie wyszlo dzwonilam sie ugadywalam to corka tej ginekolog mowila ze mama przyjmuje we wtorki i piatki od 17 do 19 pojechalismy tam z mezem na 17 a tam zamkniete i wisi szyld ze przyjmuje w poniedzialki i czwartki od 17 do 19 i byl tam stary numer na szyldzie zaczynajacy sie od 192 a numer aktualny byl 292........ dzwonilam ale nikt nie odbieral pojde w poniedzialek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. Wczoraj dostałam pierwszą miesiączkę po poronieniu normalnie masakra, brzuch strasznie boli i bardzo obfita ... nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała tak obfitą miesiączkę ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Lukasz_sh szkoda że tak wyszło, tylko nie rezygnuj. To super że się już lepiej czujesz. Jak nie będziesz mogła spać wieczorem to daj znać. My zaraz wybieramy się na spacer...to słonko za oknem nastraja tak pozytywnie...
Karolciarw moja też była bardzo obfita, ale za to nic nie bolało. Lało się ciurkiem, nawet bardziej niż po porodzie, konsultowałam to z moim ginem, stwierdził że tak jest bo był to cykl bezowulacyjny, ale takie obfite krwawienie nie może trwać dłużej niż 6 dni, wtedy trzeba do lekarza. Moja @ trwała 5 dni, potem dzień przerwy i jeszcze jeden dzień.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
dzisiaj jestem sama w domu wiec pewnie spac nie pojde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Moja @ po # tez bylo bardzo obfita ale malo bolesna.Tez sie lalo ze mnie strumieniami,doslownie co 15 min zmiana podpaski,ale tak ma byc.to dobrze bo organizm sie oczyszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-09-26 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Pierwsza @ po # może trwać nawet kilka dni dłużej niż normalnie, ale tak bardzo obfita tylko w pierwszych dniach, zwłaszcza jeżeli był zabieg, bo nie zawsze jest. Mój gin kazał mi się pokazać u niego jeśli będę tak obficie krwawić powyżej 6 dni. Ale wiadomo co gin, to inaczej mówi.
Mam nadzieję że weekend upłynął wam miło, ja zrobiłam dziś jakieś 10 km spacerkiem i nawet kobiety w ciąży czy z maleństwami nie były w stanie wytrącić mnie z tego dobrego humoru, hura, już nie płaczę na ich widok. Do tego moja córka mogła znów poczuć że ma mamę blisko siebie. Była przeszczęśliwa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
hej asiu faktycznie sliczne zdjecie coreczki pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo, musze wam powiedziec ze od wczoraj jest mi cholernie smutno, bo doklanie 25 minal miesiac, od mojego poronienia i zdalam sobie sprawe jak ten czas szybko leci i ze ciaza mialaby juz 3 miesiace. Jestem rozbita, w dodatku dalej nie dostalam okresu, nie wiem czy to wszystko jest normalne. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Witam.
asiago córcia śliczna, będzie łamać męskie serca karolciaw moja pierwsza miesiączka też potwornie bolesna, myślałam, że po ścianach zacznę chodzić. A ja niestety mam mega doła. Ostatnio życie mnie nie rozpieszcza. Na wiosnę podejrzenie u taty o nowotwór, potem strata mojego maleństwa, ledwo co się pozbierałam i wczoraj moja mamuśka wylądowała w szpitalu. Wylew ![]() ![]()
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasiek64 bardzo mi przykro z powodu twojej mamy, mam nadzieję że z tego wyjdzie, mój tata parę lat temu miał wylew, na szczęście rehabilitacja pomogła i dziś jest w miarę dobrze, z tym że lada dzień będzie miał kolejną operację, po bajpasach przyszła kolej na tętnicę szyjną, tu też miażdżyca. Takie jest to nasze przeklęte życie, że jak się wali to wszystko, mam nadzieję że los się odwróci i cię wynagrodzi za cierpienia, które musisz teraz przechodzić. A płacz czasem przynosi ulgę...nie powstrzymuj łez , na bezsilność są chyba jedynym lekarstwem.Trzymaj się ciepło, trzymam kciuki ![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-09-27 o 06:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
http://dziecko.onet.pl/50891,4,4,por...a,artykul.html
Bardzo fajny, wg mnie rzetelny artykuł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytalam artykul,faktycznie ciekawy,ale jesli chodzi o statystyki poronien w Wlk.Bryt.to chyba podali z przed 20 lat.Bo daje reke uciac ze nie co 4 a co 2 kobieta u nich porania,najgorsze jest to ze oni juz po pierwszym # nic nie robia tylko dopiero po 3.no i ciaza dla nich nie istnieje do 3 mies.to jest jaka parodia.jak oni moga porownywac inne kraje do Wlk.Bryt.przeciez tu jest najwiecej poronien i aborcji,wiec o czym oni wogole tam pisza?!Nie ma oficjalnych wynkow?! bo wstyd sie przyznac ze nic nie potrafia z tym zrobic i sa zacofani.Taka jest wlasnie dzisiejsza brytyjska medycyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nie ratowanie ciąży do 3 msc to z jednej strony może i mają rację, a z drugiej strony jako mama aniołka ciężko mi się z tym zgodzić.Prawdę powiedziawszy, to teraz dużo osób dostaje tabletki na podtrzymanie, a potem się okazuje, że coś jest z dzieckiem nie tak. Matka natura tak jest skonstruowana, że może jakby nie było tych tabletek, to by może i znowu było wczesne poronienie, bolesne, ale nie aż tak jak poród koło 20 tygodnia ![]() Może jest to troszkę surowe zdanie, ale niedawno się właśnie dowiedziałam, że koleżanka, która pierwszą ciążę poroniła, urodziła dziewczynkę, której lekarze dają 1-3 msc życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony pojawiaja sie kobiety taka jak twoja kolezanka i szczerze mowiac nie wiem co gorsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny znam nie jedno dziecko z podtrzymania, również ciąży wczesnej, te dzieci są całkiem zdrowe i normalne, gdyby ich mamy o nie nie walczyły, nie poświęciły się,ich by dzisiaj nie było. Znam kobietę która przeleżała 7 m-cy w szpitalu na podtrzymaniu, nie wiem czy ja bym tam wytrzymała, ona dała radę
![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-09-27 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
Nie chodzi mi o to, że dziecko jest chore przez tabletki, a o to, że mogłoby nie być tego dziecka, gdyby nie było podtrzymania... Ale jak mówi zawsze mój maż - nie ma co "gdybać".
Trzeba być dobrej myśli. Ja właśnie dostałam drugą @ po poronieniu i jest masakryczna - czuję się jakbym miała się wykrwawić, jednakże pociesza mnie fakt, że znowu biorę witaminki z kwasem foliowym i za miesiąc albo dwa znowu się z mężem "przestaniemy zabezpieczać" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
tez uwazam ze nie ma co gdybac,trzeba zyc dalej i walczyc o swoje bez wzgledu na to co mowia czy mysla inni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
ale jestem zla ale mi tylek obrobila rodzinka meza no jak tak mozna nigdy tak wkurrr nie bylam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Hej, a co tam się znowu stało??? Chyba nie może byc aż tak źle jak z moją teściową małpą!?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.