|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Państwowa na wsi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Ojej :-( alergia czy przeziebienie?
Cytat:
Eureka. Bylam na dworzu ok 1.5h a ona dalej spi 😁 pierwszy raz takie cos ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Dziewczyny prawdopodobnie jade na 2 tyg do siebie do domu :-D tz na pon i wt bierze urlop by pomoc rodZicom na wsi, potem ja zostaje bo i tak za tydz mamy komunie, potem znow zostaje bo na 3 dni sie nie oplaca jechac a potem jest dlugi weekend. Happy jestem :-D
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie plakal troche mojej mamie jak bylam u okulisty, ale ona na szczescie byla tak dobra i nie zadzwonila do mnie zebym sie spieszyla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ze wlasnie Z przychodni do mnie dzwonili czemu na szczepienie nie przychodze, czy wszystko ok czy nie jest chora i zebym przyszla bo to juz 2 mies minie. No minie ale 6-8po poprzednin szczepieniu trzeba byc. One przestraszone ze w szpitalu moze lezala
#2675 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
#2677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My jak samochodem jedziemy i jest gorsza droga to maly jak chinczyk wygląda.. Oczu nie widać tylko pucowate poliki się trzęsą hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja kumpela urodziła 15 marca a już miała dwa okresy, a karmi tylko piersią. Ta to pecha miała po połóg 6 tygodni, a ta dostała 6t i 1 dzien po okresu ![]() Testów owulacyjnych zyżyłam bardzo dużo w swoim życiu. Mi akurat wychodza, ale jest grupa dziewczyn co nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz zaczyna ulewać te zasrane żelazo wrrr Nigdy w swoim żywocie nie ulewał ![]() aha no to coś pogmerałam, bo któraś tu pisała że podaje ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-12 o 14:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
Ja stosowałam przy staraniach w 2 ciazach przy poza magicznej zaszła wg testów owulacji w dniu płodne ale już w kolejną z Dominikiem zaszła wg owulacji w dniu niepłodności więc sama nie wiem jak to jest:p
#2680 |
Raczkowanie
|
Oj tak, pamietam ten stres jak jechalismy na pierwsze usg sprawdzic czy bedzie jeden dzidziulek czy dwa bo mialam dwa pecherzyki i oba pekly. I nawet czulam się lekko zawiedziona ze nie bliźniaki. A dzisiaj Bogu dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja offfkors piszę znad cyca. Moja gwiazda robi postępy... dzisiaj w dzień pospała uwaga 25 minut. Zasnęła jak tż odkurzał, ale nie dała się oszukać jak jej włączyłam na apce. Jak się obudziła to myślałam, że może sama zaśnie i nie pokazywałam się jej... to tż wsadził swojego nochala do łóżeczka i zaczął ją zagadywać. Więc ta już miała gdzieś spanie tylko chwilo trwaj i zabawiajcie mnie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Dziewczyny! Dzięki za rady. Hania wróciła ze spaceru rozwrzeszczana z głodu (wróciła o 14, a o 9:45 zjadła 90 ml mm czyli niepełny posiłek) przystawiłam ją i zadowolona!!! I to z jednej piersi, więc wnioskuję, że musiała wyssać tam w miarę przyzwoitą ilość ![]() Aninis jak rozwiązała się u Was sytuacja z siusianiem? Bo ostatnio miałam już dwa razy taka sytuację, że to przewijanie z rana o 5-6 pielucha zupełnie sucha ![]() ![]()
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Mamusia Luty 2016
|
Jak jest taki pęcherzyk to dużo procent że pęknie i będzie komórka jajowa tak?
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Mamusia Luty 2016
|
Lucy i Paula to może się spotkamy znowu na kolejnym forum np mamusie grudzień 2017
![]()
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Jezusicku Wy tu o 2 dzieciu gadacie a ja mysle jak by tu się skutecznie zabezpieczyć 😦najlepiej tabletki, zastrzyk i spirala na raz xD 😆 Esor współczuję 😔ja to mogę już wcale nie mieć, nie pogniewam się 😀 ale marne szanse😉 też mnie coś brzuch boli i plecy napie****ją , strach się bać jak to już 😢 mój malz ma przykaz ubierać się od drzwi i dopiero do łóżka może wejść 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() No ale ten... Póki co mam 24 i Hanię. Dziś babka mi nie chciała sprzedać Karmi. Sprawdzała bardzo dokładnie dowód i powiedziała, ze niesamowite że jestem pełnoletnia. Ba, że mam 24 Lata!
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2016-05-12 o 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
OZdrówka odpoczywaj
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2692 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmiana pogody? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Z tym monitoringiem, to się zgadzam...Przy T. miałam i w cyklu w którym się udało były 3 pęcherzyki. Liczyłam się z tym, że mogą być bliźniaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Wyjęłam Sz. pierwszego w tym roku kleszcza ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusiaczek kleszcze to zlo :-(
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po nocy mocz zawsze ma intensywniejszy kolor, więc się nie stresuj. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
I na 1 usg też byłam zawiedziona, że tylko 1 bobo. Po porodzie dziękowałam bogu. A teraz znowu żałuję 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ja sie balam bliźniaków ale nie chciałabym :-D
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wylegitymowano jak byłam w ciąży i tż piwsko kupował. A kasjer mi kazał dowód pokazać, bo ja akurat płaciłam. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny muszę się znowu poradzić co di sytuacji z moją mamą... Pamiętacie jazdę z Chrztem? W tą niedzielę będzie 2 tygodnie jak był chrzest święty Hani.
Nie pamiętam czy Wam pisałam, ale na następny dzień po chrzcie czyli w pon przyszła do nas niezapowiedzianie matka zrobić kłótnie. Gadala jak potluczona (np że mamy pretensje do niej że odwiozla swoją mamę, a my ze nie, że odwiozla, wręcz przeciwnie, tylko, że potem nie przyjechała na obiad chrzcielny) i ja płakałam wtulona w tż bo to było już dla mnie za wiele, a tż dyskutował ale kulturalnie z nią np ona ze robimy z niej potwora, a tż "nie mamo to ty robisz z Róży potwora, wszystko robi źle wg Ciebie, pouczasz nas wiecznie, krytykujesz, jak ma być nam miło spędzić z Tobą czas?" i takie tam. No i wyszła wku*wiona. Od tamtego czasu nie mamy kontaktu bo ona powiedziała, że mamy ja przeprosić (lol za co? To ona ma za co nas przepraszać...) więc milczymy. No i dziś tata mój wziął Hanie na spacer i zostawił mi list od mamy. Generalnie jest w smutnej tonacji ale oczywiście zero samokrytyki. Wypomina mi że dała nam kasę na remont, że na obrączki (a ja za tą kasę jej dałam prezent od babci biżuterię warta niewiele mniej od tych obrączek) blablabla. Wypomina mi że dawała mi kasę na wynajem mieszkania jak się wyprowadziłam (rodzice mi dawali pierwsze kilka miesięcy a potem już sama die utrzymywałam), ale ze ona wspanialomyslnie mi nie każe tego oddawać ![]() I tu się zaczyna. Wypomina mi też, że dała mi też na studia zaoczne, gdyż jak byłam na 3 roku moich studiów chciałam zrobić drugi kierunek zaocznie i poszłam tam ale się rozmyslilam. Fakt te pieniądze poszły w błoto ale nie było umowy ze jej kiedykolwiek oddam, ani umowy ze nie zrezygnuje. Szczerze miałam plan tam studiować i iść w tym kierubku i rozmawialiśmy z rodzicami o tym dużo, natomiast potem zmieniłam kierunek na magisterce i dotąd pracuje w tej "nowej" branży i ona mi teraz wypomina jakieś decyzje z przeszłości kiedy jeszcze mieszkałam z nią. Oddalybyscie ta kasę czy się byście klocily? Ponadto splacamy rodzicom dług za samochód i było powiedziane że zrobimy to w swoim czasie, wiadomo jak najszybciej ale nie ma tak ze musimy koniecznie po tyle i tyle, wiedzialam że to będzie min 1000 zł miesięcznie i więcej ustaleń nie było. Teraz ona też każe nam to w pół roku spłacić i nie ma na to opcji... Nie mamy takich pieniędzy. ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i niedługo dzień matki... Jak ja mam się zachować ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja żałowałam i na usg i po porodzie i teraz, że nie bliźniaki. Zawsze o nich marzyłam ![]() ![]()
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym kto daje i zabiera.. Juz kiedys ci pisalam ze moja kolezznka studiujaca prawo ma przeboje z ojcem a nie pracuje i pytan co jak ci odetnie kase. A ona ze nie moze bo jest prZepis ze poki sie uczy to ma obowiązek utrzymywania. Kurde, albo daje pieniadze imowi ze masz oddac albo nie. Dla mnie chore jest oddawanie pieniedzy za to ze sie uczyłas. A co twoj tata na to? Ma to samo zdanie co ona?
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie zażądałabym od matki, żeby raz na zawsze się określiła czego chce. Jeżeli daruje Ci kasę, to niech przestanie wypominać. A jeżeli żąda spłaty, to niech poda kwotę. Na dzień matki posłałabym jej bukiet kwiatów pocztą kwiatową... ale jeżeli ona oleje Twoje urodziny czy imieniny, to więcej bym tego nie zrobiła. A z tą spłatą szybszą samochodu, to poprosiłabym tatę, żeby odświezyl jej pamięc. Bo to chyba byly ich wspólne pieniadze tak? Czy tylko jej? Co Twój tata tak w ogóle na to wszystko? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Actiferol to my ![]() U nas chyba też skok przez ostatnie 2 dni. Dzisiaj już lepiej, bo pospała te 2 h na spacerze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.