|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małą przystawialam raz do jednej raz do drugiej piersi do uczucia ulgi, nie do opróżniania piersi bo wtedy juz nie chciałaby ciumkac drugiej. Musisz wytrzymać 2-3 dni, wiem ze to koszmar... I wygodny biustonosz, bez fiszbin, żeby nigdzie nie uciskal i nie spowodował zatkania kanalikow! !! Ale koniecznie noś!
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-15 o 19:56 |
|
|
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonia rodzisz?
![]() Dziewczyny, przed cc ciachalyscie graze? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
O matkoo, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie ogolic nogi, tak w sensie, że się po prostu schylic i ogolic
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie wiem czy to juz nawal ;( do poradni laktacyjnej nie ma jak no niedziela a wczoraj wyszlismy.ze szpitala. Nawet nie wiem.czy ja.dobrze przystawiam do piersi ale skoro robi kupska i.siku to chyba dobrze
|
#2676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Zosce zabraniają golić 2 tygodnie przed cc ze wzgledu na ryzyko infekcji. Gola sami tyle ile trzeba. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Czas nawalowy, objawy tez Jesli moczy pieluchy, a Ciebie nie boli przesadnie, to znaczy ze raczej dobrze. Bedziesz tez widzieć po przyrostach. |
||
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak robi siusiu i kupkę to znaczy że je, więc musi być nie najgorzej smaruj brodawki grubasnie lanolina czy co tam masz. Przy stawianie i ciumkanie ma Ciebie nie boleć. Jeśli boli (nie że względu na ranki czy coś, tylko np czujesz że maluch zuje sutek) to przystawiaj jeszcze raz aż zrobi porządny rybi dziubek i nie będzie bolało. Ja na początku pomagała małej robić rybkę, jak złapała sutek to paluszkiem małym wywijałam jej usteczka i od góry i od dołu tak żeby wyglądała jak glonojad aż w końcu sama zalapala
|
|
|
#2679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas też z tym odbijaniem to jest w cały świat. Alicja jest tylko na piersi ale i tak czasem jej się uleje. Co prawda troszkę (poza wczorajszą akcją kiedy chlusnęła) ale jednak. Najczęściej do odbicia kładę ją na boku i delikatnie poklepuję po pleckach. Tak typowo na ramieniu nie potrafię, mam wrażenie, że główka jej się gibie. Ale od wczoraj testujemy leżenie na brzuszku na klacie mamy lub taty i wygląda na to, że to będzie nasza ulubiona pozycja, Ala leży z błogą minką
![]() Ale i tak czasem jej się odbije czasem nie. Zdarza się, że nie odbije a potem i tak nieco uleje już w łóżeczku. Nie dojdziesz końca za nią Cytat:
Resztę dziś spiłowałam pilniczkiem, rozczulałam się przy każdym po kolei że tak malusi jest Ja też się strasznie boję kolek, jak czytam że takie ataki trwają po 3h dziennie to jestem przerażona To może też kupię tą herbatkę i będę pić,tak w razie czego Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego czasem jej zakładaliśmy ale i tak ściągała po czasie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, wish me luck, idę samodzielnie uskutecznic kąpiel malutkiej!
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisałam Wam, że pierwsza kąpiel to był u nas wrzask potworny. Ale każda kolejna jest już przyjemnością, Mała szczęśliwa, rozkłada rączki, nóżki, ładnie daje się umyć i nawet nie kwęknie. Ale się cieszę
Cytat:
![]() Ja się całą ciążę dzień w dzień smarowałam olejkami i co - Brzuch nie nadaje się do pokazania ludziom już nigdy chyba To ja dziś pierwszy raz od trzech tygodni nałożyłam makijaż i w końcu poczułam się jak namiastka człowieka ![]() Otulamy podobnie jak tu https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg Ale raz nam wyjdzie lepiej, raz gorzej. Bez spiny, ważne żeby Malizna czuła otulenie ![]() Cytat:
Bierz szybciutko laktator i ulżyj sobie Być może u mnie to nie był nawał ale myślę, że dzięki szybkiej reakcji zapobiegłam pogorszeniu sprawy ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Kciuki ![]() I szacun. Ja bym się chyba sama nie podjęła. Wystarczy że jak we dwójkę kąpiemy to oboje jesteśmy mokrzy ze stresu i z tempa w jakim się uwijamy. Jakby moj małżon wyjechał na tydzień to pewnie Ala byłaby tydzień kąpana na sucho
|
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Manufaktura nieeee nie rodze uskuteczniamy dzis metody przyspieszania i tak jakos mnie tu mało. Brzuch tak fajnie mi sie mocno spina cały dzień i pod prysznicem i teraz po prysznicu ale co z tego jak to zwykły przepowiadacz.
![]() Manu a jak sytuacja u Ciebie na froncie? Co do tych rad na nawał i innych o ktorych nie mam pojecia to Was nadrabiam i robie zrzuty ekranu zeby sie ewentualnie pozniej tym ratowac
|
|
|
|
#2684 |
|
Z deszczem w butach
|
Gdy jechałam na ktg z nastawieniem, że mnie zostawią ogoliłam się golarką na krótko, ale nie gładko. Na stole już mi nic nie poprawiali i uniknęłam podrażnień.
|
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze nawet nie sądziłam, że golenie przed cc może być nie wskazane.... mam zaplanowane na środę...wczoraj goliłam (lepiej lub gorzej :P ) to do środy zostawić?
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dzis kupiłam? Taki otulacz z oh tully (no i poszła reklama
)Totalny spontan zobaczyłam jak fajnie otula a skoro sobie chwalicie to mysle biere. Drogie to okropelnie ale jak mowie spontan wygrał. Oby sie sprawdził. |
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Mamo, zaraz sie poplacze. Jak te maluchy szybko rosna, a to tylko troche ponad dwa tygodnie!!
Fab, mona, czy wy kapiecie wasze ksiezniczki codziennie? Moj kapiel uwielbia, zazwyczaj sama go kapie. Tata tylko wode przygotowuje
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy usg srodowe nie przełożyć na następny poniedziałek (tp 29), chcialabym je wykonać przed porodem,ale nie za wcześnie i nie wiem co zrobić.
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro idę na wywołanie, mam nadzieję, żeszybko pójdzie. Chyba nie zasnę w nocy
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia no nie wiem w sumie to tylko kilka dni roznicy. Pewnie bym juz zostawiła.
Anulus wyobrazam sobie te emocje ️ superJa jutro mam wizyte u doktorka. No chyba ze w nocy zmienie plany ![]() Ciekawe czy tylko pogmera czy zrobi usg. W sumie moj Igor ostatnio stał na wadze rowno miesiac temu jak byłam w szpitalu. Wtedy tez mialam juz łozysko troche nadgryzione zębem czasu to jakie jest teraz...
|
|
|
|
#2692 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
tam, gdzie potem przebiega linia cięcia. Przy cc między nogi zaglądają tylko w celu założenia cewnika ![]() Do pierwszego cc ogoliłam się maszynką na gładko w dniu cc i też było gites. I tak i tak nikt nic nie mówił. |
|
|
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ufff... nie ma to jak posłuchać kogoś doświadczonego dzięki ![]() Good luck!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja usg takie z pomiarami mialam 5tyg temu. Nie wiem ile teraz mala moze wazyc. Zabciu kilka dni chyba nie zrobi duzej roznicy, a wieksze prawdopodobienstwo ze do srody nie urodzisz ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Co do depilacji. Najlepiej 2-3 tygodnie przed przestać golic. Wyleczyć wrastajace wloski jesli są i ogolic w dniu porodu linię cięcia. Mi mój prowadzący poradził ogolenie w domu. Ale położna zagladala czy trzeba. Nie trzeba było. Wiem, że są szpitale, gdzie trzeba trzymać owłosienie
aż sami będą mogli ogolic. Widoczne mają taki fetysz
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie ciagle teraz brzucholek spina. Nawet to trochi boli ale kurcze zero postępu.
No nic pokreciłam sie po domu, ogarnęłam kuchnie i ide przed tv. |
|
|
|
#2697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Good luck!!![/QUOTE]
Chyba się nie przyda. Przed chwilą dzwoniłam do mojego szpitala, położna sie pomylila i mam byc dopiero we wtorek. ![]() Chyba zwarjuje do tego czasu |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
A moje dziecko to chyba prędzej bokiem mi wyjdzie niż się urodzi
nic na niego nie działa Iwonia u mnie wszystko jak u Ciebie i same spinki i nic więcej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

(( ostatnio nie dałam, to On nas uratował
i po tym mnie brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz słabiej czyli pewnie przejdzie całkiem. 
️
tylko wziac do szpitala nozyczki i jesli trzeba obciac pazurki.

TEN dzień: 09.08.2014