Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-15, 19:52   #2671
fruzjape
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Ale.to cala twarda tak?bo obrzekniete mam.ale.nie sa bardzo twarde jedyne co to czuje gdzieniegdzie zgrubienia jak mikroguzki

Moje były twarde przez cały czas w trakcie nawału. Kierowałam sie swoim samopoczuciem, jak bolało za bardzo to odciągalam.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 19:53   #2672
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale.to cala twarda tak?bo obrzekniete mam.ale.nie sa bardzo twarde jedyne co to czuje gdzieniegdzie zgrubienia jak mikroguzki
Kochana miałam to samo, nie miałam laktatorów, tylko przystawialam małą. Zmieniaj pozycję do karmienia, najlepiej mi było na siedząco bo wtedy mleko spływało równomiernie z całej piersi. Miałam guzki od strony pach wiec unikałam karmienia na leżąco bo wtedy leżałam na nich i nic z nich nie ubywalo. Przed karmieniem ocieplalam piersi pod prysznicem, po karmieniu od razu zimne okłady żeby pozamykac kanaliki.
Małą przystawialam raz do jednej raz do drugiej piersi do uczucia ulgi, nie do opróżniania piersi bo wtedy juz nie chciałaby ciumkac drugiej.
Musisz wytrzymać 2-3 dni, wiem ze to koszmar...

I wygodny biustonosz, bez fiszbin, żeby nigdzie nie uciskal i nie spowodował zatkania kanalikow! !! Ale koniecznie noś!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-05-15 o 19:56
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 19:57   #2673
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Iwonia rodzisz?

Dziewczyny, przed cc ciachalyscie graze?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:01   #2674
Monanka83
Zakorzenienie

O matkoo, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie ogolic nogi, tak w sensie, że się po prostu schylic i ogolic
Stary 2016-05-15, 20:03   #2675
urshoola
Zadomowienie

Nawet nie wiem czy to juz nawal ;( do poradni laktacyjnej nie ma jak no niedziela a wczoraj wyszlismy.ze szpitala. Nawet nie wiem.czy ja.dobrze przystawiam do piersi ale skoro robi kupska i.siku to chyba dobrze

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:05   #2676
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Iwonia rodzisz?

W Zosce zabraniają golić 2 tygodnie przed cc ze wzgledu na ryzyko infekcji. Gola sami tyle ile trzeba.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Nawet nie wiem czy to juz nawal ;( do poradni laktacyjnej nie ma jak no niedziela a wczoraj wyszlismy.ze szpitala. Nawet nie wiem.czy ja.dobrze przystawiam do piersi ale skoro robi kupska i.siku to chyba dobrze

Czas nawalowy, objawy tez
Jesli moczy pieluchy, a Ciebie nie boli przesadnie, to znaczy ze raczej dobrze. Bedziesz tez widzieć po przyrostach.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:06   #2677
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
W Zosce zabraniają golić 2 tygodnie przed cc ze wzgledu na ryzyko infekcji. Gola sami tyle ile trzeba.
Kurna tylko ja nie znam dnia ani godziny

Dopytam jutro na ktg
Stary 2016-05-15, 20:17   #2678
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pachnie jak nawał, smakuje jak nawał i wygląda jak nawał, to musi być nawał
Jak robi siusiu i kupkę to znaczy że je, więc musi być nie najgorzej smaruj brodawki grubasnie lanolina czy co tam masz. Przy stawianie i ciumkanie ma Ciebie nie boleć. Jeśli boli (nie że względu na ranki czy coś, tylko np czujesz że maluch zuje sutek) to przystawiaj jeszcze raz aż zrobi porządny rybi dziubek i nie będzie bolało. Ja na początku pomagała małej robić rybkę, jak złapała sutek to paluszkiem małym wywijałam jej usteczka i od góry i od dołu tak żeby wyglądała jak glonojad aż w końcu sama zalapala
Stary 2016-05-15, 20:25   #2679
fablous
Zakorzenienie

U nas też z tym odbijaniem to jest w cały świat. Alicja jest tylko na piersi ale i tak czasem jej się uleje. Co prawda troszkę (poza wczorajszą akcją kiedy chlusnęła) ale jednak. Najczęściej do odbicia kładę ją na boku i delikatnie poklepuję po pleckach. Tak typowo na ramieniu nie potrafię, mam wrażenie, że główka jej się gibie. Ale od wczoraj testujemy leżenie na brzuszku na klacie mamy lub taty i wygląda na to, że to będzie nasza ulubiona pozycja, Ala leży z błogą minką
Ale i tak czasem jej się odbije czasem nie. Zdarza się, że nie odbije a potem i tak nieco uleje już w łóżeczku. Nie dojdziesz końca za nią

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Kurde blaszka, ależ to obcinanie mikropaznokietkow to precyzyjna robota

Dziewczyny czy stosuje cie coś zapobiegawczo na te paskudne kolki? Ja pije herbatkę z kopru i rumianku, czy coś można jeszcze zrobić żeby się ich ustrzec?

K. Dziś rano wyjechał...wróci w piątek w nocy...a ja siedzę i porykuję co chwilę z tęsknoty i obawy że ta durna kolka wróci i nie dam sobie rady (( ostatnio nie dałam, to On nas uratował ((
My obcięliśmy obcinaczem paznokietki kciuków bo już miała takie rydle
Resztę dziś spiłowałam pilniczkiem, rozczulałam się przy każdym po kolei że tak malusi jest

Ja też się strasznie boję kolek, jak czytam że takie ataki trwają po 3h dziennie to jestem przerażona
To może też kupię tą herbatkę i będę pić,tak w razie czego

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Scoobs dzieki za doping.
Maz mnie dzis wzial w obroty i po tym mnie brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz słabiej czyli pewnie przejdzie całkiem.
Dziewczyny damy wszystkie rade z tymi naszymi maleństwami. No przeciez nie mogą nas "stare baby" pokonac kilkudniowe brzdące.
Taa ciekawe jaka będę mądra jak sama urodze...
To bierz męża jeszcze raz w obroty i niech już zakończy temat skoro sam go zaczął 9 mcy temu

Cytat:
Kurcze. A ja miałam w planie nie uzywac tych niedrapek bo gdzies wyczytalam zeby nie zakladac bo ograniczaja poznawanie swiata tylko wziac do szpitala nozyczki i jesli trzeba obciac pazurki.
Ja też planowałam nie używać niedrapek ale moja Mała okropnie drapała się po buźce. U niej rączki zdecydowanie są jej wrogiem bo ich nie koordynuje i sama sobie przeszkadza
Dlatego czasem jej zakładaliśmy ale i tak ściągała po czasie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Ja mam szramy na cycolach. Wyglądam jakbym została zaatakowana przez głodnego noworodka z nieobciętymi pazuresami
Same here

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:31   #2680
Monanka83
Zakorzenienie

Okej, wish me luck, idę samodzielnie uskutecznic kąpiel malutkiej!
Stary 2016-05-15, 20:33   #2681
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze Was nie nadrobilam ale potrzebuje Waszej pilnej pomocy. Jestem w 4 dobie po porodzie wczoraj wyszlysmy do domu. Mam.dzis bardzo duze piersi troche obolale i robia mi sie guzki w okolicach pach.Mala karmie po 10-20min ile sama.chce na zmiane raz jedna raz druga piers. Ale czuje uczucie goraca w.piersiach czy juz laktator w.ruch?mam.LOVI Prolaktis. Jak u Was to wygladalo?kiedy zaczelyscie uzywac i czemu i jak dlugo odciagac
W tej sytuacji najlepsza do karmienia będzie pozycja spod pachy. Ja tak sobie w jeden dzień wyleczylam prawa piers

Cytat:
O matkoo, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie ogolic nogi, tak w sensie, że się po prostu schylic i ogolic
Wspaniałe uczucie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:46   #2682
fablous
Zakorzenienie

Pisałam Wam, że pierwsza kąpiel to był u nas wrzask potworny. Ale każda kolejna jest już przyjemnością, Mała szczęśliwa, rozkłada rączki, nóżki, ładnie daje się umyć i nawet nie kwęknie. Ale się cieszę Bo już się bałam, że kąpiel będzie u nas krzywdą największą na świecie.

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
A jakim sposobem otulasz masz jakis link filmik z ktorego korzystalas???

Ja wygladam jeszcze jak w 2-3 miesiacu ale tez pilka z przodu Rozstepu u mnie brak w ogole mam jakis taki mila skore na brzuchu a w ciazy smarowalamsie raz w tyg jak mi sie balsam na oczy rzucil skora twarzy tez taka ladna maz dzis pytal kiedy sie umalowalam bo wrocil z kosciola a ja ciagle z mala na karmieniu az polecialam do lusterka spojrzec o co chodzi rzeczywiscie mam tak jednolity koloryt jak nigdy
Zazdroszczę
Ja się całą ciążę dzień w dzień smarowałam olejkami i co -
Brzuch nie nadaje się do pokazania ludziom już nigdy chyba

To ja dziś pierwszy raz od trzech tygodni nałożyłam makijaż i w końcu poczułam się jak namiastka człowieka

Otulamy podobnie jak tu https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg Ale raz nam wyjdzie lepiej, raz gorzej. Bez spiny, ważne żeby Malizna czuła otulenie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze Was nie nadrobilam ale potrzebuje Waszej pilnej pomocy. Jestem w 4 dobie po porodzie wczoraj wyszlysmy do domu. Mam.dzis bardzo duze piersi troche obolale i robia mi sie guzki w okolicach pach.Mala karmie po 10-20min ile sama.chce na zmiane raz jedna raz druga piers. Ale czuje uczucie goraca w.piersiach czy juz laktator w.ruch?mam.LOVI Prolaktis. Jak u Was to wygladalo?kiedy zaczelyscie uzywac i czemu i jak dlugo odciagac
Ula ja miałam podobnie w 3-4 dobie i zareagowałam bardzo szybko, jak tylko zaczęłam czuć obrzmienie, piersi robiły się gorące to odciągnęłam laktatorem po 7 min z każdej piersi gdzieś między karmieniami. Następnego dnia zrobiłam to samo i objawy już nie wróciły, piersi nie bolą i funkcjonują dobrze, czyli uczucie wypełnienia mam tylko wtedy kiedy Mała długo nie je.
Bierz szybciutko laktator i ulżyj sobie
Być może u mnie to nie był nawał ale myślę, że dzięki szybkiej reakcji zapobiegłam pogorszeniu sprawy

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Okej, wish me luck, idę samodzielnie uskutecznic kąpiel malutkiej!
Kciuki
I szacun. Ja bym się chyba sama nie podjęła. Wystarczy że jak we dwójkę kąpiemy to oboje jesteśmy mokrzy ze stresu i z tempa w jakim się uwijamy. Jakby moj małżon wyjechał na tydzień to pewnie Ala byłaby tydzień kąpana na sucho

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:49   #2683
Iwonia27
Zakorzenienie

Manufaktura nieeee nie rodze uskuteczniamy dzis metody przyspieszania i tak jakos mnie tu mało. Brzuch tak fajnie mi sie mocno spina cały dzień i pod prysznicem i teraz po prysznicu ale co z tego jak to zwykły przepowiadacz.
Manu a jak sytuacja u Ciebie na froncie?
Co do tych rad na nawał i innych o ktorych nie mam pojecia to Was nadrabiam i robie zrzuty ekranu zeby sie ewentualnie pozniej tym ratowac
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:56   #2684
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Iwonia rodzisz?

Gdy jechałam na ktg z nastawieniem, że mnie zostawią ogoliłam się golarką na krótko, ale nie gładko. Na stole już mi nic nie poprawiali i uniknęłam podrażnień.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:04   #2685
no_doubt
Wtajemniczenie

Kurcze nawet nie sądziłam, że golenie przed cc może być nie wskazane.... mam zaplanowane na środę...wczoraj goliłam (lepiej lub gorzej :P ) to do środy zostawić?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:05   #2686
Iwonia27
Zakorzenienie

Wiecie co dzis kupiłam? Taki otulacz z oh tully (no i poszła reklama)
Totalny spontan zobaczyłam jak fajnie otula a skoro sobie chwalicie to mysle biere. Drogie to okropelnie ale jak mowie spontan wygrał. Oby sie sprawdził.
Stary 2016-05-15, 21:05   #2687
AnneMariie
Zadomowienie

Mamo, zaraz sie poplacze. Jak te maluchy szybko rosna, a to tylko troche ponad dwa tygodnie!!

Fab, mona, czy wy kapiecie wasze ksiezniczki codziennie? Moj kapiel uwielbia, zazwyczaj sama go kapie. Tata tylko wode przygotowuje
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:07   #2688
zabciajs
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy usg srodowe nie przełożyć na następny poniedziałek (tp 29), chcialabym je wykonać przed porodem,ale nie za wcześnie i nie wiem co zrobić.
Stary 2016-05-15, 21:10   #2689
anulus17
Zakorzenienie

Ja jutro idę na wywołanie, mam nadzieję, żeszybko pójdzie. Chyba nie zasnę w nocy
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:17   #2690
Iwonia27
Zakorzenienie

Żabcia no nie wiem w sumie to tylko kilka dni roznicy. Pewnie bym juz zostawiła.
Anulus wyobrazam sobie te emocje ️ super
Ja jutro mam wizyte u doktorka. No chyba ze w nocy zmienie plany
Ciekawe czy tylko pogmera czy zrobi usg. W sumie moj Igor ostatnio stał na wadze rowno miesiac temu jak byłam w szpitalu. Wtedy tez mialam juz łozysko troche nadgryzione zębem czasu to jakie jest teraz...
Stary 2016-05-15, 21:21   #2691
martunia_199
Zakorzenienie

Make up i ja uskuteczniam. Czuje się wtedy dużo lepiej

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:22   #2692
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Kurcze nawet nie sądziłam, że golenie przed cc może być nie wskazane.... mam zaplanowane na środę...wczoraj goliłam (lepiej lub gorzej :P ) to do środy zostawić?
Ja mówię o goleniu "od frontu" tam, gdzie potem przebiega linia cięcia. Przy cc między nogi zaglądają tylko w celu założenia cewnika
Do pierwszego cc ogoliłam się maszynką na gładko w dniu cc i też było gites. I tak i tak nikt nic nie mówił.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:31   #2693
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ja mówię o goleniu "od frontu" tam, gdzie potem przebiega linia cięcia. Przy cc między nogi zaglądają tylko w celu założenia cewnika
Do pierwszego cc ogoliłam się maszynką na gładko w dniu cc i też było gites. I tak i tak nikt nic nie mówił.

Ufff... nie ma to jak posłuchać kogoś doświadczonego dzięki

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Ja jutro idę na wywołanie, mam nadzieję, żeszybko pójdzie. Chyba nie zasnę w nocy
Good luck!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-15, 21:32   #2694
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Manufaktura nieeee nie rodze uskuteczniamy dzis metody przyspieszania i tak jakos mnie tu mało. Brzuch tak fajnie mi sie mocno spina cały dzień i pod prysznicem i teraz po prysznicu ale co z tego jak to zwykły przepowiadacz.
Manu a jak sytuacja u Ciebie na froncie?
Co do tych rad na nawał i innych o ktorych nie mam pojecia to Was nadrabiam i robie zrzuty ekranu zeby sie ewentualnie pozniej tym ratowac
Kurka u mnie nic! Sie dziewczyna zasiedziala. Gralam dzis spacer, schody i nawet schabowe
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Gdy jechałam na ktg z nastawieniem, że mnie zostawią ogoliłam się golarką na krótko, ale nie gładko. Na stole już mi nic nie poprawiali i uniknęłam podrażnień.
Ja golarka polecialam w tygodniu, to moze narazie odpuszcze.
Cytat:
Wiecie co dzis kupiłam? Taki otulacz z oh tully (no i poszła reklama)
Totalny spontan zobaczyłam jak fajnie otula a skoro sobie chwalicie to mysle biere. Drogie to okropelnie ale jak mowie spontan wygrał. Oby sie sprawdził.
Ogladalam te tully, super wzory maja. Jak woombie sie u nas sprawdyi to napewno sie skusze.
Cytat:
Trzymamy kciuki! I troche zazdroscimy ze bedziecie juz sie tulac.

Ja usg takie z pomiarami mialam 5tyg temu. Nie wiem ile teraz mala moze wazyc.

Zabciu kilka dni chyba nie zrobi duzej roznicy, a wieksze prawdopodobienstwo ze do srody nie urodzisz

Stary 2016-05-15, 21:39   #2695
dzustam
Zakorzenienie

Co do depilacji. Najlepiej 2-3 tygodnie przed przestać golic. Wyleczyć wrastajace wloski jesli są i ogolic w dniu porodu linię cięcia. Mi mój prowadzący poradził ogolenie w domu. Ale położna zagladala czy trzeba. Nie trzeba było. Wiem, że są szpitale, gdzie trzeba trzymać owłosienie aż sami będą mogli ogolic. Widoczne mają taki fetysz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 21:52   #2696
Iwonia27
Zakorzenienie

Mi sie ciagle teraz brzucholek spina. Nawet to trochi boli ale kurcze zero postępu.
No nic pokreciłam sie po domu, ogarnęłam kuchnie i ide przed tv.
Stary 2016-05-15, 22:00   #2697
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Co do depilacji. Najlepiej 2-3 tygodnie przed przestać golic. Wyleczyć wrastajace wloski jesli są i ogolic w dniu porodu linię cięcia. Mi mój prowadzący poradził ogolenie w domu. Ale położna zagladala czy trzeba. Nie trzeba było. Wiem, że są szpitale, gdzie trzeba trzymać owłosienie aż sami będą mogli ogolic. Widoczne mają taki fetysz
I weź bądź mądra i im dogódź...

Stary 2016-05-15, 22:15   #2698
anulus17
Zakorzenienie

Good luck!!![/QUOTE]

Chyba się nie przyda. Przed chwilą dzwoniłam do mojego szpitala, położna sie pomylila i mam byc dopiero we wtorek.
Chyba zwarjuje do tego czasu
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 22:34   #2699
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Good luck!!!

Chyba się nie przyda. Przed chwilą dzwoniłam do mojego szpitala, położna sie pomylila i mam byc dopiero we wtorek.

Chyba zwarjuje do tego czasu[/QUOTE]

To i tak juz zaraz. ️Tylko dzień różnicy dasz rade choć wiem że chciałoby sie jak najszybciej...
Stary 2016-05-15, 22:53   #2700
Jowi20
Raczkowanie

A moje dziecko to chyba prędzej bokiem mi wyjdzie niż się urodzi nic na niego nie działa
Iwonia u mnie wszystko jak u Ciebie i same spinki i nic więcej

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości