Mamy styczniowe 2017 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 12:36   #2671
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Jestem po. Wszystko jest ok! Ufff kamień z serca. Lekarz był nawet spoko Wszystko pomierzył. Mówił, że jak już większa ciąża to nie podaje się CRL tylko wagę przybliżoną.
Obwód główki 95mm, obwód brzuszka 80mm, Waga 96g!!! wartość błędu: +-14g

I uwaga...bez cienia wątpliwości..... będzie SYN!!!!
Gratulacjeeeee

Moj Tz uwielbia komputery i takie tam rozne z tym zwiazane badziewia, ale w zyciu sama nic mu nie kupie, bez konsultacji z nim, bo ja sie nie znam (patrz jaki ladny dysk Ci kupilam pojemnosc? A czy to wazne? Parametry? Kij z nimi! Zobacz jaki ladny ma kolor! I jest pokryty brokatem i ma rysunek kota, slodko, co? )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez donka_bez_ogonka
Czas edycji: 2016-07-11 o 12:37
donka_bez_ogonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 12:38   #2672
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
no i gratulacje ciesze się że wszystko ok i zazdroszcze... Ja w środe mam wizyte będzie 13 t1d i szczerze to ciesze sie ale boje się jak nie wiem... Tak jak pisalam przez ok 1,5 tyg po usg jestem spokojna a potem dopadają mnie głupie myśli
A ja mam usg za 15 dni, więc...
Nie martw się na zapas, skoro nie ma niepokojących objawów, to nic złego się nie dzieje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 12:41   #2673
chupacabra88
Zadomowienie

Też mi się jakiś wielki wydaje. Wiadomo główka i brzuszek są pewnie nie proporcjonalne do reszty ciała. Wg OM 14t0d wg usg 14t6t czyli tydzień prawie do przodu, ale to się pewnie później wyrówna. Na poprzednim usg 2 tyg temu miał ok 6cm.

Na NFZ powinnam mieć kolejne usg dopiero koniec sierpnia/początek maja. Nie wiem jak spokojnie miałabym doczekać tego terminu.

Lidkaa ja miałam przeczucia że dziewczyna. Cała rodzina mi tak wróżyła - odrzucenie od mięsa, apetyt na słodkie, pryszcze i ogólnie zły wygląd. No ale nic planujemy trójkę, więc szansa na córkę jest

Na razie najważniejsze...zdrowe ! i moja autobusowa "przygoda" ni złego nie narobiła. Lekarz kazał uważać. A Tż najchętniej kupiłby mi ochraniacz na brzuch z jakiegoś tworzywa. Serio.Nawet pytał czy coś takiego istnieje!! ;p

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 12:52   #2674
KPZ
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z was nie decyduje się w ogóle na prenatalne ??
Chodzi mi o te połówkowe...

I jeszcze jedno pytanie, czego używacie i polecacie w profilaktyce przeciwko rozstępom ?
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 13:00   #2675
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
A ja mam usg za 15 dni, więc...
Nie martw się na zapas, skoro nie ma niepokojących objawów, to nic złego się nie dzieje.

Ja ostatnie usg miałam 20.06... No w sumie niby nic sie nie dzieje ale czlowiek panikuje:/ no nic trzeba się jakoś wziąć w garść. Chyba przez te całodzienne wymioty, które mialam tak panikuje czy wszystko ok. Teraz troche lepiej bo miewam 2/ 3 dniowe przerwy a potem znów dzień wyjęty z życia:P dziś akurat chyba dobry dzień sie trafił ide odgrzać pomidorówke a potem ziemniaczki z zsiadłym mleczkiem mniam
KPZ ja na prenatalne sie nie decydowałam czyli te ok 12 tc ale połówkowe już będe robić

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 13:05   #2676
furjatka
Zadomowienie

chupacabra88 gratulacje!! też nie widziałam nigdy ochraniacza na brzuszek

A połówkowe badanie nie jest na NFZ?
Ciekawe jak mój Maluszek, zobaczę dopiero za 10 dni, a taki był Maleńki ostatnio..

Ja się smaruję babydreamem na razie. olejek + balsam, staram się 2 razy dziennie.
Stary 2016-07-11, 13:11   #2677
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Bry

Chupacabra kawał chłopa już, rośnie jak na drożdżach

Ja swoją krewetkę zobacze dopiero za tydzień to będzie początek 14 tc. Ostatnio widziałam w 9tc. Umieram z niepokoju. Obstawiam dziewczynkę, a małż chłopaka chociaż tak naprawdę płeć jest nieistotna będziemy kochać tak samo

KPZ ja używam mleczko Palmers dla kobiet w ciąży, takie z pompką. Pachnie jak czekolada i ma fajną konsystencję. Moja siostra używała i nie ma ani 1 rozstępa. Jest jeszcze oliwka, którą mam w planach kupić. Ogólnie polecany jest też olej kokosowy i olej z krokosza, które mogą zastąpić kosmetyki

Z prezentami to zawsze jest problem bo zwykle bez okazji dbamy o potrzeby facetów ale np.
Zegarek, kąpielówki, mapa samochodowa, torba, bokserki, woda po goleniu lub perfumy, zestaw jakichś fajnych piw albo piwo w beczce. 3-5l. jak lubi, duży ręcznik kąpielowy, zestaw żeli do masażu jak nie ma odtwarzacza do płyt w aucie to np transmiter na pendrive lub karte sd (sa niedrogie), jakaś płyta z muzyką, golarka, ewentualnie jakieś dobre maszynki do golenia

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-07-11 o 13:18
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 13:32   #2678
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnie usg miałam 20.06... No w sumie niby nic sie nie dzieje ale czlowiek panikuje:/ no nic trzeba się jakoś wziąć w garść. Chyba przez te całodzienne wymioty, które mialam tak panikuje czy wszystko ok. Teraz troche lepiej bo miewam 2/ 3 dniowe przerwy a potem znów dzień wyjęty z życia:P dziś akurat chyba dobry dzień sie trafił ide odgrzać pomidorówke a potem ziemniaczki z zsiadłym mleczkiem mniam
KPZ ja na prenatalne sie nie decydowałam czyli te ok 12 tc ale połówkowe już będe robić
Ja miałam usg 28.06, więc nie dużo pźźniej, a przede mną jeszcze 15 dni czekania.
Podobno jak są nudności i wymioty, to znaczy, że jest dużo progesterony, ciąża jest mocna i się rozwija. (oczywiście brak wymiotów nie świadczy o tym, że coś jest nie tak )
Skoro masz tak silne dolegliwości ciążowe, to dowodzi, że jesteś w ciąży, która się rozwija - tak na zdrowy rozum. Naprawdę, nie martw się. Zresztą, za 2 dni przekonasz się, że wszystko jest super

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Z prezentami to zawsze jest problem bo zwykle bez okazji dbamy o potrzeby facetów ale np.
Zegarek, kąpielówki, mapa samochodowa, torba, bokserki, woda po goleniu lub perfumy, zestaw jakichś fajnych piw albo piwo w beczce. 3-5l. jak lubi, duży ręcznik kąpielowy, zestaw żeli do masażu jak nie ma odtwarzacza do płyt w aucie to np transmiter na pendrive lub karte sd (sa niedrogie), jakaś płyta z muzyką, golarka, ewentualnie jakieś dobre maszynki do golenia
O, jesteś kopalnią pomysłów! Brawa za kreatywność
Kupiłam już buty, granatowe Reebok Classic.

Właśnie zjadłam wczesny obiad i biegłam do kibelka, myślałam, że się go szybko pozbędę. Na szczęście został na swoim miejscu, echhh. Dość już mam tych przygód, chciałabym w końcu poczuć się normalnie.

Stary 2016-07-11, 13:39   #2679
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Tak piszecie o swoich usg, az nie moge sie doczekac mojego, tym bardziej, że bedzie to pierwsze ale jeszcze 15 dni ! 2 tyg i jeden dzien ^^

Stary 2016-07-11, 13:49   #2680
Konkardia
Wtajemniczenie

Chupa wielkie gratulacje!!

Lidka też miałam takie przeczucia lekarz zweryfikował moją kobiecą intuicję :P

Ja mam wizytę za tydzień i też już się doczekać nie mogę... Ehh mogłabym mieć isg co 2 tygodnie

Z tymi prezentami dla facetów jest dokładnie tak jak piszecie! Jak mu czegoś potrzeba to sobie sam szybko kupi, albo trzeba mu kupić... Mój też ma drogie hobby, dlatego zawsze dużo wcześniej obmyślam co mu kupić. Ostatnio bez okazji dostał spinki do koszuli, takie na śmiesznie, z motywem 007 akurat szliśmy na wesele, więc się przydały
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 13:52   #2681
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Tak piszecie o swoich usg, az nie moge sie doczekac mojego, tym bardziej, że bedzie to pierwsze ale jeszcze 15 dni ! 2 tyg i jeden dzien ^^

Masz usg 26.07? To tak jak ja!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę za tydzień i też już się doczekać nie mogę... Ehh mogłabym mieć isg co 2 tygodnie

Z tymi prezentami dla facetów jest dokładnie tak jak piszecie! Jak mu czegoś potrzeba to sobie sam szybko kupi, albo trzeba mu kupić... Mój też ma drogie hobby, dlatego zawsze dużo wcześniej obmyślam co mu kupić. Ostatnio bez okazji dostał spinki do koszuli, takie na śmiesznie, z motywem 007 akurat szliśmy na wesele, więc się przydały
Tak, co 2 tygodnie byłoby idealnie, ale trzeba czekać miesiąc...
No właśnie ja mam wrażenie, że TŻ wszystko ma i nic nie potrzebuje. W końcu ma najlepszą na świecie żonę, to czego mu więcej trzeba...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 13:53   #2682
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz usg 26.07? To tak jak ja!

Tak, co 2 tygodnie byłoby idealnie, ale trzeba czekać miesiąc...
No właśnie ja mam wrażenie, że TŻ wszystko ma i nic nie potrzebuje. W końcu ma najlepszą na świecie żonę, to czego mu więcej trzeba...
Jej, to super ^^ na ktora masz godzine? Ja na 16

Stary 2016-07-11, 13:57   #2683
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno pytanie, czego używacie i polecacie w profilaktyce przeciwko rozstępom ?
Ja też używam Palmers ale już mam końcówkę i kupiłam balsam mustela teraz.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Chupa wielkie gratulacje!!

Lidka też miałam takie przeczucia lekarz zweryfikował moją kobiecą intuicję :P

Jak będzie chłopiec to za tydzień na prenatalnym powinno być coś widać zobaczymy, jeszcze dziś przede mną wizyta
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 14:09   #2684
chupacabra88
Zadomowienie

Ehh a teraz odebrała wyniki. Wszystko oktylko w posiewie moczu wyszły mi pałeczki gram ujemne - wzrost nieliczny - 10v2

Ktoś się z tym spotkał? Internet jak zwykle straszy ;-)

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2016-07-11 o 15:52
Stary 2016-07-11, 14:18   #2685
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Ja miałam usg 28.06, więc nie dużo pźźniej, a przede mną jeszcze 15 dni czekania.
Podobno jak są nudności i wymioty, to znaczy, że jest dużo progesterony, ciąża jest mocna i się rozwija. (oczywiście brak wymiotów nie świadczy o tym, że coś jest nie tak )
Skoro masz tak silne dolegliwości ciążowe, to dowodzi, że jesteś w ciąży, która się rozwija - tak na zdrowy rozum. Naprawdę, nie martw się. Zresztą, za 2 dni przekonasz się, że wszystko jest super
Pewnie masz racj,, za dużo naczytałam sie w necie... Wczoraj np. Na jakimś forum przeczytałam, że dziewczyna miala bardzo silne mdłości a ciąża obumarla w 12 tygodniu.... Nawet jak jechała już na czyszczenie to wymiotowala jeszcze:/ wiem, że to głupie że człowiek sam siebie nakręca... Tyle wokół poronień i tego typu historii, że masakra tak wystaraliśmy się i wyczekaliśmy na tą ciąże, że teraz tylko myśle o tym żeby było ok.
Eh... Dobra kończe to moje panikowanie:P

Stary 2016-07-11, 14:18   #2686
KPZ
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny , to dzisiaj zahaczę o jakiś kosmetyczny bo zaczyna mi brzuchol rosnąć.
Nie myślałam że już tak szybko będzie go widać.

Czy wy tez czujecie wzrok innych na sobie albo raczej swoim brzuchu?
Ja jestem bardzo drobna i przy obcisłej bluzce widać ze to brzuszek ciążowy, mam wrażenie że kazdy się na niego gapi !

Jadę na zakupy dekoracyjne do Obi. Dzisiaj sama bo z Tż nic nie mogę wybrać :P
Stary 2016-07-11, 14:22   #2687
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Jej, to super ^^ na ktora masz godzine? Ja na 16

Będziemy razem czekać i odliczać. Ja mam dopiero na 18:30, bo chciałam taką godzinę, żeby Tż po pracy mógł iść ze mną.

Cytat:
Ehh a teraz odebrała wyniki. Wszystko oktylko w posiewie moczu wyszły mi pałeczki gram dodatnie - wzrost nieliczny - 10v2

Ktoś się z tym spotkał? Internet jak zwykle straszy ;-)
Nie spotkałam się z tym, więc nie pomogę. Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj czy to coś groźnego, czy trzeba już reagować, czy spokojnie możesz poczekać do kolejnej wizyty.

Ja miałam ketony w moczu, też się o tym naczytałam, a mój gin powiedział, że jak się robi na czczo, to normalne, że mogą być.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Pewnie masz racj,, za dużo naczytałam sie w necie... Wczoraj np. Na jakimś forum przeczytałam, że dziewczyna miala bardzo silne mdłości a ciąża obumarla w 12 tygodniu.... Nawet jak jechała już na czyszczenie to wymiotowala jeszcze:/ wiem, że to głupie że człowiek sam siebie nakręca... Tyle wokół poronień i tego typu historii, że masakra tak wystaraliśmy się i wyczekaliśmy na tą ciąże, że teraz tylko myśle o tym żeby było ok.
Eh... Dobra kończe to moje panikowanie:P
Zabraniam Ci czytać!
W necie piszą różne głupoty, albo najstraszliwsze historie. Czytanie ich sprawi, że będziesz się doszukiwać wszystkich objawów u siebie, a to tylko niepotrzebny stres - sama zobacz.
Powiedz szczerze - co Ci mówi Twoja intuicja? Czy podpowiada, że coś jest nie tak?

Stary 2016-07-11, 14:33   #2688
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Będziemy razem czekać i odliczać. Ja mam dopiero na 18:30, bo chciałam taką godzinę, żeby Tż po pracy mógł iść ze mną.

Nie spotkałam się z tym, więc nie pomogę. Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj czy to coś groźnego, czy trzeba już reagować, czy spokojnie możesz poczekać do kolejnej wizyty.

Ja miałam ketony w moczu, też się o tym naczytałam, a mój gin powiedział, że jak się robi na czczo, to normalne, że mogą być.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Zabraniam Ci czytać!
W necie piszą różne głupoty, albo najstraszliwsze historie. Czytanie ich sprawi, że będziesz się doszukiwać wszystkich objawów u siebie, a to tylko niepotrzebny stres - sama zobacz.
Powiedz szczerze - co Ci mówi Twoja intuicja? Czy podpowiada, że coś jest nie tak?
wiesz co właśnie różnie... Raz mówie sobie, że pewnie wszystko jest ok a zaraz później panikuje... Jeszcze ostatnio mi sie poronienie śniło:/ pewnie dlatego, że o tym myśle. Jeszcze widze jak Wam brzuszki rosną a mi nic oby do środy, niech będzie wszystko ok to sie uspokoje już nie będe tu marudzić:P

Stary 2016-07-11, 14:41   #2689
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co właśnie różnie... Raz mówie sobie, że pewnie wszystko jest ok a zaraz później panikuje... Jeszcze ostatnio mi sie poronienie śniło:/ pewnie dlatego, że o tym myśle. Jeszcze widze jak Wam brzuszki rosną a mi nic oby do środy, niech będzie wszystko ok to sie uspokoje już nie będe tu marudzić:P
Takie sny się zdarzają i będą zdarzać, nie przejmuj sie nimi. A ja dziś rano miałam właściwie płaski brzuch na leżąco. Pod ręką czułam gdzie jest dzidziuś (w sensie macica), ale to taka maleńka kuleczka. Jak wstanę, to trochę widać, ale mam wrażenie że większosć to tłuszczyk. Spokojnie, mam koleżankę, która jest chuda wręcz i brzuch u niej wyszedł dopiero w 7 miesiącu.... dziecko poniżej 3kg co prawda ale zdrowiutkie, a ona 2 tygodnie po porodzie brzuch płaski.. Takze widzisz, nie porównuj się z innymi bo to bez sensu. Moja znajoma teraz jest 2 tygodnie za mną, a brzuch ma dużo większy.

Chyba niestety każda z nas jest w miarę spokojna tylko tuż po usg i maks 1 tydzień po :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 14:55   #2690
KPZ
Raczkowanie

Cytat:

Zabraniam Ci czytać!

I dlatego każdy lekarz powinien tak jak mój ostrzegać na każdej wizycie.
NIE CZYTAC INTERNETÓW !!
jak są pytania zadzwonić i się upewnić. W internecie jest pełno historii i to zazwyczać tych dramatycznych - bo to się najlepiej czyta a potem się człowiek stresuje.
Jak wiadomo KAŻDA z nas przechodzi ciążę inaczej. Jedne się martwią że nie wymiotują, inne ze za bardzo.
Ja nie wymiotowałam w ciąży ani raz, mdłości miałam kilka razy, może z 5. Nie zastanawiam się nad tym, tak na prawdę co ma być to będzie więc nasze stresy są zbędne.

NIE CZYTAJCIE ZA DUZO !
Stary 2016-07-11, 15:04   #2691
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetne podejście!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 16:41   #2692
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Ten smutny moment, kiedy od rana postanawiasz, ze po pracy zrobisz gulasz, ryz i mizerie z salata. Caly dzien sie na to nakręcasz, przychodzisz do domu, gotujesz, siadasz przed talerzem, pare ruchow widelcem i.... ALE SIE NAJADLAM... JUZ NIE MOGE
Cale szczescie, ze TŻ wyrozumiały i nie wmusza mi jedzenia. Powiedzial "ooo biedactwo, nie martw sie. Za godzine znowu zglodniejesz, to znowu pojesz troszke"

Stary 2016-07-11, 16:51   #2693
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
U nas akwarium max 60 l wejdzie więc szaleć nie będe a na początek mu wystarczy
My mamy xboxa 360 z kinektem, no fajna sprawa nie powiem chociaz ostatnio malo gram. Na poczatku pamietam byl szał
Dziewczyny czy Wy w nocy tez spac nie możecie? Ja juz chyba 3 noc nie śpie a jak uda mi sie na chwile zasnąc to jakieś koszmary mi się śnią
Mi się zdarzaja nieprzespane noce np dzisiaj :-/ i pobudka o 6, bo młody tak postanowił wstać :-/

i śniło mi sie ze ukradli mi tablicę rejestracyjne od auta. Ostatnio dwukrotnie zdarzyło się o sąsiadom. A ja zostawiłam samochód przy ulicy dlatego pewnie mi się takie głupoty snily

Cytat:
Jestem po. Wszystko jest ok! Ufff kamień z serca. Lekarz był nawet spoko Wszystko pomierzył. Mówił, że jak już większa ciąża to nie podaje się CRL tylko wagę przybliżoną.
Obwód główki 95mm, obwód brzuszka 80mm, Waga 96g!!! wartość błędu: +-14g

I uwaga...bez cienia wątpliwości..... będzie SYN!!!!

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość

W kremy na rozstępy nie wierzę. Tu chyba bardziej chodzi o genetyczne predyspozycje.
Chcemy robić genetyczne usg polowkowe prywatnie. Niedługo będę musiała zadzwonić się umówić
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 16:51   #2694
Lidka99
Zadomowienie

Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko ok, na usg tak podskakiwała że aż byłam w szoku nie wiem ile waży i mierzy bo aby sprawdzał serduszko, za tydzień prenatalne to wtedy wszystko pomierzy ale widok cudowny
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 16:52   #2695
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Lidka99 suuuuuper

Stary 2016-07-11, 17:07   #2696
chupacabra88
Zadomowienie

Lidka99 super!!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-07-11, 17:29   #2697
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko ok, na usg tak podskakiwała że aż byłam w szoku nie wiem ile waży i mierzy bo aby sprawdzał serduszko, za tydzień prenatalne to wtedy wszystko pomierzy ale widok cudowny
Super !!!!

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-11, 19:17   #2698
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
super, gratulacje
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 19:32   #2699
dontbesoshine
Zadomowienie

Ja dzisiaj witam sie w 16 tygodniu. Łiii jak szybko to leci, jak sie czlowiek tylko na ciazy nie skupia. Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam w ciazy, ale tylko rano. Jestem z siebie bardzo zadowolona, bo nigdy mi sie nie chcialo pojechac do hurtownii zeby kupic zarowki do lampy uv do paznokci. Od razu kupilam sobie kilka hybrydek i zel, bo mi sie juz konczy. Juz nogi zrobione, a teraz biore sie za przedluzanie moich lamiacych sie tragicznych paznokci. upal okropny nie do zycia, na szczescie zaczyna powoli padac.
Nie wiedzialam za co sie wziac do czytania, ale postanowilam poraz kolejny przeczytac "Dzieci z dworca Zoo".
Milego wieczoru

Stary 2016-07-11, 19:36   #2700
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze usg i widoku malenstwa <3

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości