![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() Moj Tz uwielbia komputery i takie tam rozne z tym zwiazane badziewia, ale w zyciu sama nic mu nie kupie, bez konsultacji z nim, bo ja sie nie znam (patrz jaki ladny dysk Ci kupilam ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2016-07-11 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, skoro nie ma niepokojących objawów, to nic złego się nie dzieje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Też mi się jakiś wielki wydaje. Wiadomo główka i brzuszek są pewnie nie proporcjonalne do reszty ciała. Wg OM 14t0d wg usg 14t6t czyli tydzień prawie do przodu, ale to się pewnie później wyrówna. Na poprzednim usg 2 tyg temu miał ok 6cm.
Na NFZ powinnam mieć kolejne usg dopiero koniec sierpnia/początek maja. Nie wiem jak spokojnie miałabym doczekać tego terminu. Lidkaa ja miałam przeczucia że dziewczyna. Cała rodzina mi tak wróżyła - odrzucenie od mięsa, apetyt na słodkie, pryszcze i ogólnie zły wygląd. No ale nic planujemy trójkę, więc szansa na córkę jest ![]() Na razie najważniejsze...zdrowe ! i moja autobusowa "przygoda" ni złego nie narobiła. Lekarz kazał uważać. A Tż najchętniej kupiłby mi ochraniacz na brzuch z jakiegoś tworzywa. Serio.Nawet pytał czy coś takiego istnieje!! ;p
#2674 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z was nie decyduje się w ogóle na prenatalne ??
Chodzi mi o te połówkowe... I jeszcze jedno pytanie, czego używacie i polecacie w profilaktyce przeciwko rozstępom ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() KPZ ja na prenatalne sie nie decydowałam czyli te ok 12 tc ale połówkowe już będe robić
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
chupacabra88 gratulacje!! też nie widziałam nigdy ochraniacza na brzuszek
![]() A połówkowe badanie nie jest na NFZ? Ciekawe jak mój Maluszek, zobaczę dopiero za 10 dni, a taki był Maleńki ostatnio.. Ja się smaruję babydreamem na razie. olejek + balsam, staram się 2 razy dziennie.
#2677 |
Zadomowienie
|
Bry
Chupacabra kawał chłopa już, rośnie jak na drożdżach ![]() Ja swoją krewetkę zobacze dopiero za tydzień to będzie początek 14 tc. Ostatnio widziałam w 9tc. Umieram z niepokoju. Obstawiam dziewczynkę, a małż chłopaka chociaż tak naprawdę płeć jest nieistotna będziemy kochać tak samo ![]() KPZ ja używam mleczko Palmers dla kobiet w ciąży, takie z pompką. Pachnie jak czekolada i ma fajną konsystencję. Moja siostra używała i nie ma ani 1 rozstępa. Jest jeszcze oliwka, którą mam w planach kupić. Ogólnie polecany jest też olej kokosowy i olej z krokosza, które mogą zastąpić kosmetyki ![]() Z prezentami to zawsze jest problem bo zwykle bez okazji dbamy o potrzeby facetów ale np. Zegarek, kąpielówki, mapa samochodowa, torba, bokserki, woda po goleniu lub perfumy, zestaw jakichś fajnych piw albo piwo w beczce. 3-5l. jak lubi, duży ręcznik kąpielowy, zestaw żeli do masażu ![]() ![]() Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-07-11 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno jak są nudności i wymioty, to znaczy, że jest dużo progesterony, ciąża jest mocna i się rozwija. (oczywiście brak wymiotów nie świadczy o tym, że coś jest nie tak ![]() Skoro masz tak silne dolegliwości ciążowe, to dowodzi, że jesteś w ciąży, która się rozwija - tak na zdrowy rozum. ![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłam już buty, granatowe Reebok Classic. ![]() Właśnie zjadłam wczesny obiad i biegłam do kibelka, myślałam, że się go szybko pozbędę. Na szczęście został na swoim miejscu, echhh. Dość już mam tych przygód, chciałabym w końcu poczuć się normalnie. ![]()
![]() |
#2679 |
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o swoich usg, az nie moge sie doczekac mojego, tym bardziej, że bedzie to pierwsze
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2680 |
Wtajemniczenie
|
Chupa wielkie gratulacje!!
![]() Lidka też miałam takie przeczucia ![]() Ja mam wizytę za tydzień i też już się doczekać nie mogę... Ehh ![]() ![]() Z tymi prezentami dla facetów jest dokładnie tak jak piszecie! Jak mu czegoś potrzeba to sobie sam szybko kupi, albo trzeba mu kupić... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie ja mam wrażenie, że TŻ wszystko ma i nic nie potrzebuje. W końcu ma najlepszą na świecie żonę, to czego mu więcej trzeba... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Ehh a teraz odebrała wyniki. Wszystko oktylko w posiewie moczu wyszły mi pałeczki gram ujemne - wzrost nieliczny - 10v2
Ktoś się z tym spotkał? Internet jak zwykle straszy ;-)
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-07-11 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eh... Dobra kończe to moje panikowanie:P
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny , to dzisiaj zahaczę o jakiś kosmetyczny bo zaczyna mi brzuchol rosnąć.
Nie myślałam że już tak szybko będzie go widać. Czy wy tez czujecie wzrok innych na sobie albo raczej swoim brzuchu? Ja jestem bardzo drobna i przy obcisłej bluzce widać ze to brzuszek ciążowy, mam wrażenie że kazdy się na niego gapi ! Jadę na zakupy dekoracyjne do Obi. Dzisiaj sama bo z Tż nic nie mogę wybrać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja miałam ketony w moczu, też się o tym naczytałam, a mój gin powiedział, że jak się robi na czczo, to normalne, że mogą być. ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() W necie piszą różne głupoty, albo najstraszliwsze historie. Czytanie ich sprawi, że będziesz się doszukiwać wszystkich objawów u siebie, a to tylko niepotrzebny stres - sama zobacz. Powiedz szczerze - co Ci mówi Twoja intuicja? Czy podpowiada, że coś jest nie tak?
![]() |
#2688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba niestety każda z nas jest w miarę spokojna tylko tuż po usg i maks 1 tydzień po :P
![]() |
#2690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dlatego każdy lekarz powinien tak jak mój ostrzegać na każdej wizycie. NIE CZYTAC INTERNETÓW !! jak są pytania zadzwonić i się upewnić. W internecie jest pełno historii i to zazwyczać tych dramatycznych - bo to się najlepiej czyta a potem się człowiek stresuje. Jak wiadomo KAŻDA z nas przechodzi ciążę inaczej. Jedne się martwią że nie wymiotują, inne ze za bardzo. Ja nie wymiotowałam w ciąży ani raz, mdłości miałam kilka razy, może z 5. Nie zastanawiam się nad tym, tak na prawdę co ma być to będzie więc nasze stresy są zbędne. NIE CZYTAJCIE ZA DUZO ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Ten smutny moment, kiedy od rana postanawiasz, ze po pracy zrobisz gulasz, ryz i mizerie z salata. Caly dzien sie na to nakręcasz, przychodzisz do domu, gotujesz, siadasz przed talerzem, pare ruchow widelcem i.... ALE SIE NAJADLAM... JUZ NIE MOGE
![]() Cale szczescie, ze TŻ wyrozumiały i nie wmusza mi jedzenia. Powiedzial "ooo biedactwo, nie martw sie. Za godzine znowu zglodniejesz, to znowu pojesz troszke" ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2693 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
i śniło mi sie ze ukradli mi tablicę rejestracyjne od auta. Ostatnio dwukrotnie zdarzyło się o sąsiadom. A ja zostawiłam samochód przy ulicy dlatego pewnie mi się takie głupoty snily ![]() Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Chcemy robić genetyczne usg polowkowe prywatnie. Niedługo będę musiała zadzwonić się umówić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko ok, na usg tak podskakiwała że aż byłam w szoku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
Lidka99 suuuuuper
#2696 |
Zadomowienie
|
Lidka99
![]() ![]() ![]()
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj witam sie w 16 tygodniu. Łiii jak szybko to leci, jak sie czlowiek tylko na ciazy nie skupia. Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam w ciazy, ale tylko rano. Jestem z siebie bardzo zadowolona, bo nigdy mi sie nie chcialo pojechac do hurtownii zeby kupic zarowki do lampy uv do paznokci. Od razu kupilam sobie kilka hybrydek i zel, bo mi sie juz konczy. Juz nogi zrobione, a teraz biore sie za przedluzanie moich lamiacych sie tragicznych paznokci.
![]() Nie wiedzialam za co sie wziac do czytania, ale postanowilam poraz kolejny przeczytac "Dzieci z dworca Zoo". Milego wieczoru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.