Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 11:11   #2671
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Alantan dobry na wszystko. Ja uwielbiam po opalaniu, na suche dłonie zimą, na podrażniona skórę, na szorstkie pięty, na twarz po zabiegach z kwasami.
Najczęściej wybieram krem, ba wyjątkowe sytuacje maść.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

A co do lanoliny to kupilam z ziaja manma mia.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:41   #2672
malenstfo24
Rozeznanie

Do szpitala na pewno kupię bepanthen dla dziecka w domu zamierzam używać krochmalu raz na jakiś czas do kąpieli, wszystko zweryfikuje się oczywiście po wyjściu Brzdąca a macie coś na piersi? mam maltan i ostatnio gratis do balsamu na rozstępy ziaja dostałam lano-maść. Myślę czy już nie smarować napisali,że 2miesiące przed w celu hartowania brodawek na tym ziaja

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:43   #2673
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam ziaję. Nie inwestuję, bo poczekam co z tego wyjdzie.
Stary 2016-06-01, 11:50   #2674
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Do szpitala na pewno kupię bepanthen dla dziecka w domu zamierzam używać krochmalu raz na jakiś czas do kąpieli, wszystko zweryfikuje się oczywiście po wyjściu Brzdąca a macie coś na piersi? mam maltan i ostatnio gratis do balsamu na rozstępy ziaja dostałam lano-maść. Myślę czy już nie smarować napisali,że 2miesiące przed w celu hartowania brodawek na tym ziaja
ja na brodawki kupiłam krem z lanoliną Lansinoh polecony na jakimś rodzicielskim blogu, ale to bardziej celem ochrony brodawek przed podgryzaniem przez dzidziusia a nie do hartowania
do szpitala też dla dziecka kupiłam bepanthen baby extra i zaopatrzyłam się też w Linomag.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:08   #2675
Fantasmagori
Zakorzenienie

ja kupię Ziaję lano maść koleżanka mi poleciła, jej bardzo pomogła

fajne te ćwiczenia niektóre sobie zapisałam i będę ćwiczyć

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:13   #2676
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ja na brodawki kupiłam krem z lanoliną Lansinoh polecony na jakimś rodzicielskim blogu, ale to bardziej celem ochrony brodawek przed podgryzaniem przez dzidziusia a nie do hartowania
do szpitala też dla dziecka kupiłam bepanthen baby extra i zaopatrzyłam się też w Linomag.
O właśnie o linomagu też myślałam tylko mi wiecznie ta nazwa uciekała podobno bardzo dobre kosmetyki ja z pracy dostałam jeszcze zestaw oillan płyn i mleczko, puder nivea, oliwkę i szampon jonhson baby-pewnie włosów nie zobaczę tak szybko w rodzinie raczej łysole plus tort pampersów, chyba tylko ten mi się przyda bo kosmetyki w planach miałam inne

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 12:37   #2677
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Linomagiem zachwycała sie moja mama i bratowa jak dzieci były małe. Nie rozumiałam tych ich zachwytów. Dla mnie to było tłuste, wolalam bepanthen. A teraz... sama mam linomag na liście zakupów. Tylko linomag bobo a+e, a nie ten zielony, który one uwielbialy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 12:39   #2678
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Kawę z dużą ilością mleka piję codziennie, zazwyczaj też miałam wizytę w wc po tym, ale w ostatnich 3 dniach coś się przyblokowało
Chyba muszę się przejść po siemię lnianę, a śliwek suszonych nie znoszę

Kiwi powiadasz - dawno nie jadłam, spróbować nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Semestr-trymestr. Co za róznica.
Każdy wie o co chodzi
Tylko pamietaj, zeby zalewac cale ziarna lub mielic na biezaco. Zmielone siemie, ktore stoi jest niezdrowe-cyjanogenne (wytraca sie np. cyjanowodor).
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
oj ja jestem fanką lodów, nawet nie mam wyrzutów sumienia jak je jem

haha
Ja jem lody codziennie. Wczoraj tz, juz naprawde zdegustowany zapytal, jak ja moge codziennie w&$+$-@ac lody A dzis Dzien Dziecka w zwiazku z czym napisalam mu, ze wypadaloby corke zabrac na duze lody z bita smietana i orzechami
Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Pieknie i słonecznie po wczorajszej burzy, ładny dzień sie szykuje

Tak jak dziewczyny pisały, mi chodziło o sytuację w czasie ŚDM - szczerze wątpię, żeby odmówili przyjazdu. A położna tez przy okazji wspominała, że w sytuacji, kiedy czujemy się źle z powodu skurczów, to wiadomo, że na nogach do szpitala nie dojdziemy i same raczej prowadzić przy skurczach nie będziemy a nie każda ma Tża czy kogos z samochodem do dyspozycji. Ja gdybym była sama i zaczęła rodzic, to na pewno wzywałabym karetkę, a nie na przykład taksówkę

Jak idę dłużej niz kilka minut, to mi twardnieje - nie jak kamień, tylko robi sie taki bardziej "zwarty". Czasem dochodzi do tego takie dziwne kłucie chyba w okolicy jajnika (choc pojęcia nie mam, gdzie mi sie teraz te wszystkie rzeczy wewnątrz teraz podziewają).

Gratuluję - też wczoraj dokonałam tego bardzp dla mnie bolesnego wyczynu

I jak się dziś czujesz, lepiej? Przespałaś nockę?

no to chyba w najbliższy weekend sie przejdę na oddział i dopytam jak to u nich funkcjonuje.

U nas tez Alantan polecany

Przyłączam się do imprezki
Origa, ja sie wybieram do Zeroma w przyszlym tyg.
Tez bylam w szoku, ze tak to w szpitalach wyglada, ale z drugiej strony mysle, ze podczas porodu jest kobiecie naprawde wszystko jedno-czy to boks, czy sciany sa niebieskie, ile osob sie krzata itp. ;-)

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Potwierdzam słowa siostry, zresztą te kremy są NA odparzenia więc jak odparzeń nie ma to po co je stosować? Jak już pisałyśmy, im mniej kosmetyków tym lepiej. Do pupci mogę polecić jeszcze ALANTAN - polecała mi go położna przy Natalce i rzeczywiście sprawdzał się super. A co do pieluch to DADA z Biedry też są ok.
Kciuki za TŻeta!

Dzień dobry Mamusie!
Zbieram się na kursy a Wam życzę miłego dnia!
Ja o Dada slyszalam skrajne opinie-te negatywne to ze sa mniej chlonne i kupsko lubi wyleciec bokiem Sama zamierzam wyprobowac pieluchy firmowe Tesco (slyszalam duzo dobrego), ale dopiero po 3 miesiacu zycia. Na poczatek jednak Pampers lub Huggies.
Dzieki za kciuki, tz na razie zadowolony.

Dzieki za odpowiedzi dot. Difocloru!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:42   #2679
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Linomagiem zachwycała sie moja mama i bratowa jak dzieci były małe. Nie rozumiałam tych ich zachwytów. Dla mnie to było tłuste, wolalam bepanthen. A teraz... sama mam linomag na liście zakupów. Tylko linomag bobo a+e, a nie ten zielony, który one uwielbialy.
też planuję go kupić tylko właśnie jeszcze myślę nad zielonym ale chyba jednak ten pierwszy

Stary 2016-06-01, 12:42   #2680
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dostałam od zaprzyjaźnionej fizjoterapeutki trochę materiałów o ćwiczeniach w ciąży i połogu więc się dzielę https://www.dropbox.com/sh/uoqbairae...BuOd0sbta?dl=0

Tak w prezencie na dzień dziecka
Dzięki!

Cytat:
Jak ostatnio kupowalam alantan to jakis taki nie bardzo rzadki i srednio pomagal, moj podrazniony od kataru nos nie byl zadowolony
sudocrem to juz jest jak cos sie dzieje bardzo wysusza ja mam zawsze sloik w domu na krostki,otarcia☺
Gratulacje U nas rowny 8miesiac dzis☺ Maluchowi upieke ciasto szybki biszkopt z truskawkami i do tego lody czekoladowe☺
Duzo rzeczy juz macie dziewczyny ja dzis zakupie tantum rosa rekami Tz i przescieradla odbieramy literki drewniane biale z imieniem ta odbieramy TZ wzial na 2miesiace prace do domu by zajac sie hipopotamem
Ooo, 8. miesiąc, super.

Cytat:
Alantan dobry na wszystko. Ja uwielbiam po opalaniu, na suche dłonie zimą, na podrażniona skórę, na szorstkie pięty, na twarz po zabiegach z kwasami.
Najczęściej wybieram krem, ba wyjątkowe sytuacje maść.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

A co do lanoliny to kupilam z ziaja manma mia.
Też lubię Alantan, fajny też na stan po zejściu najgorszego ataku egzemy, bardzo dobrze łagodzi.
Lanolinę też z Ziaji planuję.
Poza tym już nie będę nic z takich kupować, bo dostałam Bepanthen, Sudocrem, mam wspomniany Alantan i mnóstwo różnych małych próbek. :P

Hmm, czy ja mam siłę iść 2 km do biblioteki z plecakiem z książkami i wrócić z nowymi książkami?
W sumie przeszłabym się jak już mi się obiadek ułoży w brzuchu i cukier zmierzę, najwyżej w autobus wskoczę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:43   #2681
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Ja jem lody codziennie. Wczoraj tz, juz naprawde zdegustowany zapytal, jak ja moge codziennie w&$+$-@ac lody A dzis Dzien Dziecka w zwiazku z czym napisalam mu, ze wypadaloby corke zabrac na duze lody z bita smietana i orzechami
i bardzo dobrze mmmniam

Stary 2016-06-01, 12:43   #2682
iweczka
Zakorzenienie

Od rana z niewyspania boli mnie głowa, próbowałam się zdrzemnąć ale nic z tego

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja juz sie poddałam jesli chodzi o sprawy kibelkowe. Zauwarzyłam tylko, ze jak wiecej sie ruszam to jakos sprawniej to pozniej idzie
tylko, że ja ruszam się naprawdę sporo

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moi rodzice też są kochani. Dowiozą mi sporo rzeczy, więc zdjęli mi z głowy część wyprawki.
W sumie z takich najdroższych rzeczy został mi tylko leżaczek Ciągle nie mogę się zdecydować
Może teściowej wyślę link, że taki potrzebuję:P

Ona raczej jakoś specjalnie zainteresowana nie jest
Ooo i świetny pomysł, podsyłaj teściowej , ciekawe co Ona na to
Moja też się nie wychyla, wczoraj wieczorem przypomniała sobie że dziś Dzień Dziecka i co ma kupić wnuczce

Cytat:
Ja przy owocowej diecie nie narzekam na wizyty w toalecie. Kocham truskawki
Do tego nektarynki i jestem szczęśliwa.
Ja jem truskawki w mega ilościach odkąd się pojawiły i od 3 dni niestety dopadł mnie problem

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Dużo wody, ciemne pieczywo, warzywa, siemię, kawka z rana, suszone śliwki. A jak nie da rady to czopki glicerynowe i w ostateczności lactulosum.

Wkładki laktacyjne też póki co biorę jednorazowe i też jedną paczkę

Pieluchy jedynki kupiłam jedną paczkę 43 sztuki i ewentualnie jeszcze jedną dokupię. Dalej już po porodzie na bieżąco będziemy dokupywać
:
Wszystko stosuję i du.pa

W sumie racja, kupię 1 paczkę a potem na bieżąco będzie sie uzupełniać zapasy pieluszek

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
:

Nie ma tragedii?! a co ja mam powiedziec... mam już 10kg na plusie Jutro kończe 28 tydzień

.
Afrodita, ja zaczęłam 29 tc w poniedziałek i mam +9 kg .
Od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybyło mi 0,5 kg.
Podejrzewam że dobiję niebawem do do 10 kg ....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:45   #2683
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam na 16 szkołę rodzenia. Ze 40 min na dojazd, parking itp. Po drodze chcialam jeszcze wejsc do rosmana i do przychodni. Czyli kolejne 40 min. A obok jest pepco...
Rano był plan ze wyjade o 14. Teraz jest taki ze o 14 wstane, bo oczywiście leżę.
Stary 2016-06-01, 12:45   #2684
Fantasmagori
Zakorzenienie

Właśnie sobie przejechałam ręką po włosach i wylazł mi dosłownie ich pęk cudownie. Może mi czegoś brakuje dobrze że jutro wizyta i badanie krwi to zobaczymy jak wyniki

Stary 2016-06-01, 13:03   #2685
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Tylko pamietaj, zeby zalewac cale ziarna lub mielic na biezaco. Zmielone siemie, ktore stoi jest niezdrowe-cyjanogenne (wytraca sie np. cyjanowodor).

Tez bylam w szoku, ze tak to w szpitalach wyglada, ale z drugiej strony mysle, ze podczas porodu jest kobiecie naprawde wszystko jedno-czy to boks, czy sciany sa niebieskie, ile osob sie krzata itp. ;-)

Ja o Dada slyszalam skrajne opinie-te negatywne to ze sa mniej chlonne i kupsko lubi wyleciec bokiem Sama zamierzam wyprobowac pieluchy firmowe Tesco (slyszalam duzo dobrego), ale dopiero po 3 miesiacu zycia. Na poczatek jednak Pampers lub Huggies.
Dzieki za kciuki, tz na razie zadowolony.

Dzieki za odpowiedzi dot. Difocloru!

Lody u mnie też grane od miesiąca najpierw były sorbety 500ml, potem twistery, rożki i od 2dni czekoladowe są na tapecie
Mój Tż dowiedział się wczoraj,że sale porodowe są 3-6osobowe i był w szoku,że standart 1 pokoju jest płatny stwierdził,że to średniowiecze
Cytat:

tylko, że ja ruszam się naprawdę sporo

Ooo i świetny pomysł, podsyłaj teściowej , ciekawe co Ona na to
Moja też się nie wychyla, wczoraj wieczorem przypomniała sobie że dziś Dzień Dziecka i co ma kupić wnuczce

Ja jem truskawki w mega ilościach odkąd się pojawiły i od 3 dni niestety dopadł mnie problem

Wszystko stosuję i du.pa

W sumie racja, kupię 1 paczkę a potem na bieżąco będzie sie uzupełniać zapasy pieluszek

Afrodita, ja zaczęłam 29 tc w poniedziałek i mam +9 kg .
Od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybyło mi 0,5 kg.
Podejrzewam że dobiję niebawem do do 10 kg ....
Wczoraj pomógł mi kefir z ogórkiem konserwowym radykalne posunięcie, ale po 3dniach bez kibelka to już się obawiam o kichy u mnie śliwki, nektarynki, kiwi, truskawki nic tez nie dają

Cytat:
Właśnie sobie przejechałam ręką po włosach i wylazł mi dosłownie ich pęk cudownie. Może mi czegoś brakuje dobrze że jutro wizyta i badanie krwi to zobaczymy jak wyniki
Może jakieś dodatkowe witaminy będą potrzebne ja miesiąc w miesiąc mam dodawane nowe najpierw magnez plus B6, potem żelazo oby w tym miesiącu wyszło wszystko dobrze

6 Lipiec 2013
<3<3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 13:04   #2686
Fantasmagori
Zakorzenienie

Lecę na basen

Stary 2016-06-01, 13:10   #2687
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Nadrobilam uff. ;-)

Gratuluje wczorajszych wizyt duze juz dzieciaki

Tz pojechal w nd i tak pusto w domu :-( jak bede rodzic to moze sie uda z 3 tyg urlopu wziac.

Tija chcialabym przyjmować wit C w tabletkach czy 200mg to za duzo? 2 tyg temu skończyłam antybiotyk a dzis wstalam z mega katarem i chrypka do tego pokaszluje zalamka :-( lecze sie domowymi sposobami poki co i mam nadzieje ze to minie szybko : prosi:

Ja z wyprawka jestem w d... mam tylko posortowane ubranka poprac poprasowac musze i pokupic wszystko do szpitala i dla dzidzi w przyszlym tyg sie musze zabrac.

Wszystko inne mam po pierwszyn synku i lozeczko i wozek tylko odswiezyc musze.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:14   #2688
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Fajnie, że zakupy w Ikei udane. Podasz nazwy mebli na jakie się zdecydowaliście? Oglądałam ostatnio fotele i nawet mi się podobał taki bujany Poang, ale zastanawiam się czy nie lepiej brać czegoś z miękkimi podłokietnikami, a z tych jakoś nie miałam faworyta. :P
Kilka dobrych lat tych foteli uzywałam, tylko to nie jest do końca bujany, a tzw. gięty fotel. Bardzo wygodny, ale nie wiem czy do karmienia faktycznie miękkie podłokietniki nie byłyby wskazane

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dostałam od zaprzyjaźnionej fizjoterapeutki trochę materiałów o ćwiczeniach w ciąży i połogu więc się dzielę https://www.dropbox.com/sh/uoqbairae...BuOd0sbta?dl=0

Tak w prezencie na dzień dziecka
Dzieki, na pewno sie przydadzą

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Z okazji owego dzisiejszego Dnia tatuś zabiera Zuzię będącą w brzuszku mamusi na lody To nic, że głownie ja skorzystam z tej pychoty
W moim wypadku mamusia sama zabrała Helenkę na lody do Macka

Cytat:

Ja tez jem codziennie. A co więcej, Tz sie przyłaczył i jak kupuje zapas dla mnie, to z uwzględnieniem siebie
To jak będziesz pierwsza w Żeromie, to daj znać co sie dowiedziałaś

Cytat:
Hmm, czy ja mam siłę iść 2 km do biblioteki z plecakiem z książkami i wrócić z nowymi książkami?
W sumie przeszłabym się jak już mi się obiadek ułoży w brzuchu i cukier zmierzę, najwyżej w autobus wskoczę.
Idź, korzystaj z pogody i przyrody

Cytat:
Ja mam na 16 szkołę rodzenia. Ze 40 min na dojazd, parking itp. Po drodze chcialam jeszcze wejsc do rosmana i do przychodni. Czyli kolejne 40 min. A obok jest pepco...
Rano był plan ze wyjade o 14. Teraz jest taki ze o 14 wstane, bo oczywiście leżę.
Wstałaś:brzydal :
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:21   #2689
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Origa, dam Moj tz tez je. Wczoraj, mimo szczerego zniesmaczenia tez wzial galke. Ja dwie, a w domu czekal rozek

Wyszlam na chwile na poczte (po drodze zjadlam loda :p) i nie zyje Jak zyc, pytam sie?!

Stary 2016-06-01, 13:23   #2690
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

idź idź..fajny spacerek, kup po drodze loda,żeby Ci cukier nie spadł za bardzo..

Cytat:
ja też próbowałam zasnąć ale coś mi nie idzie..

Cytat:

Wczoraj pomógł mi kefir z ogórkiem konserwowym radykalne posunięcie, ale po 3dniach bez kibelka to już się obawiam o kichy u mnie śliwki, nektarynki, kiwi, truskawki nic tez nie dają

właśnie nie chciałam podawać takich drastycznych metod,ale wydaje mi się,że jak ktoś nie może się wypróżnić to wystarczy pochłonąć dziwne połączenie i gotowe.. cola i nektarynki?

Cytat:
Lecę na basen
buahahahahah..żeby Cię do zoo nie odwieźli..

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Nadrobilam uff. ;-)

Tz pojechal w nd i tak pusto w domu :-( jak bede rodzic to moze sie uda z 3 tyg urlopu wziac.

Tija chcialabym przyjmować wit C w tabletkach czy 200mg to za duzo? 2 tyg temu skończyłam antybiotyk a dzis wstalam z mega katarem i chrypka do tego pokaszluje zalamka :-( lecze sie domowymi sposobami poki co i mam nadzieje ze to minie szybko : prosi:

Ja z wyprawka jestem w d... mam tylko posortowane ubranka poprac poprasowac musze i pokupic wszystko do szpitala i dla dzidzi w przyszlym tyg sie musze zabrac.

o witaminie C mądre artykuły wrzucała scoiatael86, ale chyba w poprzedniej części więc musisz pogrzebać..

dzięki dziewczyny za komentarze w klubie..
sama się zastanawiam czy ten brzuch nie jest za mały

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Origa, dam Moj tz tez je. Wczoraj, mimo szczerego zniesmaczenia tez wzial galke. Ja dwie, a w domu czekal rozek

Wyszlam na chwile na poczte (po drodze zjadlam loda :p) i nie zyje Jak zyc, pytam sie?!

poleż..zrób przeciąg..może jakimś sorbetem przełóż..
kurde Orange się nie odzywa.. i Krefetka..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:27   #2691
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Leze i ledwo zipie, a serce chce wyskoczyc- co za koszmar!!!Dzis tz musi przyniesc wiatrak z garazu. Zrobie przeciag, dobry pomysl

Stary 2016-06-01, 13:33   #2692
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Wstałam. I juz prawie jestem gotowa.
Stary 2016-06-01, 13:37   #2693
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Nadrobilam uff. ;-)

Zapytam doświadczoną Mamę kiedy najlepiej to wszystko uprać zamierzałam w lipcu, ale czasem jak mam lepsze dni teraz i są te upały to korci wrzucić ubranka do pralki

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
idź idź..fajny spacerek, kup po drodze loda,żeby Ci cukier nie spadł za bardzo..

ja też próbowałam zasnąć ale coś mi nie idzie..

właśnie nie chciałam podawać takich drastycznych metod,ale wydaje mi się,że jak ktoś nie może się wypróżnić to wystarczy pochłonąć dziwne połączenie i gotowe.. cola i nektarynki?

buahahahahah..żeby Cię do zoo nie odwieźli..

o witaminie C mądre artykuły wrzucała scoiatael86, ale chyba w poprzedniej części więc musisz pogrzebać..

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

poleż..zrób przeciąg..może jakimś sorbetem przełóż..
kurde Orange się nie odzywa.. i Krefetka..
Colka i nektarynki wypróbuje
Mały brzuch mieć fajnie jest, mój wydaje się być ogromny i w dodatku dziś odkryłam rozstępy skubane pod spodem brzucha się ukryły nawet nie wiem kiedy

Cytat:
Leze i ledwo zipie, a serce chce wyskoczyc- co za koszmar!!!Dzis tz musi przyniesc wiatrak z garazu. Zrobie przeciag, dobry pomysl

Pod warszawą całe szczęście chłodniej niż przez ostatnie parę dni, polecam kefiry i maślanki(bez ogórka konserwowego) genialnie schładzają organizm, chłodniki mniam

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 13:43   #2694
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam doświadczoną Mamę kiedy najlepiej to wszystko uprać zamierzałam w lipcu, ale czasem jak mam lepsze dni teraz i są te upały to korci wrzucić ubranka do pralki

Mały brzuch mieć fajnie jest, mój wydaje się być ogromny i w dodatku dziś odkryłam rozstępy skubane pod spodem brzucha się ukryły nawet nie wiem kiedy

Pod warszawą całe szczęście chłodniej niż przez ostatnie parę dni, polecam kefiry i maślanki(bez ogórka konserwowego) genialnie schładzają organizm, chłodniki mniam
niektóre z dziewczyn juz poprały ciuszki..więc myślę,że nic nie stoi na przeszkodzie..
cola i nektarynki to tylko przykład.. myślę,że nawet wystarczyłoby zapić kefir czymś gazowanym nawet.. chociaż ja ekspertem nie jestem.. miałam w ciąży tylko dwa razy przerwę po jeden dzień z kibelkiem i już się niepokoiłam..
ja nie wiem co to będzie jak przyjdą prawdziwe upały
Stary 2016-06-01, 13:43   #2695
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Ja pralam przy Adusiu wszystko juz w kwietniu a termin mialam na koniec maja teraz tez wnet zabieram sie za pranie bo przy upalach pozniej moze byc kiepsko a prasowac jeszcze będę lepiej sie pozniej takiemu maleństwu zaklada ubranka

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:51   #2696
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Te wszelkie preparaty są dobre gdy już pojawi się problem popękanych brodawek. Szybko je naprawią Maltan jest dość zapychający i słyszałam, że lubi powodować grzybice. Maści z czystej lanoliny są polecane - przede wszystkim nie trzeba ich zmywać przed karmieniem. Hartowanie brodawek to mit i nie ma takiej potrzeby. Robienie tego może uszkodzić przewody mleczne.

Cytat:
Mam ten A+E i chce go używać od czasu do czasu nawilżająco do ciałka wedle potrzeb

Cytat:

Oj to niedobry TŻ Toć lody to jest idealny posiłek dla ciężarnego żołądka!

Cytat:
Lecę na basen

Cytat:
Taka ilość brzmi dobrze Spróbuj z domowymi sposobami - czosnek, wit C, maliny, sok z cebuli. Jak nie pomoże to lepiej do lekarza podjedź. Zdrówka

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
.

Jest prze idealny! A mówię Ci to ja
Stary 2016-06-01, 13:57   #2697
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Tija, hihi- dobry, dobry, bo jak na razie te lody funduje jednak (kochany ZUS <3). Dobrze, ze napisalas o tych masciach- w ogole o tym nie myslalam jeszcze.

Napisalam Wam, ze kupilam sobie naklejki silikonowe na sutki. Przy sciaganiu mnie bolalo :/ Znow popadam w watpliwosci, czy dam rade karmic piersia. Kurde, szkoda, ze to mleko musi akurat przez sutki leciec. Matka Natura cos nawalila u mnie, ze mam takie wrazliwe :/

Stary 2016-06-01, 13:58   #2698
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Ja pralam przy Adusiu wszystko juz w kwietniu a termin mialam na koniec maja teraz tez wnet zabieram sie za pranie bo przy upalach pozniej moze byc kiepsko a prasowac jeszcze będę lepiej sie pozniej takiemu maleństwu zaklada ubranka
Oo to ja się nie potrzebnie wstrzymuje mam wyjęte ciuszki na 56 i 62 podzieliłam w szafce prasowanie miałam zlecić teściowej, ale coś ma ostatnio z nogami problemy i czuję,że zostanę z tym sama Tż nie znosi żelazka

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 14:00   #2699
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Odnośnie sytuacji z teściową to Twój przykład jest genialny i żałuję że jej wtedy czegoś podobnego nie powiedziałam... Zamiast tego zabrakło mi języka w gębie i musiałam wyjść do łazienki żeby się nie rozplakac, opanować emocje i nie rozpętać burzy..

Ale Twój Jasio duży! Może Twoje bóle są stąd że daje Ci tak mocno do wiwatu kopniakami w jakiś narząd? Duży chłopak to kto wie? Hm niepokojące jest że to tak mocno boli. Bierz w razie czego nospę.
też mam takie przypuszczenia ale nie będę winić dziecka

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

I jak się dziś czujesz, lepiej? Przespałaś nockę?
Melduję na szybko bo dziś na wszystko mało czasu

Brzuszek w nocy idealnie. Zero jakichkolwiek dolegliwości ale wieczór zaaplikowałam luteinę, wzięłam magnez i poszłam spać. Rano znów luteina i odpukać do teraz jakby nigdy nic ale Jasio też kopie w zupełnie innym miejscu więc może coś jest w tym, że to jednak jego wina

Na szkole rodzenia położna dotykała mojego brzuszka i powiedziała, że mam MEGA wyluzowany Najmniej spięty z wszystkich dziewczyn co tam były więc chyba nie jest źle

Na szkole byłam do 13.00 a teraz wpadłam na 3h do pracy zrobić przelewy i ogarnąć co muszę i lecę do domku odpoczywać
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:03   #2700
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Jest prze idealny! A mówię Ci to ja
uff..trochę mi ulżyło..

Cytat:
Tija, hihi- dobry, dobry, bo jak na razie te lody funduje jednak (kochany ZUS <3). Dobrze, ze napisalas o tych masciach- w ogole o tym nie myslalam jeszcze.

Napisalam Wam, ze kupilam sobie naklejki silikonowe na sutki. Przy sciaganiu mnie bolalo :/ Znow popadam w watpliwosci, czy dam rade karmic piersia. Kurde, szkoda, ze to mleko musi akurat przez sutki leciec. Matka Natura cos nawalila u mnie, ze mam takie wrazliwe :/

rozwalasz system...

a propos lodów to Wam powiem,że ja jestem udu..piona.. do zamrażarki mamy przesunięty taki stolik/barek kuchenny i jest dość ciężki, a nie mogę dźwigać i sam się nie obsłużę narobiłyście mi ochotya wiem ,że mam tam sorbet mango-marakuja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości