Meridia - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-17, 22:01   #2671
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Dot.: Meridia

przyjmuję biczowanie z pokorą

oj widzę że ten piątek to taki grzeszny jest nie tylko u mnie ale u większości z nas! uf aż mi ulżyło że nie tylko ja taka niedobra jestem hahaha

ale cóż czasami trzeba się nagrodzić, prawda? (sama sobie chyba to tłumaczę... )

jutro mam zajęcia od 11 do 15 więc nie będę myślała o jedzeniu... wiecie nowa uczelnia, nowe przedmioty, nowi wykładowcy, nowe (męskie) twarze (ciałka) zapowiada się fajnie

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 22:07   #2672
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
przyjmuję biczowanie z pokorą

oj widzę że ten piątek to taki grzeszny jest nie tylko u mnie ale u większości z nas! uf aż mi ulżyło że nie tylko ja taka niedobra jestem hahaha

ale cóż czasami trzeba się nagrodzić, prawda? (sama sobie chyba to tłumaczę... )

jutro mam zajęcia od 11 do 15 więc nie będę myślała o jedzeniu... wiecie nowa uczelnia, nowe przedmioty, nowi wykładowcy, nowe (męskie) twarze (ciałka) zapowiada się fajnie
Nooo to kochana, dekoldzik i trza się dowartościować przez męskie spojrzenia

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 22:16   #2673
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Nooo to kochana, dekoldzik i trza się dowartościować przez męskie spojrzenia
hahah a żebyś wiedziała dekolt już przygotowany! hahaha

Stary 2008-10-17, 22:31   #2674
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahah a żebyś wiedziała dekolt już przygotowany! hahaha
To nasza tajna broń kobieca

Stary 2008-10-17, 23:11   #2675
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

raz na kiedys trzeba zjesc cos niezdrowego. jak sobie pomysle, ze juz nigdy mialabym nie zjesc spagheti czy kebaba to normalnie zycie traci sens czyli jak to mowi moja kuzynka: ja tak kocham jedzenie, a ono mnie zabija
szpurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 23:15   #2676
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

a tak na marginesie to moj brzuch jest dzisiaj napompowany jak balon, macie jakies dobre sposoby na splaszczenie go?
Stary 2008-10-17, 23:33   #2677
Anielska
Raczkowanie

Talking Dot.: Meridia

...jestem baaaaardzo głodna...............:zar lok:
może batoniczka...musz ę się pobiczować i wybić sobie jedzonko z głowy...może chociaż jabłuszko??? co Wy na to... wiem że jest późno...to wszystko wina tego pączka z adwokatem
na szczęście już prawie koniec tego kuszącego nas wszystkie piątku... dobrze że jesteście, podpisuję się tutaj pod kilkoma opiniami o sile grupy, faktycznie czasem jak sobie pomyślę o Was i naszym wspólnym celu, to odkładam jedzonko... Wasze zdrówko...
Stary 2008-10-18, 00:54   #2678
wizia29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anielska Pokaż wiadomość
może batoniczka...musz ę się pobiczować i wybić sobie jedzonko z głowy...może chociaż jabłuszko??? co Wy na to... wiem że jest późno...to wszystko wina tego pączka z adwokatem
na szczęście już prawie koniec tego kuszącego nas wszystkie piątku... dobrze że jesteście, podpisuję się tutaj pod kilkoma opiniami o sile grupy, faktycznie czasem jak sobie pomyślę o Was i naszym wspólnym celu, to odkładam jedzonko... Wasze zdrówko...
zdrówko

Edytowane przez wizia29
Czas edycji: 2008-10-18 o 00:55 Powód: piwko ok apetyt i dzie [pa pa
wizia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 00:58   #2679
wizia29
Raczkowanie

Noco wy laski spoko zjedzonkiem
wizia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 08:08   #2680
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szpurka Pokaż wiadomość
a tak na marginesie to moj brzuch jest dzisiaj napompowany jak balon, macie jakies dobre sposoby na splaszczenie go?
a dlaczego mam taki napompowany ten brzuszek? przez to że nie odwiedzasz WC, a może zjadłaś jakieś droższe? chleb? albo piłaś gazowane? to wszystko może na to wpływać, jeśli nie chodzisz do WC to próbuj wszystkiego co przeczyszcza, jest weekend na pewno dobrze Ci to zrobi, a jeśli to coś z jedzenia to jedz dzisiaj lekko strawne jedzonko, najlepiej bez węglowodanów

Cytat:
haah FERALNY PIĄTEK wszystkie oszukują no nieźle ale serio od razu mi raźniej jak wiem że nie tylko ja taka paskuda jestem

boshe obudził mnie potworny ból zęba... normalnie już się boję co to może być... to z tej strony gdzie mam mieć ten cholerny zabieg... na dodatek boli mnie ząb który ostatnio był robiony więc jest ZDROWY, ale fakt że nawet przy znieczuleniu trochę mnie bolało, coś jest nie tak... BOJE SIĘ STRASZNIE! więzłam już tabletkę (trzeci dzień z z rzędu ) i powoli zbieram się na uczelnie...

Stary 2008-10-18, 12:52   #2681
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Witam Meridki

Faficzku ze mna juz oki, odwiedzilam wc-ta
jakos powoli zapominam o braniu M, dopiero 5 minut temu sobie przypomnialam, zwykle biore po 10. sobota to najgorszy dzien dla mnie, walcze zeby nie podjadac. a co u was ciekawego?
Stary 2008-10-18, 15:46   #2682
Alauka
Raczkowanie

hej
no za mną też strasznie słodkie chodzi nie męczy mnie głód, tylko ochota na słodkie.... mogłabym zamiast obiadu zjeść kawałek ciasta
a wczoraj radirex tak mnie przeczyścił, że myślałam, że z WC nie wyjdę no ale nazbierało się przez kilka dni

Faficzkowa no to teraz razem dążymy do 75

boli mnie głowa, zatokowo już 2 dzień
Stary 2008-10-18, 15:50   #2683
Tereskaa
Zakorzenienie

Ogólnie to lipne te weekendy jakieś są, siedzi się w domku z rodziną, a oni ciągle coś jedzą I jak tu się nie skusić Zwłaszcza, że sama upiekłam karpatkę hahaha, żeby rodzinka miała do kawy
Jutro mój tata wraca z odwiedzin u rodzinki na wiosce i już widzę te pęta kiełbas, szynek, mięcha i to tłuste mleko prosto od krówki Ech, ciężkie czasy mnie czekają A jak Wy laseczki wytrzymujecie te weekendy, też Wam tak ciężko?

Stary 2008-10-18, 17:52   #2684
wredka
Raczkowanie

Zasłużyłam na pożądne lanie
wczoraj pożarłam 2 kawałki pizzy na obiad, a na kolacje McChickena, a dziś na obiad tortille, wiem nie powinnam!!! już nie będę.... chyba
wredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 18:04   #2685
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alauka Pokaż wiadomość
hej
no za mną też strasznie słodkie chodzi nie męczy mnie głód, tylko ochota na słodkie.... mogłabym zamiast obiadu zjeść kawałek ciasta
a wczoraj radirex tak mnie przeczyścił, że myślałam, że z WC nie wyjdę no ale nazbierało się przez kilka dni

Faficzkowa no to teraz razem dążymy do 75

boli mnie głowa, zatokowo już 2 dzień
oczywiście 75! ciekawe ile to potrwa... w sumie te 3,5kg zajęło mi prawie miesiąc... kurde jak tak myślę to tragedia bo za wolno, ale z drugiej strony może to lepiej, tak szybko nie wróci? wiem że lepiej wolniej ale ja bym chciała JUŻ TERAZ widzieć 65!

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ogólnie to lipne te weekendy jakieś są, siedzi się w domku z rodziną, a oni ciągle coś jedzą I jak tu się nie skusić Zwłaszcza, że sama upiekłam karpatkę hahaha, żeby rodzinka miała do kawy
Jutro mój tata wraca z odwiedzin u rodzinki na wiosce i już widzę te pęta kiełbas, szynek, mięcha i to tłuste mleko prosto od krówki Ech, ciężkie czasy mnie czekają A jak Wy laseczki wytrzymujecie te weekendy, też Wam tak ciężko?
ulalala z pewnością to że napiszę że trzymam kciuki żebyś nic nie jadła i tak nic nie dają bo trudno oprzeć się takim smakołykom to napiszę tylko SMACZNEGO i oby tylko na w boczki nie poszło

Cytat:
Napisane przez wredka Pokaż wiadomość
wczoraj pożarłam 2 kawałki pizzy na obiad, a na kolacje McChickena, a dziś na obiad tortille, wiem nie powinnam!!! już nie będę.... chyba
ojoj wredko nie ładnie.... baaardzo nie ładnie, bo wczoraj ok był dzień łasuchowania, ale dzisiaj?
po weekendzie zabieramy się za siebie

ja dzisiaj jakoś dietowo jadłam... sama się sobie dziwię, ale to chyba dlatego że mnie boli pół szczęki i nie boli jak nie ruszam policzkami i szczęką więc nawet z tym jedzeniem nie jest zbyt dobrze... eh... cierpię...
miłego wieczorku

Stary 2008-10-18, 19:32   #2686
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredka Pokaż wiadomość
Nie martw się kochana, my wszystkie wczoraj byłyśmy grzesznicami

Cytat:
po weekendzie zabieramy się za siebie

ja dzisiaj jakoś dietowo jadłam... sama się sobie dziwię, ale to chyba dlatego że mnie boli pół szczęki i nie boli jak nie ruszam policzkami i szczęką więc nawet z tym jedzeniem nie jest zbyt dobrze... eh... cierpię...
miłego wieczorku
Juuuuuu, po weekendzie Tak mi mów Faficzku

Łączę się z Tobą w bólu ząbka, to nic przyjemnego. Trzymaj się kochana

Stary 2008-10-18, 20:30   #2687
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Teresko po weekendzie TRZEBA! nie ma wyjścia!

kurcze poczytałam teraz trochę i to chyba jednak od zatoki a nie zęba... mam nadzieje... cholera jasna... sama nie wiem... a nadal boli... kolejna tabletka.... ale jeszcze się trzymam!

Stary 2008-10-18, 22:19   #2688
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teresko po weekendzie TRZEBA! nie ma wyjścia!

kurcze poczytałam teraz trochę i to chyba jednak od zatoki a nie zęba... mam nadzieje... cholera jasna... sama nie wiem... a nadal boli... kolejna tabletka.... ale jeszcze się trzymam!
No to trzymaj się i w poniedziałek koniecznie do lekarza, bo to szkoda byś się tak męczyła

Noooooo tak, od poniedziałku... ile to już razy ja to mówiłam Generalnie staram się trzymać dietkę, ale jutro coś czuję, że będzie porażka na całej linii Bo jak zobaczę to co przywiezie tata ze wsi, te wiejskie kiełbachy, szynki i to mleczko pachnące krówkami, to chyba nie będzie mocnych
to już tak za wczasu żebym się za mocno nie rozbisurmaniła

Stary 2008-10-19, 10:25   #2689
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Witam dziewczynki
Co tam u Was dawno mnie tu nie bylo MEA CULPA meridii na razie nie biore jakos zapominam , jesc w sumie tez jakos nie pozeram ogromnych ilosc za wyjatkiem piatku (imieniny głownej ksiegowej u mnie w firmie) oprocz tego duzo sie ruszam w poniedzialki salsa w środy spinbike a w piatki taniec brzucha od juta na south beach przechodze i meridia od nowa. Ważyc sie nie waże ale wszyscy mowia że schudłam :0 jednak ruch to zdrowie pozdrawiam moje drogie buziaki

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-19, 16:49   #2690
Alauka
Raczkowanie

hmmmmmmmmm a ja siedzę przed TV z kawą i ciastkami ale tak mi się ostatnio chce słodkiego za to apetyt słaby. Na obiad zjadłam z łyżkę ziemniaków i z 2 łyżki tartej marchewki, głodu nie czuję, ale ochota na słodkie jest
Zjadłam 3 herbatniki w czekoladzie, starczy
Stary 2008-10-19, 17:32   #2691
Faficzkowa
Wtajemniczenie

ojojo widzę że to nie był tylko felerny piątek ale cały weekend!

Stary 2008-10-19, 19:13   #2692
Anielska
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Meridia

no...u mnie też weekend daremny, niepotrzebnie tę szarlotkę upiekłam no i zero ćwiczeń takich porządnych, bo coś tam poskakałam, coś pobrzuszkowałam, ale to nico...
od jutra zaczynamy od nowa...ale udało mi się dziś oprzeć smakołykom w restauracji na obiedzie, podkradłam tylko córce parę frytek
ciężko jest mi, Wam też? jakoś na początku łatwiej było zrezygnować ze słodkości niż teraz
Stary 2008-10-19, 20:14   #2693
madzia12g
Raczkowanie

oj dziewczynki dziewczynki chyba musimy wszystkie od jutra wziążć się w garść bo nie jestem sama z tym podjadaniem--brrrrrrrr----wszystko mnie kusiło--słodycze ,chlebek mniam mniam ale zaliczyłam godzinkę pływania-ha ha -pozdrawiam
start 24.10.2012: 99kg......14.10.2012: 96kg..30.11.2012:93kg o kurcze ile przede mną
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-19, 21:55   #2694
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
no...u mnie też weekend daremny, niepotrzebnie tę szarlotkę upiekłam no i zero ćwiczeń takich porządnych, bo coś tam poskakałam, coś pobrzuszkowałam, ale to nico...
od jutra zaczynamy od nowa...ale udało mi się dziś oprzeć smakołykom w restauracji na obiedzie, podkradłam tylko córce parę frytek
ciężko jest mi, Wam też? jakoś na początku łatwiej było zrezygnować ze słodkości niż teraz
mnie tez jest ciezko, ale juz troche schudlam i nie chce tego tracic. jak mam na cos ochote to zjem, ale raz na jakis czas. mysle, ze to zdrowa zasada. na poczatku diety szybko chudniemy i mamy motywacje, pozniej juz tak ladnie nie jest ale damy rade, juz jestesmy lzejsze
Stary 2008-10-19, 22:12   #2695
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojojo widzę że to nie był tylko felerny piątek ale cały weekend!
O takkkk, nieststy ja dziś wtrandoliłam litr mleka prosto od krówki, takiego mającego ok 5% tłuszczu Jeżuuuuuu, do tego jeszcze ten pyszny chlebek z wiejskim smaluszkiem i ogóreczkiem i kiełbachę i kawałek szynki Jestem tak wściekła, że chyba dopuszczę się aktu masochizmu

Stary 2008-10-19, 22:29   #2696
Faficzkowa
Wtajemniczenie

oj baby baby... wszystkie: Alauka, Anielska, madzia12g, Tereskaa należy się co najmniej
tylko szpurka twierdzi że jakoś się trzyma

teraz moje grzechy:
1- LODY ale pyszne były
2- chleb... wzięłam kanapeczki na uczelnię...
3- kiełbacha...
4- rosołek z makaronem... w sumie TYLKO to dzisiaj jadłam nic po za tym więc była to zdrowa i dietetyczna dieta że HEJ! musiałabym policzyć kalorie...

jutro poniedziałek, nowy tydzień, nowe plany, nowe motywacje

Teresko wiem że jesteś uprzedzona do tych "od jutro tzn od poniedziałku" ale chyba lepsze te poniedziałki niż jakieś dziwne postanowienia noworoczne

Stary 2008-10-19, 23:13   #2697
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

no wlasnie jakos tak jak my wszystkie, raz lepiej raz gorzej za tydzien ide do lekarza, wiec staram sie, ale nadal za malo cwiczen. moze od jutra pojde na basen, lepsze poniedzialki od noworocznych postanowien
Stary 2008-10-20, 09:56   #2698
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
oj baby baby... wszystkie: Alauka, Anielska, madzia12g, Tereskaa należy się co najmniej
tylko szpurka twierdzi że jakoś się trzyma

teraz moje grzechy:
1- LODY ale pyszne były
2- chleb... wzięłam kanapeczki na uczelnię...
3- kiełbacha...
4- rosołek z makaronem... w sumie TYLKO to dzisiaj jadłam nic po za tym więc była to zdrowa i dietetyczna dieta że HEJ! musiałabym policzyć kalorie...

jutro poniedziałek, nowy tydzień, nowe plany, nowe motywacje

Teresko wiem że jesteś uprzedzona do tych "od jutro tzn od poniedziałku" ale chyba lepsze te poniedziałki niż jakieś dziwne postanowienia noworoczne
Bo Szpureczka to twarda baba

Hahahaha, ja tak sobie postanawiam prawie od każdego poniedziałku, od każdego pierwszego dnia miesiąca, od każdego Nowego Roku... każdy termin jest dobry Gorze później z motywacją

Miłego tygodnia baby i w piątek nie chcę słyszeć, że ktoś tam coś podjadał

Stary 2008-10-20, 10:41   #2699
Anielska
Raczkowanie

dzień dobry..
piękna pogoda na spacerek, co? to dziś chyba się poruszamy wszystkie...
niby trochę pogrzeszyłam z tym jedzeniem przez weekend, ale waga o dziwo spadła
to może nie było tak dużo tych kalorii, no i wczoraj spacer prawie 3h...
od dziś będzie lepiej...chociaż ta szrlotka w piekarniku...
Stary 2008-10-20, 13:08   #2700
Candy Killer
Zakorzenienie

booooosz dobrze ze tu wlazlam do was bo zapomnialam ze mam M od dzisiaj brac znowu ale cos nie bardzo mi sie chce...moze od jutra hmm?? dostane rozgrzeszenie?:P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości