Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 17:20   #2671
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
. ja na wakacjach nie bylam 4 lata moze za rok już pojedziemy wszyscy razem w 3.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jejuu ja też nie byłam dłuuuugo na wakacjach!
Ostatnie to na Krymie :O to ile lat temu :O z 5 chyba smutno !!! (że na Krym już nie pojedziemy).

Moje ŁZS na głowie doprowadza mnie szaleństwa ! Umyłam innym szamponem wczoraj rano i dziś mam na głowie stado strupków i pełno we włosach płatków skóry co wygląda jak wielki łupież.
I HATE IT

no ale nic będę próbowała robić octowe płukanki i we will see.

za to ja jestem przeszczęśliwa, że leje kocham taką pogodę lubię siedzieć na balkonie/ patrzeć przez okno jak pada <3
lubię zapach powietrza
no i w ogóle pić herbatkę jak jest zimno, siedzieć pod kocykiem mmmmrmrr

A co do sprzątania
z mężem sprzątamy po równo, zazwyczaj w weekend bo mi się samej nie chce w tygodniu wiec przychodzi sobota jesteśmy oboje i zaczynamy sprzątanie. A w domu hm wielkie sprzątania na święta, a tak to ja zawsze odkurzałam i myłam kibel. Brat łazienke i ścierał kurze.

O tu na mieszkaniu to ja często odkurzam i ścieram kurze, bo włosy mnie też doprowadzają do szału, że są wszędzie no i mam alergie na kurz.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 17:39   #2672
MaLoS
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Lulka---- super ze Bartuś sie przekonał Adaś tez pięknie je, dzioba otwiera aż miło!

Sprzątanie--- a ja od 37 tc mam pomoc w postaci przesympatycznej studentki, ktora przychodzi raz w tyg ️ TŻ mi funduje... Ale mamy duży dom i zwierzęta ale oprócz tego codziennie wieczorem ogarniam w miarę rynek i odkładam wszystko na miejsce, kuchnia na błysk, inaczej nie zasnę

Niulka--- nie pomyślałabym ze Xlander moze dać ciała... Moze trafił Ci sie jakis trefny egzemplarz? Zgłaszaj na gwarancje koniecznie

Tez lubię deszcz i to powietrze

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 17:40   #2673
velika
Winter is coming

Mi szkoda takich brzydkich dni bo nie lubię tak siedzieć cały dzień w domu. Młoda też nie 😊
Oo na Krymie bylas? kiedyś się wybieralam ale nic z tego nie wyszło i już nie wyjdzie smuteczek
Ja w tym roku tylko na tydzień jade więc słabo....rok temu byłam w sumie 30 dni na wakacjach heh

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 18:00   #2674
niulka_1985
Zadomowienie

GGI tak, mam taką gwarancję.

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 19:28   #2675
Ineso
Matka Smoka

Niulka, ja juz pisalam tu jak w ciazy bylysmy ze xlander to porazka. Reklamuj u sprzedawcy a nie z tytulu gwarancji. Szybciej i moze uda Ci sie zwrot kasy zalatwic.
U nas tez pol dnia lalo. Ale na dzialce pod zadaszeniem mlody duzo spal wiec fajnie. Mam nadzieje ze dotleniony duzo dzis pospi i w nocy.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 21:56   #2676
niulka_1985
Zadomowienie

Ineso, nie pamiętam. Może mnie jeszcze nie było na forum wtedy.

☆☆☆
Stary 2016-08-21, 23:00   #2677
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

http://www.hafija.pl/2014/05/tak-oto...u-piersia.html

Jejeje...szkoda, że o kruliku nie napisała

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 23:52   #2678
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
I co do powiększania rodziny to ja mam dwójke chłopaków. Jeden okropny łobuz i złośnik. Stał się taki z powodu Sebastianka. Tak chyba chce na siebie uwagę zwrócić. Często głupie miny robi i tiki ma jakieś. Nie był taki 4 miesiące temu. Myśle żeby go do psychologa zapisać, bo juz sobie z tym nie radze. Przez to na pewno już nie będę chciała mieć więcej dzieci.
U mnie to samo...
Odkąd pojawił sie Damianek to starszy sie mocno zmienił.
Strasznie pyskuje, nie słucha, awantury jakieś robi. Z tym że ma jakieś fazy - raz w niego diabeł wchodzi a zaraz jest zmiana o 160 stopni. Aż mam nerwy na siebie że własnego dziecka zrozumieć nie potrafie. Staram sie z nim bawić na ile moge i widze że jak są dni że częściej z nim coś porobie to jest super grzeczny, a jak młodszy potrzebuje więcej uwagi to już ma fochy

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Bartek teraz ładnie je! za pierwszym razem była masakra, był cały z marchewki, zabrał mi łyżeczkę, a teraz? otwiera dziubek szczeka aż go nakarmię Najbardziej pasuje mu dynia, ale daję mu tez marchewkę i ziemniaka. Za tydz zacznę dawac mu deserki, wcześniej jeszcze brokuł
Super!
My dziś zaczęliśmy od marchewki ale... póki co nie chce. Wypluwa i sie krzywi.
Nawet sie rozpłakał. Dałam dwie łyżeczki i odpuściłam. Jutro spróbuję znowu. Może polubi

Dawno mnie tu nie było
Napisze tylko tyle że sen u mojego szkraba sie bardzo popsuł.
Jeszcze 2 tyg. temu w nocy spał bez przebudzania od 6 do 8 godzin. Zdarzyło sie nawet więcej. Teraz sie wybudza z marudzeniem kilkanaście razy.
Przypuszczam że dziąsła dokuczają + chyba duże przywiązanie do smoczka bo jak mu wyleci to już nerwik. Jak dostanie to zasypia zaraz.
W dzień też ma drzemki równe 30min. Jak w zegarku Cud sie czasem zdarzy że jest 50min
Także no, chodze niewyspana.
Na dodatek zaczęłam ćwiczyć!!
Mam zakwasy straszne i zerową kondycję. Tyle miesięcy w ciąży tylko leżeć to teraz zaczynam w zasadzie od początku...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 04:07   #2679
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Hej Iwoncia dawno nie pisałaś, fajnie ze sie odezwałaś do nas! No i dałaś mi do myślenia z tymi ćwiczeniami... Kurczę tak cieżko sie zmotywować, jak maluszek śpi to jest tyle do zrobienia! Kiedy ćwiczysz? Wieczorami? Codziennie sobie obiecuje ze zacznę i du.pa z tego wychodzi

---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Masakra ciekawe co bedą za 30 lat pisać i co nasze córki i wnuczki na nasze porady... tylko żeby sie nie okazało, ze metoda 5S to szkoda dla dziecka, BLW powoduje otyłość w dorosłym wieku, a miś szumiś zaburzenia psychiczne

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2016-08-22 o 04:09
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 08:02   #2680
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Masakra ciekawe co bedą za 30 lat pisać i co nasze córki i wnuczki na nasze porady... tylko żeby sie nie okazało, ze metoda 5S to szkoda dla dziecka, BLW powoduje otyłość w dorosłym wieku, a miś szumiś zaburzenia psychiczne

Sama bym tego lepiej nie ujęła i też się nad tym zastanawiam nieustannie 😀

Iwoncia: Graty za samozaparcie! Ja chodziłam do tej pory na fitness (rano, bo tz do pracy chodzi na 10-11), ale Młoda prowadzi strajk głodowy jak mnie nie ma, bo znówbie toleruje butelek 😒
Stary 2016-08-22, 09:34   #2681
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Iwoncia dawno nie pisałaś, fajnie ze sie odezwałaś do nas! No i dałaś mi do myślenia z tymi ćwiczeniami... Kurczę tak cieżko sie zmotywować, jak maluszek śpi to jest tyle do zrobienia! Kiedy ćwiczysz? Wieczorami? Codziennie sobie obiecuje ze zacznę i du.pa z tego wychodzi
Z tym pisaniem to troszke ciężko bo jeszcze czatujecie to troszke podczytam ale za dużo tego to nawet tam odpisać nie moge

Co do ćwiczeń to ćwiczę o różnych porach, nawet często sie zdarza jak maluszek nie śpi. Ja dopiero zaczynam te ćwiczenia więc to króciuctko trwa - około 10-15min bo bym ducha wyzionęła wszystko mnie boli
Ćwiczyłam przez rok przed zajściem w ciąże to mam różne tam ciężarki i to mnie też motywuje bo leżą i sie kurzą
A że mam paskudny brzuch i kilogramy w miejscu stoją to już całkiem znak by sie za siebie zabrać.
Polecam bo zara humor lepszy

[QUOTE=AsiaPo;64420591

Iwoncia: Graty za samozaparcie! Ja chodziłam do tej pory na fitness (rano, bo tz do pracy chodzi na 10-11), ale Młoda prowadzi strajk głodowy jak mnie nie ma, bo znówbie toleruje butelek 😒[/QUOTE]

Dzìeki
Oj to szkoda, ale pewnie sie jeszcze przekona do butelki. Ja mam też nadzieje że mój Damianek sie do marcheweczki przekona
Aż sie boje bo dzisiaj drugie podejście będzie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:23   #2682
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Jak to przeczytalam wybuchlam smiechem! Ale masz racje tak moze byc!
Jesli chodzi o metody i rady do jarmienia z przed 30 lat to faktycznie mega roznica z świadomością....

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ćwiczenia
gratuluje samozaparcia i motywacji.
Ja nie potrzebuje cwiczen mam je w domu przy pracy w ogrodku koszeniu trawy i innych pracach. Brzuch mniejszy niz przed ciaza takze spoko i kilogramow mniej tez bo startowalam z waga przed ciaza 65 kg teraz mam 55 a wzrost 175 wiec az za chuda jestem.

Stary 2016-08-22, 12:06   #2683
niulka_1985
Zadomowienie

Ja dostałam od teściowej taki poradnik, właśnie sprzed 30 lat o wychowaniu dzieci. Był czas, że codziennie mnie pytała czy go czytam i wdrażam w życie zalecenia. teraz o nim zapomniała.

☆☆☆
Stary 2016-08-22, 15:28   #2684
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

brrrrrrrrrrrrrrrrr

KUPKI
no to ten tego, jak ich nie było w cale to teraz po całości, latam z nią do łazienki co chwile
no z 5-6-7 kup dziennie musi być, dziś już 5

Ale do rzeczy
Wczoraj kąpiemy Sarę w wiaderku, my sobie gadamy, mąż ją trzyma, ja myję.
Nagle purki i bąbelki
ale po cichu liczę na to, że to tylko purkanie. Widzę na jej twarzy skupienie, ona się tak zwiesza śmiesznie jak kupkę robi. No i trzask, nagle wszędzie koło niej pływa kupka taka rzadka
Ja do męża -kupę zrobiła, wszędzie pływa
M- łap ją za pupę, wyciągamy
Ja- ale jak, mam włożyć tam ręce? (woda była brązowa)
M- no wkladaj szybko
on tak spanikował, że ja spanikowalam i oboje bylismy spanikowani tzn wiecie jak jest w takiej sytuacji, jedno na drugiego warczy bo drugie nie robi tak jak to pierwsze sobie umyśliło (przecież nie czytam w jego myślach).
No ale kontynuując - wyjęliśmy ją, on trzyma pod barkami, ja za pupę i ona taka zszokowana, a my zbarnieliśmy - I co teraz? gdzie ją dać? na czysty ręcznik?
No z braku pomysłu wylądowała w tym czystym ręczniku.
I znów pytanie: co teraz?
Mąż: może ją pod prysznic damy?
Ja: ale jak? mam wejść z nią?
M: nie to głupi pomysł
Ja: dobra ja ja jakoś będę trzymać ty lej.
W końcu trzymałam ja raz tak, raz tak, obracałam przodem tyłem, no masakra, ona chyba nie wiedziała co się dzieje bo oczy wielkie ale nic ani nie jęknęła. A mąż polewał ją prysznicem

No taka mała przygoda
21 tc córeczka
Stary 2016-08-22, 16:45   #2685
niulka_1985
Zadomowienie

Polinezyjka, a to niespodzianka. Ja czasami też mam obawy, że spotka mnie taka sama historia. Powiedz mi, jak to zrobiłaś, że dziecko tyle kupek robi? Podajesz jakiś probiotyk? U nas jedna na trzy dni.

☆☆☆
Stary 2016-08-22, 18:53   #2686
GGI
Zakorzenienie

POLI hichralam sie jak gupi do seta to co czytalam z Waszymi przygodami. U nas tak było jak byla mala szedł pierd i patrze kupa i wymiana wody albo kuz pieknie ladnie umyta klade na ręcznik pierd i caly recznik brudny nie wspomne ze miała jakis czas etap ze pieknie ladnie umyta nakarmiona w lozeczku usypia pierd jeden drugi i kupa po pachy ha ha no i dupcia byla umyta i pachnaca 10minut hihi.

Kupy
Zawsze byla raz dziennie z regoly rano. A teraz 4 dzien i kupy brak masakra !

Stary 2016-08-22, 19:51   #2687
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Polinezyjka, a to niespodzianka. Ja czasami też mam obawy, że spotka mnie taka sama historia. Powiedz mi, jak to zrobiłaś, że dziecko tyle kupek robi? Podajesz jakiś probiotyk? U nas jedna na trzy dni.

☆☆☆
Niulka było tak, że nagle po prostu przestała robić.
7 dni brak - dałam czopka.
Znów 4 dni brak - dalam czopka.
ja po prostu psychicznie nie wytrzymywalam. Każdy płacz traktowałam jako , że ból brzusia bo brak kupy (jako, że wcześniej robiła kilka na dzień to taki brak był dla mnie szokiem).

W końcu ja wyluzowałam i zaufalam jej - no i tak było z dwa miesiące chyba - co tydzień, równo co sobote była wielka ogromna kupa. obsrywała wszystko na około i lądowala w zlewie

przyzwyczaiłam się do tego, że zmieniam pampersy z siusiami

No ale - nie dawałam nic, jadłam tak samo, nic nie zrobiłam.
Wydaje mi się, ze w tym okresie bardzo urosła - czyli organizm potrzebował pokarmu na wzrost?
Ale robiła dużo bączków, siusiała na okrągło - a płakała jak to ona, różnie, na wieczór, ale ewidentnie też zęby szły w tym czasie i był skok też. Plus upały - wszystko się po prostu nałożyło.
Dlatego nie pamiętam tamtego miesiąca - zlał mi się w całość

No i teraz po prostu z dnia na dzien - 10 dni bez, potem kupka jedna, po dwóch dniach 3, potem 7, i teraz ciągle dobija tak koło 5-6-7 na dzień

Ale pewnie niedługo znów coś sie zmieni. Ja to się już nie przyzwyczajam. Teraz zasypia sama wieczorem - jakby tak zostalo to super, jak się to zmieni no to cóż, będziemy szukać innego sposobu.

Tu jest ciekawie bo po chrzcinach nie chciała zasnąć inaczej niż w pozycji do karmienia - no za cholerę, kładłam tak i odpływała.
A nagle z dnia na dzień płacz w tej pozycji. No i szukanie innego sposobu heh

Teraz zasypia w chuście w ciągu dnia - albo źle powiedziałam, wystarczy, że zaczynam motać a ona już zasypia, dziś to tylko przyłożyłam materiał chusty do jej buzi jak ją trzymałam (jak zaczynam wiazać kangurka) a ona zamknęla oczy , odczekałam chwilkę i odłożylam spać
21 tc córeczka
Stary 2016-08-22, 19:58   #2688
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
W końcu trzymałam ja raz tak, raz tak, obracałam przodem tyłem, no masakra, ona chyba nie wiedziała co się dzieje bo oczy wielkie ale nic ani nie jęknęła. A mąż polewał ją prysznicem
My małą tylko właściwie pod prysznicem myjemy: TŻ wkłada przewijak do wanny, opiera na brzegach i używa prysznica Na początku trochę byłe zdezorientowana ale teraz radośnie chichotkuje i gaworzy w kąpieli.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 20:47   #2689
Kayira
Zakorzenienie

Bry wieczor. Nie nadgonie Was wszystkich.

Poli alescie mieli przygode
Wczoraj X sie wlasnie pytal co by bylo gdyby Kuba w kapieli zrobil kupe..

Od tesciowej musielismy wczesniej wrocic bo Kuba byl strasznie nie swoj. Za glosno mu tam bylo...
A teraz X przez ten tydzien w delegacji.

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:04   #2690
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Ja już znalazlam, że BLW nie ma jeszcze odpowiednich badań żeby polecać/odradzać taką metodę
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja dostałam od teściowej taki poradnik, właśnie sprzed 30 lat o wychowaniu dzieci. Był czas, że codziennie mnie pytała czy go czytam i wdrażam w życie zalecenia. teraz o nim zapomniała.

☆☆☆
Padłam. Co za prezent. I nic jej nie powiedziałaś?
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My małą tylko właściwie pod prysznicem myjemy: TŻ wkłada przewijak do wanny, opiera na brzegach i używa prysznica Na początku trochę byłe zdezorientowana ale teraz radośnie chichotkuje i gaworzy w kąpieli.
Nie zachlapujecie łazienki tak? I nie zimno jej?

My się nie mieścimy powoli w wanience ikeowej i nie wiemy co dalej. Umywalka za mała, wanna głęboko. Kupowanie kolejnej wanienki nam się nie uśmiecha, zresztą kąpiemy w pokoju więc większą zataskać z wodą to już w ogole wyczyn.
Stary 2016-08-22, 21:10   #2691
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ja już znalazlam, że BLW nie ma jeszcze odpowiednich badań żeby polecać/odradzać taką metodę

Padłam. Co za prezent. I nic jej nie powiedziałaś?

Nie zachlapujecie łazienki tak? I nie zimno jej?

My się nie mieścimy powoli w wanience ikeowej i nie wiemy co dalej. Umywalka za mała, wanna głęboko. Kupowanie kolejnej wanienki nam się nie uśmiecha, zresztą kąpiemy w pokoju więc większą zataskać z wodą to już w ogole wyczyn.
Nie, bo przewijak opiera się mniej więcej na połowie wysokości wanny (wisi nie w poprzek a wdłuż, nie umiem jakoś wytłumaczyć...), do tego prysznic leży głównie za małą i woda jak spływa to ją obmywa na bieżąco plus przewijak się nieco ugina i robi się zagłębienie pod jej ciężarem i tam się zbiera woda. Plus mamy mikroskopijną łazienkę, więc po chwili prysznica powietrze się nagrzewa Jak się zaczną zimniejsze dni to wtedy może wrócimy do opcji z wanienką albo farelkę będziemy włączać przed kąpielą.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:32   #2692
lulka19
Zakorzenienie

My też kąpiemy w pokoju, wanny nie mamy w łazience, i też nie wiem co dalej
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:34   #2693
Kayira
Zakorzenienie

Ineso a nie ma jakis wkladek do wanny lub czegos w tym stylu...

Obawiam sie ze szybciej niz za 30 lat zmienia sie wytyczne co do chowania i karmienia dziecka

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:34   #2694
velika
Winter is coming

Poli opisałaś mój koszmar ja się często zastanawiam co zrobimy jak nam narobi do wanny
GGI moja też często robi klocka po kąpieli nieraz to 5 min nie minie, a najgorzej jak jeszcze ubranko dostanie
u mnie dziś 3 kupsztale, ale za to takie, ze 3 razy małą przebierałam
Ineso ja mam ten sam dylemat i nie wiem jeszcze co zrobić. Powoli będziemy chyba przenosić kąpanie do łazienki, tylko jak kurde w tej wielkiej wannie?
no za 30 lat to na pewno będą inne wytyczne, jak się co kilka lat zmieniają ;] będziemy pouczać nasze córki i synowe jak to się dawniej robiło eheh a one będą nas obgadywać na jakimś forum, że durne baby jesteśmy

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-08-22 o 21:44
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 22:07   #2695
Ineso
Matka Smoka

Sa takie lezaczki do wanny, ale moj na to zbyt ruchliwy i silny, wypadlby jest tez taki ogranicznik ktory zmniejsza wanne. Ale i tak trzeba sie mocno schylac. Jeszcze tz pewnie da rade ale czasem kilka dni jestem sama i nie poradze sobie teraz zaluje ze nie mam prysznica bo wtedy albo w brodziku albo bym wstawiala wanienke.
Stary 2016-08-23, 16:52   #2696
lulka19
Zakorzenienie

Smiech na sali. Byliśmy na szczepieniu. Nasza lekarka jest bardzo zakręcona, mam do niej sceptyczne zaufanie. Wzięła Bartka na wagę, a ta chodzi, i chodzi... raz pokazała 7300, potem 6400 i w końcu stnaęło na tym, że waży te 6480. To mało wg mnie bo wygląda na dużo więcej, a po drugie ważył 14 lipca 6 kg. To co tak mało przybrał? Druga sprawa to jego wzrost. Zmierzyła go ze skurczonymi nóżkami i ma niby 63 cm ech...
Stary 2016-08-23, 18:17   #2697
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Smiech na sali. Byliśmy na szczepieniu. Nasza lekarka jest bardzo zakręcona, mam do niej sceptyczne zaufanie. Wzięła Bartka na wagę, a ta chodzi, i chodzi... raz pokazała 7300, potem 6400 i w końcu stnaęło na tym, że waży te 6480. To mało wg mnie bo wygląda na dużo więcej, a po drugie ważył 14 lipca 6 kg. To co tak mało przybrał? Druga sprawa to jego wzrost. Zmierzyła go ze skurczonymi nóżkami i ma niby 63 cm ech...
Teraz dzieci już mało przybierają więc nie wiadomo do końca co z ta waga...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 19:23   #2698
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Teraz dzieci już mało przybierają więc nie wiadomo do końca co z ta waga...

Taaaak?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 20:25   #2699
lulka19
Zakorzenienie

Może i faktycznie ma te 6480. No
Stary 2016-08-23, 21:27   #2700
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Taaaak?
Kasia tak mówi moja pediatra, że po 3 miesiącu już dzieci tak nie przybierają na wadze.
No chyba że masz inne info 😜

Edytowane przez patulinka94
Czas edycji: 2016-08-23 o 21:28
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości