![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
tak właśnie to zależy od wędzenia,bo ryby są wedzone na ciepło i na zimno i właśnie te na zimno trzeba unikac,czesto właśnie łosos jest wedzony na zimno ( przynajmniej ja sie z takim spotykałam w Polsce )
my dziś bylismy na obiadku na mieście,chińszczyzna pierwszy raz jadlam ale słaba była,w ogóle zamówilam cos czego nie chciałam ![]() ja też miałam mega problemy z zaparciami w ciąży,właśnie gazy i takie skrety kiszek mega bolesne. Także Pati współczuje Tobie .. . co wiecej,to będzie dopiero wyczyn wypróżnić się po cesarce ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Pati-a próbowałaś tez herbatke z kopru włoskiego ?
#2672 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie serów też, to oglądałam cykl programów "O matko!" Kasi Bosackiej i była mowa własnie o pleśniakach. Wypowiadała się lekarka, która stwierdziła, że żeby pleśniak mógł zaszkodzić, to musiałby się znaleźć w pochwie a nie w układzie pokarmowym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, cesarke miałam w marcu dwa lata temu, TP mam na trzy lata po cesarce, chyba będę mogła rodzic naturalnie? Jak myślicie? Jak pomyślę, że miałabym mieć kolejna cesarke to płakać mi się chce ![]() Jaki ja mam już duży brzuch. Zaczęłam 13 tydzień a brzuch mi wylazl jakbym była dwa miesiące do przodu :O to niewiarygodne, co prawda miałam nadmiar tłuszczyku na brzuch ale teraz mam taką piłkę której nie da się wciągnąć :O Jutro wizyta u Gina, ale się stresuję ![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Niestety nawet wędzenie na gorąco nie zabije pasożytów bo dochodzi do max 90st.
Po drugie siemię lniane to nie szałwia hiszpańska ;p mimo ze moze miec takie same wlasciwosci :p sorry ale zboczenie zawodowe :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
Masz racje, miałam na myśli chia pisząc o szalwii. Moja pomylka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Pati sorki ze pytam ale dlaczego miałas cc?
![]() Ja rozmawiałam ze swoja gin o porodzie sn bo rowniez miałam cc . Powiedziała ze jak najbardziej moge probowac tyle ze dziecko musi miec odpowiednia wage (jesli powyżej 4kg to mowila ze z automatu cc mi druga zrobia), porod musi sie odbyć w terminie lub wczesniej ale napewno nie po terminie. U mnie mina od ostatniej cc 2lata i 3 mies ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja, jak czytam, że komuś beta nierówno rośnie od razu uczulam i trochę strasze by pilnować lekarzy. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Piłam w sumie u siostry wczoraj do kolacji przypadkiem herbatę rumiankowa myślałam że to zwykła , ale miała w jednym pojemniku z herbatka koperkowa i przeszło smakiem, nie przepadam za tym smaczkiem :-( będę musiała się zmusić... To pomoże na te jeżdżenie po jelitach?
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bede podejmowala probe sn po dokladnie 2latach od cc, mam nadzieje ze sie uda.
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pisałam wam o tym że super się czuje i że nic mi vbytnio nie dolega... no cóż cofam to! Wstałam bolał mnie brzuch odrazu poszłam coś zjeść no i za 10 minut całe śniadanie wróciło;(
Jadę zaraz do pracy ale szczerze powiem nie wiem czy wytrzymam do 16... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2680 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czytam dziewczyny o Waszych przeżyciach po cesarkach i jestem coraz bardziej przerażona. Z różnych względów wiele wskazuje na to, że mnie też ona czeka i nie ukrywam, że jestem trochę przestraszona. Po jakim czasie od cesarki zaczęłyście w miarę normalnie funkcjonować, tzn. przestało Was boleć na tyle, że dałyście radę normalnie chodzić, wstawać i brać dzieciątko na ręce? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Dojechałam do pracy... Jak tylko se będę gorzej czuła to zwijam się do domu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pierwszym tygodniu spalam na siedzaco, zeby dac rade pojsc do corki (bylysmy w szpitalu na innych oddzialach) bo gdybym polozyla sie na plasko, to na 100% nie dalabym rady wstac kilkukrotnie. Ale wszystko jest do przezycia
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-09-05 o 07:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Pati kopru nie polecam bo tylko gazy Ci napędzi. Rumiankowa mozesz pic z cytryna i odrobina miodu wtedy jest pyszna
![]() Writerka funkcjonować po cc trzeba było zaraz po wstaniu bo trzeba przewinąć,nakarmic i zdejmują cewnik wiec i swoje potrzeby zalatwic. Zasada jest taka ze im wiecej sie ruszasz tym szybciej dochodzisz do siebie ale mnie strasznie bolało,nieraz przy wstaniu musiałam sie cofać bo prawie mdlalam. A dlaczego myślisz ze bedziesz miała cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Witamy sie z rana
![]() Ja też okropnie sie czułam po cc,a ruszałam się bardzo dużo. Po prostu to zależy,kobietka obok mnie leżała miała 3 cc i ją podziwiałam bo ona dosłownie przy dziecku skakała i ani razu nie pisnęła że ją boli ale powiedziała mi,że przy 1 cc też jęczała teraz już ją o wiele mniej boli . Może kwestia przyzwyczajenia ... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- czuję,że dziś będzie ciężki dzień ... już od rana, wylałam płatki na laptopa ... ![]()
#2686 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Writerka- mi bylo gorzej się podnieść po cc niż po operacji kręgosłupa i wycinaniu guza i wyrostka z kręgosłupa a lezalam po tej operacji 3 czy 4 doby zanim mogłam wstać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2688 |
Zakorzenienie
|
Tez sie dzis beznadziejnie czuje, bylam na pobraniu krwi rano, wiec na czczo i myslalam ze nie wyjde z domu :/ jak nie zjem od razu po wstaniu z lozka to mam mdłości i zawroty glowy.' Na szczęście mąż mnie zawiózł, jakbym musiala jechac autobusem to bym sie albo porzygala albo zemdlala :/
A, i rzeczywiście w luxie mozna robic badania na karte ciąży, mialam skierowanie od ginki tylko na glukoze, hiv, hcv a pani na recepcji dopisała mi reszte na podstawie karty ![]() Ja to bym chyba wolala miec cc jakbym mogła wybierać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2689 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ja po pierwszym porodzie sn powiedziałam że następna to musi być cc bo ja nie dam rady ale jak teraz czytam o waszym bólu to chyba jednak wole sn tzn ten poród też boli i nie jest łatwo ale chyba jednak szybciej się dochodzi do siebie... Mały w przedszkolu a mi się nudzi, taka cisza w domu haha ![]() Widziałyście, że już majówki się ujawniły, ale ten czas leci przecież dopiero co nasz wątek powstawał ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Wgl zaczęłam drugi trymestr 😍 Patipee Ty też! Jutro wizyta i mam stresss. .. 😯
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jest mi tak strasznie żal mojej córki, poszła do przedszkola z tak wielkim płaczem i histerią, że ja sama prawie się popłakałam. Wiem, że tak bywa na początku, ale akurat w naszym przypadku przedszkole nie jest koniecznością, bo jestem w domu i mogłaby pójść dopiero za rok jako 4latka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Przyczajenie
|
Witam mamusie kwietniowe!
![]() Dołączam i ja, choć o ciąży wiem już od lipca. Obecnie zaczęłam 10 tydzień, termin wypada mi na 9.04. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana moje zdanie znasz. Ja bym na sile nie posyłała. Moze jak zobaczy ze to nie jest przymus to chętniej na drugi raz wejdzie . Moze nie od razu na cały dzien tylko raz na 3h, i stopniowo wydłużać jak bardzo chcesz by chodziła do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Witaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
też miałam cc i też chciałabym rodzić sn jak bede rodzic minie 3 lata i 8 miesiecy. Pierwszym razem miałam cc w 34 tc dostałam jakieś infekcji leżąc na patologii i na szybko musieli mala wyciągnąć bo mogła się udusić . Po cc czulam się okropnie, ale chciałam jak najszybciej wstać urodziłam mala o 23:56 a koło 12 wstałam z łóżka ledwo ledwo poszłam pod prysznic żeby się umyć i pójść do małej bo leżała w sali dla wcześniaków ale niestety ZacZęłam mdlec pod prysznicem i nic z tego wróciłam do łóżka i dopiero N drugi dzień dałam radę pójść do małej ogólnie pielęgniarki mówiły żeby zaczekać 24 godziny od cesarki ze wstawaniem bo może boleć głowa od znieczulenia Blizne czułam gdzies do roku po teraz kompletnie jej nie czuję i zrobiła się jasne i gladka pamietam ze nie moglam dlugo ubrac spodni bo puchlam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Każdy przezywa inaczej cesarkę. Na wątku mamuś lutowych były owszem dwie co tak tragicznie ja zniosły, ale były tez dwie (w tym ja) co rewelacyjnie ![]() ![]() W każdym razie głowa do góry bo na prawdę sa dziewczyny pewnie tu tez co bardzo złe wspominają cc, ale sa tez co tak jak ja dobrze wspominają. Dla mnie ból SN był nieludzki, a ten po cc silny, ale do zniesienia. Moja gin twierdzi ze jeśli odstęp miedzy porodami wynosi więcej niż 18 mięs to można próbować SN ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Esor tak samo mozna napisac o sn a nie oszukujmy sie najlepszy jest wlasnie taki porod jesli ktos planuje dalsze ciaze. Ponoć macica po 2 cc wyglada juz strasznie i raczej nie zaleca sie trzeciej ciazy wtedy. Nawet powiedziała mi ze kiedys w niektorych szpitalach robili tak ze sterylizowali pacjentkę po 3 cc.
Ja znam smak skurczow,miałam naprawde silne i to nie tylko moja opinia ale i lekarza i położnych. Sama cc nie boli,podania znieczulenia do kregoslupa nawet nie poczułam ale po cc nie wspominam tego czasu najlepiej. Byłam słaba,mega mnie ciągnęło i bolało,od razu cora sie zajmowałam i nosiłam bo nikt tego za mnie nie zrobiłby wiec jak mus to mus. A jak przypomnę sobie kaszel to az mnie dreszcze przechodzą jak wtedy rana bolała. Albo na obchodzie jak sprawdzali czy macica sie obkurczyla i naciskali okolice szycia to myslalam ze naprawde (sorry) sie zesram z bolu. Tak samo moze ktos miec traumę po sn,a moze urodzic i na drugi dzien nie pamietać ze był porod. Kolezanka po pierwszym sn powiedziała ze nigdy w życiu i chce miec cc z drugim. Przyszło co do czego urodziła sn i nic nie pękła nawet gdzie poprzednio iles szwów miała założonych. Takze porod porodowi nierówny ale faktem jest ze kazda kolejna cc to bardziej skomplikowana operacja i większe ryzyko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- I jak juz pisałam trzeba spełniać odpowiednie kryteria by probowac sn po cc. I wiadomo ze jest to porod o podwyższonym ryzyku i bardziej kontrolowany ze względu na bliznę . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Właśnie ze względu na to, o czym piszesz mimo ze tragicznie wspominam próby SN to gdybym mogła to i tak bym próbowała SN. No, ale nie mogę wiec nie ma o czym gadać. A tam wyżej pisałam by pocieszyć dziewczyny, ze cc nie musi oznaczać strasznych cierpień i tak dalej. Bo nie każdy znosi tak złe. A SN tez oczywiście wiem ze sa super porody i bardzo zazdroszczę i chciałabym taki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Mamusia Luty 2016
|
I pczywiscie ze SN jest naturalny i lepszy dla organizmu bo tak stworzyła natura. Ja bardzo bym chciała trójkę dzieci
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2700 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisałam ostatnio, że córcia chora i niestety od wczoraj ja umieram katar bol gardła i w nocy gorączka dzisiaj od rana katastrofa wstać z łóżka nie mogę zrobiłam małej śniadanie i to cały mój wysiłek dzisiaj ja zaszalalam zjadłam pół banana i trochę herbaty po której poszłam od razu zwymiotowac :/ czuję się strasznie mój co chwilę dzwoni do mnie już wczoraj powiedziałam mu, że jeszcze w tym tygodniu ma wracać bo nie dam rady, ale niestety ma wrócić dopiero w październiku i to pewnie na 2 może 3 tygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.