Maleństwa- łączmy się - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-30, 15:54   #2671
fraanka
Raczkowanie

GG do fraanka
Dot.: Maleństwa- łączmy się

Cytat:
Napisane przez moniak88 Pokaż wiadomość
fraanka mój tż uwielbia moje stópki i chyba bardziej dba o nie niż o mnie samą
haah bo Twój tż wie co dobre ; D
Niż mieć sporo bubli, które lśnią i błyszczą.
Które chcą czuć, nie gonić za pozycją..."
hę?...
!
fraanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 16:24   #2672
kaziaa23
Rozeznanie

tak, małe stópki są super, pomijając kłopoty z kupnem butów na obcasie a dużo takich moich letnich sandałków wygląda jak buciki dla kopciuszka
kaziaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 16:31   #2673
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malami21 Pokaż wiadomość
Kobietki a moze ktoras z Was kupila jeden z tych plaszczykow? Szukam idealnego dla mnie. ładnego i cieplego. Wszystkie w typowych rozmiarach sa za duze albo rekawy albo na plecach mi odstaje.
http://www.allegro.pl/item450824501_..._158_a149.html
http://www.allegro.pl/item462114295_...yk_rozm_s.html
http://www.allegro.pl/item448731768_...zczupla_s.html
http://www.allegro.pl/item459873166_..._s_male_m.html

Prosze o porady lub wklejcie płaszczyki jakie Wy posiadacie
pozdrawiam
Ale tym ostatnim płaszczykiem mnie pokusiłas bardzo. Podoba mi się i w sumie 41 zł to niedużo. Ciekawe jakiej jest jakości. Może jednak mimo urazu jeszcze się kiedyś zdecyduję na zakup płaszcza z allegro.. Tylko już nigdy za 150zł, wolę dać 250 w sklepie, przynajmniej mam gwarancję że nie stracę :/
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 16:40   #2674
czarnapanna
Raczkowanie

Witam wszystkie male dziewczyny jestem na tym watku nowa, postanowilam napisac bo tez jestem bardzo niska(153-155cm zalezy jak kto mierzy), a jak sie widzi, ze jest wiecej takich osob i mozna z nimi porozmawiac o swoich problemach to od razu robi sie razniej mam 18 lat i napewno juz nie urosne.w zasadzie moj wzrost nie stanowi dla mnie problemu, nigdy mi raczej nie dokuczano z tego powodu, ale tak 160cm (bo nie wiecej) to chcialabym miec...ehh...bardzo chcialabym chodzic na obcasach i umiem na nich chodzic, jednak chodze na plaskich bo jakos nie moge sie przelamac...wydaje mi sie ze jak zaloze obcasy i jakies eleganckie ciuszki to ze ludzie patrza na mnie jak na 15latke ktora udaje dorosla...tez tak macie??chcialabym sie tak ubierac bo moj chlopak to uwielbia i mnie sie to podoba, ale jakos mi nie wychodzi...teraz mam pewien problem, bo za kilka miesiecy studniowka a ja nie wiem jaki fason i jakiej dlugosci sukienke powinnam miec zeby wygladac elegancko i powanie mozecie cos doradzic??
czarnapanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 18:12   #2675
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez kaziaa23 Pokaż wiadomość
tak, małe stópki są super, pomijając kłopoty z kupnem butów na obcasie a dużo takich moich letnich sandałków wygląda jak buciki dla kopciuszka
Widze twoje zdjecie ale takie malutkie, moglabys pokazac wieksze?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 18:21   #2676
fraanka
Raczkowanie

GG do fraanka

czarnapanna w sumie to tez tak czasem mam choc 17 mi zaraz wybije... choc preferuje luzny styl.. ale zakladajac buty na obcasie tez mi sie tak wydaje a mimo to jak mam jakąs 'wazniejsza' impreze to je zakładam a co. ;d przynajmniej se popatrzą.

e tam tera coraz więcej firm wchodzi co ma małe rozmiarówki butów. No chyba ze ktoś ma jakis nr 33 czy coś...
Niż mieć sporo bubli, które lśnią i błyszczą.
Które chcą czuć, nie gonić za pozycją..."
hę?...
!
fraanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 18:39   #2677
Malla
Nie depcze krokusów

moniak88 - małe stópki są fetyszem od zarania dziejów, są stworzone do całowania, nie to co żylaste płetwy wysokich

czarnapanna - jak zakładam wysokie obcasy, to się maluję, bo mnie traktują jak dziecko, które zabrało mamie obuwie Wcale nie jesteś bardzo niska. Jesteś taka jak ja. Bardzo to wg mnie poniżej 150cm. Na studniówce miałam długą sukienkę na ramiączkach, z mocno wyciętymi plecami i długim rozcięciem z boku.
Stary 2008-10-31, 12:27   #2678
czarnapanna
Raczkowanie

malla a masz moze zdjecie tej sukieneczki??
czarnapanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 14:04   #2679
_agatka
Rozeznanie

ja tez miałam n a studniowce długa sukienke z rozcieciem na boku, moja była odcinana pod biustem i tkanina miała fakture/strukture w pionowe pasy ze wzorem, uzywałam jej jeszcze kilka razy na wesela itp
wiec polecam na ta okazje albo długa z rozcieciem (mala dygresja - u mnie mowi sie z rozporkiem, a u mojej kolezanki z...rozpierdakiem!!!!), albo krotka zeby pokazac nogi, w kazdym badz razie raczej przy ciele a nie bufiasto - falbaniasto -namarszczana.
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 15:43   #2680
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
moniak88 - małe stópki są fetyszem od zarania dziejów, są stworzone do całowania, nie to co żylaste płetwy wysokich

czarnapanna - jak zakładam wysokie obcasy, to się maluję, bo mnie traktują jak dziecko, które zabrało mamie obuwie Wcale nie jesteś bardzo niska. Jesteś taka jak ja. Bardzo to wg mnie poniżej 150cm. Na studniówce miałam długą sukienkę na ramiączkach, z mocno wyciętymi plecami i długim rozcięciem z boku.
Na zdjęciach na nk w tej białej bombce wyglądasz prześlicznie, jak wróżka! W tej różowej zresztą też pięknie.
Ja mam kilka kreacji z gorsetem, bo świetnie podkreśla moją figurę klepsydry. Zauważyłam że lepiej pasują do niskich osób kiecki za kolano niż długie. Na studniówce miałam długą fioletową kiecę z tafty i do tego czarny gorset.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 17:29   #2681
nacik23
Rozeznanie

tez jestem niska, mam 159-160cm, ale wzrost absolutnie nie jest moim kompleksem- nalezy pamietac, ze MALE JEST PIEKNE i MALE DO KOCHANIA, DUZE DO SPRZATANIA
chociaz jak jestem w towarzystwie samych wysokich osob to troszke dziwnie sie czuje...no ale to nie do unikniecia
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 17:51   #2682
Malla
Nie depcze krokusów

czarnapanna - nie mam, to nie była era cyfrówek, a zdjęcia wywołane na papierkach są 300km dalej.

_agatka - chciałam właśnie napisać r0zpierd0lnikiem, bo tak się mówi u mnie

Lalaith - dzięki, bombka jest japoneczką z allegro, drugą fioletową (fuksja) dostałam za free od sąsiadki, która zarabiała na szyciu i jakiejś panience nie chciało się jej odebrać. Uwielbiam gorsety! Wspaniale podkreślają figurę i pozwalają się najeść na weselu Nie mam niestety takiego eleganckiego, z Triumpha co najwyżej :P Na mojej studniówce wieki temu wszystkie dziewczyny miały długie sukienki i nie było takiej, która by źle wyglądała - to kwestia kroju, butów, dodatków, fryzury itp. Teraz znowu bym się zdecydowała na długą lub na gorset ze spódnicą.
Stary 2008-11-01, 08:47   #2683
moniak88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nacik23 Pokaż wiadomość
chociaz jak jestem w towarzystwie samych wysokich osob to troszke dziwnie sie czuje...no ale to nie do unikniecia
No ja też bo w sumie wszystko widzę 'od dołu'

Ja to bym chętnie chodzila w wysokich obcasach ale mam problem z bardzo delikatnymi stopami i z reguły chodzenie w jakich kolwiek butach kończy sie na bąblach, głębokich przetarciach albo co gorsza na jakimś siniaku I w sumie sportowych mam wiecej niż na obcasie.
To może kara boska żę chce być więkasz a nie powinnam
Stary 2008-11-01, 11:11   #2684
DJADKJGU
BAN stały

ogladalam ostatnio ten show Tili Tequili i kuuuurcze, stwierdzilam ze chcialabym byc nizsza tak z 153-4 moze... ona tak slodko wyglada, takie malenstwo nawet jak ma wysokie obcasy, mmm!
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 11:31   #2685
moniak88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
ogladalam ostatnio ten show Tili Tequili i kuuuurcze, stwierdzilam ze chcialabym byc nizsza tak z 153-4 moze... ona tak slodko wyglada, takie malenstwo nawet jak ma wysokie obcasy, mmm!
To chyba z powodu jej wyglądu a wzrost jeszcze to potęguje takie to mają farta:P
Stary 2008-11-03, 11:38   #2686
kruszynka85
Raczkowanie

Juupii a mi udało kupić w końcu płaszczyk w NY . A już myślałam że wiecznie w workach będę chodzić
kruszynka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 12:28   #2687
angelofdarkness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fraanka Pokaż wiadomość
czarnapanna w sumie to tez tak czasem mam choc 17 mi zaraz wybije... choc preferuje luzny styl.. ale zakladajac buty na obcasie tez mi sie tak wydaje a mimo to jak mam jakąs 'wazniejsza' impreze to je zakładam a co. ;d przynajmniej se popatrzą.

e tam tera coraz więcej firm wchodzi co ma małe rozmiarówki butów. No chyba ze ktoś ma jakis nr 33 czy coś...
mm a ktore firmy maja te male rozmiarowki? bo ja jakos nie moge sobie niczego dobrac jedynie Ryłko ma male, ale on z kolei ma takze maly wybor... nosze 34 lub zanizone 35.
angelofdarkness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 10:10   #2688
moniak88
Raczkowanie

Coś podupadło to forum :P Helllloooł :P

angelofdarkness niestety nie znam owych sklepów. Ale z tego co sie orientuje pani Cichopek kupuje za granicą bo też takowy rozmiar nóżki ma.
Stary 2008-11-06, 10:26   #2689
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniak88 Pokaż wiadomość
To chyba z powodu jej wyglądu a wzrost jeszcze to potęguje takie to mają farta:P
ale nawet jak jej nie widac, tylko sylwetki same pokazywali to oooodlot normalnie tak slodziutko wygladala jak sie przytulala do jakiegos kolesia mmm a z twarzy ona mi sie srednio podoba, jakos azjatycka uroda do mnie nie przemawia :P
Stary 2008-11-06, 18:33   #2690
Malla
Nie depcze krokusów

A ja lubię Azjatki
Zamówiona sukienka z Allegro, choć nie ta co chciałam, tylko inny model, pasuje jak ulał. Victoria's Secret, rozmiar XS, polecam. Tylko uwaga: trzeba być naprawdę szczupłym, kiecki są bardzo obcisłe.
Stary 2008-11-06, 19:41   #2691
DJADKJGU
BAN stały

pokaz
Stary 2008-11-06, 20:16   #2692
anlaya
Zakorzenienie

Witam wszystkie maleństwa
Jestem studentką, naprawdę wiem, o czym mówicie. Czasami przeszkadza mi to, że wiele osób patrzy na mnie z lekką pobłażliwością, dopóki nie powiem, co studiuję, gdzie pracuję albo, kiedy nie wsiądą ze mną do samochodu. Przez wiele lat nie mogłam kupić zwykłego piwa w sklepie bez okazania dowodu, co wywoływało dziwny śmiech ze strony niektórych "koleżanek". Podczas rozmów kwalifikacyjnych kilka razy wychodziłam z kwitkiem, ale nie poddawałam się i mam dobrą pracę. I na szczęście znalazłam amatora mniejszych wdzięków, zresztą robię furorę na plaży w bikini, albo ogólnie w lecie, kiedy można pokazać to i owo . Oczywiście mam kompleksy, kiedy przechodzą obok mnie piękne, wysokie dziewczyny, za którymi oglądają się wszyscy, ale z drugiej strony zauważam, że i za mną ktoś się czasem obejrzy. I mówię sobie ciągle, że małe jest piękne. Szkoda tylko, że wzrost potrafi tak bardzo przeszkadzać w życiu. Na koncercie The Police bardzo chciałam zobaczyć mojego ukochanego Stinga, ale oczywiście mimo tego, żę stałam przy samej scenie, nic nie widziałam. Ale plus jest taki, że kiedy jakiś uprzejmy chłopak wziął mnie na barana, miałam cały zespół w zasięgu ręki, wydawało mi się, że teraz to ja jestem gwiazdą wieczoru i miałam daleko gdzieś tych wszystkich, którym aktualnie zasłaniam prawie cały widok chociaż ten jeden raz w życiu ;d
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 20:21   #2693
Malla
Nie depcze krokusów

anlaya - dlatego chodzę na koncerty, na których się siedzi
Stary 2008-11-06, 20:43   #2694
kaziaa23
Rozeznanie

DJADKJGU nie masz co narzekać, właśnie oglądałam Twoje zdjęcia na myspace, jesteć baaardzo słodziutka, ja w porównaniu do Ciebie mam dosyć ostre rysy twarzy, cyknę jutro zdjęcie to wkleje, naprawdę masz taki typ urody który mi się bardzo podoba, i te oczy czarne...
Stary 2008-11-06, 20:46   #2695
DJADKJGU
BAN stały

heh dzieki ale zaloze sie ze pewnie bym chciala wygladac jak Ty :P nie dogodzi sie... a jasne oczy to moje marzenie!
Stary 2008-11-06, 20:50   #2696
Madaaa
Zakorzenienie

Oj na konceratch jest strasznie dlatego jak stac blisko sceny to przy barierkach W innym przypadku dusze sie i brakuje mi powietrza przez innych wysokich spoconych ludzi
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 20:52   #2697
DJADKJGU
BAN stały

ja na koncertach zawsze gdzies w tlumie sie bawie mimo ze nic nie widze :P tylko przy pogo mnie zawsze ktos wyniesie ;P
Stary 2008-11-06, 20:56   #2698
Madaaa
Zakorzenienie

pogo unikam hehe
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 20:57   #2699
ZAKLETA KSIEZNICZKA
Raczkowanie

witam maleństwa
Ja mam 158cm ,ale nie mam z tego powodu kompleksow.Lubie siebie malutką,między wyszymi koleżankami czuje sie śmiesznie ale w pozytywnym znaczeniu.Mówią na mnie Mała mi,kruszyna,albo inne takie hehe.Ja to lubie w sobie i nie zazdroszcze wzrostu tym długonogim,choć są ładne. Moja mała stopa tez mi pasuje mam rozmiar 35(choc ostatnio i to było na mnie za duże,nie wiem co robią z tą numeracją:confu sed,problemem jest kupienie butów,bo wszystkie sa za duże i często trzeba kupować nie to co się podoba ale to co jest dobre.Mam tylko taki kompleks...bo chciałabym byc chudsza,taka mała,figlarna.Dziewczyny ile macie obwodu w udzie?Bo wszyscy mi mówią że jestem normalna,ale ja jakoś chciałabym byc uwazana za szczupłą więc jak się porównam z wami to może stwierzde,że jestem odpowiednia,a może zmotywuje się do odchudzanka.ja mam w udzie 48 cm-nie mówie że jestem gruba czy coś ale tak z 3cm chciałabym mieć mniej.Co myslicie? A co do chodzenia na obcasach to uwielbiam to,i ubieram się delikatnie,tak dziewczęco i romantycznie buziaki
A jak ta bajka się skończy?
Czas pokaże...
ZAKLETA KSIEZNICZKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 21:31   #2700
kaziaa23
Rozeznanie

haha DJ no nie wiem czy byś takie oczka chciała bezbarwne i w ogóle nie sexy, sprawiam przez te "sopelki" wrażenie osoby takiej zimnej a no koncertach faceci chcą mnie na barana brać, uwielbiaaam to wtedy to ja innym zasłaniam

Edytowane przez kaziaa23
Czas edycji: 2010-11-13 o 06:12
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości