|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Ale masz swojego konisia, możesz zawsze (no prawie) do niego jechać.. Chociaż na stępa wsiąść, a ja? Wiem, że narzekam ale brakuje mi ich noo...
|
|
|
#2702 |
|
BAN stały
|
Lavi-to trzeba cos wykabinowac......
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Boję się
W sobotę mam zawody, jadę na koniu, który startuje pierwszy raz...To będą moje 2 zawody...Wałaszek jest bardzo strachliwy, boi się własnego cienia i nie wiem jak zareaguje na parkurze
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2705 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Koń extra, jak na 5cio latka to naprawdę widać że włożone w niego kupę solidnej pracy.
Oj przydał by ci się, porządne lańsko na pupę. ![]() PHN nie zwalnia od podstawowych zasad bezpieczeństwa. Kumpela mojej siostry , niecałe pół roku temu wsiadła na stępa po czyjejś jeździe. Niestety bez kasku. Skończyło się trepanacją czaszki, dziewczyna do końca zycia już będzie niepełnosprawna. Na wsiąście na konia nie ma już szans, ledwo jest w stanie utrzymać równowagę jak chodzi. Nawet podbiec kawałek nie jest w stanie. Nigdy juz nie pojedzie rowerem, wrotkami,nartami, łyżawani, czy samochodem. Nie będzie biegać, pływać. 90cio letnia staruszka ma większe na to szanse niż ona- 19to letnia dziewczyna.
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie, co Wy macie z tym nienoszeniem kasku?
Dobry kask można dostać już od 100 zł. Kupując go masz pewność, że koń nie rozwali czy głowy kopytem podczas niefortunnego upadku i że nie roztrzaskasz sobie główki o kamień w terenie... Nie wiem co sobie myślą takie chojraki skacząc 120 bez niczego na głowie. Zbyt duża pewność siebie? Z własnego doświadczenia wiem, że koniowi nigdy do końca nie można zaufać.
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Amatorskie, malutkie, ale mój koń jest szalony i też nigdy nie była na zawodach, także będzie wesoło .Napisz jak było!
|
|
|
#2709 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie bój się porażki. Dla konia zawody to nowe doświadczenie, potrzebuje obycia z nimi. Będzie dobrze i pamiętaj, że każda porażka prowadzi do zwycięstwa
|
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2711 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to jest ochrona swego zycia. a to czy kask jest za 100 czy 1000zl nie ma znaczenia....ale przyadki tez chdza po ludziach... ![]() moja Kupelka ojcec kupil jej kask za 400zl i kon wielkie byle masywne oceralo sie i go zgniotlo....i do polowy byl zgnieciony czyli dziala |
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
I ja sobie czasem wsiądę.
Wyglądam jak kaleka, ale trudno. Koniowi chyba krzywdy nie robię, a chcę jeździć tylko dla przyjemności. |
|
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
to moze ja sie pochwale dzika wiekowa hucułką którą hamuje przed obozami w szkolce jezdzieckiej bo obecnie mamy wyscigowke
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
co do kaskow tak sie wtrace.
nie jeździłam w kasku, uważałam że nie jst mi to potrzebne, do pewnego razu... i wyszlam sobie w czapeczce, ale cos mnie zaniepokoilo nie wiem co to bylo, ale cos mi po prsotu kazalo wziąć ten kask. zalozylam go, a podczas galopu kon sie wystraszyl, sploszyl sie, ja nie mialam w ogole nad nim kontroli, wparl sie w pysku, zaczal walic baranki jakies rodeo urzadzac, odskakiwal od plotu podczas tego szalonego galopu... spadłam na głowe, a kask pekl na dwie polowki. :/
Pomyśl - kim jesteś Jeśli mądrość Cię usypia, a głupota budzi... Edytowane przez Toriaa Czas edycji: 2010-06-20 o 23:02 |
|
|
|
|
#2715 |
|
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() bylam u znajomych widzilam Anie i usmiechala sie do Mnie. Ide w tym tyg. do jej domku odwiedzic ja i zabawic przez pare h ale cudwone dziecko I humrek przez to mialam superr....https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=177 |
|
|
|
|
#2716 |
|
BAN stały
|
Ja bylam u lekarza i mialam Rendgena i Nasz pan Doktor powiedzila ze jest super
![]() ![]() a 2 dobra nowinka Mamy Zrebaczka!! |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
No to super! Źrebaczki są kochane!
![]()
|
|
|
#2718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to ja wczoraj z wypadu do miasta ![]() na ogierze Magnat
|
|
|
|
#2719 |
|
BAN stały
|
strippi;-Fajna Focia
i bravo za Kask![]()
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Szok... wczoraj kuzyn się pytał kiedy przyjadę do koni!
Ale wczoraj tak myślałam o tym i przecież ja nie mam kasku! Musze się wybrać do Rzeszowa żeby kupić
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
łoooo to proszę pokaż mi taki DOBRY kask za 100 zł
(nie chodzi o to, że nie mam kasku, bo mnie na to nie stać Mam kask, leży w szafie i czeka do zawodów)Nie kwestionuję braku zaufania do konia, tego że może się wystraszyć, bla bla bla. Nie jeździłam w kasku, nie jeżdżę i oprócz zawodów jeździć nie będę. Nie zabraniam, nie namawiam, moim uczniom zawsze każę ubierać kask. Spadałam i spadać będę jeszcze wiele razy, zdaje sobie sprawę z zagrożenia. Chyba czuję się po prostu za pewnie. Możliwe że 'do czasu' jednak dajcie mi prawo do własnego wyboru Chciałabym się pochwalić Wam jeszcze, moją pierwszą miłością Mustafą, 14 letnim ogierem, folblutem, zwycięzcą Derby 97 Moja pierwsza
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pochwalę sie Wam jeszcze Asunem, synem Mustafy. Bardzo dobrym skoczkiem
![]() Na wszystkich zdjęciach jestem ja, na przedostatnim, idąc ulica jest Mustafa oraz Asun obok siebie. Mustafa- ogier, tatuś Asun, wałach synuś ![]()
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... zaraz jadę do koni!!
Zdjęcia super
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2725 |
|
Przyczajenie
|
Stajnia w Łodzi
Czesć
![]() Chcialabym Was prosic o radę w sprawie stajni w Łodzi, Otóż, szukam miejsca gdzie mogłabym kontynuować nauke (jeżdżę dopiero pół roku ), w fajnej atmosferze i przede wszystkim miejsca w którym traktuje się konie z miloscia i zasluzonym szacunkiem. Bede bardzo wdzieczna za wskazanie takich miejsc |
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
ale czad
super nicka ładny glut siwy
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
to super!!!!!!!!!!1
Nicka-zjdecie 1 i zdjecie 7 jest superr witajcie ![]() Obiadek dla rodzinki Gotowy wiec zapraszam na Gulasz,mlode ziemniaczki i Mizerie ![]() dzisaj pogoda nie rozpieszcza wiec w domku narazie siedze moze pod wieczor wpadne do Znajomych ale podbno od Jutroa ma byc coraz ladniej i cieplej oby....a i w Albumiku Prywatnym mam zdjecia z Ania wczorajsze wiec zapraszam jak ktos chce ogladnac
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
strippi, dzięki - niestety luźniejsze wodze wisiały. Koń zupełnie nie zrobiony a i ja kaleka, więc chodzi wygięty w drugą stronę (typowy rekreant, wzięty z pastwisk i wsadzony pod ludzi)
Ostatni raz byłam na koniach w marcu, to zdjęcie jest w sierpnia tamtego roku. Na razie nie mam ochoty iść... |
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
no dwa dwa
ale ten jeden cudowny ( ogierek)ja miłuję się w folblutach ![]() Cytat:
co się stało?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

W sobotę mam zawody, jadę na koniu, który startuje pierwszy raz...To będą moje 2 zawody...Wałaszek jest bardzo strachliwy, boi się własnego cienia i nie wiem jak zareaguje na parkurze 

Dobry kask można dostać już od 100 zł. Kupując go masz pewność, że koń nie rozwali czy głowy kopytem podczas niefortunnego upadku i że nie roztrzaskasz sobie główki o kamień w terenie... Nie wiem co sobie myślą takie chojraki skacząc 120 bez niczego na głowie. Zbyt duża pewność siebie? Z własnego doświadczenia wiem, że koniowi nigdy do końca nie można zaufać.

i też nigdy nie była na zawodach, także będzie wesoło 

Kobieta żołnierz to wciąż kobieta !