![]() |
#2701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, że kiedyś sie zwróci ta inwestycja. Wysłane za pomocą mTalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ![]() Przede wszystkim za mało leżał na brzuszku wlasnie na twardym podłożu. Powinnismy byli go kłaść jak najwiecej juz w pierwszym miesiącu. Podnosiliśmy pod paszki bo tak było po prostu czasem szybciej i wygodniej Używaliśmy otulacza woombie co wygaszalo mu odruch moro ktory jest ważny zeby dziecko mogło go sobie samo zintegrować, inaczej nie nauczy sie roznicowac czy jest w niebezpieczeństwie czy nie i na wszystko bedzie reagowało odruchem co przedłuża okres jego wygaszania. Rękawiczki niedrapki - zaburzają koordynację reka-oko, zaburzają prace nad mała motoryka ręki, dziecku trudniej jest pracować nad dążeniem do symetrii Ogolnie za duzo zabawek stymulujących wzorzec ciągnięcia czyli na przykład grzechotka na ktorej dziecko zaciska rączki - powinno sie niemowlę stymulować wręcz przeciwnie do otwierania dłoni, czyli zdecydowanie lepsze zabawki do obejmowania. Miękkie kostki, piłki. Za duzo bodźców - książeczki kontrastowe, Karuzelki i inne bzdurki. To wcale nie służy rozwojowi dziecka, wręcz przeciwnie. To tworzenie my coraz więcej i więcej bodźców na ktore malutki układ nerwowy musi reagować, u nas kończyło sie to tym ze nie umiał zasnąć, krzyczał, denerwował sie przy piersi. Szumis - szumis meczy układ nerwowy w konsekwencji faktycznie dziecko ze zmęczenia uspokaja sie i zasypia. Huśtawki i leżaczki - ok ale na 20 minut bo tyle trwa proces adaptacyjny dziecka i ono jeszcze "pracuje" potem po prostu wyłącza mięśnie i pozwala by pracował za nie leżaczek czy huśtawka, huśtawka mechaniczna buja zawsze na tej samej częstotliwości, mózg dąży do ideału i u nas kończyło sie tym ze w huśtawce zasypiał szybciutko ale jak wyrósł to był problem bo na rekach nie chciał i nie pasowało mu nasze "nieidealne" bujanie na rekach Wiec teraz na pierwsze pol roku mam plan - podłoga, pierś, chusta, zabawa własnym własnym ciałem. I nic więcej. Ogolnie dzieci i tak maja trudno - jest cały ogrom bodźców na ktore musza reagować / brzęczący telefon, lampka w routerze od internetu, pikajacy czajnik, dźwięk mikrofalówki. Julek miał nierównomierny rozkład napięcia mięśniowego - osłabione w centrum, wzmożone na obwodzie - spowodowane to było wlasnie nasza niewłaściwa pielęgnacja. Pokazywaliśmy mu nieprawidłowe wzorce. Cytat:
Oooo ja tez musze zamówić ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo to mały rozwijal sie baardzo powoli, on obnizone napiecie mial i mimo rehabilitowania robil powolutku postepy. mate jednak mial taka dla dzieci i jednak za miekka, walczylam z babciami, zeby nie klasc na kanapch itp. Tutaj fajnie zobrazowany jest prawidlowy rozwoj http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Oj co my sie wtedy nasluchamy ![]() Teraz w domu chlodniej niz w bloku to grubsze skarpety i tyle, kapci nie lubimy tez ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Swoja droga kolezanka ma 2 dzieci zadne nie raczkowalo, nie probowalo nawet ale nie dziwota, jak w dzien kladla do kojca/lozeczka turystycznego i zadnej maty ani nic. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Lecę robic bułeczki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=pani_pierozkowa;721 22896]Jasne
![]() Przede wszystkim za mało leżał na brzuszku wlasnie na twardym podłożu. Powinnismy byli go kłaść jak najwiecej juz w pierwszym miesiącu. Podnosiliśmy pod paszki bo tak było po prostu czasem szybciej i wygodniej Używaliśmy otulacza woombie co wygaszalo mu odruch moro ktory jest ważny zeby dziecko mogło go sobie samo zintegrować, inaczej nie nauczy sie roznicowac czy jest w niebezpieczeństwie czy nie i na wszystko bedzie reagowało odruchem co przedłuża okres jego wygaszania. Rękawiczki niedrapki - zaburzają koordynację reka-oko, zaburzają prace nad mała motoryka ręki, dziecku trudniej jest pracować nad dążeniem do symetrii Ogolnie za duzo zabawek stymulujących wzorzec ciągnięcia czyli na przykład grzechotka na ktorej dziecko zaciska rączki - powinno sie niemowlę stymulować wręcz przeciwnie do otwierania dłoni, czyli zdecydowanie lepsze zabawki do obejmowania. Miękkie kostki, piłki. Za duzo bodźców - książeczki kontrastowe, Karuzelki i inne bzdurki. To wcale nie służy rozwojowi dziecka, wręcz przeciwnie. To tworzenie my coraz więcej i więcej bodźców na ktore malutki układ nerwowy musi reagować, u nas kończyło sie to tym ze nie umiał zasnąć, krzyczał, denerwował sie przy piersi. Szumis - szumis meczy układ nerwowy w konsekwencji faktycznie dziecko ze zmęczenia uspokaja sie i zasypia. Huśtawki i leżaczki - ok ale na 20 minut bo tyle trwa proces adaptacyjny dziecka i ono jeszcze "pracuje" potem po prostu wyłącza mięśnie i pozwala by pracował za nie leżaczek czy huśtawka, huśtawka mechaniczna buja zawsze na tej samej częstotliwości, mózg dąży do ideału i u nas kończyło sie tym ze w huśtawce zasypiał szybciutko ale jak wyrósł to był problem bo na rekach nie chciał i nie pasowało mu nasze "nieidealne" bujanie na rekach Wiec teraz na pierwsze pol roku mam plan - podłoga, pierś, chusta, zabawa własnym własnym ciałem. I nic więcej. Ogolnie dzieci i tak maja trudno - jest cały ogrom bodźców na ktore musza reagować / brzęczący telefon, lampka w routerze od internetu, pikajacy czajnik, dźwięk mikrofalówki. Julek miał nierównomierny rozkład napięcia mięśniowego - osłabione w centrum, wzmożone na obwodzie - spowodowane to było wlasnie nasza niewłaściwa pielęgnacja. Pokazywaliśmy mu nieprawidłowe wzorce. Każdy popełnia błędy to normalne ale dzięki za to co napisałaś, warto przeczytać. Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Jakoś źle mi sie twój tekst pani pierozkowa zacytował, ostatnie zdanie jest moje bo wygląda tak jakbym ja to napisała he he Wysłane za pomocą mTalk Edytowane przez malenka1889 Czas edycji: 2017-03-22 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Pierożkowa
... każda mama/rodzic chce dla dzieci jak najlepiej. I choćby nie wiem jak się starało - błędy się popełni. Fajnie opisałas Wasz przypadek. No i teraz masz większą świadomość a to dużo. U nas w kilku przypadkach się podobnie działo. Koniec końców kilka randek z rehabilitantką Grześko też zaliczył ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2710 |
Zadomowienie
|
Tabu tabu tabu
Wysłane za pomocą mTalk Edytowane przez malenka1889 Czas edycji: 2017-03-22 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
Czy możemy link do postu pierozkowej wrzucić do pierwszego posta?
Myślę ze nam sie przyda w przyszlosci, a szukać pozniej w gaszczu wiadomości będzie trudne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Raz jeszcze dziekuje za opinie. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Mój syn to spioch - śpi miniumum do 11 a ja zazwyczaj z nim. Na wieczor zaplanowałam sobie male spa : najpier cwiczenia, farbowanie wlosow pozniej relaksujaca kapiel w wodzie z solami i olejem kokosowym + peeling cukrowy itd ![]()
#2713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Według om dzisiaj zaczynam 5 miesiac
![]() Wedlug usg jestem z tydzien do przodu. Kiedy to zlecialo dopiero test robilam ![]()
#2715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ania pierozkowa, bardzo dziekuje, ja akurat jakos intuicyjnie dawalam mu swobode i nie obciazalam iloscia bodzcow, ale babcia nadgorliwa bardzo sie mieszala i popelniala wiele rzeczy zakazanych. Na szczescie jako niemowle nie przebywal z nia zbyt czesto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
W pierwszym poście mam według USG 16.08.2017 według OM mam na 23.08.2017.
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj jakoś tutaj cicho.
Mnie coś dzisiaj dół brzucha pobolewa i twardy jest. Ale fasola szaleje, a jak zjem coś słonego to już wógole co chwilkę czuję ruchy. Wczoraj się nasprzatalam ( nawet maz byl w szoku ze tak czysto ), więc dzisiaj mam dzień leniuszka. Tylko pranie muszę wstawić. Dziewczyny a co dzisiaj na obiadek u Was? Ja mam dzisiaj tofu z warzywami i kaszą jęczmienną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Jasne, jak chcecie to podepnijcie gdzieś
![]() ![]() Ogolnie to tez wiadomo ze dystans jest ważny, dla dziecka mega istotna jest różnorodność. Jak maluch rodzi się z prawidłowym napięciem to wiadomo, niewiele jest mu w stanie zaszkodzić. Ale wystarczy ze odbiega od normy w stronę nadwrażliwości czy podwrazliwosci i pielęgnacja staje sie istotna. Jak chcecie to moge Wam sfotografować skrypt ktory dostałam na kursie tam jest sporo informacji i czekam jeszcze na filmik z podnoszenia, odkładania, jak dostanę to tez Wam moge podesłać link ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Pani Pierozkowa dobry specjalista od SI jest na wagę złota
![]() Znalazłam wózek dla siebie z kolorem kompletnie nie przydatnym w wózku ![]() https://www.youtube.com/watch?v=HB0ZvSTWfsc&t=204s Edytowane przez judkama Czas edycji: 2017-03-22 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma problemu ![]() Jestem już po polowkowym ![]() ZDROWA DZIEWCZYNA ![]() Wszystko na miejscu, w głowie ma poukładane jak to lekarz powiedział, serduszko zdrowe, wsio jak trzeba, waży 336 g ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.