|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Ordynator mówi że poranne ktg ok, ale jeszcze parę badań i jak wyjdą dobrze to nie będą mnie trzymać. Rano posiedziała u nas lekarka i mówi że z jednego szpitala odsyłają pac☠☠☠tki bo nie mają miejsca, z drugiego odsyłają co któraś i biorą tylko normalne co przyjeżdżają rodzić bez powikłań a reszta odsyłana zgadnijcie dokad? Nic dziwnego że takie opóźnienia. Na porodowce w salach są te co będą rodzic z tymi co urodziły. Wysyp dzieci. Dosłownie. W nocy przyjęli dwie dziewczyny co leżą na korytarzu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Katka w tym szpitalu, w którym leżałam było takie przepełnienie, że kobiety po cc leżały na patologii ciąży. Na szczęscie w osobnych salach. Jednego dnia równocześnie było też słychać wrzaski kilku rodzących na porodówce. Na patologii to ledwo łóżko się zwalniało, to zaraz ktoś nowy przychodził a mimo to nie byli skłonni szybko wypuszczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ten drugi hm jak masz staniki sportowe to on jest ciut sztywniejszy bo ma wkładkę. DSC_0408.JPGDSC_0407.JPGDSC_0406.JPG Wkładka cienka ale duża. Taka typowa stanikowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tak samo, krzyki paru rodzących naraz. Samo życie! A z bólem przy wstawaniu... Jak teraz ciągle leżę to odczuwam ten ból mocniej niż jak człowiek w ruchu i co jakiś czas siada. Ale wystarczy przejść pół korytarza i już spojenie boli, nacisk na pęcherz, na wszystko....i ledwo idę..... I dziecko też się tak kręci mocno że czasem aż boleśnie. Myślę że to odstawiony magnez bo faktycznie na tym etapie nie powinno się aż tak odczuwać ruchów.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-13 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też boli wszystko, zwłaszcza pęcherz, i ledwo chodzę ale staram się w miarę możliwości odpoczywać, bo nie interesuje mnie urodzenie drugiego wcześniaka
![]()
#2707 |
Rozeznanie
|
Migifigi, biedaku, przytulasek dla Ciebie. Ja mam za to taki czasem opóźniony czas reakcji w jakiś czynnościach czy odp,że też mi wstyd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mnie już też przepuszczają w kolejkach w czoraj byłam w Rossmanie mega stanie, pani kordynator co chodziła po sklepie mnie zauważyła i kazał podejść do kasy. Ostatnio też, byłam w Auchan i w kasie dla kobiet w ciąży mega kolejka (matki z dzieckiem,pani okulach) no i wiadomo kilka normalnych osób, mówię,nie wpycham się to wszyscy patrzą i 10 minut mi kazali przejść na kase,a ja,że matki z dziećmi i starsza osoba, że nie...w końcu podeszła kobieta i do mnie czemu pani nie idzie, wstyd mi było i poszłam do kasy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Ja od kilku dni spie w rogalu ciazowym i jest trochę lepiej. Jak chce do WC, to sie po nim turlam i wstaje.
Dziewczyny, kiedy odstawiac magnez? Nospy i luteiny juz nie biorę. W piątek będę miała 37+0, to chyba juz odstawić wtedy? Miałam jutro na wizycie zapytać lekarza, ale odwołał i przełożył mnie na 21, a do tej pory to kto wie, czy nie urodze.
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
very niceee O ten magnez bym spytała po prostu podczas wizyty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rewelacja! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
Ten drugi stanik z ali wydaje się fajniejszy.
Haha takie przepełnienie bo wysyp świąteczno sylwestrowych dzieciaków. Mnie też boli przy wstawaniu, ale tylko z jednej strony. Nie ogarniam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Alliexpress to zło. Zaczęłam sobie przeglądać i już co najmniej kilka rzeczy mnie kusi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Very Nice ja odstawilam magnez w 36, rodze rodze i urodzic nie moge😜😜jutro koncze 37 i czuje ze jednak w tym wątku nie pekne😀😀 dzisiaj bylam na zakupach, zrobilam kolejna szynke, jutro ide po zakupy, w pt do przedszkola pozalatwiac sprawy.a w niedziele mam zamiar wyprawic sobie urodziny.a co sobie bede zalowac.potem chce skoczyc z mama na zakupy ciuchowe i juz do szpitala 😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis w pracy na pogaduchach, milo bo dostalam premie za sierpien, chciaz pracowalam 5 dni.
Ale strasznie sie zdenerwowalam, kobieta wlazla mi pod kola, ale zaraz uciekla chyba wiedziala ze to jej wina. Tez wstaje na zasadzie kołyski ![]() Zdrowka dla wszystkicg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny do tej pory miałam spuchniete tylko stopy. Ale po tych upałach jakoś mi przeszło. A od wczoraj jestem spuchnieta cała. Dosłownie. Twarz, palce u dłoni są okropne aż mnie mrowią. Powiedziałam mojej mamie a ona zadzwoniła do znajomej położnej z mojego miasta i ta jej powiedziała, że jak tak cała spuchłam to znaczy że już lada dzień urodzę 😱 słyszałyście o takiej zależności?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ciśnienie jakie masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Migi nie słyszałam , ale kto wie
![]() Przestraszyłyscie mnie z tym magnezem , bo jak nie wezmę dawki to mam skurcze w nogach. Nie pomyślałam , że go trzeba przed porodem odstawic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A naciecie krocza faktycznie przyspiesza cala akcje. Podobno. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie położna o tym mówiła na sr ze puchnięcie bliżej terminu się zdarza. Pierwszy raz tez słyszałam ze jak puchną palce i stopy i reszta ciała to jak to nie schodzi to warto tez zgłosić się do szpitala sprawdzić jak tam sytuacja. Jeśli czujesz się dobrze to bym po prostu czekała na rozwój sytuacji ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Lynn wyślij do mnie PW z instrukcją jak Cię znaleźć na fb do cię dodam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Migi niekoniecznie! Moje kuzynka spuchla juz miesiac przed porodem a inna kolezanka ze 2tyg. A 2 tyg w Twoim przypadku to nie lada moment bo to raptem tydzien przed tp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
"Obrzęki w ciąży zwykle pojawiają się pod koniec ciąży i są jednym z najwcześniejszych objawów porodu. Organizm po prostu przygotowuje się na utratę krwi podczas porodu i gromadzi zapasy wody" czyli raczej normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- No ja właśnie tak mojej mamie mówiłam, że raczej nie ma zależności, ale dla niej to co teraz nie powiem to już znak że rodzę 😂 dobrze, że do mnie nie przyjechała przed porodem bo na bank bym urodziła z jej gadaniem ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Pokaż link do tych gatek 😁 aczkolwiek nie wiem czy to dobry pomysł bo jak wejdę na allie to na bank się na jednej rzeczy nie skończy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Maartikrk na razie zamówiłam 1 biustonosz do karmienia, ale nie z linków Katki póki co. Zastanawiam się nad taką torebką kolorową na mokre ubranka, żeby mieć do wózka. Oglądałam podobne w SP i były kilkakrotnie drozsze. Na razie sobie chodzę po kategoriach i oglądam
![]() Kate napisałam ![]() migifigi chyba faktycznie coś w tym jest, bo moje 2 kolezanki napuchnęły krótko przed porodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Migi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2729 |
Zadomowienie
|
Moja obrączka rozmiar 5 nadal mi spada wiec u mnie na porod sie nie zanosi😀✌
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Konto usunięte
|
Robiłam morfologię dzisiaj, szczęście płytki krwi wzrosły i już są w granicach normy. Ból pleców po kąpieli i śnie przeszedł. Tyle że mała naciska mi strasznie na pęcherz, nie mogę siedzieć za długo, tylko leżenie mi pozostaje. Masakra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.