Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-13, 12:04   #2701
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Haha co do podnoszenia się z łóżka ja mam patent - chwytam się za zgięte kolano, robię z siebie kołyskę, rozbujam się i mocą nogi ciągnę resztę ciała za sobą Działa!
Akrobatka!

Ordynator mówi że poranne ktg ok, ale jeszcze parę badań i jak wyjdą dobrze to nie będą mnie trzymać.

Rano posiedziała u nas lekarka i mówi że z jednego szpitala odsyłają pac☠☠☠tki bo nie mają miejsca, z drugiego odsyłają co któraś i biorą tylko normalne co przyjeżdżają rodzić bez powikłań a reszta odsyłana zgadnijcie dokad? Nic dziwnego że takie opóźnienia. Na porodowce w salach są te co będą rodzic z tymi co urodziły. Wysyp dzieci. Dosłownie.
W nocy przyjęli dwie dziewczyny co leżą na korytarzu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 12:09   #2702
Lynn
Zakorzenienie

Katka w tym szpitalu, w którym leżałam było takie przepełnienie, że kobiety po cc leżały na patologii ciąży. Na szczęscie w osobnych salach. Jednego dnia równocześnie było też słychać wrzaski kilku rodzących na porodówce. Na patologii to ledwo łóżko się zwalniało, to zaraz ktoś nowy przychodził a mimo to nie byli skłonni szybko wypuszczać.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 12:10   #2703
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dzięki!!! Ten pierwszy to faktycznie antysex A ten drugi na prawdę jest usztywniany? Bo wygląda trochę jak moj z h&M, który usztywniany nie jest i to mi w nim nie pasuje.

Mnie wczoraj jakas kobieta przepusciła w super pharmie. A tak to nawet w smyku musiałam odstać swoje- obsługa i facet przede mną mnie tylko zmierzyli i na tym koniec.

Komu mogę wysłać swoje dane zeby być dodaną do grupy fb?
Do Kate Noir pisz.
Stary 2017-09-13, 12:18   #2704
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Dzięki!!! Ten pierwszy to faktycznie antysex A ten drugi na prawdę jest usztywniany? Bo wygląda trochę jak moj z h&M, który usztywniany nie jest i to mi w nim nie pasuje.

Mnie wczoraj jakas kobieta przepusciła w super pharmie. A tak to nawet w smyku musiałam odstać swoje- obsługa i facet przede mną mnie tylko zmierzyli i na tym koniec.

Komu mogę wysłać swoje dane zeby być dodaną do grupy fb?
Jest przywódcą antysexow! Ale ta wygoda.... Ja mam biały i wygląda znośnie na cyckach. Zresztą to ma być praktyczne polecam.
Ten drugi hm jak masz staniki sportowe to on jest ciut sztywniejszy bo ma wkładkę.

DSC_0408.JPGDSC_0407.JPGDSC_0406.JPG

Wkładka cienka ale duża. Taka typowa stanikowa.

Stary 2017-09-13, 12:20   #2705
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Katka w tym szpitalu, w którym leżałam było takie przepełnienie, że kobiety po cc leżały na patologii ciąży. Na szczęscie w osobnych salach. Jednego dnia równocześnie było też słychać wrzaski kilku rodzących na porodówce. Na patologii to ledwo łóżko się zwalniało, to zaraz ktoś nowy przychodził a mimo to nie byli skłonni szybko wypuszczać.
Tu migrują ale nie wracają. Tylko z sal przedporodowych na poporodowe. I z patologii na górę na porodówkę żeby byly miejsca na salach. Bo wciąż na korytarzu leżą.
No i tak samo, krzyki paru rodzących naraz.
Samo życie!

A z bólem przy wstawaniu... Jak teraz ciągle leżę to odczuwam ten ból mocniej niż jak człowiek w ruchu i co jakiś czas siada. Ale wystarczy przejść pół korytarza i już spojenie boli, nacisk na pęcherz, na wszystko....i ledwo idę.....
I dziecko też się tak kręci mocno że czasem aż boleśnie. Myślę że to odstawiony magnez bo faktycznie na tym etapie nie powinno się aż tak odczuwać ruchów..

Edytowane przez Katka20
Czas edycji: 2017-09-13 o 12:22
Stary 2017-09-13, 12:34   #2706
kallina_2014
Wtajemniczenie

Mnie też boli wszystko, zwłaszcza pęcherz, i ledwo chodzę ale staram się w miarę możliwości odpoczywać, bo nie interesuje mnie urodzenie drugiego wcześniaka
Stary 2017-09-13, 12:44   #2707
buzn
Rozeznanie

Migifigi, biedaku, przytulasek dla Ciebie. Ja mam za to taki czasem opóźniony czas reakcji w jakiś czynnościach czy odp,że też mi wstyd.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Mnie już też przepuszczają w kolejkach w czoraj byłam w Rossmanie mega stanie, pani kordynator co chodziła po sklepie mnie zauważyła i kazał podejść do kasy. Ostatnio też, byłam w Auchan i w kasie dla kobiet w ciąży mega kolejka (matki z dzieckiem,pani okulach) no i wiadomo kilka normalnych osób, mówię,nie wpycham się to wszyscy patrzą i 10 minut mi kazali przejść na kase,a ja,że matki z dziećmi i starsza osoba, że nie...w końcu podeszła kobieta i do mnie czemu pani nie idzie, wstyd mi było i poszłam do kasy

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 12:44   #2708
very niceee
Zadomowienie

Ja od kilku dni spie w rogalu ciazowym i jest trochę lepiej. Jak chce do WC, to sie po nim turlam i wstaje.

Dziewczyny, kiedy odstawiac magnez? Nospy i luteiny juz nie biorę. W piątek będę miała 37+0, to chyba juz odstawić wtedy? Miałam jutro na wizycie zapytać lekarza, ale odwołał i przełożył mnie na 21, a do tej pory to kto wie, czy nie urodze.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 12:48   #2709
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Jest przywódcą antysexow! Ale ta wygoda.... Ja mam biały i wygląda znośnie na cyckach. Zresztą to ma być praktyczne polecam.
Ten drugi hm jak masz staniki sportowe to on jest ciut sztywniejszy bo ma wkładkę.

Załącznik 7233176Załącznik 7233181Załącznik 7233186

Wkładka cienka ale duża. Taka typowa stanikowa.

Chyba się skuszę

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni spie w rogalu ciazowym i jest trochę lepiej. Jak chce do WC, to sie po nim turlam i wstaje.

Dziewczyny, kiedy odstawiac magnez? Nospy i luteiny juz nie biorę. W piątek będę miała 37+0, to chyba juz odstawić wtedy? Miałam jutro na wizycie zapytać lekarza, ale odwołał i przełożył mnie na 21, a do tej pory to kto wie, czy nie urodze.
Mamy ten sam termin i gin mi kazał w piątek odstawić magnez.
Stary 2017-09-13, 12:48   #2710
Maartikrk
Zakorzenienie

very niceee O ten magnez bym spytała po prostu podczas wizyty 37 to myślę, że od 38 może odstawić ale tylko gdybam. Spytaj swojego lekarza
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:04   #2711
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Otóż to. Zgadzam się w 100%.

Bylam w smyku i miałam przypał. Stałam przy kasie i się obróciłam i swoją wielką duuup.ą strąciłam kilka jakichś wiszących zabawek... Jakaś kobieta stojąca za mną w kolejce powiedziała, żebym już nie podnosiła i się nie schylała, że ona to zrobi, spaliłam takiego buraka że czułam aż mi się robi gorąco. Co za wstyd. Jestem takim wielorybem...
Normalka Za mną mąż podnosi i poprawia.

Cytat:
Napisane przez miomo Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam zmuszona połazić po sklepach, żeby starszemu buty kupić. Zostałam przepuszczona we wszystkich (!!!) kolejkach, co jednoznacznie według mnie znaczy, że naprawdę jak słoń wyglądam...
Tak powinno być, u mnie w sklepach przy osiedlu niestety empatii brak :/

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Ja też jestem przepuszczana w kolejkach, rzadko czekam.
Ostatnio w Biedronce bardzo miły pan kasjer zobaczył mnie, pobiegł do mnie, wziął moje zakupy i zaprosił na początek kolejki Ale oprócz tego, że mam wielki brzuch, to jeszcze bylam z synem jęczącym w wózku
Rewelacja!
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 13:15   #2712
Aneu8899
Rozeznanie

Ten drugi stanik z ali wydaje się fajniejszy.

Haha takie przepełnienie bo wysyp świąteczno sylwestrowych dzieciaków.

Mnie też boli przy wstawaniu, ale tylko z jednej strony. Nie ogarniam.

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:16   #2713
Lynn
Zakorzenienie

Alliexpress to zło. Zaczęłam sobie przeglądać i już co najmniej kilka rzeczy mnie kusi.
Stary 2017-09-13, 13:19   #2714
Lotso
Zadomowienie

Very Nice ja odstawilam magnez w 36, rodze rodze i urodzic nie moge😜😜jutro koncze 37 i czuje ze jednak w tym wątku nie pekne😀😀 dzisiaj bylam na zakupach, zrobilam kolejna szynke, jutro ide po zakupy, w pt do przedszkola pozalatwiac sprawy.a w niedziele mam zamiar wyprawic sobie urodziny.a co sobie bede zalowac.potem chce skoczyc z mama na zakupy ciuchowe i juz do szpitala 😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:22   #2715
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość

Ja mam odstawiony od pn czyli 36.6

Cytat:
Chyba się skuszę

Mamy ten sam termin i gin mi kazał w piątek odstawić magnez.
No fajny jest taki sportowy. Wygodny. Tylko patrz na rozmiary i szukaj po miseczkach czy są duże jak masz big cyc

Stary 2017-09-13, 13:25   #2716
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Alliexpress to zło. Zaczęłam sobie przeglądać i już co najmniej kilka rzeczy mnie kusi.
Zgadzam się... a co upatrzyłaś? Ja młodej kupiłam gatki takie z misiem na tyłku. Bałam się, że kiepska jakość będzie itd ale jestem zadowolona Będę je prała jutro - zobaczymy ale mega urocze są.
Stary 2017-09-13, 13:35   #2717
dominikowa
Wtajemniczenie

Bylam dzis w pracy na pogaduchach, milo bo dostalam premie za sierpien, chciaz pracowalam 5 dni.
Ale strasznie sie zdenerwowalam, kobieta wlazla mi pod kola, ale zaraz uciekla chyba wiedziala ze to jej wina.

Tez wstaje na zasadzie kołyski .

Zdrowka dla wszystkicg

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:41   #2718
migifigi
Wtajemniczenie

Dziewczyny do tej pory miałam spuchniete tylko stopy. Ale po tych upałach jakoś mi przeszło. A od wczoraj jestem spuchnieta cała. Dosłownie. Twarz, palce u dłoni są okropne aż mnie mrowią. Powiedziałam mojej mamie a ona zadzwoniła do znajomej położnej z mojego miasta i ta jej powiedziała, że jak tak cała spuchłam to znaczy że już lada dzień urodzę 😱 słyszałyście o takiej zależności?
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:47   #2719
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Dziewczyny do tej pory miałam spuchniete tylko stopy. Ale po tych upałach jakoś mi przeszło. A od wczoraj jestem spuchnieta cała. Dosłownie. Twarz, palce u dłoni są okropne aż mnie mrowią. Powiedziałam mojej mamie a ona zadzwoniła do znajomej położnej z mojego miasta i ta jej powiedziała, że jak tak cała spuchłam to znaczy że już lada dzień urodzę 😱 słyszałyście o takiej zależności?
Ale jaja, ja słyszałam tylko że na koniec ciąży się po prostu BARDZO PUCHNIE.
A ciśnienie jakie masz?

Stary 2017-09-13, 13:48   #2720
Kate Noir
Zakorzenienie

Migi nie słyszałam , ale kto wie

Przestraszyłyscie mnie z tym magnezem , bo jak nie wezmę dawki to mam skurcze w nogach. Nie pomyślałam , że go trzeba przed porodem odstawic.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:48   #2721
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Szczerze to wolę nacięcie krocza niż, żeby używali proznociagu czy kleszczy. Gojenie rany po nacięciu do przyjemnych nie należy, ale jest do przeżycia. A po wygojeniu w niczym nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Też mi się wydawalo, że Agulek nie odzywa się od kilku dni. Oby było u niej wszystko ok.

Ja też jak słyszę proznociag albo kleszcze to slabne... Podobno po tym 1 moga dziecku dlugo dlugo zostac krwiaki... Ja nawet nie chce oglądać jak to wyglada... Brrrr...
A naciecie krocza faktycznie przyspiesza cala akcje. Podobno.

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 13:49   #2722
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny do tej pory miałam spuchniete tylko stopy. Ale po tych upałach jakoś mi przeszło. A od wczoraj jestem spuchnieta cała. Dosłownie. Twarz, palce u dłoni są okropne aż mnie mrowią. Powiedziałam mojej mamie a ona zadzwoniła do znajomej położnej z mojego miasta i ta jej powiedziała, że jak tak cała spuchłam to znaczy że już lada dzień urodzę słyszałyście o takiej zależności?

Właśnie położna o tym mówiła na sr ze puchnięcie bliżej terminu się zdarza. Pierwszy raz tez słyszałam ze jak puchną palce i stopy i reszta ciała to jak to nie schodzi to warto tez zgłosić się do szpitala sprawdzić jak tam sytuacja. Jeśli czujesz się dobrze to bym po prostu czekała na rozwój sytuacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-09-13, 13:50   #2723
Kate Noir
Zakorzenienie

Lynn wyślij do mnie PW z instrukcją jak Cię znaleźć na fb do cię dodam

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 13:50   #2724
Lotso
Zadomowienie

Migi niekoniecznie! Moje kuzynka spuchla juz miesiac przed porodem a inna kolezanka ze 2tyg. A 2 tyg w Twoim przypadku to nie lada moment bo to raptem tydzien przed tp
Stary 2017-09-13, 13:53   #2725
Maartikrk
Zakorzenienie

"Obrzęki w ciąży zwykle pojawiają się pod koniec ciąży i są jednym z najwcześniejszych objawów porodu. Organizm po prostu przygotowuje się na utratę krwi podczas porodu i gromadzi zapasy wody" czyli raczej normalne Czytam, że nie ma się co niepokoić jeśli pojawiają się po 36 tyg.
Stary 2017-09-13, 14:01   #2726
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Ale jaja, ja słyszałam tylko że na koniec ciąży się po prostu BARDZO PUCHNIE.
A ciśnienie jakie masz?

Ciśnienie jak na moje możliwości to akurat mam teraz spoko bo mam 125/80.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

No ja właśnie tak mojej mamie mówiłam, że raczej nie ma zależności, ale dla niej to co teraz nie powiem to już znak że rodzę 😂 dobrze, że do mnie nie przyjechała przed porodem bo na bank bym urodziła z jej gadaniem

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Zgadzam się... a co upatrzyłaś? Ja młodej kupiłam gatki takie z misiem na tyłku. Bałam się, że kiepska jakość będzie itd ale jestem zadowolona Będę je prała jutro - zobaczymy ale mega urocze są.
Pokaż link do tych gatek 😁 aczkolwiek nie wiem czy to dobry pomysł bo jak wejdę na allie to na bank się na jednej rzeczy nie skończy.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 14:05   #2727
Lynn
Zakorzenienie

Maartikrk na razie zamówiłam 1 biustonosz do karmienia, ale nie z linków Katki póki co. Zastanawiam się nad taką torebką kolorową na mokre ubranka, żeby mieć do wózka. Oglądałam podobne w SP i były kilkakrotnie drozsze. Na razie sobie chodzę po kategoriach i oglądam

Kate
napisałam

migifigi chyba faktycznie coś w tym jest, bo moje 2 kolezanki napuchnęły krótko przed porodem.
Stary 2017-09-13, 14:09   #2728
LitttleHope
Raczkowanie

Migi mama bardzo chce zebys urodzila. Ale moze cos w tym jest z tym gromadzeniem przed porodem. Ja mam od kilku dni spuchniete palce na stopach i za cholere nie wiem co to jest a cisnienie tez mam dobre.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 14:11   #2729
Lotso
Zadomowienie

Moja obrączka rozmiar 5 nadal mi spada wiec u mnie na porod sie nie zanosi😀✌
Stary 2017-09-13, 14:11   #2730
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Robiłam morfologię dzisiaj, szczęście płytki krwi wzrosły i już są w granicach normy. Ból pleców po kąpieli i śnie przeszedł. Tyle że mała naciska mi strasznie na pęcherz, nie mogę siedzieć za długo, tylko leżenie mi pozostaje. Masakra

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości