|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
Cytat:
Nie wyskoczy info, ze dany plik juz istnieje, bo rodzaj pliku w kazdym przypadku jest inny ![]() A czemu u ciebie normalnie sie scalilot to nie mam zielonego pojecia. Widac co komp to inny problem.
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
strona do kodekow
![]() http://underpl.org/program-667-x_cod...s_2000_xp.html
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga dziekuje
TŻ mnie zabije jak zobaczy co ja nawyprawialam
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Marti, i jak? Zrobilas obiadek dla brata? Ja ciebie dziewczyno nie rozumiem. Jednego dnia narzekasz, ze brat ma wzgledem ciebie wygurowane wymagania (pomoc Milenie, kirdy to jego obowiazek) a nastepnego dnia obiadek jemu gotujesz
Gdy moj TZ przychodzi do mnie i mowi, zebym mu cos zrobila odpowiadam z usmiechem, ze skoro ma dwie lapki i jest zdrowy to sam moze sobie zrobic Brat tobie powinien pomagac, gotowac ect. Po to oni sa. A zwlaszcza powinien pomagac tobie teraz, bo po pierwsze jestes juz w "wyskiej" ciazy a po drugie jestes mocno przeziebiona. A za kodeki nie dziekuj
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki.
Ale mam dzisiaj dzien- rano ,,wparowali " do mnie rodzice, bo jechalismy wymienic moje lustro z lazienki i od progu nerwy, krzyk, ojciec zly bo chcial robic wjazd w ogrodzie a nie gdzies jezdzic, mama zdenerwowana bo sie klocili w samochodzie. Efekt taki ze chyba z tych nerwow ogolnych caly dzien szew mi dokucza jak nie wiem, az sie przestraszylam. Ojciec powiesil mi nowe lustro i pojechal. Ja odwozilam pozniej mame, piekl mnie szew, bylam zla i denerwowalam sie co sie dzieje. W koncu jak dojechalysmy- korki byly jak cholera- to poklocilysmy sie na amen- mama mi powiedziala ze wiecej mi w niczym nie pomoze. Zrobilo mi sie nieprzyjemnie i wyszlam bez slowa, nawet ojcu na ogrodzie nie powiedzialam czesc, tylko z psem sie pozegnalam. Teraz siedze samaa i znowu sie poplakalam. Nie pojade jutro do nich. A z tym filmem walcze juz drugi dzien, buuuuu, chyba nie obejrze. Pozmienialam nazwy na identyczne z rozszerzeniem po kropce. Jak daje te same nazwy to komp chce ten pierwszy plik zastepowac drugim- nie da rady. Po scaleniu znowu jest komunikat, ze scalenie sie powiodlo ale plik CRC niedostepny. W folderze ten film zapisuje sie jako plik z internetu i nie da sie odpalic przez AllPlayera- brak kodeca. Koszmar Jaga, dzieki za komputerowe rady i link do kodecow Marti, za te frytki i kurczaka powinnas dostac w tylek |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki.
jaga dziekuje jestes nieoceniona poraz pierwszy naprawde przestraszylam sie porodu cos niesamowitegojesli chodzi o brata to troche pokierana sytuacja.podczas nieobecosci mamy on utrzymuje dom i tak sie zmieniaja.no i w zwiazku z tym mamy wspolna lodowke na obiady ja zakopow zazwyczaj nie robie tylko on wiec....a jesli chodzi o kurczaka to mi sie samej chcialo a jak juz robie to chyba nie zrobie tylko dla siebie-nie potrafie.a dzis sie postawilam bo zapytal czy moge mu odkurzyc auto i sie rozesmialam mu w twarz i stwierdzilam ze dla jego kaprysu nie bede sie nadwyrezac i wyginac i ze moze to zrobic sam bo ja z brzuchem przed nosem tego robic nie bede i sobie poszedl
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
zmienilam nazwy i zastosowalam trick z tym rozszerzeniem zeby dalo rade i teraz mam taki komunikat: ,,utworzenie pliku nie powiodlo sie, sprawdz CRC"
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moze jeszcze raz sciagnij plik CRC, czyli ten ostatni z listy?
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Jaga, juz go sciagnelam ponownie i ciagle jest problem. Jak mam zrobic print screna TM z tymi plikami ,aby umiescic w poscie jako:ikonki zalaczonych zdjec. Jak patrze na kolumne Roz. w TM i porownuje do tej ktora pokazuje w poscie sohf to mam inne wartosci.
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Print screena robi sie przyciskiem na klawiaturze. On jest w tym rzedzie co ESC, F1, F2 itd. Nastepnie wchodzisz do jakiegokolwiek programu gdzie przerabia sie zdjecia, badz do "Painta" (Start -> Programy -> Akcesoria -> Paint) tam wklejasz, przerabiasz i "zapisujesz jako" plik jpg.
Nastepnie podpinasz do postu, ktory chcesz napisac
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Simona, nie martw sie, bo u mnie tez sa inne wartosci
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
z print screenem juz wiem, ale jak mam to podpiac do posta?
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
W oknie, gdzie piszesz posta, gdy "pociagniesz" strone troche na dol to pojawi Ci sie taki pasek "zarzadzaj zalacznikami". Znajduje sie on pod "wyslij odpowiedz". Klikasz na niego i pojawi ci sie dodatkowe okno. Tam klikasz "przegladaj" i wybierasz to co chcesz zajaczyc, nastepnie klikasz "zaladuj" i czekasz. Nastepnie likasz "wyskij odpowiedz"
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Jaga, juz doszlam do tego
wklejam 2 opcje reakcji TC w zaleznosci od nazwy ostatniego pliku. Zaraz wkleje druga opcje, w pierwszej ostatni plik to crc w drugiej 06- oba jako rozszerzenie i TC inaczej je czyta
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Simona, a sprobuj powykasoywac po kolei z kazdej nazwy pliku koncowke, czyli ".01", ".02", ".03", ".04", ".05", ".crc" Moze wtedy pojdzie?
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dziś technicznie na naszym wątku- mam nadzieję, że się uda załadować i scalić filmik, bo jest naprawdę wart obejrzenia. Z porodów mam jeszcze u siebie trzy fajne rzeczy- poród tradycyjny, poród w wodzie i cesarskie cięcie. Jak wrócę, może porozumiem się z ciocią Jagą- naszym technicznym ekspertem- i jakoś to upublicznimy. Muszę powiedzieć, że najstraszniejsze wrażenie zrobiło na mnie cięcie, mimo że to się zdaje z drugiej strony najmniej bolesne itd.
No nic, jutro rano wyjeżdżam na trzydniowe wakacje do Niemiec, do usłyszenia we wtorek, kobity! |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
nie jest mi dane obejrzec ten film, efekt kasowania jest nastepujacy:
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, to ja juz nie wiem co jest grane
EDIT:A sprobuj zaznczyc nie pierwsza czesc a ten plik CRC i dopiero "scalaj pliki"
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak mi sie nasunelo, jak sie sciaga ten ostatni plik 6 to ile czasu mniej wiecej, bo ja sciagalam kilkakrotnie i wydaje mi sie ze to poszla za szybko-mignelo tylko okienko ze sciaganiem i jeszcze jedno, w zaleznosci od ,,opisania" w rozszerzeniu pilku 6 czyli crc w folderze gdzie mial byc filmik pojawia sie rozne pliki ale zadnego nie da sie odpalic, moze zle sie zapisuje? |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
o matko, a tu się jakiś komputerowy wątek zrobił....
A dzisiaj ja mam z kolei doła. Rano miałam super humor, a potem wystarczyło słówko od tz i wszystko co piękne piorun strzelił.. Płakałam cały dzień, nawet nie wiem dlaczego. tz się obraził i się nie odzywa , zamiast mnie przytulic. Poza tym jest mi smutno, bo w poniedziałek wyjeżdż na dwa tygodnie w delegacje i zamiast gdzieś razem pójść to siedzimy w domu i jedno się do drugiego nie odzywa. Paranoja... Jest mi strasznie smutno |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oddzielnie plikow nie odpalisz, bo dopiero po scaleniu zamieniaja sie automatycznie w plik avi.
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że do jego wyjazdu się jednak przytulicie i pogodzicie, wtedy będzie na pewno dużo łatwiej się rozstać. Buźka i do usłyszenia. Teraz to już muszę spać. |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zmieniając temat. Marti wiem jak trudno leczy sie przeziębienie bez leków. Mi inne objawy przeszły, ale nos mam tak zatkany, że muszę używać kropli do nosa żeby się nie udusić. Wiem, że nie powinnam, ale kiedy budzę się w nocy jakaś podduszona to nie ma mowy o tym zeby ich nie zapuścic. Ja też litrami piłam herbatę z miodem i cytryną, w weekend jadłam czosnek no i piłam wapno. Życze zdrówka Co do brata to mój poproszony o to, umył mi dzisiaj okno i zawiesił firankę , bez protestów!!! Nigdy tak sie nie udzielał. Oczywiście nie ma mowy o tym żeby sam zrobił sobie obiad bo to typ, który potrafi nie przypalić wody, ale to i tak duży postep.Byłam dzisiaj na urodzinach u siostrzenicy i rozmawiałam z siostrą o jej 2 porodach. Przy 1-szym miała rewelacyjną położną, dostała kroplówkę i dzięki nim prawdziwy ból czuła tylko w chwili gdy dziecko wychodziło na świat. Wszystko trwało 4 godz. Przy drugim porodzie miała ból trudny do wytrzymania. Męczyła się 9 godz. i dopiero jak "dała w łapę" wszystko przebiegło natychmiastowo a i środki na uśmierzenie bólu znalazły się natychmiast. Dwa razy rodziła w tym samym szpitalu, zmieniał się tylko personel. Tak więc idąc za jej zdaniem twierdzę, że dobra, najlepiej "swoja" położna to 3/4 sukcesu. Jej sąsiadka z kolei miała przy porodzie ból jak w czasie okresu i najważniejsza czesć porodu trwała 10 min. A mój brat urodził się w domu. Tak szybko wszystko poszło, że karetka nie zdąrzyła dojechać (lekarz poinformował mnie, a miałam 4 lata, że właśnie bocian przyniósł mi braciszka i zastanawiałam siektóredy ten bociek go podrzucił )Simona, śniło mi się, że przed porodem pojechałam odwiedzić Wrocław i z tej ekscytacj znalazłam sie na porodówce gdzie oczywiście spotkałam Ciebie . Nierealne, ale sen bardzo sympatyczny
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chwilowe, zobaczysz
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
hej
wracajac do filmu,nadal wszystkioe sposoby nie dzialaja scalanie powiodlo sie ale crc niedostepny,juz nazwy zmienialam i od nowa sciagalam 6czesc no juz nie wiem co i jak A najsmieszniejsze jest to ,ze od razu po sciagnieciu juz przedwczoraj wlaczala mi sie pierwsza czesc filmu..Wiec w ogole nie kumam![]() Fibian na pewno jutro bedzie przyjemniejszy dzien..Ja tez chodze ostatnio placzek i przejscie od smiechu do lez to dla mnie norma..Pokrecone hormony.. POza tym skonczylismy remont malego pokoiku dzidiz,kolorek jest piekny,sciana ocieplona i nowy dywanik i maz umyl okno i podlogi jest cudnie,teraz zamawiam w poniedzialek maly zestaw mebli z black red white'a mlodziezowki i bedzie cacy ![]() Mamcia mi posprzatala i maz pomogl,wiec juz jest przyjemnie mniej kurzu..zostal nam tylko przedpokoj,mimo,ze mialam kolor swietny,ktory lubie bardzo,byl z barwnikow i slaba jakosc i po roku malowanie robimy,kupilam wiec fajna farbe dobra jakosc itd,a kolor nie taki jak sobie wyobrazalam,inny byl naprobkach..ale dzis pobawilam sie i dorobilam go barwnikami i jest fajny,zdecydowany koralowy NO i lazienki i czkekam na koniec tego szalu remonbtowego..Poza tym potrzebuje do ludzi,bo fiksuej w domu,ta placzliwosc moja i fumorki na zwolnieniu jeszcz ebardziej daja sie we znaki..Juz chcialabym do pracy.. Spijcie slodko niech Wam sie ANiolki przysnia
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście zawsze potrafię znaleźc w sobie siłę,żeby się przestać przejmować takimi pierdołami. Na początku jest mi b. smutno, a potem zaczynam być ponad ... Jak nie potrafi zrozumieć ,że człowiekowi (zwłaszcza w ciąży) zdarzają sie chwile słabości- to niech sie obraża Właśnie się obudziłam i zrobiłam sobie dużą szklankę kakao Wklejam fajny kalkulator, który znalazlam na innym forum: http://bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/ Specjalne |
|
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
fibian Kasia ma całkowitą rację co do facetów
więc się nie zamartwiaj a kakałko dobra rzecz a tak w ogóle to CO ZE ZDJĘCIAMI???anitko a z jakiej serii te mebelki?? bo ja ostatnio włąśnie oglądałam te meble na internecie i w sumie chyba tylko 2 linie mi sie w miare spodobały. reszta jakaś taka nie bałdzo...ale moze Ty znalazłaś coś fajnego??? a co do filmu to ja jeszcze wklejam jak mam to zapisane. jedyne co moge poradzić to spróbować to zapisać identycznie tak samo. nie iwem czy to coś zmieni
|
|
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Mi w końcu udało się ściągnąć wszystkie części filmu, ale scalanie powierzę mężowi, bo on lepiej zna się na komputerach niż ja. Od początku miałam problemy bo pierwszą część ściągałam 5 razy i szło powoli do np. 40 MB i pokazywało, że to koniec, chociaż ta część ma 94,7 MB. I tak blokowało się za każdym razem w innym miejscu. Na szczęście się udało! Przyznam się, że ja też znów zaczynam być chora. Okropnie boli mnie gardło i mam wrażenie spuchniętego jednego migdałka. Miesiąc temu miałam potworny katar, ból zatok i na koniec wyskoczyła mi na wardze opryszczka . Chyba przestanę wychodzić z domu na spacery, by nie przynosić nowych zarazków. Zawsze byłam podatna na przeziębienia, ale nie aż tak!!!Na koniec coś miłego. W piątek byłam u gin i powiedziała, że z dzidzią wszystko OK. Poza tym stwierdziła przy USG, że chyba rzeczywiście będzie dziewczynka . Poza tym przyjechała moja siostra i przywiozła swój wkład w wyprawkę dla Małgosi, w tym między innymi śliczny, mięciutki kombinezonik dla małej. Kupiła go na ciuchach z pomocą koleżanek (sama nie ma wprawy w grzebaniu) i zapłaciła tylko 8 zł.
|
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Fibian to dobrze ,ze potrafsz uniesc sie ponad to wszystko,ja czasami daje sie sprowokowac sytuacjom..Ale czlowiek uczy sie cale zycie.. sohf pastrze na meble w necie,ale i u siebie na zywo chce jeszcze sprawdzic co maja?znalazlam taka strone np.ale nie wiem,czy na cos bym sie skusila,raczej nie..wolalabym cos bardziej fantazyjnego,ale to cos musi miec koniecznie biurko pod kompa,bo mama bedzie tam nawalac w klawiature i pocic sie nad mgrka do stycznia ![]() Simonko nie denerwuj sie na mame i tate,przejdzie Wam szybko mam nadzieje,a tata wkurzyl sie i tak pewnie chlaspnal,nie wiedfzial,ze zrobi Ci sie az tak przykro..W ogole momo,ze to tata to tez facet=inna planeta uszy do gory buziaki na piekny pazdziernikowy dzien
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie traba
mialam wrzucic stronkehttp://www.abra-meble.pl/oferta.php?kategoria=16 http://www.meble.grupamarfie.pl/index.php?cid=11 a Fibian fajna stronke podalas ![]() Malelka swietne ubrankoi dla Malgosi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

tyle, że te numerki sa po kropce, więc może są traktowane jako rozszerzenie...

i sie rozesmialam mu w twarz i stwierdzilam ze dla jego kaprysu nie bede sie nadwyrezac i wyginac i ze moze to zrobic sam bo ja z brzuchem przed nosem tego robic nie bede i sobie poszedl

no juz nie wiem co i jak