Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-18, 07:36   #2701
ch_aga
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Witam w gronie mamuś śpiących z dzidziusiami i niewyspanych przy okazji
My narazie chodzimy bez butków, tylko w takich welurkowych kapcioszkach Jeszcze nie kupiłam nawet kombinezonu na zimę.
My na dworek chodzimy bez rękawiczek a rączki Muszka są super cieplutkie ale wychodzimy dopiero po 12.00, wydaje mi się, że wtedy jest najcieplej.
Alien -- dużo zdrówka
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 08:07   #2702
Mariqa
Wtajemniczenie

Kasiulko, możesz spróbowac dać Oliwce flipsa Ten chrupek jest kukurydziany / z kaszki kukurydzianej/ zatem nie uczuli. Ponadto świetnie rozpuszcza się w buzi, nie trzeba go więc gryźć, wystarczą dziąsła do memlania .Ale z tego co pamiętam małe dzieci spożywają flipsy metoda ośliniania
Na początku tylko przypilnuj, by Oliwka nie udziabała za dużego kawałka lub kiedy zostanie jej już końcówka w rączce, by całej nie włożyła do paszczy.
Stary 2006-10-18, 09:14   #2703
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Witam po kolejnej mało udanej nocce Pati dzis i tak była łaskawa bo do 2 spała w łóżeczku ale póżniej już co chwila płacz ale widać już drugą dolną jedynke czyli wiadomo dlaczego marudzi
Ja Pati daje już od dawna chlebek a ona za nim aż się trzęsie i też jej nic nie było jadła też chrupki kukurydziane i biszkopty ale zwykłe i też nic jej nie było Co do wózka to kocyk u nas też co chwila ląduje na ziemi tak samo jak i zabawki a rękawiczek jeszcze nie nosimy bo nie mamy,ale dziś dzień zakupów bedzie i napewno kupimy
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 09:38   #2704
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Właśnie wróciliśmy z zakupów jeny jak zimno na dworze jak zmarzłam, a zwłaszcze ręce, ale Mati dzisiaj był grzeczny w wózku i nawet nie zwalał kocyka . Haniu Mati spał w łóżeczku dzisiejszej nocy do 1.30 , a później już do rana z nami. kolejna noc bez jedzenia, napije się herbatki i nie płacze za mlekiem najgorsze jest to jego kręcenie się to w jedną to w drugą stronę . Muszę kupić mu dzisiaj na spróbowanie flipsy zobaczymy jego reakcję.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 09:53   #2705
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

My też po kolejnej ciężkiej nocy. Julka obudziła się o 12, później o 2 i o 5 pomyśleć że kiedyś tak ładnie spała. To raczej nie zęby bo budzi się zadowolona i roześmiana. Głodna też nie jest. Nie wiem kompletnie o co chodzi. Zaczyna się od tego że raczkuje przez sen a później się budzi! Odzwyczaiłam się od nocnego wstawania i chodze jak neptyk. Myslałam że moja mama trochę mi pomoże że może chociaż z godzine zajmie się Julką ale gdzie tam. Zawinęła się i poszła do miasta nawet tego nie komentuje. Do tego w nocy miałam koszmarną migrene. Myślałam że mi głowe rozsadzi. Pomogły dopiero 2 aspiryny.
Wczoraj było ok ale dzisiaj jestem strasznie przybita. Jesienna depresja?

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 09:59   #2706
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu może i to przez pogode bo ja od kilku dni też czuje się fatalnie, nie mam humoru i wściekam się na wszystko do tego wczoraj pokłócilśmy się z tż i do pracy wyszedł bez słowa . Ach szkoda gadać .
Stary 2006-10-18, 10:00   #2707
ch_aga
Zadomowienie

Ja przed chwilą dałam Muszkowi flipsa ale sama trzymałam w ręku, jemu wkładałam do dziobka ale on normalnie chapnął taki duży kawałek, że szok Zębulkami przegryzł, to coby było jakby trzymał w swojej rączce. Chyba jeszcze za wcześnie na chrupki
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 10:33   #2708
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

no coz my juz Wiki nawet nie przekladamy do lozeczka . spi z nami . rano obudzilam sie z bolem glowy i do tej pory lekko mnie pobolewa. to zapewne wina pogody bo na coz innego zrzucic to. gorzej z Wiktoria. ledwo wstala tez zaczela poplakiwac. od razu zauwazyklam ze cos jest nie tak. poprzytulalam popiescilam i nic nie pomagalo. czasem jest tak ze jeszcze potrzebuje zeby ja dopiescic , ale tym razem nic. jako ze wyczulam lekko rozpalone raczki i czolko dalam dawke panadolu. albo to zeby
( zauwazylam ze wklada paluszki do buzki i drapie po dziaslach) albo przez ta zmiane pogody cos ja bierze. jak nie minie temperatura to przejde sie do lekarza. ale Wiki nie kaszle i nie kicha wiec watpie ze to choroba.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 10:38   #2709
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

dla Wiki. Tiaaro kopnij tego swojego chłopa aby się pośpieszył ze zmianą płyty bo my chcemy zobaczyć Wikunie dawno jej nam nie pokazywałaś .
Stary 2006-10-18, 12:19   #2710
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

My dziś przespałyśmy kolejną noc, na szczęście.
Nic mi sie dziś nie chce, a to bardzo źle . Przez ostatnie dwa dni nie mieliśmy ciepłej wody, bo pękła rura właśnie od ciepłej. TŻ rozkuwał ściany, żeby wymienić rurę no i oczywiście nic nie pochował zanim zaczął to robić . Tak więc cała łazienka łącznie ze szczoteczkami do zębów biała z prochu. Teraz każdą szczelinkę muszę doczyścić, firanki do prania, szczoteczki do wymiany, wszystkie kosmetyki pokryte warstwą pyłu....nie mam słów , a na dodatek Natalka dziś śpi po półgodzinki, więc robota rozwalona , a TŻ pojechał do miasta. Obiad chyba dziś zrobie dopiero na wieczór, i nie wiem do czego mam ręce włożyć i od czego zacząć jak patrzę na cały ten syf

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 12:52   #2711
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko luuzik - poradzisz sobie, kto powiedział ze musisz dzis wszystko zrobic, u mnie syf na porządku dziennym, od dobrych 8 miesiecy nie mam siły sprzątac... i nie sprzątam
A swoją drogą to widze ze chyba wszyscy faceci tak mają - zrobią jakąs robótke, narobią bałaganu a my musimy to potem po nich sprzątac

Moje dziecko dzis spało bez zarzutu do 3:00 w nocy a od 3:00... pogrom normalnie, chyba cały blok obudziliśmy, a moj małż sie nie złamał i smoczka nie dał. Prawie do piątej był płacz bo nie umiala zasnac, wreszcie sobie znalazła w zastępstwie metkę z pluszaka, obmemlała ją, obsliniła i poszła spac . Dzis rano zasneła bez problemu bez smoczka
Ale ledwo na oczy patrze, jeszcze pare takich nocek i mnie wywiozą na oddział zamknięty do miłego przytulnego pokoiku bez klamek. Tam sie wreszcie wyśpie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 13:27   #2712
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Ale ledwo na oczy patrze, jeszcze pare takich nocek i mnie wywiozą na oddział zamknięty do miłego przytulnego pokoiku bez klamek. Tam sie wreszcie wyśpie

Kasiulka weź mnie ze sobą

Stary 2006-10-18, 13:35   #2713
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość

Kasiulka weź mnie ze sobą
ja też chętnie się dołącze do tych wczasów
Stary 2006-10-18, 13:39   #2714
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
luksusowe spa - psychiatryk

Stary 2006-10-18, 13:40   #2715
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
My dziś przespałyśmy kolejną noc, na szczęście.
Nic mi sie dziś nie chce, a to bardzo źle . Przez ostatnie dwa dni nie mieliśmy ciepłej wody, bo pękła rura właśnie od ciepłej. TŻ rozkuwał ściany, żeby wymienić rurę no i oczywiście nic nie pochował zanim zaczął to robić . Tak więc cała łazienka łącznie ze szczoteczkami do zębów biała z prochu. Teraz każdą szczelinkę muszę doczyścić, firanki do prania, szczoteczki do wymiany, wszystkie kosmetyki pokryte warstwą pyłu....nie mam słów , a na dodatek Natalka dziś śpi po półgodzinki, więc robota rozwalona , a TŻ pojechał do miasta. Obiad chyba dziś zrobie dopiero na wieczór, i nie wiem do czego mam ręce włożyć i od czego zacząć jak patrzę na cały ten syf
Kostko czym Ty się przejmujesz posprzątasz kiedy będziesz mogła, a obiad jak raz nie będzie zrobiony to przecież świat się nie zawali tż zrozumie .
U mnie to norma syf jak zawsze, a jak posprzatam to i tak za chwile bajzel. Obiad przeważnie robie dopiero jak tż wraca z pracy. Czasami nawet nie zjem śniadania .
Stary 2006-10-18, 13:43   #2716
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
luksusowe spa - psychiatryk
przynajmniej worki z pod oczu mi znikną
Stary 2006-10-18, 13:48   #2717
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kostka z brudu jeszcze nikt nie umarł (a z braku snu??? ktoś wie????)

Stary 2006-10-18, 14:37   #2718
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
I ja się piszę

Muszek spał dziś na dworzu 3,5 godziny
Pozdrawiam
Stary 2006-10-18, 16:35   #2719
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ch_aga to przynajmniej podczas spaceru wypoczęłaś.

Gdzie jesteście??? Sama do siebie gadać nie będe. Julka ucięła sobie drzemke, nie wiem czy ją budzić bo mocno śpi i może być że już wogóle nie obudzi się na kąpanie. Zrobi wtedy jazde w nocy. Znowu jak ją obudze to też może być tak że zrobi nam pobudke.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 16:45   #2720
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Uff...spoko, wyrobiłam się, nawet obiad zdążyłam ugotować, a mężula jeszcze nie ma. Natalka chyba wiedziała, że mamusia potrzebuje trochę czasu, bo jak zasnęła po trzeciej, tak spała do samej piątej. Uwijałam się jak mrówka i na szczęście mam juz z głowy, jeszcze tylko firanki mam do powieszenia, ale to juz jutro, bo się suszą. Musiałam to dziś zrobić, bo się przecież proch nosiło po całym mieszkaniu, a wtedy dopiero miałabym gigant robote.

Joasiu, to fakt, z brudu nikt nie umarł , a z braku snu hmm.....

Stary 2006-10-18, 16:47   #2721
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kostka Ty to dzielna kobieta jesteś. Ja mam mega lenia. Musze brać z Ciebie przykład

Stary 2006-10-18, 16:59   #2722
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko jesteś niesamowita szok ten medal to Ci się naprawde należy .

Moje dziecko o spaniu nawet nie myśli ani w domu, ani na spacerku spać nie chce 30min. i po śnie, a nawet bywa i 10min . Dzisiaj dałam mu flipsy widać mu bardzo posmakowały ale nie ma jak chlebek . Czy Wasze dzieci też tak plądrują po pokoju? Mati wchodzi nawet pod krzesło , a do kół od wózka to biegiem a jak mu pokazuje, że nie wolno to patrzy na mnie i się uśmiecha . Spryciarz
Stary 2006-10-18, 18:03   #2723
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko ale z Ciebie wymiataczka, chyle czoła , a swoją drogą fajnie masz ze Natalka tyle spi w ciągu dnia - Oliwka czasem ucina sobie dłuższe spanko, ale przeważnie spi 2 razy po pół godziny.

Dalam dzis Oliwce flipsa - ale wcinała ze zdziwioną miną, smakowało jej . A moj małż lapnął za kamerke i nakrecił krótki filmik i wrzucił na republike - przedstawiam Wam moją Oliwke - małego brudaska

http://www.publiczne.republika.pl/2.MPG
http://www.publiczne.republika.pl/1.MPG

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 18:19   #2724
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko świetne filmiki i Oliwka oczywiście też .

Ja wykapałam mojego łobuza dzisiaj sama i już uśpiłam, bo tż musiał jechac do pracy . Teraz czeka sprzątanie i prasowanie już mi się kręci w głowie.
Stary 2006-10-18, 18:32   #2725
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- podziel się troszkę energią ja to mam mega lenia
Kasiulko -- Oliwka ślicznie wcina

Muszek właśnie mi zasnął ale niestety bez kąpieli. Nie wiem czy to już na noc, chociaż znając jego, to obudzi się około 23.00 i zacznie baraszkować do północy
Pozdrawiam
Stary 2006-10-18, 18:48   #2726
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Kostko luuzik - poradzisz sobie, kto powiedział ze musisz dzis wszystko zrobic, u mnie syf na porządku dziennym, od dobrych 8 miesiecy nie mam siły sprzątac... i nie sprzątam
A swoją drogą to widze ze chyba wszyscy faceci tak mają - zrobią jakąs robótke, narobią bałaganu a my musimy to potem po nich sprzątac

Moje dziecko dzis spało bez zarzutu do 3:00 w nocy a od 3:00... pogrom normalnie, chyba cały blok obudziliśmy, a moj małż sie nie złamał i smoczka nie dał. Prawie do piątej był płacz bo nie umiala zasnac, wreszcie sobie znalazła w zastępstwie metkę z pluszaka, obmemlała ją, obsliniła i poszła spac . Dzis rano zasneła bez problemu bez smoczka
Kasiulko przepraszam ze sie wtrącam, nie czytam was zbyt często bo ledwo znajduje czas na wątek styczniówek.wiec mam pytanko- czy dobrze rozumiem ze odzwyczajacie Oliwcie od smoczka? bo ja tez mam taki zamiar ale ciągle odwlekam...bo ze smoczkiem to nam łatwiej....ale chyba juz juz nadchodzi ten dzien....

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 19:16   #2727
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
Kasiulko przepraszam ze sie wtrącam, nie czytam was zbyt często bo ledwo znajduje czas na wątek styczniówek.wiec mam pytanko- czy dobrze rozumiem ze odzwyczajacie Oliwcie od smoczka? bo ja tez mam taki zamiar ale ciągle odwlekam...bo ze smoczkiem to nam łatwiej....ale chyba juz juz nadchodzi ten dzien....

Tak Katesiu , odzwyczajamy , ale ciężko jest , własnie mały buntownik wrzeszczy wniebogłosy bo chce smoka przed spaniem.

Oliwka
Stary 2006-10-18, 19:44   #2728
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Tak Katesiu , odzwyczajamy , ale ciężko jest , własnie mały buntownik wrzeszczy wniebogłosy bo chce smoka przed spaniem.
to życze powodzenia , ja narazie nie daje jej w dzien- jedynie do usypiania....ale podejrzewam ze czeka mnie koszmar....

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 21:09   #2729
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny to miło, że tak myślicie, ale żadna ze mnie wymiataczka . Wysprzątałam tylko łazienkę, resztę dopiero w piątek lub sobotę, zobaczymy kiedy mi się będzie chciało .

Kasiulko świetna Oliwcia, widać że Jej posmakowało.
A swoją drogą może ja też pokazałabym Wam filmiki z basenu . Myślałam o tym wcześniej, ale nie wiedziałam jak to zrobić .
Tymczasem wklejam zdjęcia, w końcu z uśmiechem na ustach .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00647.JPG (116,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00648.JPG (110,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00651.JPG (106,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00654.JPG (73,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00655.JPG (113,6 KB, 5 załadowań)

Stary 2006-10-19, 07:10   #2730
agika11
Zadomowienie

Witam wszyskie wizażowe psiapsiółki
Kostko, KAsiulko śliczne są te wasze dziewczyny - chyba wystawię KAmilka w konkury . Ale niech sam zdecyduje . A może będzie wolał starsze
Nie było mnie 2 dni i trafiłam na odpowiedni temat. Nieprzespana noc . Jak wam pisałam KAmilek już wrócił do normy i przesypiał ponownie noc. Ale dzisiejsza to tragedia. Jestem nietomna. Wczoraj jak poszłam na aerobik - to już spał, wracam, a mąż mówi, że ledwie drzie zatrzasnęłam mały w okropny ryk, nie mógł go uspokoić. Strasznie się prężył i miał wzdęty brzuszek JAk wróciłam to spał, ale majaczył przez sen. I budził się kilkakrotnie z krzykiem. WYpił "litry" herbatki koperkowej i Plantexu ale i tak budził się mniej więcej co godzinę z płaczem. I jak się skończyło.....wzięłam go przed 3 nad ranem do łóżka. Przytuliłam i masowałam brzuszeki trochę się uspokoił. Raz tylko się obudził. Zasnął mocnym snem dopiero przed 5 rano. No, a nasze budziki na 5 były nastawione. Wstaliśmy o 5, a jego gdzieś o 5.45 obudziłam. Ale był padaka - taka jak mamusia i tatuś . Nie wyspał się. Z brzuszkiem już lepiej-ciekawe co zjadł, że mu nie podpasiło.

Słuchajcie wczoraj odkryłam "prawie" zęba. Już prawie się przebił Jeszcze kilka dni i będzie na wierzchu. A też po dziąsełkach nie było widać. Szaleństwo zeszłego tygodnia potwierdzone. Tak więc KAsiulek - pewnie u was to samo .

JA nie wspomnę jaki mam burdel w domu. Aż wstyd. Dziś się za to musze wziąść, bo obiecałam. Ja 3 wieczory spędziłam poza domem, to mąż prasował więc moja kolej na domowe obowiązki. Ale tak porozwalane wszystko Ale się nie przejmuję. CO mi tam.
Film "Diabeł ubiera się u Prady" godny polecenia .Świetna rola Meryl Streep. NAprawdę moim zdaniem warto.
I jeszcze się podłamię pisząc o tym - w sobotę idę do pracy . No ale za to cały tydzień dzięki temu będzie wolny (ten co jest Wszystkich Świętych). A poza tym Płatku wykrakalaś mi wyjazd 9-10 listopada znowu delegacja. Jedno czego się trzymam to nie wyjeżdżać częściej niż 1 w miesiącu.
Biorę się za robotę. Miłego dnia.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości